|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Witam się z rana
![]() wczoraj poszłam pod prysznic, a w tym czasie podsiadł mnie na laptopie mąż i nie zszedł, dopóki nie rozegrał wszystkich meczów . Pooglądałam sobie za to Kargula i Pawlaka .Spało się super, tylko rano pobudka, bo na badania musiałam iść- i do tego ciagnąć ze sobą córkę, bo nie miałam z kim jej z rana zostawić, a w szkole maja dziś wolne. Na dodatek skompromitowała mnie w laboratorium .Pisałam już, że moja sąsiadka pracuje w tej przychodni, córka poszła z nią, a ja czekałam w poczekalni, był tylko jeden pan przede mną i pani za mną. w pewnym momencie podbiega do mnie córka i woła na cały głos- mamo, mam powiedzieć K. , że Ty masz pierwsza wejść? mi się głupio zrobiło i mówię, że nie, bo tylko jedna osoba przede mną, a na dodatek fajnie mi się z tą panią gadało - zresztą ona sama przyznała, ze ciężarne mają pierwszeństwo .Tak w ogóle- jeszcze uczulenie jej nie zeszło, troszkę tylko zaczerwienienie zniknęło, ale wysypka została i podpuchnięta buzia
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizdzisz jaka masz troskliwa córcie ja zasiadłam do sniadania własnie , zrobiłam sobie bagietke czosnkowa
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, w drodze powrotnej wlokłyśmy się jak ślimaki, bo przecież co chwilę toczyła kule ze śniegu . Poszłam do kilku spożywczaków, pogadałam sobie z paniami( w jednym b. dobra znajoma, w drugim znajoma ze szkoły naszych dzieci )- wychodzi moje odosobnienie w domu, bo strasznie mi brakuje rozmów nawet w sklepie- biedronki, tesco, rossmana itp. nie liczę, bo tam się nie gada przy kasie .ja też już po śniadaniu, zrobiłam gorącą herbatkę ( niby tylko -5 stopni,a zmarzłam jak nie wiem co) i zjadłam 2 buły z masełkiem śmietankowym .Mały znów szaleje, bo dostał papu ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- O, to dobrze pamiętałam, ze jedna z nas ma dziś cc . Mami, powodzenia!
|
|
|
|
|
#2824 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Witam sie i ja z rana. Zakupki juz zrobione w Smyku.Maly śpiochów jeszcze drzema
a ja czekam na paprykarz bo wysłałam męża po niego, ten si na mnie spojrzał czy dobrze usłyszał ze ma kupic paprykarz jak nigdy nie widział ze go jadłam. Ale wstałam i mam taka ochotę go zjeść Mami87 trzymam kciuki, powodzenia |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o co ja bym dała za normalna porzadna bułkę ![]() ![]() ![]() ty w de sa same popowance i tylko sa dobre jak ciepłe sa... po 2 godzinach mozesz rzucac je po scianach ja juz pije drugi kubek herbatki u nas ciepło, 10 na plusie
|
|
#2826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kurczę, też bym zjadła paprykarza Ja dzis szukałam maślanki truskawkowej w butelce i nigdzie nie było , tylko ta w pojemniczku, a koniecznie chciałam w butelce- i musiałam smakiem się obejść . a ona taka pyszna, kwaskowa i jakby lekko gazowana Za to dorobiłam rurki z bitą śmietaną, bo wczoraj wszystkie poszły ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
, ale warto Ja chyba zaraz kawę sobie strzelę, bo wstałam o 6:40 i jestem niedospana .U nas zima, ale cieszę się, bo lubię zimę i nocą jest widno od tego śniegu - nie ma go zbyt dużo, tak tylko, że wszystko przysypane ale jaka radość
|
||
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zaraz wyciagne kopiec kreta z lodowki
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wczoraj Was podczytywałam ale jak już do kompa przysiadłam to musiałam zejść bo coś... elena- my też mieliśmy nieprzyjemności po tym kremie. Może nie aż tak jak u Was ale krosty były u Małgosi przez kilka dni. Na szczęście to tani krem więc TŻ go używa do rąk. Ja wczoraj wreszcie poprasowałam wszystko co mi zostało. Tylko jeszcze muszę rozmiarami poukładać. Pozbyliśmy się choinki ale igły i tak są wszędzie i ja już nie mam nawet sił się na to wkurzać. Ja tam ostatnio się wysypiam więc nie chcę Was denerwować
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje rury też chłodzą się w lodówce , wczoraj objadłam się nimi jak głupia, bo w cieście nie ma cukru,do bitej śmietany też pożałowałam ( i do tego dodałam tężejącą galaretkę cytrynową, co by kwaśniejsze było) , ale co zrobić, jak słodkie mi nie podchodzi?
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mnie czeka układanie jeszcze raz, bo co prałam, mąż prasował i tak wkładałam do szuflad ale bez większego ładu i składu, teraz mam zamiar poukładać rozmiarami i rodzajami ubranek, ale lenistwo zwycięża póki co .Nasza za nic sypać się nie chce ( a często ją przesuwam, bo muszę dojść do szafy), mało wody pije i jakoś tak żal wyrzucać , ale może w następną sobotę ja wyniesiemy .ja też ostatnio nie narzekam na sen, nawet jak idę do wc, to tylko 1 czy 2 i to z zamkniętymi oczami,wiec jakbym cały czas spała
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szykuje sie do ginki. Ale okazuje sie ze samochod nie ma zmienuonych opon bo moj kochany brat tego nie zalatwil..... Wiec poprosze mame by mnie podwiozka sama boje sie jednak jechac. Mam znow zryty humor budze sie 3 5 7 a de spac o 1 bo nie koge zasnac.. Taka zgaga mnie budzi w nocy i nie dobrze mi ze szok.. Mam nadzieje ze chociaz wiesci u ginki beda dobre..
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś emocjonujący dzień, dużo wizyt Ja już na zgagę nie patrzę, bo na palcach można policzyć dni, kiedy jej nie mam .U mnie co jakiś czas pojawia się problem ze snem, trwa 2-3 noce a potem znów wraca normalność
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie problem ze snem nie ustaje:-P ale mam go tylko i wylacznie przez nos ktory coagle zatkany po tej operacji jeszcze....
Dzieki za kciuki
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja. Dziś przestałam całą nic obudziłam się tylko o 3 i 6 Ale zaraz zaspslam pierwszy raz od nie wiem kiedy,i spałam u siostry w pokoju.
Moje ciuszki wszystkie poprawne i poukładane rodzajami. Ale czeka mnie druga tura jak mi przyjdą z allegro . |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie problemow ze snem nie ma absoultunie zadnych. Chyba ze Pola szaleje to wtedy jest problem taki ze chce spac a nie moge ![]() A tak to luzik. Poki co ![]() Dzisiaj wizyta, zreszta nie tylko moja, zobaczymy co tam w trawie piszczy ![]() Pola wstala dzis 6:30 wiec o 8:20 bylismy juz po zjedzeniu pysznych omletow ze szpinakiem, ugotowanym obiedzie 2 daniowym, wysprztanej kuchni i porannym przytulaniu (Pola to straszny przytulak, po obudzeniu 30 min sie tuli ). Takze pozniej chill i zabawy. Teraz przyszla niania a ja wpadlam sie przywitac i biore sie za prasowanie - najpierw wielka sterta naszych ciuchow bo mi sie uzbieralo, a jak z tym sie rozprawie to biore sie za rzeczy Lilki, ale to pewnie przyszly tydzien bo dzis mam chwile tylko przed wizytą a jutro jedziemy w góry na 3 dni---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Aaa, i czy dziś wielki dzien Mami? Mami kciuki! Beda pierwsze lutowe dzieciaczki
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze ![]() teraz chyba juz kazda bedzie miała problemy ze snem... taki urok koncówki...
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak ja nienarzekalabym jakby ten nos mnie dodatkowo nie wkurzal :-P
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam od początku ciąży stale zatkany nos z jednej strony
Pewnie to i efekt ciąży, bo śluzówki są przekrwione i puchną, ale tez i zatok, bo sie z nimi od lat borykam. Przyzwyczaiłam się już, bo chociaż jedno dziursko mi działa
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co masz zatkany czy boisz sie ze krew pojdzie?
|
|
#2842 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
Ja tez nie spalam ale nie mialam sily reki nawet po telefon wyciagnac. Obudzialm sie kolo 3, nie spalam do 5:40 a o 6 zadzwonil mi budzik Dlaczego nie moge spac??? Moja polozna twierdzi, ze jak sie dziecko nie odwroci to oni moga sprobowac odwrocic ja przez brzuch ![]() :conf used: Co ja jestem jakas krowa? W PL tez tak robia? Wydaje mi sie, ze to nie moze byc bezpieczne |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
A i to i to :-P obie dziury zatkane i dontego strach ze znow wroci wszystko :-P no jakos to bedzie
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wczoraj mialam moment ze strasznie mi leciały smarki i 2 dziurki byly zatkane a ja juz sie trzeslam ze znowu jestem chora ale po 3 godzinach przeszlo mi... ale jedna dziurke mam stale zatkana ![]() ![]() Ale sie nazarlam, brzuch jak skala sie zrobił ... ciekawe czy to sa skurcze ![]() :conf used:
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym przekręcić trzeba w miarę wcześnie, kiedy jest jeszcze miejsce w brzuchu na to. Teraz już sobie tego nie wyobrażam
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi o tym mówili ale ja nawet nie chced o tym słyszec... po pierwsze to strasznie boli, po drugie jest duze ruzyko ze dziecko sie uszkodzi i zacznie sie rodzic w chwile pozniej no i duzo razy jest tak ze jak juz odwroca to dziecko w 5 sekund wraca na swoja dawna pozycje ![]() :conf used:![]() ja nigdy w zyciu bym na to nie poszla
|
|
#2847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kciuki za wizytę! Ja chyba poprasuje pościel, tzn. poszewki, to w miarę ujdzie, bo duże i gładkie powierzchnie, ale nie wiem, czy mi się zechce- a tym bardziej jak tu posiedzę z Wami, to może koło wieczora sie ocknę
|
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No wlasnie jak mi to polozna mowila to sie zastanawialam czy nie popukac sie w glowe na te jej opowiesci Mnie sie to z weterynarzem kojarzy bo krowom tak przekrecaja cielaki Ale ja swojego dziecka nie dam dusic, ciagnac, czy cokolwiek oni tam robia. To juz raczej wole ta cc, przynajmniej bejbika mi nie beda stresowac.Paula ja mam brzuch juz prawie caly czas twardy I to nie sa skurcze |
||
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, ja ostatnio nawet dobrze śpię w nocy
Właśnie skończyłam czytanie "Najszczęśliwszego niemowlęcia w okolicy"... Wrażenia mam pozytywne (ale ogólnie wmawiam sobie, że poród będzie lekki, położne sympatyczne, tż pomocny i wyrozumiały, a dzieć aniołkowaty ).---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny i Mami!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

. Pooglądałam sobie za to Kargula i Pawlaka
.

)- wychodzi moje odosobnienie w domu, bo strasznie mi brakuje rozmów nawet w sklepie- biedronki, tesco, rossmana itp. nie liczę, bo tam się nie gada przy kasie
a ja czekam na paprykarz bo wysłałam męża po niego, ten si na mnie spojrzał czy dobrze usłyszał 

.