|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Inaczej to wytłumaczę - masz łóżko , na nim prześcieradło , na to kładą taki zielony fliselinowy (czy jakoś tak) podkład , między nogi wkładasz podkład z ligniny, kładziesz się delikatnie przykrywasz kołderką i tak sobie leżysz . Jak wstajesz zakładasz majtki w które wkładasz taką duuuużą niby podpaskę i możesz z tym chodzić Tak mniej więcej to wygląda |
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobrze nareszcie ![]() Cytat:
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
no trzeba zrobić zapas kukurydzy, żeby popcorn na nocki robić Cytat:
oni mają różne dziwne pomysły jak np. nie zakładać majtek... ciekawe który by z pieluchą w samej polówce bez spodni i majtek takie coś utrzymał ![]() A serio to kładziesz podkład, na podkład te giga poduchy (podpaski poporodowe) i możesz próbować. Przyszły mi rzeczy z apteki więc mogę się pakować, ale nie mam weny
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po operacji też kazali wietrzyć, no ale nikomu nie chodziło o to abym z gołą Grażyną leżała na wierzchu
Zrobili tak samo jak piszecie po porodzie, podkład, lignina i żadnych gaci, na to tylko kołdra
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Mam przygotowane 3 kpl body + półśpiochy oraz 3 pajace. I kminie czy nie zabrać z sobą jeszcze 2 kaftaników + półśpiochów....
I jeszcze mi kwestia porodówki została Wiem, że mam zabrać pieluchę do przykrycia dziecka, ale myślę co zabrać dla siebie. Biorę wodę z dzióbkiem i 1,5l dodatkowo - ostatnio wypiłam wszystko i tż biegł mi dokupić, ale teraz mam plan urodzić szybciej niż 19h :p I nie wiem co jeszcze...
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam obiad (krupnik, poledwiczki zapiekane z zoltym serem i pieczarkami, ziemniaki, surowka z cykorii - jadlyscie cykorie? ja nie probowalam wczesniej a jest super! to odkrycie moje zeszlego miesiaca
), umylam podlogi, wyszorowalam lazienke i toalete. Uff, moge usiasc i sie relaksowac Ide ponadrabiac co tam naskrobalyscie przez tą chwilę jak mnie nie bylo.
|
|
|
|
#2437 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
Aga Ty się tak nastawiasz na poród jak Twój mąż będzie w domu A co zrobisz jak on teraz sobie wyjedzie a Ty nagle zaczniesz rodzić ? Masz kogoś do dzieci tak od razu? Kurcze odważna jesteś - końcówka ciąży i sama z dwójką malutkich dzieci
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak to bez gaci? Jest sytuacja, że Maleństwo obok w mydelnice płacze i co? Szukam gdzieś skitranych gaci siateczkowych, żeby je założyć...a jeszcze przecież trzeba sobie tą podpaskę zamontować żeby z gołym tyłkiem nie chodzić. Brr...
Ja bez gaci byłam 1 h po porodzie a potem salowa mi pomogła je założyć.
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka! ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Ja tez nie mam i nie zamierzam pakowac jeszcze. Pod koniec stycznia. Mam juz tu wystarczajaco gratow porozkladanych
|
||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Karinek jakoś nie mam obaw ze się wcześniej zacznie...ale w razie tfu tfu to ratuje mnie tel do sąsiadki ktora by sie zajela dziećmi zanim by moja mama przyjechała a do szpitala to nie wiem...taxi...
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze juz niedlugo po prostu urodzisz i wszystko wroci do normy Mi cukier mega skakal jak tylko pominelam jakis posilek wiec jadlam niemal z zegarkiem w reku
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po operacji gacie mi nie były potrzebne bo nie mogłam wstawać przez 2 doby, ale teraz to inaczej. Ostantio jak byłam na porodówce to jedna laska tak szła powoli korytarzem, w koszuli i jej tak kapało ciurkiem za nią, kap kap.. to ja nie wiem czy oni jej nie pozwolili pod spód nic założyć czy jak ![]() Słyszałam że jest grono lekarzy co krzycza na te siateczkowe gacie nawet i laski przed obchodem ściągały.
|
|
#2444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tradycyjnie spakowana jestem w kilka różnych toreb 1. Kosmetyczka -zawartość jak sama nazwa wskazuje 2. Torba na przyjęcie do szpit- koszule, szlafrok, ręcznik, woda, kubek termiczny, sztućce... 3. Torba z artykułami higen-niby nie muszę mieć ale wolę się zabezpieczyć gdyby np wydzielali paczka podkładów, pieluch,chusteczek, ręcznik papier, herbatka bocianek, krem dla małego i....smoczek 4.Torba z ciuszkami dla małego na odebranie ze szpitala - ta będzie czekać w domu w foteliku Na ip wchodzę tylko z torbą nr 2 Po cesarce jak już będę na sali mąż doniesie torbę nr 1 i 3 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pomadka - woda mineralna - jakas przekąska pozywna (ciasteczka z musli czy cos w ten desen) - pileczki do tenisa (super efekt jak bola plecy i TZ masuje - duza ulga) - recznik - ze dwie tetry - na wszelki wypadek druga koszula - dokumenty, wyniki badan, - klapki - aparat i nie wiem s umie chyba tyle? to wszystko o ile bedzie SN, bo jak CC to wszystko bede miec w jednej torbie Dla malucha planuje wziac: 3 body kopertowe, 3 polspiochy, 2xpajac, rozek, tetry, przybory higieniczne rzeczy na wyjscie beda spakowane i dowiezie mi TZ |
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to by tam nie ściskać majtami żeby był przewiew itd Cytat:
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spojenia wspolczuje, ale powinno przejsc po porodzie, choc mnie bolalo jeszcze z pół roku chyba albo i dluzej.. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2449 | ||
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!as
Cytat:
Cytat:
. Co do tego wietrzenia to w centrum nikt nie narzucał zdania, nawet nie pytał czy masz majtki czy nie . Ja rodzilam w upały wszystko sie ładnie goilo w majtkach siateczkowych. Jakos nie wyobrażam sobie trzymania tych pampersow miedzy nogami
|
||
|
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żartuje No przecież nakarmisz maleństwo utulisz i ono np godz sobie spokojnie śpi a Ty się wietrzysz No i wiadomo gdy jesteś słaba nie będziesz kombinować tylko zrobisz tak jak będzie to dla Ciebie wygodne Masz ochotę na gacie leżysz w gaciach i masz w d... jakieś tam wietrzenie |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam normalne majty zaraz po porodzie, w spzitalu mi dali takie jednorazowe ale zabudowane, do tego szpitalne podpaski - grubsze niz te zwyczajne ale nie wielkie jakies giga. I tyle. Przychodzili tylko regularie i zagladali jak tam krocze
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
ups... to lepiej niech Twój mały grzecznie siedzi w brzuchu u mamy i czeka aż tatuś wróci na ojczyzny łono
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi Ci to wynagrodzic, w polu nie w polu, niech juz mysli ![]()
|
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Tzn ja nie mam z szyjka aż tak bardzo źle. Skurcze bywały owszem i przy nich szyjka się skrócona, ale gin nie mówiła, że jakoś strasznie więc owszem nie szalejemy w łóżku, ale raz na kilka dni delikatne przytulanie było... Ale teraz przerwa ![]() Też jestem bardzo ciekawa ile Twoja córa przypakowała. ![]() Cytat:
że cooooooo ![]() Cytat:
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a przecież jeszcze akcja połóg zostaje.... więc może i dłużej ![]() Cytat:
Cytat:
mleczna breja zamiast menu podanego przez kelnera w muszce ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- moja też, nie trzeba jej było odkładać do mydelniczki, to i problem ze wstawaniem do niej odpadł
|
||||
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniosłam wszelkie zabawki, zawieszki i tym podobne na balkon, leżą się odkażają na kocu na mrozie. Bo nie mam innego pomysłu jak to inaczej przygotować do kontaktu z dzieckiem
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :hahaha :![]()
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do braku kelnera juz mysli swe przygotowalam, ale widze ze jeszcze wiele niespodzianek na mnie czeka
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

aż chwyciłam po mój detektor tętna i uffff serduszko bije
JA PIERDZIUUUUUUU 

Ale mnie czasem tam mdli i pomijam porę posiłku, chociaż potem cukier mi wywala
To ja już nie wiem. Uznałam, że taka ta uroda mej szyjki że boli i już i nawet się tym przestałam przejmować.

Tzn ja nie mam z szyjka aż tak bardzo źle. Skurcze bywały owszem i przy nich szyjka się skrócona, ale gin nie mówiła, że jakoś strasznie więc owszem nie szalejemy w łóżku, ale raz na kilka dni delikatne przytulanie było... Ale teraz przerwa