Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 07:11   #2821
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie jadlam ale rodzinka mówi że dobre. Nawet synek który nie je nic z nadzieniem jadł.
Gratulujemy kolejnego ząbka!

Dzień dobry
Noc u nas bardzo dobra. Rano o 6.20 siedział w łóżeczku i zjadal uszy królika. Chyba wie że to mięsko zdrowe Dalam smoka i włączyłam konika i pospal do 7
Czemu nie jadlas? !spróbować trzeba było chociaz

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 07:43   #2822
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54022348]Taki się calkiem fajny wydawal wczesniej.ale teraz od swiat jest z kobieta i dzieckiem... pewnie go zbuntowaly 😛 dzwonek zkamera zamontowal,w bloku! 😄[/QUOTE]

Haha dobry jest ale pewnie mojego nie przebije

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Dzień dobry u nas nocka jak zwykle ostatnio, 4 pobudki. O 5.30 wzięłam do siebie roku jeszcze do prawie 8 dospalismy, tz chciał wziąć małego ale ja i tak zasnąć nie mogłam. Kawę pije, mały rozrabia.

Tak jak myślałam u nas skok trwa, od piątku z tego co wyliczylam no i zgadzało by się. Częste pobudki, płacz bez powodu, czyli ząbki i skok w jednym. Miodzio

Kupiłam wczoraj pastę z baby dream ta o której NIEZAWSZE pisała, zrobimy kanapeczke na śniadanko jak odpocznie po mleczku

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:08   #2823
niezawsze
Zakorzenienie

U nas gorączka nocy 38 i dwójka zębowa, może wyjdzie więcej niż 1 ząb od razu..

Maciuś
Stary 2016-01-06, 09:25   #2824
FlightlessBird
Zakorzenienie

witam po tygodniowej nieobecności

po powrocie ze wsi mała dostała gorączki, myśleliśmy, że od zębów, ale nie... Wczoraj byliśmy u lekarza, osłuchowo ładnie, więc podejrzewała ZUM (na jutro dostaliśmy skierowanie na badanie moczu) albo trzydniówkę. Dziś odpukać gorączki nie ma, tylko stan podgorączkowy i pojawiła się mała wysypka, więc chyba faktycznie trzydniówka.

Postaram się później nadrobić przynajmniej ostatnie 2 dni

Zrobiłam małe zakupy w H&Mie z myślą o wiośnie/lecie i 3 pary spodni w rozmiarze 92 czyli już na przyszłą jesień/zimę
Pokaże Wam potem na fb

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

Kupiłam wczoraj pastę z baby dream ta o której NIEZAWSZE pisała, zrobimy kanapeczke na śniadanko jak odpocznie po mleczku
a te pasty to nie po roku?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:34   #2825
madzixx88
Zakorzenienie

dzień dobry

nocka ząbkowa jak na nas mniej spokojna, bo jeszcze ze dwa razy smoka podawałam, ale to już nad ranem, ja wstałam przed 7 a Alcia o 8
w końcu śnieg u nas , trzeba pomyśleć o sankach
ktoś już ma sanki dla malucha??
póki co lecimy na spacer wózkiem, Ala wstanie z drzemki to jemy i w drogę -6 na termometrze, odczuwalna -10 to już cieplej niż było
na obiad dziś przyjeżdza rodzinka i uwaga-mama sama zaproponowała, że zostanie a my może gdzieś wyjdziemy wieczorem kina otwarte

Bird-zdrówka dla Tatianki

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2016-01-06 o 09:36
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:53   #2826
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Haha dobry jest ale pewnie mojego nie przebije

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Dzień dobry u nas nocka jak zwykle ostatnio, 4 pobudki. O 5.30 wzięłam do siebie roku jeszcze do prawie 8 dospalismy, tz chciał wziąć małego ale ja i tak zasnąć nie mogłam. Kawę pije, mały rozrabia.

Tak jak myślałam u nas skok trwa, od piątku z tego co wyliczylam no i zgadzało by się. Częste pobudki, płacz bez powodu, czyli ząbki i skok w jednym. Miodzio

no oby Twojego nie przebił! remont od ok 20.12 robi codziennie cos puka,stuka, wierci itp. to i pewnie juz nerwowy jest, a baba mu pewnie kolki na głowie ciosa heh :P
paste tez kupię! NiIEZAWSZE, dzięki za pomysl!
to Jasiek Ci daje popalić czytam, tez taki żywiutki jest, z tego co pisujesz, w każda dziurę wejdzie
wlasnie takiakomentary przeczytalam nt spania http://czasdzieci.pl/eksperci/artyku...e_pobudki.html
m.in. "Kwestii nienauczenia jej samodzielnego zasypiania od narodzin proszę sobie nie wymawiać. To się bardzo często zdarza, zwłaszcza u dzieci o żywym temperamencie. Rodzice wówczas są bombardowani przez otoczenie poczuciem winy, że źle robią. W rzeczywistości tak właśnie buduje się miłość, bezpieczeństwo i więź, dającą tzw. pierwotną ufność do świata. Przy okazji noszenie dziecka rozwija je wszechstronnie (czucie głębokie i powierzchniowe, integracja sensoryczna, somatognozja i wiele innych)."

Hanka dziś obudziła się o 0:15, 4:40 i o 7:20 wstała, cudowna noc
za to od rana marudkuje troche, jak nie ona. pewnie niedospana, bo 10 h tylko spala a i znów ma problem z zaśnięciem, na rekach taty usnęła, przełożylam do łóżeczka, ryk od razu...usiadła, wstała i się cieszy. oj ciężkie to świętowanie dzisiejsze będzie, czuję.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:59   #2827
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Po roku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
My nie mamy sanek. A też piękny śnieg u nas tylko nie wiem czy te sanki to się opłaca kupować

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54024717]no oby Twojego nie przebił! remont od ok 20.12 robi codziennie cos puka,stuka, wierci itp. to i pewnie juz nerwowy jest, a baba mu pewnie kolki na głowie ciosa heh :P
to Jasiek Ci daje popalić czytam, tez taki żywiutki jest, z tego co pisujesz, w każda dziurę wejdzie
/url]
.[/QUOTE]

Tak, jest zywczyk niesamowity i wszędzie go pełno

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
U nas gorączka nocy 38 i dwójka zębowa, może wyjdzie więcej niż 1 ząb od razu..
Oby wyszły jak najszybciej i bezboleśnie

JAŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 09:59   #2828
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
witam po tygodniowej nieobecności

po powrocie ze wsi mała dostała gorączki, myśleliśmy, że od zębów, ale nie... Wczoraj byliśmy u lekarza, osłuchowo ładnie, więc podejrzewała ZUM (na jutro dostaliśmy skierowanie na badanie moczu) albo trzydniówkę. Dziś odpukać gorączki nie ma, tylko stan podgorączkowy i pojawiła się mała wysypka, więc chyba faktycznie trzydniówka.

Postaram się później nadrobić przynajmniej ostatnie 2 dni

Zrobiłam małe zakupy w H&Mie z myślą o wiośnie/lecie i 3 pary spodni w rozmiarze 92 czyli już na przyszłą jesień/zimę
Pokaże Wam potem na fb

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

po roku, ale skład ok jak dla mnie, jeśli po pomidorach się nic nie dzieje

Cytat:
dzień dobry

nocka ząbkowa jak na nas mniej spokojna, bo jeszcze ze dwa razy smoka podawałam, ale to już nad ranem, ja wstałam przed 7 a Alcia o 8
póki co lecimy na spacer wózkiem, Ala wstanie z drzemki to jemy i w drogę -6 na termometrze, odczuwalna -10 to już cieplej niż było
na obiad dziś przyjeżdza rodzinka i uwaga-mama sama zaproponowała, że zostanie a my może gdzieś wyjdziemy wieczorem kina otwarte

Ja mam sanki po Mai, ale za mało śniegu u nas.

Ja też do kina idę sama z Maja, Maciek z tz zostaje takie wychodne też lubię , a wczoraj u znajomych byliśmy też z dwójka dzieci w Mai i Maćka wieku

Maciuś
Stary 2016-01-06, 09:59   #2829
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

BIRD- Zdrówka dla małej

JAŚ

Stary 2016-01-06, 10:05   #2830
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
witam wieczornie

dziękujemy za gratki ząbkowe !

Violka-współczuję dzisiejszych nerwów i oby jutro był lepszy dzień nie ma co płakać
Ala nie pada na plecki

Black-u mnie to na dłoniach to nie od temperatury a jest od dnia jak robiłam pierniki z dr Oetkera :/:/ ugniotłam ciasto rękoma i momentalnie zaczęły mnie piec, zrobiły się ogniscie czerwone...i raz jest lepiej, raz gorzej. Jak nie smaruję to nawet tak pękała skóra i mini ranki się zrobiły.Mam zmiany tylko przy kostkach palcy i niektóre też szorstkie same palce. Maść z wit A pomaga i ta maska parafinowa z Bielendy..
może wapno powinnam pić ale jakoś zapominam..

Majka-udanego świętowania. Wesołych

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Sylwia-extra, że załatwiłaś z sąsiadami satysfakcja jest
Madziu, oczywiscie ty wiesz lepiej ale twoj opis idealnie odzwierciedla stan moich dloni. Moze te pierniczki to tylko zbieg okolicznosci? Miej na uwadze to co co napisalam - mi tez pomaga ta maska z bielendy, ale co pare dni jest nawrot. Wczoraj to myslalam ze umre tak swedzialy. Jak tylko zrobi sie cieplej to mija jak reka odjal. Zostaja jakis jeszcze czas suche placki i wyglada jak brudne :/ mysle ze alergia to nie jest a nawet mam 99% pewnosci. Jedynie co pomaga to ciagle nawilzanie ale z tym u mnie ciezko. I myje w kremowym zelu do mycia ciala z naturalnym skladem isana, z amarantusem i olejkiem chyba sojowym. Nie wysusza mi skory a wrecz nawilza
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:18   #2831
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie jadlas? !spróbować trzeba było chociaz
Nie jem nabiału. Troszkę spróbowałam masy. Nie lubię białej czekolady ale masa spoko

Cytat:
dzień dobry

Ja mam sanki. Śniegu brak

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54024717]no oby Twojego nie przebił! remont od ok 20.12 robi codziennie cos puka,stuka, wierci itp. to i pewnie juz nerwowy jest, a baba mu pewnie kolki na głowie ciosa heh :P
wlasnie takiakomentary przeczytalam nt spania http://czasdzieci.pl/eksperci/artyku...e_pobudki.html
m.in. "Kwestii nienauczenia jej samodzielnego zasypiania od narodzin proszę sobie nie wymawiać. To się bardzo często zdarza, zwłaszcza u dzieci o żywym temperamencie. Rodzice wówczas są bombardowani przez otoczenie poczuciem winy, że źle robią. W rzeczywistości tak właśnie buduje się miłość, bezpieczeństwo i więź, dającą tzw. pierwotną ufność do świata. Przy okazji noszenie dziecka rozwija je wszechstronnie (czucie głębokie i powierzchniowe, integracja sensoryczna, somatognozja i wiele innych)."

Hanka dziś obudziła się o 0:15, 4:40 i o 7:20 wstała, cudowna noc
za to od rana marudkuje troche, jak nie ona. pewnie niedospana, bo 10 h tylko spala a i znów ma problem z zaśnięciem, na rekach taty usnęła, przełożylam do łóżeczka, ryk od razu...usiadła, wstała i się cieszy. oj ciężkie to świętowanie dzisiejsze będzie, czuję.[/QUOTE]

Moje starszy mało noszony, spał sam ale jesteśmy bardzo związani. Przychodzi dac buziaka i sie przytulic. Zwierza mi się itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 10:19   #2832
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że bezpieczne. Co jakiś czas
wychodzą takie historie :/

Sąsiada idiota. Możecie mieć z nimi nieciekawie

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Madzixx - dziękuję :-*

Cashmere - życzę miłego świątecznego czasu Pewnie Mikołaj przyjdzie drugi raz farciaro
Dziekuje i wzajemnie! 😙 na Mikolaja juz nie licze, od tych Dziadkow dostał już prezent na pierwsze święta ale u Was chyba zawita?

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54022348]Taki się calkiem fajny wydawal wczesniej.ale teraz od swiat jest z kobieta i dzieckiem... pewnie go zbuntowaly 😛 dzwonek zkamera zamontowal,w bloku! 😄[/QUOTE]

Haha tego jeszcze nie widziałam, dobry freak

Cytat:
Milo, dziękuję

Ja polecam miasteczko mamoko, są obrazki i samemu się tworzy historie, można wiele stworzyć.

brawo!My 3

Ze 3zl kosztuje z baby dream z Rossa. Z serem też jest, ja nabiału nie daje, więc wzięłam z szynki z pomidorami. Myślę też by sama robić pastę z warzyw.

Majka i jak babeczki? Dobre?

Fajny pomysł z domowa pasta. Masz jakiś ciekawy przepis?

Cytat:
dzień dobry

My sanek nie mamy i nie wiem czy się opłaca kupować na ta zime

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Madziu, oczywiscie ty wiesz lepiej ale twoj opis idealnie odzwierciedla stan moich dloni. Moze te pierniczki to tylko zbieg okolicznosci? Miej na uwadze to co co napisalam - mi tez pomaga ta maska z bielendy, ale co pare dni jest nawrot. Wczoraj to myslalam ze umre tak swedzialy. Jak tylko zrobi sie cieplej to mija jak reka odjal. Zostaja jakis jeszcze czas suche placki i wyglada jak brudne :/ mysle ze alergia to nie jest a nawet mam 99% pewnosci. Jedynie co pomaga to ciagle nawilzanie ale z tym u mnie ciezko. I myje w kremowym zelu do mycia ciala z naturalnym skladem isana, z amarantusem i olejkiem chyba sojowym. Nie wysusza mi skory a wrecz nawilza
Pokazesz który te żel? Zaciekawil mnie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:20   #2833
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - jeżeli Julo jest przed skokiem a taki jeczacy i placzliwy to ja nie chcę myśleć jak będzie w epicentrum skoku hehe
Stary 2016-01-06, 10:22   #2834
cashmere
Zakorzenienie

Ja się witam przeziebiona,z bolacym gardłem i mega katarem. Cudownie.... :/
Nocka średnia, młody się strasznie wiercil, krecil, dwa razy jadl, ale pospal w swoim lozeczku uwaga do 9!!
Ja teraz pieke ciasto i zaraz dalej pichce, ale przez to przeziębienie nie mam ochoty na świętowanie.

jestem mamą
Stary 2016-01-06, 10:30   #2835
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Po roku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

My nie mamy sanek. A też piękny śnieg u nas tylko nie wiem czy te sanki to się opłaca kupować

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Tak, jest zywczyk niesamowity i wszędzie go pełno

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Oby wyszły jak najszybciej i bezboleśnie
Zakładając że jednak będą zimy ze śniegiem to
sanki są zakupem na kilka lat

Cytat:
po roku, ale skład ok jak dla mnie, jeśli po pomidorach się nic nie dzieje

Ja mam sanki po Mai, ale za mało śniegu u nas.

Ja też do kina idę sama z Maja, Maciek z tz zostaje takie wychodne też lubię , a wczoraj u znajomych byliśmy też z dwójka dzieci w Mai i Maćka wieku
Pomidory sa po 6 czy 7 m-cu a w rybce gerber chyba juz po 5

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziekuje i wzajemnie! 😙 na Mikolaja juz nie licze, od tych Dziadkow dostał już prezent na pierwsze święta ale u Was chyba zawita?

U nas nie był więc chyba wpadnie
choć Julo jęczydupka, Szymko trochę lobuzuje, Tz jako tako haha ale ja bardzo grzeczna, więc powinien zawitać

Cytat:
Ja się witam przeziebiona,z bolacym gardłem i mega katarem. Cudownie.... :/
Nocka średnia, młody się strasznie wiercil, krecil, dwa razy jadl, ale pospal w swoim lozeczku uwaga do 9!!
Ja teraz pieke ciasto i zaraz dalej pichce, ale przez to przeziębienie nie mam ochoty na świętowanie.
Zdrówka!

Flight - zdrówka dla Tatiany!
Stary 2016-01-06, 10:32   #2836
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Z cieciorki, groszku i czosnku z oliwa. Z awokado; ) na pewno jakieś węgierskie przepisy można podpatrzec

Cytat:
Zakładając że jednak będą zimy ze śniegiem to
sanki są zakupem na kilka lat

Pomidory sa po 6 czy 7 m-cu a w rybce gerber chyba juz po 5
To nie wiem czemu po roku ta pasta

Maciuś
Stary 2016-01-06, 10:33   #2837
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz wrzuce na fb
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-01-06, 10:34   #2838
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz wrzuce na fb
Kochana a na szybko jak pieczesz "górnika" to patyczek powinien być suchy???

jestem mamą
Stary 2016-01-06, 10:46   #2839
Konto usunięte

Przyjemnych wyjść kinowych dziewczyny na jakie filmy idziecie?
BIRD, oby Tatianie szybko dolegliwości przeszły.
Ja dzis wymyślam paste kanapkowa dla malej z gotowanego indyka, jajka i masełka, moze troche cukinii dodam albo cebulki do jakiejś części pasty. tylko nie wiem czy to ewnetualnie czymś przyprawic, pietruszki liśc chyba nie bardzo?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 10:52   #2840
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54025450]Przyjemnych wyjść kinowych dziewczyny na jakie filmy idziecie?
Ja dzis wymyślam paste kanapkowa dla malej z gotowanego indyka, jajka i masełka, moze troche cukinii dodam albo cebulki do jakiejś części pasty. tylko nie wiem czy to ewnetualnie czymś przyprawic, pietruszki liśc chyba nie bardzo?[/QUOTE]

No ja ode na film dla dzieci fistaszki że snoopym

Możesz przyprawić, zależy co mała lubi spróbuj tak i tak pesto z pietruszki się robi to do pasty jak najbardziej pasuje

Maciuś
Stary 2016-01-06, 11:00   #2841
Konto usunięte

Cytat:
Sylwia - jeżeli Julo jest przed skokiem a taki jeczacy i placzliwy to ja nie chcę myśleć jak będzie w epicentrum skoku hehe
może mu trzonowe zęby idą, bardziej bolesne...?
sie naczytałam znow o niespaniu i m.in. wyczytałam, że im bardziej dziecko eksploruje świat, ma dużo "doswiadczeń", tym więcej ma do przetworzenia w mózgu, analizy no i tym i niespokojny może byc sen. moja bardzo lubi sobie łazić po mieszkaniu ostatnio, no i sporo czasu czuwa, za szybko to raczkowanie chyba, no i cóż... chyba zaczne ja usypiac u mnie w łóżku póki ten lek separacyjny nie złagodnieje.

sklad pasty z szynka babydream, faktycznie fajny "Purée pomidorowe* 33%, szynka przednia i tylna* niepeklowana 27%, woda, skrobia ryżowa*, cebula*, sól, pieprz*. *z rolnictwa ekologicznego"
Stary 2016-01-06, 11:07   #2842
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54025651]może mu trzonowe zęby idą, bardziej bolesne...?
sie naczytałam znow o niespaniu i m.in. wyczytałam, że im bardziej dziecko eksploruje świat, ma dużo "doswiadczeń", tym więcej ma do przetworzenia w mózgu, analizy no i tym i niespokojny może byc sen. moja bardzo lubi sobie łazić po mieszkaniu ostatnio, no i sporo czasu czuwa, za szybko to raczkowanie chyba, no i cóż... chyba zaczne ja usypiac u mnie w łóżku póki ten lek separacyjny nie złagodnieje.

sklad pasty z szynka babydream, faktycznie fajny "Purée pomidorowe* 33%, szynka przednia i tylna* niepeklowana 27%, woda, skrobia ryżowa*, cebula*, sól, pieprz*. *z rolnictwa ekologicznego"[/QUOTE]

Za bardzo analizujesz. Tez mam taki charakter ake teraz nie czytam o skokach itp. Jest jak jest. Zastanawiam się skąd to jeczenie ale nie wiem myske se taki etap. Czwórki niby po roku i jakos mi sie wierzyć nie chce ze juz rosną chyba se będą rosły 3 m-ce ech i po wyjsciu ostatniej dwójki noce były super więc mi to nie pasuje
Każde dziecko ma podobne wrażenia w ciągu dnia i jedne śpią lepiej inne gorzej. Problem z usypianiem moze być ze zmęczenia. Może Hania bez wyraźnego powodu tak długo usypia. Uwuerz mi że to minie.

Niezawsze - pasta po roku bo założenie chyba jest takie że roczniak zaczyna jeść kanapki
Stary 2016-01-06, 11:17   #2843
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54025651]może mu trzonowe zęby idą, bardziej bolesne...?

sklad pasty z szynka babydream, faktycznie fajny "Purée pomidorowe* 33%, szynka przednia i tylna* niepeklowana 27%, woda, skrobia ryżowa*, cebula*, sól, pieprz*. *z rolnictwa ekologicznego"[/QUOTE]

No fajny, bo ta szynka myślę, że to mięso, a nie szynka jak w sklepi

Cytat:
Za bardzo analizujesz. Tez mam taki charakter ake teraz nie czytam o skokach itp. Jest jak jest. Zastanawiam się skąd to jeczenie ale nie wiem myske se taki etap. Czwórki niby po roku i jakos mi sie wierzyć nie chce ze juz rosną chyba se będą rosły 3 m-ce ech i po wyjsciu ostatniej dwójki noce były super więc mi to nie pasuje
Każde dziecko ma podobne wrażenia w ciągu dnia i jedne śpią lepiej inne gorzej. Problem z usypianiem moze być ze zmęczenia. Może Hania bez wyraźnego powodu tak długo usypia. Uwuerz mi że to minie.

Niezawsze - pasta po roku bo założenie chyba jest takie że roczniak zaczyna jeść kanapki
Tez o tym myślałam. .

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Tylko śmierdzi ta pasta Szprotkami w pomidorach

Maciuś
Stary 2016-01-06, 11:24   #2844
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a na szybko jak pieczesz "górnika" to patyczek powinien być suchy???
Na szybko pewnie juz nieaktualne, ale taki suchawy niz suchy ten patyczek byc powinien
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-01-06, 12:35   #2845
cashmere
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54025450]Przyjemnych wyjść kinowych dziewczyny na jakie filmy idziecie?
Ja dzis wymyślam paste kanapkowa dla malej z gotowanego indyka, jajka i masełka, moze troche cukinii dodam albo cebulki do jakiejś części pasty. tylko nie wiem czy to ewnetualnie czymś przyprawic, pietruszki liśc chyba nie bardzo?[/QUOTE]

Ja bym dodala natke, mi pasuje

Cytat:

To samo myslalam z ta pasta

Cytat:
Na szybko pewnie juz nieaktualne, ale taki suchawy niz suchy ten patyczek byc powinien
No już po fakcie, ale dzięki za odp jak po 45 minutach sprawdzilam to wydał.mi się mokry, a 10minut później zupełnie suchy. Zobaczymy co to wyszło

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Moje chłopaki na spacerze, więc mam chwilę spokoju na herbatę i relax Muszę iść wybrać stylizacje na wieczór 😜

jestem mamą
Stary 2016-01-06, 14:22   #2846
Hanka20
Zakorzenienie

BLACK która bluzę wzięłas? Ta w niebieską kratę? Jeśli tak to będziesz zadowolona

VIOLKA mój Filip jak go coś boli to się wygina do tylu cały jak go trzymam na rękach. Jak siedzi to mu się to nie zdarza.

SYLWIA szkoda ze tak Cię mało na wizażu, ale rozumiem Cię, ja też ostatnio stwierdzam że muszę mniej poświęcać czasu na internet a więcej rodzinie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

MAJKA super ze Julek jak go polozysz to zasypia. Mój jak go włożę do łóżeczka to od razu staje i zaczyna jeczec jeszcze bardziej. Dziś jeszcze nie miał drzemki próbowałam go trzy razy położyć.

GOCZEK współczuję sąsiada :/

SYLWIA dobrze ze sąsiad płaci za malowanie auta należało mu się!

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

AGNIESZKA no właśnie nie wiem czy mu wystarcza w każdym bądź razie wykanczajace jest to jego nie- spanie w dzień. Nic się zrobić do końca nie da, mam nadzieję że mu to minie.

SYLWIA współczuję skoku i ząbkowania w jednym, biedni Wy!

NIEZAWSZE kciuki żeby szybko wylazly te zebulki!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

FLIGHT zdrówka dla Tatianki!

MADZIXX my mamy sanki, Filip dostał na gwiazdkę czekamy aż spadnie więcej śniegu , u nas się wytapia bo mamy dziś 1 na plusie.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

CASH zdrówka!

Mój Filip dziś budził się często mimo że od 22 spał z nami. O 6 się obudził i imprezka o 7.30 zasnął i spał jeszcze do 9.30. Do teraz nie chce mi spać.
W ogóle to ta wysypka znów się nasilila na policzku i do tego od 2 dni kupy są kwaśne i rzadsze. Nie wiem co mu szkodzi, boje się ze gluten. ..

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:25   #2847
Konto usunięte

Cytat:

Ja uwielbiam czytac o takich rzeczach,psychologia, pedagogika itp.tylko czasem czasu i chęci brak. Mysle że w takim "analizowaniu" nic zlego, mi to humor poprawia akurat. Bo przestaje podejrzewac, ze to chorobowe. A i moje podejście i metody może poprawic na plus. NaCzytałaś się pewnie przy Szymku . No i nie sądzę, że dziecko,ktore lubi się dlugo bawić jedną zabawką, czy tam inną rzeczą,lubi dłużej spać i jest slabiej mobilne ma podobną ilość wrażeń do przetworzenia jak te,którego wnętrze szarpie do ciągłego ruchu
A samo zasypianie to u nas na dniach się tak drastycznie pogorszylo,moze przez okres swiateczny? Moze przez brak spaceru,od niedzieli nie byla na dworze dluzej niz kilka minut. w niedzielę w CH tylko "polazila". Za to częste pobudki w nocy to juz dlugo... no ale masz racje,moze to taki etap (i charakter taki) i minie. Jak bedzie nastolatka to pewnie z łóżka nie wyciagne 😛

Chodzik dzis wyciagnelismy z piwnicy,taki darowany kiedys przez znajomych z ciekawosci co Hanka na to. Aaaale się jej nie podoba,od razu buzia skrzywiona (a miala humor bo się wyspała) i rece do gory "zabierzcie mnie stad!".za drugim raze chwile poskakala pupą, ale po chwiluni znów sie nie podobalo. A myślałam,że bede miala chwile na pobyty w kuchni bez dziecka wspinajacego sie po nodze lub rozwalajacego butelki, sciagącego wszystko co się da,o ja naiwna! 😝

Fajny film obejrzelismy "klucz do wieczności", trochę wzruszen, zabawnych dziur logicznych w scenariuszu i boskie muskuły Ryana Reynoldsa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 16:37   #2848
Konto usunięte

HANKA,widze ze masz podobny problemz niespaniem Filipa jak u nas eh. w końcu dzieciaki nasze z tego samego terminu porodu moja lobuzica dzis dwie drzemki zaliczyla ufff,po 1,20 h i 30minut,druga na spacerze, od razu usnęła po zobaczeniu śniegu pierwsza uspana na brzuchu taty,trzymana porządnie. pasy do przypiecia w piozycji leżącej,a najlepiel pollezacej by się przydaly. Na dworze cudnie,bialo -8C,snieg skrzypi,bez wiatru i tylko troche dzieci na sankach.jak ja dzieckiem byłam to pełno bylo...
Teraz sie bawimy w forsowanie zasiekow z moich nog,bo TZ sprząta,Hanka oczywiście rwie się żeby mu pomoc
Stary 2016-01-06, 16:38   #2849
violka848
Zakorzenienie

Cashmere Majka Wesołych Świąt!
Stary 2016-01-06, 16:57   #2850
Hanka20
Zakorzenienie

My wczoraj ogladalismy wieczorem film "przepowiednia", potem spać nie mogłam hehe

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości