Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 09:28   #3211
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Nieznajoma tak jak mówi Malinka przydałoby się jeszcze około 5-7 body z długim rękawem i 4 pajace. W h&m jest wyprzedaż ja wczoraj. zamówiłam body i leginsy dla Oliwki. Lekarz mówił jakie duże dzieciątko się zapowiada? Jeśli malutkie to trochę czasu te ciuszki ponosi 😉
Stary 2016-01-06, 09:30   #3212
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
2 pajacyki to moim zdaniem za mało i dorzuciłabym może jeszcze body z długim rękawem, ale niech się może wypowiedzą doświadczone mamy
Właśnie na takiego maluszka nie mam z body długim rękawem. Bo na części rzeczy nie mam w ogóle metek i one są tylko minimalnie większe od tych co napisałam w liście, ale je zakwalifikowałam do "większych". Bo ogólnie mam jeszcze:
19 body z krótkim rękawem
5 body z długim rękawem
11 kaftanów większych
9 sweterki z długim rękawem
4 podkoszulki z krótkim rękawem
6 półśpiochów
10 śpioszków większych
1 krótkie spodenki
2 długie spodnie
2 sukieneczki
3 pajace z którkim rękawem
3 pajace z długim rękawem większe.
Tamta lista zawierała "najmniejsze". Kurde łatwiej by mi było jakbym wiedziała mniej więcej jakie będzie dziecko. Bo tak posegregowałam mniejsze- większe. a jak się później może okazać, to co wrzuciłam do większego może się okazać dobre..

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja się zatrzymałam przy 100 zł, bo się przeraziłam, że już tyle, a najdroższych rzeczy nie włożyłam do koszyka.
ja właśnie też najdroższych nie wkładałam.
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Nieznajoma poszukaj na olx sa naprawde fajne używki! Bebetto nico nawet za 400zl dziewczyny sprzedają
aż zerknę z ciekawości. Najwyżej sobie na spacerówce odbiję i kupię super extra

Kupujecie termoopakowanie do butelek? (żeby wsadzić butelkę z mlekiem jak idziecie gdzieś w gości?)

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:31   #3213
moonunit
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nieznajoma Wydaje mi się ze lepiej mieć więcej pajacykow, sa wygodniejsze do ubierania
To wszystko masz w rozm 56?

A na all i olx jest pelno fajnych uzywek Sa tez komisy które oferuja fajne modele za dobre pieniądze ;-) Możesz na początek kupić sama gondole a potem zainwestowac w lepsza spacerowke ;-)

Nessea Juz duzo nie zostało do końca, dasz sobie radę z insulina Tyle jesteśmy w stanie znieść dla maluchów naszych Jestes pod stałą kontrolą i na pewno wszystko będzie ok
A nic tak nie poprawia humoru jak zakupy dla dziecka ;-)

Ja wczoraj zlozylam zamówienie na all za niemal 300 z przesyłka Zawsze powyżej 150 biorę za pobraniem a tym razem jak nigdy wplacilam na konto od razu Sama nie wiem dlaczego ;-) Ale pocieszam się tym że to sprawdzony sprzedawca a i transakcje sa ubezpieczone

No właśnie ja zamowilam termoopakowanie Mysle ze się przyda ;-)

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-01-06 o 09:34
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:33   #3214
_emma
Zakorzenienie

Nieznajoma może zamiast termoopakowania mały termos do cieplej wody i małe pojemniczki na odmierzone mleko? Tak robiła moja szwagierka bo ja kp 😉
Stary 2016-01-06, 09:37   #3215
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nieznajoma może zamiast termoopakowania mały termos do cieplej wody i małe pojemniczki na odmierzone mleko? Tak robiła moja szwagierka bo ja kp 😉
To też jestem jest dobre wyjście szczególnie przy mm Do termoop możesz tez włożyć słoiczek i iść na spacer

Ja nie planuje kp dluzej niz 5-6 miesięcy także na pewno skorzystam
Stary 2016-01-06, 09:42   #3216
verrerie
Rozeznanie

Czesc lejdis

Nie wiem co robic. Wczoraj synek malo sie ruszal. Wieczorem kiedy siedam w fotelu i licze ruchy przez okolo godzine (zwykle ruchow jest okolo 30) wczoraj naliczylam 5 i to leniwych takich. W nocy przy przewracaniu sie z boku na bok synek zwykle sie porusza, a dzisiaj w nocy prawie nic. Od rana tez malo sie rusza. Wypilam puszke coli to pare razy sie ruszyl.
Zastanawiam sie czy jechac na IP to sprawdzic? Jutro mam genetyka i szczegolowe USG ale dopiero na 18:30. Co robic?

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:43   #3217
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Nieznajoma Wydaje mi się ze lepiej mieć więcej pajacykow, sa wygodniejsze do ubierania
To wszystko masz w rozm 56?

A na all i olx jest pelno fajnych uzywek Sa tez komisy które oferuja fajne modele za dobre pieniądze ;-) Możesz na początek kupić sama gondole a potem zainwestowac w lepsza spacerowke ;-)

No właśnie ja zamowilam termoopakowanie Mysle ze się przyda ;-)
No właśnie nie do końca wiem jaki to rozmiar. No maciupkie. (chociaż niektóre rzeczy wydają mi się "za małe" ). No nic poczekam jeszcze. Najwyżej tż gdzieś na miejscu kupi (mnie przerażają pajace na takim maleństwie). Ogólnie przeraża mnie dziecko do 6mc. Później już może być .
Pogadam z tz, może uda się tego hefalumpa sprzedać. Ale nie nastawiam się, bo budżet ostatnio ostro napięty

Cytat:
Tak myślałam robić ale w domu (nie kupuję podgrzewacza). ciach woda z termosu, mleko i gotowe .

+ =
Stary 2016-01-06, 09:47   #3218
Abii84
Rozeznanie

witam się i ja z rana, dzień zaczął się milusio z TŻ i mam nadzieję, że już do końca będzie milusi :P

Dziś w planach ogórkowa no i kończenie słonia, śmigam budzić młodego i biorę się za robotę

miłego dnia
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:48   #3219
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Diabetolog natomiast zalecil insuline. Dla niego cukier podwyzszony o jedna dzieciata jest juz niedobry, a takich wiekszych roznic w wynikach mialam tylko kilka, no ale jak jego zdaniem musze brac insuline to bede Troche mnie to przybilo, bo juz wystarczajaco tych dolegliwosci jak na jedna ciaze

Przyznam ze po tych niusach nastroj mi siadl ale juz nie bede smecic Wam.
O kurcze a faktycznie miałaś cały czas podwyższony ten cukier? Nie martw się jesteśmy z Tobą i możesz smęcić ile chcesz

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Kupujecie termoopakowanie do butelek? (żeby wsadzić butelkę z mlekiem jak idziecie gdzieś w gości?)
Body z długim rękawem by się przydało bo jak wyjdziemy ze szpitala to będzie zimno... może dokup na promocjach? Teraz wyprzedaże wszędzie i można wziąć za grosze.
Co do opakowania, nie chcesz kp? Ja mam tylko jedna butelkę na wszelki wypadek i nie kupuje na razie żadnych akcesoriów. Jak nie wyjdzie to będę kupowała

Pospałam dziś do 9 dalej leżę, odespalam wczorajsza nocke
Stary 2016-01-06, 09:52   #3220
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
O, to jeszcze dużo przed Tobą.
Cieszę się, że nie tylko ja mam takie odczucia odnośnie Sama.:P
Cieszę się z jednej strony, że jeszcze mam co oglądać i nie musze szukać nowego serialu, ale z drugiej jestem tak ciekawa co dalej, że szok

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czesc lejdis

Nie wiem co robic. Wczoraj synek malo sie ruszal. Wieczorem kiedy siedam w fotelu i licze ruchy przez okolo godzine (zwykle ruchow jest okolo 30) wczoraj naliczylam 5 i to leniwych takich. W nocy przy przewracaniu sie z boku na bok synek zwykle sie porusza, a dzisiaj w nocy prawie nic. Od rana tez malo sie rusza. Wypilam puszke coli to pare razy sie ruszyl.
Zastanawiam sie czy jechac na IP to sprawdzic? Jutro mam genetyka i szczegolowe USG ale dopiero na 18:30. Co robic?
Jeśli się niepokoisz to jedz na IP i zrobią Ci USG czy jakoś inaczej sprawdzą
Mają taki obowiązek, a lepiej dla Ciebie i dziecka jechać i się uspokoić niż się stresować.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedna butelkę na wszelki wypadek i nie kupuje na razie żadnych akcesoriów. Jak nie wyjdzie to będę kupowała
to tak jak ja
Wzięłam 1 butelkę tylko i jedną mam przy laktatorze, to tak w razie gdybym musiała odciągnąć pokarm i Małą zostawić na chwilę z tatą.
W razie potrzeby dokupię wtedy co trzeba
Stary 2016-01-06, 09:55   #3221
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Body z długim rękawem by się przydało bo jak wyjdziemy ze szpitala to będzie zimno... może dokup na promocjach? Teraz wyprzedaże wszędzie i można wziąć za grosze.
Co do opakowania, nie chcesz kp? Ja mam tylko jedna butelkę na wszelki wypadek i nie kupuje na razie żadnych akcesoriów. Jak nie wyjdzie to będę kupowała
To w takim razie mam nad czym myśleć. Chyba jeszcze raz posegreguję te ubranka bo już zgłupiałam
O termoopakowanie zapytałam, bo robię listę all i od razu bym wzięła, za jednym zamachem. KP chcę, ale co wyjdzie, zobaczymy

+ =
Stary 2016-01-06, 09:59   #3222
fjolek
Zadomowienie

ja zamierzam kp i kupilam to na butelke zawsze mozna pokarm odciagnac podgrzac wsadzic do tego trzymacza ciepla i wyjsc na pare godzin na spacer
Stary 2016-01-06, 10:04   #3223
Bonku
Wtajemniczenie

Moj jak jest jeden dzien spokojniejszy to na drugi dzien szaleje moim zdaniem to nie jest powiedziane ze dziecko codziennie tak samo bedzie aktywne
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:05   #3224
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ale pospalam dzisiaj

Cytat:
Mogę zapytać od kogo zamawiałaś?

Od swiat____ dziecka z czterema kreskami
Stary 2016-01-06, 10:06   #3225
Bonku
Wtajemniczenie

Ja kupiłam raniutko podgrzewacz i pewnie go bede jakos wykorzystywać w razie potrzeby

Verrerie a mierzylas tętno? masz to urządzenie bodajże

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Taniutko*
Stary 2016-01-06, 10:07   #3226
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się z jednej strony, że jeszcze mam co oglądać i nie musze szukać nowego serialu, ale z drugiej jestem tak ciekawa co dalej, że szok
A ja już wszystko co mogłam obejrzeć, to już chyba obejrzałam. Może zacznę oglądać modę na sukces?
Ostatnio znalazłam bardzo fajny serial Blindspot. Ale co mi po tym, jak to serial z 2015 i muszę czekać wieki na nowy odcinek. Ach, te problemy.

Zapomniałam pogratulować nowego tygodnia. 32, to już 8 miesiąc?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:10   #3227
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
W h&m jest wyprzedaż ja wczoraj. zamówiłam body i leginsy dla Oliwki. Lekarz mówił jakie duże dzieciątko się zapowiada? Jeśli malutkie to trochę czasu te ciuszki ponosi 😉
Weszłam na H&M i przepadłam . TŻ mnie z domu pogoni, ale to nic . Jakie rozmiary brałaś?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Może zacznę oglądać modę na sukces?
Ty się śmiej. Ja miałam fazę w liceum na MNS . Z koleżanką oglądałyśmy namiętnie

+ =
Stary 2016-01-06, 10:13   #3228
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja sobie zrobilam dobre śniadanie, jajecznice i kakao. Kakao za mną chodziło od kilku dni, zawsze wieczorami, to sobie odpuściłam. To zrobiłam na śniadanie.. Dałam płaska łyżeczkę cukru i jest za słodkie :-D

Verrerie - tak hak Bonku mówi, zmierz może tetno? No i dziecko ma różna aktywność, raz mocniej, raz słabiej.. Ja bym poczekała do jutra, chyba, że mocno Cie to martwi.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:13   #3229
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się śmiej. Ja miałam fazę w liceum na MNS . Z koleżanką oglądałyśmy namiętnie
Moja babcia to oglądała, a ja nigdy tego serialu nie ogarniałam. Ktoś umarł, później jednak żył, później znowu umarł.
Ja kiedyś oglądałam "przyjaciółki i rywalki"

Stary 2016-01-06, 10:15   #3230
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Moj jak jest jeden dzien spokojniejszy to na drugi dzien szaleje moim zdaniem to nie jest powiedziane ze dziecko codziennie tak samo bedzie aktywne
moja też tak ma, nawet sieostatnio stresowałam jak prawie cały dzień spokojna była, ale na noc nadrobiła Ale jak się ma ktoś stresować to lepiej pojechać na IP i sprawdzić

Cytat:
A ja już wszystko co mogłam obejrzeć, to już chyba obejrzałam. Może zacznę oglądać modę na sukces?
Ostatnio znalazłam bardzo fajny serial Blindspot. Ale co mi po tym, jak to serial z 2015 i muszę czekać wieki na nowy odcinek. Ach, te problemy.

Zapomniałam pogratulować nowego tygodnia. 32, to już 8 miesiąc?
No ja właśnie muszę do lutego czekać na nowe odcinki moich starych seriali i ten mi wpadł w oko, dlatego mam zajęcie
Moda na sukces dobry pomysł Przynajmniej miałabyś zajęcie na długo

Belly mi już tydzień temu pokazało 8 miesiąc, ale że ja liczę miesiące od tp więc teoretycznie jeszcze 3 dni i dla mnie zacznie się 8 miesiac, ale ogólnie to już dziś chyba można liczyć też

Tak w ogóle, to wciąż nie mogę uwierzyć, że już tyle za mną, a lada chwila i pojawi się ten mój Cud mały
Stary 2016-01-06, 10:20   #3231
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nieznajoma, a jaki to ten Twój hefalump, bo juz nie pamiętam?

Ja zamawiam z allegro nałogowo, bo nie cierpię chodzić po sklepach i jeszcze nigdy się nie nacięłam. A nie, raz wystawiłam negatywa, bo bez żadnej informacji dostałam przesyłkę po dwóch miesiącach, ale poza tym zawsze jest ok. Patrzę tylko ile mają zamówień na koncie i ile negatywnych komentarzy. Jak jest ok to przelewam kasę
Stary 2016-01-06, 10:25   #3232
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie muszę do lutego czekać na nowe odcinki moich starych seriali i ten mi wpadł w oko, dlatego mam zajęcie
Moda na sukces dobry pomysł Przynajmniej miałabyś zajęcie na długo

Belly mi już tydzień temu pokazało 8 miesiąc, ale że ja liczę miesiące od tp więc teoretycznie jeszcze 3 dni i dla mnie zacznie się 8 miesiac, ale ogólnie to już dziś chyba można liczyć też

Tak w ogóle, to wciąż nie mogę uwierzyć, że już tyle za mną, a lada chwila i pojawi się ten mój Cud mały
Na jakie seriale czekasz?

Ja też nie mogę uwierzyć w to, że za chwilę mała będzie z nami.

Stary 2016-01-06, 10:25   #3233
fjolek
Zadomowienie

ja dzis 31 tydzien 0 dzien czyli juz 8 miesiac ale zlecialo lol
Stary 2016-01-06, 10:25   #3234
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wczoraj zapomniałam dodać ,że Bartuś jest już ułożony główkowo , czyli teraz już wiem , że to co tak wpycha pod żebra to nóżki.

Wczoraj kupiliśmy też wózek jedo fyn classic . Był w przecenie z 1599zł , na 899 zł . Cztery oponki pompowane , głęboka amortyzacja . I bardzo ładnie się prowadzi / skręca Jest to 2 in 1 Więc z adapter i fotelik , zamówimy osobno. Kolor jest jak w pierwszym załączniku , a wózek ogólnie to ten drugi załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebetto-nicoplus-258.jpg (79,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cpx_d4b5831599a9cdefd3f0dde452b64c74.jpg (266,7 KB, 15 załadowań)

Emilia

Edytowane przez faithworkswonders
Czas edycji: 2016-01-06 o 10:32
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:29   #3235
Darkanddark
Zakorzenienie

Faithworks - super wozidło, i ta cena... :klaski:
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:31   #3236
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja dzis 31 tydzien 0 dzien czyli juz 8 miesiac ale zlecialo lol

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj zapomniałam dodać ,że Bartuś jest już ułożony główkowo , czyli teraz już wiem , że to co tak wpycha pod żebra to nóżki.

Wczoraj kupiliśmy też wózek jedo fyn classic . Był w przecenie z 1599zł , na 899 zł . Cztery oponki pompowane , głęboka amortyzacja . I bardzo ładnie się prowadzi / skręca Jest to 2 in 1 Więc z adapter i fotelik , zamówimy osobno.
Moja też już się ułożyła główkowo. i upodobała sobie moje żebra z lewej strony. Kopie tylko tam.

A wózek ładny, jeszcze taka promocja! Super! Jaki fotelik będziecie brać?

Zaczęłam się zastanawiać czy w mojej Toyocie jest Isofix. Nawet nie wiem jak to mogę sprawdzić.

Stary 2016-01-06, 10:33   #3237
kasiunia 1
Przyczajenie

Witam się i ja. Jeśli mogę doradzić to u mnie najlepiej sprawdzaly sie body plus polspiochy. Wygodny zestaw przy przewijaniu i myślę że malenstwu tez wygodnie. Co do podgrzewaczy itp.to i termos i podgrzewacz ok ale miałam tez to opakowanie co trzyma ciepło i warto tez je miec na spacery chocby na herbatke bo dzieci po kilku mc a akurat w naszym przypadku pewnie będą upaly na samym mleku nie ujada pozdrawiam zycze milego dnia
kasiunia 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:36   #3238
_emma
Zakorzenienie

Nieznajoma zamówiłam 3 pary body z krótkim rekawkiem i 3 pary leginsow w rozmiarze 62, a na 56 dwie pary rajstop. Kupilabym o wiele więcej ale.. Mam juz wystarczajaco dużo wszystkiego na 56, a 62 nastawiam się, że mała ubierze najprędzej w maju więc jeszcze mam czas.
Stary 2016-01-06, 10:39   #3239
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czesc lejdis

A coś słodkiego próbowałaś? Mi kazały małą na ktg obudzić, zjadłam Snickersa i myślałam, że mi brzuch rezerwie

Dzień dobry!
Czaję na lekarza ale taki kocioł dzisiaj, że nie wiem kiedy go złapię podobno posiew wyszedł jałowy to mam nadzieję na wyjście chociaż jutro
Stary 2016-01-06, 10:39   #3240
Bonku
Wtajemniczenie

Któregoś dnia to tak samo jak ja wszystko zamawiam przez neta bo tez nienawidzę chodzić po sklepach nigdy nie lubiłam po calej galerce szukac 1rzeczy a tak wpisuje co chce i w coagu kilku minut mam przed oczami czytam sklady ubrań mierze ze swoimi wymiary pozytywy jak jest ok to zamawiam nie raz jak cos nie bardzo mi sie spodobalo to wystawialam dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości