|
|
#1951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciekawe kiedy moj leń sie ruszy... Póki co zaczyna pełzac... Tylko nie wie że ma rece i pikuje twarzą w narożnik.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- No, to odpoczelam... Kończę robic rosół na jutro, parzy mi sie kapusta wloska na gołąbki, farsz już ogarnęłam jutro tylko pozawijam i obiad gotowy... Zamiast leżeć do gory brzuchem :-( glupia ja... Ale uparze kapuste i sie bede relaksować ;-)
|
|
#1952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heh aa to mój też próbuje pełzać i wygląda przy tym komicznie. Podobnie jak Twoj Adaś nie czai,że ma ręce . Wygląda jak wielka dzdzownica i tak się cieszy jak urządza te próby. Oczywiście też kończy nosem na macieooo ja robisz gołąbki! Adoptuj mnie, najlepiej juz na jutrzejszy obiad UWIELBIAM gołąbki
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pelzajaca dzdzownica, tak to dobre określenie
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
I co, i co... maly juz sie wyspal...
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
mój też
Dziewczyny, mam problem. Moje dziecko nie chce cyca ![]() Pokłóciłam się z mężem. Za moimi plecami zamówił bilety na zabawę karnawałową |
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja przyjaciolka bedzie robila panienski niedlugo. A ja nie pojde;( Maly butelki nie akceptuje z moim mlekiem nawet. Tylko wode czasem kilka lyczkow pociagnie. A je co dwie godziny a wieczorem zasypia na cycu... ach troszke przykro ale no nisetety... |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne rzeczy mają
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
mravka bardzo sie cieszę, ze choroby poszły w cholerę bo sporo tego u Was było...trzymam kciuki, żeby jak najdłużej było tak jak jest
Kolęda była.. Ksiądz u wszystkich siedział po 30 minut a u nas 5 i poszedł ![]() majka Julka wróciła do normalnego trybu dnia wiec nie wiem co to było ale tak mi sie coś widzi, ze to mogła być kupa. Nie umiała tego dnia zrobić, męczyła sie i to może to ? Nie wiem... A co do książek to ja mam podobnie do Ciebie aczkolwiek 53 w ciagu roku to chyba nie jest jakoś strasznie dużo... Nie wiem, zobaczymy właśnie zrobiłam sobie herbatę i śmigam czytać masz jakieś ciekawe pozycje warte zareklamowania? Bo ja aktualnie rozpoczęłam 3 - stiega larsona czwarta część, greya i biografie adele ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
My ze skip hopa mamy małpkę i pieska... jestem mega zadowolona, fajne rzeczy maja Matę tez zamówię ale nie wiem w jakim kolorze
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cala seria Coelho jest warta uwagi. Tzn ja uwielbiam go, mam wszystkie ksiazki łącznie z wywiadami. I uwielbiam książki Charlotte Link. Tych dwóch autorów bardzo, bardzo lubię. Wg mnie godne polecenia. Lubie też,, pauzy,, miedzy książkami, coś lekkiego odmozdzajacego. Np Saga,, Akuszerka,,... Ogólnie ja nie lubię czytac by przeczytać i rzucić książką w kąt. Chyba że jakas ksiazka malo interesujaca no to ok. Ale ulubionych autorow tak jakos cenie bardziej i lubie wracać do niektórych tytułów. Lubie,, Opowieści z Moulin du Bruit,, Wiliama Wharton'a. Lekkie, przyjemne.,, Śmierć w cieniu piramid,, Sakka, Browna ale jego pewnie czytalas... Ewentualnie jak coś znajdę Chmielewskiej czy Agaty Christie to też chętnie sięgam... O! Jeszcze,, Dziecko na niebie,, też fajna to powieść Carrolla. A Ty? Polecasz coś? Muszę jechac po jakies nowe ksiazki bo mi 3 nieprzeczytane zostały w domu jedynie.
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co generalnie to nie czytam nigdy naraz dwoch książek bo zwyczajnie sie w tym pozniej gubię ale teraz to jakis wyjątek jest i daje radę ale to tylko i wyłącznie dlatego, ze każda z nich jest z całkiem innego gatunku. Tu kryminał, tu erotyk a tu biografia ![]() Moim numerem jeden od dobrych kilku lat jest Paulina Simons i trylogia - jeździec miedziany, Tatiana i Aleksander, ogród letni. Wracam do tych książek co jakis czas i za każdym razem nie moge sie od nich oderwać (zreszta nie tylko ja bo każda osoba ktorej poleciłam te książki nie moze sie od nich uwolnić ).Sporo mam książek, ktore lubię ale ja nigdy nie pamietam tytulow Musiałabym wejść na tablet i sprawdzić, zeby cos Ci zaproponować ![]() Co do P. Coelho to na początku byłam nim zachwycona ale po pewnym czasie mi sie przejadł... Nie wiem czemu. Resztę tytułów zapisuje i jutro poprzeglądam ! Ja ostatnio nie kupuje książek w wersji papierowej pomimo, ze uwielbiam mieć książki w domu ale zwyczajnie nie mam gdzie ich trzymać... Swego czasu wyprzedalam na Allegro cała swoją biblioteczkę i teraz kupuje wszystko na tablet
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w domu tylko te książki które lubię, gdy sie wyprowadzalam od męża wzięłam tylko właśnie ulubione. Ale jak kupuję książki to tylko w wersji papierowej. Uwielbiam usiąść w fotelu z kubkiem kawy i książką pachnąca papierem może durne ale tak mam. (Przy okazji mam nadzieje że dzieciaki też tym zarażę ;-) )
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Co za okropna noc!!! Alan budzil sie niezliczona ilosc razy i nie wiem o co chodzi. Zasnal o 21:30 po 10 minutach obudzil sie wyspany, zadowolony, skory do zabawy. Po godzinie zasnal z wielkim trudem na 5 min, znowu chetny do zabawy. Kolejna proba zasypiania, cyc, nie umie zasnac. W koncu w akcie desperacji przebieram mu pampersa i body z dlugim, ma odkryte nogi. Klade go bokiem obok siebie, zasypia wtulony we mnie. I tak budzi sie co chwile, po to zeby mu wlozyc smoczek, jakby mogl to by mi wlazl spowrotem do brzucha. Ma tak ktores z waszych maluchow? Ja nie wiem o co chodzi
jestesmy juz po skoku. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- A teraz zjadl i spi jak gdyby nigdy nic, sam. Jestem zalamana i niewyspana. Nigdy wczesniej nic takiego nie mialo miejsca. Dodam jeszcze, ze za kazdym razem nie chcial jesc. Zjadl kolo 23 i dopiero przed chwila kolejny raz. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Jess współczuję nocki. Alan to niezły pieszczoch.
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy podobnie już którąś noc z rzędu, chociaż dzisiaj i tak tych pobudek było mniej... w dodatku dziś obudził nas... dźwięk robienia kupy patrzę na zegarek, 5:51 i tak się rozbudził, że ledwo zasnął przed 7 i teraz śpi i co jakiś czas śmieje się przez sen na głos
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
U nas noc tragedia. Maly caly czas wisiał na cycu, a jak mu "zabrałam" to płacz...cały czas przytulony mocno do mnie ![]() W pewnym momencie obrócił się sam na brzuszek i zasnął w sekunde i spal 2 godz... Czy on moze wogole na brzuszku spac czy to niebezpieczne? Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2016-01-05 o 07:33 |
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaś poszedł spać chwilę po 19 i wstał o 7:30. Zawsze daję mu mleczko na śpiocha ok 22:30, wstał o 4 ale zjadł szybciutko i usnął. Płakusiał dziś znowu przez sen i postekiwal ale nie obudził się. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Dziewczyną dzieciaczki tu tak śpią i jest ok. Ja jednak nie zostawilabym Adama na noc w drugim pokoju śpiącego na brzuchu pomimo że mam monitor zawsze włączony.
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Dolaczam do nocy masakry ://. O ile dociagnal do 23 z jedzenirn tak potem 2,3,4,5 pobudki. Wczoraj w dzien mnie dojechal,a w nocy poprawil. To bedzie ciezki dzien. Juz jeczy od rana. Ide choc herbate sobie zrobic.
Dzien dobry w ogole...bo jak burak weszlam. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Współczuje Wam dziewczyny nocek... ciekawe dlaczego tak sie dzieje... Julia spała cała noc, nawet nie jąknela ale za to ja czuje sie jakby mnie walec przejechał (przedwczoraj powiedziałam do tż, ze moge dostać najgorszy w życiu okres ale, zeby przyszedł!! No i przylazł dzis w nocy, jeden z najgorszych jakie miałam. No ale z drugiej strony... JEST )majka ja tez uwielbiam książki w formie papierowej i długo nie mogłam sie przekonać do tabletu ale pozniej raz, drugi jechaliśmy gdzieś na wczasy i kupiłam na tablet, zeby mniej miejsca zajmowało (czasami na wakacje brałam 5-6 książek) i sie w koncu przekonałam. Nie jest to szczyt marzeń ale w drodze kompromisu przynajmniej mam wiecej miejsca w domu ale obiecałam sobie, ze jak kiedys bede miała domek to na pewno bedzie w niej miejsce na spora biblioteczkę i wtedy juz sie ograniczać nie bede
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny współczuję nocek, u nas oprócz dwóch pobudek z płaczem, raz bo się nakryl kocykiem, a raz to nie wiem czemu, po których szybciutko zasnął, to wstał dopiero przed 5 na jedzonko.
U mnie w domu mamus moja jest więc dlatego zniklam. Ale dziś już jedzie :-( i wróci do nas dopiero w marcu. Nie nadrobie teraz z cytowaniem, ale dam znać tym które chciały kupić mate skip hop, że na ich sklepie w allegro, mata z 3 playspotami jest za 310 zł w promocji ( same playspoty są zwykle za 90zl!) Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Współczuje tragicznych ńocek U nas pierdyliard pobudek ale juz sie przyzwyczaiłam My dzis ogarniamy dom, bo jutro wracamy w koncu do siebie
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
mravkaPrzybijam piatkę kochana dosłownie gdy udało mu sie tydzien temu przewrocic z pleców na brzuch nagle przypomniał sobie,że na noc idzie się spac do swojego łożeczka urodziny mam wczesniej ale wychodzimy 16 mam nadzieję,że się wykuruję do tego czasuDziewczyny i wiecie co? wczoraj odpoczywałam gdy mąż przyszedł z pracy (pomimo podani aantybiotyku to na razie jeszcze tak średnio pomaga )i mały zaczął płakac. Słyszałam jak mąż bierze moje mleko w butelce. Pomyslałam sobie no jasne,że wypije i już prawie szłam z podciagnieta bluzk.ą. Trochę się zdziwiłam gdy nagle usłsyzaąm ciszę Wypił całe 120 mlz butli![]() mirabelkaa kiedy te panienskie? kochana ja jestem w podobnej sytuacji bo wychodzę za 11 dni a mały jeszcze tydzien temu przez 9 h nie pił z butli bo czekał na mnie!! oczywiscie gdy podałam piers to chetnie ciągnął na razie mały ma 5 miesięcy i ąz tak siedzenie w dmu nie męczy ale za jakiś czas może się to stać męczące. Zrób to dla siebie ja mojemu małemu nie odpuszcze, musi sie nauczyć.. po prostu musi!
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
do poczytania o rozwijaniu mowy
http://dziecko.siostraania.pl/jak-ro...wa-z-logopeda/
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Współczuję noce
u nas noc fajna, zasnol o 19.30 wstał o 4.30. Zawsze budzi się głodny a dziś nie. Dawałam mu butle a on nią pluł :/ wkońcu zasnął z nami spał do 7.30 obudził się z płaczem znowu nie chciał jeść, widać że ząbki mu dokuczaja dopiero jak posmarowalam dziąsła żelem to się uspokoił. Mleko musiałam mu podawać z łyżeczki inaczej nie chciał, a głodny był, dopiero pod koniec butli wypił normalnie
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa i u nas nocka w porządku
P.s pozniej spaliśmy jeszcze do 8 i wiecie co jestem niewyspana, niepotrzebnie sie kładłam ten drugi raz![]() jess u nas takie zachowanie w nocy wiązało sie bólem brzuszka z powodu gazów. Z tego co jednak opisujesz nie potrzebował wypierdziec się? aaaa i jak włąsnie tyle sie meczyłam nad uspypianiem na noc ( po 40min a od rauz dawal mi znak ,że nie chce ) to zasypial na 20 min i budził sie pełen mocy i przez to chodził spac o 24 czasem. Pozniej pozwałałam mu iśc spac "kiedy chce" czyli jeżeli usypianie miało by trwa wiecej niż 10 min odpuszczałam bo wiedziałąm,że sie skonczy krótka drzemką. Jak uspyiał w miare szybko dłuzej spal
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do czytelniczek! Miłość do książek odziedziczyłam po tacie
i tez ratuje mnie czytnik, jeden mi się zepsuł to dostałam na urodziny nowy i kiedy mogę to czytam macie jakieś fajne pozycje w wersji elektronicznej? Również chętnie się podzielę tym co mam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

. Super sprawa tylko trzeba uważać na kable itp heh.
. A tak serio to wiadomo,ze po ręce czy nodze to ok. Bardziej mnie okolice twarzy...draznia

i tak się rozbudził, że ledwo zasnął przed 7 i teraz śpi i co jakiś czas śmieje się przez sen na głos 
urodziny mam wczesniej ale wychodzimy 16
na razie mały ma 5 miesięcy i ąz tak siedzenie w dmu nie męczy ale za jakiś czas może się to stać męczące. Zrób to dla siebie