Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 20:29   #2071
asienka_182
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Dziewczyny ale słodkości tutaj powrzucałyście

My bylysmy na spacerze jak bylo -14 na godzinkę i nic Zuzce nie bylo ale teraz jak mialam dwa dni po -17,-18 to nie wychodziłam.. Słyszałam teraz że ma się ocieplić ale ma spaść śnieg zobaczymy jak to będzie

Zuzka dzisiaj wyjątkowo jeszcze nie śpi tylko calutki czas gada ciekawe o której zaśnie..
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:48   #2072
majka242007
Zakorzenienie

Adaś śpi od 19:30, Majka u taty, Tz padł a mi sie nudzi :-/ objadlam sie gołąbkow i mandarynek i sie ruszyc nie umiem :-/
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:51   #2073
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Adaś śpi od 19:30, Majka u taty, Tz padł a mi sie nudzi :-/ objadlam sie gołąbkow i mandarynek i sie ruszyc nie umiem :-/
mandarynki

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

mam nadzieję, że żadnej się nie przyda, ale chyba warto wiedzieć:

http://nieperfekcyjnamama.pl/2016/01...ierwsza-pomoc/

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:11   #2074
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
mandarynki

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

mam nadzieję, że żadnej się nie przyda, ale chyba warto wiedzieć:

http://nieperfekcyjnamama.pl/2016/01...ierwsza-pomoc/
Ty to chyba wyczytujesz,, całego interneta,, ;-)
Stary 2016-01-05, 21:20   #2075
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to chyba wyczytujesz,, całego interneta,, ;-)
haha całego nie ale dużo dużo głupot też znajduję, ale dzielę się tylko tym, co moim zdaniem warto przeczytać

Igorek

Stary 2016-01-05, 21:29   #2076
Kitsi
Zadomowienie

Dziewczyny, czego używacie na wypadanie wlosow?
Jestem załamana, mam zakola!!!! Włosy garściami mi lecą, staram sie rzadko myć, bo jak myje i widzę ile ich leci to az mi sie chce płakać ciagle chodzę w związanych,bo inaczej sa wszędzie
Stary 2016-01-05, 21:33   #2077
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Jestem załamana, mam zakola!!!! Włosy garściami mi lecą, staram sie rzadko myć, bo jak myje i widzę ile ich leci to az mi sie chce płakać ciagle chodzę w związanych,bo inaczej sa wszędzie
Nie zwiazuj gumką chyba ze juz musisz. Dzieki niej dodatkowo wlosy sie łamią w miejscu związania.
Mi już włosy dochodzą do siebie choć nie zapeszam bo ponoc w 5 miesiacu po porodzie jest najgorzej. Teraz używałam jakiejś plukanki i szamponu ale nie specjalistyczne.
Po Mai bardzo mi pomogla linia vichy szampon, odżywka i kapsułki do wcierania. Po miesiacu była rewelacja. Ale niestety uzaleznilo mi skórę glowy czy tez wlosy i przez kolejny miesiac po odstawieniu były takie nijakie, matowe, przetluszczajace ale juz nie wypadaly.
Stary 2016-01-05, 21:34   #2078
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Co ma wylecieć to i tak wyleci. Potem odrastają i są takie jak kiedyś. Ja tak miałam, a od tygodnia też mi się strasznie sypią. Nawet pomyślałam, że zacznę je zbierać i oddam bratu, by sobie dokręcił do dredow

Spadam spać, zanim Pola się obudzi .
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:46   #2079
asienka_182
Rozeznanie

Zuzka śpi mąż przyjechał wiec mamy wieczór dla siebie zamówilam przed chwilą opaskę dla Zuzi zaraz wam pokaze
Stary 2016-01-05, 21:49   #2080
roxana_lu
Zakorzenienie

Mi tez okropnie lecą włosy i tak jak kitsi piszesz - robią mi sie zakola... Ale co zrobic, liczę na to, ze w koncu to minie...

majka jak Adaś?
kasperka wyjechaliście? Jak podróż ?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Zuzka śpi mąż przyjechał wiec mamy wieczór dla siebie zamówilam przed chwilą opaskę dla Zuzi zaraz wam pokaze

Super opaska!
Tez widziałam podobne

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:56   #2081
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe
A ja pobieglam jeszcze po owoce, właśnie wróciłam i od progu słyszę jak moje dziecko krzyczy na cały głos i szarpie zabawkami... Wchodzę, patrzę a Tz rozłożył mate pod nią dwa koce co by mały nie zmarzl przypadkiem i pozawieszal milion zabawek i siedzą zadowoleni

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość

mój kołdre z naszego łóżka pod matę rozkłada :

i jak jest z tata? taaaak fajnie
pyziulek
Cytat:
Napisane przez niziolek86 Pokaż wiadomość
Ale słodkooo

Hehe mój też do TZ się uśmiecha jak szalony

My własnie jesteśmy po kolędzie, szybko sprawnie i po sprawie
Adaś oczywiście przespał całe zamieszanie

Byliśmy dziś na spacerku, bo było ciut cieplej niż ostatnio i mały tak pięknie się prezentuje w kombinezonie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
No właśnie tak mi się wydawało, chociaż mróz taki, że wszystko możliwe

Dobranoc! ♡

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Ojj jaka slodzina
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Nie mam, gdzieś w necie go znalazłam, ale nie zapisałam

Dziewczyny ale słodkie Maluszki Chociaż nie takie Maluszki już Wszystkie do zacałowania!

to ja Wam też wrzucę mojego Misia, ale wcześniej opiszę Po południu przyszła paczka kurierem do mojego męża... zdziwiłam się, bo nic nie mówił, że coś zamawia, więc zanim zabrałam się za otwieranie zadzwoniłam do męża, żeby zapytać co to... Powiedział mi, że absolutnie mam tego nie otwierać. Myślę sobie : ok.
Mąż wrócił z pracy i zanim się rozebrał dopadł paczkę Okazało się, że zamówił sobie koszulki na siłownię i (uwaga!) Igorowi zamówił opaskę i frotki na nadgarstki że niby na siłownię Oczywiście za duże, więc opaskę musiałam zwęzić, a frotek się nie dało, bo brzydko wyglądały, więc czekają aż podrośnie
Wrzucam fotkę w opasce, którą miał na sobie dosłownie 3 min, po czym tak się wnerwił, że musiałam Mu zdjąć

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Juz mam stracha co dzisiejsza noc przyniesie na razie nie jest chetny do spania, tylko bawia sie z tata. Wywietrzylismy pokoj, zobaczymy.

Stary 2016-01-05, 22:06   #2082
roxana_lu
Zakorzenienie

Same słodziaki tutaj na tych sierpniowkach mamy
Jej... A dopiero co tak wyczekiwałyśmy przez te 9 miesięcy na te malutkie cuda

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-05, 22:15   #2083
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Słodziuchny
O niee, wygląda jak chłopak?

ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:30   #2084
asienka_182
Rozeznanie

Roxana zgadzam się z Tobą dopiero co czekałyśmy od wizyty do wizyty A teraz szkraby z nami
Stary 2016-01-05, 22:51   #2085
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Mi tez okropnie lecą włosy i tak jak kitsi piszesz - robią mi sie zakola... Ale co zrobic, liczę na to, ze w koncu to minie...

majka jak Adaś?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Super opaska!
Tez widziałam podobne
Dziękuję, dobrze. Lekki katarek ale ok.

Cytat:

O jaaa tak napisalam? Przepraszam, słownik mi sam często zmienia :-/

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Roxana zgadzam się z Tobą dopiero co czekałyśmy od wizyty do wizyty A teraz szkraby z nami
Adas i Jula dzis kończą 5 miesięcy
Stary 2016-01-05, 22:57   #2086
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
mi też wypadają garściami, ale pierwszy raz od porodu. Mam nadzieje, ze to minie.

Miałam wieczorem armagedon. Mówie tz, że ok chce iść na ta zabawe to niech weźmie Michała i Go uśpi. Jak mu się uda to idę. Mały przez 35min darł się tak, ze w końcu zaczął się zanosić. Jak po raz n-ty weszłam do sypialni bo już nie mogłam słuchać tego płaczu to mąż brawie płakał nad nim bo jak to ujął serce mu pęka, ale nie wie co robić, a Młody był aż siny od płaczu. Mówie mu, że ma mi go dać. Wzięłam na ręce, Michał sie mnie złapał z całej siły za bluzkę, przytulił i jak ręką odjął - uspokoił. Moj kochany mąż cisnął pieluchą w łóżko i poszedł. Jak do niego przyszłam to aż mi go zal było. Dołował się, że dziecka uspokoić nie umie i udawal ze jest obrażony, ze przy mnie sie uspokoił
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:19   #2087
roxana_lu
Zakorzenienie

Czy Wasze maluchy spia pod kolderkami? Mi dotychczas używaliśmy śpiworka ale zrezygnowaliśmy z niego bo po 1 Julka juz wyrosła z tego a po 2 widac ze jej sie przestał podobać bo ograniczał jej ruchy no i dzis doszła pościel z la millou. Wypralam i dałam jej do spania... Tylko ze ona sie tak wierci, ze ciagle sie przykrywa ta kołdra... Nawet jak zachacze o szczebelki to za chwile ma to na głowie... I troche mam stracha, ze nie bedzie miała w nocy czym oddychac...

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-05, 23:23   #2088
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze maluchy spia pod kolderkami? Mi dotychczas używaliśmy śpiworka ale zrezygnowaliśmy z niego bo po 1 Julka juz wyrosła z tego a po 2 widac ze jej sie przestał podobać bo ograniczał jej ruchy no i dzis doszła pościel z la millou. Wypralam i dałam jej do spania... Tylko ze ona sie tak wierci, ze ciagle sie przykrywa ta kołdra... Nawet jak zachacze o szczebelki to za chwile ma to na głowie... I troche mam stracha, ze nie bedzie miała w nocy czym oddychac...
Adam od ur pod kołderką. Włóż pod pachy i rogi miedzy materac a szczebelki...
Mialam dzis pytac właśnie jak Jula w nowej pościeli
Stary 2016-01-05, 23:40   #2089
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Dziękuję, dobrze. Lekki katarek ale ok.

O jaaa tak napisalam? Przepraszam, słownik mi sam często zmienia :-/

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Adas i Jula dzis kończą 5 miesięcy
Spoko, śmieję się tylko

ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 04:58   #2090
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Igorek śpi razem z nami, pod naszą kołdrą ale nie wiem czy to się liczy w każdym bądź razie już dawno nie zdarzyło się, żeby się zsunął pod kołdrę... Jak byłmniejszy, to owszem - zdarzało się... teraz nie

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Cytat:
mi też wypadają garściami, ale pierwszy raz od porodu. Mam nadzieje, ze to minie.

Miałam wieczorem armagedon. Mówie tz, że ok chce iść na ta zabawe to niech weźmie Michała i Go uśpi. Jak mu się uda to idę. Mały przez 35min darł się tak, ze w końcu zaczął się zanosić. Jak po raz n-ty weszłam do sypialni bo już nie mogłam słuchać tego płaczu to mąż brawie płakał nad nim bo jak to ujął serce mu pęka, ale nie wie co robić, a Młody był aż siny od płaczu. Mówie mu, że ma mi go dać. Wzięłam na ręce, Michał sie mnie złapał z całej siły za bluzkę, przytulił i jak ręką odjął - uspokoił. Moj kochany mąż cisnął pieluchą w łóżko i poszedł. Jak do niego przyszłam to aż mi go zal było. Dołował się, że dziecka uspokoić nie umie i udawal ze jest obrażony, ze przy mnie sie uspokoił
a co On ma takie parcie na tą zabawę? chodzi Mu o to, żeby się odstresować? tylko co to za "odstresowanie" jak Ty będziesz cały czas myślała co tam u Małego...

Igorek ostatnio też miał "fazę na mamę" i musiałam ja być, żeby Go uśpić, nawet zaczęłam się bać, że beze mnie ani rusz, ale minęło Mu w ogóle zauważyłam, że On jak w skok wchodzi (min wtedy też piszczy) to jest taki "Mamin" a tak, to nie ma problemu z tym, żeby zasnąć z mężem... przed świętami, jak byliśmy u mojej mamy, to zasnął mojej siostrze na rękach

no a dzisiejsza noc taka sobie... Iguś tak jak pisałam - zasnął 19:40, ale co pół godziny i godzinę wisiał na cycu mąż wrócił o 23 i tłukł się jak nie wiem, ale Igorek nawet nie drgnął.... później przebudził się ok 2 na jedzenie i o 4 obudziła nas wszystkich kupa pół godziny gadał jak najęty, w końcu padł i śpi mąż też śpi, a ja spać nie mogę w dodatku dostałam @ ! i to taką pierwszą konkretną od porodu (bo wcześniej niby miałam 2x, ale jednodniowe)...
przed ciążą 2 dni zwijałam się z bólu a po porodzie na szczęście nic mnie nie boli... czy tak już zostanie?

Igorek

Stary 2016-01-06, 07:22   #2091
goooosienka
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1452061309638.jpeg

Takie coś na środku kuchni a ja sama z Zuzią w domu. Leżał zwiniety myślałam że nie żyje ale nauczona doświadczeniem najpierw nakryłam szklanką a potem dopiero chciałam zamieść. I dobrze bo ożył. A mógł zabić.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 07:53   #2092
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą.
Przy Mai też nie wiedzialam co to wprowadzanie glutenu, jadła ogórki w zalewie z ostrej papryki w wieky 5miesiecy, jak juz dobrze siedziała(pewnie z 8mies) wcinala pierniki w czekoladzie. Slouczki dawałam zgodnie z wiekiem i nie przestrzegalam wprowadzania pohedynczego smaku. Maja ma się dobrze, jest mądrą, normalną dziewczynką. Nigdy jej nic nie zaszkodziło. Uwielbia wszystkie warzywa i owoce (prócz suszonych i wedzonych śliwek), nie lubi slodyczy, nie ma parcia na chipsy.

Teraz z Adasiem jestem może bardziej oczytana, tu od was też wiele się uczę... Ale bez przesady.
Smoczek może i ok zawsze myje gdy mi spadnie na podłogę. Po mimo że czyste to jednak pastuje je itp do kuchni mam sekundę więc... W sklepie czy u lekarza jeszcze mi nie spadł ale pewnie wzielabym do dzioba i tyle. Caluje Adasia w usta. Rzadko bo rzadko ale jednak. Raczej upodobalam sobie szyjkę tłustą, policzki, czółko.
Jeśli dziecko widzę że chce siedzieć to je sadzam. Podpieram poducha. Jest w pozycji jak na lezaczku.
Daje mu spróbować jedzenie ze stołu ktore my jemy. Nie często, czasem, jak widzę że się trzęsie. Odrobinkę na palcu. By sobie pomemlał.
Nie palę się z wprowadzeniem glutenu i mięsa. Dziś nawet z lekarka na ten temat rozmawialam. Mowi że mozna poczekac jak skonczy 6mies i dac królika. Ponoć najlepiej zacząć od niego.
Dużo robie wg intuicji. Dużo doczytuje lub proszę o wasze zdanie. Ale... Gdybym miała robić wszystko wg zaleceń to bym chyba ocipiała. Non top pewnie bym siedziała w książkach i internecie by przypadkiem dziecku krzywdy nie zrobić. Nie wiem czy mialabym dzieki temu zdrowe relacje w domu poprawiajac co sekundę kogos mówiąc ze to źle czy tamto niedobrze. Nie wydziwiam. Nie zabraniam nikomu brac dziecka na ręce, jeśli ma tylko umyte, nie wali fajami na kilometr. Jesli Adam ma tylko ochotę to ok. Jesli ochoty nie ma od razu płacze i go odbieram. Nie robie problemu gdy tesciowa z ciotka wygrywają sobie dziecko z rąk, skoro on sie chichra to chyba ok nie?
I tak, sterylne warunki nie są dobre dla dziecka. Mam koleżankę ktora sterylnie wychowywala smyka do poki nie poszedl do przedszkola. Jest niesamowitym alergikiem, wiecznie chorym dzieciaczkiem.
Co do chodzika to uważam że nikomu do szczęścia potrzebny nie jest a juz na pewno nie dziecku (ale to tylko moje zdanie)
Adaś też nie miał plesniawek. I mam nadzieję że miec nie będzie.
Zgadzam się. Czasami można odnieść wrażenie że Maja to rozmieszczone dziecko ze względu na to gdzie ją tata zabiera, ile dostaje zabawek itp. Jak ją poznałam to przeżyłam szok, to tak kocha i rezolutna istotka że nadziwić się nie mogłam, do tego bardzo dobrze wychowana i pomocna

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Ja mam do dokończenia dzienne, zaoczne sa płatne 750/ms wiec juz wole dzienne
W sumie cześć przedmiotów mam zrobione, wiec moze nie bede musiała być tak często na uczelni... Moze jakos dam radę.najgorzej to nauka do tej sesji...jak ja sie skupie jak w domu bede miała małego wariata który juz wszędzie bedzie sie przemieszczał ;( chociaz trudno.jak sie nie uda to chociaz nie bede sobie wypominać ze nie spróbowałam..
Ja właśnie się uczę na kolokwium z dermatologi, mikrobiologii skóry, biologii komórki i endokrynologii. Oszaleje zaraz bo nic nie umiem a kuje od tygodnia.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Kochana ja studiowałam jak zaszłam w ciąże z juniorem, chodziłam na zajęcia ale mój kochany wykładowca oblał mnie jako jedyna milion razy ze wzgledu na to, ze byłam w ciąży a on był w klubie starych kawalerów odpuściłam ta uczelnie i jak junior miał rok zaczęłam od samego początku gdzie indziej. Studiowałam przez 5 lat zaocznie przy mężu pracującym bardzo duzo, przy minimalnej pomocy rodziny a przy wielkiej energii mojego dziecka i spokojnie dałam radę. skończyłam magisterkę, napisałam prace, obroniłam sie i poszłam rodzic Julke od października planuje wrócić na jakas podyplomówke co by troche "odpoczac" od domu a tez łatwo nie bedzie przy dwójce dzieci.
Zrób to dla siebie, mowie Ci. Jesli nie skończysz teraz tego to uwierz mi bedzie ci cholernie ciezko wrócić do tematu pozniej. Wiem po sobie ile mnie kosztowało rozpoczynanie wszystkiego od nowa ale teraz wiem, ze to była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Teraz bym juz nie ruszyła chyba tyłka na te 5 lat studiów...
No ja po mgr planuje doktoranckie zaczynać ale nie wiem czy mi się zechce

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2016-01-06, 08:06   #2093
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

majka jak Adaś?

Super opaska!
Tez widziałam podobne

Tak, tak ...
My juz od poniedziałku jestesmy na miejscu...
Podróż minęła bardzo fajnie, mały spał cały czas praktycznie
Za to już druga noc straszna
Tak jak i w domu.Jestem pewna juz na 100%, że to ząbki ;(

Dziewczyny, czego używacie???
Dentinox niezbyt u nas pomaga
Pomocy

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:

Moj mały śpi pod kołderką, ale się ciągle odkrywa, rozkopuje
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:22   #2094
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Noo... odważnie : Ja z prawa bylam zawsze głupia. Moi wykładowcy nie umieli przekazać wiedzy kompletnie. Na licencjacie miałam takiego dziadka. Po pierwszym wykładzie zapytał czy rozumiemy, mówimy, że nie to się z nami umówił tak, że wykłady są obowiązkowe (puszczał listę obecności), ale za to egzamin mogliśmy pisać z notatkami, które musiały być ręcznie pisane. Dopiero na mgr dostałam na prawdę bardzo fajnego pana (obecnie były minister sprawiedliwości) i z nim zaczęłam rozumieć co nieco
Ja zawsze marzyłam o matematyce. Od gimnazjum udzielałam korków z tego przedmiotu, ale jak miałam iść na studia to tego kierunku u mnie nie otworzyli, do Gliwic nie miałam bezpośredniego dojazdu, a wtedy jeszcze samochodu też nie miałam, a do Katowic mi się nie opłacalo i musiałabym tam zamieszkać, a że mój tata był strażakiem i w Gliwicach się naoglądał niejednego w akademikach to nie bardzo chciał się zgodzić na moją przeprowadzkę. Potem jeszcze pewne rodzinne sprawy wyskoczyły i dlatego się zdecydowałam najpierw na finanse i ubezpieczenia, a na mgr rachunkowość.
Ech... a tak mi się zawsze marzyła praca nauczycielki...
Ja chciałam uczyć angielskiego zawsze <3 obecnie jedyne czego uczę to makijażu

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2016-01-06, 08:25   #2095
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Spadam spać, zanim Pola się obudzi .
Nie wiem po co to napisałam. Zanim zdążyłam zamknąć oczy jiz się obudziła. Uspałam do łóżeczka i pobudka, po trzech razach odpuściłam sobie Cała noc się budzila, obżarła się na maxa a rano zwróciła...
Cytat:
Na śpiąca wygląda jak moja Poluśka. Jakbym pokazała zdjęciu chłopu ty nawet nie zorientował ze to nie jego
Dzień dobry
Stary 2016-01-06, 08:30   #2096
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 6115928

Takie coś na środku kuchni a ja sama z Zuzią w domu. Leżał zwiniety myślałam że nie żyje ale nauczona doświadczeniem najpierw nakryłam szklanką a potem dopiero chciałam zamieść. I dobrze bo ożył. A mógł zabić.

Cytuje

Fuuj!

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2016-01-06 o 08:31
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:31   #2097
zakrecona_mufinka
Raczkowanie

Cytat:
Kacper na początku spał w śpiworku, ale tak jak piszesz przestał mu się podobać bo ograniczał ruchy. Kupiłam kołderkę , na szczęście nigdy się nie przykrył nawet jak się wierci i spi w poprzek łóżeczka. U nas inny problem bo zdarza mu się odkopać :/
Stary 2016-01-06, 08:34   #2098
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Cytuje

Fuuj!

Kiedyś też takiego miałam. O 1 w nocy jeszcze na 1 roku studiów. Chciałam zamieść i ożył, uciekł pod biurko a ja uciekam spać do przyjaciółki po drodze zadzwoniłam do przyjaciela który mieszka 200 km ode mnie że ma przyjechać i go zabić. Był następnego dnia rano a pająk czekał na niego na środku kuchni

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2016-01-06, 08:34   #2099
Jess922
Zakorzenienie

Alan tez spi pod kolderka i moze raz zdarzylo mu sie zakryc a tak to w druga strone

Nocka o niebo lepsza od wczorajszej, ale tez budzil sie conajmniej 3 razy i wstal ostatecznie przed 8. I spal cycek obok mnie oczywiscie,lozeczko be

Stary 2016-01-06, 09:06   #2100
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 6115928

Pokazałam młodemu i teraz jojczy żeby mu pająka kupić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości