|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Czy jakaś dobra dusza poda mi dokładny nick sprzedawcy 'swiat dziecka'? :-P
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
kurde widzę, że sezon przeziębień w pełni... trzymajcie się dziewczyny! Mnie coś katar męczy... płuczę solą morską i jakoś daje radę, ale nie lubię tego, bo aż się człowiek dusi :/
zrobiłam zamówienie w aptece i tym sposobem większość mam z głowy z większych wydatków został mi jeszcze materac, ale to zamówię w lutym, bo nie mamy gdzie trzymać, a widziałam że z dostępnością nie ma problemów oprócz tego ubrania do szpitala dla mnie (zamówię na dniach), jakieś drobiazgi kosmetyczne, to w rossmanie wezmę przy okazji, pieluchy flanelowe, z jeden cieplejszy kocyk, termometr (zapoluję w lidlu ) plus jakieś biustonosze do karmienia... i tu się wstrzymam do ostatniej chwili jak radziłyście no i lista rezerwowa, jak wyjdzie/nie wyjdzie z kp....jeszcze czeka mnie dokładny przegląd ciuszków, czy czegoś nie brak, ale to też przy okazji pakowania do szafy ![]() ufffff czuję się zaopatrzona
|
#3334 |
|
przyczajony tygrys
|
Nie wspominając jak siostrę podkusiłam, żeby sobie grzywkę zrobiła.
i jak zrobiłam frędzelki na babci najlepszej narzucie. I jak babci spódnicę troszkę pociachałam
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście hemoroidy się wyciszyły, ale jem duuuużo błonnika przy cukrzycowej diecie, pewnie dlatego... za to mam: zgagę, odbijanie potworne, ból żeber, jakby ktoś od środka je przyciskał, ból lędźwiowego odcinka kręgosłupa i bóle w pachwinach i kroczu, zwłaszcza przy wstawaniu/kładzeniu się do łóżka już nie wspominając, że mały tak się wygina, że czasem wszystkie wnętrzności bolą! Skąd on ma tyle siły???
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylismy na spotkaniu z polozna, zlota kobieta uspokoilam sie troche alee wiadomo strach jest, rozmowa byla na sali porodowej sliczna przytulna jak w hotelu
teraz tylko czekać 2miesiace na akcje i mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze maz byl widział cieszę sie ze go wzięłam bo wpadlby tam zielony hehe
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę przyznać, że moje dziecko oprócz histerii jeszcze nie zrobiło niczego głupiego. Nigdy nie interesowała się kosmetykami, nożyczki+włosy i takie tam może jak będzie miała towarzystwo to to się zmieni i będzie ją namawiała do różnych głupot ale naprawdę nie brakuje mi tego
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-06 o 16:54 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szafa w sypialni stoi już pusta, jestem z siebie dumna. i cały wór niepotrzebnych rzeczy czeka aż TŻ wyniesie je na śmietnik.
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdj z neta ofkors
nie robiłam fotek porodówce heh
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadę rodzić do Ciebie!!!! ![]()
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez sala porodowa jak w hotelu. Ladne lampy kolory, az sie czlowiek lepiej czuje niz na sali w zielonych plytkach i takich szpitalnych lamp
Jade z mezem na spacerek i goraca czekolade i ciacho Mam nadzieje ze mi dupka nie zmarznie
|
|
|
|
#3343 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
- kto to zepsuł? - to ona, nie ja Ale przynajmniej jest teraz co wspominać. Aż człowiek nie chce wierzyć, że był taki wredny ![]() Cytat:
![]() 32, kupiłaś te worki? Bo tak sobie pomyślałam - nie chciałabyś takiego pudełka np na szafę? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30102974/ nie pamiętam jakie ja mam wymiary, ale jestem zadowolona
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Tak wyglądają sala porodowa i położnicza w szpitalu do którego pojadę gdyby nie było mojego doktorka na dyżurze. Koleżanka bardzo poleca, pracują tam świetne położne ale jest trochę dalej. Sama nie pamiętam sali porodowej, w której przyszło mi rodzić to wszystko działo się szybko i to w takich bólach, że nie myślałam o tym co mnie otacza. Pamiętam tylko, że na ścianie naprzeciwko mnie wisiał zegar i położna powtarzała "Paulinko zdążysz do obiadu" to mnie bardzo motywowało
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
Nessea będzie dobrze najgorzej się chyba przemóc żeby zrobić pierwszy zastrzyk a później to już idziesz
Ja też nie słyszałam o takich szczepionkach ja bym się wstrzymałaDorka ze mną jest to samo nie mogę się zebrać ani do wyprawki ani do zakupów już takich konkretnych. Jak mam to robić to już jestem zmeczona prawie jak z tymi papierami Nieznajomo a marudź po to też jesteśmy żeby wysłuchać ![]() 32 już Ci zazdroszcze że masz tą robotę za sobą ![]() Ja dziś nie skończę tej roboty co chwilę albo coś podjadam albo zajmuję się czymś innym mąż zamknięty w łazience dobrze że nie widzi
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oglądałam rożne i ta chyba najbardziej mi się podoba
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pamiętam tylko ogromną wanne i zegar naprzeciwko fotela,nic więcejnie pamiętam bo tak bolalo.
Tej nocy śnił mi się poród, obudzilam się przerażona że to już.
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Wow Emma powiem że takiej sali porodowej jeszcze nie widziałam, nono robi wrażenie
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, dziękuję
Przepadłam na tym allegro.. Tyle drobiazgów! Śliczne pieluszki, smoczki.. Wszystko w jednym miejscu i chyba ceny są ok? ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Mam pytanie z serii głupie - czy 'platki kosmetyczne dla niemowląt' np babyono, to zwykle higieniczne waciki których używamy do demakijażu? Czy to coś innego? Bo szczerze, nie widzę sensu przepłacać za zwykle waciki tylko dlatego, że jest napisane że to dla dzieci :-D W tych zakupach trzeba na prawdę zachować trzeźwy umysł haha
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie marudzisz, no coś Ty
![]() Cytat:
https://www.google.pl/search?q=porod...-b-iu0nAUQM%3A Kuzynka pokazywała mi ostatnio zdjęcie zaraz po porodzie właśnie z jednego z tych boksów, ale jeszcze przed remontem ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie są podobno nowe łóżka porodowe, ale nie umywa się standard do waszych ani nie ma ZZO... kurna co za zadupie z tej lubelszczyzny ![]() Cytat:
jak będę miała już nową szafę dla dzidka to na niej sobie postawię ![]() a worki kupiłam 2 w pepco, jak idea się sprawdzi, to kupię więcej na allegro, bo jednak są sporo taniej. Cytat:
![]() ja jak pierwszy raz się kłułam tym nakłuwaczem do mierzenia to wyłam jak dziecko, bo nie cierpię krwi... teraz to już to robię beznamiętnie... no może czasem jak jestem bez humoru to sobie trochę jęknę a zakupy gosza owszem, fajnie mieć za sobą, lżej na duszy i na portfelu.. wzięłam jeszcze witaminy, balsam do ciała, nospę, magnez i kurna 300 zł strzeliło bez problemu..![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-01-06 o 17:25 |
|||||
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kupujecie ochraniacz nieprzemakalny pod prześcieradło? Bo rozmiar jaki widzę to 140x70, a standardowe łóżeczko to 120x60. Je kupuje się takie większe?
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka nie kupiłam jeszcze bo znalazłam tansza zaraz siadam na laptopa to Ci wysle
Noo a to druga chyba nawet lepsza chodz w zielonej tez wanna itd tylko bylo akurat z innej perspektywy robione
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz kupilam dwa nieprzemakalne przescieradla. Sa super w tej hurtowni za 26 zl |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy jaki materac wybrałaś, jeśli oddychający to lepiej wziąć ochraniacz który też oddycha, bo tak to bez sensu wszystkie jego właściwości na marne..
|
|
#3356 |
|
przyczajony tygrys
|
Ja wezmę. Ale do rozmiaru jeszcze nie doszłam. Na razie robię listę i porównuję ceny między dwoma sprzedającymi a aptekami
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Bylam na IP pojechalam do prywatnego szpitala, bo w panstwowym balam sie ze z byle powodu mnie zostawia a tego bym nie chciala. Wszystko ok. Synus na ktg strasznie kopal. W domu nawet po coli nie bardzo, ale teraz znow jest aktywny.
Tetno mierzylam w domu, ale i tak czulam sie niepewnie. Teraz wiem, ze jest ok a jutro idziemy na usg
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma Twoja sala tez niczego sobie wcale aż do Rzeszowa nie musisz jechać
bo poród pewnie by w samochodzie maz odbieral
|
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Darka a Ty też rodzisz w reptach czy gdzieś w Bytomiu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

z większych wydatków został mi jeszcze materac, ale to zamówię w lutym, bo nie mamy gdzie trzymać, a widziałam że z dostępnością nie ma problemów
) plus jakieś biustonosze do karmienia... i tu się wstrzymam do ostatniej chwili jak radziłyście 
czuję się zaopatrzona 

Ja też nie słyszałam o takich szczepionkach ja bym się wstrzymała

u mnie są podobno nowe łóżka porodowe, ale nie umywa się standard do waszych