Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 12:37   #2461
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
serio jak rodziłam ostatnio to wiele dziewczyn się na forach skarżyło, że w szpitalu krzyczeli na majtki, nawet siateczkowe....
O no właśnie, już parę osób też mi to mówiło. I kilka znajomych wizażanek też

A co do przekąski, ja spakowałam tyle co miałam. A miałam batona proteinowego, jakiś tam z musli i tym podobnym. Miałam też ciasteczka Belvita i takie "batony" eko, a w zasadzie to paski zrobione z samych suszonych owoców. W du..z poziomem cukru już na tym etapie
Myślę, czy by jeszcze nie załadowac jakiś sok warzywny, bo się takim dobrze "najadam", dobry zapychacz.

Ale w zasadzie to nie wiem czy z czegoś skorzystam, załadowałam na pałę
Stary 2016-01-05, 12:37   #2462
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z Was robiła badanie APTT i wynik wyszedł poniżej normy?
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:40   #2463
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja po obydwu porodach zaraz jak wstałam do wc to ubrałam majty zwykle i w nich chodziłam. Do spania koszula, w dzień tunika i leginsy...a tam to tylko po pierwszym porodzie przed obchodem mi zaglądali bo miałam jakiś drenik założony i go wyciągali...a tak to żadnego zaglądania. Dopiero gin na kontroli po połogu...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Karinek no ja myślę że spokojnie będzie siedział do powrotu M bo u mnie nic sie nie dzieje wiec mam nadzieje ze tak ni z gruchy ni z pietruchy nie wyskoczy z rodzeniem sie😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 12:42   #2464
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja miałam też wyjca i ciągle wstawałam, leżałam z nim, chodziłam w kółko tylko, żeby się uspokoiło. Po prostu jakoś mi głupio było, że moje wrzeszczy a dziecko sąsiadki akurat śpi i moje może je obudzić. No takie myślenie wtedy miałam. Z resztą ja długo byłam w szpitalu i wszystkie moje sąsiadki od razu wstawały.
Mi glupio nie bylo bo bylam sama, w dodatku slyszalam jak za sciana 24h/na dobe jeden chlopczyk wyje Ale szkoda mi bylo tego bączka, bo jednak na rekach u mnie czy TZ spala, a jak odlozylam to od razu wycie. Ale to trwalo maks 2 dni, a chyba nawet krocej. Pozniej byla aniolkiem Dopiero ostatnio jej rozki wyrosly i pokazuje charakterek

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
ja nie badalam ale wiem ze moj szpital wymaga do zzo. bede robic z koncem ciazy.
nie wiem jak to jest w ciazy z tym wynikiem, ale na pewno krew jest mocno rozrzedzona na tym etapie ciazy (tak mowi moja gin, to nie moje madrosci jakby co ) wiec moze to ma jakis zwiazek?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:01   #2465
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam też wyjca i ciągle wstawałam, leżałam z nim, chodziłam w kółko tylko, żeby się uspokoiło. Po prostu jakoś mi głupio było, że moje wrzeszczy a dziecko sąsiadki akurat śpi i moje może je obudzić. No takie myślenie wtedy miałam. Z resztą ja długo byłam w szpitalu i wszystkie moje sąsiadki od razu wstawały.
Ja miałam to samo na sali. Dziecko sąsiadki spało jak słodki aniołek, z płaczu to było lekkie kwilenie. Za to moja tak głośno się darła, że w nocy ledwo zaczynała to położne zaraz w drzwiach stały, bo mówiły, że ona by cały odzdział obudziła Z resztą już mi na sali cc powiedzieli, że tak głośne to maks 3-4 dzieciaki w miesiącu

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U mnie tak samo

Do braku kelnera juz mysli swe przygotowalam, ale widze ze jeszcze wiele niespodzianek na mnie czeka
e tam, sporo się zmienia na lepsze

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
O no właśnie, już parę osób też mi to mówiło. I kilka znajomych wizażanek też

A co do przekąski, ja spakowałam tyle co miałam. A miałam batona proteinowego, jakiś tam z musli i tym podobnym. Miałam też ciasteczka Belvita i takie "batony" eko, a w zasadzie to paski zrobione z samych suszonych owoców. W du..z poziomem cukru już na tym etapie
Myślę, czy by jeszcze nie załadowac jakiś sok warzywny, bo się takim dobrze "najadam", dobry zapychacz.

Ale w zasadzie to nie wiem czy z czegoś skorzystam, załadowałam na pałę
sok warzywny to nie głupi pomysł, uwielbiam pomidorowy, to może bym sobie wzieła mam nadzieję, że mnie nie pogonią ;-)
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:12   #2466
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
sok warzywny to nie głupi pomysł, uwielbiam pomidorowy, to może bym sobie wzieła mam nadzieję, że mnie nie pogonią ;-)
Mówisz? O, to jednak sobie zapakuję
Stary 2016-01-05, 13:18   #2467
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Witam,
w końcu to Was zawitałam. Już ze swojego mieszkanka mieszkamy tu prawie miesiąc, ale ciągle było jakieś latanie, a to nie było internetu. Nie dam rady Was nadrobić tyle napisałyście, ale postaram się być teraz na bieżąco.

Super, że wszystkie dotrzymały do stycznia. Jak na żadnym wątku nie ma u nas wcześniejszych porodów. I bardzo dobrze!

Ja wizytę mam za tydzień 13.01.2016 ciekawa jestem jak tam mój maluch, ile będzie już ważył. Od kilku dni inaczej już go czuję, takie ciągłe przeciąganie, wypychanie, czasami nie mogę znaleźć wygodnej pozycji bo ciągle się wierci więc się kładę :P i takim sposobem coraz częściej leżę, zwłaszcza wieczorami.

Dzisiaj biorę się za zamawianie wyprawki bo boję się, że nie zdążę
Stary 2016-01-05, 13:19   #2468
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja to sie boje jedynie tego ze nie bede umiala wlasnego dziecka przebrac i zmienic pieluchy :-D przeciez noworodki sa takie malutkie. Masakra :-P

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A tak wlasciwie to witam sie w 36 tyg!! :brokuł:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Do cc zostalo mi 26 dni..
mama Ci pomoże tym się nie stresuj
Cytat:
Noooo zdecydowanie, kategorycznie. to mi się wręcz oczywiste wydaje.

Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy Będzie kiedy odrabiał w polu

Cytat:
Wyniosłam wszelkie zabawki, zawieszki i tym podobne na balkon, leżą się odkażają na kocu na mrozie. Bo nie mam innego pomysłu jak to inaczej przygotować do kontaktu z dzieckiem
wystawiłam wózek i fotelik
Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
jeszcze nie ale mam zrobić przed porodem jakoś wiesz myślę że zależy ile poniżej normy...ale to chyba w szpitalu będą wiedzieć co z tym fantem zrobić nie stresuj się tym
Cytat:
Ja miałam to samo na sali. Dziecko sąsiadki spało jak słodki aniołek, z płaczu to było lekkie kwilenie. Za to moja tak głośno się darła, że w nocy ledwo zaczynała to położne zaraz w drzwiach stały, bo mówiły, że ona by cały odzdział obudziła Z resztą już mi na sali cc powiedzieli, że tak głośne to maks 3-4 dzieciaki w miesiącu

e tam, sporo się zmienia na lepsze

pomidorowy dopisuje do listy
z Wami jakoś przygotowania idą łatwiej zupełnie zapominam o takich rzeczach..

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:20   #2469
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wpadam tylko na chwile, wlasnie wrocilam od lekarza..
tez juz mam skurcze i chodzic nie moge

tak mnie boli spojenie łonowe ze szok

ale tylko jak chodze. Mala ma 2,600kg.

i uwaga, na 13 mam dzisiaj wizyte w szpitalu i jezeli sie okaze to wszystko prawda i sama nie zaczne rodzic to mam termin na za 2 tygodnie juz !!!

masakra jak szybko a ja w proszku jeszcze

dzisiaj jak wracalam od lekarza to polecialam do HM kupic staniki jakies do karmienia, ja nic nie mam ... niech oni chociaz ja ustala za 3 tygodnie
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja to sie boje jedynie tego ze nie bede umiala wlasnego dziecka przebrac i zmienic pieluchy :-D przeciez noworodki sa takie malutkie. Masakra :-P

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A tak wlasciwie to witam sie w 36 tyg!! :brokuł:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Do cc zostalo mi 26 dni..
Łojeju kolejna...

Ale dlaczego termin cc tak szybko???

Ja bym się na to nie zgadzała...Im bliżej tp tym lepiej.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:23   #2470
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Mi powiedziala dzisiaj że planowane cc robią rano i wystarczy byc tego samego dnia pare godzin wczesniej (dokladnie sie trzeba umowic przed samym porodem) - jesli ma sie komplet badan etc.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Bylam na basenie, extra jak studenci mają przerwe swiateczna bo wszystkie tory puste

Zjadlam obiad i dlaje jestem glodna.. Chyba zaczynam ostatnio wiecej zarcia potrzebowac bo powtarza sie to juz ktorys raz ze po tej porcji co zwykle jestem dalej glodna
Cytat:
Wyniosłam wszelkie zabawki, zawieszki i tym podobne na balkon, leżą się odkażają na kocu na mrozie. Bo nie mam innego pomysłu jak to inaczej przygotować do kontaktu z dzieckiem
Dobry patent, ja tak zrobiłam wczoraj z materacem z łóżeczka
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:23   #2471
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Witam,
w końcu to Was zawitałam. Już ze swojego mieszkanka mieszkamy tu prawie miesiąc, ale ciągle było jakieś latanie, a to nie było internetu. Nie dam rady Was nadrobić tyle napisałyście, ale postaram się być teraz na bieżąco.

Super, że wszystkie dotrzymały do stycznia. Jak na żadnym wątku nie ma u nas wcześniejszych porodów. I bardzo dobrze!

Ja wizytę mam za tydzień 13.01.2016 ciekawa jestem jak tam mój maluch, ile będzie już ważył. Od kilku dni inaczej już go czuję, takie ciągłe przeciąganie, wypychanie, czasami nie mogę znaleźć wygodnej pozycji bo ciągle się wierci więc się kładę :P i takim sposobem coraz częściej leżę, zwłaszcza wieczorami.

Dzisiaj biorę się za zamawianie wyprawki bo boję się, że nie zdążę
spokojnie zdążysz jak się mieszka w nowym miejscu? Mój synek też tak się rozpycha wyraźnie czuć nóżki mało tam miejsca ma i dlatego

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:27   #2472
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu dostajesz takie ogromne podkłady z ligniny
Inaczej to wytłumaczę - masz łóżko , na nim prześcieradło , na to kładą taki zielony fliselinowy (czy jakoś tak) podkład , między nogi wkładasz podkład z ligniny, kładziesz się delikatnie przykrywasz kołderką i tak sobie leżysz . Jak wstajesz zakładasz majtki w które wkładasz taką duuuużą niby podpaskę i możesz z tym chodzić Tak mniej więcej to wygląda
U mnie w szpitalu też tak jest. Jedynie po cc tak nie jest i patrzą tylko na miejsce cięcia.

Ale jak byłam w czwartek w szpitalu to się położna śmiała,że często robią pacjentkom numery i przybiegają do sali z wrzaskiem "Zdejmować majtki, lekarz idzie!!" hehe taką sobie mają bekę

Cytat:
Noooo zdecydowanie, kategorycznie. to mi się wręcz oczywiste wydaje.

Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy Będzie kiedy odrabiał w polu

Nooo kategorycznie, nawet się szyjka skrócić dużo nie musi, ale jak są już skurcze i pobolewania to w życiu by mi do głowy nie przyszło figo fago.
A moja ciotka co do mnie dzwoni to mówi " I pamiętaj,żadnych seksów"

Stary 2016-01-05, 13:30   #2473
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu też tak jest. Jedynie po cc tak nie jest i patrzą tylko na miejsce cięcia.

Ale jak byłam w czwartek w szpitalu to się położna śmiała,że często robią pacjentkom numery i przybiegają do sali z wrzaskiem "Zdejmować majtki, lekarz idzie!!" hehe taką sobie mają bekę

Nooo kategorycznie, nawet się szyjka skrócić dużo nie musi, ale jak są już skurcze i pobolewania to w życiu by mi do głowy nie przyszło figo fago.
Dobrze ze ciocia troskliwa
Stary 2016-01-05, 13:32   #2474
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
pomidorowy dopisuje do listy
z Wami jakoś przygotowania idą łatwiej zupełnie zapominam o takich rzeczach..
ja ostatnio miałam landrynki i czekoladę. Landrynek nie użyłam a czekolady kilka kostek tak :p
Stary 2016-01-05, 13:33   #2475
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Mi powiedziala dzisiaj że planowane cc robią rano i wystarczy byc tego samego dnia pare godzin wczesniej (dokladnie sie trzeba umowic przed samym porodem) - jesli ma sie komplet badan etc.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Bylam na basenie, extra jak studenci mają przerwe swiateczna bo wszystkie tory puste

Zjadlam obiad i dlaje jestem glodna.. Chyba zaczynam ostatnio wiecej zarcia potrzebowac bo powtarza sie to juz ktorys raz ze po tej porcji co zwykle jestem dalej glodna
Cytat:
Ale wstalas i uspokajalas dziecko bo zwracałas uwagę by nie obudzilo inne, mnie sie trafiła babka około 40 gdzie jej dzieciak całe 2 dni ryczal a ona to lekcewazyla totalnie, raz nawet sie odezwała z tekstem do tego dziecka ... Halllo !! No czego wyjesz , przestań juz !!! Na nasza propozycje dziewczyn z sali by moze dokarmila mm to sie na nas tylko spojrzała i zaraz przyszła polozna i sama jej to drugi raz zaproponowała. Głupia babsko, dzieciak był głodny bo zaraz zasnął a my 2 noce nie mogłysmy spać
Stary 2016-01-05, 13:33   #2476
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

dowcipne

A ciocia,, hmm chyba bym zaliczyła buraka
Stary 2016-01-05, 13:33   #2477
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio miałam landrynki i czekoladę. Landrynek nie użyłam a czekolady kilka kostek tak :p
ja mialam pozywne przekaski ale nic nie uzylam bo najpierw nie bylam glodna pozniej za bardzo boalao a pozniej wzielam zzo i jedyne co moglam jesc/pic to kostki lodu
Stary 2016-01-05, 13:35   #2478
NanaR
Zadomowienie

Hej dziewczyny a ja dziś sobie z tż wozek złożyliśmy :-D a co ;-) a oto fura Dominika

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:36   #2479
NanaR
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451997359504.jpg (59,4 KB, 32 załadowań)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 13:39   #2480
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam pozywne przekaski ale nic nie uzylam bo najpierw nie bylam glodna pozniej za bardzo boalao a pozniej wzielam zzo i jedyne co moglam jesc/pic to kostki lodu
Ja najpierw 6h przedrzemałam i to był jedyny moment, gdy mogłabym coś faktycznie zjeść. Dlatego zjadłam raptem 2 czy 3 kostki tej czekolady, a potem to już skurcze takie, że nic dla mnie nie istniało... Za to z piciem nie miałam problemu i przy tych 19h to jednak sporo wypiłam. Bardziej mi brakowało jedzenia i picia po cc. Co prawda pozwoliły mi "zwilżać usta" i pić malutkie łyczki, ale głodna byłam przeokropnie a jeść mi pozwolili dopiero po spionizowaniu.
Stary 2016-01-05, 13:40   #2481
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
spokojnie zdążysz jak się mieszka w nowym miejscu? Mój synek też tak się rozpycha wyraźnie czuć nóżki mało tam miejsca ma i dlatego
mieszka się super, nie mam kontroli snu, takie wygodne łóżko i taki "leśny" klimat no i najważniejsze, że sami ;D
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
śliczny wózeczek :P
Stary 2016-01-05, 13:41   #2482
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dowcipne

A ciocia,, hmm chyba bym zaliczyła buraka
za pierwszym razem zaliczyłam, tym bardziej,że powiedziała mi to f2f w szpitalu

Stary 2016-01-05, 13:41   #2483
figa84
Zakorzenienie

NanaR ładny ten wózek
Stary 2016-01-05, 13:43   #2484
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najpierw 6h przedrzemałam i to był jedyny moment, gdy mogłabym coś faktycznie zjeść. Dlatego zjadłam raptem 2 czy 3 kostki tej czekolady, a potem to już skurcze takie, że nic dla mnie nie istniało... Za to z piciem nie miałam problemu i przy tych 19h to jednak sporo wypiłam. Bardziej mi brakowało jedzenia i picia po cc. Co prawda pozwoliły mi "zwilżać usta" i pić malutkie łyczki, ale głodna byłam przeokropnie a jeść mi pozwolili dopiero po spionizowaniu.
ja po porodzie to bylam tak glodna ze myslalam ze zjem konia z kopytami nawet mam fote jak kanguruje bączka z 10 min po tym jak wyskoczyla i lezy mi na klacie a ja w drugiej rece mam wielką kanpke z indykiem i szamie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
mieszka się super, nie mam kontroli snu, takie wygodne łóżko i taki "leśny" klimat no i najważniejsze, że sami ;D

śliczny wózeczek :P
no to super nie ma jak na swoim
Stary 2016-01-05, 13:44   #2485
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ja po porodzie to bylam tak glodna ze myslalam ze zjem konia z kopytami nawet mam fote jak kanguruje bączka z 10 min po tym jak wyskoczyla i lezy mi na klacie a ja w drugiej rece mam wielką kanpke z indykiem i szamie
szczęściara :p ja się biedna kilka h męczyłam, a na śniadanie mi przynieśli zupę mleczną z kawałkiem chleba, o ile można to było zupą mleczną nazwać niestety tż nawet nie pomyślał wtedy o jedzeniu dla mnie, teraz już go przeszkolę przed
Stary 2016-01-05, 13:45   #2486
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Bardzo ładny wozeczek, lubię szarości
Stary 2016-01-05, 13:46   #2487
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

czy ktoś coś o tej firmie?
http://swiatmaluszka.com.pl/lozeczko...olte-4485.html

Stary 2016-01-05, 13:47   #2488
Zakorzenienie

Cytat:
szczęściara :p ja się biedna kilka h męczyłam, a na śniadanie mi przynieśli zupę mleczną z kawałkiem chleba, o ile można to było zupą mleczną nazwać niestety tż nawet nie pomyślał wtedy o jedzeniu dla mnie, teraz już go przeszkolę przed
No szczesciara bo po SN na szczescie mozna jesc od razu
Tez musze TZ przeszkolic co ma mi dostarczy w razie czego
Stary 2016-01-05, 13:49   #2489
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
.a mi pozwolili dopiero na następny dzień, wyobraź sobie. Ostatni posiłek o godz. 17 w czwartek, a potem cudowna zupa mleczna dopiero w sobotę o 8 rano...

Stary 2016-01-05, 13:49   #2490
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Łojeju kolejna...

Ale dlaczego termin cc tak szybko???

Ja bym się na to nie zgadzała...Im bliżej tp tym lepiej.
no ja mam cc 6 dni przed tp.. ty chyba też :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości