dzwonienie i ogólnie okazywanie zainteresowania. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 20:16   #1
Thoudy
Przyczajenie

dzwonienie i ogólnie okazywanie zainteresowania.

Hej, pierwsza sprawa jestem facetem, więc nie denerwujcie się od razu że jakby wszedłem w waszą strefę osobistą (w sensie to forum), ale potrzebuję profesionalnej pomocy. Jako że jest was tutaj (kobiet) mnóstwo, to liczę na zróżnicowane opinie a przede wszystkim, żeby było ich wiele. Więc tak chodzi o dziewczynę (jakże inaczej :P), podoba mi się, jesteśmy na tym samym roku i w tej samej grupie, jakiś czas temu zaczęła mi się podobać, a jako raczej pewny siebie gość tam niewinnie do niej zarywałem w sensie łaskotałem, podnosiłem przytulałem całowałem etc., teraz się sytuacja delikatnie rozwinęła, bo przez ten cały czas ogarnąłem że się jej też prawdopodobnie podobam, no i teraz przez ten okres świąteczny dzwonie do niej i wszystko spoko, ale zastanawiam się bo, gdy jeszcze nie byłem taki doświadczony to korzystałem sobie z poradników podrywu, tam gość mówił że jak najbardziej trzeba okazywać zaangażowanie kobiecie tj laska mówi wiedzieć że facetowi zależy, z tym że co ważne FACET NIE POWINIEN WYDZWANIAĆ DO DZIEWCZYNY CO 5 SEKUND pytając co tam u niej i czy nadal go kocha, tylko trzeba dać sobie przestrzeń i dzwonić do kilka dni. Sam kiedyś doświadczyłem tego, że źle robiłem dzwoniąć do koleżanki która mi się podobała zbyt często więc przyznałem gościowi rację i teraz czekam nawet 5 dni (bywało nawet tydzień), zanim zadzwonię do dziewczyny bo tak sobie myślę, że ona się zastanawia czemu do niej nie dzwonie tak długo (tj myśli o mnie)a dwa co za dużo to nie zdrowo tj gdybym do niej zbyt często wydzwaniał to by się relacja zwaliła. Chcę poznać wasze zdanie, co myślicie o moim postępowaniu, bo czasem zastanawiam się czy nie dzwonię za rzadko a czasem jak potrzymam te solidnych kilka dni to sobie myślę że może za rzadko dzwonie z kolei. Z góry dzięki za odpowiedź
Thoudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 21:03   #2
EllisMeddle
Raczkowanie

Dot.: dzwonienie i ogólnie okazywanie zainteresowania.

Moim zdaniem za duzo filozofujesz nie ma na to schematu, rob to co sam uwazasz za sluszne

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
EllisMeddle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 21:09   #3
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez Thoudy Pokaż wiadomość
Hej, pierwsza sprawa jestem facetem, więc nie denerwujcie się od razu że jakby wszedłem w waszą strefę osobistą (w sensie to forum), ale potrzebuję profesionalnej pomocy. Jako że jest was tutaj (kobiet) mnóstwo, to liczę na zróżnicowane opinie a przede wszystkim, żeby było ich wiele. Więc tak chodzi o dziewczynę (jakże inaczej :P), podoba mi się, jesteśmy na tym samym roku i w tej samej grupie, jakiś czas temu zaczęła mi się podobać, a jako raczej pewny siebie gość tam niewinnie do niej zarywałem w sensie łaskotałem, podnosiłem przytulałem całowałem etc., teraz się sytuacja delikatnie rozwinęła, bo przez ten cały czas ogarnąłem że się jej też prawdopodobnie podobam, no i teraz przez ten okres świąteczny dzwonie do niej i wszystko spoko, ale zastanawiam się bo, gdy jeszcze nie byłem taki doświadczony to korzystałem sobie z poradników podrywu, tam gość mówił że jak najbardziej trzeba okazywać zaangażowanie kobiecie tj laska mówi wiedzieć że facetowi zależy, z tym że co ważne FACET NIE POWINIEN WYDZWANIAĆ DO DZIEWCZYNY CO 5 SEKUND pytając co tam u niej i czy nadal go kocha, tylko trzeba dać sobie przestrzeń i dzwonić do kilka dni. Sam kiedyś doświadczyłem tego, że źle robiłem dzwoniąć do koleżanki która mi się podobała zbyt często więc przyznałem gościowi rację i teraz czekam nawet 5 dni (bywało nawet tydzień), zanim zadzwonię do dziewczyny bo tak sobie myślę, że ona się zastanawia czemu do niej nie dzwonie tak długo (tj myśli o mnie)a dwa co za dużo to nie zdrowo tj gdybym do niej zbyt często wydzwaniał to by się relacja zwaliła. Chcę poznać wasze zdanie, co myślicie o moim postępowaniu, bo czasem zastanawiam się czy nie dzwonię za rzadko a czasem jak potrzymam te solidnych kilka dni to sobie myślę że może za rzadko dzwonie z kolei. Z góry dzięki za odpowiedź
Czytając poradniki za daleko nie zajedziesz. Przez te 5 dni ona do Ciebie też nie dzwoni? Telefony wychodzą tylko z Twojej strony? Jeśli tak to nic z tego nie będzie.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 21:13   #4
Thoudy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Czytając poradniki za daleko nie zajedziesz. Przez te 5 dni ona do Ciebie też nie dzwoni? Telefony wychodzą tylko z Twojej strony? Jeśli tak to nic z tego nie będzie.
Ale zaprosić na łyżwy się dała xd
Stary 2016-01-06, 21:17   #5
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Mimo wszystko uważam, że dziewczyna, której zależy będzie dążyła do częstszego kontaktu. Nikt nie mówi o tysiącach smsów codziennie, ale gdyby była zainteresowana to czasami sama wyszłaby z inicjatywą kontaktu, a nie czekała 5 dni aż zadzwonisz.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
Stary 2016-01-06, 22:01   #6
Thoudy
Przyczajenie

Cytat:
Mimo wszystko uważam, że dziewczyna, której zależy będzie dążyła do częstszego kontaktu. Nikt nie mówi o tysiącach smsów codziennie, ale gdyby była zainteresowana to czasami sama wyszłaby z inicjatywą kontaktu, a nie czekała 5 dni aż zadzwonisz.
Przed chwilą do niej zadzwoniłem pogadałem chwilę, zapytała mnie ile kosztują łyżwy. Dopytałem z ciekawości i mówiła że idzie z jakimś kolegą, trochę mnie to zbiło z nóg, chociąz z drugiej strony to mógł być jakiś test np czy okażę zazdrość albo czy będę do niej dalej dzwonił.
@EDIT A no i mówiła żebym jutro zadzwonił albo że ona zadzwoni. Więc w sumie sam już nie wiem, na pewno byłoby łatwiej gdyby nie była z tego samego roku co ja. Bo tak to czy chce czy nie będę ją widywał codziennie.

Edytowane przez Thoudy
Czas edycji: 2016-01-06 o 22:04
Stary 2016-01-06, 22:10   #7
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Przed chwilą do niej zadzwoniłem pogadałem chwilę, zapytała mnie ile kosztują łyżwy. Dopytałem z ciekawości i mówiła że idzie z jakimś kolegą, trochę mnie to zbiło z nóg, chociąz z drugiej strony to mógł być jakiś test np czy okażę zazdrość albo czy będę do niej dalej dzwonił.
@EDIT A no i mówiła żebym jutro zadzwonił albo że ona zadzwoni. Więc w sumie sam już nie wiem, na pewno byłoby łatwiej gdyby nie była z tego samego roku co ja. Bo tak to czy chce czy nie będę ją widywał codziennie.
Coraz bardziej wydaje mi się, że dziewczyna nie jest zainteresowana albo stosuje jakieś dziwne zagrywki typu zero kontaktu i jeszcze to wyjście z kolegą. Możliwe, że traktuje Cię jako kolegę, a może się mylę. Ważne by Wam obojgu taki kontakt odpowiadał i przed następnymi pocałunkami itp. (jeśli będą) radzę porozmawiać kim tak właściwie jesteście.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
Stary 2016-01-06, 22:15   #8
Thoudy
Przyczajenie

Cytat:
Coraz bardziej wydaje mi się, że dziewczyna nie jest zainteresowana albo stosuje jakieś dziwne zagrywki typu zero kontaktu i jeszcze to wyjście z kolegą. Możliwe, że traktuje Cię jako kolegę, a może się mylę. Ważne by Wam obojgu taki kontakt odpowiadał i przed następnymi pocałunkami itp. (jeśli będą) radzę porozmawiać kim tak właściwie jesteście.
Te pocałunki to były takie niewinne w policzek, wtedy kiedy mi jeszcze nie zależało, bo gdy zaczyna mi zależeć to wtedy kończy się zabawa a zaczyna rozmyślanie. Mi ona nie odpowiada jako koleżanka w sensie nie bliska, nie taka żebym do niej często dzwonił etc. ale generalnie no zaproszę ją na te łyżwy, podziałam tam w sensie pokaże, że chciałbym coś więcje i wtedy się zobaczy.
Stary 2016-01-06, 22:17   #9
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Te pocałunki to były takie niewinne w policzek, wtedy kiedy mi jeszcze nie zależało, bo gdy zaczyna mi zależeć to wtedy kończy się zabawa a zaczyna rozmyślanie. Mi ona nie odpowiada jako koleżanka w sensie nie bliska, nie taka żebym do niej często dzwonił etc. ale generalnie no zaproszę ją na te łyżwy, podziałam tam w sensie pokaże, że chciałbym coś więcje i wtedy się zobaczy.
W takim razie życzę powodzenia i oby się wszystko wyjaśniło, bo szkoda się wpakować w jakąś niejasną sytuację.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
Stary 2016-01-06, 22:24   #10
Thoudy
Przyczajenie

Cytat:
W takim razie życzę powodzenia i oby się wszystko wyjaśniło, bo szkoda się wpakować w jakąś niejasną sytuację.
Prędzej niezręczną, bo i tak się z nią będę widywał często.
Stary 2016-01-06, 22:45   #11
skazana_na_bluesa
.

nie czytaj tyle poradników, bo często jedyne do czego się nadają to do wytarcia sobie nimi tyłka. nie każda laska robi podchody i sprawdza, czy chłopak nie jest zazdrosny. a 5 dni ciszy to sporo. tyle, że ona też powinna wykazać jakąś inicjatywę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 23:28   #12
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba że dziewczyna też czyta takie poradniki w wersji dla kobiet, gdzie można znaleźć rady typu ''choćby skały srały, jak facet chce- to zadzwoni'', albo ''nie narzucaj się mu- daj się zdobyć''

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Co do częstotliwości rozmów, to gdybym chciała poderwać kogoś z grupy na studiach i widywałabym go na co dzień, to raczej rozmawiałabym z nim tylko na żywo, a wieczorem ewentualnie smsy. Ale gdybyśmy się nie widywali (np. z powodu przerwy świątecznej), a dobrze by nam się rozmawiało, to dzwonilibyśmy do siebie codziennie. Jeżeli ktoś mi się podoba, to nie wydaje mi się, że to za często.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 23:39   #13
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Poradniki to zło dla młodych ludzi, którzy czytają je i traktują jak wyrocznie.
Gdyby facet mnie interesował, to cieszyłabym się z jego zainteresowania (pod warunkiem, że nie dzwoni co 30 min z pytaniem, co słychać albo nie osacza mnie setką smsów dziennie, bo to podlatuje dla mnie pod psychola ) I nie traktuj ludzi swoją miarą - to, że ty kierujesz się poradnikiem, nie oznacza, że każdy tak robi i stosuje jakieś testy.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 00:04   #14
Qrola
Raczkowanie

Ja się też naczytałam tych durnych poradników ,zeby nie odzywac się do faceta pierwsza, choćby się paliło :p i powiem szczerze działa póki co
Powiem ci jedno jeżeli ona nie pisze do Ciebie tzn ,ze albo zgrywa niedostepną albo nie lubi. Nie zadreczaj dziewczyny smsami bo pomysli ,ze jesteś jakimś psycholem lepiej zadzwnoń do niej i umów się konkretnie na łyzwy , pizze bo nie ma nic gorszego niz zdesperowany zadręczajacy i wypisujacy facet.
Qrola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 11:54   #15
Adrianna_8
Zakorzenienie

A ja sądzę, że błądzisz. Nie wiem, ile czasu już utrzymujecie taki kontakt, ale ja bym najprawdopodobniej pomyślała, że Ci średnio zależy. Trochę tak, ale nie za bardzo. Między rozmawianiem co 5 dni a stalkerskim wypisywaniem co 5 sek jest spora wyrwa. Ja na początku relacji, kiedy facet mi się podoba, jednak lubię być w trochę częstszym kontakcie, bo tak można się odrobinkę poznać. A dziewczyna może być z tych, co się pierwsza nie odzywa...

Do kobiet mówi się "zaproś go pierwsza na kawę, zanim inna zaprosi go na lody" . Może sam powinieneś po prostu się z nią umówić i zobaczyć, co wyjdzie. I nie czytaj poradników.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 12:25   #16
cava
Zakorzenienie

Te poradniki to są do doopy.
Każdy ma inne potrzeby i po prostu trzeba wyczuć daną osobę.

Jakby do mnie facet nie dzwonił bite 5 dni, to bym pomyślała e mu nie zależy i nie zawracała sobie głowy, tylko umówiła się na łyżwy z kimś innym, może bardziej zainteresowanym kolegą.

Z drugiej strony, jakby mi dzwonił za często i miałczał w telefon i bombardował SMSami, to by mnie wnerwił ze mi głowę zawraca, ze jest jakiś natrętny i wystraszyła się go co = ucieła kontakt z "bluszczem"

Kwestia wyczucia, po prostu. Trzeba być wrażliwym na przekaz niewerbalny drugiej osoby.
Jak nie ma tego porozumienia, to i tak nic z tego nie będzie.

I jeszcze jedno, rzadko bywa, ze obie strony na początku są tak samo zainteresowane podtrzymywaniem kontaktu.
Najczęsciej jest strona podrywająca i podrywana.
W interesie strony podrywającej, jest podtrzymywać kontakt i zabiegać.
No niestety- takie życie. Czasami trzeba zaryzykować a nawet "zainwestować" swój czas i staranie.

Strona podrywana, skoro z zasady jest podrywana, to wiadomo, wcale na początku nie musi jej zależeć aż tak bardzo to i nie ma co oczekiwać ze od razu będzie po równo odwzajemniać dzwonienie czy coś tam.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 13:41   #17
Rhapsody1
Raczkowanie

Cytat:
Widzę że temat schodzi na "test"

Chłopie daj sobie spokój z puasowaniem bo raz wypierze ci mózg, dwa już widać że jesteś na to za słaby i jeżeli w tej relacji chcesz coś ugrać to bądź naturalny.

Pua to wyższa szkoła jazdy a nie doszukiwanie się we wszystkim testów i walenie chłodników. W takim wypadku musisz mieć w głowie że ją stracisz i tyle, i umawiać się z innymi a ty tego nie robisz.

Prawdziwy facet robi to na co ma ochotę, masz ochotę zabrać ją gdzieś, dzwonisz po męsku umawiasz się jeden termin lub drugi jak nie pasuje i tyle, nie chce to już nie dzwonisz - a jak zmieni zdanie to sama zadzwoni. Prosta sprawa

Dziewczyny lubią konkretnych facetów którzy wiedzą czego chcą a nie mydlenie oczu i granie w gierki. Jak dziewczyna gra w gierki to zwyczajnie na to nie reaguje i robie krok w tył sama się przekona że nie warto siedząc sama z kotem w domu, zamiast gdzieś wyjść.

Pozdrawiam
Rhapsody1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 14:27   #18
moniaszelki
Zadomowienie

jeśli jest tylko twoją koleżanką to raz na tydzień jest okej. ale jeśli chcesz czegoś więcej to musisz działać dalej, zaprosić ją gdzieś, rozwijać waszą relację. jeśli jest to już twoja dziewczyna no to raz na tydzień to dla mnie przegięcie. jeden telefon dziennie okej, ale raz na tydzień - z dalekimi znajomymi może i tak, ale nie z kimś na kim nam zależy
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 15:15   #19
Aurora_beam
Raczkowanie

Rhapsody1 - podpisuje sie pod postem! Pua to wyzsza szkola jazdy, trzeba umiec wykorzystac dane techniki z WYCZUCIEM, dostosowujac je do danej osoby, a nie w ciemno walic wszystkimi sztuczkami z poradnikow

Jakby kobiety bez pomyslunku stosowaly "zolzowate" triki, a faceci swoje pua, to randkowanie byloby jedna wielka gra - i tak do pewnego stopnia jest, ale nie robmy z tego sztucznej zabawy

Podoba Ci sie? Chetnie z Toba rozmawia? TO ROZMAWIAJCIE.
Aurora_beam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 15:26   #20
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
jako raczej pewny siebie gość tam niewinnie do niej zarywałem w sensie łaskotałem, podnosiłem przytulałem całowałem etc.
to jest zarywanie? to każdy mój przyjaciel i przyjaciel mojego partnera do mnie zarywa gościu, to są elementy koleżeńskiej relacji, wygłupy, a nie podryw. to nie są sygnały, że jesteś zainteresowany kobietą.

Cytat:
bo jest zainteresowana łyżwami, nie Tobą.

Cytat:
Te pocałunki to były takie niewinne w policzek
ja się tak witam z wieloma osobami. nie liczyłabym tego w ogóle w równaniu relacji.

Cytat:
Mi ona nie odpowiada jako koleżanka w sensie nie bliska
w takim razie ew. związek nie ma sensu - partner to nie tylko kochanek, który pociąga, ale też przyjaciel.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 17:08   #21
CorkaGiddensa
Raczkowanie

Moim zdaniem za bardzo zastanawiasz się nad tym czy powinieneś zadzwonić czy też nie, decyzje o kontakcie podejmuje się zwykle spontaniczne a nie analizując czy wypada.

Musisz wyczuć czy ona jest Tobą zainteresowana czy też nie, jeśli rozmawiacie to czy rozmowa się wam klei, czy jest to zwykła wymiana kilku zdań po czym pada oschłe i "na razie".

Muszę też poprzeć zdanie koleżanki z wypowiedzi wyżej, jeśli do mnie facet nie odzywałby się 5 dni to zaczęłabym się zastanawiać czego tak naprawdę ode mnie chce.

Pozdrawiam
P : )
CorkaGiddensa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości