Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 12:14   #2881
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
o to prawie tyle samo co moja a patrz jaki ja mam beben

bez jaj w kregosłupie Ci siedzi dziec

no to bedzie niespodzianka przy narodzinach

u mnie 20 min latala głowica po brzuchu zeby kosc znalesc
mowilam ze w pachwine mi je powsadzala
no co ty?! przecież ty pięknie wyglądasz i bardzo zgrabnie- to o co chodzi
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:14   #2882
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz, szkoda nie brac

a ja sie przyczepilam do jednej piosenki i zaraz Mia bedzie słowa jej znala na pamiec
https://www.youtube.com/watch?v=P8IhIPq42Wg
Przesyłający nie udostępnił tego filmu w Twoim kraju.

Chamstwo
Stary 2016-01-07, 12:15   #2883
Dzaasti
Rozeznanie

A probowałyście na zgagę Refluxin-M ? Mój gin mi go polecił... to takie saszetki z żelem do połykania. Zgagi mam naprawde mocne... boli mnie w mostku, nie moge złapać oddechu... a ten specyfik m pomaga i jak nakbardziej jest bezpieczny w ciąży.
Stary 2016-01-07, 12:18   #2884
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Muszę się wypisać z newsettlera ze Smyka
Znowu przysłali meila że promocje, weszłam zupełnie niewinnie na stronę i znowu coś kupiłam
Ale dobry deal. 10 bodziaków za 72zł. Darmowa dostawa do empiku. No żaaaaaal nie brać. Na zapas większe rozmiary wzięłam.
Wszystko się przyda, poleży, poczeka a jećć nie woła

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

Chamstwo
tak samo
Stary 2016-01-07, 12:18   #2885
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Hej,
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za MAMI.
MARCIA nie wierzę to będzie niespodzianka przy porodzie

Ja rano byłam w laboratorium, morfo, mocz ogólny, posiew, GBS, a w środę mam USG nerek bo lekarz podejrzewa zaleganie moczu pierwszego stopnia :/

Wzięłam się za zakupy i zamówiłam już prawie wszystko dla maluszka. Został jeszcze wózek i wanienka z tych ważniejszych, a tak to jedynie komoda zostanie i chciałabym fotel, ale to chyba w niedzielę wybierzemy się do Ikeii
Stary 2016-01-07, 12:21   #2886
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
A probowałyście na zgagę Refluxin-M ? Mój gin mi go polecił... to takie saszetki z żelem do połykania. Zgagi mam naprawde mocne... boli mnie w mostku, nie moge złapać oddechu... a ten specyfik m pomaga i jak nakbardziej jest bezpieczny w ciąży.
Tego nikt mi nie polecił

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Dziewczyny, czy wasze brzuchowe maluchy też tak często mają czkawkę? U mnie czasem jest co parę minut i w ogóle kilkakrotnie w ciągu dnia, potem w nocy- czasem mam wrażenie, ze on czkawkuje dla przyjemności
Stary 2016-01-07, 12:23   #2887
Dzaasti
Rozeznanie

Warto spróbować... płacę za to u siebie 20Parę złotych , za 10 saszetek wcześniej brałam Rennie, ale nie dawało rady z moją zgagą
Stary 2016-01-07, 12:24   #2888
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny a ja zgagę polecał Wam Maalox w saszetkach, kosztował chyba 18 zł za 20 szt. Pomaga od razu...
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:26   #2889
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzielna z Ciebie kobieta- jeszcze pracować?!

nie wiem, czy tak robią u nas, ale widziałam jakiś dokument o porodach w UK, to tak robili rzeczywiście- z cc wstrzymywali się tak długo, jak tylko się dało .

Wiem wlasnie, ze tutaj straszne debilstwo na porodowkach sie szerzy. Nie wiem dlaczego, ogolnie maja sluzbe zdrowia na wysokim poziomie, tylko wlasnie internisci I porodowki to jaka masakra Ale ja sie nie dam, bede glosno protestowac

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Siasia nigdy się na to nie zgadzaj !! To są debile serio... mi też proponowali i jeszcze lekarz tak błagalnie na mnie patrzył żebym się zgodziła no masakra jakaś ...

No debile, nie zgodze sie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja też jestem Rennie żercą ale jakaś ulga jest ale ja zawsze miałam problem ze zgagą... mniej lub bardziej a teraz to jest jakaś masakra... to jest chyba bardziej refluks niz zgaga... bo cofa mi się wszystko

Ja mam Gaviscon takie mleczko. Jest ochydne ale super dziala. A ja mam zgage od 2tc, mialam zgage zanim sie o ciazy dowiedzialam, tak samo bylo poprzednio. I tez tylko ten Gaviscon dzialal.

Cytat:
Ja w tym dokumencie widziałam, jak robili to na porodówce, nie wcześniej, ale nic to nie dało i wtedy dopiero cc.
Okropne jest też używanie próżnociągu i takich szczypiec , zeby dziecko wyciagnąć .

Wiem z doswiadczenia niestety Po 37 godzinach porodu nagle pokoj wypelnil sie personelem I pytaja czy moga wyciagnac dziecko proznociagiem. Ja oczywiscie, ze nie, ze sama urodze, na co oni, ze super tylko, ze dziecko tentno traci wiec sie zgodzilam I po dwoch minutach M byla na swiecie. Tak sie balam . Nic sie jej nie stalo ale glowke miala potwornie znieksztalcona jeszcze ze trzy dni. Ale co robic jak ci mowia, ze dziecko tetno traci I rozkladaja na twoich oczach zestaw do reanimacji noworodkow.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:32   #2890
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Chamstwo

no dajcie spokoj

Duke Dumont - Ocean Drive :brzyda l:

polecam na full słuchac

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:33   #2891
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
T
Dziewczyny, czy wasze brzuchowe maluchy też tak często mają czkawkę? U mnie czasem jest co parę minut i w ogóle kilkakrotnie w ciągu dnia, potem w nocy- czasem mam wrażenie, ze on czkawkuje dla przyjemności
Moja położna mówi, że dla dziecka taka czkawka to błogostan I że mam się nie martwić, tzn że dobrze sobie pojadł, połykał tych wód
Stary 2016-01-07, 12:36   #2892
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja po usg i czekam na wizytę. Szyjka piękna zamknieta 3.99 mierzy.

Dziec wazy 2680 tylko jakis brzuszek chudy :-D a co do plci...

Ona powiedziala ze to dziecko nie chce z nia wspolpracowac :-D zmierzyc glowe czybkosc udowa to wyczyn.
Oooo... A już miałam nadzieję na to, że napiszesz coś o płci.
Ale duże Maleństwo i najwazniejsze, że wszystko ok

Cytat:
Tego nikt mi nie polecił

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

U mnie w zależności od dnia. Czasem jest dzień, że jest faktycznie kilka razy ale są też dni gdzie nie ma albo nie zwrócę na nią uwagi.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:37   #2893
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Tego nikt mi nie polecił

Moja ma czkawke jak najeta. W nocy tez po kilka razy. Moja M w ogole nigdy nie miala czkawek, ani w brzuch ani poza brzuchem. Wiec jak zaczelay sie te czkawki to sprawdzalam na internecine czy dziecko moze miec padaczke w lonie matki wiem debil jestem ale to byla dla mnie taka nowosc, ze myslalam, ze to jakas padaczka czy cos
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:42   #2894
Dzaasti
Rozeznanie

Mój synek też ma czkawkę kilka razy dziennie najbardziej wieczorami, kiedy ja próbuję zasnąć a on wtedy czka. i to dłuuugo... czasami z 15 minut potrafi ale przez ostatnie dni nawet zaczęłam się niepokoić... bo zrobił się strasznie spokojny... al
Stary 2016-01-07, 12:42   #2895
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Wiem wlasnie, ze tutaj straszne debilstwo na porodowkach sie szerzy. Nie wiem dlaczego, ogolnie maja sluzbe zdrowia na wysokim poziomie, tylko wlasnie internisci I porodowki to jaka masakra Ale ja sie nie dam, bede glosno protestowac

No debile, nie zgodze sie

Ja mam Gaviscon takie mleczko. Jest ochydne ale super dziala. A ja mam zgage od 2tc, mialam zgage zanim sie o ciazy dowiedzialam, tak samo bylo poprzednio. I tez tylko ten Gaviscon dzialal.

Wiem z doswiadczenia niestety Po 37 godzinach porodu nagle pokoj wypelnil sie personelem I pytaja czy moga wyciagnac dziecko proznociagiem. Ja oczywiscie, ze nie, ze sama urodze, na co oni, ze super tylko, ze dziecko tentno traci wiec sie zgodzilam I po dwoch minutach M byla na swiecie. Tak sie balam . Nic sie jej nie stalo ale glowke miala potwornie znieksztalcona jeszcze ze trzy dni. Ale co robic jak ci mowia, ze dziecko tetno traci I rozkladaja na twoich oczach zestaw do reanimacji noworodkow.
Przykre to bardzo , a w takim pzrypadku cc się nie robi? ja nie wiem i nie znam się bardzo, ale u synka mojej siostry jak tracił tętno, to cc od razu zrobili .
Różne rzeczy się słyszy- męża kuzynka straciła kilka ciąż w UK, bo tam dopiero od 12 tyg. ciąży się zajmują, teraz na szczęście się udało, ale swoje przeszła
Stary 2016-01-07, 12:43   #2896
Dzaasti
Rozeznanie

Mój synek też ma czkawkę kilka razy dziennie najbardziej wieczorami, kiedy ja próbuję zasnąć a on wtedy czka. i to dłuuugo... czasami z 15 minut potrafi ale przez ostatnie dni nawet zaczęłam się niepokoić... bo zrobił się strasznie spokojny... ale myślę że to przez moje przeziębienie... tyle razy co ja na dzień kaszle to każdy by się wkurzył
Stary 2016-01-07, 12:44   #2897
esor
Mamusia Luty 2016

Witam się ciągle mocno przeziębiona

Wpadłam zobaczyć jak Wasze wizyty, Marciar nie wierzę, że znowu nie pokazał/a co ma między nogami! uparciuch!

Ale super, że reszta ok To przecież ważniejsze.

Mami

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:45   #2898
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja położna mówi, że dla dziecka taka czkawka to błogostan I że mam się nie martwić, tzn że dobrze sobie pojadł, połykał tych wód
Ha, no to wyczułam skubańca, ze lubi czkawkować
Stary 2016-01-07, 12:47   #2899
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre to bardzo , a w takim pzrypadku cc się nie robi? ja nie wiem i nie znam się bardzo, ale u synka mojej siostry jak tracił tętno, to cc od razu zrobili .
Różne rzeczy się słyszy- męża kuzynka straciła kilka ciąż w UK, bo tam dopiero od 12 tyg. ciąży się zajmują, teraz na szczęście się udało, ale swoje przeszła
w takim przypadku to sie wszystko zrobi, czy kleszcze itp jest obojetne, byle dziecko było zdrowe i po tej stronie

moj brat tez miał akcje i to w Pl. Prawie 1,5 tyg po terminie, nie chcieli Zrobic cc i zwekali, w koncu maly miał brazowe juz wody, zjadł swoja kupke w brzuchu i ledwo przez cc wyjeli go i dostal 2 punkty tylko

łajzy. Powiedzieli na koniec ze bedzie jak warzywko. Teraz ma autyzm

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-07, 12:50   #2900
marciar7
Zakorzenienie

Moje bobkowate uparte tez ma czkawke często.
Wazne ze ok wszystko :-P trudno bede miala szok podczas cc jak mi powiedza plec :-D tez dobrze:-D
Stary 2016-01-07, 13:00   #2901
Elena_22
Wtajemniczenie

Śmiać mi się chce z mojego męża, ile razy sobie przypomnę, jak pierwszy raz w tej ciąży mały czkawki dostał- i on wyczuł od razu przez brzuch te puknięcia i zaczął pukać w to miejsce i cieszył się, że mały tak ładnie mu odpowiada. Dopiero uświadomiłam go, że to czkawka, a nie zabawa i że stuka bąbla w główkę- jego mina bezcenna

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
w takim przypadku to sie wszystko zrobi, czy kleszcze itp jest obojetne, byle dziecko było zdrowe i po tej stronie

moj brat tez miał akcje i to w Pl. Prawie 1,5 tyg po terminie, nie chcieli Zrobic cc i zwekali, w koncu maly miał brazowe juz wody, zjadł swoja kupke w brzuchu i ledwo przez cc wyjeli go i dostal 2 punkty tylko

łajzy. Powiedzieli na koniec ze bedzie jak warzywko. Teraz ma autyzm
O Boże, brak słów na takich partaczy . Pewnie wychodzili z założenia, ze poród 2 tyg. po terminie, to poród o czasie, tylko teraz cierpi niewinne dziecko i rodzice

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Moje bobkowate uparte tez ma czkawke często.
Wazne ze ok wszystko :-P trudno bede miala szok podczas cc jak mi powiedza plec :-D tez dobrze:-D
Najważniejsze, że zdrowe dziecię.
Ja obstawiam Jasia- bez zmian
Stary 2016-01-07, 13:01   #2902
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiać mi się chce z mojego męża, ile razy sobie przypomnę, jak pierwszy raz w tej ciąży mały czkawki dostał- i on wyczuł od razu przez brzuch te puknięcia i zaczął pukać w to miejsce i cieszył się, że mały tak ładnie mu odpowiada. Dopiero uświadomiłam go, że to czkawka, a nie zabawa i że stuka bąbla w główkę- jego mina bezcenna

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

O Boże, brak słów na takich partaczy . Pewnie wychodzili z założenia, ze poród 2 tyg. po terminie, to poród o czasie, tylko teraz cierpi niewinne dziecko i rodzice

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Najważniejsze, że zdrowe dziecię.
Ja obstawiam Jasia- bez zmian
no była akcja i to niezła, tesciowe brata sa wyosko postawienie i była wojna w szpitalu. Ale oni sie uniesli honorem i nie walczyli o sprawiedliwosc. A szkoda bo by dostali duze odszkodowanie. Chociaz by na te cale rehabilitacje itp. Teraz chlopak ma 7 lat i jak by ktos nie wiedzial to by nie powiedzial ze jest chory Ale maja z nim przeboje

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-07, 13:15   #2903
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Dobry Niezle jestescie, piszecie po nocach Ja tez nie spalam ale nie mialam sily reki nawet po telefon wyciagnac. Obudzialm sie kolo 3, nie spalam do 5:40 a o 6 zadzwonil mi budzik Zeby przetrwac dzisiaj w pracy potrzebuje wiadra kawy, kilo czekolady I zapalek w oczy Dlaczego nie moge spac??? I jakies skurcze mialam, chyba ze trzy, ale to na pewno straszaki byly.
Moja polozna twierdzi, ze jak sie dziecko nie odwroci to oni moga sprobowac odwrocic ja przez brzuch :conf used: Co ja jestem jakas krowa? W PL tez tak robia? Wydaje mi sie, ze to nie moze byc bezpieczne
W PL juz sie tego nie robi. W usa jeszcze mozna znalezc lekarzy/poloznych ktorzy to robia. Z tego co czytalam i rozmawialam z gin i kolezanka z usa ktora imala obracane dziecko (odkleilo sie lozysko w trakcie i robili cc na gwalt) to zabieg moze ale nie musi byc bolesny, dziecko w 80% i tak wraca na swoja pozycje i niesie jakies tam ryzyko jak wlasnie np odklejenie lozyska (choc ponoc nie czesto).

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Czytałam o tym, że ponoć kiedyś to było praktykowane, ale teraz już raczej się od tego odeszło
A poza tym przekręcić trzeba w miarę wcześnie, kiedy jest jeszcze miejsce w brzuchu na to. Teraz już sobie tego nie wyobrażam
Najlepszy czas to ponoc miedzy 34 a 36 a czasem 38 tygodniem

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

Ona powiedziala ze to dziecko nie chce z nia wspolpracowac :-D zmierzyc glowe czybkosc udowa to wyczyn.
niezly uparciuch ale najwazniejsze ze wszystko dobrze
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:15   #2904
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
no była akcja i to niezła, tesciowe brata sa wyosko postawienie i była wojna w szpitalu. Ale oni sie uniesli honorem i nie walczyli o sprawiedliwosc. A szkoda bo by dostali duze odszkodowanie. Chociaz by na te cale rehabilitacje itp. Teraz chlopak ma 7 lat i jak by ktos nie wiedzial to by nie powiedzial ze jest chory Ale maja z nim przeboje
Smutne to bardzo .
Stary 2016-01-07, 13:16   #2905
ja :)
Zakorzenienie

Wiecej nie dam rady nadrobic musze pedzic to entliczka na zakupy ostatnie ubrankowe a potem do lekarza.
Trzymajcie kciuki
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:17   #2906
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Mnie korci steamer z philipsa...
A masz może porównanie steamer vs stacja parowa? Steamery zwykle mają słabszą moc (wyrzut pary) i ciekawa jestem czy dają rady tak jak stacje.

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Hej,
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za MAMI.
MARCIA nie wierzę to będzie niespodzianka przy porodzie

Ja rano byłam w laboratorium, morfo, mocz ogólny, posiew, GBS, a w środę mam USG nerek bo lekarz podejrzewa zaleganie moczu pierwszego stopnia :/

Wzięłam się za zakupy i zamówiłam już prawie wszystko dla maluszka. Został jeszcze wózek i wanienka z tych ważniejszych, a tak to jedynie komoda zostanie i chciałabym fotel, ale to chyba w niedzielę wybierzemy się do Ikeii
odczuwasz to jakoś? I jak to lekarz odkrył?

Cytat:
to zależy od aktualnej sytuacji. Jak dziecko już jest nisko w kanale rodnym to zwykle stosują próżnociąg / kleszcze, a jak jest tak jak u mnie, że dopiero się zaczynała wstawiać i wracała po skurczu to robią cc.
Raz widziałam w necie jak położna w trakcie cc popychała dziecko przez pochwę do góry, bo było już nisko - więc tak do końca od czego to zależy to nie wiem, pewnie mają i inne przesłanki.

Marciar to masz uparciuszka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:32   #2907
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
A masz może porównanie steamer vs stacja parowa? Steamery zwykle mają słabszą moc (wyrzut pary) i ciekawa jestem czy dają rady tak jak stacje.
Moja znajoma ma tego steamera i mówi, że to taki sympatyczny bajer, ale że za wiele wyprostowac to on nie daje rady. Że taki ponoć tylko do poprawek dobry
Stary 2016-01-07, 13:34   #2908
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma ma tego steamera i mówi, że to taki sympatyczny bajer, ale że za wiele wyprostowac to on nie daje rady. Że taki ponoć tylko do poprawek dobry
mi się tak właśnie zdawało jak sprawdzałam w necie ich moce vs stacje (choć akurat philipsa nie porównywałam)...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:40   #2909
amb86
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka długa szyjka, brawo

Cytat:
Tego nikt mi nie polecił

Mój dzieć często ma czkawkę
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:49   #2910
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Wiecej nie dam rady nadrobic musze pedzic to entliczka na zakupy ostatnie ubrankowe a potem do lekarza.
Trzymajcie kciuki
Trzymamy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

odczuwasz to jakoś? I jak to lekarz odkrył?

to zależy od aktualnej sytuacji. Jak dziecko już jest nisko w kanale rodnym to zwykle stosują próżnociąg / kleszcze, a jak jest tak jak u mnie, że dopiero się zaczynała wstawiać i wracała po skurczu to robią cc.
Raz widziałam w necie jak położna w trakcie cc popychała dziecko przez pochwę do góry, bo było już nisko - więc tak do końca od czego to zależy to nie wiem, pewnie mają i inne przesłanki.

Marciar to masz uparciuszka

Ja gdzieś widziałam jak naciskają na brzuch, żeby dziecko wypchnąć .

Ja to się zastanawiam, czy da sie jakoś sprawdzić kolor wód jeszcze w brzuchu? czy dopiero jak odejdą, bo wtedy widać.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Jak bajer do poprawek to trochę za dużo kosztuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości