Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 17:35   #4261
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Moderna wszystko zeszło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:42   #4262
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna wszystko zeszło
uf uf uff
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:04   #4263
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe.. to jaka ta czekolada byla?
hehe, bo to pytanie, jak do alkoholika który alk jest najlepszy. każdy. byle kopało.
tak mam z czekoladą byle nie Michała (gorzka) i nie biała. wczoraj akurat Toblerone

torba na urodziny w 2016 czy 2017?

Cytat:
Moderna wszystko zeszło
ufff

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:22   #4264
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Małpka, hehe on się wysmarował wcześniej mąką jak robiłam ciasto a potem jak jadł parówki ketchupem

Sorce, chwila, jaki rozmiar założyłas????!

Byou, biedna Z

-----------------
Przyszła mi paczka z H&M - zielona kamizelka dla K cudna ale jest na teraz, a chciałam na wiosne. Wzielam 98 cm, bo tam zawsze wieksze rozmiary były... A już nie ma wiekszych rozmiarów buuuu
Kwiatku, ta czarna bluzeczka śliczna, cienka to fakt ale bardzo mi sie podoba

Poza tym wczoraj sie wziełam za sprzedaz ciuszków po Z na pojedynczych aukcjach i wlasnie zarobiłam 70 zł Bedzie na lumpka Ale roboty było w cholere z tymi aukcjami.

Nie tknełam dziś słodyczy, a Wy jak?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:31   #4265
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Sorce, chwila, jaki rozmiar założyłas????!
rozmiar sprzed ciąży
Mało tego wcisnęłam się w kurtkę zimową. Dziękuję Bogu za to, że jest czarna

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

w ogóle postuluję foty Pchełki do k.!!!!!!
do kur_y nędzy?
Mam syndrom drugiego dziecka,-nie robię aż tylu fot, a jak robię to telefonem w łóżkowych klimatach.

Żyjesz po jeeeeeździe?

Cytat:
Moderna wszystko zeszło
git!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:53   #4266
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Zjadlam 2 kukulki com wsadzila sobie do kurtki zamiast fajkow.

Co do Deskoxanu uzywalam rok temu i jakos.mi nie pomogl ale widocznie to nie byl moj czas haha. Zostalo mi 2 listki i na razie wzielam tylko 4sztuki. Na razie ciezko bo ochota zapalic jest wielka (prawoe tak jak ja haha).

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Sorrcs 34 to ja mialam chyba w 4kl podstawowki 😅😂😂

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:57   #4267
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, bo to pytanie, jak do alkoholika który alk jest najlepszy. każdy. byle kopało.
tak mam z czekoladą byle nie Michała (gorzka) i nie biała. wczoraj akurat Toblerone

torba na urodziny w 2016 czy 2017?

oh toblerone
mialas racje zjadajac cala, to czekolada na raz

urodziny w grudniu, rok przeczekam, dwa to wiecznosc
Cytat:
Przyszła mi paczka z H&M - zielona kamizelka dla K cudna ale jest na teraz, a chciałam na wiosne. Wzielam 98 cm, bo tam zawsze wieksze rozmiary były...
kamizelki wyjatkowo wypadaja male (normalne)
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
rozmiar sprzed ciąży
Mało tego wcisnęłam się w kurtkę zimową. Dziękuję Bogu za to, że jest czarna

Mam syndrom drugiego dziecka,-nie robię aż tylu fot, a jak robię to telefonem w łóżkowych klimatach.!

hehe
ale niemowle w lozkowych klimatach, najlepiej przy piersi mamy, toz to najpiekniejsze klimaty

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
ja sie na taki uklad nie pisze, nie dalabym rady - nigdy w zyciu

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-01-04 o 19:11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 19:18   #4268
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kasia, dasz rade z fajkami! Dziś juz 4 grudnia, jak szybko zlecialy te dni
Wyglądam jak słoń w rozm. 34. Nie noszę 34 (hehe chyba żeby jeansy takie będę nosić jak nie podołam wyzwaniu najbliższego roku).

Moderna, ale piękne zdjęcia z domowych pieleszy nie mają w kadrze pieluch flanelowych pomiętolonych, albo otulaczy rozbełtanych. Przy cycu foty nie mam, ale mam takie tuż po-umęczone i szczęśliwe dziecię śpiące w pozycji "na skarbonkę".

Torebkę mam dostać na mikołaja 2015, ale sobie wybrać nie mogę żadnej (muszę na żywo widzieć i pomacać).

Demeter, słodyczy nie jadłam od piątku: ) dziś Filipowi chrupki kukurydziane (takie skręcane pałki Sante) wyjadałam.

Terry Pratchett
Stary 2016-01-04, 19:21   #4269
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Sorce w ktorej czasoprzestrzeni teraz przebywasz? 4 grudzień , Mikolaj 2015?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Ehh dla mnie takie foty są piękne
Stary 2016-01-04, 19:28   #4270
BYou
MBZ♥

Kasia, na ulotce piszą, że jak po wzięciu kilku tabletek dalej chce Ci się palić to nie jest to Twój czas i masz wrócić do sprawy za kilka msc:/ kciuki.

Sorce, oj tam oj tamjest 34-jest!!!!

Pani, nie wiem co to za czeko ale u mnie michałki sponsorują mi wieczór

Demeter, no właśnie dlatego ja nie sprzedaję bo mnie szlag trafia jak mam robić foty i opisy, potem cena śmieszna, kilka osób obserwuje, a niesprzedane. Daję kuzynce, potem co wraca w dobrym stanie odsprzedaję koleżance bo w ciąży jest ale dla Ciebie

Co można kupić 10 latkowi? Idziemy w sumie do Jego nowonarodzonej siostry ale chciałabym Jemu coś dać. Jakieś pomysły?

Agatko widzę Cięnie nadrabiaj, tylko pisz!!!!!!!!!!!!

Stary 2016-01-04, 19:28   #4271
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, spoko oko... ja wiem, że jest 4 STYCZNIA, ale torebkę miałam na Mikołaja dostać i tego się trzymam. Przez ten dłuższy pobyt w szpitalu nie miałam jak sobie wybrać.
Nie bój ryby - jeszcze mam kontakt z rzeczywistością i właściwą czasoprzestrzenią.

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 19:32   #4272
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
kamizelki wyjatkowo wypadaja male (normalne)
Szlag
No nic, musze oddać ale wygląda pieknie w takim zielono - zółtym polaczeniu moj blondasek

Kasia, o widzisz a ja zaczełam palić jakis czas temu...1 na dzień wiec nei ma tragedii

Klementyna, pytałas o dzieci.
Z wszystko robi szybciej, jest bardziej sprawna ruchowo. K szło to powoli. K wybredny od początku, akceptował tylko słoiczki, Z je wszystko i ma apetyt na rozne smaki. Z bardzo mamusiowa, nie da się wyjsc z pokoju, czesto przychodzi do mamy i wiesza się, ciagnie za fraki i przytula. Córeczka mamusi
Oboje radośni, śmieszni i raczej z charakteru spokojni (choć wiadomo jak to z K, taki etap).

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Demeter, no właśnie dlatego ja nie sprzedaję bo mnie szlag trafia jak mam robić foty i opisy, potem cena śmieszna, kilka osób obserwuje, a niesprzedane. Daję kuzynce, potem co wraca w dobrym stanie odsprzedaję koleżance bo w ciąży jest ale dla Ciebie
Zdarzało się...trzeba mieć troche szczescia.
Ja kiedyś wystawiłam pake ubrań ok. 100 szt. to za 40 kilka zł wylictowali Ale miałam minimalną więc nie sprzedałam.
A starałam się jak głupia - zdjecia, opisy, itp.
A teraz podpatrzyłam u sprzedającego jednego i krótki opis, jedna fotka i opcje licytacja oraz Kup teraz. Duzo aukcji, bo 2 strony. I tym sposobem Pani wybrała sobie 8 rzeczy, kompletów i się uzbierało z Kup teraz
Nooo ciesze się, bo mi te ciuszki zalegają i nie mam miejsca na nie.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:54   #4273
Sorceresss
Wtajemniczenie

Byou, Chryste Panie! Myślałam, że ktoś urodził

Terry Pratchett
Stary 2016-01-04, 20:37   #4274
BYou
MBZ♥

ale nie podziałało :/

Gdzie znajdę jakościowo dobre ręczniki z kapturem dla naszych brzdąców? Oprócz www.motherhood.pl

Stary 2016-01-04, 20:49   #4275
jolanT
Zadomowienie

BYou- c&a

Z tymi słodyczami cieżko jest.. Cały dzien jakby mi czegoś brakowało.. Ale pierwszy dzien odhaczony

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:06   #4276
Agateczka*
Zakorzenienie

BYou działa !!! w samą porę bo skończyłam nadrabianie - przeleciałam pobieżnie niektóre posty, ale większość inaczej nie umiem się wbić.
za wywołanie mnie i za wszystko

Biedna Z dobrze że już przeszło

Kobietki kochane najlepszości w Nowym Roku, spełnienia marzeń oraz planów i przede wszystkim zdrowia dużo i miłości!!!!

No dobra ogarnęłam się nieco po Świętach i wracam...

Odnośnie kilku tematów to chciałam napisać o prezentach pod choinkę, u nas w tym roku zawiodłam się bardzo, dobrze że nasze dzieci jeszcze nie do końca kumają jak to wszystko przebiega ale ja czułam się jak takie dziecko bez prezentu. W skrócie mam 3 siostry wszystkie przyjechały do nas (do rodziców na kolację i 2 na Święta zostały) w tym jedna z zagranicy z córką więc prezenty były. Ja kupiłam drobiazgi dla dzieci sióstr z kraju a prezent dla córki i siostry z zagr. Pomijając fakt że córki siostry 1 mają prawie 13 i 10 (więc prezenty zawsze dostawały) siostry 2 mają prawie 8 i 5. Ale u nas zawsze dzieciom się kupuje prezenty tak było do tej pory. W tym roku czułam się mega zawiedziona bo gdyby nie siostra z zagr. i my z tż to synek by nic nie dostał. Żal, swoim dzieciom pod choinkę położyli a naszemu małemu nic. Wiem że prezenty nie są najważniejsze ale boli mnie to że ja przez wiele lat kupowałam dzieciom sióstr różne prezenty a od kiedy urodził się mój synek wszyscy mają gdzieś, to jest smutne.

Odnośnie oleju kokosowego to jaki polecacie do smarowania skóry? Bo od dawna się przymierzam do kupna.

Panika bb zazdroszczę marzy mi się. I chyba kupię jakiś zamiennik by wypróbować.

A jeśli chodzi o perfumy to BYou, Kwiatuszku który różowy Bruno miałyście? Bo ja do dziś lubię ciemno różowy. A po za tym mam sporą flaszkę CKin 2U i Britney Fanasy i dostałam Paul Smith Floral. A reszta to końcówki.
Stary 2016-01-04, 22:43   #4277
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie znajdę jakościowo dobre ręczniki z kapturem dla naszych brzdąców?
frotowy?
Ja kupiłam Filipowi w sklepie z akcesoriami dziecięcymi - jakiejś firmy produkującej takie rzeczy. Fajny, gruby, nie przerzedził się mimo tylu prań.

Teraz dla Pchełki mam z ikei - ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/
wymacałam go i wydawał się dość porządny, po 3 praniach jest OK

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Z tymi słodyczami cieżko jest.. Cały dzien jakby mi czegoś brakowało.. Ale pierwszy dzien odhaczony
:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Wiem że prezenty nie są najważniejsze ale boli mnie to że ja przez wiele lat kupowałam dzieciom sióstr różne prezenty a od kiedy urodził się mój synek wszyscy mają gdzieś, to jest smutne.
kurcze, rzeczywiście smutne i nie fair

Terry Pratchett
Stary 2016-01-05, 00:14   #4278
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
BYou działa !!! w samą porę bo skończyłam nadrabianie - przeleciałam pobieżnie niektóre posty, ale większość inaczej nie umiem się wbić.
za wywołanie mnie i za wszystko

Biedna Z dobrze że już przeszło

Kobietki kochane najlepszości w Nowym Roku, spełnienia marzeń oraz planów i przede wszystkim zdrowia dużo i miłości!!!!

No dobra ogarnęłam się nieco po Świętach i wracam...

Odnośnie kilku tematów to chciałam napisać o prezentach pod choinkę, u nas w tym roku zawiodłam się bardzo, dobrze że nasze dzieci jeszcze nie do końca kumają jak to wszystko przebiega ale ja czułam się jak takie dziecko bez prezentu. W skrócie mam 3 siostry wszystkie przyjechały do nas (do rodziców na kolację i 2 na Święta zostały) w tym jedna z zagranicy z córką więc prezenty były. Ja kupiłam drobiazgi dla dzieci sióstr z kraju a prezent dla córki i siostry z zagr. Pomijając fakt że córki siostry 1 mają prawie 13 i 10 (więc prezenty zawsze dostawały) siostry 2 mają prawie 8 i 5. Ale u nas zawsze dzieciom się kupuje prezenty tak było do tej pory. W tym roku czułam się mega zawiedziona bo gdyby nie siostra z zagr. i my z tż to synek by nic nie dostał. Żal, swoim dzieciom pod choinkę położyli a naszemu małemu nic. Wiem że prezenty nie są najważniejsze ale boli mnie to że ja przez wiele lat kupowałam dzieciom sióstr różne prezenty a od kiedy urodził się mój synek wszyscy mają gdzieś, to jest smutne.

Odnośnie oleju kokosowego to jaki polecacie do smarowania skóry? Bo od dawna się przymierzam do kupna.

Panika bb zazdroszczę marzy mi się. I chyba kupię jakiś zamiennik by wypróbować.

A jeśli chodzi o perfumy to BYou, Kwiatuszku który różowy Bruno miałyście? Bo ja do dziś lubię ciemno różowy. A po za tym mam sporą flaszkę CKin 2U i Britney Fanasy i dostałam Paul Smith Floral. A reszta to końcówki.
Hej, fajnie, ze piszesz. Kurcze siostry nielegancko się zachowały...dla \was jak dla \was, ale dla dziecka przynajmniej jakis drobiazg powinny kupić! Ja pewnie między wierszami bym jakos dała znać, ze mi o to chodzi;p Poza tym jak tam Twój młodzieniec?

Ja własnie wstałam...Usypiałam K i jakoś tak mi sie zeszło;p Własnie sie wykapałam i bije sie z myslami, czy by jeszze skalpela nie machnąc, ale mi sie nie chce....No, ale chude nózki motywują;p;p

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Żeby była jasność, żadnego skalpela dzis nie było, przesiedziałam na kompie;p ide spać

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2016-01-04 o 23:08
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 04:07   #4279
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
Byou super, że Zosi zeszło
Szkoda, że nie mogę napisać tego samego. W dzień doszły pojedyncze krostki z tyłu ud a wieczorem po kapieli miala juz na udach z przodu, na lydkach i na ramieniu, które do tej pory było czyste.
To chyba nie możliwe, żeby te noworoczne pół łyżeczki marchewki sialo takie spustoszenie?
Od dziś przechodzę na "dietę matki karmiącej" albo na razie zrezygnuje chociaż ze słodyczy.
Do lekarza dopiero w czwartek rano, bo jutro święto.

Sorce gratulacje wcisniecia się w jeansy
Dawaj Pchelke. Moja Z. tez ciagle z jakimiś pieluchami itp na zdjęciach
A jakiej scenerii Ty byś chciała dla noworodka?

Agatka nieładnie z ich strony, że nic nie przyniosły Bartkowi. Było im chociaż głupio, ze ich dzieciaki dostały a Bartek od nich nie?
Odnośnie perfum to nie wiedziałam, że jest kilka odcieni dostałam je kiedyś i pamiętam tylko tyle, że były różowe

Byou a jaką kwotę chcesz przeznaczyć na prezent dla 10-latka?
Bo mam prawie 9-letniego chrzesniaka a ze święta były niedawno to jestem w temacie

Pani Oli dopiero teraz zrobiły się te policzki? Nie miała żadnych objawów wcześniej? Bo np Karol od urodzenia miał problem a Zuzi cerę nawet położna chwalila za każdym razem, że Taka ładna. Ona do tej pory nie miała nawet różowych policzków jak jej bylo gorąco. Pocila się na główce ale czerwona się nie robiła a teraz nagle zamieniła się w Karola
[
Demeter mi też podoba się ta bluzeczka, mimo tego że cienka. A z rozmiarami też się nacielam. Zawsze mieli większe a teraz zamówiłam Lolkowi t-shirt z krotkim rękawem 98/104 z myślą, że będzie fajny większy, nie będzie ze spodni wylazil przy każdym schyleniu się i sie przeliczylam. Jest akurat na teraz

Z w niedzielę wieczorem. Wczoraj az tak zle nie było. No i krostki w zgieciu kolana i na udziku. Kurde słabe zdjęcia robi ten mój telefon tak, to jest 3-faldkowy udzik

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2016-01-20 o 08:30
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-05, 07:02   #4280
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, spoko oko... ja wiem, że jest 4 STYCZNIA, ale torebkę miałam na Mikołaja dostać i tego się trzymam. Przez ten dłuższy pobyt w szpitalu nie miałam jak sobie wybrać.
Nie bój ryby - jeszcze mam kontakt z rzeczywistością i właściwą czasoprzestrzenią.
ja czasami sie gubie i nie wiem, jaki jest dzien - bo co dzien to samo
Cytat:
Byou, Chryste Panie! Myślałam, że ktoś urodził

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Agateczka olej kokosowy wedlug mnie taki ze sklepu ze zdrowa zywnoscia bedzie ok (bio oczywiscie najlepszy )

nieladne zachowanie siostry

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Żeby była jasność, żadnego skalpela dzis nie było, przesiedziałam na kompie;p ide spać
Stary 2016-01-05, 08:05   #4281
jolanT
Zadomowienie

Kwiatuszek- nie martw sie na razie
Pewnie jednorazowe u małej
U nas np najpierw było na samej buzi ciałko ok
Teraz juz wiem ze Olaf na bank uczulony na banana skrobie kukurydziana i chyba ziemniaka..
My w poniedziałek idziemy do lekarza.. ciekawe co lekarka na moje przypuszczenia..

Klementyna- ja machnęłam wczoraj skalpel
Z Ewa trochę utrudniony ale 40 min zaliczone

Moderna zimno u was
My mamy ok 10st

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 08:21   #4282
klementyna1
Zakorzenienie

kwiatku, jakbyś nie napisała jaka to częśc ciała- nie zgadłabym A moze to jakaś wirusówka (ospa, 3dniówka lub inny dziad nie daj Boże)

Popsuł nam się nasz nowy samochód (Nie wiem czy mówiłam, ale kupiliśmy wv polo za 2tys zł;p i KAcper zachwycony, że mamy nowy samochód i nie chce jeździć starą audicą tylko nowym) Chłop pojechał zatem starym do roboty, a ja Kacpra na sankach do przedszkola...cały 1cm sniegu- więc wyobrażacie sobie jak to wygladało...nie jechalismy tylko skrzypieliśmy;p Ale czego sie nie robi dla dziecka;p Poranny rozruch zaliczony

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2016-01-05 o 08:38
Stary 2016-01-05, 08:21   #4283
kasia86bgo
Zakorzenienie

Zaspalam dzis telefon min sie wyladowal i zamiast o6.30 wstalam o 7.45 na szybko Milusia ubrala siebie kromke zrobilam i 8.10 wychodze przeszlam moze ze 300metrow a tu zatrzymuje sie samochod i maz znjomej fryzjerki sie pyta czy przypadkiem nie podwiezc bo oni tez zaspali hehe tak wiec spokojnie na 8 30 na sniadanko Milus zdarzyl do przedszkola. A ja sobie poszlam okrezna bardzo droga na przystanek tramwajowy i juz jade do pracy zaczynam o10.

Wczoraj mialam ochote pocwiczyc ale zmeczylam sie usypianiem Milusia. Nie wiem gdzie lezy problem bo raz usypia sam raz musze byc tylko w pokoju a wczoraj musialam go przytulic.

ByoU co do desmoxanu tam tez pisze ze powinno sie brac 1pastylke co 3-4h przez iles tam dni. A ja nie mam tyle sztuk na "pelna"kuracje. Wiec biore pastylke wtedy kiedy juz mi sie zachciewa baaaardzo fajka. Ale jak przettrwam ten tydzien to juz potem bedzie z gorki bonwiadomo 1wszy tydzien najgorszy. Dale da rade bo Slutta (taka apka) pokazuje mi ze juz zaoszczedzilam 150nok ☺😄

Stary 2016-01-05, 08:24   #4284
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna zimno u was
My mamy ok 10st
Jola no zimno zimno, ale w Pl jeszzcze zimnej - cieplo macie, tam jakis cieplejszy front nad Belgia

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
ały 1cm sniegu- więc wyobrażacie sobie jak to wygladało...nie jechalismy tylko skrzypieliśmy;p Ale czego sie nie robi dla dziecka;p Poranny rozróch zaliczony
jaka to prawda
brawo wy za rozruch

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Kasia kciuki za rzucenie fajek
moj maz palil ponad 15 lat, ale tak mu trulam za uchem, ze smierdzi, ze w koncu rzucil - nie pali juz wiele lat
Stary 2016-01-05, 08:38   #4285
klementyna1
Zakorzenienie

rozrUch oczywiście
Stary 2016-01-05, 08:53   #4286
Malpka
Zakorzenienie

hej!
Wojtuś zaczął zabawę z obalem Kładę mu na brzuchu a ten łapie w obie rączki i próbuje wepchać do buzi a jak się nie mieści to wyrzuca go i tak w koło wrzucam fotke mojego słodziaka

I uwaga zrobiłam wczoraj i ja skalpel

Cytat:
Dzis w nocy Olaf tak mi dał popalić :/
O 1 wstał i nie chciał zasnąć.. Masakra jakaś!! Maruda straszna. No ale idą ząbki- 3! Dwie jedynki i dwójeczka.. Jejuu biedny taki, katar, kwaśne kupki, odparzony lekko.. Do tego ta przeklęta alergia

Chyba powinnam sie juz położyć..
jeju biedny on

Cytat:
Malpka, czytam o Wojtusiu i kopara opada. Dobrze, że Pchełka młodsza ponad 2mce bo bym znów zazdrosna była o umiejętności Twej pociechy.

Graliśmy z Fi w scarbble. PoczĄtek obiecujący- rozpoznawał literki, dokładał nam z worka. A potem było już tylko gorzej-wpierw układał swoje litery na około planszy, póżniej wtykał w wolne miejsca między naszymi słowami. Ostatecznie powyciągał nasze literki i ułożył wielki kwadrat .
e tam, e tam

Karol też uwielbia "grać" w scrable staje pod szafką i mowi "mama daj mi literki" no więc mu daję i sobie układa tak jak i Filip jak mu się podoba

Cytat:

dzieć idealny. jak pozostałe

:
pod względem jedzenia i spania KArol nie był taki idealny hehe , już nie pamiętacie jak wam jęczałąm że budzi się w nocy co godzine albo i mniej Wojtek jest jak Julka pod wieloma względami czyli bardzo dobre dziecko

Cytat:

pani Torres też chyba był cycoholikiem z tego co pamiętam...
Widzę, ze drugie dzieci podobne, z tego co piszecie
- Torres był wymagający- zwany przez mame "histeriuszem" Olcia bez mamy żyć nie może;p pozostaje Ci tylko ufać, ze będzie łapać tak szybko będzie bystra i wydorosleje szybko jak Michaś Czyta juz ksiązki?Do dzis mam przed oczyma jak Torres księgę dzwięków kartkował... Dominika Moniki "wymagająca" jak Jakub, a Małpki dzieci wszystkie hop do przodu...jak taka ma być reguła, to ja dziękuję za rodzeństwo dla Kacpra- chałupe rozniosą zupełnie... Demeter, JolanT i inne podwójne i potrójne matki- czy rodzeństwo \wasze jest do siebie podobne? Swoją drogą ciekawe co u Tasi i Oldzinx...
u nas z podobieństwem różnie, zależy w jakiej dziedzinie KArol z Julką siedli oboje mając pół roczku, zaczeli chodzić mając 8 miesięcy, ruchowo, rozwojowo bardzo podobnie. Ale Jedzenie, spanie, jazda samochodem całkiem na odwrót Julka złote dziecko, Karol męczydło Tutaj Wojtek jest bardzo podobny do Julki No i Wojtek z butelki wypije tak jak i JUlka, a Karol za nic w świecie nie chciał Wojtek jak i Julka leży sobie sam i się rozgląda, bawi, Karol wymagał noszenia

Cytat:

Znowu nie śpię :/
bola mnie ręce strasznie.. Po same łokcie jak jakiś reumatyzm..
może porób sobie jakieś badania

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Malpka czyli tak jak myślałam. Wojtek dogonił Zuzie hehe
Kochane masz dzieciaki!

Przepraszam, ze tak Wam naspamowalam ale komuś musialam a chłop jak zawsze ma na wszystko wytłumaczenie: otarla się o moją brodę, ciepło jej itd chociaż wczoraj wieczorem i on już zwatpil. Chyba umowie sie do lekarza.

wiesz co u nas kiedyś Wojtek jak dotknął buźką do kurtki dziadka to też mu jeden policzek zaczerwienił się, krostki wyszły że aż się przestraszyłam od czego to, ale to znikęło po jakichś 2 godzinach, jesli nie znka to raczej nie od otarcia

Cytat:
[
no ale jak nie porownuje to w moich oczach mam mistrzunia i niech tak zostanie
)
i tak każda mama powinna myśleć

Cytat:
Oddelegowałam Kacpra do przedszkola- z płaczem w szatni;/
mój jak długo siedzi w domu to mi płacze że chce iść do przedszkola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2016-01-04 09.56.39.jpg (108,3 KB, 21 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:11   #4287
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej!
Wojtuś zaczął zabawę z obalem Kładę mu na brzuchu a ten łapie w obie rączki i próbuje wepchać do buzi a jak się nie mieści to wyrzuca go i tak w koło wrzucam fotke mojego słodziaka

I uwaga zrobiłam wczoraj i ja skalpel

jeju biedny on

e tam, e tam

Karol też uwielbia "grać" w scrable staje pod szafką i mowi "mama daj mi literki" no więc mu daję i sobie układa tak jak i Filip jak mu się podoba

pod względem jedzenia i spania KArol nie był taki idealny hehe , już nie pamiętacie jak wam jęczałąm że budzi się w nocy co godzine albo i mniej Wojtek jest jak Julka pod wieloma względami czyli bardzo dobre dziecko

u nas z podobieństwem różnie, zależy w jakiej dziedzinie KArol z Julką siedli oboje mając pół roczku, zaczeli chodzić mając 8 miesięcy, ruchowo, rozwojowo bardzo podobnie. Ale Jedzenie, spanie, jazda samochodem całkiem na odwrót Julka złote dziecko, Karol męczydło Tutaj Wojtek jest bardzo podobny do Julki No i Wojtek z butelki wypije tak jak i JUlka, a Karol za nic w świecie nie chciał Wojtek jak i Julka leży sobie sam i się rozgląda, bawi, Karol wymagał noszenia

może porób sobie jakieś badania

wiesz co u nas kiedyś Wojtek jak dotknął buźką do kurtki dziadka to też mu jeden policzek zaczerwienił się, krostki wyszły że aż się przestraszyłam od czego to, ale to znikęło po jakichś 2 godzinach, jesli nie znka to raczej nie od otarcia

i tak każda mama powinna myśleć

mój jak długo siedzi w domu to mi płacze że chce iść do przedszkola
Czyli co drugie, to lepsze? żartuję Pamiętam jak pisałas, że K nie da sie do fotelika włożyc...

śliczny Wojtunio- taki małpkowy- podobny do rodzeństwa
Ide, bo mam wolna chatę i mase rzeczy do zrobienia, a K do 14.00 w przedszkolu...musze ogarnąc nasz domowy chlewik, zacząc pisac papierologie na koniec semestru i oczywiście skalpelik;p Bo wczoraj nie było;p Dobrze, ze mam obiad z wczoraj, nagotowałam gar fasoli po bretońsku z 1kg fasoli Małpka by miała dla całej Rodziny do Wielkanocy obiady Już troche pomroziłam
Stary 2016-01-05, 09:22   #4288
kasia86bgo
Zakorzenienie

Klementynka - oj jakbym zjadla taka fasolke yhmm yhmm.

Oczywiscie Kasi sie poje####lo i zamiast o 10 zaczynam o 10.30 szkoda ze nie chcieli mnie od 10 no ale siedze tu juz godzine i Ani Jednego Zamowienia nie bylo 😨😮 szok hehe.

Ja dzis planuje spagieetki zrobic sos z miesem mam zamrozony jeszcze mamusia robila wiec tylko makaron ugotowac hehe.

Milego dalszeg

Stary 2016-01-05, 09:32   #4289
Moderna
Zakorzenienie

malpka alez Wojtus slodki na tym zdjeciu - taki tyci-maluszek

dobrze pamietam pierwsze lapanie oballa przez M.

klementyna
jak robisz fasolke? moze bym tez zrobila, bo to latwe i starczy na kilka obiadow

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

ja mialam wczoraj spaghetti bolognese, a dzis zrobilam tylko makaron z jablkami zapiekany - M. codzienne zyczy sobie makaron na obiad osiwiec mozna, bo na sniadanie tez mowi, ze makaron by chcial

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

dziewczyny o co chodzi z Owsiakiem, dlaczego jest publicznie nawolywane, by nie wspierac tej organizacji? (nie jestem w temacie, dlaczego tak sie dzieje).
Stary 2016-01-05, 09:32   #4290
klementyna1
Zakorzenienie

Kacper tez kluskowy, potrafi wyjadac łapka mi z talerzy jak ponakładam do rosołu;p
Fasolke robiłam pierwszy raz, ale wyszła pycha- zapraszam
NAmoczyłam na noc fasole typu Jaś- pół dnia jeszcze sie moczyła (nie sądziłam, ze tyle wody wypije), potem odlałam wode i na świeżej gotowałam fasolę. W międzyczasie rożne resztki skroiłam;p troche pieczonego schabu, trochę szynki w kawałku, troche wiejskiej kiełbaski, a reszta zwykła kiełbasa (Toruńska) bez skóry i wszystko podsmażyłam i do gara dodawałam. Następnie 1,5 cebuli zeszkliłam i tez dodała,a fasola w międzyczasie miękła i przechodziła zapachami;p Doprawiłam listkiem laurowym, zielem, solą, pieprzem, rozmarynem i majerankeim. Dodałałm włoską pulpe pomidorowa (te pomidory w katoniku) i pół słoiczka przecieru. Zaprawiłam łyzka maki zwykłej i łyżka ziemnaiczanej- tak jak się kisiel robi i wuola!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości