|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Hejo
Ja tez juz na nogach dzisiaj mam tyle do zrobienia ze hej. Mam nadzieje ze nie będzie mnie już bolało wszystko
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry:_ Wstałam dopiero co, jem śniadanko.Tusia jedzie z dziadkami do kuzyna i prababci, a potem na sanki, ale dziecko ma radochę
)A ja jak zwykle leżę padliną... Cytat:
Natomiast podpytaj swojego lekarza, ale moja koleżanka miała tak,że całą ciążę wszystko ok, krzywa cukrowa też, a na samym końcu własnie cukier w moczu, w szpitalu to samo i już ją zaczęli traktować jak cukrzycową :conf used:
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas pobudka o 6. O 7 zwloklam sie z lozka , szybkie ogarnięcie się i na 7.30 do kościoła. Po śniadaniu, pije herbatę. Musze przetrzeć 2 okna bo cale w palce 😉 a mamy mieć gości
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżec padlina ![]() :brzyda l:![]() ja jem sniadanko, pozostalosci z wczorajszego KFC
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie sypie śnieg, a mi się nie chce wstać z łóżka. Dzwonilam wczoraj do szpitala zapytać co zapewniają przy porodzie, zeby nie kupować wszystkiego, a Pani do mnie, można mieć wszystko swoje, nie ma żadnych ograniczeń. To się dowiedziałam. Dzis chyba zrobię podejście nr dwa do tematu. Jak dobrze pamiętam to jutro mamy pierwszy poród i to podwójny.
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
no i obiecany mój beben
![]() :brzyda l:12483918_698219753646605_610280518_n.jpg 36 tydzien
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Niby sie wyspalam a taka jestem zmeczona, ze zaraz padne tu na klawiaturze. Musze prace posprawdzac a tak mi sie nie chce Paula swietny brzusio, taki zgrabniutki
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Paula super brzuch ;-)
U mnie śnieg a ja jak zwykle niewyspana.. Ale coz..
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ale fajny
))
|
#2591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
gdzieś Ty była jak mi się wczoraj nudziło i poszłam spać
![]() aaa i żeby nie było... nie śpię od godzinki ![]() nastawiłam pranie ostatnich dzieciowych akcesoriów piorę kocyk, otulacze, jeszcze kilka pieluch i 2 ubrankaTylko coś nie mam motywacji do śniadania... obudziłam się koło 7mej, poczłapałam do wc, później do kuchni i wypiłam mleko bananowe... i znowu oczywiście zasnęłam... i chyba przez to mleko nie chce mi się teraz jeść ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() A kiedy masz wizytę u gina, żeby się czegoś dowiedzieć? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A jak tam Twoje przeziębienie? Lepiej coś ? |
||||
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
Aninis lepiej cos ... lepiej nie mowic
Teraz dla odmiany nie leci mi z nosa tylko mam calkiem zapchany. Dysze jak lokomotywa juz od dawna bo mi jakos tym razem macica bardzo na przepone uciska. Ale z tym zapchanym nosem do dysze klasycznie, chlopaki w pracy maja polewke ze mnie. Prawde mowiac to chyba mi powoli przechodzi ale nadal ciezko.Co wy tak cicho siedzicie? Napewno jak bede w przyszlym tygodniu bardzo zajeta to bedziecie pisac jak oszalale, a jak mam chwile czasu to siedzicie cicho
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha ![]() :brzyda l:wlasnie gadalam na skypie z tata i bratem bo przyjechali na obiad do moich rodzicow i on mnie pyta czy imie juz wybralismy, a ja ze tak, i mama mowi ze Mia bedzie przeciez , a on jak ??? ![]() :brzyda l:ŻMIJA ???
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnoe jakos cicho dzis. Ja musze sie przyznac ze nie mam humoru i wszystko mnie wkurza maksymalnie
|
#2595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Ale jak można dać dziecku na imię Mrówka, to czemu nie Żmija ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
Marciar7 ja wczoraj miałam taki dzień, wszystko mnie wkurzało i z tego wszystkiego miałam "spięcie" z mężem :/ ale dzisiaj na szczęście już jest trochę lepiej.
Co do tej glukozy, napisałam smsa do mojej lekarki i mam przez 3 dni mieć dietę bez węglowodanów i zrobić jeszcze raz mocz lub zbadać glukozę 2 godziny po głównym posiłku. W piątek wobec tego zrobię jeszcze raz mocz i oby było już lepiej, bo się martwię. Może za dużo ostatnio przesadziłam ze słodyczami bo to i nowy rok był a za mną też ostatnio słodkie cały czas chodziło. Oby to było jednorazowe. A u mnie dzisiaj 36 tc i za 3 tygodnie wielkie cięcie... |
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bardzo nowoczesny, i mówi bo u Was w Niemczech to ludzie wymyslaja z tymi imionami dziwne rzeczy ![]() :brzyda l:a ja powiem ze mam lepszy humor dzisiaj, wczoraj to prawie z nerwow urodziłam i tak bolalo mnie wszystko a dzisiaj jest juz ok nic nie boli ![]() zobaczylam ze mam opakowanie do zrobienia ciasta kopiec kreta i zaraz traci waznosc a ze mam banany to ide je zrobic ![]() ![]()
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Paula podziwiam.cie za checi. Ja musze zetrzec ziemniaki na babke ziemniaczana i ciezko sie ruszyć.
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
My po obiedzie. M sprzątał ze mną kuchnię i leżymy. Ciasto zrobiłam wczoraj i czekamy na gości.
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Paula super że nie robia ci tak wcześnie tej cesarki tylko masz czas i piękny brzusio Siasia dużo zdrówka i powodzenia w ogarnianiu wyprawki i pracy jednocześnie już mówiłam że jesteś jakiś człowiek robot Figa twój pies radar mnie rozbawił do łez policjantka Ja dzisiaj miałam położną i mała dalej twardo główką do góry siedzi wygodnie jej 18 mam spotkanie w szpitalu i wywiad w sprawie cc a 25.01 o 8:00 cesarkę a jak się będę dobrze czuć to nawet na drugi dzień popołudniu do domu ci to mają zwyczaje
|
#2601 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie uda mi sie, wiem to ![]() Tez mam lenia a musze chociaz sprawiac pozory ze pracuje ![]() Cytat:
Babka ziemniaczana??? Brzmi smakowicie, co to? ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Dupa ze mnie nie robot, ciezko mi jak jasny gwint, tylko mi na tym macierzynskim tak zalezy zebym miala dluzej z dzieckiem. Ciekawe jak moja , kotluje sie tak ze ciezko zgadnac jak teraz sie ulozyla. W piatek mam usg kolejne to sie dowiem. Tyle dobrego, ze tutaj wlasnie nawet po cc szybko wypuszczaja do domu.
|
|||
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to przechodzi ![]() A jak się zajmę czymś to czas szybko leci i tż juz jest w domku
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia inaczej mówią kartoflak u mnie to starte ziemniaki z kielkaska upieczone w blaszce..
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pampersy też pierwsze kupiłam te Asdowskie ciekawe jakie będą a ty masz jakieś sprawdzone tutaj ? Jeszcze z Lidla dziewczyny polecały
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciszaaa
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
dziś tu cisza jak nigdy ;-) u nas dziś piękne słońce i mniejszy niż do tej pory mróz wiec jest pięknie ![]() Właśnie zmierzyłam brzuszek 107cm 😲😰
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
wczoraj już nie dałam rady siedzieć przed laptopem, bo mały dęba stawał i nie dałam rady siedzieć .Za to noc super- spałam prawie 12 godz. z jedną tylko pobudką na siku Upiekłam rurki z bitą śmietaną , reszta dnia- czyste lenistwo .Aha- nie wiem, jak u was sprawdzają się kosmetyki BD z rossmanna- ja teraz kupiłam pierwszy raz (i na pewno ostatni)- i co doopa- posmarowałam córce buzie tym kremem od wiatru i mrozu i tak ją uczuliło, ze głowa mała- jest nie tylko zaczerwieniona i ma wysypkę, to na dodatek opuchła Tragedia, nigdy po żadnym kosmetyku tak nie miała- wracam do nivei i bambino i I tu pytanie- czy mam jej podać wapno, czy czekać, aż samo zejdzie? |
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja mam czas to cisza
nie mam do czego się spakować do szpitala
|
#2609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w miasteczku asdy brak, ale pracuje w duzym miescie I mam doslownie taka wielka asde tylko przez ulice wiec czesto tam bywam. Z pampersami to ja wlasnie Pampersow uzywalam bo byly moim zdaniem najlepsze I czesto sa na nie promocje. Tu sa pieluchy na tyle tanie, ze jakos szczegolnie nie szukalam innych. Ja lubie te zielone I pomaranczowe pampersy. Potem jak M podrosla I zaczelam uzywac tych majtkowych ktore sa troche drozsze, to kupilam w Lidlu I faktycznie sa dobre, polecam. Takze moze te male z Lidla tez sa dobre. Uzywalam tez Lidlowskich chusteczek bo sa dobrze nawilzone I sie nie rwa. Natomiast (nie wiem jak w PL) ale tutaj pieluchy I chusteczki huggies sa do doopy I odradzam Dzieki Marcia, u nas nie ma takiego czegos, zaraz popatrze na internecine, narobilas mi smaka
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ja leżę plackiem, bo po wczorajszych gościach krzyż mi odmawia posłuszeństwa boli mnie tak okresowo...Któraś z Was pisała o bólach krzyżowych porodowych... To tak cały czas boli czy tak jak skurcz boli i przestaje? Muszę resztę rzeczy poprasować później i spakować torbę, bo zaczynam się bać że nie zdążę. Elena - ja bym podała wapno. Nie zaszkodzi a może złagodzi. Moi chłopcy dobrze znoszą kosmetyki bd. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

Ja tez juz na nogach 

:conf used:

Teraz dla odmiany nie leci mi z nosa tylko mam calkiem zapchany. Dysze jak lokomotywa juz od dawna bo mi jakos tym razem macica bardzo na przepone uciska. Ale z tym zapchanym nosem do dysze klasycznie, chlopaki w pracy maja polewke ze mnie. Prawde mowiac to chyba mi powoli przechodzi ale nadal ciezko.

.