|
|
#4322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
normalnie...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziwna sytuacja prezentowa.... heh... no to samo Olka. już myślałam, że ją to ominie Cytat:
|
|
|
#4323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to Pchła i Zofa to synonimy. I coś mi się zdaje, że określenie Pchełki (jako czegoś malutkiego) będzie niedługo nie na miejscu. hihih.. ja też, ja też. Przycupniemy gdzieś w kącie i będziemy JEEEEŚŚŚĆ ![]() Oglądnęłam Filipkową buzię. Ma dwie suche plamki (na czole i policzku), średnicy ok 7mm i nosek i kawałki policzków takie bardziej szorstkie. Zwalam winę na dość ostre grzanie ostatnimi czasy. Wysmarowałam go alantanem
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ja cię zapomniałam juz o Miszelinku ;pPakerek też juz co raz zadziej;p Chociaz dalsza rodzina pamięta jak tak o sobie mówił i używa. Teraz Kacper mówi o sobie Kapselek;p moderna dobrze, ze z uchem lepiej...te uszy to podobno bardzo dokuczają dzieciom ![]() Pani, olejek w biedronce?? gdzie??nigdy nie widziałam.. |
|
|
|
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent na Dzień babci/Dziadka??
|
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeci rok będą to ręcznie robione laurki z odbiciem rączki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Rok temu takie klimaty.
Robimy w sumie 5 laurek - jeszcze prababcie ma Filipek u tz w domu rodzinnym.
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, masz fote? Takie tulipanki jakby? Ja w tym roku, tzn Filipek i Zosia chyba zrobią też jak rok temu papierową tyle, że ze zwierzakami.
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, Sorce dzieki za pomysły
Chyba beda laurki z rączkami i zdjęciem dzieciaków |
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio szkoda ze ciut nas ubylo, ale coz taka kolej rzeczy - ale czy wytrzymamy ze soba do pelnoletnosci naszych dzieci hahaCytat:
bez skalpela ale za to bawilam sie 45min z mlodym w zabawe - sprzatnij pokuj z dzieckiem na plecach udajac konia '' I HAHA mama IHHAHHAA'' ![]() ![]() poprzytulalam dziecko padlo 20min temu, zawijam kiecie i lece spac - jutro mam wolne wiec chyba zdarze sie wyspac choc kilka rzeczy musze zrobic np ugotowac obiad - mam ochote na placuszki z jakblami dobrej nocy |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Multimatka na spidzie czyta was cały czas ![]() to taka krótka notka bo tyle się dzieje u nas że nie wiem jak zacząć ![]() Pozdrawiam was bardzo i zdrowia życzę wszystkim chorowitkom i wszystkiego najlepszego w nowym roku
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
Oldzinx
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Sorce mamy te same dziecko? Zuzia w 2 tyg 660g przy każdym wazeniu myślałam o Klementynie i śmietanie w cyckach ![]() Klementyna jak pieką Cię policzki, to wiedz że gdzieś w Polsce odbywa się ważenie ![]() Co do Lidlowych dresow to Karol wlasnie wyrasta z jednych 86/92 a drugie 86/92 ma mocno za małe, przed kostkę. Z kolei takie ocieplane spodenki wzięłam 104 i są troszkę za duże. Dla Karola bralabym 98/104 jeśli będzie podwójna rozmiarowka i 98 jeśli pojedyncza ale on jest wysoki Co do świstaka, to dobrze widzisz Karol przyniósł, bo go noga bolała i kazał sobie posmarować... Widział jak chlopu plecy smarowalam, bo coś tam mu dolegalo. Lekoman mi rośnie. Zobaczy gdzieś jakiś syrop to juz do mnie lec i jest "nie ciuje dobzie mamo. Ehu ehu ehu (udawany kaszel) ja chce syjop" ![]() Byou dla mnie Zosia dalej jest Roszpunka Lolek mówi o sobie Jestem Jojek. Strasznie zamienia l i r na j. Demeter nasz informatorze wyprzedazowy weszłam na hm a tam jeszcze taniej to co wczesniej zamawialamKasia po takiej zabawie to i skalpel niepotrzebny Moderna zdrówka dla Marcelka. Strasznie mi go szkoda, ze sie tak splakal ![]() Z wosp nie wiem czego się znowu przyczepili i szczerze mówiąc mam to głęboko w poważaniu. Nie chcesz dawać, to nie dawaj. chcesz, to daj a nie znowu kłótnia. Ja daję, jak nie zapomnę, bo od 1zl czy 5zl nie zbiednieje a choćby i połowę dla siebie wziął to i tak dużo sprzętów kupuje. Państwo jakie pieniądze zabiera każdemu z wypłaty... Nic z tego nie ma a nikt nie krzyczy ![]() O jeny! Rzeczywiście dzień babci i dziadka zaraz. Pani ehh cos jest z tymi 6 miesiącami. Karol policzki co prawda miał od urodzenia ale po 6 msc doszły suche plamki tu i ówdzie. Jednak żadnych krost nie miał. Zuzia za 8 dni kończy pół roku ale u niej w momencie to się stało i codziennie jest gorzej. Wczoraj doszły suche plamki z krostkami na rękach i wieczorem na pupie z tego wszystkiego oprócz kurczaka i ryżu na obiad, jabłka na drugie śniadanie jadłam tylko suche buły. Zachowuje się normalnie, śmieje się, gada.Czym smarujesz?
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-06 o 04:54 |
|
|
|
#4335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
kurcze O. od 5.00 nie spi (a mama nie koniecznie ...)---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
no i jeszcze radio maryja z ojcem rydzykiem na czele ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymm WOSPEm i RM to Wam powiem, ze masakra...mam tescia zagorzałego, zaslepiałego Pisiora, u którego ciągle Radio Maryja tylko leci i jeszcze 2 lata temu tesciowa na niego krzyczała jak przy stole o polityce gadał, a teraz jak cos zaczną tomu wtóruje az niemiło...Tak prezez to słuchanie RDIOmRYJA jest zmanipulowana...wszystko, co robi PIs to jest idealne, wszystko co Po to zło wrodzone...zero obiektywizmu...\cenie radio maryja za to, że jest, ze ludzie chorzy, starzy mogą posłuchać, pomodlic, posłuchać Mszy Św, zadzwonic i pogadać, ale jak mozna miec oretensje do TVN-u czy innej stacji, ze sieje propagande, jak samemu sie robi identycznie- jak nie gorzej... |
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Odmeldowuje sie
![]() M. jeszzce spi, wczesnym rankiem dostal ibuprofen i odsypia nocke, ja pewnie wypije dzis kanister kawy ![]() Dobrze, ze mam jakas reszte sosu bolognese w lodowce, moze po 2 dniach jeszcze zjadliwy jest, bo do sklepu na pewno nie wyjde ![]() Zamowienie Zary przychodzi mi w 4 kawalkach, 2 jeszcze brakuje - ale jeansy to malenkie wypadaja - przylozylam do spodni h&m i zara 104 (ledwo centymetr dluzsza)=h&m 92 (mango 104 to faktycznie raczej 104 - ogromne ale wybralam sliczne buciki przejsciowe, ocieplane trampki i welurkowa pizamke - cudenko Ocieplane kalosze tez przesliczne, mysle nad nimi caly czas czy zostawic ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Mango 104-Zara 104-H&M 92 (inna sprawa, ze h&m wypadaja wieksze, bo M. ma wzrost 97 i na dlugosc rozmiar 92 jest dobry)
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-06 o 08:54 |
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No te bluzeczki tez tansze, a odsyłam kamizelkę, wiec odesle wszystko i wzięłam tańsze ![]() Nie pytajcie ile wczoraj przepuściłam... Ale nie wiem co zostawie ![]() Moderna, dzieki za porównanie rozmiarówki. Co do wychodzenia z domu - u nas tak napadało, że nie wiem czy z naszej wsi wyjedziemy Byou, patrzaj co zamowiłam dla Z z C&A http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...-160970-1.html To była miłosc od pierwszego wejrzenia
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza tym z H&M.
Kalosze dzieciom na wiosne, bluzki, bluze
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe.. nie pamietam zupelnie
![]() Cytat:
hihi nie ma to jak kusic zarelkiem ![]() ojojj niech pojda precz te plamki! o wlasnie, Puszek ![]() Kapselek Cytat:
|
||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna fajne porównanie spodni
i potem trzeba pamiętać w jakim sklepie jaki dziecko rozmiar nosi eh...Ja juz na kompa czasu nie mam. A na Tel nie umiem cytować i nie lubię pisac eh.. Do nas zima przyszla dzisiaj i Niemców zaskoczyla. Komunikacja opóźniona pffff Co tu jeszcze hmmm przygotowujemy sie do ciąży z tztrm :P zęby wyleczone jeszcze jeden lekarz i może od lutego ruszamy :P A miałyśmy być razem Kasia pamiętasz ? :P Kto jeszcze planuje i nic nie gada ja bym chciała na październik moje urodziny ![]() I gratuluje ewce tak? Córeczki?
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
QUOTE=oldzinx;54021895]
Multimatka na spidzie :[/QUOTE] ![]() Wchodzę dzisiaj o 5 na wizaż podczas karmienia i byłam PEWNA, że widomość z takiej dziwnej pory jest od Ciebie Możemy sobie po nocach pogadać Heheh a od 5 to może i Anika dołączy :PJa to się Kwiatuszku zastanawiam czy Ty to nie ja Cały czas pamiętam problemy z małą ilością wód z chłopcami, potem te mieszania lekarzy z wagą dziewczynek. Horror z karmieniem przy K i F i dramat przy Z i Z. [QUOTE=anika_s;54023260 dziś: mamoooo choć już do salonuu bo wyspałam się :[/QUOTE] hehehe, u nas jest: ale już jest JAAAASNNOOOO! wstawajcie! kciukasy! Moderna, żal mi dupsko ściska jak patrzę na fajne jeansy i wiem, że Filipa będę zaryczanego w nie ubierać, tak nie lubi spodni innych niż dresy!
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Własnie widziałam na fb Ewka bedzie miała córeczke. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Jestem w szoku - dzieci wykąpane i śpią a jest 20:45 No ale K nie miał drzemki, wymęczony po zakupach hehe. Kupiliśmy mu kozaczki z przeceny a w Deichmannie promocja na drugą parę - 50% i w ten sposób Z też ma pierwsze kozaczki za niecałe 23 zł z 90 zł ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczęta
Cytat:
) Cytat:
Cytat:
Chciałabym być takim słoniem ;P Podejrzewam, że mi nawet ręka w Twoją nogawke nie wejdzie ![]() ![]() I ja, i ja 4Cytat:
)Cytat:
Mikołaj w ogóle nie chce usiąść na sanki, tylko je ciągnie Z górki też nie zjedzie ![]() Cytat:
)Cytat:
Piękne
|
|
#4345 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do przedszkola pójdzie w 2017 dopiero. Któreś z nas ma traumę po żłobku, tylko nie wiem które bardziej ![]() dla Kuby za to że tak dzielnie chodzi do żłobka. A jak choróbska (odpukać), nadal przynosi?Demeter ciuszki cudne (zwłaszcza te dla Z. ![]() Cytat:
![]() dużo zdrowia dla M. oby szybko przeszło małe te portki zarowe! dobre porównanie. A trampki ocieplane też z zary? Tom z hm nosi 98, to z zary na 110? ![]() Cytat:
![]() i powodzenia w staraniu ![]() u nas śniegu mało, T. dzisiaj poszedł lepić bałwana biorąc ze sobą marchewkę ![]() Wchodzę dzisiaj o 5 na wizaż podczas karmienia i byłam PEWNA, że widomość z takiej dziwnej pory jest od Ciebie Możemy sobie po nocach pogadać Heheh a od 5 to może i Anika dołączy :P[/QUOTE] diler Czarnuch z kofeiną i moje ogromne zaległe gratulacje Też masz wrażenie że twój Filip ma kilka lat więcej od kiedy na świecie jest jego mała siostrzyczka? Bo ja przed szpitalem żegnałam się z bobaskiem a po powrocie zastałam dużego przedszkolaka ![]() Dziewczyny jest wesoło. Bliźniaki są czymś co ciężko opisać zupełnie inne podejście do wychowania, karmienia, zabawy niż przy jednym dziecku. Czas dwa razy szybciej leci, wszystko na wariackich papierach. Daję radę sama z trójką ale czasami mam ochotę teleportować się na księżyc. Ale najbardziej fascynujące jest to, że tak małe dzieci mogą się tak różnić. Inaczej jedzą, jeden raczkuje drugi się czołga, inne zabawki, zachowania, emocje. Jedyne co to śpią tak samo i razem kupy robią Tomek wyrósł, starszy brat jest super chłopcem. Gaduła straszna, literki poznaje, wierszyki z pamięci czyta w książkach. Fan pociągu duplo i dinozaurów. Dobrze się dogadujemy, dużo rozumie. I mówi mi że jestem jego " ulubioną mamą" ciekawe ile ich ma
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2016-01-06 o 21:08 |
|||
|
|
|
#4346 |
|
MBZ♥
|
Demeter, Ty jak zwykle coś wyłowisz
![]() Bluza świetna, szkoda że Roszpunka już tak urosła ja Jej za to kupiłam na dziale chłopięcym bluzę moro-do boyfirendów i białym conversów![]() Moderna, fajne porównanie ![]() Jakie butki? ![]() Jak Marssel w ciągu dnia? A Ty? ![]() Anika, o matko to Oliwka idzie w ślady Kwiatuszka i ptaki będzie budzić? Ona ma jeszcze drzemkę?Oldzinx hejo opowiadaj co u WasKlementyna, faktycznie-Puszek ![]() A Kapselek mnie rozbroił ![]() Sorce, spróbuję znaleźć takie zdjęcie ![]() Moi dziś pół dnia na sankach/górce. Najwięcej pisku z uciechy podczas zjeżdżania-winner is Roszpunka ![]() Padła przed 19. A ile zjadła dziś ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Achna to masz kolejny powód żeby przyjechać do nas i pójść z nami na sanki
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Byou jak wypada rozmiarowka conversow, mniejsza czy wieksza?
|
|
|
|
#4348 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam dwójkę a TŻ do dużej pomocy angażuję ![]() Tfu tfu póki co w grudniu żadnego choróbska ![]() Szczerze myśle, że trzecie dziecko mi się przytrafi - snił mi się chlopiec kiedyś Musze odżyć troche...Cytat:
My też mielismy na sanki iść ale się za pózno obudzilismy z kupnem kozaków i dzień przepadł na szukanie butów
|
|||
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moje ogromne zaległe gratulacje Też masz wrażenie że twój Filip ma kilka lat więcej od kiedy na świecie jest jego mała siostrzyczka? Bo ja przed szpitalem żegnałam się z bobaskiem a po powrocie zastałam dużego przedszkolaka ![]() Dziewczyny jest wesoło. Bliźniaki są czymś co ciężko opisać zupełnie inne podejście do wychowania, karmienia, zabawy niż przy jednym dziecku. Czas dwa razy szybciej leci, wszystko na wariackich papierach. Daję radę sama z trójką ale czasami mam ochotę teleportować się na księżyc. Ale najbardziej fascynujące jest to, że tak małe dzieci mogą się tak różnić. Inaczej jedzą, jeden raczkuje drugi się czołga, inne zabawki, zachowania, emocje. Jedyne co to śpią tak samo i razem kupy robią Tomek wyrósł, starszy brat jest super chłopcem. Gaduła straszna, literki poznaje, wierszyki z pamięci czyta w książkach. Fan pociągu duplo i dinozaurów. Dobrze się dogadujemy, dużo rozumie. I mówi mi że jestem jego " ulubioną mamą" ciekawe ile ich ma[/QUOTE]Alez sie to miło czyta zdrówka i siły dla Was!!
|
|
|
|
|
#4350 |
|
MBZ♥
|
Zamawiam na mivo.pl i sugerowałam się wymiarem w centymetrach
![]() Ja noszę 38/39, a z conversów biorę 37,5 bo ma wkładkę o dł. 24,5 cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

(maczane plastry bulki w jajku, startym serze i mleku, smazone na patelni
)

(mango 104 to faktycznie raczej 104 - ogromne
Ale nie wiem co zostawie 

dla Kuby za to że tak dzielnie chodzi do żłobka. A jak choróbska (odpukać), nadal przynosi?
i ptaki będzie budzić? Ona ma jeszcze drzemkę?