Chociaż życie łzy nam ciśnie na oczy, to wierzymy że mile nas zaskoczy - Aniołkowe M - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 20:36   #2611
Jak dobrze
Raczkowanie

Dot.: Chociaż życie łzy nam ciśnie na oczy, to wierzymy że mile nas zaskoczy - Aniołk

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Codziennie, ale nie o tej samej porze nigdy. Ale te smyranka sa juz codziennie
Wierze, ze to maly. Tyle ze no basenik ma duzy i roznie sie pewnie uklada, stad to jeszcze takie delikatne i nieregularne.

Jak dobrze odpisal mi ze faktycznie kilka miesiecy menago mowil ze jestem w ciazy i ze ma slaba pamiec szkoda ze go nie zdziwilo przez te miesiace gdzie mam brzuch lub dziecko
O tej ciazy mu jak widac nie mowil. A reakcja ogolnie ok, pogratulowal, powiedzial u kogo zalatwiac z macierzynskim i tyle. Oni sa ignorantami a ja koniec koncow mam spokoj i oficjalnie na papierze poinformowanego pracodawce
To dobrze
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:38   #2612
Platanoides
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż życie łzy nam ciśnie na oczy, to wierzymy że mile nas zaskoczy - Aniołk

Jak dobrze na studiach mialam zajecia z kynologii i pamietam jak mowili, ze psa do takich zmian trzeba przystosowywac juz w czasie ciazy. Po porodzie moze byc za pozno. Jedna z takich rzeczy ktora pozwala odnalezc sie psu w nowej sytuacji to np.wychodzenie z nim na spacery i z pustym wozkiem.
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:43   #2613
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
idź do behawiorysty już! trzeba z psem poćwiczyć, nauczyć, przyzwyczaić do odgłosów, zachowań, nagradzać za prawidłową reakcję. Poćwiczyć chodzenie przy wózku i takie tam
moja lubi dzieci, ale wiem że jest zazdrosna bardzo i nad tym będziemy na wiosnę pracować... bo nie lubi jak mam dziecko na rękach, jeszcze płaczące - pożyczę lalkę od koleżanki
Dot - tylko moj tz uwaza, ze to bez sensu, ale jesli ona warczy juz teraz ma dzieci to boje sie, ze na moje tez bedzie warczec. No i widze, ze boi sie dzieci- chowa sie za mna, ucieka itd. Nie daje sie poglaskac.
Tylko nie wiem jak to dokladnie zrobic - czy tylko eziac komsultacje z behawiorysta w domu pod tym katem? Bo sa tez szkolenia, ale na ńich sa cwiczone takie ogolne komendy jak: siad, lezec itd, a nie opanowanie lekow i agresji u psa. No i noe wiem, czy wtedy jest sens chodzic na te zajecia zorganizowane, zwlaszcza, ze juz teraz ciezko mi z brzuchem gdzies chodzic. A z drugiej strony, nie wiem, czy nawet kilka konsultacji od behawiorysty przyniesie wymierny rezultat - tez mam wrazenie, ze musze to przecwiczyc z mala.

Tak bardzo sie boje, ze to bedzie dla niej straszny stres. A ta psina to takie moje rozpieszczone dziecko - spi ze mna, przytula sie, nie odstepuje na krok, przychodzi jak sie boi itd. I boje sie, ze po pierwsze poczuje sie odtracona, po drugie boje sie o dziecko, po trzecie serce mi peka, gdy musze na nia krzyczec lub ja skarcic i w rezultacie robie to naprawde w ostatecznosci - tak jak dzisiaj

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
Jak dobrze na studiach mialam zajecia z kynologii i pamietam jak mowili, ze psa do takich zmian trzeba przystosowywac juz w czasie ciazy. Po porodzie moze byc za pozno. Jedna z takich rzeczy ktora pozwala odnalezc sie psu w nowej sytuacji to np.wychodzenie z nim na spacery i z pustym wozkiem.
O rany, bede sie czula jak idiotka idac z pustym wozkiem i psem :P
Stary 2016-01-06, 20:52   #2614
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Dot - tylko moj tz uwaza, ze to bez sensu, ale jesli ona warczy juz teraz ma dzieci to boje sie, ze na moje tez bedzie warczec. No i widze, ze boi sie dzieci- chowa sie za mna, ucieka itd. Nie daje sie poglaskac.
Tylko nie wiem jak to dokladnie zrobic - czy tylko eziac komsultacje z behawiorysta w domu pod tym katem? Bo sa tez szkolenia, ale na ńich sa cwiczone takie ogolne komendy jak: siad, lezec itd, a nie opanowanie lekow i agresji u psa. No i noe wiem, czy wtedy jest sens chodzic na te zajecia zorganizowane, zwlaszcza, ze juz teraz ciezko mi z brzuchem gdzies chodzic. A z drugiej strony, nie wiem, czy nawet kilka konsultacji od behawiorysty przyniesie wymierny rezultat - tez mam wrazenie, ze musze to przecwiczyc z mala.

Tak bardzo sie boje, ze to bedzie dla niej straszny stres. A ta psina to takie moje rozpieszczone dziecko - spi ze mna, przytula sie, nie odstepuje na krok, przychodzi jak sie boi itd. I boje sie, ze po pierwsze poczuje sie odtracona, po drugie boje sie o dziecko, po trzecie serce mi peka, gdy musze na nia krzyczec lub ja skarcic i w rezultacie robie to naprawde w ostatecznosci - tak jak dzisiaj

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

po pierwsze uwierz mi szkoląc psa można natknąć się na bardziej kompromitujące sytuacje niż chodzenie z pustym wózkiem

po drugie NIE KRZYCZ I NIE KARĆ PSA ZA LĘK! to wyzwala większą agresję, trzeba nagradzać za prawidłową reakcję!
Szkolenie psa, to nie uczenie komend a praca nad wzajemną relacją, nauka reagowania na siebie na wzajem i na lęki psa. Ja szczerze polecam, sama z moją pół roku chodziłam na szkolenie i uważam to za super spędzony czas, teraz żałuję że górę wzięło moje lenistwo i już nie ćwiczymy. Ale dzięki temu moja nie boi się fajerwerków, jazdy pociągiem, chodzenia po mostach i wiaduktach, kontatku z obcymi, tego co było długą naszą zmorą czyli dziwnych nakryć głowy na które reagowała warczeniem.
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:58   #2615
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Codziennie, ale nie o tej samej porze nigdy. Ale te smyranka sa juz codziennie
Wierze, ze to maly. Tyle ze no basenik ma duzy i roznie sie pewnie uklada, stad to jeszcze takie delikatne i nieregularne.
Bo jestem coraz bardziej pewna, że to co ostatnio czulam to byl właśnie mój dziec, wczoraj też poczułam takie jakby delikatne odbicie od brzucha, ktore też poczuł mój chlop bo akurat trzymał rękę na brzuchu (chociaż nie wiem czy to możliwe), i też coś podobnego miałam jak ostatnio jechałam autem, ale to wszystko to takie pojedyncze przypadki, ktorych sama do końca nie jestem pewna
Stary 2016-01-06, 21:01   #2616
Jak dobrze
Raczkowanie

Dot, tylko za co tu nagradzac psa jak tych dobrych reakcji nie ma - widzi dziecko to warczy. Na nawet jakbym jej chciala dac smakolyk i nagrodzic, to nie bardzo jest na to moment, bo widac, ze sie boi i lekiem/agresja reaguje na sytuacje. Chyba faktycznie zaprosze do domu tego behawioryste i dodatkowo kolezanke z tym malym dzieckiem, zeby mogl zobaczyc na przykladzie, co sie dzieje.

A masz jakis pomysl jak reagowac na psa warczacego na dziecko? Zignorowac sie nie da... Skrzyczec? Dac klapsa? Moge co najwyzej odeslac ja na poslanie, a to i tak tylko wtedy, gdy bedzie chciala pojsc. No i w takiej sytuacji kojarzyc bedzie dziecko z odeslaniem do siebie i wycofaniem z kontaktu do ktorego jest tak przyzyczajona. A wiec z pozytywnych bodzcow nici. Eh... Chyba faktycznie potrzebujemy specjalisty

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Bo jestem coraz bardziej pewna, że to co ostatnio czulam to byl właśnie mój dziec, wczoraj też poczułam takie jakby delikatne odbicie od brzucha, ktore też poczuł mój chlop bo akurat trzymał rękę na brzuchu (chociaż nie wiem czy to możliwe), i też coś podobnego miałam jak ostatnio jechałam autem, ale to wszystko to takie pojedyncze przypadki, ktorych sama do końca nie jestem pewna
Plat - to na pewno to to sa takie gwaltowne odbicia w brzuchu, teraz to az mi brzuch skacze

A po slodkim zwieksza sie czy nie?
Stary 2016-01-06, 21:03   #2617
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ja takie odbicia mam ale to jelita u mnie ma czucie przez Twojego meza to chyba jeszcze za wczesnie, chociaz kto wie ja to tylko czuje jak siedze zgieta, nigdy w ruchu, nigdy jak leze na plasko. Sporo znajomych tez tak wlasnie czulo te pierwsze ruchy tak w zgieciu. To tak jakby gdzies delikatnie sciskac ta macice moze i przez to lepiej czuc?
Teraz jak to pisze to poczulam takie pukniecie, siedze wlasnie ale to nie bylo jelitowe nie wiem no... Jak sie nasila te ruchy i bedziemy ich pewne to zobaczymy czy to co teraz czujemy to to
W sumie te nasze dzieci z nozkami maja juz ok 20cm to jest czym kopac

Ja sobie zapisuje notatki kiedy co czuje bo gin kazal mi to zapisac na nastepna wizyte

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 21:09   #2618
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dot, tylko za co tu nagradzac psa jak tych dobrych reakcji nie ma - widzi dziecko to warczy. Na nawet jakbym jej chciala dac smakolyk i nagrodzic, to nie bardzo jest na to moment, bo widac, ze sie boi i lekiem/agresja reaguje na sytuacje. Chyba faktycznie zaprosze do domu tego behawioryste i dodatkowo kolezanke z tym malym dzieckiem, zeby mogl zobaczyc na przykladzie, co sie dzieje.

A masz jakis pomysl jak reagowac na psa warczacego na dziecko? Zignorowac sie nie da... Skrzyczec? Dac klapsa? Moge co najwyzej odeslac ja na poslanie, a to i tak tylko wtedy, gdy bedzie chciala pojsc. No i w takiej sytuacji kojarzyc bedzie dziecko z odeslaniem do siebie i wycofaniem z kontaktu do ktorego jest tak przyzyczajona. A wiec z pozytywnych bodzcow nici. Eh... Chyba faktycznie potrzebujemy specjalisty

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Plat - to na pewno to to sa takie gwaltowne odbicia w brzuchu, teraz to az mi brzuch skacze

nie wierzę w to, że pies na widok dziecka w odległości 5m od razu reaguje lękiem. po pierwsze wprowadziłabym kliker - sposób jest taki, że na początku na spokojnie uczy się psa, że klik oznacza nagrodę i to pozwala wychwycić nawet sekundowe pozytywne zachowanie i je wzmocnić. i później to bym wykorzystała do po pierwsze nauki komend.. a po drugie na początek nagradzałabym spokojne patrzenie na dziecko w dużej odległości, w mniejszej, przejście obok - ale bez żadnej interakcji. później ćwiczyła podejście i coraz dłuższe spokojne siedzenie w obecności dziecka bez żadnej interakcji. później spokojne siedzenie jak dziecko się śmieje, płacze, następnie jakąś interakcje z dzieckiem. ale to potrzeba dziecka co zna zasady bezpiecznego kontaktu z psem, że się nie macha rękami, że nie krzyczy, że dotyka tylko na łopatce. Później to wszystko wydłużała w czasie, a następnie właśnie bardziej krzyczące dzieci grupy dzieci. Wproawdzała zapach niemowlaka powoli, można z yputouba dźwięki wprowadzać i nagradzać za prawidłowe reakcje.
I fajny do tego jest kliker bo on sekundowe reakcje wychwytuje.
Stary 2016-01-06, 21:09   #2619
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty, to jeszcze nie jest takie głupie możesz zacząć tez w domu od puszczania placzu dziecka, żeby zacząć też przyzwyczajać psa do odgłosów. W internetach na pewno dużo będzie na ten temat, musisz sobie poszukać i to co możesz to już wdrażać powoli, żeby pies nie doznał szoku kiedy nagle wszystko się zmieni. Lepiej stopniowo coś wprowadzać. I tak jak Dot pisze, duuuzo i często nagradzac, nawet za kazda drobnostke
Stary 2016-01-06, 21:16   #2620
Jak dobrze
Raczkowanie

No to jeszcze potrzebuje dziecka do interreakcji :P zaprosze behawioryste, kupie kliker, zapisze nas na szkolenie. Chociaz najlepsze byloby indywidualne, bo mi ciezko juz gdzies tak po miescie chodzic, a poza tym to pewnie sporo bedze kosztowac. Ale sobie mysle, ze bezpieczenstwo dziecka i psa najwazniejsze.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Co Ty, to jeszcze nie jest takie głupie możesz zacząć tez w domu od puszczania placzu dziecka, żeby zacząć też przyzwyczajać psa do odgłosów. W internetach na pewno dużo będzie na ten temat, musisz sobie poszukać i to co możesz to już wdrażać powoli, żeby pies nie doznał szoku kiedy nagle wszystko się zmieni. Lepiej stopniowo coś wprowadzać. I tak jak Dot pisze, duuuzo i często nagradzac, nawet za kazda drobnostke
No to test nr 1, puszczamy placz
Stary 2016-01-06, 21:17   #2621
dotuniek
Zakorzenienie

Tu masz przykład masz filmik jak uczę moją Nerkę zamykanie szafki, to nasze drugie podejście szczerze nie pamiętam jak się kończy filmik, bo to sprzed 2 czy 3 lat ale chodzi mi o pokazanie mechanizmu działania tej nauki
Stary 2016-01-06, 21:18   #2622
Jak dobrze
Raczkowanie

Zero reakji na placz
Stary 2016-01-06, 21:21   #2623
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Zero reakji na placz
czyli nie o odgłosy chodzi, a pewnie o gwałtowne i nieskoordynowane ruchy dzieci
Stary 2016-01-06, 21:27   #2624
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
czyli nie o odgłosy chodzi, a pewnie o gwałtowne i nieskoordynowane ruchy dzieci
Chyba tak. Ile czasu zajelo Wam nauczenie sie tego?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Idziemy na wieczorny spacer, bedziemy za pol godziny
Stary 2016-01-06, 21:27   #2625
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak. Ile czasu zajelo Wam nauczenie sie tego?
czego??
Stary 2016-01-06, 21:28   #2626
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
czego??
Zamykania szafki
Stary 2016-01-06, 21:30   #2627
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:

O wlasnie tak jak piszesz to takie delikatne odbicie czulam, ale to pojedyncze bylo jak na razie no i już wiem że to nie były bąki kurcze to najwyraźniej zaczynam czuć już powoli ta moją kruszynke!
Po slodkim nie zauważyłam, ale na prenatalnych było podobnie, miałam zjeść coś słodkiego bo nie chciało się ruszać i byl problem ze zbadaniem go, ale po puszce fanty i batoniku też się nie chciało ruszać,co też zdziwiło lekarza, więc chyba cukier nie robi na nim większego wyrażenia
Cytat:
Nie wiem ja takie odbicia mam ale to jelita u mnie ma czucie przez Twojego meza to chyba jeszcze za wczesnie, chociaz kto wie ja to tylko czuje jak siedze zgieta, nigdy w ruchu, nigdy jak leze na plasko. Sporo znajomych tez tak wlasnie czulo te pierwsze ruchy tak w zgieciu. To tak jakby gdzies delikatnie sciskac ta macice moze i przez to lepiej czuc?
Teraz jak to pisze to poczulam takie pukniecie, siedze wlasnie ale to nie bylo jelitowe nie wiem no... Jak sie nasila te ruchy i bedziemy ich pewne to zobaczymy czy to co teraz czujemy to to
W sumie te nasze dzieci z nozkami maja juz ok 20cm to jest czym kopac

Ja sobie zapisuje notatki kiedy co czuje bo gin kazal mi to zapisac na nastepna wizyte
No ja właśnie pierwszy raz poczulam to na leżąco na plasko, potem na leżąco na boku, a w aucie to na pół leżąco bo kopyta miałam wyciagniete prawie pod sam silnik mąż mój poczuł też jak leżalam na boku, ale co do tego też mam wątpliwości, więc to biorę z przymrużeniem oka no tak jak mówisz 20 cm to już nie przelewki, to kawał czlowieczka więc czas wielki na regularne i wyrazne ruchy. Ja to i tak już długo na nie czekam a nadal nie jestem ich pewna, bo na razie to takie pitu pitu
Cytat:
nie wierzę w to, że pies na widok dziecka w odległości 5m od razu reaguje lękiem. po pierwsze wprowadziłabym kliker - sposób jest taki, że na początku na spokojnie uczy się psa, że klik oznacza nagrodę i to pozwala wychwycić nawet sekundowe pozytywne zachowanie i je wzmocnić. i później to bym wykorzystała do po pierwsze nauki komend.. a po drugie na początek nagradzałabym spokojne patrzenie na dziecko w dużej odległości, w mniejszej, przejście obok - ale bez żadnej interakcji. później ćwiczyła podejście i coraz dłuższe spokojne siedzenie w obecności dziecka bez żadnej interakcji. później spokojne siedzenie jak dziecko się śmieje, płacze, następnie jakąś interakcje z dzieckiem. ale to potrzeba dziecka co zna zasady bezpiecznego kontaktu z psem, że się nie macha rękami, że nie krzyczy, że dotyka tylko na łopatce. Później to wszystko wydłużała w czasie, a następnie właśnie bardziej krzyczące dzieci grupy dzieci. Wproawdzała zapach niemowlaka powoli, można z yputouba dźwięki wprowadzać i nagradzać za prawidłowe reakcje.
I fajny do tego jest kliker bo on sekundowe reakcje wychwytuje.
A ja wierze, bo moj tak reagowal na psy rasy husky i to z wiekszej odleglosci.
Stary 2016-01-06, 21:30   #2628
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Zamykania szafki
3 sesje po 15 min dłużej szło nam wchodzenie po schodach tyłem!
Stary 2016-01-06, 21:32   #2629
muffi24
Zadomowienie

Ukojeni trzymaj się, tym razem musi być szczęśliwy finał tym razem Szymek spędzi trochę czasu sam na sam z tatą i mu to nie zaszkodzi napewno

Ja właśnie wracam z corocznego spotknia rodziny mojej i tż, aż mam mdłości jak myślę żeby z kimś z nich mieszkać :O Także i podziwiam i zazdroszczę jak ktoś ma cierpliwość mieszkać z rodzicami.

Dot miłej nauk, u mnie na tapecie znowu seksuologia to ciekawiej

Biegaczka no co ty, Mikołaj normalne imię, nie jakieś dziwne, czemu mieliby się śmiać?

Gr8ania zaczyna się typowo jak ciąża na naszym wątku

Jak dobrze przkro mi że taki stres z psem Ale idzcie już do behawiorysty, najlepiej jakby się zaczął spotykać z dziećmi i przyzwyczaił. Nasz pies gonił wszystkie koty i chciał rozszarpać, ale po kilku miesiącach przyjął kota do "stada" i mają się dobrze. Wierzę że wszystko jest do przepracowania, poza tym podobno szczeniaki i noworodki pachną jeszcze jakiś czas matką, więc będzie kojarzył z tobą
Ja bym Ci poleciła indywidualne konsltacje z behawiorystą.

U mnie znowu dziś epizod żywej krwi... no nic umówiłam się na pt do gina... Jeszcze dzisiaj przy całej rodzinie dwie sytuacje mmie wytrąciły z równowagi... Siostra była Maryją na jasełkach i przebrała się w strój, przyszła z lalką i jej tesciow powiedziala zeby pokazala się, no i moja mama wypaliła "to podaj lalkę J." I tesciowa zaczēła bić brawo i wszyscy krzyki ze do twarzy mi, odłożyłam od razu a oni na to że co tak krótko trzymałam itp...... A ja zamurowana trzymałam tą lalkę noworodka. Moi rodzice oczywiście zniesmaczeni raczej teściami którzy się nie mogą doczekać żeby być dziadkami. Drugi to babcia męża do mojej ze moze się doczekają prawnuków, a moja na to że oby nie, że absolutnie, no i jego babcia się skonfunowała i mówi że no racja racja. Po czym mówi że dobrze że nie mamy dzieci, ale że ciekawe jakim sposobem, no i odp ze ciekawe ale ze o tym nie mówimy... Wścibskie jak zawsze, no i wieczna postawa mojej rodziny że NAJGORSZE co się może zdarzyć w rodzinie to ciąża. Także jak nam nikt nie życzy to nic dziwnego...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez muffi24
Czas edycji: 2016-01-06 o 21:39
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 21:39   #2630
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Plat a gdzie masz lozysko? Na przodzie czy z tylu?
Ja teraz zjadlam kilka cukierkow i czulam takie jakby przewalanie tam na dole wiec ho ho.. kto wie tak czy siak juz nam blizej niz dalej do czucia tych naszych kruszynek

Muff moj brat jest dziki powiedzialam mu ze jest stary i juz dawno w szkole nie byl a przezwiska to zazwyczaj od nazwisk sie biora a nie od imion

Idz, idz do lekarza.. moze cos Ci sie z hormonami podzialo niedobrego.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-01-06, 21:41   #2631
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Ukojeni trzymaj się, tym razem musi być szczęśliwy finał tym razem Szymek spędzi trochę czasu sam na sam z tatą i mu to nie zaszkodzi napewno

Ja właśnie wracam z corocznego spotknia rodziny mojej i tż, aż mam mdłości jak myślę żeby z kimś z nich mieszkać :O Także i podziwiam i zazdroszczę jak ktoś ma cierpliwość mieszkać z rodzicami.

Dot miłej nauk, u mnie na tapecie znowu seksuologia to ciekawiej

Biegaczka no co ty, Mikołaj normalne imię, nie jakieś dziwne, czemu mieliby się śmiać?

Gr8ania zaczyna się typowo jak ciąża na naszym wątku

Jak dobrze przkro mi że taki stres z psem Ale idzcie już do behawiorysty, najlepiej jakby się zaczął spotykać z dziećmi i przyzwyczaił. Nasz pies gonił wszystkie koty i chciał rozszarpać, ale po kilku miesiącach przyjął kota do "stada" i mają się dobrze. Wierzę że wszystko jest do przepracowania, poza tym podobno szczeniaki i noworodki pachną jeszcze jakiś czas matką, więc będzie kojarzył z tobą
Ja bym Ci poleciła indywidualne konsltacje z behawiorystą.

U mnie znowu dziś epizod żywej krwi... no nic umówiłam się na pt do gina... Jeszcze dzisiaj przy całej rodzinie dwie sytuacje mmie wytrąciły z równowagi... Siostra była Maryją na jasełkach i przebrała się w strój, przyszła z lalką i jej tesciow powiedziala zeby pokazala się, no i moja mama wypaliła "to podaj lalkę J." I tesciowa zaczēła bić brawo i wszyscy krzyki ze do twarzy mi itp...... A ja zamurowana trzymałam tą lalkę noworodka. Drugi to babcia męża do mojej ze moze się doczekają prawnuków, a moja na to że oby nie, że absolutnie, no i jego babcia się skonfunowała i mówi że no racja racja. Po czym mówi że dobrze że nie mamy dzieci, ale że ciekawe jakim sposobem, no i odp ze ciekawe ale ze o tym nie mówimy... Wścibskie jak zawsze, no i wieczna postawa mojej rodziny że NAJGORSZE co się może zdarzyć w rodzinie to ciąża. Także jak nam nikt nie życzy to nic dziwnego...

trzymaj się!
Stary 2016-01-06, 21:49   #2632
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
3 sesje po 15 min dłużej szło nam wchodzenie po schodach tyłem!
Wchodzenie po schodach tylem !! �� O matulu!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Muffi - ja nie rozumiem, dlaczego oni mysla, ze ciaza to cos strasznego? Jestescie mlodzi, wyksztalceni, dobrze sytuowani - w czym problem??
Stary 2016-01-06, 21:50   #2633
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzenie po schodach tylem !! �� O matulu!
dopóki nie było z nami mojego męża miałam dużo czasu i różnych głupot uczyłam mojego psa, moją ulubioną jest "podaj to" bo jak mi coś spadnie to nie muszę się schylać
Stary 2016-01-06, 22:57   #2634
muffi24
Zadomowienie

Jak dobrze nie wiem sama, od zawsze tak było, może dlatego że moi rodzice na studiach wpadli 2 razy, brali ślubna szybko w ciąży itp. Babcia to zwłaszcza, nawet przy 3ciej ciąży mojej mamy robiła cyrki, mimo że to właściwie był idealny i ostatni czas. Dla niej jedno dziecko maks, więcej = zaniedbane dzieci.

Boję się co jest z tym plamieniem... Ale też mnie już wkurzają lekarze, w sumie to ani raz nikt porządnie mnie nie potraktował. Znowu się dowiem pewnie że nie wiadomo dlaczego

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 23:00   #2635
czarna_mala
Zakorzenienie

Muff wg mnie masz polipa, ale niech wypowie się lekarz w tej sprawie

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 23:49   #2636
Jak dobrze
Raczkowanie

Muffi, kochanie, tylko Ty juz jestes dorosla i masz swoja rodzine. Naprawde nie musisz sie na nich ogladac. Oni maja prawa do wlasnego zdania, a Ty masz prawo go nie respektowac, wolno Wam zyc po swojemu. Jesli uwazacie. Ze chcecie miec teraz dziecko, to nikomu nic do tego. Zrob badania, usg. Sprawdz hormony i czy nie ma polipa, mońitoruj cykl. I czekamy. I uszy do gory, bo z tego co piszesz meza masz wspanialego
Stary 2016-01-07, 00:54   #2637
Platanoides
Zakorzenienie

muffi podziwiam Twoją cierpliwość w stosunku do rodziny, mi to już by dawno nerwy puściły
co do plamienia to jeszcze przyszło mi do głowy, czy może prolaktynę sprawdzałaś?

biegaczka łożysko mam na tyłach więc wg teorii już powinnam dawno czuć ruchy, ale jak widać teoria z praktyką ma się nijak
Stary 2016-01-07, 05:28   #2638
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Muffi, kochanie, tylko Ty juz jestes dorosla i masz swoja rodzine. Naprawde nie musisz sie na nich ogladac. Oni maja prawa do wlasnego zdania, a Ty masz prawo go nie respektowac, wolno Wam zyc po swojemu. Jesli uwazacie. Ze chcecie miec teraz dziecko, to nikomu nic do tego. Zrob badania, usg. Sprawdz hormony i czy nie ma polipa, mońitoruj cykl. I czekamy. I uszy do gory, bo z tego co piszesz meza masz wspanialego
Otoz to, nic dodac, nic ujac.

Cytat:
biegaczka łożysko mam na tyłach więc wg teorii już powinnam dawno czuć ruchy, ale jak widać teoria z praktyką ma się nijak
Trzeba byc cierpliwym i tyle mowia ze przy pierwszej ciazy to 20-22 tydzien.

Ja nie spie dzis od 2:40 obudzilam sie zeby sie przewrocic na drugi bok i tyle ze spania... A za 1.5h musze wstawac... Bede dzis zombie w pracy :/
A jeszcze po 3 zachcialo mi sie pomaranczy to zjadlam jedna - moglabym jeszcze kg zjesc - a teraz sie zorientowalam, ze przeciez euthy biore takze tego....

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-01-07, 07:52   #2639
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz to, nic dodac, nic ujac.

Trzeba byc cierpliwym i tyle mowia ze przy pierwszej ciazy to 20-22 tydzien.

Ja nie spie dzis od 2:40 obudzilam sie zeby sie przewrocic na drugi bok i tyle ze spania... A za 1.5h musze wstawac... Bede dzis zombie w pracy :/
A jeszcze po 3 zachcialo mi sie pomaranczy to zjadlam jedna - moglabym jeszcze kg zjesc - a teraz sie zorientowalam, ze przeciez euthy biore takze tego....
Wez po 5 godzinach od zjedzenia pomaranczy
Ja spalam tylko od 3 do 7.20 i cieszę się że nie muszę jechać do pracy

Edytowane przez Platanoides
Czas edycji: 2016-01-07 o 07:53
Stary 2016-01-07, 08:05   #2640
czarna_mala
Zakorzenienie

A ja od 6 w pracy...ale skończę o przyzwoitej godzinie wyjdę jak królowa o 14

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości