Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 20:46   #3121
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Któregoś dnia - niektóre taksówki mają foteliki. Może dowiedz się u dystrutorki ?
Z tego co widzę jest z tym problem we Wrocławiu, ale może jakąś wypożyczalnię znajdę

Powodzenia z urodzinami!
Stary 2016-01-05, 20:53   #3122
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Z tego co widzę jest z tym problem we Wrocławiu, ale może jakąś wypożyczalnię znajdę
Nie lepiej kupić jakiś niedrogi, używany? Taki fotelik służy do około roku, a po drodze mogą wpaść jakieś spontaniczne wyjazdy(samochodem rodziców, znajomych) do lekarza, za miasto itp. ciężko będzie wtedy kombinować
Stary 2016-01-05, 20:55   #3123
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam za bardzo jak Was nadrabiać bo szykuję roczek Stasia. Impreza na 20osób... chyba zwariowałam...
Będę w niedzielę świetować ze Stasiem, jesteśmy z jednego dnia
nie zwariowałaś,matką jesteś po prostu

Będę stukniętą matka, czuje to. Nasz kot zostaje jutro pierwszy raz sam w domu, na 24 godziny. Oczywiście w trakcie przyjadą moi rodzice, dolać swieżej wody, karmę wymienić, pobawić się itp. A mi się ryczeć chce i mam ochotę symulować, byle zostać w domu i jej nie zostawiać
odszczekuję swoje wcześniejsze posty o tym, że bedę dażyła do szybkiej samodzielności Tośki. Ja umrę z tesknoty jak ona pojedzie na noc do dziadków
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:58   #3124
_emma
Zakorzenienie

Nie wiem, czy preferujesz używane rzeczy dla dziecka ale jeśli tak to zerknij http://olx.pl/dla-dzieci/foteliki-no...q-0-13/?search[filter_float_price%3Ato]=50&search[dist]=5

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Będę stukniętą matka, czuje to.
Będziesz najnormalniejszą matką dziwne byłoby gdybyś nie myślała o pozostawionym gdzieś dziecku..
Stary 2016-01-05, 21:01   #3125
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - tez mam problem, żeby zostawić na cały dzień kota samego w domu :-/ ale to chyba normalne. Nie przejmuj się, kot przesypia nasza nieobecność.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:03   #3126
darolka
Rozeznanie

Cytat:

Będę stukniętą matka, czuje to. Nasz kot zostaje jutro pierwszy raz sam w domu, na 24 godziny. Oczywiście w trakcie przyjadą moi rodzice, dolać swieżej wody, karmę wymienić, pobawić się itp. A mi się ryczeć chce i mam ochotę symulować, byle zostać w domu i jej nie zostawiać
odszczekuję swoje wcześniejsze posty o tym, że bedę dażyła do szybkiej samodzielności Tośki. Ja umrę z tesknoty jak ona pojedzie na noc do dziadków
O tak ja tak mam do tej pory :-P
Stary 2016-01-05, 21:05   #3127
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy preferujesz używane rzeczy dla dziecka ale jeśli tak to zerknij
Nie no, nie mam nic przeciwko używanym

35zł?! 50zł? No dobra, chyba faktycznie opłaca się kupić coś, bo jak sprawdziłam to wypożyczenie na dzień to koszt 20zł

Edit.
Za 99 nawet baby design z adapterami faktycznie, jakby kuzynka po nas przyjechała albo brat to już będzie w domu bez kombinowania.

Edytowane przez ktoregos_dnia
Czas edycji: 2016-01-05 o 21:08
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:05   #3128
moonunit
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny
Zainstalowalam tez sobie ta aplikacje i fajnie sie teraz czyta, gorzej z odpisywaniem bo na kompie idzie to lepiej ;-) Niestety nie widzę zdjęć które wrzucacie :-( tez tak macie?

Szczeperka Podziwiam Ciebie, mi by się nie chciało organizowac tak duzej imprezy jeszcze z brzuchem Moj maz ma za miesiąc z kawalkiem urodziny i sama sie zastanawiam jak to ogarnąć w 8 miesiącu juz będę ;-)

Posprzatalam dzis trochę a potem mialam gosci i jakas padnieta jestem :-(
Tez dzis sciagnelam hybrydy po pol roku zakladania bez przerwy i nie jest zle ;-) Myslalam ze beda bardziej zniszczone
Kolezanka zrobila mi tez parafine na dłonie i teraz jest fajnie
Stary 2016-01-05, 21:06   #3129
MilkaPlus1
Raczkowanie

Możesz zamówić taxi z fotelikiem, tylko nie wiem jak to się ma do obecnych praktyk że bez fotelika nie wypuszczają ze szpitala (nie wiem czy jest taki przepis czy to zależy od szpitala, ale może im wystarczy info że będzie fotelik w taksówce? Na logikę powinno.)
Ja bardzo mało jeżdżę samochodem, ale z dzieckiem pewnie będzie trzeba więcej (do lekarza, dłuższe trasy do dziadków etc.) i możliwość wpięcia fotelika na stelaż pewnie nie raz mi się przyda. Fakt że z adapterami można wybierać i przebierać wśród fotelików więc bez problemu kupisz później. Ja poluję od razu na jakiś zestaw 4w1, najlepiej z bazą isofix która pasuje do kilku kolejnych rozmiarów fotelików. Żeby nie trzeba było kupować za każdym razem nowej, bo drogie to jak nie wiem.
Muszę obczaić to Dotty

Doczytałam że może być problem z taxi, faktycznie taka używka wydaje się niezłą opcją...

Edytowane przez MilkaPlus1
Czas edycji: 2016-01-05 o 21:08
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:08   #3130
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Moooniaaaa - tez mam problem, żeby zostawić na cały dzień kota samego w domu :-/ ale to chyba normalne. Nie przejmuj się, kot przesypia nasza nieobecność.
Teoretycznie ja to wiem bo to nie moje pierwsze zwierze. Ale w praktyce jestem mięczak

Emma
a jako matka masz takie przemyślenia, że np.:Ty się najlepiej zajmiesz swoim dzieckiem? Chociaż masz swiadomosć, że tata też sobie poradzi. Ale co mama to mama nikt jej nie przebije.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:13   #3131
eeyesblue
Zadomowienie

Kallina spelnienia marzen i duzo radosci z okazji urodzin

moonunit sliczne te biustonosze! skoro polecasz i sprawdzone to moze cos wybiore i zamowie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
moja pszczoła tak się wczoraj wypychała - boje się że się przekręca jakoś a dobrze siedziała.
moja dzis to samo, chyba odkrywa nowe rejony mojego brzucha niesmialo kreci sie nad pepkiem, coraz wyzej sie zapuszcza

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch jak na okres..
Cytat:
Mnie dziś okropnie bolało podbrzusze ale przeszło bez niczego. Mała była wtedy bardzo aktywna i miałam wrażenie, że szykuje się do wyjścia..
u mnie dzis to samo, jakies polotrej godz bolal mnie brzuch jak na okres, nie mialam nospy, bo bylam w pracy, odpoczywalam siedzac - przeszlo strasznie schizuje teraz jak czuje bol okresowy, boje sie ze zaczyna sie porod mowisz Emmo, ze takie bole moga byc spowodowane aktywnoscia dzieciaczka? bo wlasnie wczesniej moja strasznie sie wypinala i wariowala po calym brzuchu

Cytat:
Nie mam za bardzo jak Was nadrabiać bo szykuję roczek Stasia. Impreza na 20osób... chyba zwariowałam...
owocnych przygotowan! powodzenia pochwal sie pozniej co przyszykowalas synusiowi

u mnie juz obiadek na jutro i czwartek gotowy - kotlety jajeczne, ziemniaki i gotowana marchewka smak dziecinstwa
zastanawiam sie co zjesc na kolacje, zeby nie dostac zgagi, bo dzis odpukac nie mialam caly dzien

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2016-01-05 o 21:18
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:13   #3132
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Właśnie wróciłam od znajomej bo odeszła od męża alkoholika z 3 dzieci i byłam z nią tak pogadać i zobaczyc jak sobie radzi

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:14   #3133
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Na pocieszenie napiszę Ci że za Tośką będziesz tęsknić jak pójdziesz do sklepu po bułki to normalne na początku, potem jest coraz lepiej i człowiek normalnieje.

Ja nie wiedziałam że Ty też z 10.01

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:14   #3134
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma
a jako matka masz takie przemyślenia, że np.:Ty się najlepiej zajmiesz swoim dzieckiem? Chociaż masz swiadomosć, że tata też sobie poradzi. Ale co mama to mama nikt jej nie przebije.
Teraz kiedy Agatka chodzi do przedszkola i jest bardzo samodzielna to nie mam już takich myśli ale długo mnie nie opuszczały. Najgorsze było zostawianie małej z teściową chociaż ona w życiu krzywdy by jej nie zrobiła wręcz przeciwnie to byłam tak jakby zazdrosna o córeczkę
Stary 2016-01-05, 21:16   #3135
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Moj maz ma za miesiąc z kawalkiem urodziny i sama sie zastanawiam jak to ogarnąć w 8 miesiącu juz będę ;-)
moj maz ma urodziny w marcu, w polowie, czyli tak jak termin porodu mi wypada, ale juz pogodzil sie z mysla, ze w tym roku nie bedzie hucznego swietowania no chyba, ze polaczone z pepkowym ale to juz mnie niech do tego nie miesza
Stary 2016-01-05, 21:23   #3136
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
mowisz Emmo, ze takie bole moga byc spowodowane aktywnoscia dzieciaczka? bo wlasnie wczesniej moja strasznie sie wypinala i wariowala po calym brzuchu
Moja też dużo się wierciła przed i w trakcie tego bólu. Być może to jest powód bólu w każdym bądź razie nie martwi mnie to już bo wiem, że groźny ból nie przechodzi
Stary 2016-01-05, 21:24   #3137
MilkaPlus1
Raczkowanie

Monia, to ja będę straszną matką, bo sierściuchy zostawiam i na cały weekend bez wyrzutów sumienia A jak wracam to mają miny pt. "O, to mówisz że cię nie było? Nie zauważyłyśmy".
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:28   #3138
Darkanddark
Zakorzenienie

Eeyesblue - ja też mam schizy, że to 'juz'! Albo większe nawet, że coś się małej dzieje, jeśli boli.. I bądź tu spokojna, mądra matka :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:32   #3139
_polly_
Zakorzenienie

Dziewczyny, widziałyście nowość Bebetto? Na zdjęciach Murano wygląda bardzo ładnie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:33   #3140
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Zaczyna mi z uszu para lecieć- najlepszy znak, że koniec na dziś
Stary 2016-01-05, 21:34   #3141
misia880
Zakorzenienie

Prawie zadna baza isofix nie pasuje do kolejnych fotelikow. Wiem ze maxi cosi ma taka baza ktora pasuje do JEDNEGO fotelika wiekszego. Tylko skazujesz sie na kupno wlasnie tego fotelika.. a takie wieksze dziecko moze byc male/duze i takie dziecko juz posadzisz i sprawdzisz jego wygode w danym foteliku.. zreszta baza isofix juz nie jest taka mega potrzebna do wiekszego fotelika bo go nie nosisz, nie wypinasz wiec omija Cie ja meka z pasami i ciaglym zapinaniem.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:46   #3142
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście nowość Bebetto? Na zdjęciach Murano wygląda bardzo ładnie.
Ja widziałam ale nie powalił mnie, chyba zbyt sportowy wygląd jak dla mnie.
Stary 2016-01-05, 21:52   #3143
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
u diabetologa wszystko ok cukry dobre, jakieś małe odstępstwa to nie problem, tym bardziej że nie przekroczyłam magicznej granicy 140 nigdy. Niestety dalej muszę się mierzyć, ale co poradzić...

Byłam w tesco i kupiłam małemu komplet 5 body za 16,50 i pierwszego misia plus dla siebie sukienkę na wiosnę/lato, na BEZ BRZUCHA a i kurde bardzo tanie były pampersy, dużych paczek niestety nie było, ale wzięłam po dwie małe z rozmiarów 1 i 2 W sumie za pampersy jakieś 48-49 zł więc nie jest źle!
dobrze, że cukry pod kontrolą i nie skaczą
Widziałam też w Tesco dzisiaj kupę bodziaków fajnych Pampery chcę te Premium Care, ale były tylko małe paczki po 20szt więc nie brałam, wykupili ludzie

sprzedający Swiat____Dziecka (21385) to od niego zamawiałam butelki i kocyk w połowie grudnia, wszystko przyszło w dobrym stanie tyle, że beznadziejnie zapakowane- wrzucone luzem bez żadnego zabezpieczenia do koperty nie byłam zachwycona z tego, że wysłali niezabezpieczone ale towar zgodny z opisem i godny polecenia.

Ktoregoś dnia nie chce pisać to taka sytuacja na którą nic nie mogę zaradzić, która nie minie, eh. Może kiedyś

Nadia fotela nie mam jeszcze fizycznie w domu. Potem Wam wrzucę mój plan pokoju. Właśnie się zastanawiam czy dałabym radę na łóżku karmić

Szczeperka to będzie konkretna impreza
Stary 2016-01-05, 21:54   #3144
gosza82
Rozeznanie

Ktoregos_dnia Magda Milka rozmawiałam z babeczką w sklepie to sama powiedziała że to jest lupo tylko różnica jest w materiale co zresztą widać na dzien dobry tutaj też są różnice napisaen i opnie jakby Wam się chciało czytać ... http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/b...go-producenta/
Zgadza się teraz wiem co to znaczy miłość od pierwszego wejrzenia ja też miałam pułap cenowy do 1200zl bo było mi obojętne jaki wózek i najlepiej używka a teraz mam ciężki orzech czy faktycznie dopłacać prawie500zl za materiał
Jak będę brała to na pewno 2w1 bo fotelik mam jakiś od siostry

Dark jak zdrówko chociaż troszkę się polepszyło

Moonunit uwielbiam swoje dłonie po parafinie mam koleżankę kosmetyczkę i też mi często robi ten zabieg taki gratisik za to że wytrzymuję jak mi robi depilację brazilikę

Eeyesblue uważaj tam w pracy na siebie jak tylko będziesz czuła bóle siadaj gdzie popadnie i nie wstawaj aż nie przejdzie
Mój Mąż też marcowy z 12 i z pierwszego usg termin mam na 4.03 a z ostatniego usg na 12.03

Wróciłam ze szkoły rodzenia z małymi prezentami witaminki paczkę pampersów PAMPRES PREMIUM CARE i płytkę z pielęgnacją noworodka jak karmić Miło z ich strony

Teraz najadłam się M&M-sów i zarz pękne!!!

Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam wpadłam w nauk chipsowy Leys prosto z pieca już 4 dzień z rzędu muszę z tym skończyć bo widzę z tygodnia na tydzień coraz mnie więcej

Kalina ja także mam taki zamiar spędzić swoje urodzinki
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:56   #3145
_polly_
Zakorzenienie

Dziewczyny, polecicie mi jakieś seriale? Nie mam co oglądać.

Stary 2016-01-05, 21:57   #3146
Bonku
Wtajemniczenie

Widziałam z żółtym i nie wiem czy sa inne kolory bo za wysoka polka cenowa

Emma zainspirowalas mnie i tez zlozylam o mojej Pani od szycia masakra ile to bylo dumania wybierania jaki kolor literki.. Poduszeczki bawelny rożka hehe ale oparlam sie na jednej bazie i poszlo
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:59   #3147
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Eeyesblue uważaj tam w pracy na siebie jak tylko będziesz czuła bóle siadaj gdzie popadnie i nie wstawaj aż nie przejdzie
Mój Mąż też marcowy z 12 i z pierwszego usg termin mam na 4.03 a z ostatniego usg na 12.03
bede na pewno
moj z 13 jest a termin mam na 15 ciekawe

Cytat:
Ja widziałam ale nie powalił mnie, chyba zbyt sportowy wygląd jak dla mnie.
mnie tez sie nie widzi ten nowy
Stary 2016-01-05, 22:00   #3148
Bonku
Wtajemniczenie

Polly ogladalas najnowszy serial hbo pakt? Polecam 6 odcinków czy 5?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Tez bede zazdrosna o dziecko na pewno.. A jak teściowa będzie trzymać to juz na bank
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:01   #3149
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Nadia fotela nie mam jeszcze fizycznie w domu. Potem Wam wrzucę mój plan pokoju. Właśnie się zastanawiam czy dałabym radę na łóżku karmić
Dla mnie wygoda przy początkach karmienia była bardzo ważna. Jak tylko było mi niewygodnie, mała się denerwowała, a mleko nie chciało lecieć.. ale zawsze możesz karmić na kanapie w salonie jak masz rogala do spania to można sobie fajnie owinąć go wokół siebie żeby móc się o niego oprzeć i położyć na nim Oleńkę
Stary 2016-01-05, 22:02   #3150
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Polly ogladalas najnowszy serial hbo pakt? Polecam 6 odcinków czy 5?
TŻ oglądał, ja tak pobieżnie zerkałam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości