|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Powodzenia! ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cholera ewula jest z moich terminowych okolic! |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze chodzę czasem i gadam pod nosem 25 tak mi wyliczył lekarz choć nie wiem jaką on metodą liczył, bo jak sama liczyłam (i przy pomocy internetów) to wychodził 23 no i z usg ostatnio też taki wyszedł
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
Mi chlusnely rano, wykapalam się, ogolilam przyjechał mąż z pracy, dopakowalam torbę, zjadłam śniadanie i minęła ponad godzina jak dotarłam do szpitala. Dopiero zmierzyli tętno, ciśnienie i czekam na badanie. A minęło już 1,5u także lekarz się. nie śpieszy narazie e nic nie boli blio
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula - no właśnie z moich też, dlatego mi stresik przebiegł po plecach
Casaa - ja @ miała 18 kwietnia, a ty? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ewula - nic nie boli? To też nie dobrze
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka o tyle dobrze, ze sa fajne dziewczyny na sali.
Ewula powodzenia!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O.O Powodzenia! Cytat:
Dzien dobry dziewczyny zaczyna sie robic groznie na watku jesli chodzi o porody mam nadzieje ze Olivia wie ze jeszcze nie mamy gdzie mieszkac i nie zachce wyjść przed 20.01 (albo,co gorsza,przed sobota-mamy sesje ciazowa :-P)Malwi -ja bym uciekala.... Jak jest u Was po porodzie-gdzie zabieraja kobiete, gdzie dziecko i gdzie maz? Mowie juz o czasie po skora do skory.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2016-01-05 o 11:13 |
|||
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ja mialam 20.04
a do samego zaplodnienia doszlo 4-5.05 ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
U mnie jestesmy razem w trojke na sali
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie do zapłodnienia 2-3 maja bo to wieczór był Mówiłam, że mój lekarz jakoś dziwnie liczył
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.05 bralam zastrzyk zeby pecherzyk pekl to rzeczywiscie dziwnie Ci policzyl ten termin
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy a jaki masz dylemat ze szczepieniami? ogólnie czy w ogóle szczepić?
![]() ewula powodzenia!! żeby poszło szybko gładko i przyjemnie
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymaj się i łagodnego porodu ![]() Niepozorna znam to, w szpitalu Jaś 3h wisiał na cycu i tylko płakał. W domu pierwszego dnia miałam kryzys ale tż kupił herbatę na laktację, pobudziłam laktatorem i teraz Jaś śpi a mi piersi zaraz eksplodują Magda po odejściu wód jak nie są zielone na spokojnie kąpiel i jedzonko. Ja tak zrobiłam bo nie miałam skurczy. Po 6h od odpłynięcia podali antybiotyk i potem znowu. U nas noc minęła nawet ok, mały spał z nami bo dr kazała mi karmić na leżąco żeby zeszła opuchlizna z nóg. Faktycznie pomogło i rano kolejne 2 kg w dół
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Podczytuje na bieżąco ale z silami trochę krucho wiec wybaczcie ![]() Niepozorna gratulacje ewula kciuki ![]() malwi za ciebie tez zeby wszystko Ci sie ulozylo Dziewczyny oby wam wszzystko poszlo po waszej myslia ja ledwo co telefon trzymam nie wiem czy cos mnie bierze czy jakacholera ale juz od kilku dni kiepskawo ze mna.... niedobrze mi, raz za cieplo, raz za zimno, brzuch mnie pobolewa, jakies klucia, wszystko drazni sil brak... nie moje dni ostatnio... |
|
|
|
#3494 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W niektórych szpitalach jest osobna sala i przebywa się tam we trójkę parę godzin. Chociaż wątpię, żeby taka sala była w moim publicznym szpitalu. Więc chyba przewożą na oddział położniczy ale powiedzmy, że jest się w 3-5 osób na sali i jest środek nocy więc raczej nie trzymałabym męża w szpitalu bo inni też chcą spać. No a dzidziuś jest zawsze z matką w sali. |
|||
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy-mi polozna powiedziala ze nigdy nie odchodza w 100% bo dziecko by sie udusilo,miejmy nadzieje ze to prawda ;-)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Russian moze to tez na Ciebie czas
![]() Edit: Patrzylam na termin i lepiej nogi zaciskaj :P Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-01-05 o 11:25 |
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Casaa - a to już nie jem nic słodkiego do piątku. Tydzień temu nic lekarz nie mówił o łożysku, więc chyba jest ok. Zastanawiam się tylko czy jak cukier jest w normie, to czy fakt spożywania cukru wpływa na starzenie łożyska.
Ewula - kciuki zaciskam, żeby poszło sprawnie i bezboleśnie
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak lozysko sie starzeje, dlatego m.in. nie trzyma sie ciazy dluzej niz 2tyg po terminie, a cukrzyca moze przyspieszac ten proces ale wcale nie musi Ja dzisiaj mam wizyte i mam nadzieje, ze przeplywy i lozysko jest ok, no i waga mlodego
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo popatrz taka drobnostka a tyle kg w dół Ahnessy - też tak myślałam, ale nie zapytał mnie nikt o długość cykli tylko o to czy były regularne ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Trzymać kciuki !!! Fryzjerka dzwoniła i ma do 2h dać znać czy mój termin jest wolny. Boziu, żeby było, bo chcę ją no!
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
casaa no wlasnie moze lepiej jeszcze chwilke ....
nie strasz... ale musze wam powiedziec ze pojawil sie we mnie taki przymus ogarniania.... nawet tego co ogarniete.... |
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Ja CC mam mieć 5 dni przed terminem porodu z OM.
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Russian - kto jak kto , ale ty siedź z brzuchem i się nie wychylaj
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Mam się nauczyć tabelki.. Nienawidzę takich form się uczyć |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
magda ja dobrze wychowana jestem (czytaj zestrachana do granic mozliwosci
wy przodem dziewuszki |
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
A czy któraś z was miała okres 1 kwietnia? I już np. urodziła?
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Mnie lekarz mówił, że przez CC ciążę rozwiązuje się nie wcześniej niż w skończonym 39 tygodniu. Ufam mu, więc musi być dobrze.
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe, ze tak jest musi, musi byc dobrze naszym zmartwieniem powinno teraz byc np czy dziecko bedzie mialo wlosy :P jakiego koloru zadnych problemow nie nalezy przewidywac
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
ruda gratulacje !!
uaoo, ewula powodzenia ![]() russian Ty masz siły na ogarnianie domu a ja od paru dni to ciągle bym spała |
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

trzymajcie kciuki.

Ja jeszcze chodzę czasem i gadam pod nosem