Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 13:34   #2131
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jesteśmy w Karpaczu

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Zaraz poczytam o nim

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Taaak?
To chyba kupię dziś też

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

No, aleu nas niezbyt pomaga
Ooo moi rodzice obok mieszkają
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:38   #2132
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
OMG właśnie spróbowałam tego Nutramigen mm bo Adam krzywi sie i pluje... Bebilon pepti przy nim to czekoladki z nadzieniem toffi. Tragedia!
Moja siostrzenica pila, ponoć kupa po tym też straszna

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:38   #2133
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:

A gdzie dokładnie ?
Moja mama tu dzieciństwo spędziła itd, więc mam sentyment
W tamtym roku byliśmy tutaj z siostrą mojej mamy z Niemiec i jej rodziną , super było
Mój Tż mówi, że więcej tu już nie jedzie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:47   #2134
roxana_lu
Zakorzenienie

No ja mam wlasnie ta mniejsza kołderkę bo ta duża wydawała mi sie zbyt wielka jak dla niej ale teraz widze, ze moze faktycznie mogłam kupic ta większa... Chociaz z drugiej strony ja tez moge spokojnie ja zawinąć za szczebelki a Julia sie po prostu zsuwa jakos dziwnie... Nie wiem no...

Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz obiadek Julce sama. Ziemniaczek, marchewka i pietruszka i powiem Wam, ze o niebo lepsze niz te kupne. Ciekawe czy Julce zasmakuje
Sa wlasnie u teściowej i tż mi dzwonił, ze Julia zaczęła kaszleć...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Jesteśmy w Karpaczu

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Zaraz poczytam o nim

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Taaak?
To chyba kupię dziś też

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

No, aleu nas niezbyt pomaga

Cytat:
A gdzie dokładnie ?
W tamtym roku byliśmy tutaj z siostrą mojej mamy z Niemiec i jej rodziną , super było

Byliśmy w Karpaczu dwa... Nie, trzy lata temu ze znajomymi.
Czemu tż nie chce tam jeździć ?

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:51   #2135
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Ach ja tez obok mieszkam. Tzn mieszkalam ;d
Ach wspolczuje Adasiowi. Ten bebilon juz byl obrzydliwy a jak to gorsze to... pije?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:13   #2136
magdowe
Zadomowienie

Majka nutramigen strasznie jedzie za każdym razem jak robiłam go Amelce miałam odruch wymiotny

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Która z Was ma jeszcze chrzciny w najbliższym czasie? Ja muszę się za to zabrać a tak ki się Noe chcę. Nawet jeszcze nikogo nie prosiłam na chrzestnych
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:17   #2137
roxana_lu
Zakorzenienie

majka i jak radzicie sobie z tym nutramigenem? Wypił?

magdowe współczuje Ci tego czasu bo z tego co pamietam to tez macie "cyrki" z tymi chrzestnymi jak u nas...

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-06, 14:25   #2138
magdowe
Zadomowienie

Roxana dokładnie chrzciny odkladalismy ciągle ze względu na teściowa która uważa że jej córeczka powinna być chrzestna chociaż widziała Tymka raz!!! Ale Nie ma co odwlekac muszę to ogarnąć tylko że przez tą całą sytuację wcale mi się nie chce
Stary 2016-01-06, 14:59   #2139
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica pila, ponoć kupa po tym też straszna
Kupa może byc jaka chce byleby mu pomogło. Najwyżej klamerki do prania bede na nos dawac.

Cytat:
A gdzie dokładnie ?

jak będziesz wracała to przed miejscowością Bolków zobaczysz od razu nad droga która bedziesz jechala na wielkim wzgórzu ogromne zamczysko. To blisko niego mieszkają.

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ach ja tez obok mieszkam. Tzn mieszkalam ;d
Ach wspolczuje Adasiowi. Ten bebilon juz byl obrzydliwy a jak to gorsze to... pije?

nie wypił tego. Dalam słoiczek i poszedl spac.

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Majka nutramigen strasznie jedzie za każdym razem jak robiłam go Amelce miałam odruch wymiotny

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Która z Was ma jeszcze chrzciny w najbliższym czasie? Ja muszę się za to zabrać a tak ki się Noe chcę. Nawet jeszcze nikogo nie prosiłam na chrzestnych

my będziemy robili.

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
majka i jak radzicie sobie z tym nutramigenem? Wypił?

magdowe współczuje Ci tego czasu bo z tego co pamietam to tez macie "cyrki" z tymi chrzestnymi jak u nas...

nie wypił wiec będę robila przejscie 7 dni. Dzis tylko miarka do jego mleka, jutro dwie itd może sie przestawi.

Cytat:
Roxana dokładnie chrzciny odkladalismy ciągle ze względu na teściowa która uważa że jej córeczka powinna być chrzestna chociaż widziała Tymka raz!!! Ale Nie ma co odwlekac muszę to ogarnąć tylko że przez tą całą sytuację wcale mi się nie chce
U nas to samo bylo z bratem tz. Ale poprosilismy kogo chcielismy. Dla mnie to glupota,, bo tak wypada,, i szczerze wali mnie to. Ja mam miec dla dzieci chrzestnych ktorzy pokochaja je jak swoje i gdyby cos sie odpukac stalo musze miec pewność ze zajmą sie nimi a nie oddadza do domu dziecka np.
Stary 2016-01-06, 15:05   #2140
ja1003
Zadomowienie

Dzień dobry
My dziś wybraliśmy się żywą stajenkę zobaczyć. Michał zakochał się w osiołku

Co do okresu to ja na razie sie cieszę, bo w porównaniu z tym sprzed ciąży to teraz tak jakbym nie miała

A Rafal upiera się na tą zabawe z 2 powodów:
1. od prawie miesiąca kierownikuje na oddziele (zastępuje kierownika) i i on i ja mamy tego dość. Już mu powiedziałam, ze w mam kasę, na pewno nie zgodzę się na to, żeby w przyszłosci awansował, no i chce to wszystko odreagować (tym bardziej, że w tym czasie miał kilka wypadków i tyle ile sie naoglądał to prawie jak ratownik medyczny :P)
2. idą tam też nasi znajomi i jak powiedział, że nie wie czy pójdziemy to mu odpowiedzieli, że "dlatego własnie nie zrobią sobie bachora bo we wszystkim ogranicza", a mąż chce i im i mnie udowodnic, że jak zostawimy dziecko na 3-4h pod opieką dziadków to sie nic nie stanie (już mi obiecał, że pojedziemy na 20 i o 23 będziemy w domu byle bym sie zgodziła)

Edytowane przez ja1003
Czas edycji: 2016-01-06 o 15:16
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:23   #2141
roxana_lu
Zakorzenienie

magdowe wiem, ze ciezko sie zabrać za takie cos zwłaszcza, ze gdzieś tam wokół krążą takie myśli ale musisz sobie uświadomić jedno - to dzien Twojego dziecka i nikt nie ma prawa tego niszczyć czy podważać waszych decyzji. Ja sie stresowałam do samego dnia chrzcin bo jeszcze byliśmy po tej ciężkiej kłótni z teściowa wiec było mi bardzo ciezko ogarnąć... Ale zrób to teraz, nie odwlekaj ze wzgledu na tesciow. Bedzie dobrze

majka oby Adasiowi zasmakowało i co najwazniejsze - pomogło

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dziś wybraliśmy się żywą stajenkę zobaczyć. Michał zakochał się w osiołku

Co do okresu to ja na razie sie cieszę, bo w porównaniu z tym sprzed ciąży to teraz tak jakbym nie miała

A Rafal upiera się na tą zabawe z 2 powodów:
1. od prawie miesiąca kierownikuje na oddziele (zastępuje kierownika) i i on i ja mamy tego dość. Już mu powiedziałam, ze w mam kasę, na pewno nie zgodzę się na to, żeby w przyszłosci awansował, no i chce to wszystko odreagować (tym bardziej, że w tym czasie miał kilka wypadków i tyle ile sie naoglądał to prawie jak ratownik medyczny :P)
2. idą tam też nasi znajomi i jak powiedział, że nie wie czy pójdziemy to mu odpowiedzieli, że "dlatego własnie nie zrobią sobie bachora bo we wszystkim ogranicza", a mąż chce i im i mnie udowodnic, że jak zostawimy dziecko na 3-4h pod opieką dziadków to sie nic nie stanie (już mi obiecał, że pojedziemy na 20 i o 23 będziemy w domu byle bym sie zgodziła)

Ja uważam, ze jesli nie chcesz isc to nie powinnaś sie zmuszać
Ja tez bym teraz chyba sie nie zdecydowała na takie wyjście i zostawienie Julki pod opieka osob trzecich pomimo, ze mam zaufanie do bliskich... Ale nie chce i sie zmuszać nie bede

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-06, 15:30   #2142
majka242007
Zakorzenienie

Ale ze mnie tępa strzała.
Adam od 2-3 dni nie zjada mi mleka. Tzn je ale 120-140ml, słoiczki super a mleko to i po 7godz od niejedzenia wypluwa smoczek, odpycha raczkami i w placz. Ja mu dziś patrzę a on gorne jedynki ma prawie na wierzchu. Może i dlatego goraczkowal przez te 3-4dni? Boszzz
Teraz posmarowalam mu dziąsła ale chyba tak zrazony jest ze od razu odpychal butelke. Dalam ze strzykawki to zjadl 10ml i nie chcial bo go chyba tez urazala. Wiec... Hmmm. Pił ze szklanki bo nie mam niekapka jeszcze. Wypil 20ml jak kotek prawie. Ale znudziło mu sie i wiecej nie chce. Nie wiem juz jak mu to mleko wcisnąć :-(
Stary 2016-01-06, 15:37   #2143
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Ale ze mnie tępa strzała.
Adam od 2-3 dni nie zjada mi mleka. Tzn je ale 120-140ml, słoiczki super a mleko to i po 7godz od niejedzenia wypluwa smoczek, odpycha raczkami i w placz. Ja mu dziś patrzę a on gorne jedynki ma prawie na wierzchu. Może i dlatego goraczkowal przez te 3-4dni? Boszzz
Teraz posmarowalam mu dziąsła ale chyba tak zrazony jest ze od razu odpychal butelke. Dalam ze strzykawki to zjadl 10ml i nie chcial bo go chyba tez urazala. Wiec... Hmmm. Pił ze szklanki bo nie mam niekapka jeszcze. Wypil 20ml jak kotek prawie. Ale znudziło mu sie i wiecej nie chce. Nie wiem juz jak mu to mleko wcisnąć :-(
O popatrz... a wcześniej Ci marudził? czemu ja byłam przekonana , że najpierw wychodzą ząbki na dole?
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:39   #2144
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaaaa23 Pokaż wiadomość
O popatrz... a wcześniej Ci marudził? czemu ja byłam przekonana , że najpierw wychodzą ząbki na dole?
Bo chyba najczęściej wychodzą na dole. Ale on ma górę twardą jak kamień. Nie nie marudzi wcale.
Stary 2016-01-06, 15:43   #2145
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Bo chyba najczęściej wychodzą na dole. Ale on ma górę twardą jak kamień. Nie nie marudzi wcale.
Moj miał twarda i miał takie wzniesienie na dziąsłach, teraz wydaje mi sie ze idzie górna dwójka

Z tymi ząbkami to każde dziecko po swojemu
Stary 2016-01-06, 15:43   #2146
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
O ja. Biedny. To pewnie dlatego tak goraczkowal. Chyba lyzeczka lub strzykawka zostaje.
Stary 2016-01-06, 15:48   #2147
Kitsi
Zadomowienie

Dziewczyny, moje żarłoczne dziecko wciągnęło dzis prawie cały słoiczek dyni po połowie zrobił awanturę,nie chciał mleka wiec dałam jeszcze troche dyni...

Od szczekuje ze czekam z kaszkami! Kupiłam dzis holle i tak mysle zeby mu zrobić na wieczór bezglutenowa oczywiscie
Co myślicie? czy któras z was daje juz kaszki na noc?
Stary 2016-01-06, 15:51   #2148
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam się wczoraj z koleżanką, która ma córeczkę półroczną i strasznie przechodzi ząbki, gorączka, biegunka, zazdroszczę, że u Was tak bezproblemowo w miarę idzie.. u nas na razie cisza w temacie zębów, aż się boję co to będzie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje żarłoczne dziecko wciągnęło dzis prawie cały słoiczek dyni po połowie zrobił awanturę,nie chciał mleka wiec dałam jeszcze troche dyni...

Od szczekuje ze czekam z kaszkami! Kupiłam dzis holle i tak mysle zeby mu zrobić na wieczór bezglutenowa oczywiscie
A mleko mu nie wystarcza? Ja się wstrzymuję z kaszkami jeszcze trochę, słyszałam ostatnio opinie, że to zapychacz bardzo, nie wiem ile w tym prawdy. Kaszkę będę chciała podać tak za dwa miesiące
Stary 2016-01-06, 16:00   #2149
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dziewczyny jutro chce podac Malemu dynie. Od jakiej iloscu powinnam zaczac? I przez ie dynie, kiedy nastepne warzywko?
A i czy kp moge pic cole? Chodzi mi czy kofeina dostaje sie do mleka?
Ja mam kaszke sinlac bezglutenowa i bezmleczna ale podam tez za jakis miesiac minimum. I gluten chyba za miesiac zaczne worowadzac..
Stary 2016-01-06, 16:15   #2150
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jutro chce podac Malemu dynie. Od jakiej iloscu powinnam zaczac? I przez ie dynie, kiedy nastepne warzywko?
Ja mam kaszke sinlac bezglutenowa i bezmleczna ale podam tez za jakis miesiac minimum. I gluten chyba za miesiac zaczne worowadzac..
Dawałam na początku po troszku , coś około 1/3 słoiczka na raz, to były 3 pełne łyżeczki... Następne warzywko wprowadzałam po tygodniu, a później przeszliśmy na dwuskładnikowe...
Nie wiem jak jest z colą, ostatnio wypiłam dobre pół szkl, to mały buszczał takie bączki i krzywił sie przy tym, dalam spokoj sobie
Stary 2016-01-06, 16:15   #2151
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Moj dzisiaj dostał dynie, miałam słoiczek gerbera 80g i zjadł prawie cały a wcześniej dwa dni marchewkę, a jeszcze wcześniej dwa dni soczek z marchewki.
Z kofeina to niewiem, ja piłam szklankę w święta bo tak mi sie zachciało, no i codziennie pije kawę, czytałam ze jedna dziennie można, wiec chyba ogólne kofeina sie nie przedostaje do mleka

Kasiaa niewiem juz sama, tak ładnie wciąga te słoiczki ze myslalam zeby spróbować z kaszka, moze mi dłużej pospi...
Stary 2016-01-06, 16:22   #2152
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
My dziś próbowaliśmy po raz pierwszy marchewki Malutkiemu niezbyt posmakowała, krzywił się okropnie Dałam jakieś 3-4 łyżeczki, jutro kolejne podejście, spróbujemy więcej dać. po 3-4 dniach chcę kolejny jednoskładnikowy słoiczek wprowadzić, później dwuskładnikowe,a potem zobaczymy, wszystko zależy od małego i jego reakcji

Co do kofeiny to tak, przenika do mleka, ale nie wiem jak to się ma w przypadku coli, ja sobie czasem pozwalam na 1-2 szklanki wieczorem jak mały już śpi, bo w dzień piję jedną kawę i nie chcę przesadzić.

A jeśli chodzi o kaszki, to na razie się wstrzymam, zaczekam aż mały zacznie wcinać warzywka i owoce.
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:26   #2153
majka242007
Zakorzenienie

Ja dziś z niemocy chcialam zagescic mleko żeby podać łyżeczką no i zrobiłam tą kaszkę. Żeby głodny nie był. No i chyba by jadł ale ma odruch wymiotny. Spróbuję raz jeszcze ale czuję ze będzie jak z Mają. Też miala idruchy wymiotne. Konsystencja chyba jej nie odpowiadala. To samo bylo przy budyniu, kisielu i galaretce. Dopiero nauczyla sie to jeść jak już w sumie z 4-5lat miała. Wiec chyba z kaszkami problemu nie będzie by wprowadzac bo ich jadł nie będzie :-/
Stary 2016-01-06, 16:38   #2154
sandeo
Zadomowienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz obiadek Julce sama. Ziemniaczek, marchewka i pietruszka i powiem Wam, ze o niebo lepsze niz te kupne. Ciekawe czy Julce zasmakuje

W jaki sposob przyrządziłas? Na parze czy gotowałaś?

Cytat:

Ja jeszcze nie dawałam ale jak zacznę to tez od Holle zacznę i zrobię to tak jak przy wprowadzaniu warzyw czyli do południa i po kilka łyżeczek na początek.

U nas miś chyba nie toleruje marchewki... Wysypało go na policzkach i zrobił mega twardą kupę szkoda bo kupiłam mnóstwo słoiczków dwuskladnikowych gdzie jest marchewka. Początkowo podejrzewałam cukinie ale to jednak marchew

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Niech juz sie pojawia te wszystkie zeby bo oszaleje! Póki co mamy dwie dolne 1 ale widzę ze w miejscu 2 dziąsło zaczyna byc spuchnięte. Miś ciagle płacze, gryzie paluszki, ślini sie i znowu ryk. Tak Szarpie za butelkę ze nakarmić go to jakiś koszmar normalnie jak z zbliza sie pora karmienia to ja juz mam sraczke sorry za dosadność ale dzis to juz ma apogeum chyba!
Stary 2016-01-06, 16:52   #2155
magdowe
Zadomowienie

Roxana co do chrztu masz rację. Pamiętam jakie miałaś przeboje z teściową i podziwiam Cię że po tym wszystkim s nią rozmawiasz. Ja niestety jestem strasznie pamietliwa.

Majka co do chrzestnych to też tak uważam. My mamy teraz problem bo najlepszych wybraliśmy dla Ami.
Stary 2016-01-06, 17:13   #2156
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam wlasnie ta mniejsza kołderkę bo ta duża wydawała mi sie zbyt wielka jak dla niej ale teraz widze, ze moze faktycznie mogłam kupic ta większa... Chociaz z drugiej strony ja tez moge spokojnie ja zawinąć za szczebelki a Julia sie po prostu zsuwa jakos dziwnie... Nie wiem no...

Sa wlasnie u teściowej i tż mi dzwonił, ze Julia zaczęła kaszleć...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Byliśmy w Karpaczu dwa... Nie, trzy lata temu ze znajomymi.
Czemu tż nie chce tam jeździć ?

Mówi, że nudo tu trochę itd ...
Przyszły urlop zimowy mówi, że jedziemy znowu do Ischgl
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 17:20   #2157
Kitsi
Zadomowienie

Nie dam mu dzis tej kaszki bo maz mi nie pozwolił
Jutro mu damy.
Dzis wykąpałam go w Musteli, odstawię na troche tego hippa,moze te suche plamy od tego bo kilka dni go ńie kapalam w tym i wydaje miś ie ze jest lepiej
Stary 2016-01-06, 17:43   #2158
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czego używacie na wypadanie wlosow?
Jestem załamana, mam zakola!!!! Włosy garściami mi lecą, staram sie rzadko myć, bo jak myje i widzę ile ich leci to az mi sie chce płakać ciagle chodzę w związanych,bo inaczej sa wszędzie
Moje też lecą Niestety, w ogromnej ilości. Niemycie to najgorsze z wyjść, bo jeszcze możesz pogorszyć. Łój na skórze sprawia, że cebulki włosa obumierają.

Cytat:
Czy Wasze maluchy spia pod kolderkami? Mi dotychczas używaliśmy śpiworka ale zrezygnowaliśmy z niego bo po 1 Julka juz wyrosła z tego a po 2 widac ze jej sie przestał podobać bo ograniczał jej ruchy no i dzis doszła pościel z la millou. Wypralam i dałam jej do spania... Tylko ze ona sie tak wierci, ze ciagle sie przykrywa ta kołdra... Nawet jak zachacze o szczebelki to za chwile ma to na głowie... I troche mam stracha, ze nie bedzie miała w nocy czym oddychac...
Jaki rozmiar kupiłaś? S?
My jeszcze w śpiworku jesteśmy, mam ten z La Millou i w sumie sprawdza sie, bo mała może tam sobie w środku kopać, fajnie są zrobione. Nie zapinam jej na ramionach tych szelek i może nawet sobie na boczku leżeć bez skrępowania. Tak czy siak pewnie niedługo czeka mnie zakup pościeli i zastanawiam się czy wziąć S czy M... widziałam, że wrzuciłaś zdjęcie - a możesz jeszcze jedno z rozłożoną kołderką zrobić? Byłabym ogromnie wdzięczna

Cytat:

Ja może nie w najbliższym czasie, ale temat na tapecie u mnie właśnie... chcę zrobić w kwietniu. Liczę, że będzie już ładna, wiosenna pogoda. Też jakoś nie mam zapału do tych chrzcin. Na Święta mama zapytała mnie kiedy chrzciny będą, a mnie zatkało. Szczerze to kompletnie zapomniałam o temacie

My też mamy problem z chrzestnymi, także dziewczyny, nie jesteście same...

Cytat:
Ja mam miec dla dzieci chrzestnych ktorzy pokochaja je jak swoje i gdyby cos sie odpukac stalo musze miec pewność ze zajmą sie nimi a nie oddadza do domu dziecka np.
Ja akurat nie patrzę na chrzestnych pod kątem ewentualnych rodziców zastępczych w razie naszej śmierci. Jezu, no w życiu nie! Jak to miałoby wyglądać? Jak będę miała dwójkę dzieci to mają je rozłączyć? (Przecież każde ma innych chrzestnych). Jakby nam się coś stało to moi rodzice pewnie by się Małą zajęli... Chrzestni - w moim odczuciu - to osoby bliskie nam, uczestniczące w naszym życiu, w ważnych chwilach itd. Tacy przyjaciele dziecka, najlepsza ciocia i wujek

Cytat:
Kofeina przechodzi do mleka, ale coli możesz się napić. Ja piję codziennie kawę i jest okej Więc cola to pikuś.

Co do warzyw - mi pediatra powiedział, że mam dawać po pół słoiczka jak wprowadzam warzywo i tak robię. Najpierw był brokuł przez 4 dni, teraz jedziemy z marchewką - dziś właśnie był 4 dzień. Jutro chcę zacząć dynię właśnie Na razie robię wszystkie jedno składnikowe słoiczki. Później mieszane, ale dwuskładnikowe czyli np marchewka (już zna) plus ziemniaczki. Później dynia (będzie już znała) plus coś tam. I tak cały styczeń bardzo ostrożnie będę podawać słoiki jedno i później dwuskładnikowe. Od lutego zaczniemy z pierwszymi zupkami i owocami.

Kaszkę bezglutenową też chcę podać. Dopiero później glutenową. Mało czasu zostało, bo czytałam, że najlepiej zrobić to przed 27 tygodniem życia dziecka czyli w 26 tyg najpóźniej, bo po tym czasie wzrasta ryzyko, że będzie alergia

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

A dziewczyny powiedzcie mi proszę co zrobić z plamami z marchewki? Zniszczyłam 1 body, bo za późno je zaczęłam moczyć... Strasznie upierdliwe...
Stary 2016-01-06, 18:03   #2159
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Moje też lecą Niestety, w ogromnej ilości. Niemycie to najgorsze z wyjść, bo jeszcze możesz pogorszyć. Łój na skórze sprawia, że cebulki włosa obumierają.

Jaki rozmiar kupiłaś? S?
My jeszcze w śpiworku jesteśmy, mam ten z La Millou i w sumie sprawdza sie, bo mała może tam sobie w środku kopać, fajnie są zrobione. Nie zapinam jej na ramionach tych szelek i może nawet sobie na boczku leżeć bez skrępowania. Tak czy siak pewnie niedługo czeka mnie zakup pościeli i zastanawiam się czy wziąć S czy M... widziałam, że wrzuciłaś zdjęcie - a możesz jeszcze jedno z rozłożoną kołderką zrobić? Byłabym ogromnie wdzięczna

Ja może nie w najbliższym czasie, ale temat na tapecie u mnie właśnie... chcę zrobić w kwietniu. Liczę, że będzie już ładna, wiosenna pogoda. Też jakoś nie mam zapału do tych chrzcin. Na Święta mama zapytała mnie kiedy chrzciny będą, a mnie zatkało. Szczerze to kompletnie zapomniałam o temacie

My też mamy problem z chrzestnymi, także dziewczyny, nie jesteście same...

Ja akurat nie patrzę na chrzestnych pod kątem ewentualnych rodziców zastępczych w razie naszej śmierci. Jezu, no w życiu nie! Jak to miałoby wyglądać? Jak będę miała dwójkę dzieci to mają je rozłączyć? (Przecież każde ma innych chrzestnych). Jakby nam się coś stało to moi rodzice pewnie by się Małą zajęli... Chrzestni - w moim odczuciu - to osoby bliskie nam, uczestniczące w naszym życiu, w ważnych chwilach itd. Tacy przyjaciele dziecka, najlepsza ciocia i wujek

Kofeina przechodzi do mleka, ale coli możesz się napić. Ja piję codziennie kawę i jest okej Więc cola to pikuś.

Co do warzyw - mi pediatra powiedział, że mam dawać po pół słoiczka jak wprowadzam warzywo i tak robię. Najpierw był brokuł przez 4 dni, teraz jedziemy z marchewką - dziś właśnie był 4 dzień. Jutro chcę zacząć dynię właśnie Na razie robię wszystkie jedno składnikowe słoiczki. Później mieszane, ale dwuskładnikowe czyli np marchewka (już zna) plus ziemniaczki. Później dynia (będzie już znała) plus coś tam. I tak cały styczeń bardzo ostrożnie będę podawać słoiki jedno i później dwuskładnikowe. Od lutego zaczniemy z pierwszymi zupkami i owocami.

Kaszkę bezglutenową też chcę podać. Dopiero później glutenową. Mało czasu zostało, bo czytałam, że najlepiej zrobić to przed 27 tygodniem życia dziecka czyli w 26 tyg najpóźniej, bo po tym czasie wzrasta ryzyko, że będzie alergia

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

A dziewczyny powiedzcie mi proszę co zrobić z plamami z marchewki? Zniszczyłam 1 body, bo za późno je zaczęłam moczyć... Strasznie upierdliwe...
Nicole Ty karmisz piersia? My od dyni zaczznirmy, warzywka poznien owoce i sprobujemy kaszki pozniej gluten...
Ponoc marxhew nie schodzi..
Stary 2016-01-06, 18:05   #2160
Mravka
Zadomowienie

Dziewczyny pytanie/prosba
(Przepraszam,ze tak z buciorami,ale wieczorem bede miala czas nadrobic)

Mam do oddania buty po Robsonie. W sumie kilkanascie par poczawszy od tych najmniejszych 20 do praktycznie 27. Sa to same firmowe buty(sandaly/polbuty/trampy/kalosze). Moze znacie kogos komu by sie to przydalo? Nie chce tego oddawac na olx za darmo,bo obawiam sie,ze wezmie to ktos i potem zacznie sprzedawac. Nie chce na tym zarobic,ale chce miec pewnosc,ze dostanie to osoba ktora naprawde potrzebuje. Buty sa w takim stanie,ze spokojnie posluza jeszcze jakiemus dziecku. Niektore praktycznie jak nowe wygladaja. Oczywiscie wysylka takze wchodzi w gre(pokryje ten koszt).

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości