![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Narzeczony narzeka że przytyłam
Dostałaś masę wskazówek, co z nimi zrobisz to Twój wybór, o w końcu Twoje życie, Twoje zdrowie, Twój narzeczony. Niestety Twój organizm składa się z większej ilości tłuszczu niż 18%, jednak to chyba w tym momencie nie ma większego znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
No moje życie musi tak wyglądać. Kierunki studiów, które wybrałam nie są dostępne w mieście w jakim pracuje. Z pracą jest tak samo.
A co do zdrowia to jakoś dam sobie radę ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Myślę że masz kilka problemów ale ograniczę się do jednego z nich o którym piszesz.
Nie da się łagodnie powiedzieć komuś że "przytyłaś/łeś weź się za siebie" i liczyć że się tej osoby nie urazi, ale powinno być tak że nasz partner da nam znać jeśli coś złego się z nami dzieje. Twój dał ci wyraźny znak, ale skoro ćwiczy i na dodatek jest narzeczonym ![]() Jeśli jesteś typem ambitnym i za wszelką cenę chcesz tak pracować i uczyć się to powinnaś skupić się na tym bez czego obie wymienione rzeczy nie mają sensu. Ale to trzeba stracić żeby docenić.
![]() |
#34 |
.
|
nikt ci nie każe robić dwóch kierunków studiów i pracować. nie chcę być złym prorokiem, ale ja się załatwiłam przemęczeniem i małą ilością snu. depresja, później jej leczenie - 2 lata wyjęte z życiorysu. jak tak dalej pójdzie to skończysz podobnie.
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
2 kierunki i praca sa mi potrzebne zeby moc sie utrzymać. Nikt mi nie daje pieniędzy.
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Jeśli dobrze zrozumiałam, to jeden kierunek studiujesz zaocznie. To też musisz? Kasy z tego nie ma, studia kosztują i o ile nie jest to filologia polska, to kosztują sporo. Rozumiem, że musisz pracować, żeby studiować, ale w tym przypadku, dwa kierunki są zbyt dużym obciążeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Potrzebuje 2 kierunku by nie musieć po studiach robić dodatkowych kursów kwalofikacyjnych.
![]() Poza tym władować w cos kilkanaście tysięcy i zrezygnować w trakcie to chyba trochę bezsens?
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Skoro jest opcja: po studiach zrobię kursy, to MOIM zdaniem nie potrzebujesz się zaharowywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Sama musisz znaleźć chęci,siły i motywację do tego,by coś zmienić w swoim wyglądzie.I nie chodzi o uzyskanie sylwetki fit, tylko takiej,z którą będziesz się czuła komfortowo.
Jeśli nie masz czasu czy chęci na ćwiczenia,to spróbuj zrezukować wagę ciała,modyfikując swoją dietę.A moim zdaniem na ćwiczenia zawsze mozna wyskrobać trochę czasu - przecież nie musisz iść od razu do fitness clubu,ale chciażby pobiegać,pomaszerować czy nawet dłuzszy spacer w szybkim tempie też zrobi swoje
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ogólnie studiuje 3 kierunki, ale jeden niedawno zaczęłam i mam mnóstwo przepisów. Studiuję resocjalizacje (dziennie), kryminalistykę (zaocznie) i tutaj jestem na 4 roku i jestem na 2 roku psychologii (dziennie)
![]() Dziś pójdę biegać, bo jutro mam na 11:30 (odwołali zajęcia) ![]() Kurs by przedłużył moją edukacje o 2-3 lata bez mozliwości podjęcia pracy w zawodzie.
Edytowane przez rdzaf Czas edycji: 2016-01-06 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Dobra. Nie mam pytań.
Widocznie z tej psychologii nic nie wyniosłaś. A wiesz, że jeśli chciałabyś pracować w więzieniu, to musiałabyś przejść testy sprawnościowe? Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2016-01-06 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Wiem, bo miałam je robione tak samo psychologiczne
![]() ![]() A w więzieniu nie chce pracować. Mam inny pomysł na siebie ![]()
Edytowane przez rdzaf Czas edycji: 2016-01-06 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za bieganko.Mam nadzieję,że pogoda Cię nie zniechęci
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ ![]() ![]() Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-07 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Na wspólna aktywność nie ma czasu a siłownie zamknięte sa za nim wroce do domu. Z kondycja nie mam problemu w mikołajki przebiegłam bez problemu 10 km
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- LaLaRe87 powoedz mi czy brzuch ze zdjęcia jest twój? Wgl zdjecie jest twoje? Nie mam opcji edytuj na tele :/
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno, błagam cię, zdrowie jest najważniejsze! Nie ćwicz nawet dlatego, żeby schudnąć albo żeby bardziej podobać się komuś, ale dla samej siebie, bo kochasz swoje ciało i chcesz być zdrowa. Mam wrażenie, że w ogóle nie szanujesz swojego ciała, a ono też sprawia, że możesz jeździć na te wszystkie zajęcia i mieć energię. Na twoim miejscu zrobiłabym sobie badania, morfologię i zobaczyła, czy oby na pewno wszystko jest ok
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() szczerze mówiąc jak ktoś pokocha sport to będzie szukał okazji, by ćwiczyć.. w lipcu byliśmy na dwutygodniowych wczasach, fajnie było leżeć nad basenem czy morzem, ale jeszcze lepiej spędzało nam się czas biegając wieczorem czy trenując na małej hotelowej siłowni ![]() życze Ci, abyś odnalazła jednak w sobie motywację - zdrowie to piękna sprawa, a do tego efekty które przychodzą w postaci smukłego ciała, pięknej skóry, włosów i uśmiechu, bo przecież endorfiny są jak narkotyk ![]()
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ ![]() ![]() Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-07 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Badań mi nie potrzeba, bo mam robione co miesiąc i mam je złe i mieć będę
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Rdzaf skoro teraz nie masz czasu, możliwości, ochoty itp., to przynajmniej obserwuj jak to się u Ciebie zmienia. Nie wiem, w jakim czasie przytyłaś i ile dokładnie. Jeśli jednak dalej utrzyma się tendencja zwyżkowa, to powinnaś się nad tym głębiej zastanowić. Może teraz Twoja waga jest ok. Jeśli tak dalej będzie- to super. Jeśli jednak dalej będzie lecieć w górę (czego nie życzę!) to kiedy się obudzisz, że robisz coś źle? Jak wskazówka pokaże 80 kg? (oby nie, nie zrozum mnie źle, nie życzę ci tego). Jednak tycie to takie podstępne coś, bo nabiera się powoli (nikt z dnia na dzień nie budzi się o 10 kg większy) i łatwo przeoczyć moment, w którym "normalne" zmienia się w "za dużo". A odwrócić to nie jest łatwo, zwłaszcza jeszcze jak ma się paskudne nawyki żywieniowe. Ponadto z czasem spada tempo metabolizmu i o ile osiemnastolatka będzie chudła od byle czego, tak już np. po 30-tym roku życia trzeba więcej wysiłku i zaangażowania (ale jest to możliwe).
Sam fakt przebiegnięcia 10 km to też wyznacznik taki-se w kwestii zdrowia. Co z tego, że mój kolega mógł przejechać np. 200 km na rowerze z palcem w nosie, jak zaniedbał profilaktykę, olał pewne objawy i pewnego dnia w czasie badań wyszła mu cukrzyca? (czego też nikomu nie życzę!) Trzeba dbać o zdrowie, jeść z głową, ruszać się i nie próbować łapać kilku srok za ogon jednocześnie, bo to prowadzi bardzo często do katastrofy. Edit. Napisz jeszcze jak jesz, może tutaj da się coś ugrać. Edit2. Cyt. "Badań mi nie potrzeba, bo mam robione co miesiąc i mam je złe i mieć będę" Mhm. W sumie ta odpowiedź załatwia wszystko. Bo wiele z tych rzeczy, które wychodzą źle w badaniach, można skorygować odpowiednią dietą i aktywnością. Ale po co? W sumie po tym jednym zdanie żałuję każdej literki wklepanej w swoich wypocinach, bo ty NIE CHCESZ żadnych zmian i chyba oczekujesz jednak tego, że Cię pogłaszczemy po głowie i powiemy, że dobrze robisz. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2016-01-07 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
W sumie stwierdzam czemu obcym osobom ( w tym mnie) ma zależeć na tym żebyś zaczęła ćwiczyć ? Szkoda czasu dla kogoś komu się nie chce ( co mogę zrozumieć ale po co wątek na dziale fitness)
Nie, zmieniam zdanie - nie musisz być szczupła, żyj jak chcesz - kto ci zabroni, ważne że jesteś szczęśliwa ![]()
![]() |
#51 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() Tym bardziej , że Autorka twierdzi , że ma 165 cm , waży 60-65 kg i nosi ciuchy 36-38 ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-01-07 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
.
|
czyli podsumujmy - studiujesz 3 kierunki. 2 związane z więziennictwem, w tym za jeden bulisz, ale nie chcesz pracować w ZK?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- dużo zależy od budowy ciała. ja jak ważyłam 72kg przy 160cm to mieściłam się w rozmiar 40 z różnych sieciówek. wyglądałam spokojnie na 10kg mniej. jeszcze jedno - jeśli nic nie zmienisz w swoim życiu to nadal będziesz tyła. wtedy narzeczony pewnie przestanie narzekać, bo przestanie być narzeczonym. ![]()
![]() |
#53 |
Panaroja
|
jeżeli byłaś napakowana i beztłuszczowa - zdecydowanie jest to możliwe , natomiast przy osobie bezmięśniowej a wysokotłuszczowej raczej przy takich rozmiarach nie da się upchnąć w 38 - 15 kg tłuszczu to strasznie duża objętość . Mięśnie są ciężkie , tłuszcz jest lekki .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#56 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Moje złe wyniki są stabilne,co oznacz, że choroba się nie rozwija, więc w moim wypadku są dobre
![]() Co do więzienia? Dlaczego każdy jak słyszy reso od razu myśli o więzieniu ludzi niedostosowanych jest pełno i nie każdy musi być więźniem np uzależnieni, wychowankowie szkół typu ohp itd...
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Czegoś tu nie rozumiem. Chcesz schudnąć, ale nie możesz ćwiczyć bo jak to sama usprawiedliwiasz nie masz czasu na ćwiczenia. Diety także nie chcesz zmienić bo ją usprawiedliwiasz chorobą. Wydaje mi się, że to są tylko usprawiedliwienia, które szukasz na siłę bo w głębi nie chcesz się zmieniać i jest Ci dobrze z tym jak wyglądasz i jaka jesteś. Nawet jak masz ograniczenia w diecie spowodowane chorobą to możesz ułożyć sobie plan żywieniowy, który będzie dietą, ale składającą się z tego co możesz jeść. W diecie odchudzającej ważna jest regularność posiłków, małe i częste posiłki, które nie pozwolą byś odczuwała głód, niepodjadanie oraz rezygnacja z objadania się na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Kryminalistyka to bardziej ciekawość niż powołanie. Kiedyś moze mi sie przyda
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.