|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
No to wataha, glina, krew z krwi i oficera
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak poszłam po rozum do głowy i postawiłam na jeden wzór, będę miała komplet
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się ten Murano podoba, ale pewnie cena szokuje :-D
O 16 zjadłam jednego apapa i jest troszkę lepiej. Kości juz tak nie bolą.. Chociaż brzucho się spina trochę. Położyłam się już do łóżka, wzięłam drugi apap i mam nadzieje obudzić się jutro zdrowa. ![]() Mam nadzieje, ze dawka 2 szt apapa nie zaszkodziła małej ![]() Gosza Ty i 'niezbyt zdrowo'? Jakoś mi do Ciebie nie pasuje. A lays prosto z pieca tez kocham
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, obczaję.
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Zdrowia.
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Polly
Pewnie Torino tez tyle kosztował rok temu :|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly Te co piala Bonku sa bardzo fajne, szczególnie wataha ;-) Polecam tez Prokuratora a jak chcesz na wesolo to Teoria wielkiego podrywu ;-) Właśnie ogladam jednym okiem a drugim czytam was
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Witam, znikłam ale jestem już na 49 stronie i nadrabiam cały czas mam do was 50-60 stron
. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i gratuluje I strony. Młody na 23.12 miał 1300g następna wizyta 20.01 i ogólnie dziękuję że pamiętacie że spod wrocka jestem. Chętnie się z wami spotkam chyba że juz sie spotkałyście. tylko nas nie ma od 10-17 stycznia jedziemy na kujawy. z tego co czytam -mi kapturki cycki uratowały i zawsze były przy mnie nawet na spacerze. - dziś przemeblowanie i chyba cos jeszcze zmienimy w sypialni bo jak wstawimy łózeczko będzie 50 cm przejścia chyba Zosiowe pojdzie na inną ścianę to może wtedy będzie lepiej. Nie ma to jak 3 łóżka 140x200, 80x160 i 60x120 w małej sypialni ale się zmieścimy nie ma bata. - może ok 20 wezmę się za pranie na razie miejsce robię i upycham, mam kupiony biały jeleń płyn i płyn do płukania. - z kujaw musimy zabrac materacyk, bo łózeczko pod naszym łózkiem się składuje, wanienka i przewijak w piwnicy. Jeszcze muszę zobaczyc jaką mam pościel po corce bo w rózowe prześcieradełko odpada . Ciuszki w nadmiarze na razie składowane czekają za weną twórczą pt segregacja. Zakupy jeszcze tylko apteczno-kosmetyczne ale jakoś one mnie nie przerażają tak jak nadmiar ciuszków.Wracam na 49 stronę
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Emma :-*
Jak tam Agatka, trochę jej humorki minęły?
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Dark to Ty zmykaj do łóżka się grzać;d
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Eeyesblue dopiero by mieli prezenciki
![]() Dark nawet nie mów... Sama jestem w szoku ale sobie tłumaczę że mają 100kcal mniej od zwykłych Od jutra koniec idę po suchary bez cukruSpokojnie 2 nie zaszkodzą sam lekarz mi tak powiedział bo też byłam zmuszona przy większych bólach W piątek mam spotaknie z dziewczynami z aerobiku i zarz będzie 1000 pytań o zachcianki a ja kłamać nie potrafię ![]() Polly ja z seriali niestety nie pomogę bo sama już chyba wszystkie obejrzałam co Wy podałyście. Niestety z czytaniem mam problem a raczej z koncentracją... ![]() A co fotela to jak zobaczyłam w Ikei ten cudowny tron to błagalnym wzrokiem spojrzałam na męża a wiecie jak to jest kobiecie w ciąży mało kiedy się odmawia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...614/#/70300420 w piątek po niego jedziemy Jakbyście widziały coś podobnego ale tańszego proszę dajcie znać
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczku, grzeje się grzeje :-D ostatnio w ogóle miałam pytać - do jakiego lekarza chodzisz? Pewnie do tg. Ale prywatnie czy nfz?
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
OGosza jaki to model? Bo link mi się nie otwiera
a tez mam upatrzony jeden w ikei ;-)Jestem zalamana swoim apetytem :-( ciagle glodna jestem i same niezdrowe rzeczy przychodza mi do glowy :-( Od jutra bedzie lepiej ;-) Dark Lepiej juz u Ciebie?
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-05 o 22:25 |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Gosza, ja to ostatnio gustuje w gofrach szwedzkich bezcukrowych. Pod inną nazwą się to nazywa podpłomyk.. chrupie jak chrupki ale minimalnie zdrowsze.. Chyba :-D chociaż chipsów juz dawno nie jadłam.
Się tam będziesz przejmować, nam kobietom w ciąży wolno wszystko, a jak ktoś broni, to niech to myszy zjedzą :-P
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mi poleciła materac z trawy morskiej. Ktoś coś?
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Dark Agatka jest ostatnio bardzo spokojna. Chyba ta przeprowadzka tak na nią wtedy zadziałała. Nie buntuje się i często wyznaje miłość do mnie i do brzuszka 😉 oby już tak zostało..
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajny ten nowy Bebetto, piękny design
Moonunit ja też oglądam właśnie na Comedy Central "Teoria wielkiego podrywu" Darkanddark na pewno 2 Apapy doraźnie nie zaszkodzą dzidkowi ![]() Gosza z Twoją figurą to na pewno te 4 paczki Laysów Ci nie zaszkodziły pójdzie w biust a co tam ![]() Widziałam ten fotel
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
Część
U nas był mały poślizg u lekarza przesunął wizytę z 17 na 19. A więc tak Bartek zostaje Bartkiem Moja kluseczka waży już 1374 g wedkug on 28tydzień i 4 dni, a według USG 29tydzień i 5 dni
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostalam na prawde fajna liste co do porodu
Wrzucam Dla mamy : Koszula z rozcieciem z przodu Szlafrok Kapcie / klapki pod prysznic stanik do karmienia bez fiszbin Majtki poporodowe np. Hartmana (firma) podobno te z baby ona sa z fiseliny i sa do dup.y Wkladki laktacyjne Jedrorazowe podpaski bella mama 2 opakowania Podklady seni 60×90 2 opakowania Reczniki Pielucha np tetrowa lub maly recznik ( do cieplych/zimnych okladow na porodowce) Gumka do wlosow Balsam do ust/pomadka Telefon/ladowarka Cos do jedzenia ( czekolada, zelki, lizaki) Niegazowana woda (najlepiej z dziubkiem) Skarpetki Papier toaletowy/recznik papierowy Tantum rosa Dobry humor Oto lista ktora dostalam od poloznej -ze szpitala w ktorym chcdm rodzic. Wrzucam bo mysle ze zawiera rzeczy ktore serio sie przydaja. |
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Dark tak w TG do doktora Gwoździa prywatnie czasem w ramach zastępstwa do doktora Drembkowskiego
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super wieści
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-05 o 22:38 |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie planujesz rodzić? W reptach?
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Fasolka, dzięki :-*
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia a dlaczego ten bistonosz bez fiszbin?
Lista super Wszystko mi sie przydalo w szpitalu z wyj tantum rosa bo po cc nie mialam potrzeby ;-)
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-05 o 22:37 |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Lista dla taty :
cos do jedzenia Klapki/kapcie Bluzka na zmiane Duzo cierpliwosci Woda / napoj energetyczny Dla dziecka : pampersy 1, chusteczki nawilzane kilka par skarpetek Ubranka mozna swoje lub szpitalne Rozek miekki Potem sa dokumenty : Karta nfz Karta ciazy Dowod osobisty Ewentualny akt uznania dziecka Konsultacje specjalistow ostatnie badania morfologia/mocz Grupa krwi orginal wynik OWA, HBS Wymaz w kierunku b-paciorkowcow |
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w reptach w szpitalu nr 3;d |
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalam
powiedziala mi ze tak napisały z doswiadczenia wiedza ze piersi czesto po porodzie sa ciezkie i mamy chwala takie staniki bo mozna w nich spac itp a piersi tak nie bola od ciezaru.Powiedziala ze to taka lista pomocowa wiec jak ktos nie chce stanika to nie ma problemu
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
To ok Tak pytalam bo mialam taki miekki bez fiszbin i u mnie nie zdal egzaminu ;-) Teraz stawiam na wygodny i dopasowany (w miarę) od razu
Gosza Znalazlam ten fotel ;-) Na tablecie sie udalo znaleźć Fajny jest bardzo ale na moja sypialnie za duży i niestety za drogi ;-)
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-05 o 22:58 |
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorną porą
dziś byłam nieaktywna ze względu na to, że musiałam przygotować się do wyjazdu do rodziców i nagotowałam mężowi obiadków na te kilka dni. Nadrobiłam wszystko i widzę, że faktycznie wyprawki nabrały tempa ![]() Życzę spokojnej nocy, dobranoc. |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Też ostatnio zainwestowałam w miękki stanik bez fiszbin. Myślałam, że będzie lepiej i żebra przestaną boleć. Oj, jak ja się myliłam.
|
|
#3180 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sprawdźcie dobrze jak wpisujecie nazwę ile kresek dolnych tam jest.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

masakra ile to bylo dumania wybierania jaki kolor literki.. Poduszeczki bawelny rożka 

.
. Ciuszki w nadmiarze na razie składowane czekają za weną twórczą pt segregacja. Zakupy jeszcze tylko apteczno-kosmetyczne ale jakoś one mnie nie przerażają tak jak nadmiar ciuszków.