Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 20:07   #4771
floooowers
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Mamy tutaj inne YouTuberki to mi może odpowiedza na to pytanie... Zmieniłam sobie zdjęcie na YT ... i cały czas odświeżam i dupa. Avatarek nie chce się zmienić... ? ile się czeka zanim to załaduje odpowiednio ? (wyczyściłam też ciasteczka i .. nic)

Połączyłam się z Google+ i zaraz zacznę atakować komentarzami na YT
oo a ja tak miałam z fb. to musi być błąd strony chyba i na to nie ma się wpływu... przynajmniej ja nie wiem co z tym zrobić..

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
takich jeszcze nie widziałam, ale nie podobają mi się, za długie.
pajęcze nóżki, nie?
Stary 2016-01-06, 20:09   #4772
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez heater Pokaż wiadomość
Tak, zgadzam się. Vlogi z rodziną - fajne. Vlogi z samą Laurą - nudne (dzieeeń doooooobry, śniadanko, kawusia, kurier, paczka, soooo cuuuuute, dworzec, zimno, oooh myyy goood, Pati, ciasto, well dooone)
Ostatni vlog - 4 minuty paczki, 3 minuty śpiewająca koleżanka + tekst "odcinka": "Moje włosy po wysuszeniu są takie lekko przyklapnięte, to dla nikogo oczywiście nie jest dobrą wiadomością."
prychnęłam
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:12   #4773
diamelen
mała księżniczka

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Szukałam na jutubach recenzji podkładu Gosha, który polecała Hania i znalazłam tę dziewczynę:

A ja myślałam, że mam długie rzęsy... No cóż

Znacie jakiś jasny, żółty podkład z Lumene/Gosha/Ace of Face? Nie wiem nic na temat tych marek, a promocja -40% w Jasminie na ww. zachęca

Czocher, też bardzo lubię ten musical, ale Accantusowe "Dla Sary" podbiło mnie serce
najlepsze jest to, że ta laska twierdzi, że absolutnie nic z rzęsami nie robiła. Urosły "naturalnie". Jestem w stanie w wiele uwierzyć, ale to?

diamelen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:13   #4774
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Do godziny to chyba zajmuje
w takim razie poczekam .... nie pamiętam kiedy ostatnio wystawiłam komentarz.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:13   #4775
xsun

Cytat:
Napisane przez floooowers Pokaż wiadomość
oo a ja tak miałam z fb. to musi być błąd strony chyba i na to nie ma się wpływu... przynajmniej ja nie wiem co z tym zrobić..

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

pajęcze nóżki, nie?

To była pierwsza myśl po zobaczeniu ich, za długie i takie właśnie za pajęcze? Nie wiem jak to nazwać, są niby długie, ale jest ich mało, więc jestem na
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:14   #4776
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy tutaj inne YouTuberki to mi może odpowiedza na to pytanie... Zmieniłam sobie zdjęcie na YT ... i cały czas odświeżam i dupa. Avatarek nie chce się zmienić... ? ile się czeka zanim to załaduje odpowiednio ? (wyczyściłam też ciasteczka i .. nic)

Połączyłam się z Google+ i zaraz zacznę atakować komentarzami na YT
ja czekałam dobre kilka dni na zmianę avatara
Stary 2016-01-06, 20:15   #4777
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Myślałam, że zgadłam Twój nick na youtubie, ale tamta osoba nie ma avatara, także pudło
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 20:16   #4778
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanetka1990 Pokaż wiadomość
Przyznam, że oglądając film zrobiło mi się szkoda dziewczyny, bo odniosłam wrażenie, że robi sobie tym podkładem krzywdę nieświadomie. No ale gupia ja, przecież ona się zna na makijażu!

Maxi i świeże Kjuendej
Gdyby nie było makijażu na świecie, Maxi wyjechałaby do Afryki opiekować się TYGRYSAMI
pazza_polacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:19   #4779
Selfish Girl
Life is a drink ...

Oglądam Maxineczke i mówi, że woli odkładać na własne konto niż dawać ZUSowi... ale czy ona o tym nie wie, że tak czy tak musi odprowadzać dobrowolne ale mimo wszystko w Polsce obowiązkowe ubezpiecznie zdrowotne... (no chyba, że ją mąż u siebie ubezpieczył to co innego)

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
toś mnie pocieszyła
Stary 2016-01-06, 20:20   #4780
werek serek
no witam

Cytat:
pajęcze nóżki, nie?
noo dokładnie. tam ma je niepomalowane, a tutaj widać jakie to mutanty są:

no przecież to wygląda komicznie
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:21   #4781
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam Maxineczke i mówi, że woli odkładać na własne konto niż dawać ZUSowi... ale czy ona o tym nie wie, że tak czy tak musi odprowadzać dobrowolne ale mimo wszystko w Polsce obowiązkowe ubezpiecznie zdrowotne... (no chyba, że ją mąż u siebie ubezpieczył to co innego)
jeśli prowadzi jakąkolwiek działalność w sposób stały i zorganizowany, to musi to jakoś zarejestrować - założyć firmę, mieć jakąś umowę itp. ciekawe, jak to działa w jej przypadku? odprowadza podatki za kasę z YT? ZUS faktycznie może za nią mąż odprowadzać, jeśli jest "bezrobotna".

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Okropne są te rzęsy.... Takie pojedyncze, pajęcze nóżki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 20:21   #4782
marcia321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pollelum Pokaż wiadomość
Mostly, werek serek, Hermiona-serdecznie dziękuję , chyba kupię na początek mniejsze opakowanie Misshy w odcieniu 23, jak nie siądzie będę sprawdzać Lioele

Obejrzałam właśnie ostatni vlog Laury i dochodzę do wniosku, że "sympatyczność" tym produkcjom nadają rodzice, Marzena i Jacek. Sama Laura mnie irytuje, jej ton, pieszczenie się wieczne i ten jej poliszinglisz, no nie, jakoś nie mogę....
Dla mnie Marzena i Laura momentami zachowują się jak w przedszkolu te ich pieszczenie i inne wygłupy jak nastolatki
marcia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:22   #4783
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Hej dziewczyny . Podczytuję Was od czasu do czasu i postanowiłam w końcu się też ujawnić. Muszę powiedzieć, że jesteście świetnym źródłem informacji na temat urodowego youtuba . Ja do tej pory oglądałam właściwie tylko vlogerki zagraniczne, ale postanowiłam zagłębić się w "polską strefę" urodową na youtubie... Sama zdecydowałam się zacząć nagrywać i pomyślałam, że powinnam poznać rodzime podwórko, a gdzie lepiej jak nie tutaj .

Widzę, że są wśród Was dziewczyny które nagrywają i głównie do nich kieruję swoje pierwsze pytanie - jak radzicie sobie z malowaniem się przy tutorialach i nie wychodzeniem z kadru? Nie wiem czy ja po prostu jestem aż taka ślepa, że muszę niemalże władować paszczę w lusterko (i wyjść z kadru automatycznie), żeby np. namalować kreskę eyelinerem...? Druga sprawa to kwestia światła - co prawda mój nowy sprzęt posiadam od nieco ponad tygodnia i dopiero go rozgryzam, ale mam wrażenie, że światło zmienia mi się w zależności od odległości i punktu focusa kamery... Nie wiem czy inwestować w związku z tym w softbox - czy to coś pomoże? Na razie dysponuję tylko lampą pierścieniową, ale rozważam zakup softboxa jeśli nie opanuję tego szalonego światła... Aha i trzecia rzecz - czy korzystacie z ciągłego autofocusa podczas filmików? Mój aparat wydaje przy focusowaniu brzęczące dźwięki które słychać w filmiku... Używacie mikrofonów osobnych czy opieracie się na wbudowanym w aparat?

Jeśli ktoś byłby w stanie mi coś poradzić, bo dopiero sobie skromnie raczkuję, to byłabym bardzo wdzięczna
siulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:24   #4784
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heater Pokaż wiadomość
Ostatni vlog - 4 minuty paczki, 3 minuty śpiewająca koleżanka + tekst "odcinka": "Moje włosy po wysuszeniu są takie lekko przyklapnięte, to dla nikogo oczywiście nie jest dobrą wiadomością."
ja to zrozumiałam tak, że nikt się nie cieszy jak ma przyklapnięte włosy nieporadny skrót myślowy.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:26   #4785
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jeśli prowadzi jakąkolwiek działalność w sposób stały i zorganizowany, to musi to jakoś zarejestrować - założyć firmę, mieć jakąś umowę itp. ciekawe, jak to działa w jej przypadku? odprowadza podatki za kasę z YT? ZUS faktycznie może za nią mąż odprowadzać, jeśli jest "bezrobotna".
Na bank ma zarejestrowaną jakąkolwiek działalność - przypuszczam, że na zasadzie jednoosobowej firmy. Pracuje przecież w tej szkole Wizażu to jest jakoś zatrudniania (tam możliwe, że na umowe zlecenie lub dzieła) a swoja firmę może mieć nawet firma która może się zajmować promowaniem zdrowego trybu życia... Przecież jak dostaje różnego rodzaju propozycje współpracy to też dostaje swoje wynagrodzenie i pewnie też na część ich wystawia fakturę "za usługę"
Stary 2016-01-06, 20:26   #4786
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siulka Pokaż wiadomość
Widzę, że są wśród Was dziewczyny które nagrywają i głównie do nich kieruję swoje pierwsze pytanie - jak radzicie sobie z malowaniem się przy tutorialach i nie wychodzeniem z kadru? Nie wiem czy ja po prostu jestem aż taka ślepa, że muszę niemalże władować paszczę w lusterko (i wyjść z kadru automatycznie), żeby np. namalować kreskę eyelinerem...? Druga sprawa to kwestia światła - co prawda mój nowy sprzęt posiadam od nieco ponad tygodnia i dopiero go rozgryzam, ale mam wrażenie, że światło zmienia mi się w zależności od odległości i punktu focusa kamery... Nie wiem czy inwestować w związku z tym w softbox - czy to coś pomoże? Na razie dysponuję tylko lampą pierścieniową, ale rozważam zakup softboxa jeśli nie opanuję tego szalonego światła... Aha i trzecia rzecz - czy korzystacie z ciągłego autofocusa podczas filmików? Mój aparat wydaje przy focusowaniu brzęczące dźwięki które słychać w filmiku... Używacie mikrofonów osobnych czy opieracie się na wbudowanym w aparat?

Jeśli ktoś byłby w stanie mi coś poradzić, bo dopiero sobie skromnie raczkuję, to byłabym bardzo wdzięczna
Jaki masz aparat? Canona? Jak masz pierścieniówkę to powinno na początek wystarczyć Ja korzystam z autofocusa, bo tak mi lepiej
Stary 2016-01-06, 20:27   #4787
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że zgadłam Twój nick na youtubie, ale tamta osoba nie ma avatara, także pudło
pewnie zgadłaś, gabi tamto konto jest ukryte w szuwarach niszy jutubowej a filmy komentuje z bezavatarowca
Stary 2016-01-06, 20:29   #4788
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
pewnie zgadłaś, gabi tamto konto jest ukryte w szuwarach niszy jutubowej a filmy komentuje z bezavatarowca
unaswabsurdzie, is it you?
Stary 2016-01-06, 20:30   #4789
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank ma zarejestrowaną jakąkolwiek działalność - przypuszczam, że na zasadzie jednoosobowej firmy. Pracuje przecież w tej szkole Wizażu to jest jakoś zatrudniania (tam możliwe, że na umowe zlecenie lub dzieła) a swoja firmę może mieć nawet firma która może się zajmować promowaniem zdrowego trybu życia... Przecież jak dostaje różnego rodzaju propozycje współpracy to też dostaje swoje wynagrodzenie i pewnie też na część ich wystawia fakturę "za usługę"
na pewno jakoś to musiała rozegrać dzięki za odpowiedź.
Napisała w komentach, że nie powiedziała, że NIE odprowadza składek

Szukałam dziś nowych kanałów do zasubskrybowania, znalazłam tę piękną kobietę

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2016-01-06 o 20:31
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 20:30   #4790
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamelen Pokaż wiadomość
najlepsze jest to, że ta laska twierdzi, że absolutnie nic z rzęsami nie robiła. Urosły "naturalnie". Jestem w stanie w wiele uwierzyć, ale to?
Przedziwnie to wygląda, ale w sumie chyba dziewczyna nie ma czerwonych obwódek, charakterystycznych dla jutuberek stosujących odżywki do rzęs. Strasznie rzadkie ma te rzęsy, niestety.
Cytat:
Już sobie wyobraziłam zgryźliwą odpowiedź Maxi nt. odprowadzania ZUSu z jutuba Aż chyba pójdę poczytać komentarze, czy może coś już jest
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:31   #4791
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
noo dokładnie. tam ma je niepomalowane, a tutaj widać jakie to mutanty są:

no przecież to wygląda komicznie
I matko! To już jest za dużo w moim odczuciu.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:34   #4792
floooowers
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny . Podczytuję Was od czasu do czasu i postanowiłam w końcu się też ujawnić. Muszę powiedzieć, że jesteście świetnym źródłem informacji na temat urodowego youtuba . Ja do tej pory oglądałam właściwie tylko vlogerki zagraniczne, ale postanowiłam zagłębić się w "polską strefę" urodową na youtubie... Sama zdecydowałam się zacząć nagrywać i pomyślałam, że powinnam poznać rodzime podwórko, a gdzie lepiej jak nie tutaj .

długo na yt nie siedzę, ale już co nieco wiem, ale przede wszystkim od dawna zajmuję się fotografią.
- aby zapobiec zmianom światła - polecam przełączenie aparatu na tryb manualny i samej ustawiać parametry
-softboxy itd na pewno pomogą aby kolory filmów stały się jak najbliższe oryginałowi.
- wychodzenie z kadru.. tu jest ciężej.. trzeba się pilnować- później to już wchodzi w krew. ja zawsze mam lustro w dłoni, widok w ekranie aparatu oraz na laptopie. w zależności od sytuacji zerkam gdzie mi wygodnie. pudruje twarz patrząc się na laptopa, a makijaż oczu wykonuje na zmiane aparat/lustro tak żeby wszystko było dobrze widoczne.
-autofokus - tutaj wszystko zależy od rodzaju obiektywu jedne są ciche, drugie zaś drą się jak stare prześcieradło.. ja do makijażu używam manualnego ustawiania ostrości, ale jak coś pokazuje np. kosmetyki lub mówię coś i jest nieco więcej sylwetki a moja gestykulacja poraża to ustawiam prowadzenie ostrości wraz z moją twarzą.

Mam nadzieje, że co nieco pomogłam
Stary 2016-01-06, 20:35   #4793
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
Ma górę od stroju, przyjrzyj się
Serio? Byłam pewna że to cyc

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 20:37   #4794
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Jaki masz aparat? Canona? Jak masz pierścieniówkę to powinno na początek wystarczyć Ja korzystam z autofocusa, bo tak mi lepiej
Mam Nikona D5200 i on sobie bzyczy jak dopasowuje autofocus. W filmiku podczas samego wykonywania makijażu nagrałam osobno samą gadaninę i podłożyłam do obrazu i tak jest moim zdaniem ok bo obraz jest ostry a i dźwięk odpowiedni (w miarę możliwości ), ale na początku i na końcu filmiku kiedy tak sobie gadałam to musiałam skorzystać z pojedynczego autofocusa, bo przy ciągłym autofocusie mi to bzyczenie przeszkadzało strasznie... No i mi się ten pojedynczy focus rozjechał i jestem niewyraźna, ale to inna historia i to już w miarę wiem jak poprawić następnym razem. Tylko się zastanawiam czy jest na to jakiś prostszy, bardziej praktyczny sposób, a może w ogóle lepiej skorzystać z manualnego focusa i dopasować, a potem siedzieć nieruchomo .

No pierścieniówka na razie w miarę wystarcza (nagrałam aż dwa filmiki hehe ), ale tak mi trochę nie doświetla wszystkiego jak bym sobie tego życzyła .
Stary 2016-01-06, 20:38   #4795
fableux
Zadomowienie

https://m.youtube.com/watch?v=JxPgD8v4Zqg

Ulubieńcy roku u LGS

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość

Jakiś ten film inny niż zwykle u nich, mniej tryskają energią
Stary 2016-01-06, 20:41   #4796
201607131106
Konto usunięte

Gabi, czo ty z tym bronzerem?

"do koszyka WPADŁ MI jeszcze puder"
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:42   #4797
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
unaswabsurdzie, is it you?
no przecież
Stary 2016-01-06, 20:43   #4798
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
to ty masz bloga? podasz adres?

takich jeszcze nie widziałam, ale nie podobają mi się, za długie.
dałam w podpis - Mifik mnie natchnęła :P
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:44   #4799
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
długo na yt nie siedzę, ale już co nieco wiem, ale przede wszystkim od dawna zajmuję się fotografią.
- aby zapobiec zmianom światła - polecam przełączenie aparatu na tryb manualny i samej ustawiać parametry
-softboxy itd na pewno pomogą aby kolory filmów stały się jak najbliższe oryginałowi.
- wychodzenie z kadru.. tu jest ciężej.. trzeba się pilnować- później to już wchodzi w krew. ja zawsze mam lustro w dłoni, widok w ekranie aparatu oraz na laptopie. w zależności od sytuacji zerkam gdzie mi wygodnie. pudruje twarz patrząc się na laptopa, a makijaż oczu wykonuje na zmiane aparat/lustro tak żeby wszystko było dobrze widoczne.
-autofokus - tutaj wszystko zależy od rodzaju obiektywu jedne są ciche, drugie zaś drą się jak stare prześcieradło.. ja do makijażu używam manualnego ustawiania ostrości, ale jak coś pokazuje np. kosmetyki lub mówię coś i jest nieco więcej sylwetki a moja gestykulacja poraża to ustawiam prowadzenie ostrości wraz z moją twarzą.

Mam nadzieje, że co nieco pomogłam
Boję się trybu manualnego nic nie widzę z daleka na podglądzie i nie wiem czy jestem "ostra" . No i mam za krótkie ręce chyba, bo nie sięgam do obiektywu z odległości w której filmuję .

Okej... to będzie pewnie bardzo głupie pytanie ale... da się podłączyć obraz na bieżąco z aparatu na laptopa? Tak żeby mieć podgląd tego co się nagrywa na ekranie laptopa? Tak jak mówię - mój aparat to na razie dla mnie trochę czarna magia .

Czyli softbox to głównie kolor? Czy doświetlenie, równomierność światła też poprawi?

Ooo lustro w dłoni to chyba nie dla mnie, czuję się jak niepełnosprytna jak mam jedną rękę zajętą przy makijażu .

Pomogłaś, pomogłaś i wzbudziłaś gradobicie dalszych pytań hehe .
Stary 2016-01-06, 20:49   #4800
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Tylko się zastanawiam czy jest na to jakiś prostszy, bardziej praktyczny sposób, a może w ogóle lepiej skorzystać z manualnego focusa i dopasować, a potem siedzieć nieruchomo .

No pierścieniówka na razie w miarę wystarcza (nagrałam aż dwa filmiki hehe ), ale tak mi trochę nie doświetla wszystkiego jak bym sobie tego życzyła .
Karolina Stylizacje coś o tym chyba wpominała i w końcu zmieniła obiektyw na taki "niepierdzący"
Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Gabi, czo ty z tym bronzerem?

"do koszyka WPADŁ MI jeszcze puder"
Następnym razem będzie lepiej I w ogóle coś mi tam powariowało na końcu światło, takie niebieskie się zrobiło
Mnie do koszyczka wpada
Cytat:
no przecież
Wizaż CSI działa
Cytat:

Okej... to będzie pewnie bardzo głupie pytanie ale... da się podłączyć obraz na bieżąco z aparatu na laptopa? Tak żeby mieć podgląd tego co się nagrywa na ekranie laptopa? Tak jak mówię - mój aparat to na razie dla mnie trochę czarna magia .
Da się Hania tak robi, instalujesz oprogramowanie na laptopa i tam masz taką opcję Shannonxo kiedyś pokazywała takie cuda w filmie ;D

Edytowane przez 201607250928
Czas edycji: 2016-01-06 o 20:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości