|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Owieczka- jak rejestrowaliśmy po urodzeniu to też była na 500 którymś tam. Teraz w styczniu trzeba potwierdzać i potem wiosną jakoś. Na wszelki wypadek i tak szukam prywatnego żłobka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to dobrze że mamy babcię
|
|
|
#1323 |
|
Konto usunięte
|
U nas rekrutacja do żłobka jest około kwietnia / maja. Oczywiście pierwszeństwo mają samotne matki, a inni muszą liczyć na cud, żeby się dostać :P Ja idę na wychowawczy, chyba że się uda zajść w kolejną ciążę.
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
My liczymy na pomoc moich rodziców ale opiekunki też będę szukać. Najlepsza moja teściowa, która była przekonana, że ja ZOSTANĘ w domu. Nie wiem jak mielibyśmy przeżyć za jedną pensję, wykończyć dom i spłacać brata Tż. Szybko jej to uświadomiłam. Dla mnie nie jest to komfortowe, że ktoś obcy będzie musiał zająć się moim dzieckiem, a dla niej na pewno, że ktoś obcy będzie się kręcił po domu ale nie poradzę.
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do babć to ja też najchętniej zostawiłabym babci ale moja mama wyraźnie mówiła od zawsze że opieka raz na jakiś czas to tak ale na pełen etat nie ma mowy. I ja to szanuję, jest na emeryturze i ma czas dla siebie a nie na kolejny etat przy wnukach. Chociaż wiadomo, że tak by było najlepiej. |
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie jestem za dziadkami na pełen etat. Pomóc tak, ale nie dzień w dzień przez min. 8h.
A teściowa nawet gdyby chciała to by Ali nie dostała i zapowiedziałam to Tż od razu. Ona nie przepada za dziećmi, jak miała podbramkową sytuację to siedziała za kasę z synkiem swojego syna ale bardziej ją interesowało to, żeby oni mieli ugotowane i posprzątane. Im to pasowało a dla mnie i widać teraz w szkole dziecko ma poważne problemy..
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
U nas do prywatnego tez się trudno dostać. A nabór do publicznego jest kwiecień/maj.
Moja mama chętnie by została z Julka, ale pracuje na pol etatu. Mam nadzieje, ze uda się jakoś to rozegrać, bo ja pracuje 5 godzin dziennie. Żłobek chce traktować awaryjnie, a najwyżej od wiosny na dłużej. No zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
#1328 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój do tego czasem,mimo że jest głodny to nie weźmie cycka jak płacze,musze go najpierw uspokoić, nawet jak placze,bo wlaśnie jest głodny; ) Cytat:
poczytaj na mlecznewsparcie.pl o zatkanym kanaliku. Piszą, że można przekluć igła. Co do męża jak pisałaś, to tak on mi to odessal, ale ja miałam zastój, czyli stwardnial mi przewód i nie schodziło mleko z niego,a nie zatkany kanalik. Mały za słabo ssal i nie pomagał. Cytat:
O mój tez tak czasem płacze, ale nie mogę się powstrzymać żeby go nie ruszyć, chociaż dziś go nosilam 10 minut aż się uspokoił i się nie obudził; ) Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
W Kauflandzie promocja na pampki 48,88 za giant pack. Jeśli chodzi o 3 to 90 szt za 48,88 czyli ok 54 gr za pieluchę. Trwa do 13.01 albo do wyczerpania pieluch.
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie mój mały ma od doby biegunkę, czy jeśli przez noc się utrzyma to powinnam jechać na pogotowie? Nie goraczkuje, karmie jak najwięcej.
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko biegunka? Jak czesto sie wyproznia? Jaki ma humor? Sprawdzilas oznaki odwodnienia? Zapadniete ciemiaczko, brak sliny, brak lez, sprawdz pod pachami, czy skora jest wilgotna czy sucha, i jeszcze pod jezykiem czy jest wilgotno. Wez jeszcze faldke skory w palce i lekko pociagnij. Jesli skora natychmiast wraca na miejsce, to jest w porzadku, jesli zostaje odksztalcenie, to oznaka odwodnienia. Sama biegunka jest ok, ale odwodnienie jest bardzo niebezpieczne i wymaga szybkiej interwencji. Zdrowia!! |
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, jak lekarz obejrzy, to bedziesz spokojniejsza. Jesli nie ma oznak odwodnienia, to bez paniki. Ja dzis odebralam paszport dla Ruri. Ciekawe jak bardzo sie zmieni do wygasniecia waznosci paszportu... |
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostaliśmy smecte i dicoflor. Mamy obserwować i jeśli coś nas będzie niepokoilo jechać jeszcze raz.
|
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez MamaMuminka25 Czas edycji: 2016-01-06 o 09:59 |
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze nieodwodniony. Daliscie rade, dobra robota
|
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
chyba zacznę zapijać kawę melisą... od jakiś 2 tygodni jest problem ze spaniem w nocy. ale od 3 nocy to jest jakiś dramat. zabawa w połóż dzidzie podnieś dzidzie. i to nie ma, że oszukam smoczkiem, nie nie. jest krzyk i rozkopywanie się. wezmę na jedzenie, chwilę pociumka i śpi. odkładam, zaczyna się kręcić. albo skok albo idą zęby. albo jedno i drugie. już sama nie wiem. strasznie mocno mnie w palec gryzie, dużo mocniej niż wcześniej, ale nie ma podwyższonej temperatury ani rozpulchnionych dziąseł. z kolei jeśli to skok... to on trwa od 15 do 19 tygodnia ale tak non stop?
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja chyba też będę obserwować, bo rączki w buzi to już od dawna są non stop, ale teraz to jakoś tak intensywniej wszystko, aż zagryza z całej siły jak się coś znajdzie w zasięgu dziąsełCytat:
nawet mi ciężko zasnąć bo cały czas myślę o tym, że i tak zaraz się obudzę :/
Edytowane przez cafeaulait88 Czas edycji: 2016-01-06 o 10:45 |
||
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Ktora z dziewczyn bo nie pamietam zamawiala stanik do karmienia z Alles Mama? Chce kupic ale mam problem jak dobrac rozmiarowke. Z tej ich podzialki to mi wychodzi 75D a to w zyciu nie jest moj rozmiar :-/
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka- ja mam 2 z alles mama, kupiłam zgodnie z tabelka i są dobre. Mam 70F
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też brałam zgodnie z tabela i jest ok
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z lupo mam 75F ale teraz bym juz 75 nie wziela bo zapinam najciasniej jaksie da. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas pani doktor też coś przebąkiwała, żeby zębów wypatrywać bo na jej gust będa niedługo, ale ja myslałam, że to zdecydowanie za wcześnie
|
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde to u nas zeby takie pełna gębą. A pojawiły się z nienacka dla mnie. Tego stanu jak na zdjęciu nie zauważyłam.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Teraz już są większe. Z godziny na godzinę coraz bardziej się wyłaniają. U Was musiało być mega szybko że nie zauważyłaś.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze my cały czas walczymy z kaszlem. Strasznie mi szkoda tego mojego malucha. Nie wiem czy te leki coś pomogą bo bierzemy dawki mikroskopijne.
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:02 ---------- Współczuję. Powodzenia i zdrowia życzę
|
|
|
#1350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po przeprowadzce będzie pewnie koło 17.30 w domu a zanim się umyje to od 18. I ja będę do tego czasu sama, tzn jak nam się uda to sama z dzieckiem. Damy radę Cytat:
![]() Może dzieci jest i mało (chociaż jak patrzę na swojego fb, to tego nie widzę) ale i żłobków pewnie mało. U nas na cały powiat jeden i to prywatny, więc na tyle dzieci nawet nie ma co mówić o tym, że się dostanie A babcie teraz coraz młodsze... Cytat:
U nas obie babcie mają daleko do emerytury, z tym że obie prawie całe wakacje wolne mają Ale ja i tak nie zostawiam dziecka z nikim. Tzn nie zostawię Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

dostaliśmy smecte i dicoflor. Mamy obserwować i jeśli coś nas będzie niepokoilo jechać jeszcze raz.

to ja chyba też będę obserwować, bo rączki w buzi to już od dawna są non stop, ale teraz to jakoś tak intensywniej wszystko, aż zagryza z całej siły jak się coś znajdzie w zasięgu dziąseł
nawet mi ciężko zasnąć bo cały czas myślę o tym, że i tak zaraz się obudzę :/
Po przeprowadzce będzie pewnie koło 17.30 w domu a zanim się umyje to od 18. I ja będę do tego czasu sama, tzn jak nam się uda to sama z dzieckiem. Damy radę
. Pocieszające jest że w zeszłym roku synek koleżanki był na 420 i się dostał. Także trzymajcie kciuki 

Ale ja i tak nie zostawiam dziecka z nikim. Tzn nie zostawię