|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
Dark według tego co mi dziś mówiła gin jak sobie dodawać to twoja koło terminu powinna ważyć ok 2600-2800. Ale może w ostatnim miesiącu podskoczyć i dobić do 3kg poza tym musisz pamiętać że te pomiary też są niedokładne i jest 15% marginesu błędu, więc twoje dziecko równie dobrze może ważyć 1200-1300 Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2016-01-07 o 16:49 |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tego łóżeczka Ikeowego to już mnie siostra też ostrzegała, że szczebelki się nie wyciągają i trzeba przeciąć potem piłką i już nie do naprawienia. Mam właśnie po niej takie łóżeczko z wyciętymi szczebelkami i dlatego muszę nowe kupować bo noworody muszą mieć wszystkie szczebelki
|
|
|
#3663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słabizna. Chyba czas kupić nowe auto, najlepiej czerwone i kobiece ![]() Cytat:
oszczędzaj się. Za dużo naraz sobie założyłaś, a już trzeba odpoczywać Ja dzisiaj troszkę prasuję, stwierdziłam że nie doprowadzę do zebrania sterty prania bo będzie mi się chciało płakać na sam widok
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się że ważniejsze niż masa są przepływy. Jeśli z nimi wszystko gra to dziecko będzie się zdrowo rozwijać a tłuszczyku zdąży nabrać.
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
No czyli mieści się, tylko drobna jest
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio się zastanawiałam. Tyle się już nagadałyśmy o tych porodach, położnych, naszym podejściu i jestem ogromnie ciekawa jak to wyjdzie w praktyce. Która będzie miała lekki poród, a która gorszy, jak to wszystkie będziemy opisywać. Już się nie mogę doczekać aż się zacznie, może dlatego, że jestem prawie na końcu
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Ktoregos dnia
Moze poczekaj jeszcze troszke bo ja mamna 1 marca i juz mi sie wlacza myslenie
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Dark nie martw się na zapas! Już to raz przechodziłaś, rodzą się w terminie przecież i dzieci 2800, któreś muszą być drobniejsze, spokojnie
![]() dziewczyny, verrerie i kinga jak wizyty? Dorka super, że z małą dobrze ![]() malinka i mira, udało się spotkanko? ja dzisiaj z przerwami cierpię z powodu bólu kurna nie wiem co mi się zrobiło, ale siedzieć nie mogę, leżeć na plecach też, najgorszy jest moment podnoszenia się do pozycji stojącej, aż całe pośladki cierpną! KOSZMAR!! u mnie warsztaty 28.01, może też się zapiszę, a co jeśli dają próbki :P i pierwsza pomoc dla noworodka się przyda!piękne to białe łóżeczko, ale cena jednak zabójcza ![]() co do wagi, u mnie 8,5 kg +, nieco zwolniłam przez tą dietę, ale wolałabym mieć 10+ a za to móc jeść szarlotki, serniczki itp.
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
32
Z tymi roznymi bolami to jakos tak nas sporo dzis. Mnie boli krzyz i co jakis czas pobolewa brzuch, tez nie wiem.czemu mam nadzieje, ze przejdzie leze juz i odpoczywam do konca dnia. |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku u nas pali sie muła w piecu. To takie bagno xd odpad z wegla. Trzeba lopata a to mega ciezkie.. z brzuchem odpada takie cos :/
|
|
|
|
#3670 |
|
Konto usunięte
|
Gosia02061980;- duże dziecko już
Trzymam kciuki aby nic się nie wydarzyło, a ty nie stresujsię, ma być dobrze!verrerie;- ja w ogóle żadnych filmow teraz nie oglądam, nad każdym głupim serialem beczę, horrory to już w ogóle, a na komedii tak sie śmieje że ąz skurczu dostaje ![]() malinka9191;- ja mam pomrożone jedzenie już, ale wiem że mój mąż z tym sobie nie poradzi Ale na teściową mogę polegać, co co a dokarmiać każdego to ona lubi Bonku;ja bym chyba nie usneła jak bym miała miec w pokoju ja też misia880; Kupiłam na olx spodnie ciązowa rozmiar 38 uwaga za 12 zł !! czarne. gratuluje zakupu! Ja autka rożek bym wzięła, syn tak doradza ![]() nessea;sowa współczuje wam tych przejść z cukrem. emma- jak bym zjadła taką tartę, mniamm, ale mam mega lenia do gotowania. W ogóle ost. mało co robię w kuchni U mnie + 4,5 kg, obwód bębenka 83 cm czyli 21 na +
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kuzynka urodzila dziecko 2600 i wszystko ok takze nie martw sie Twoja niunka jeszcze przez 2 miesiace z hakiem urosnie |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Ale gonicie dziewczyny..ledwo doczytalam wczorajsze posty a dzisiaj juz znowu do tylu..
Ale bede nadrabiac dzielnie.. Labo zalatwilam, wynik po 18h. Kupilam Rophylac, zalatwilam pielegniarke. Zastrzyk jutro. Ustalilam dowoz wozka na jutro rano. No i przede wszystkim milo spedzilysmy z Malinka popoludnie na pogaduszkach ![]() A teraz po wynik i wieczorem bede podczytywac co u was.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę do Mediaexpert zobaczyć czy mają na stanie termometry bezdotykowe. Mam kartę podarunkową na 40 zł, zawsze to trochę taniej będzie.
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Mi gin pow ze 2500 kg w terminie to zdrowy noworodek
|
|
|
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny może Wy pomożecie! Pisałam tu już ze dwa - trzy razy. Rozpoczęłam 32 tc, druga ciąża. Od trzech dni czuję czasem że mam twardy brzuch, ale dziś to cały dzień jak tylko stoję albo chodzę brzuch jest twardy, jakby napięty. Jak się położę to odrazu jest "normalny". Nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczów, nic nie ciągnie. Czasem coś zakłuje w dole brzucha ale to już się wcześniej zdarzało.
Czy mam się tym przejmować? Słyszałam o twardnieniach brzucha, ale w pierwszej ciąży tego nie doświadczyłam. Nawet nie jestem pewna czy to te twardnienia czy np. jak wstaje to dziecko się jakoś tak układa, że ten twardy brzuch to poprostu maluch?? Nie wiem, pomóżcie coś... Wizyta za 2 tygodnie, więc nie wiem czy jest z czym lecieć do lekarza już.
|
#3676 |
|
Konto usunięte
|
Kiinga26;- pewnie że tak! Niektórzy sobie wyobrażają za dużo, nic zaczekasz do środy, trudno
Dorka__00;- dobrze że wszystko dobrze po wizycie. Szkoda że buźki nie widziałaś, ja juz też stęskniłam się za moim malcem, w poniedziałek wizyta emma;- u nas karnawal w niedziele, mąż nawet sale idzie pomóc ubierać, a synek wymyslił strój..OMG bumbleebee z serii transformers, na allegro 100, trochę mi szkoda.I tak nie kupiłam mu, nie wiem jutro pojadę po lumpach zobaczyć co tam jest magda16262;32 - ja też do kalekóskuw dołączam się misia880;- jakbym nie dokładała do pieca u teściów, to chyba bym zamarzła już dawno.Oni są zimnolubnymi ludźmi, a ja zmarzluch straszny. Ciągle byli o to kłótnie i najważniejszy powód aby jak najszybciej wyprowadzic się. Współczuję z całego serca! |
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Polly
Termometry bezdotykowe w lidlu od 16.01 koszt 49.99 zl o ile dobrze pamietam
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z bliźniaczkami, to aż tak się nie liczy chociaż teraz to już poleci
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
O matko blady strach padl na nasz watek haha nastepne w kolejce jestesmy MY!!!!
![]() Ja wrocilam z hurtowni mam podklady poporodowe majtki itp itd kupilam pieluche bambusowa, dwa smoczki z lovi czapke na zime dla synka i stanik do karmienia
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolko zauważyłam wlasnie ze nie ma wyciaganych szczebli. Szkoda bo to wygodne rozwiazanie.
32 super waga! Po ciąży nadrobisz słodkości!! 😉 Nadia Twoja waga i obwód brzuszka jak u modelki! Ja mojej kupiłam sukienkę dla baletnicy w h&m za prawie 60zł ale niech jej będzie😉 jest piękna i może jeszcze za rok ubierze bo sklada się z elastycznych body i tiulu.
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia chudzinka 4kg na plusie to ja miałam pewnie we wrześniu haha
a rano sprawdzalam lutowki czy któraś poszla juz do odstrzału
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Benka ja zapewne nie przejelabym sie samym twardnieniem jesli nie boli ale jak niepokoi Cię to to jedź na IP bo do wizyty jeszcze daleko 😉
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- O kurczaki!!! Aż mnie bożena zabolała!!! Ale trzeba przyznac, że sukcesem naszego wątku jest brak skrajnych wcześniaków. Zdarzyły się poronienia i tragedia Militu ale żadne dziecko nie przechodzi koszmaru walki o każdy oddech..
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Emma
Oby jak najdluzej kazda z nas teraz nosila malenstwo i dobrze, ze tak.jest chociaz troche z nas mialo lekkiego stracha
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda
skrajnych wcześniaczków u nas nie będzie teraz już powoli do przodu, każdy tydz dłużej to lepiej dla naszych szkarbów ![]() choć nie ukrywam, mam coraz bardziej uczucie ze to niedługo ![]() muszę pogonić męża, żeby robił komodeee bo chce układać dzidziowe ciuchy ![]() jutro na 16.00 mam trzecie badanie prenatalne oby z synkiem wszystko ok
|
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
macie gdzies na stronie ten termometr z lidla? ja g o niewidze
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Prosze
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Macie zamiar pić herbatę z liści malin?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

kazdy maluch inaczej.sie rozwija i rosnie

oszczędzaj się. Za dużo naraz sobie założyłaś, a już trzeba odpoczywać 
kurna nie wiem co mi się zrobiło, ale siedzieć nie mogę, leżeć na plecach też, najgorszy jest moment podnoszenia się do pozycji stojącej, aż całe pośladki cierpną! KOSZMAR!! 

Trzymam kciuki aby nic się nie wydarzyło, a ty nie stresujsię, ma być dobrze!