|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
Moze jej się tak po prostu podoba i to nic złego nie znaczy? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Że mniej postow to mi się wydaje że to naturalną kolej rzeczy niestety. Dzieciaki coraz większe, bardziej wymagające, nie można powoli już z oka spuścić to i nie ma kiedy pisać. No ale wątek nie umiera, nie ma co biadolic
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze się będziesz stresować - rozumiem :-* - ale napewno niepotrzebnie :-* |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA, DOMIMA niestety coraz wiecej z nas się wykruszac będzie, wizaż to ogromny pochłaniacz czasu. Ja sama staram się nie siedzieć cały dzień z nosem w tel, ale kurcze ciężko mi się z Wami rozstać no! Fajne babki jesteście... myślę że dopóki nie wrócimy do pracy to mamuśki przetrwają
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
A ja dopiero teraz siadam z kubkiem herbaty i mam do nadrobienia aż 2 strony ! ![]() Byłam dzisiaj z Filipkiem u lekarza i okazało się że nie musimy brać innego antybiotyku bo już jest zdrowy ![]() więc to raczej na pewno od ząbków było i nawet dobrze się stało że była ta wysypka bo przynajmniej obroniliśmy się przed antybiotykiem ![]() No i dziś moi rodzice obchodzą rocznicę ślubu więc daliśmy im taki kosz z prezentem i trochę posiedzieliśmy Filipek śpi od 19 i już się dw razy obudził Domima- fajnie że Olafek był taki grzeczniutki na wyjeździe, oby mu to zostało Czytałam że się pochorowały co poniektóre , zdrowia dla Was ! ;-) W ogóle to miałam dziś nie za ciekawą noc, Tż wstawał chyba 10 razy , chodził tam i z powrotem i faszerował się lekami , tak go ząb bolał i budził mnie i przy okazji Filipa więc już przed 6 nie spaliśmy bo Małemu zachciało się wspinać jak zwykle na naszą szafkę nad łóżkiem
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
SIEMPRE do 02.16 trzy a czwarty 04.16 ale my przejemy bo mala lubi
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nocki współczuję. Tyle pobudek może człowieka dobić. Filipek ma od wczoraj czerwony policzek, dziś to się bardziej nasililo jeszcze. I m wrażenie ze drugi tez się zaczyna czerwienic. Do tego suche to jest. Myślę czy to nie od mrozu bo wczoraj jednak trochę na dworze był przy tych -12 stopniach. Mam zamiar się jutro wybrać z nim do pediatry jak pogoda nie będzie za straszna. U nas dziś śnieg spadł delikatny
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze Filipek zdrowy - to najważniejsze... a noc faktycznie mało ciekawa :-( - oby dzisiejsza była spokojna ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2740 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za to wieczorami bardzo dlugie posty mamuski płodzą ![]() Cytat:
Hanka padla o 22:24, mimo ze zasnęła przedtem 2razy, raz przy kp,drugi ubujana,ale co odlozylismy to ryk. I ani przytulanie ani kp juz nie pomagalo. no i w koncu ja odlozylam,zawinelam kołdrą i lekko przycislam żeby leżała,bo stawac chciala rycząc strasznie, aż zachrypla prawie...moja corka rzadko placze delikatnie... tak że 12 dluuuugich minut meksyk jakby ze skory obdzierali i zasnęła. Barani charakter jak nic! Płacz wymuszeniowy to też niby objaw skoku, a objawy skoku ponoc o dobrym rozwoju świadczą hmmmm. Idziecie z maluchami na bilans-badanie po 9miesiacu? U nas kazali sie zglosic po skonczeniu 9. Myslalam, że ten bilans to roczny hm... Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2016-01-04 o 23:02 |
||
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam wieczornie
![]() No niestety taka kolej rzeczy, ze te watki wizazowe padaja z czasem, ja po powrocie do pracy pewnie jeszcze rzadziej bede zagladac. Staram sie byc rano i wieczorem. Bardzo was lubie i ciezko sie rozstac, juz nie raz chcialam to zrobic ale zzylam sie bardzo. Fakt jest taki ze to taka wirtualna rzeczywistosc, i o ile nie siedze tu 3/4 dnia jak w ciazy bywalo to spoko a tak to czuje sie w obowiazku zajac sie Pawelkiem, ktory uwagi potrzebuje. No i domem tez. A wizaz zzeracz czasu to fakt niezaprzeczalny ;pPewnie z czasem tylko fb zostanie bo szybciej i latwiej... ja w tym zlego nic nie widze - lepiej choc tam fotke czasem dac niz calkiem zniknac. Ciezko byloby mi gdybym nie wiedziala co u was ![]() No a teraz co u nas - pawelek raczkuje w koncu. Tzn proby podejmuje ale zaraz siada i tak srednio mu wychodzi. Staram sie wiecej gotowac bo wczesniej same sloiki praktycznie jadl. Na szczescie je juz duze grudy wiec czesto je cos z naszego obiadu, zanim posole mu odkladam ![]() W lidlu sa sloiki hippa jjakies takie inne smaki 190g po 4.49 i 220g po 4.99zl. Od 7 maja byc promki jakies w intermache na bobovite obiadki drugi za pol ceny, kaszki porcja zboz druga za pol ceny, bobofruty soki 2+1 i jeszcze cos tam. A dzis na pazurkach bylam. Tz wykapal pawka, nakarmil i polozyl spac ale po pol h wstal rzeski i skory do zabawy. 22.30 usnal dopiero
|
#2742 |
|
Konto usunięte
|
Agnieszka, wspolczuje takiej nocki, masakra tyle pobudek.oby TZ zęba wyleczyl jak najszybciej. Ekstra że Filip zdrowy
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maćko w ogóle się nie slini, wcześniej owszem jak miał ze 4m Cytat:
Prześlę Ci na fb jutro jak mi przypomnisz. Dziś zrobiłam pulpeciki dla Maćka z indyka koperkiem, marchewki i cebulki z pure (pogniecionybez dodatkow)z ziemniaka i kalafiora. Tz nakarmil, bo ja kończyła obiad dla dorosłych i wolą mnie, że zaraz Maciek łyżkę zje tak mu smakowało. Wszystko zjadł! Ale aż serce rośnie jak ładnie je mój młody, wcześniej zupke zjadł z królikiem. Aa i teraz coś podejzewalam, bo uczulenie się bardzo zaognilo, patrzę i ząb dwójka górna, ale jedyne górnych nie mamy jeszcze, ktoś tak miał? |
||
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie absolutnie jeszcze o tym nie myślmy ![]() Mialam pytać czy Tz zadowolony z nowej pracy? [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54007852]pewnie same grzeczne dzieci,to nie ma o czym pisac za to wieczorami bardzo dlugie posty mamuski płodzą ![]() może ją swedza nozki? Dlugo już podajesz te leki? Jakie? Hanka padla o 22:24, mimo ze zasnęła przedtem 2razy, raz przy kp,drugi ubujana,ale co odlozylismy to ryk. I ani przytulanie ani kp juz nie pomagalo. no i w koncu ja odlozylam,zawinelam kołdrą i lekko przycislam żeby leżała,bo stawac chciala rycząc strasznie, aż zachrypla prawie...moja corka rzadko placze delikatnie... tak że 12 dluuuugich minut meksyk jakby ze skory obdzierali i zasnęła. Barani charakter jak nic! Płacz wymuszeniowy to też niby objaw skoku, a objawy skoku ponoc o dobrym rozwoju świadczą hmmmm. Idziecie z maluchami na bilans-badanie po 9miesiacu? U nas kazali sie zglosic po skonczeniu 9. Myslalam, że ten bilans to roczny hm...[/QUOTE] Mój ma skok taki żeby mnie widziećba najlepiej wspinac się po mnie albo żebym go na kolanach trzymała ![]() Nie słyszałam o bilansie 9miesieczym Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Niezawsze - starszy mial najpierw dwójki. To nic dziwnego ![]() Super że Maciek tak ładnie zjadł. Podusilas mu mięsko czy jadl w małych kawałkach? Muszę poszukać dermatologa
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Tz kroil łyżka małe kawałki. Maciek przyzwyczajony jest. Codziennie je kanapkę bez skórki i pokrojoną na małe kawałki w sam raz do dziobka. Smaruje mu awokado lub pastę z baby dream do kanapek. Niby po 1 roku, ale to chyba przez pomidory
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cud! Zuzka spała u siebie w lozku do 7! Z 2 małymi pobudkami ale takimi na smoka ( co to go miałam w planach odstawić ...). Jestem tak bardzo pozytywnie zaskoczona! Nadrobię jak zasnie bo telefon probuje mi odebrać
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Tez sie zastanawiałam nad klopsikami, ale musiałabym jej baaaardzo drobno podziubac, chociaz juz ryz łaskawie zjada |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak banana raz złapała - gryza jak nie wiem i teraz jest nim karmiona ;> ale chlebek sobie ładnie je, takie maleńkie kawałki jak Ty jej daje i jest ok ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
A jakies moze ciekawe przepisy masz? Ja mam wrazenie, ze w kółko Zuzce to samo gotuje ... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54007852]pewnie same grzeczne dzieci,to nie ma o czym pisac za to wieczorami bardzo dlugie posty mamuski płodzą ![]() może ją swedza nozki? Dlugo już podajesz te leki? Jakie? Hanka padla o 22:24, mimo ze zasnęła przedtem 2razy, raz przy kp,drugi ubujana,ale co odlozylismy to ryk. I ani przytulanie ani kp juz nie pomagalo. no i w koncu ja odlozylam,zawinelam kołdrą i lekko przycislam żeby leżała,bo stawac chciala rycząc strasznie, aż zachrypla prawie...moja corka rzadko placze delikatnie... tak że 12 dluuuugich minut meksyk jakby ze skory obdzierali i zasnęła. Barani charakter jak nic! Płacz wymuszeniowy to też niby objaw skoku, a objawy skoku ponoc o dobrym rozwoju świadczą hmmmm. Idziecie z maluchami na bilans-badanie po 9miesiacu? U nas kazali sie zglosic po skonczeniu 9. Myslalam, że ten bilans to roczny hm...[/QUOTE] Nie wiem, czy swędzą, skory nie ma suchej ani nic ... Daje losec i mysle, ze przestał działać bo slysze, jak jej sie cofa czasem pokarm i zaczela ulewac. U nas nie ma takiego bilansu |
||
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buzię zawsze kremuje przed wyjściem, teraz na mrozy tym bardziej. GOCZEK nic nie słyszałam o bilansie 9 miesieczniaka. BLACK fajnie ze piszesz o promkach. Kończą mi się sloiczki ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- NIEZAWSZE ale fajnie ze Macius tak wcina Twoje jedzonko ![]() MAJKA tak szczerze to z czasu pracy jest bardzo zadowolony, ma tak grafik ułożony ze dużo więcej go w domu. Ale sama praca dość ciężka, mówi ze da radę. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Witam się po dość ładnej nocce, ząb chyba postanowił zaczekać z wyjściem bo pobudki spokojne były tylko cycus i nyny. O czwartej znów mała pogadanka. I od czwartej spał ze mną - dospalismy sobie do 8.30
|
|
#2750 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Gratulacje dla Pawelka za raczkowanie, to sie zacznie teraz ganianie za synkiem Cytat:
zwykle jak mi sie chce do ubikacji albo cos chce zrobic np.obiad 😛Cytat:
moja kawalki zjada, wczoraj np.pomidorowa z ryżem ze sloika bez problemow. tez musze pomyslecnad klopsami.tyle ze janiemam dojsc do eko miesa...Hanka tz maly cudek w nocy, bo zaplakala dopiero o 2:30 i potem do rana jeszcze 2razy tylko. Moze poskromienie złośnicy tak zadziałało ![]() Dzis znow lobuzuje, znow wsystko co na stoliku i wyzej chce zabierac, na paluszkach się wyciaga.moj kubek chciala zabrac ze stolika,ale ją szkolilam,ze "nie wolno!" i widzę że rozumie. gorzej, że jak wyjdę na chwilke to pewnie zapomni.no ale posprzatalam. |
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Nocka niezła, o polnocy karmiłam juz w łożku, ale potem spalysmy do 6 nieustannie
i potem jeszcze do 8 prawie ) Przed północą były jeszcze 3 smokowe pobudki, ale Tż córkę obsługiwał, bo ja byłam w odwiedzaj u koleżanki. Słodki ten maluch, taki tyci. Mi się wydaje że Adka taka malutka nie była, a on ponad pol kilo więcej waży U nas też niema bilansu 9miesieczniaka, dopiero na szczepienie roczniaka umówione jesteśmy. Rzeczywiście postów niewiele, trochę szkoda, a trochę dobrze, bo zaniedbywalam ciut życie rodzinne Ciężko mi się powstrzymać i nie czytać, a tak jest luz ) Podałam Adce właśnie chleb z awokado- bardzo jej smakowało. Będę chyba jednego dnia dawać chleb z awokado a drugiego jajo. O jakiej porze to danie serwujecie? ja niewiem czy przed kaszka dawać czy po, ale w sumie pewnie roznicy niema.Zrobie dziś nam ogórkową i Adce coś ugotuję, mam słoiczek kalafioru to dodam i jeszcze szpinak sloczkowy mrożony Jak Wy z tym mięsem robicie?? Gotuje sie oddzielnie w samej wodzie, tylko niewiem jak te ilości wymierzyć.
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miesą daje "na oko" zależy ile warzyw i na ile chcesz ugotować ![]() Dzień Dobry ![]() U nac nocka ok , pospaliśmy do 6 i później już nie chciał usnąć ![]() Dzisiaj wybieramy się na polko , ale na chwilkę bo to pierwszy raz po chorobie ![]() Ja też nie słyszałam o takim bilansie 9 miesięcznym
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpiwiedź, chociaż dalej nic niewiem hehe---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- A z tym glutenem to słuchajcie, trzeba wprowadzać codziennie to samo? Czy mogę np jednego dnia do kaszki dać łyżkę kaszki orkiszowej np. Drugiego jakiś deser glutenowy, trzeciego chleb, czwartego manny do zupki- jak tam podleci i zwiększać porcje?
|
|
#2754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak wrocimy do pracy to w ogóle pewnie będą pustki. Ale i tu możemy przetrwać, przecież czasem można coś napisać ![]() Cytat:
Super że Filip zdrowy ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54007852]pewnie same grzeczne dzieci,to nie ma o czym pisac za to wieczorami bardzo dlugie posty mamuski płodzą ![]() może ją swedza nozki? Dlugo już podajesz te leki? Jakie? Hanka padla o 22:24, mimo ze zasnęła przedtem 2razy, raz przy kp,drugi ubujana,ale co odlozylismy to ryk. I ani przytulanie ani kp juz nie pomagalo. no i w koncu ja odlozylam,zawinelam kołdrą i lekko przycislam żeby leżała,bo stawac chciala rycząc strasznie, aż zachrypla prawie...moja corka rzadko placze delikatnie... tak że 12 dluuuugich minut meksyk jakby ze skory obdzierali i zasnęła. Barani charakter jak nic! Płacz wymuszeniowy to też niby objaw skoku, a objawy skoku ponoc o dobrym rozwoju świadczą hmmmm. Idziecie z maluchami na bilans-badanie po 9miesiacu? U nas kazali sie zglosic po skonczeniu 9. Myslalam, że ten bilans to roczny hm...[/QUOTE] Nam powiedzieli przyjść na bilans jak.skończy roczek. Cytat:
Ja mięsa na oko, bo nie mam.kuchennej wagi. Cytat:
|
|
#2755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
HANKA,to ile pobudek dzis mieliscie,ze piszesz ze nocka w porzadku? Naczytalam się ostatnio o tym niespaniu niemowląt i m.in. ktos pisal, że czeste pobudki to wina rodziców, bo raz odkładają do łóżeczka,innym razem zabieraja do siebie i dziecko zdezorientowane. Tyle że ja kiedys zawsze do lozeczka odkladalam,a od kilku tygodni lądujemy u mnie,bo inaczej bym wcale prawie nie spala 😒 Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2016-01-05 o 12:37 |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka w 3 pobudkami,ale spał.prawie do 8
![]() Wczoraj go wysypalo na policzkach i dziś jeszcze trzyma nie wiem.po czym. Podejrzewam słoik Hippa, z podejrzanych rzeczy było tam mleko i morele. Dalam.dziś już wapno. Mam nadzieję że szybko przejdzie.Ugotowalam dziś małemu pomidorowke. I tu mam pytanie? Kiedy podajecie maluchom natke pietruszki do zupy? Ja dziś dodam.przed samym blendowaniem, bo nie chce żeby straciła wit.c. Nie wiem czy dobrze zrobie?
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z glutenem tak jak napisałaś - można różne produkty dawać ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Filip wczoraj po kąpieli zrobił zębowa kwaśna kupę, dziś po śniadaniu to samo. .. hmm mam nadzieje ze to chwilowe i minie. Podaje mu od wczoraj calcium w syropku na te policzki i spora poprawa
|
|
#2758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
Dzięki! [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54011767]Super,ze piszesz co dochleba podajwsz,bomoja tak lubi chleb z maselkiem zajadac, pol kromki zje.jajkiem czasem posmaruje,sera twarogu Krajana nie zaajceptowala,za suchy chyba a nie wiem czy smietana w tym wieku ok? Bo bym rozmiekczyla ten ser. I nie mam pomyslow czym smarowac...? paste z cukini chyba zrobie. HANKA,to ile pobudekdzis mieliscie,ze piszesz ze nocka w porzadku? Naczytalamsie ostatnio otymniespaniu niemowlat i m.in. ktos pisal,ze czeste pobudki to wina rodziców, bo raz odkladaja do lozeczka,innym razem zabieraja do siebie i dziecko zdezorientowane. Tyle ze ja kiedys zawsze do lozeczka odkladalam,a od kilku tygodni lądujemy u mnie,bo inaczej bym wcale prawie nie spala 😒[/QUOTE] Ja tez od dłuższego czasu do siebie biorę, ale dzuś tak super spała, chociaż moze ja nie słyszałam ze się przewracała. O i na brzuchu ją o 6 ujrzałam, chyba pierwszy raz tak spała, może to jest metoda, bo potem ciezko sie przewrócić i śpi Dzisiaj chyba spróbuje ją w pokoiku na siedząco nakarmić i odłożyć. Chyba że sił mi braknie ![]() Cytat:
Ja koperek też wrzucalam na sam koniec, przed zdjęciem zupki, ale u mnie narazie zupka sztuk jeden także ekspert ze mnie żaden Muszę natkę skombinować, bo wyszła nam.Cytat:
Tylko 15 min mięso ? Z krolika też? Bo ono strasznie twarde ? Kupa może po jakims jedzonku pewnie zaraz przejdzie. Super że jest poprawa polikowa O może tez podam wapno na te plamki pod nosem, może zejdzie. Chociaż niewiem czy to nie od smoka i śliny.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2016-01-05 o 11:37 |
|||
|
|
|
#2759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas pierwszy raz od urodzenia była pobudka jak Wy to mówicie imprezowa oglądaliśmy z mężem film a ja miałam ręce grubo nasmarowane, bo dostałam alergii na coś i mam czerwoną przesuszoną, taką chropowatą skórę, więc on poszedł dać smoka 2 x i nie wiem czy coś zrobił inaczej niż ja, ale córka się wybudziła i zaczęła się bujać w łóżeczku na kolanach i w ogóle radośnie pokrzykiwać ;D godzina 23;30![]() dałam pić i urwisowała jeszcze z pół h, koło północy zasnęła i spała do 8, obudził nas domofon :O od paru dni gardziła kaszkami, tzn niechętnie jadła i małe porcje, wczoraj kupiłam jej nową jaglaną z Hippa i zrobiłam na mm, bingo-polecam wsunęła prawie 200ml.wczoraj pierwszy raz wspięła się i stanęła przy kanapie ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- u nas nie.. Cytat:
![]() Cytat:
no i fb jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jaki chleb dajesz? i skąd awokado? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Majka-uśmiałam się trochę z mojej ekstremalnej Ali to prawda, że ząbkowanie przechodzi mega dzielnie, ale są takie dzieci-Maja Niezawsze też tak miała ze spaniem tak samo, kiedyś czytałam forum nt spania i nawet 9 tygodniowe niemowlęta przesypiały całą noc Ala zaczęła od końca lipca przesypiać, więc miała 3 miesiące.
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też co nie jest zabawka, jest najlepszą zabawka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

więc już przed 6 nie spaliśmy bo Małemu zachciało się wspinać jak zwykle na naszą szafkę nad łóżkiem

:

nie wiem.po czym. Podejrzewam słoik Hippa, z podejrzanych rzeczy było tam mleko i morele. Dalam.dziś już wapno. Mam nadzieję że szybko przejdzie.