|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Ale ogólnie to jesteśmy skłonni na zakup takiego oto wózka:
http://www.concordiadesign.eu/produkty/candy To jest nasz krośniejski producent, kiedyś nawet chciałam u niego zatrudnić się Głównie sprzedaje za granice, ale już napisałam mejla o cene, mozliwość wyboru tapecerki i pooglądaniaa tu zdjęcie: http://archiwum.allegro.pl/oferta/wo...613528338.html Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-07 o 14:57 |
|
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
NADIA29 Moze skonsultuj to z lekarzem skoro az tak Ci dokucza
Co do wozka mam podobne zdanie jak _emma. Ciezko byloby mi zrezygnowac z kol obrotowych, ale styl wozkow mi sie podoba
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mi też właśnie te koła się nie widzą, chyba trochę ciężko nim manewrować np między półkami w sklepie czy w alejkach na spacerze.Co do tego śluzaka to sprawdź po porodzie co tam się dzieje w podwoziu. Jezu tłuką mi się od rana mieszkanie wyżej czy obok- remontują, głowa mi już pęka Byle po porodzie nikt się już nie tłukł bo zatłukę sąsiadów Muszę się ewakuować na miasto a nie mam kasy ![]() Emma jak żyć? grubo i szczęśliwie Po porodzie będę miała trochę do zrzucenia, u Ciebie niedużo na plusie. U mnie warsztaty 29.01 także spokojnie się tam dokulam ![]() Fjolek masakra z tym połamanym łóżeczkiem. Ja już się boję przez internet zamawiać łóżeczka przez to Wezmę coś stacjonarnie. Jak Ci napisali, że uznają reklamację to zostało Ci czekać na brakującą część.Ja mam spadek formy bo mam jakiś stan zapalny jak zwykle Brałam już globulki Pimafucort, globulki Macmiror, i dopiero po maści za 5zł Clotrimazol coś się polepszyło. Mam Macmiror saszetkę 3g w domu ale się wstrzymuję bo dzidek oszaleje już od tych leków. Jak nie urok to sraczka Ale się namarudziłam, przepraszam ![]() W temacie łóżeczek obczajcie to jakie piękne
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-01-07 o 15:24 |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz z tymi nowoczesnymi to jest różnie. Jeśli zależy Wam na niskiej cenie takiego wózka to właśnie mogą być problemy z "nowoczesnymi" kołami, a te w stylu retro są raczej nie do zdarcia zależy też gdzie zamierzasz przeważnie spacerować bo jeśli po polnych drogach i lasach (tak sobie wyobrażam Ciebie jak mówisz o swoich spacerach ) to lepsze byłyby te duże koła.---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Idealneeeee trochę kosztuje ale za to jakie przyszłościowe ahhh.. przepiękne!!!!
|
|
#3635 |
|
przyczajony tygrys
|
Darolko, przykro mi, że takie akcje odwalają
Zamówiłam aptekę. chciałam od razu machnąć allegro, ale 2x mi się strona wieszała i nic się nie dało zrobić . Może to jakiś znak żeby poszukać innego sprzedawcy?
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam hehe. Dla mnie też jest idealne, tylko cena już nie taka wspaniała hehe 1295zł ja kupię takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ ![]() nieznajoma od świat dziecka zamawiasz? mi od nich przyszła beznadziejnie zapakowana paczka no ale na szczęście dotarła, dobrze, że kosmetyków nie zamawiałam bo by się rozlały 10 razy.
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Misia widzę we wrocku jest 16.02 jak dziś nie urodzę to nabank się przejadę
![]() coś mnie dziś brzuvh niepokoi od rany brzuch mnie pobolewa byłam u kumpeli w szpitlu urodzła we wtore przepiękną dziewczynkę i tak mnie złapał ból że już miałam zejść na ip ale wróciłam do domu i tak leżę z nadzieją że jednak przejdzie jeszcze mąż pojechał do pracy i nie wie kiedy wróci |
|
|
|
#3638 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
od rana miałam gości potem byłam na usg a zaraz też będę wychodzić więc szybciutko się pochwale wizytom a wieczorem was nadrobię mała rozwija się ładnie, równo. serducho i przepływy dobre. Waży w zaokrągleniu 1900 w 32 tygodniu. Czyli według tabel powinna ważyć ok 3200-3400 w terminie twarzyczkę jak zwykle zasłoniła więc znowu nie widziałam Rusza się mało ale ładnie rośnie wiec się nie przejmuje - jest małym leniem i tyle. Pozycja główkowa kręgosłup po lewej stronie - oby już tak zostało
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobie was na spokojnie, a w międzyczasie może jakaś dobra dusza podeśle mi linka z siatką centylowa u dzidziusiów w brzuszku? Na wagę plis
kiedyś próbowałam szukać ale średnio mi szlo.
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne!! Może kupię takie jak już będę miała gdzie postawić..
Dobrze, że od tego sprzedawcy zamówiłam tylko pieluchy.. najwyżej będą pogniecione Cytat:
Pięknie
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, nigdy tak szybko ziemniaków nie obierałam. Przysnęło mi się i dobrze, że TŻ ma w nawyku dzwonić i mówić, kiedy wyjeżdża.![]() Zaraz jeszcze kotlety zrobię, mam nadzieję, że zdążę.
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Córeczka słodko śpi na moim łóżku, idę się do niej przytulić
Chyba wybiorę się popatrzeć i cyknąć fotki to się pochwalę
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
mnie dziś gin powiedziała że liczyć po 200 na tydzień do 36 tygodnia a ostatni miesiąc to ok 500. Więc u mnie wychodzi jeszcze 1300 + 1900 które już wazy - 3200 w terminie.
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj mojej małej baletnicy kupiłam legginsy z tiulową spódniczką. Jestem królową tiulu i kiczu.
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
No obowiązkowo
ja wczoraj albo przedwczoraj w TK Maxx widziałam cały wieszak przebrań dla maluchów, od tych najmniejszych pszczółek i księżniczek |
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark- tu masz 10pc i 90pc
unnamed.jpg
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie zadne w zwierzątka nie podobają zecydowanie minky z szarą bawełną lub jakąś inną pasującą
minky to u mnie must have nic dzieciowe zwierzątkowe mi sie nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
Lewek;- miałam ten sam problem i pytałam na forum, ale pewnie przegapiłaś mój post
![]() Odpoczywaj teraz już w nowym domku ![]() misia880;- zdecydowanie plastikowa butla, to już nie ta epoka na szkło ![]() magda16262- nigdy przy najmniejszym swiatełku, własnie jak pisze bonku, u nas panuje ciemna ciemność. polly_;- na różowo ![]() p.s. żartuje, to zalezy jakie masz meble, styl i t.d. ktoregos_dnia;- jesli dobrze się czujesz, dajesz radę, masz energie i chęć zabawy - kurtka to nie problem, znajdziesz na szmateksie misia880;- ja też mam cienką kutkę, ale modle się aby już mrozy puściły bo muszę 3 swetry pod spód ubierać na spacer. Nie mieszcze się w żadną kurtkę zimową szalona teściowka!! mira81;- też czytałam że isofiksy od 2006 r sa montowane |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem do końca jak te siatkę interpretować.. Ehh nie chce się znowu denerwować. Bo moja mała w 31tc waży 1160g..
|
#3654 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
brawo ty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym to normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak powinno być a jak się czujesz? NADIA29 :cnok: na poprawę humoru i ![]() na nastepnej wizycie skontroluj tego czopa, tym bardziej, że tak boli i dokucza Tobie Wózki w stylu retro sa ładne, ale tak jak piszą dziewczyny, nie zrezygnowałabym ze skrętnych kółek ![]() Isofix od 2006 jako dodatkowa opcja dopiero w modelach po 2011 roku obowiązkowo ![]() Kinga nie denerwuj się, z twoimi skurczami to niewskazane, tez bym poszukala kogos innego skoro ten ma mnie w d... ![]() Dorka to super wieści fajnie, ze wizyta się udała i z małą wszystko ok ![]() Dark http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php Abii podrzuć przepis na bułeczki, rozmroziłam jagody na dzem i bede robila jagodzianki ![]() jade do kolezanki na ploty milego popołudnia dziewczyny
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-07 o 16:34 |
|||||
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Nesea będzie dobrze innej opcji nie przyjmujemy
Misia zdecydowanie zoo Sowa Nessea jesteście naprawdę dzielne mamuśki No ja też tam wtedy ni kupiłam tylko upatrzyłam sobie mebelki które chyba tam będziemy zamawiać. Jak tam zdecydowaliście się na wózek który wybrać ![]() Nadia nic się nie przejmuj jesteś w ciąży i masz prawo być zmęczona i nie mieć humoru ![]() Fasolka obczajałam je na samy początku ale jednak klasyka czyli zwykłe białe proste łóżeczko wygrało ![]() Fasolka też je oglądałam ale pani powiedziała że nie ma wyciąganych szczebelków a to jednak później się przydaje maleństwo samo może wstać i wyjść z łóżeczka także przemyśl ![]() Nieznajomo twardnieje... Przed wizytą w szpitalu byłam jeszcze kupić szlafrok i koszulę nocną w lumpeksie (Za 16 zł) wstawiłam od razu do prania bo chyba się przyda szybciej niż sądzę wstawię jeszcze pranie bo nic ciuszek nie mam nawet przygotowanychŻeby jeszcze się nie okazało że to będzie mój prezent urodzinowy bo ja jestem ze stycznia a tatuś z marca Ktoregos_dnia to jak tylko dotrwam to pozniej kawkę jeszcze tam zaliczamy!!! ![]() Swoją drogą ciekawa jestem która będzie pierwsza do rozpakowania ![]() Emma od rana już mnie coś pobolewał ale oczywiście myślałam że przejdzie no spy już 2poszły. Ile można max?? Ale z tym roczulaniem to faktycznie mogło się nasilić bo aż łezka poszła taka śliczna ta mała i tak sobie leżała koło Nas ahhhhh ![]() Polly mąż chciał dobrze powinnaś się cieszyć że tak dba o Ciebie ![]() Ja także dziś widziałam pełną w lumpeksie strojów karnawałowych
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tabeli podajemy wagę dziecka (płodu) w poszczególnych tygodniach ciąży. Dla każdego tygodnia ciąży podane są trzy wartości centylowe 10, 50, 90. Idealną średnią jest 50 centyli. Wartosć 90 centyli znaczy, że 90% dzieci ma w danym tygodniu ciąży wagę mniejszą od Twojego maleństwa, wynik 10 centyli znaczy że, 90% dzieci ma wagę większą niż Twój skarb. Pamiętaj jednak, że to tylko tabelka poglądowa i podchodź do niej z dystansem. Jeśli masz jakieś wątpliwości, waga dziecka jest poza naszą skalą, nie panikuj, tylko zapytaj swojego lekarza. Dzieci są różna, różnie rosną i nie można ich zamknąć w ramy żadnych tabelek ![]() - takie coś znalazłam - więc i ty nie panikuj tylko zapytaj lekarza |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Dark
Moze twoja mala jest drobniejsza, moja w 28 tyg z groszami wazyla 1290.jezeli gin mowi, ze jest ok.to nie szukaj.innych odp w necie kazdy maluch inaczej.sie rozwija i rosnie
|
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykładowo dla 31t.c. (tabelka po lewej-dziewczynki) normalna waga to pomiędzy 1150g-1900g, czyli 1160g mieści się w granicach i jest w normie jeśli taka byłaby rzeczywista waga zważonego dziecka, bo te wagi są dla wcześniaków.
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
co do tych kursów to koncza się o 20.30 a ja mam z godzinkę na SWPS i dodatkowo młoda o 20 zazwyczaj już spi więc nie wiem czy się zapisywac tym bardziej że tata pewnie bedzie w delegacji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

Głównie sprzedaje za granice, ale już napisałam mejla o cene, mozliwość wyboru tapecerki i pooglądania

a mi też właśnie te koła się nie widzą, chyba trochę ciężko nim manewrować np między półkami w sklepie czy w alejkach na spacerze.
Byle po porodzie nikt się już nie tłukł bo zatłukę sąsiadów 
Po porodzie będę miała trochę do zrzucenia, u Ciebie niedużo na plusie.
Wezmę coś stacjonarnie. Jak Ci napisali, że uznają reklamację to zostało Ci czekać na brakującą część.
Brałam już globulki Pimafucort, globulki Macmiror, i dopiero po maści za 5zł Clotrimazol coś się polepszyło. Mam Macmiror saszetkę 3g w domu ale się wstrzymuję bo dzidek oszaleje już od tych leków. Jak nie urok to sraczka 
. Może to jakiś znak żeby poszukać innego sprzedawcy?
przepraszam hehe. Dla mnie też jest idealne, tylko cena już nie taka wspaniała hehe 1295zł
jeszcze mąż pojechał do pracy i nie wie kiedy wróci

Jestem królową tiulu i kiczu.