|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Esor i jak tam? Jak bóle nie były w podbrzuszu to raczej nie skurcze. Może jadłaś coś ostrego? Mnie tak kilka razy silnie bolał brzuch w tej ciąży bo córcia mi coś uciskała, może to to?
Czytam was dziewczyny, ale udzielanie się na dwóch forach jednak trochę przerosło moje możliwości Pięknie się lutówki trzymają u lipcówek miesiąc, dwa przed terminem było już kilka wcześniaków. A ja wreszcie wzięłam się za pranie i prasowanie, zaczęłam pakować torbę do szpitala, w poniedziałek będę znała termin cc. Czas mi szybko leci i dołączam niestety do grona kiepsko śpiących :/ |
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cierpiałam na straszna bezsenność kilka tygodni przed porodem. Do tego stopnia ze ostatnie dni to spałam po 2-3h. Tym razem poki co tego problemu nie mam, śpię jak zabita moze dlatego ze młoda mi daje srednio pospać wiec organizm spi kiedy ma szanse ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Kurczę wlasnie uświadomiłam sobie se to nie wszystkie rzeczy po poli. Zaginęły mi gdzieś piękne prześcieradełka na przewijak i czapeczka. Damn. Znowu musze wertować piwnice.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dzien dobry ![]() Ja wlasnie byłam na badaniach. Zero kolejki extra jeszcze tylko dwa dni do wizyty juhuu! Tym razem miałam prawie 5 tyg przerwy!Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ciepła jest znów zalecana w przypadku strażaków i wez tu bądź mądry. U mnie też namiastka śniegu.
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka w labie bez kolejki to na poczcie jestem 14sta.. Superowo.
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dobrze ze choć wygodna kanapa tu jest ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się jak mała dziewczynka i kiedy byłam chora to mama ze mną zostawała w domu. Tyle tylko,że to nie mną się teraz zajmuje, bawi i czyta książeczki
![]() Cytat:
Też tak miałam. Przytaszczyłam pierwszą pakę ciuchów i po czasie zdałam sobie sprawę z tego,że przecież było tego więcej.I znowu szukaliśmy z małżem. wtedy właśnie znalazłam wszystkie czapeczki, kombinezony, bluzy ![]() Jeszcze muszę od brata wyciągnąć cały wór ciuchów, chociaż mniemam,że tam są rozm. 68
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
Normalka u mnie
Wczoraj w labie śmiałam się, że przecież po mnie nie widać, że w ciąży jestem, to dlatego nikt mi nawet miejsca na ławce nie ustąpił ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Załączam dzisiaj jeszcze jedną dzidziusiową pralkę i pakuję torby U mnie w szpitalu trzeba mieć też rzeczy dla malucha. Suwaczek mi wskazuje, że zostało 27 dni, święty czas ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Kupowałyście gdzieś kocyk z minky? Może macie jakieś sprawdzone? |
|
|
|
#2378 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczyny i ja już po badaniach i wymazach a teraz czekanie na wyniki.
U Was też tak biało się robi? ![]() Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w czwartek w Rossku przepuścił taki pan około 40stki.Prawie się popłakałam ze wzruszenia, bo to takie niespotykane...a kasjerka miałą to w d... a za nią piękny plakat o przepuszczaniu kobiet w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Ja utrzymuję,że dotrwam hehe![]() Ja mam jedynie minky do fotelika uszyte przez moją mamę, więc nie pomogę
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 u nas pierwszy raz od kiedy M w domu pobudka po 6 😊 poleżeliśmy do przed 8...nawet dzieci się zajely same sobą w salonie wiec i na przytulanki byl czas i możliwość 😄
Mam ponad 100 kg jablek i codziennie kompot gotuję. Kolor ma taki żaden ale jest pyszny. Zastanawiam się nad zakupem sokowirówki bo u nas jabłek tyle a u mamy marchew wiec soczek by byl mniam 😊 Jutro mamy mieć gości a w czwartek lub piątek ide do fryzjera bo mam włosy przeokropne...i nachodzi mnie na jakiś brąz bo mam teraz wszystkie naturalne i takie ciemne jak miałam dawnoooo... |
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śniegu ze ho ho 😉
|
|
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
Co do przepuszczania dzisiaj przekonałam się że najgorsze są Panie koło 60tki, czekając przed diagnostyką a byłam 1 tyle że w samochodzie czekałam bo nie będę stała na -8 st. podeszłam do drzwi jak już były otwierane i mówię że byłam pierwsza bo wcześniej przyjechaliśmy to właśnie taka 60letnia Pani że mogłam stać i pilnować kolejki, i wyszłoby że będę 8 osobą do pobrania, dopiero jak mój mąż wychylił się z samochodu i powiedział że kobieta w ciązy to wtedy jakiś mężczyzna powiedział że Pani bez kolejki... A ta 60letnia kobieta tylko coś mruknęła pod nosem.
Raz tylko w sklepie przed świętami stałam w mega kolejce i zdarzyło mi się że mnie wszyscy przepuścili aż byłam zaskoczona, ale skorzystałam bo akurat było bardzo dużo ludzi i było duszno. Także z tym przepuszczaniem ciężarnych raczej jest ciężko... niestety... |
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a to moje wczorajsze łupy na allegro z których jestem bardzo zadowolona tylko teraz czekać jak przyjdą pocztą
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie raz w Pepco kasjerka zawołała do kasy...ale wielkiej różnicy mi to nie zrobiło bo jedna kolejka na dwie kasy a przede mną tylko jedna osoba była...
|
|
|
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
A dzisiaj przyjdzie półko-przewijak
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Obudziłam się
muszę się tylko ogarnąć i do sklepu
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko zostaje jeszcze kwestia tych nieszczęsnych infekcji. Wiecie co, ja wczoraj w labie spotkałam mega bezczelną babę ). A Ta do mnie: a mogę tylko wejść coś spytać? Ja tak: yyyy Smiać mi się zachciało, zerknęłam na swój bebzon celowo i mówię: no skoooooooro się tak Pani spieszy Wlazła, słysze że coś pyta, a potem normalnie się załatwiła ze skierowaniem, pobrała krew, jeszcze było słychac że kupkę do badań zostawia siedziała dość długo ![]() to to bezczel był ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Wow, jakie postępy To wstawaj z łóżka, bo jak się nie wstanie od razu to już się tak cały dzień zostanie
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-01-05 o 09:58 |
||
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pani na poczcie bardzo troskliwa martwila sie ze musze dzwigac taka wielka paczke sama (przewijak odbieralam)W rossmanie prawie zawsze mnie prosza kasjerki na przod przed innych w ikei jest kasa uprzywilejowana dla rodzicow z dzieckiem wiec ja zawsze podchodze i mowie ze sie wbijam
|
|
|
|
|
#2389 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetne rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
Jestem z Ciebie naprawdę dumna ![]() Dzień dobry
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia jak minęła nocka? 😉
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja jestem ze wszystkimi w czarnej du*ie?
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
przypuszczam ze to mozliwe, ale nie martw sie ja dopiero powoli wychodze z czarnej dupy - wczoraj zaczelam
kupilam wszystkie rzeczy w zeslzym tyg przez net, a od wczoraj piore wszystko w przyszlym tygodniu zaczne prasowac a pod koniec stycznia spakuje torbe
|
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie od tygodnia luksusy
.Także brak tych drzemek to dla mnie nowość i zarazem wybawienie. Za pierwszym razem tylko było wycie od 18.
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak jadę badania robić to jadę po 6 z domu i jestem pierwsza lub druga tak ze spoko. Ale w poprzednich ciążach chodziłam do gina w szpitalu i badania robilam 2 pietra nizej niz poradnia itam byl system numerkowy...a bez kolejki tylko male dzieci, inwalidzi wojenni i honorowi dawcy...
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie, najgorsze są te stare baby, zero zrozumienia. Najwięcej empatii w tym względzie mają jednak mężczyźni. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- też jestem w czarnej d*pie bo nie mam gdzie mieszkać:P A raczej nie mogę mieszkać u siebie. Ale spoko, w przyszłym tygodniu będą malować, kłaść panele i stolarz będzie montował schody, to już powinno jakoś pójść do przodu. Najgorzej się ciągnęło to ocieplanie:/
|
|
#2400 | |||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
a to można tak o wziąć? To nie jest tak jak się ma jakieś wskazania, bo poród był ciężki? Cytat:
dobrze, że lezysz 😘 że masz tą pomoc. Tak właśnie wiem, po tym co się wczoraj stało odpuszczę przytulanki, a na pewno na te 2 tygodnie kiedy poród byłby jeszcze mocno niewskazany. Ale nigdy nie mieliśmy z tz takiej przerwy maks 5 dni. Ale damy radę, są sprawy ważniejsze.Cytat:
hej dzięki za troskę 😘 u mnie to masakra wczoraj była, tak jak pisałam kilka razy pociekly mi łzy z bólu... Napiszę poniżej jak jest teraz ![]() Cytat:
jak mnie takie krowy denerwują Looooooo Aninis gratulacje :klaski: Witam się i ja po średniej nocy. Też długo nie mogłam zasnąć, a budziłam się chyba z 7-8 razy dzisiaj. Do tego obudziłam się chora ![]() Źle mi fizycznie, ale psychicznie po wczoraj to się cieszę, bo dzisiaj jedynie czuje jakby cień tego co było, jakby leciutkie pobolewania brzuszka, ale to dosłownie nic w porównaniu z tym co było wczoraj. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

u lipcówek miesiąc, dwa przed terminem było już kilka wcześniaków. 

moze dlatego ze młoda mi daje srednio pospać wiec organizm spi kiedy ma szanse 

Smiać mi się zachciało, zerknęłam na swój bebzon celowo i mówię: no skoooooooro się tak Pani spieszy
siedziała dość długo 

Jednak skoro miewasz takie problemy od jakiegoś czasu to odpuściłabym sobie przytulanki.