|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Nebula potwierdzam słowa Dotki my też kilka miesięcy temu mieliśmy mole. Najpierw wrzucilismy co niektóre rzeczy. Był spokój kilka dni. Później od nowa i dopiero wyrzucenie wszystkiego dosłownie wszystkiego pomogło. I umycie woda z octem.
|
|
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Halo
![]() Magda, ja dziś stwierdzam ze trochę żałuje ze wydałam na makijaż, sama zrobiłabym podobnie, albo z pomocą koleżanki, ale... Z drugiej strony nie wiem czy nie trzęsły by mi sie ręce i czy by wyszło jakbym sama robiła.. Co do przewijaka ja mam taki na łóżeczko bo nie mamy więcej miejsca w sypialni i taką ceratke na wyjazdy z medeli, dawali na SR ![]() Byłam na wizycie i małej główka jest na wyciagnięcie palca, ale szyjka nie chce pracować dzięki temu gin zafundował mi masażyk szyjki macicy. Myślałam ze wbiję zęby w fotel... Skurcze sie pojawiły, ale wzięłam kąpiel żeby złagodniały. Teraz odpoczywam. Nie wiecie czy ten masaż faktycznie coś daje?Chustę mam, z little frog i odkupiłam Bondolino - skradło moje serducho ![]() Bepanthen mam i kocham, ratuje moje sutki jak pękają...
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2016-01-07 o 17:30 |
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
a właśnie zapomniałam jakby któraś szukała tanich klapek pod prysznic to od dzis sa w lidlu za 15 zł całkiem spoko jak na ta cene
![]() moja torba juz chyba gotowa.... boje sie Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2016-01-07 o 17:30 |
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
CZARNULA 3 cie piętro oddział VII
![]() Zamówiłam sobie mufkę od milutkiej bedzie pewnie jutro... Juz sie doczekać nie moge jak ja wytestujeA wiecej w klubie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Nebula nie stresuj się tak tym porodem. Fakt faktem zrobili mi dużo podczas niego, ale ja to odbieram akurat pozytywnie. Przez dwa dni bóli i lekkich skurczy zrobiło mi się rozwarcie raptem 4cm więc szło to jak krew z nosa. Jak mnie podłączyli pod ktg to okazało się, że podczas każdego skurczu małemu leciało trochę tętno, bo miał wokół szyi owiniętą pępowinę i rączkę przy główce i podczas skurczu dodatkowo tą łapką pępowinę uciskał, więc gdybym nie zgłosiła się do szpitala i gdyby mi pod kontrolą lekarza i położnej nie przyspieszali tego porodu to mogłoby być kiepsko. Dodatkowo moje wody były już lekko seledynowe więc też to, że poród odbył się szybciej to w moim przypadku słuszna decyzja. A znieczulenie to już akurat moja decyzja dla mojego własnego komfortu. Dużo mi to dało naprawdę. Także nie ma co twierdzić, że te metody przyspieszania porodu to samo zło, bo naprawdę czasem lepiej wywołać przez wzgląd na dobro dziecka. A Oluś urodził się zdrowiutki i jest małym aniołkiem. Nie miał żadnych siniaczków czy krwiaków, był tylko troszkę siny ale to od pępowiny. Jest grzeczniutki i kochany więc napewno te interwencje mu nie zaszkodziły.
Joanna powodzenia
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, w walkach bylam na spowiedzi, a zeby bylo smieszniej to akurat w tym kosciele trwal jakis slub wiec miny gosci byly bezcenne
![]() Zuken gratulacje jakie Olaf ma wymiary? Wrzuccie jakies info Niezdara to szybko Ci wymasowal ta szyjke, Ty masz chyba jak ja termin na 25, a teraz dopiero 37 tc ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na wszelki wypadek skompletowałam torbę do szpitala, jeszcze tylko muszę dorzucić staniki do karmienia, które są w drodze i to by było wszystko. Siedze właśnie w kolejce do lekarza, a przede mną 13 ciężarnych! Chyba zapuszczę tu korzenie :/
http://woolenstyle.blogspot.com/ Edytowane przez bigcoffee Czas edycji: 2016-01-07 o 17:50 |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Casaa, fakt ze szybko ale przez cukrzyce łożysko juz dojrzałe i wód płodowych jest na styk. Zobaczymy czy coś to da jak nie urodzę do poniedziałku to chyba zacznę chodzić po schodach, bo nie chce żeby znowu mi to robił
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I gdzie tu zasada 'ciężarne bez kolejki'
|
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze tak blisko, a tak daleko! Niech już wyłazi Bigcoffee - współczuję
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
joannarol mocne kciuki! powodzenia i dużo sił
![]() Dotka fajnie, że po wizycie u gina wszystko ok! kurde tak się czlowiek przyzwyczaił do wizytowania gina min. raz w miesiacu, ze termin za pół roku wydaje się taaaki odległy ![]() Co do chust to ja nie zamierzam nic kupowac dopóki nie spotkam się z tą doradczynią od chustowania i liczę, że ona mi doradzi. Bo ja tematu nie za bardzo ogarniam to raz, a dwa np. jak u Dotki okazuje się, że nie może być chusta taka tylko musi być inna. My już po pierwszym ktg U mnie skurczy praktycznie brak co bylo do przewidzenia Młody tętno super książkowe, ale jak mu babeczka głowę uciskała to mega się wnerwiał ![]() Jutro za to gin i szpital - kwalifikacja do cc, będzie się działo
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Joanna powodzenia !
![]() Magda Tz był dowiedziec sie o te 1000zł miesięcznie przez rok i jesli ja nie pracuje a mąż ma umowe na czas nieokreślony to przyznają Tylko ja jeszcze dostaje z ZUS świadczenie rehabilitacyjne do kwietnia od poczatku ciąży a mąż sie nie dowiedział czy to nie bedzie kolidowało. Ale chyba nie bo nie mam prawa do zasiłku bo złożyłam wypowiedzenie w pracy a potem przeszłam na to świadczenie. A ubezpieczona jestem u męża w pracy. Dokumenty jakie potrzeba to: -dochód z US za 2014rok --składki na ZUS za 2014rok -świadectwo pracy odtatniej plus PIT11 -karta ciąży -akt urodzenia dziecka plus pesel -2 dowody osobiste -moje zgłoszenie do ubezpieczenia u męża w pracy (jeśli ktoś jest zarejestrowany u UP to taki papier o ubezp.) Można złożyć nie w miejscu zameldowania ale trzeba poświadczyc ze sie mieszka w tym miejscu. U nas może być umowa najmu. |
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tez fakt, ze wydasz na kosmetyki, pewnie nawet więcej niż 100 zł żeby sie utrzymały tyle czasu. Ja na codzień używam droższych bo mam wybredną skore i mi wszystko spływa albo ją przesusza. A moze ktoś z zaproszonych gości ogarnia te sprawy i zrobi Ci makijaż w ramach prezentu?
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, no dokładnie, ja się nastawiałam na Lenny Lamb albo NatiBaby i co? I to nie są chusty dla nas, więc szkoda kasy by było.
A co do gina, to w ogóle dziwnie leżeć na kozetce i nie musieć spoglądać na ekran od USG ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Magda, a co do malowania, to moim zdaniem lepej dopłacić te 100zł, niż się męczyć i malować samemu, skoro nie masz ani zdolności ani kosmetyków. My np. dopłacaliśmy 400zł fotografowi za dojazd, bo mimo że Kraków, to jednak wybraliśmy gościa z Podkarpacia |
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko ile papierów Ja też jestem u męża ubezpieczona Cytat:
Mam wśród gości fryzjerkę, ale później pomyślałam, że nie dość, że nas 3 uczesać to jeszcze ona też by chciała się przygotować i stwierdziłam, że nie będę jej głowy zawracać Ja nie używam żadnych fluidów i innych takich cudów więc no ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Dotka - aż tak mnie nie stać ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- A właśnie jak to jest z zameldowaniem dziecka Bo ja jestem zameldowana u rodziców, a Tż u swoich rodziców. Mieszkamy tu, ale nie jesteśmy tu zameldowani nawet tymczasowo. To gdzie to dziecko? |
||
|
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
Dziecko tam gdzie matka, tak mi sie wydaje miała moja bratowa.
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie dużo tych papierów trzeba. |
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Niezdara to rzeczywiscie lepiej zebys urodzila w przyszlym tyg
Karen za kwalifikacje ![]() Dotka, na pewno dziwne uczucie, jednak przez te 9miesiecy sie przyzwyczailysmy wazne, ze u Ciebie wszystko ok a powiedz mi jak sprawdzal szycie macicy? Przez usg przez powloki czy dowcipnie?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o kciuki za jutro
Jak tylko będę w stanie i dojdę do siebie, to odezwę się.Żeby się odstresować, zjadłam 2 kawałki czekolady Cukier po 20 minutach 96 mg/dl.
Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2016-01-07 o 18:52 |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli mamy mieszkanie własnościowe, ale ani ja ani TZ nie jesteśmy w nim zameldowani to nie możemy tu Mlodego zameldowac?
Candy wielkie i mocne kciuki!
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Bigcoffe to ci w tej kolejce do jutra zejdzie...
DOTKA tobie poradziła grubsze chusty przez wcześniactwo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Casaa w ciazy miałam wcześniejsze blizny badane przez brzuch na usg- potem dowcipnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren super, że ktg ok
za jutro ![]() candy
|
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
A
Cytat:
Dokładnie nie wiem ale mój brat kupił z zoną mieszkanie a ona zameldowana była u rodziców to młodego tez u rodziców mieli zameldowanego mimo iż on juz na swoim lokum.. Musiałabyś jeszcze dopytać ale u nich tak było, nie sądzę ze z wygody mogę dopytać ich czy nic nie pokręciłam
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz..
My tez mamy rozne adresy a mieszkamy gdzie indziej i Witek jest zameldowany tam gdzie ja. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Joanna
![]() Kamilka mi znajoma mówiła ostatnio o kocykach firmy cm like a bird- przerzucila się na nich z LaMillou. Mają ladne kolorowe wzory, świetnie się piorą i sa dużo tańsze od LaMillou. Ahnessy tak naprawdę w żakardowej chodzi po prostu o piękne wzory (tkana roznymi rodzajami splotow) i zwykle ma dwie różne strony (tkane inna nitka) a jaki zakard LL masz na oku? Plus zakardy niektórych firm podobno wzory mają często mocno wypukłe więc trzeba większej wprawy żeby zamotac. Ale jeśli chodzi LL to ja mam ich koronke i owszem czuć wzór pod palcem ale nie jest wypukły i jest dość gruba bo ma gramature 280. A ja padam zaliczylam wizytę w ubezpieczalni, na poczcie, w Ikea, pepco i Rossmanie -ledwo nogi ciagam:P ale załatwiłem praktycznie wszystko co chciałam więc mimo zmęczenia jestem zadowolona
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka tez potwierdza, ale w poniedzialek przejdę sie do urzedu miasta i zapytam co w przypadku gdybym ja sie u nas zameldowala tymczasowo? może wtedy by sie udalo Jaska tez tu zameldowac bo wole tak niz w domu rodzinnym... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, Dotka thx za info odnosnie blizny
![]() Candy, ja sobie obiecalam, ze dzien przed cc to sobie paczka zjem, a co :P testowalam jakis czas temu kawalek kopca kreta i cukier mialam po 20 ok 90, 40min chyba 106, a po 1h juz kolo 90 ale jeden kawalek pizzy i 170 potrafi wywalic :PWyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

dzięki temu gin zafundował mi masażyk szyjki macicy. Myślałam ze wbiję zęby w fotel... Skurcze sie pojawiły, ale wzięłam kąpiel żeby złagodniały. Teraz odpoczywam. Nie wiecie czy ten masaż faktycznie coś daje?

bedzie pewnie jutro... Juz sie doczekać nie moge jak ja wytestuje

Niech już wyłazi
Bo ja jestem zameldowana u rodziców, a Tż u swoich rodziców. Mieszkamy tu, ale nie jesteśmy tu zameldowani nawet tymczasowo. To gdzie to dziecko?
Jak tylko będę w stanie i dojdę do siebie, to odezwę się.
Cukier po 20 minutach 96 mg/dl.
08.09.2012