|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Moje pierwsze ciąże identycznie wyglądały. Pierwsze poronienie w 11 tyg później plamienie i odklejanie łożyska w drugiej ciąży Skończyło się szczęśliwie, bo mam dwójkę maluchów a trzecie w brzuszku ![]() Będzie dobrze.
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Niesiety
Gin powiedział, ze to pewnie przez moje wczesniejsze zabiegi szyjka jest dość słaba. Najwazniejsze ze maluch jest ok. Jesli zalozy krążek to bede bardziej spokojna. |
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
No i dobrze że szybko zareagował lekarz a nie czeka na to czy dalej będzie się z nią coś działo
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pessar? Strasznie wcześnie. Kurde, to teraz już na pewno musisz zostać w Pl do porodu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasia_ruda tego własnie sie boje, ze bede musiala zostać. No cóz, jesli mi jest to pisane. |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea - masz rację - lekarz założy krążek i malec będzie bezpiecznie się rozwijał aż do rozwiązania.. Ty będziesz spokojniejsza.. brawa dla Waszej dwójki
doczytałam o cenie.. nieźle... Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-01-04 o 19:59 |
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On zawsze brał sporo, za wczesniejsze zabiegi podobnie. Przeboleje jakoś. Czego to sie nie robi dla dziedzica
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
Piernik Toruński, powiem Ci jak to z tym plamieniem.
22go grudnia miałam rutynowe usg, gdzie wyszedł ten krwiak (zero plamienia). Na drugi dzień żywo czerwona krew - jak tylko zauważyłam, zmieniłam wkładkę na czystą(a szkoda, bo lekarz prosił, żeby ją pokazać) i pojechałam na IP. Gdy byłam już na IP, to nic nie było. lekarz powiedział, ze widocznie krwiak pękł. Potem przez święta plamiłam na tak hm... brązowo ... Potem czysto. Wczoraj plamienie jakby czerwono - brązowe (mi taki brud leciał nieraz na początku okresu). I potem okropnie brązowy brud, nawet taki z jakimiś cząsteczkami (podejrzewam, ze to resztki nierozpuszczonej luteiny, bo biorę aż 2x po dwie tabletki). Powiem tak: każde plamienie jest powodem do niepokoju. Pierwszą ciążę poroniłam - w czwartek wieczorem dostałam niby niewielkiego plamienia brązowego, w piątek miałam skrobanie, a w sobotę swój własny ślub :| Upławy upławami - przy braniu luteiny lecą mi takie gluty, często bardzo wodnisty śluz, ogólnie czuję, że jest mokro. Ale teraz postanowiłam, że nie będę panikować. Trzymam się zaleceń, czekam do kolejnej wizyty, nie chce cały czas mieć usg. Wczoraj np. miałam robione dwa razy (raz wizyta kontrolna rano, potem na IP wieczorem po plamieniu). Coś tam mi dziś leci. Będę jednak czekać cierpliwie do następnej wizyty. Co ma być to będzie. Wiem jak mam postępować, nie można się też tak nakręcać, jak ja się teraz nakręcam ... Jeśli masz upławy śluzu, to powiedz o tym gin na najbliższej wizycie. Jeśli masz krwawienie/brązowe plamienie, warto iść do lekarza albo na IP, żeby to skontrolować i uzyskać konkretne zalecenie. Moja siostra plamiła, nic jej nie się odklejało, nie było żadnej przyczyny, lekarz powiedział, że ''czasem tak bywa''.
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówił, ze moglabym miec zalozony szew w szpitalu, ale jednak wole zeby on to zrobił i krazek wydaje mi sie lepsza opcja. W sumie mniej stresu bo juz wszystko mi znajome w jego gabinecie itd. |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Wybralam sobie drogiego gina, wiem
Niech ma, oby dalej dobrze leczył i było dobrze.
|
|
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
Ja z niecierpliwością czekam na drugą wizytę 11.01... Od pewnego czasu po nocy czuje w gardle flegme a dziś ją zwymiotowałam razem z odrobiną krwi
martwie się do tego wszystkiego badania moczu wyszły niezbyt dobrze. Dużo za dużo bakterii
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie nowe mamy
Ja dzisiaj na.kolacje pochłonęłam gzike. A co najlepsze to cały czas byłam zdania że zrobię sobie makaron ryżowy z sosem z serka wiejskiego z malinami mrożonymi i co? I gzika. Obrót o 360 stopni :p i bądź tu mądry czy zachcianki na chłopaka czy dziewczynkę. ![]() W pierwszej ciąży miałam RWE kulszowa od 7 msc W tej ciąży odzywa się już!!!! Jestem przerażona bo tak mnie rwa momentami stawy biodrowe że gdyby nie -15 poszłbym potruchtac... |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie mój sobie za zabieg policzył plus lekkie znieczulenie bezpieczne dla kobiet w ciązy.
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez miałam. Pomogły mi ćwiczenia na piłkach, dużej (na siedząco) i małej (na leżąco). Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bedzie dobrze ![]() Ladnie rosnie ![]() Brawa za pozostałe wizyty i witam nowe mamusie mnie boli gardlo wiec jakos sil brak na pisanie uciekam zaraz do lozka. Dobrej nocy :-*
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrócę jak zejdą mrozy bo na -15 nie chce m isię jechać :P |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja dziś tylko na chwilę, miałam mega ciężki dzień w pracy.... Padam..... Pozdrowienia dla Wszystkich !!! ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Będzie dobrze ! |
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła! Właśnie napisała do mnie koleżanka z pracy smsa z gratulacjami z powodu ciąży
Powiedziałam tylko kierowniczce ze względu na l4 i obiecała,zarzekała się że zachowa tajemnicę... To małpa... Wszystko na nic
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie chamskie |
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
No nie? Dobrze że powiedziałam tylko jednej osobie więc mam 100% pewności kto wygadał... Widać nikomu nie można ufać. Pomijam fakt że mam uraz po stracie pierwszej ciąży bo musiałam wszystkim tłumaczyć co się stało i dlatego chciałam poczekać to w dodatku mam parę osób którym chciałam powiedzieć osobiście a nie że się dowiadują na stołówce na przerwie no k...
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy od razu sie dowiedzieli bo odeszlam, ale znam to uczucie bo jak wczesniej stracilam maluszka to musialam wszystkim tlumaczyć bo rozgadałam za szybko |
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nas przyjechał mój brat. Nakręcony ciążą bardziej niż ja, szczęśliwy jakby to jego dziecko było. Nawet głaskanie brzucha mi nie przeszkadza. |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale byliśmy z moim Tz na spotkaniu z jego znajomymi z pracy i potem oczywiście się go wypytali czy jestem w ciąży, bo nie piłam i uwaga, założyłam czapkę na głowę lol :-D dlatego stwierdziłam, że już się z nikim nie spotykam dopóki nie minie czas największego ryzyka...
|
|
|
|
|
#1918 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ale lecicie dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj @shybuya Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Cytat:
Cytat:
Ja chciałam w pracy dwóm najbliższym koleżankom powiedzieć w czwartek, bo dziś wieczorem USG, a jutro wolne, a szefowej i całej reszcie w pracy po końcu 1 trymestru. Ale tak sobie pomyślałam po Twojej historii @Fantasmagori, że jakby one nie wytrzymały i powiedziały wcześniej komuś, to nie byłabym zachwycona więc chyba jednak poczekam ![]() Niespokojna jestem przed wieczorną wizytą...niby nie ma powodu, żeby było źle, ale jakiś taki wewnętrzny strach jest. Chciałabym, żeby już był wieczór Dziś 8t2dc - rozumiem, że w takim przypadku usg jest wewnętrzne (badylem)? Pytam, bo zastanawiam się, czy mąż będzie mógł byc obecny. Wczoraj go pytałam czy by chciał w takim wypadku i powiedział, że przeżyje jakoś badyla w moim wnętrzu
|
||||
|
|
|
#1919 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie podobnie było, 7tc i 11 i 13 mm. dziewczyny chyba podawały wymiar pęcherzyka a nie zarodka, dlatego ta większa liczba. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Shybuya witaj! Odpoczywaj dużo, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze wymioty. Trochę późno bo 10tc. Za mocno się chyba przegłodziłam bo czekałam na TŻ i wieczorem tak mnie zemdliło że już nie mogłam wytrzymać. Było strasznie. TŻ wpadł do łazienki i zdziwiony zapytał co mi jest Chłop chyba nadal nie ogarnia że jestem w ciązy
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zanim Was poczytam, napiszę Wam o dzisiejszej sytuacji, która mnie mocno zbulwersowała. Miałam wczoraj telefon z biura od dyrektorki, umówiła się dziś ze mną na spotkanie. Przez tel. złożyła życzenia, w tym szczęśliwego rozwiązania a dziś mnie mocno wyprowadziła z równowagi. Powiedziała mi, że szef nie płaci za zwolnienia, o czym podobno zostałam poinformowana na interview i że w związku z tym mam niedogodziny, więc albo biorę urlop albo nie dostaję całej wypłaty, wyobrażacie sobie? Powiedziałam jej, że na interview nic takiego nikt mi nie mówił, że owszem słyszałam, że szef na zwolnienia patrzy krzywo, ale mam do nich prawo, i że za opiekę nad dzieckiem dostaję 80% a za obecne zwolnienie 100%, z czego za pierwsze 33 dni płaci pracodawca. I o te 33 dni właśnie się rozchodzi bo za nie szef nie chce płacić. Dyrektorka wezwała jeszcze kadrową, która nie wiedziała jak ma się tłumaczyć ale sama przyznała, że w świetle prawa oczywiście ja mam rację. Dyrektorka powiedziała, że musi porozmawiać z szefem, ja powiedziałam, że na dzień dzisiejszy absolutnie niczego nie podpiszę i będę musiała to skonsultować. Potem kadrowa (Emilka) mówiła mi, żebym się nie denerwowała bo to w moim stanie niewskazane i że jest tak, jak ja mówię, tylko szef tak sobie wymyślił i pracownicy się na to zgadzają. Ja powiedziałam, że to ich błąd. Ona dodała, że szkoda, że trzeba wkraczać na wojenną ścieżkę, ja jej mówię, że tu w ogóle nie ma o czym dyskutować. Nie wiem, co teraz zrobić, ale chyba tak tego nie zostawię, już poprzednie przypadki były bardzo nie w porządku ale to, co tam wyprawiają woła o pomstę do nieba. Aha, i jeszcze podpisałam papier na którym szef oznajmia, że podnosi nam pensję, bo przecież najniższa krajowa od stycznia wzrosła - buhahaha, on podnosi, łaskawca, no śmiechu warte.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Gin powiedział, ze to pewnie przez moje wczesniejsze zabiegi szyjka jest dość słaba. 

Powiedziałam tylko kierowniczce ze względu na l4 i obiecała,zarzekała się że zachowa tajemnicę... To małpa... Wszystko na nic