Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 11:55   #2431
Karinek1973
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O masakra aż chwyciłam po mój detektor tętna i uffff serduszko bije

W ogóle mam pytanie! Bo tu ktoś pisał dawno temu (bodajże ja) i mi położna mówiła i w ogóle, że po sn dobrze wietrzyć krocze - np w nocy w szpitalu jak już TŻ pójdzie przykryć się kołdra (w.sensie.zasłonić przed innymi na sali itp) i zdjąć majtki żeby krocze oddychalo. No i ok, rozumiem to ale co z.krwawieniem???? Przecież po porodzie jest ono intensywne i by się od razu podkład poporodowy zapaskudzilo... No zmierzam do tego że wietrzenie i krwawienie wydają mi się wykluczac?????

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

JA PIERDZIUUUUUUU
U nas w szpitalu dostajesz takie ogromne podkłady z ligniny
Inaczej to wytłumaczę - masz łóżko , na nim prześcieradło , na to kładą taki zielony fliselinowy (czy jakoś tak) podkład , między nogi wkładasz podkład z ligniny, kładziesz się delikatnie przykrywasz kołderką i tak sobie leżysz . Jak wstajesz zakładasz majtki w które wkładasz taką duuuużą niby podpaskę i możesz z tym chodzić Tak mniej więcej to wygląda
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:58   #2432
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Mój też o torbie mówi...a póki co to za wiele nie mam co do niej pakować...

Ogólnie to że za żadne zakupy się jeszcze nie zabrałam...Mam ciuszki nieuprane, wózek w takim stanie w jakim go używała Lilka- a reszta jego elementów u rodziców...Tak samo jak fotelik i wanienka...Dla Lilki łóżka nie kupiliśmy, dla Mikołaja pościeli więc jeszcze dla Patrysia nic nie gotowe...Poza tym co mam nie poczyniłam żadnych zakupów...ale do 23 stycznia będę musiała się ogarnąć żeby być spakowaną przed wyjazdem M...potem jak wróci to będzie 14 luty więc może chociaż jeden raczy się pojawić na świecie przed terminem...Złudne nadzieje...
a to jeszcze do 23.01 jest czas
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Zaraz nam się tu już "wesoło" zacznie
i dobrze nareszcie
Cytat:

W ogóle mam pytanie! Bo tu ktoś pisał dawno temu (bodajże ja) i mi położna mówiła i w ogóle, że po sn dobrze wietrzyć krocze - np w nocy w szpitalu jak już TŻ pójdzie przykryć się kołdra (w.sensie.zasłonić przed innymi na sali itp) i zdjąć majtki żeby krocze oddychalo. No i ok, rozumiem to ale co z.krwawieniem???? Przecież po porodzie jest ono intensywne i by się od razu podkład poporodowy zapaskudzilo... No zmierzam do tego że wietrzenie i krwawienie wydają mi się wykluczac?????

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

JA PIERDZIUUUUUUU
kładzie się podkład ten duży i dodatkowo te duże pieluchy no jak one sie tam nazywają i się wietrzy

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:58   #2433
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

no trzeba zrobić zapas kukurydzy, żeby popcorn na nocki robić

Cytat:

JA PIERDZIUUUUUUU
jakby to powiedzieć... bo większość ordynatorów i zastępców na porodówkach to faceci oni mają różne dziwne pomysły jak np. nie zakładać majtek... ciekawe który by z pieluchą w samej polówce bez spodni i majtek takie coś utrzymał
A serio to kładziesz podkład, na podkład te giga poduchy (podpaski poporodowe) i możesz próbować.

Przyszły mi rzeczy z apteki więc mogę się pakować, ale nie mam weny
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:00   #2434
Lucy31
Zakorzenienie

Mi po operacji też kazali wietrzyć, no ale nikomu nie chodziło o to abym z gołą Grażyną leżała na wierzchu
Zrobili tak samo jak piszecie po porodzie, podkład, lignina i żadnych gaci, na to tylko kołdra
Stary 2016-01-05, 12:02   #2435
figa84
Zakorzenienie

Mam przygotowane 3 kpl body + półśpiochy oraz 3 pajace. I kminie czy nie zabrać z sobą jeszcze 2 kaftaników + półśpiochów....

I jeszcze mi kwestia porodówki została Wiem, że mam zabrać pieluchę do przykrycia dziecka, ale myślę co zabrać dla siebie. Biorę wodę z dzióbkiem i 1,5l dodatkowo - ostatnio wypiłam wszystko i tż biegł mi dokupić, ale teraz mam plan urodzić szybciej niż 19h :p I nie wiem co jeszcze...
Stary 2016-01-05, 12:03   #2436
ja :)
Zakorzenienie

Zrobilam obiad (krupnik, poledwiczki zapiekane z zoltym serem i pieczarkami, ziemniaki, surowka z cykorii - jadlyscie cykorie? ja nie probowalam wczesniej a jest super! to odkrycie moje zeszlego miesiaca ), umylam podlogi, wyszorowalam lazienke i toalete. Uff, moge usiasc i sie relaksowac Ide ponadrabiac co tam naskrobalyscie przez tą chwilę jak mnie nie bylo.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:03   #2437
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
No dokładnie tylko patrzeć kiedy maluszki bedą sie nam rodziły ale i tak mamy dobra porę na porod, ja h przyszło jeszcze w upały chodzić z brzuchem to masakra
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:03   #2438
Karinek1973
Raczkowanie

Aga Ty się tak nastawiasz na poród jak Twój mąż będzie w domu A co zrobisz jak on teraz sobie wyjedzie a Ty nagle zaczniesz rodzić ? Masz kogoś do dzieci tak od razu? Kurcze odważna jesteś - końcówka ciąży i sama z dwójką malutkich dzieci
Stary 2016-01-05, 12:07   #2439
badzia987
Wtajemniczenie

Ale jak to bez gaci? Jest sytuacja, że Maleństwo obok w mydelnice płacze i co? Szukam gdzieś skitranych gaci siateczkowych, żeby je założyć...a jeszcze przecież trzeba sobie tą podpaskę zamontować żeby z gołym tyłkiem nie chodzić. Brr...

Ja bez gaci byłam 1 h po porodzie a potem salowa mi pomogła je założyć.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:10   #2440
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!

Cytat:

a to można tak o wziąć? To nie jest tak jak się ma jakieś wskazania, bo poród był ciężki?

dobrze, że lezysz 😘 że masz tą pomoc.
Tak właśnie wiem, po tym co się wczoraj stało odpuszczę przytulanki, a na pewno na te 2 tygodnie kiedy poród byłby jeszcze mocno niewskazany.

Ale nigdy nie mieliśmy z tz takiej przerwy maks 5 dni. Ale damy radę, są sprawy ważniejsze.

hej dzięki za troskę 😘 u mnie to masakra wczoraj była, tak jak pisałam kilka razy pociekly mi łzy z bólu... Napiszę poniżej jak jest teraz

jak mnie takie krowy denerwują

Looooooo Aninis gratulacje :klaski:

Witam się i ja po średniej nocy. Też długo nie mogłam zasnąć, a budziłam się chyba z 7-8 razy dzisiaj.

Do tego obudziłam się chora gardło, katar duży, kaszel i fatalne samopoczucie

Źle mi fizycznie, ale psychicznie po wczoraj to się cieszę, bo dzisiaj jedynie czuje jakby cień tego co było, jakby leciutkie pobolewania brzuszka, ale to dosłownie nic w porównaniu z tym co było wczoraj.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Jak czytam o takich babsztylach to normalnie mi się nóż w kieszeni otwiera Obrzydliwe.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

I bardzo dobrze
Przy skracającej szyjce chyba nie powinno sie przytulac? Ale nie wiem s umie jak to dokladnie jest. Tak czy siak moze zrobcie chwilke przerwy, niech brzuch przestanie bolec. Mozna tez inaczej sie "bawic"
Zdrówka!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ciekawe czy duża jest Twoja panna

a czemu nie każdemu? jak umowa jest na pełny etat to każdemu przynajmniej ja tak czytałam

mam rożek minky więc nie pomogę a zakupy słodkie

a tam nie ma śniegu

bez komentarza

zależy co masz na myśli? Ty wiesz co i jak więc szybko się ogarniesz i sporo masz pewnie po dzieciach

czy tylko ja nie mam spakowanej torby ?
kolejny kolega Tż będzie miał w tym roku dzieciątko ale mnie takie wiadomości cieszą no prawie jak na wieść o swojej tak dzieciowo się robi wśród znajomych a już myślałam z kim synek będzie się bawił póki co my pierwsi jesteśmy reszta w ciągu roku ale szybko minie
Tez jestem ciekawa ile wazy

Ja tez nie mam i nie zamierzam pakowac jeszcze. Pod koniec stycznia. Mam juz tu wystarczajaco gratow porozkladanych
Stary 2016-01-05, 12:10   #2441
agaczilla21
Zakorzenienie

Karinek jakoś nie mam obaw ze się wcześniej zacznie...ale w razie tfu tfu to ratuje mnie tel do sąsiadki ktora by sie zajela dziećmi zanim by moja mama przyjechała a do szpitala to nie wiem...taxi...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:12   #2442
Zakorzenienie

Cytat:
Była teraz położna. Dzieć ospały, że złapać serduszka nie mogła. Opitoliła, żę jeszcze bez śniadania jestem Ale mnie czasem tam mdli i pomijam porę posiłku, chociaż potem cukier mi wywala
I mówi, że trza coś złapać ugryźć. To na szybko zjadłam parówkę na zimno, blee jak zdrowo Ale przynajmniej od razu dziecia znalazła

No i tak się pyta o bóle, opisuję jakie mam. Dziś tylko w samym dole, tak od szyjki i znośnie. A ta mnie zaskoczyła, bo mówi, że od takiego bólu w dole też się może zaczynać, że wcale niekoniecznie od razu od skurczy całego brzucha To ja już nie wiem. Uznałam, że taka ta uroda mej szyjki że boli i już i nawet się tym przestałam przejmować.
No ten bol to musi byc mega upierdliwy. Juz nie wiadomo rodzi czlowiek czy nie rodzi? Mam nadzieje ze juz niedlugo po prostu urodzisz i wszystko wroci do normy
Mi cukier mega skakal jak tylko pominelam jakis posilek wiec jadlam niemal z zegarkiem w reku
Stary 2016-01-05, 12:13   #2443
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ale jak to bez gaci? Jest sytuacja, że Maleństwo obok w mydelnice płacze i co? Szukam gdzieś skitranych gaci siateczkowych, żeby je założyć...a jeszcze przecież trzeba sobie tą podpaskę zamontować żeby z gołym tyłkiem nie chodzić. Brr...

No tak, po porodzie to inaczej, trzeba wstać. Ja jak tak patrzę na te siateczkowe gacie to się zastanawiam czy mi ten podkład to utrzyma..
Po operacji gacie mi nie były potrzebne bo nie mogłam wstawać przez 2 doby, ale teraz to inaczej.

Ostantio jak byłam na porodówce to jedna laska tak szła powoli korytarzem, w koszuli i jej tak kapało ciurkiem za nią, kap kap.. to ja nie wiem czy oni jej nie pozwolili pod spód nic założyć czy jak
Słyszałam że jest grono lekarzy co krzycza na te siateczkowe gacie nawet i laski przed obchodem ściągały.
Stary 2016-01-05, 12:14   #2444
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Mam przygotowane 3 kpl body + półśpiochy oraz 3 pajace. I kminie czy nie zabrać z sobą jeszcze 2 kaftaników + półśpiochów....

I jeszcze mi kwestia porodówki została Wiem, że mam zabrać pieluchę do przykrycia dziecka, ale myślę co zabrać dla siebie. Biorę wodę z dzióbkiem i 1,5l dodatkowo - ostatnio wypiłam wszystko i tż biegł mi dokupić, ale teraz mam plan urodzić szybciej niż 19h :p I nie wiem co jeszcze...
Całe szczęście, że u nas nie muszę mieć nic dla dziecka bo nie wiem jak bym to wszystko zapakowała
Tradycyjnie spakowana jestem w kilka różnych toreb
1. Kosmetyczka -zawartość jak sama nazwa wskazuje
2. Torba na przyjęcie do szpit- koszule, szlafrok, ręcznik, woda, kubek termiczny, sztućce...
3. Torba z artykułami higen-niby nie muszę mieć ale wolę się zabezpieczyć gdyby np wydzielali paczka podkładów, pieluch,chusteczek, ręcznik papier, herbatka bocianek, krem dla małego i....smoczek
4.Torba z ciuszkami dla małego na odebranie ze szpitala - ta będzie czekać w domu w foteliku

Na ip wchodzę tylko z torbą nr 2 Po cesarce jak już będę na sali mąż doniesie torbę nr 1 i 3
Stary 2016-01-05, 12:15   #2445
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Przy skracającej szyjce chyba nie powinno sie przytulac? Ale nie wiem s umie jak to dokladnie jest. Tak czy siak moze zrobcie chwilke przerwy, niech brzuch przestanie bolec. Mozna tez inaczej sie "bawic"
Noooo zdecydowanie, kategorycznie. to mi się wręcz oczywiste wydaje.

Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy Będzie kiedy odrabiał w polu
Stary 2016-01-05, 12:17   #2446
Zakorzenienie

Cytat:

Ile kpl ciuszków bierzecie dla dziecka do szpitala? I co bierzecie na samą porodówkę?
Ja mysle zeby na sama porodowke to wziac tak:
- pomadka
- woda mineralna
- jakas przekąska pozywna (ciasteczka z musli czy cos w ten desen)
- pileczki do tenisa (super efekt jak bola plecy i TZ masuje - duza ulga)
- recznik
- ze dwie tetry
- na wszelki wypadek druga koszula
- dokumenty, wyniki badan,
- klapki
- aparat
i nie wiem s umie chyba tyle? to wszystko o ile bedzie SN, bo jak CC to wszystko bede miec w jednej torbie

Dla malucha planuje wziac:
3 body kopertowe, 3 polspiochy, 2xpajac, rozek, tetry, przybory higieniczne

rzeczy na wyjscie beda spakowane i dowiezie mi TZ
Stary 2016-01-05, 12:17   #2447
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi po operacji też kazali wietrzyć, no ale nikomu nie chodziło o to abym z gołą Grażyną leżała na wierzchu
Zrobili tak samo jak piszecie po porodzie, podkład, lignina i żadnych gaci, na to tylko kołdra
o dokładnie jak piszesz chodzi o to by tam nie ściskać majtami żeby był przewiew itd
Cytat:
Zrobilam obiad (krupnik, poledwiczki zapiekane z zoltym serem i pieczarkami, ziemniaki, surowka z cykorii - jadlyscie cykorie? ja nie probowalam wczesniej a jest super! to odkrycie moje zeszlego miesiaca ), umylam podlogi, wyszorowalam lazienke i toalete. Uff, moge usiasc i sie relaksowac Ide ponadrabiac co tam naskrobalyscie przez tą chwilę jak mnie nie bylo.
aktywnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:20   #2448
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wpadam tylko na chwile, wlasnie wrocilam od lekarza..
tez juz mam skurcze i chodzic nie moge

tak mnie boli spojenie łonowe ze szok

ale tylko jak chodze. Mala ma 2,600kg.

i uwaga, na 13 mam dzisiaj wizyte w szpitalu i jezeli sie okaze to wszystko prawda i sama nie zaczne rodzic to mam termin na za 2 tygodnie juz !!!

masakra jak szybko a ja w proszku jeszcze

dzisiaj jak wracalam od lekarza to polecialam do HM kupic staniki jakies do karmienia, ja nic nie mam ... niech oni chociaz ja ustala za 3 tygodnie
No to szybciutko
Spojenia wspolczuje, ale powinno przejsc po porodzie, choc mnie bolalo jeszcze z pół roku chyba albo i dluzej..

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Odnośnie kolejek i czekania - Ja jestem mega chamska. Na drzwiach diagnostyki wisi plakat inf , że jeśli możesz przepuść kobietę w ciąży. Grzecznie mówię wszystkim oczekującym dzień dobry i staję blisko drzwi Pacjent wychodzi a ja sobie wchodzę
A co do poczty ostatnio musiałam wysłać swoje ZLA i w drodze na pocztę dzwonię do syna pytam gdzie jest a on mi mówi, że stoi w długaśnej kolejce na poczcie - no to pędzę Wchodzę a on już za chwilę ma podchodzić do okienka Ja oczywiście sru przed nim On się drze "ale Pani ja byłem pierwszy" Na co ja się odwracam mi mówię " a ja jestem w ciąży" Kolejkowe babcie współczuły mojemu biednemu synowi, że wredna ciężarna baba wepchnęła mu się przed nosem ... później przez pół dnia się z tego śmialiśmy
Hahaha jaki dowcipnis z Twojego syna
Stary 2016-01-05, 12:21   #2449
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!as

Cytat:
Mi powiedziala dzisiaj że planowane cc robią rano i wystarczy byc tego samego dnia pare godzin wczesniej (dokladnie sie trzeba umowic przed samym porodem) - jesli ma sie komplet badan etc.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Bylam na basenie, extra jak studenci mają przerwe swiateczna bo wszystkie tory puste

Zjadlam obiad i dlaje jestem glodna.. Chyba zaczynam ostatnio wiecej zarcia potrzebowac bo powtarza sie to juz ktorys raz ze po tej porcji co zwykle jestem dalej glodna
Cytat:
U nas w szpitalu dostajesz takie ogromne podkłady z ligniny
Inaczej to wytłumaczę - masz łóżko , na nim prześcieradło , na to kładą taki zielony fliselinowy (czy jakoś tak) podkład , między nogi wkładasz podkład z ligniny, kładziesz się delikatnie przykrywasz kołderką i tak sobie leżysz . Jak wstajesz zakładasz majtki w które wkładasz taką duuuużą niby podpaskę i możesz z tym chodzić Tak mniej więcej to wygląda
Dobrze ze u was w szpitalach cokolwiek dają bo w wawie wszystko w swoim zakresie i ten drugi szpital który wybrałam rownież . Co do tego wietrzenia to w centrum nikt nie narzucał zdania, nawet nie pytał czy masz majtki czy nie . Ja rodzilam w upały wszystko sie ładnie goilo w majtkach siateczkowych. Jakos nie wyobrażam sobie trzymania tych pampersow miedzy nogami
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:21   #2450
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:

Jak dziecko płacze to ALARM wyskakujesz momentalnie z łóżka i zapominasz o wszystkim, że boli, że świecisz gołym tyłkiem ....
Żartuje No przecież nakarmisz maleństwo utulisz i ono np godz sobie spokojnie śpi a Ty się wietrzysz No i wiadomo gdy jesteś słaba nie będziesz kombinować tylko zrobisz tak jak będzie to dla Ciebie wygodne Masz ochotę na gacie leżysz w gaciach i masz w d... jakieś tam wietrzenie
Stary 2016-01-05, 12:22   #2451
Zakorzenienie

Cytat:
no trzeba zrobić zapas kukurydzy, żeby popcorn na nocki robić

jakby to powiedzieć... bo większość ordynatorów i zastępców na porodówkach to faceci oni mają różne dziwne pomysły jak np. nie zakładać majtek... ciekawe który by z pieluchą w samej polówce bez spodni i majtek takie coś utrzymał
A serio to kładziesz podkład, na podkład te giga poduchy (podpaski poporodowe) i możesz próbować.

Przyszły mi rzeczy z apteki więc mogę się pakować, ale nie mam weny
Ło boziu, straszne te zwyczaje..
Ja mialam normalne majty zaraz po porodzie, w spzitalu mi dali takie jednorazowe ale zabudowane, do tego szpitalne podpaski - grubsze niz te zwyczajne ale nie wielkie jakies giga. I tyle. Przychodzili tylko regularie i zagladali jak tam krocze
Stary 2016-01-05, 12:24   #2452
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Karinek jakoś nie mam obaw ze się wcześniej zacznie...ale w razie tfu tfu to ratuje mnie tel do sąsiadki ktora by sie zajela dziećmi zanim by moja mama przyjechała a do szpitala to nie wiem...taxi...
ups... to lepiej niech Twój mały grzecznie siedzi w brzuchu u mamy i czeka aż tatuś wróci na ojczyzny łono
Stary 2016-01-05, 12:24   #2453
Zakorzenienie

Cytat:

Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy Będzie kiedy odrabiał w polu
No jak sie nie da w dwie strony to i w jedna mozna Musi Ci to wynagrodzic, w polu nie w polu, niech juz mysli
Stary 2016-01-05, 12:25   #2454
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Zdrówka!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Tez jestem ciekawa ile wazy

Ja tez nie mam i nie zamierzam pakowac jeszcze. Pod koniec stycznia. Mam juz tu wystarczajaco gratow porozkladanych
Dziękuję Tzn ja nie mam z szyjka aż tak bardzo źle. Skurcze bywały owszem i przy nich szyjka się skrócona, ale gin nie mówiła, że jakoś strasznie więc owszem nie szalejemy w łóżku, ale raz na kilka dni delikatne przytulanie było... Ale teraz przerwa

Też jestem bardzo ciekawa ile Twoja córa przypakowała.

Cytat:
No tak, po porodzie to inaczej, trzeba wstać. Ja jak tak patrzę na te siateczkowe gacie to się zastanawiam czy mi ten podkład to utrzyma..
Po operacji gacie mi nie były potrzebne bo nie mogłam wstawać przez 2 doby, ale teraz to inaczej.

Ostantio jak byłam na porodówce to jedna laska tak szła powoli korytarzem, w koszuli i jej tak kapało ciurkiem za nią, kap kap.. to ja nie wiem czy oni jej nie pozwolili pod spód nic założyć czy jak
Słyszałam że jest grono lekarzy co krzycza na te siateczkowe gacie nawet i laski przed obchodem ściągały.

że cooooooo

Cytat:
- pomadka
- woda mineralna
- recznik
- ze dwie tetry
- klapki
- aparat
i nie wiem s umie chyba tyle? to wszystko o ile bedzie SN, bo jak CC to wszystko bede miec w jednej torbie

Podobny zestaw do mojego, ale z piłeczka dobry pomysł

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:25   #2455
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dziecko płacze to ALARM wyskakujesz momentalnie z łóżka i zapominasz o wszystkim, że boli, że świecisz gołym tyłkiem ....
Żartuje No przecież nakarmisz maleństwo utulisz i ono np godz sobie spokojnie śpi a Ty się wietrzysz No i wiadomo gdy jesteś słaba nie będziesz kombinować tylko zrobisz tak jak będzie to dla Ciebie wygodne Masz ochotę na gacie leżysz w gaciach i masz w d... jakieś tam wietrzenie
Moje w spzitalu wylo non stop
Stary 2016-01-05, 12:32   #2456
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

serio jak rodziłam ostatnio to wiele dziewczyn się na forach skarżyło, że w szpitalu krzyczeli na majtki, nawet siateczkowe....

Cytat:

otóż to, długu by nie spłacił chyba przez 5 lat a przecież jeszcze akcja połóg zostaje.... więc może i dłużej

Cytat:
- pomadka
- woda mineralna
- recznik
- ze dwie tetry
- klapki
- aparat

nad przekąską kminie... i nie mam pojęcia co zabrać...

Cytat:
Ło boziu, straszne te zwyczaje..
Ja mialam normalne majty zaraz po porodzie, w spzitalu mi dali takie jednorazowe ale zabudowane, do tego szpitalne podpaski - grubsze niz te zwyczajne ale nie wielkie jakies giga. I tyle. Przychodzili tylko regularie i zagladali jak tam krocze
wiesz, w PL dużo różnych zwyczajów mleczna breja zamiast menu podanego przez kelnera w muszce

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Moje w spzitalu wylo non stop
moja też, nie trzeba jej było odkładać do mydelniczki, to i problem ze wstawaniem do niej odpadł
Stary 2016-01-05, 12:33   #2457
Lucy31
Zakorzenienie

Wyniosłam wszelkie zabawki, zawieszki i tym podobne na balkon, leżą się odkażają na kocu na mrozie. Bo nie mam innego pomysłu jak to inaczej przygotować do kontaktu z dzieckiem
Stary 2016-01-05, 12:35   #2458
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

rozwalilas system xd :hahaha :
Stary 2016-01-05, 12:35   #2459
Zakorzenienie

Cytat:
serio jak rodziłam ostatnio to wiele dziewczyn się na forach skarżyło, że w szpitalu krzyczeli na majtki, nawet siateczkowe....

otóż to, długu by nie spłacił chyba przez 5 lat a przecież jeszcze akcja połóg zostaje.... więc może i dłużej

nad przekąską kminie... i nie mam pojęcia co zabrać...

wiesz, w PL dużo różnych zwyczajów mleczna breja zamiast menu podanego przez kelnera w muszce

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

moja też, nie trzeba jej było odkładać do mydelniczki, to i problem ze wstawaniem do niej odpadł
U mnie tak samo

Do braku kelnera juz mysli swe przygotowalam, ale widze ze jeszcze wiele niespodzianek na mnie czeka
Stary 2016-01-05, 12:36   #2460
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam też wyjca i ciągle wstawałam, leżałam z nim, chodziłam w kółko tylko, żeby się uspokoiło. Po prostu jakoś mi głupio było, że moje wrzeszczy a dziecko sąsiadki akurat śpi i moje może je obudzić. No takie myślenie wtedy miałam. Z resztą ja długo byłam w szpitalu i wszystkie moje sąsiadki od razu wstawały.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości