Sierpnióweczki 2016! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 19:50   #2011
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Ja póki co lakier do paznokci odpuscilam, na hybrydy bym sie nie zdecydowała. Żona to dopiero 7 tydzien. Juz sobie organizuje glukometr i bede sprawdzała poziom glukozy w domu.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Asiulek miałam 111(!) :/
No to trochę ponad normę. Zapytaj lekarza czy masz wcześniej zrobić krzywą cukrową. Bo tak to może bez powodu będziesz strzelać sobie w palec. A po kilku tygodniach nie jest to już takie przyjemne.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:50   #2012
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam z cukrem w drugą stronę. Czasami za niski. W chwilach kiedy źle sio czuję, wiem ze cos jest nie tak mam np 68 na czczo i niewiele ponad 100 po posiłku. Kilka razy zglaszałam problem lekarzowi rodzinnemu, ale twierdził, że tak bywa. Niestety rodzice mają problemy z cukrzycą i trochę mnie te spadki niepokoją.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:55   #2013
slo_nk_o
Raczkowanie

Wczoraj byłam na wizycie. Serducho pięknie biło okazało się, że jestem w 6tygodniu.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:55   #2014
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jak tam dzisiejsze wizyty dziewczyny? i ciekawe co u Afrygi...
Moja wizyta dzis odwolana, bo mojej gin trafil sie ciezki przypadek cesarki. Ide w czwartek.
A co do hybryd upewnilam sie ze to jest ok

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:05   #2015
isiaok
Rozeznanie

Witam wtorkowo

Talantea super, ze montaż juz na drugi dzień, przynajmniej będziesz spokojna Nie miałam pojęcia,ze ten krążek taki duży!

Wiosenka owoce to sam cukier...niestety. Jesli zjadlas chociaż pomarancze po 18 to tak jakbys zjadła batona. Najlepiej zrób krzywa z obciążeniem a dzień wczesniej jedz do 17, 18 a potem sama woda
Tak jak tu bylo wspomniane...klucie to nic przyjemnego. Po tygodniu nie da sie nawet wyslac sms

Ja caly tydz bez tz wiec zanim skończę prace, odbiorę przedszkolaka, zrobię obiad,zabawy to zasypiam przed 20 przy czytaniu Franklina

Az strach pomyśleć jak będę ogarniać dwójkę jak będę tydz sama Pewnie dostane jakiś nadprzyrodzonych mocy

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Witam nowe mamusie!
I gratuluje udanych wizyt! Rozkoszuje sie właśnie zdjęciami Waszych bąbelków...moja wizuta dopiero25 !!!!!

Matko jak mnie bola cycki...jakby mnie bombardowalo tysiące igielek w sutki
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:07   #2016
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja mam z cukrem w drugą stronę. Czasami za niski. W chwilach kiedy źle sio czuję, wiem ze cos jest nie tak mam np 68 na czczo i niewiele ponad 100 po posiłku. Kilka razy zglaszałam problem lekarzowi rodzinnemu, ale twierdził, że tak bywa. Niestety rodzice mają problemy z cukrzycą i trochę mnie te spadki niepokoją.
Takie spadki w ciąży tez nie są dobre. Powiedziałabym ginekologowi na wizycie.

Ja po porodzie miałam straszne skoki. Jakoś 2 tygodnie po kiedy zaczęło wychodzić ze mnie zmęczenie. Wstałam do małej bo an karmienie się obudziła. Wzięłam ją na ręce i za chwilę odłożyłam bo czułam ze mi się wyslizguje. Pędem na łóżko po omacku bo już ciemno przed oczami mi się robiło, obudziłam męża i kazałam mu pędem lecieć po biszkopty. Ja w tym czasie cukier zmierzyłam i ledwo 30 jednostek. Myślałam że umieram.
Także takie spadki tez trzeba mieć pod kontrolą

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-05, 20:24   #2017
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Moja wizyta dzis odwolana, bo mojej gin trafil sie ciezki przypadek cesarki. Ide w czwartek.
A co do hybryd upewnilam sie ze to jest ok
a myślałam o Tobie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:35   #2018
Origa
Rozeznanie

Dziewczyny, byłam na wizycie i widziałam "kijankę" Nic nie poradzę, ale tak dla mnie wygląda Okazuje się, że wg USG to 7t6dc, termin na 17/08 czyli w rocznicę ślubu
Moja fasolka/groszek ma 15,5 mm, a ciałko żółte 5,8 mm. Słyszeliśmy też serduszko! Aż mi łezki popłynęły Mąż był ze mną i wiem, że też go ruszyło, choc on raczej uczuć nie okazuje
Następna wizyta w lutym, po USG genetycznym w 11 tygodniu. Okazało się, że mam je w pakiecie prywatnej opieki medycznej więc muszę się tylko umówić.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:46   #2019
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na wizycie i widziałam "kijankę" Nic nie poradzę, ale tak dla mnie wygląda Okazuje się, że wg USG to 7t6dc, termin na 17/08 czyli w rocznicę ślubu
Moja fasolka/groszek ma 15,5 mm, a ciałko żółte 5,8 mm. Słyszeliśmy też serduszko! Aż mi łezki popłynęły Mąż był ze mną i wiem, że też go ruszyło, choc on raczej uczuć nie okazuje
Następna wizyta w lutym, po USG genetycznym w 11 tygodniu. Okazało się, że mam je w pakiecie prywatnej opieki medycznej więc muszę się tylko umówić.
Super ze wszystko dobrze

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-05, 20:49   #2020
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ZAZDROSZCZĘ
ja mam usg w czwartek i nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć czy wszystko okej

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:51   #2021
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Takie spadki w ciąży tez nie są dobre. Powiedziałabym ginekologowi na wizycie.
Taki mam plan. Jeden epizod w ciąży już miałam.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:59   #2022
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie Gratuluję

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:41   #2023
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie strasz, też mam problemy z rwą A teraz czuję jak mnie coś w pośladku łupie i tak się zastanawiam w którą stronę pójdzie Przejdzie czy nie....
pocieszę Cię, że do rwy doszedł mega ból biodra

Cytat:
Dla mnie to dziecko to nadal abstrakcja. Nawet po USG, widziałam i co?
Głaszczę brzuch, rozmawiam, TŻ tłumaczy maleństwu świat. Coraz częściej używam liczby mnogiej ale i tak... może jak brzuch rośnie jest inaczej, jak się bobo poruszy to też.[COLOR="Silver"]
zdecydowanie zmienisz myslenie i podejście jak dzidziuś się poruszy i zaczniesz czuć motylki, będzie Ci brzuch falował albo jak dostanie czkawke, będziesz kochac je i wielbic miloscia wielką!

Cytat:
Boję się cieszyć. Boję się nastawić, że się uda. I choć po ostatniej wizycie bardzo się uspokoiłam to z biegiem czasu znów pojawiają się obawy.
Czy dobrze robię? Czy nie powinnam leżeć? Czy praca to dobry pomysł? Czy moglam zrobić cos żeby Noe było plamienia? Czy to ciągnięcie w pachwinach to fizjologia czy już coś złego?
A jak partenr po wyjściu ze szpitala mówił do brzucha to.mi łzy leciały, bo co jak on mówi a nie ma do kogo?
prosze zmienic podejscie natentychmiast
jak się źle myśli to się źle dzieje

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
To ja nie będę narzekać Objawów nie mam żadnych, choć fakt faktem życie mi upływa bardzo leniwie, bo polega głównie na leżeniu i wstawianiu do lodówki i toalety Mam w sumie tyle roboty (piszę after hours ludziom prace dyplomowe) i mnóstwo wolnego czasu, ale taaaaak miiii się nieee chceeeee!! !! !!

Małż codziennie rano pije kawę i zostawia kubek z fusami - uwielbiam peeling kawowy. Czytam opinie na temat jego bezpieczeństwa w ciąży i opinie są bardzo podzielone. Co sądzicie? W ogóle zaczynacie się czymś smarować na rozstępy? Nie wiem czy to coś w ogóle da jak się ma skłonności. Porobiły mi się delikatne w okresie dojrzewam, jak gwałtownie przytyłam.

W ogóle czytałam dziś nt. szkodliwości kosmetyków w ciąży (ach, ten nadmiar czasu...) i nic prawie nie można używać. Pazurów nie maluję, włosów nie farbuję, ale lakier do włosów? Algi? Triclosan? Nie znam się za bardzo na składach ... Piszą nawet, żeby nie używać płynów do płukania ust, bo mają fluor ... To zębów mam nie myć? Zwariuję chyba :/
matko boska
wylądujesz w wariatkowie jak się tym będziesz przejmować, algi musiałabyć jeść 5 razy dziennie, 3 razy dzennie zmieniać fryzurę i zęby myć wodą

Cytat:
Ostatnio jem sporo owoców, ale nie myślałam ze ma to aż taki wpływ. Pewnie dostanę badanie do powtórki. Na pewno jadłam po 18, nigdy nie stosowalam sie do tego wymogu a wyniki miałam super.
ja przez owoce w ciąży poszłam o kilkanaście kg w górę
dostałam mega opiertenteges i zakaz owoców od 6 miesiąca, w grudniu 2010 przystyłam 6 kg
w jeden miesiąc
przez pomarancze mandarynki i inne owoce

Cytat:
Ja póki co lakier do paznokci odpuscilam, na hybrydy bym sie nie zdecydowała. Żona to dopiero 7 tydzien. Juz sobie organizuje glukometr i bede sprawdzała poziom glukozy w domu.[COLOR="Silver"]
ja noszę hybrydy
moja kosmetyczka robila, inne paznokcie też i pracowała przy nich do 9 miesiąca ciąży i konsultowała to z lekarzami gin i wszycy potwierdzili ok, co do hybryd

biodro mnie rwie
rwa kulszowa łapie
oczy jedzą wszystko
i jak usłyszałam Panią w sklepie żeby jej pomoc poszukać "poduszek kokosowych do mleka" - przechodnio mnie zaczepiła jak robiłam zakupy

to CHCĘ PODUSZKI KOKOSOWE
upiekłam babeczki z serem
idę po budyń

w ogole...
rozmawiałam z mężem na temat badan genetycznych - prenatalnych
jest zdziwionyu ze tak o nie zabiegam skoro w pierwszej ciazy nie robilam, gin nie widzi potrzeby, a ja jestem przed 30
tlumaczy mi , ze niewazne jakie dzieciatko sie urodzi tak samo bedziemy je kochac i pielegnowac..
ale dlaczego ja tak cisne zeby zrobic i miec pewnosc, nie wiem

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2016-01-05 o 21:43
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:58   #2024
iweczka
Zakorzenienie

hej

Jak dobrze, że jutro wolne
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:01   #2025
TinkerrBell
Zadomowienie

Agus87
Dlatego by się łatwiej psychicznie przygotować, doksztalcic, by wiadomość o chorobie dziecka nie była strzałem w twarz przy porodzie, by wiedzieć co Cię czeka, by się przygotować to są moje argumenty
Stary 2016-01-05, 22:11   #2026
agus87
Zakorzenienie

ja też tak czuję
ale sama się zastanawiam dlaczego w pierwszej ciązy nie miałam takiego parcia na to badanie
Stary 2016-01-05, 22:19   #2027
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po zrobieniu testu bylam 2 razy na zumbie (4t4d, 5t4d), 2 razy na tańcach (6t1d, 6t2d). Od tego czasu oszczędzam się jak mogę, byliśmy tylko na jednym krótkim spacerze. Myślę ze zumba odpadnie, tańce mam nadzieję, że nie. Karnet na basen mamy i zamierzamy korzystać. Niech tylko minie ten pierwszy trymestr, niech lekarz powie ze to nie zaszkodzi i działamy
Mi lekarz w 1 ciązy zabronił chodzić na basen

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest serduszko a dzidziuś ma 3,1 mm
Ogromnie gratulacje!!!!!!
Stary 2016-01-05, 22:24   #2028
czarna_blondynka
Raczkowanie

Jestem właśnie po wizycie
Kompletnie źle wyliczyłam ciążę :P
Groszek ma 5t5dc i aż ponad 1 cm
Następna wizyta 25.01. aby określić konkretny termin porodu, i oczywiście z wynikami badań. Przypuszczalny termin to między 22-30.08... Także jeszcze się mieścimy w Waszej grupie
Wzięłam dwie paczki chusteczek w razie płaczu, a tu nic
Jak go zobaczyłam, zaniemówiłam z wrażenia
Na jutro zaprosiliśmy rodziców na obiadek, także się dowiedzą że....
Na górze orzeł, na dole kruk... za 8 miesięcy pojawi się wnuk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0208.jpg (69,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-01-05, 22:28   #2029
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam ogromna ochote na sex i sny erotyczne, ale moj Niemaz sie boi, ze to pierwszy trymestr, dwie straty itd....
A ja chodze na cisnieniu Tez wyczytal, ze wytwarza sie oksytocyna

J
u mnie 0 ochoty
o tego mdłosci, masakra

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Jutro Was nadrobie, bo jestem dzisiaj detka

Byliśmy na wizycie! Nie ma krwiaka! Wchłonal się Dzieciaczek ma 2 cm i 23 mm < 3 cudowne uczucie!

za wszystkie ciężarówki!

Super
Stary 2016-01-05, 22:29   #2030
TinkerrBell
Zadomowienie

Myślę, że w pierwszej ciąży człowiek się wszystkiego dopiero uczy, wszystko jest nowe, dowiadujemy się rzeczy, o których nigdy nie słyszeliśmy, albo coś gdzieś kiedyś.

Tak jak powiedziałam, moja córcia urodziła się z wadą genetyczną i trzeba było wykonać cięcie cesarskie, bo inaczej poród naturalny mógłby uszkodzić dzieciątko. Miałam czas się przygotować, poczytać, a byłam wtedy bardzo młoda i był to dla mnie niezły szok.

Mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez niespodzianek.
Tymczasem na dobranoc, z takim galopem wchodzimy w 10 tydzień
https://www.youtube.com/watch?v=4ty_bJRrTMM
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:35   #2031
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U mojego gina (nietaniego, w Wawie) pessar kosztuje 300 zł :O

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
koleżanka też tak płaciła (też w wawie)
więc 1 tys to spoooooooro

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ale jestem zła! Właśnie napisała do mnie koleżanka z pracy smsa z gratulacjami z powodu ciąży Powiedziałam tylko kierowniczce ze względu na l4 i obiecała,zarzekała się że zachowa tajemnicę... To małpa... Wszystko na nic
no świnia

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

W pierwszej ciąży miałam RWE kulszowa od 7 msc

W tej ciąży odzywa się już!!!! Jestem przerażona bo tak mnie rwa momentami stawy biodrowe że gdyby nie -15 poszłbym potruchtac...
też miałam
mam nadzieje, że teraz się nie odezwie....
Stary 2016-01-05, 22:38   #2032
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No to trochę ponad normę. Zapytaj lekarza czy masz wcześniej zrobić krzywą cukrową. Bo tak to może bez powodu będziesz strzelać sobie w palec. A po kilku tygodniach nie jest to już takie przyjemne.
Mi na wynikach gukoza wyszla 110 gin kazał zrobić badanie OGTT, jestem w 8 tyg.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-01-05 o 22:59
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:45   #2033
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
myślałam ze usg genetcznerobi sie najwcześniej na poczatku 12tyg a ogolnie miedzy 12-13tyg. Koleżanka źle obliczyła tyg i poszła właśnie w 11 i gin nie zobaczył jeszcze co trzeba, musiała wrócić w 12tyg.
Stary 2016-01-05, 22:52   #2034
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Następna wizyta 25.01. aby określić konkretny termin porodu, i oczywiście z wynikami badań. Przypuszczalny termin to między 22-30.08... Także jeszcze się mieścimy w Waszej grupie
Wow 5t5d i ponad 1 cm? Sporo gratulacje

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:55   #2035
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
w ogole...
rozmawiałam z mężem na temat badan genetycznych - prenatalnych
jest zdziwionyu ze tak o nie zabiegam skoro w pierwszej ciazy nie robilam, gin nie widzi potrzeby, a ja jestem przed 30
tlumaczy mi , ze niewazne jakie dzieciatko sie urodzi tak samo bedziemy je kochac i pielegnowac..
ale dlaczego ja tak cisne zeby zrobic i miec pewnosc, nie wiem
Badania prenatalne to nie tylko pewnośc że wszystko ok, ale w razie czego (oczywiście nikomu nie życze i tfu tfu pukam w niemalowane drewno) w razie czegoś gdyby sie coś działo można nieraz ingerować i pomagać jak dzidzi jest jeszcze w brzuszku , albo np. ostatnio gdzieś czytałam nie wiem czy czasem nie tu przeglądam sporo miejsc ktoś pisał że dziecko miało jakieś problemy z jelitami i zostało to wykryte podczas tych własnie badań i w tym konkretnym przypadku poród naturalny mógł by znacznie zaszkodzić dziecku, więc lepiej wiedzieć co sie dzieje odrazu , żeby w razie potrzeby odpowiednio zadziałać.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-01-05 o 23:01
Stary 2016-01-05, 23:06   #2036
CauseImHappy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Tak pędzicie, że ciężko nadrobić Staram się czytać w miarę na bieżąco, ale z komórki niewygodnie odpisać, a teraz już połowę zapomniałam
To, co pamiętam:
Talantea - dobrze, że już z głowy
malowanie paznokci - na kursie pierwszej pomocy sto lat temu mówili, że przy porodzie lepiej nie mieć pomalowanych, bo oni właśnie na paznokciach sprawdzają czy cośtam z krwią jest ok (nie pamiętam konkretów, chodziło o to, że dociskają paznokieć i jak szybko kolor wraca to jest ok, a jak wolno - to coś jest nie tak. I to właśnie widać tylko przy niepomalowanych)

Byliśmy dzisiaj na wizycie i widzieliśmy Malucha 7t4d, 1,21 cm, serduszko 154 uderzenia na minutę Z mniej fajnych rzeczy - dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i kosmówka mi się nie do końca przykleiła. Muszę jeszcze się sprawdzić pod kątem infekcji blablabla
Ale z dzidziusiem (na tyle, na ile można stwierdzić) jest wszystko ok

Dobranoc!!
CauseImHappy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:11   #2037
czarna_blondynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CauseImHappy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Tak pędzicie, że ciężko nadrobić Staram się czytać w miarę na bieżąco, ale z komórki niewygodnie odpisać, a teraz już połowę zapomniałam
To, co pamiętam:
malowanie paznokci - na kursie pierwszej pomocy sto lat temu mówili, że przy porodzie lepiej nie mieć pomalowanych, bo oni właśnie na paznokciach sprawdzają czy cośtam z krwią jest ok (nie pamiętam konkretów, chodziło o to, że dociskają paznokieć i jak szybko kolor wraca to jest ok, a jak wolno - to coś jest nie tak. I to właśnie widać tylko przy niepomalowanych)

Byliśmy dzisiaj na wizycie i widzieliśmy Malucha 7t4d, 1,21 cm, serduszko 154 uderzenia na minutę Z mniej fajnych rzeczy - dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i kosmówka mi się nie do końca przykleiła. Muszę jeszcze się sprawdzić pod kątem infekcji blablabla

Dobranoc!!
Super
Ja też nie nadążam za czytaniem wszystkich postów :P Tym bardziej że zaglądam tu raz dziennie i to wieczorem :P
Stary 2016-01-06, 00:00   #2038
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że w pierwszej ciąży człowiek się wszystkiego dopiero uczy, wszystko jest nowe, dowiadujemy się rzeczy, o których nigdy nie słyszeliśmy, albo coś gdzieś kiedyś.

Tak jak powiedziałam, moja córcia urodziła się z wadą genetyczną i trzeba było wykonać cięcie cesarskie, bo inaczej poród naturalny mógłby uszkodzić dzieciątko. Miałam czas się przygotować, poczytać, a byłam wtedy bardzo młoda i był to dla mnie niezły szok.

Mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez niespodzianek.
Tymczasem na dobranoc, z takim galopem wchodzimy w 10 tydzień
https://www.youtube.com/watch?v=4ty_bJRrTMM
wykryłaś tę wadę właśnie podczas tych badań ?
możesz napisać jaką ma wadę, że porod natralny mógłby jej zaszkodzic ?
Stary 2016-01-06, 05:14   #2039
TinkerrBell
Zadomowienie

Agus87 - No właśnie ja nie miałam prenatalnego w pierwszej ciąży. Dowiedziałam się dop w 20 tyg. Młoda miała wytrzewienie jelitowe - brzuch się jej nie zasklepil i pętle jelit były na wierzchu. Poród naturalny, zwiększone ciśnienie mógł uszkodzić te jelita.
Ale teraz już jest wszystko dobrze i oprócz blizny i smierdzacych bakow nie ma żadnych innych problemów
Stary 2016-01-06, 08:58   #2040
isiaok
Rozeznanie

Witam!
WOLNE!!!!!!!JEAH!

Cytat:
Super, ze wszystko dobrze i badanie za free

Cytat:
ja też tak czuję
ale sama się zastanawiam dlaczego w pierwszej ciązy nie miałam takiego parcia na to badanie
Też rodziłam w 2011...i wtedy jeszcze testy PAPPA nie były tak popularne, tak samo to drugie badanie sprawdzajace stany przedrzucawkowe itp...Pappa robiło sie wyłacznie na prosbe matki, jeśli przeziernośc wychodziła wysoka. A Ty którego nie robiłas????Bo przezierność, przepływy, serduszko i narzady były chyba od zawsze obowiazkowe?

Zapisałam sie na PAPPA ale chyba zrezygnuje. Mam 31 lat, w rodzinie zadnych wad genetycznych i chyba niepotrzebnie bede sie martwic...

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
To sie dziadki ucieszą

Cytat:
Napisane przez CauseImHappy Pokaż wiadomość
To, co pamiętam:

Dobranoc!!
z paznokciami masz racje, pielegniarka sprawdza przed porodem, musza kontrolowac cały poród czy nie sinieja itp
Fajnie, ze wszystko ok

Bezsenność w nocy i senność w dzień najlepsze combo
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości