|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Melduję się po wizycie.
Wracam do moich przyjaciół leków przeciwskurczowych ...Ale jest dobrze. Macica póki co ,,zrelaksowana" , szyjka zamknięta, dluga - ale u mnie to standard nawet w czasie porodu. Mała Alaicja już na pewno zostanie dziewczynką Waży 1370g - 29 tydzień.Przepływy prawidłowe, ruchy intensywne ![]() Lekarz powiedział,że cięcie będzie wcześniej, ale jeszcze nie teraz Ogólnie moja córcia książkowa, ale zapowiada sie na jakieś 4000g ![]() Emma też ostatnio o tym pomyślałam , że ominęły nas zbyt wczesne porody , a największym dramatem była historia MiliTu. Dziewczyn które poroniły na początku też mi szkoda, ale MiliTu nosiła ciążę do 22 tygodnia ![]() Nadia żebyś wiedziała, że się nie ugnę Jutro pójdę do rodziców zrobić pranie. W sobotę podrzucę kolejne i jakoś dotrwam do środy
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
I od którego tygodnia się powinno ją pić? Słyszałam, że od 34.
|
|
#3696 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wzięłam zoo czerwone ![]() też miałam chęć się na to zapisać ale strasznie późno, w sensie pory dnia poza tym wszystkie szkolenia i konferencje na jakich byłam w ciągu ostatnich 2 lat były w tym hotelu i mam go dość :PCytat:
![]() Cytat:
bułeczki układa się niedaleko siebie w głębokiej blaszce i wtedy wychodzą takie bardziej kwadratowe i połączone ze sobą ja robiłam bez kruszonki za to posmarowałam jajkiem i posypałam cukrem i cynamonem
|
|||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do herbatki to muszę pogadać z ginem
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
hejka
u nas nie ma koledy, wiec po co ma stac i sie kurzyc a miejsce dla corki trzeba szykowac pozniej juz mi sie nie chcialo kompa wlaczac spie po 6-7 godz, padam na twarz a jak przyjdzie co do czego to oczy jak 5 zl ![]() zaraz bede zamawiac na e-bayu kocyk i buciszki dla ksiezniczki - zaplanowalam baleriny lub mokasyny do sukienki, jakies trampeczki i cieple paputki mam juz upatrzone kilka, ale takie sa sliczne, ze wzielabym wszystkie najchetniej haha wiem, ze buty na takie malenstwo sa zbedne, chce kupic tylko na wyjscia jakies, bo i tak pewnie dlugo na nozce nie pobeda wrzucam jeszcze fotke jutrzejszego obiadu i mojej kolacji dzis
|
|
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taak? a ja myslalam ze oddycha jak człowiek i to słychać albo widac chociaż ruch klatki piersiowej
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Miałam kryzys dzisiaj cały dzień, 14 dzień w szpitalu wszystko mnie wkurzało! Pielęgniarki, sprzątaczki, jedzenie a nawet ksiądz ![]() Kiinga dobrze, że wszystko okej kawał baby się zapowiada ![]() Abii też tak będę wisiała nad łóżeczkiem dlatego zastanawiam się nad monitorem oddechu zwłaszcza, że mała urodzi się wcześniej..Benka ja też tak mam, pytałam położoną i powiedziała, że nie jest to groźne tylko trzeba dużo leżeć.. Jestem w szpitalu więc mi nadal podają magnez w kroplówkach niby na to także tego.. Położna swoje, lekarze swoje.. Co do łóżeczek, znalazłam fajną stronkę ale ceny ![]() https://www.e-feretti.it/m/produkty/meble,2,2329
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi powiedz, że w środku są banany ![]() Ja jutro u TŻ zamówiłam frytki ![]() No kawał dziewuszki Super, że wszystko gra ![]() A ta herbatka malinowa to na przyspieszenie porodu, tak? Ale serio to działa? Bo to chyba po kilka litrów dziennie by było trzeba
|
|
|
|
#3702 |
|
Konto usunięte
|
benka99;myślę że powinnaś odpoczywać, ja również mam taką sytuację z tym brzuchem, warto zażywac magnez też.My tutaj dużo piszemy o takich dolegliwościach, zapraszamy do lektury
![]() misia880;O matko blady strach padl na nasz watek haha nastepne w kolejce jestesmy MY!!!! ![]() a mi się wydaję że to jeszcze tak dluuugo.. Ja coprawda na 24 aż, ale marzec to już bedzie powaznie. Teściowa powiedziała że w 3 trzymestrze to dopiero zacznę nabierać , bo tyle kg to coś za mało jak na 3 trymestr.Moja aplikacja pokazuje że powinnam ważyć 57,8-59,5, a waże 51,3
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-07 o 19:53 |
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie smoczki kupujecie, ile sztuk?
|
|
|
|
#3705 |
|
Konto usunięte
|
ja chyba znów wszystko z avent będę kupować, przy Igorku miałam większość z avent- butelk, smoczki..
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko zobaczyłam naleśniki u eeyesblue, to młoda od razu dostała czkawki.
Jutro będą na obiad.![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ja kupię 2 z avent.
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
Polly u mnie tez ! Jadlam kolacje a przez nie jestem.glodna . Jutro u mnie nalesniki z nutella i bananami !!
Nie dosc ze nie moge opanowac slodyczy to wy takie smakolyki pokazujecie
|
|
|
|
#3708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dokladnie ser bialy, smietana i banany nie chcialam dawac surowego zoltkafrytki na kolacje jutrzejsza jak znalazl jeszcze z tzw. posypka jeden z Avent taki najmniejszy 0-2 i 2 z MAM ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
wybaczcie! |
||
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ powiedział, że zrobi mi jutro te naleśniki, podlizuje się teraz.
![]() Dzisiaj też sobie zapunktował, bo mi z rana auto odśnieżył.
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
My juz po USG. Dopiero niedawno wrocilam, bo mialam na 18:30 a nie jest to blisko domu.
Synus zdrowy. Wg miesiaczki jutro zaczynam 32 tydzien, a wg USG jutro zaczynam 33 wiec jest tydzien wiekszy. Synus wazy 1804g. Jestem szczesliwa. Czy wy tez macie, ze czasami jakw stajecie tak strasznie was zaboli brzuch na dole? U mnie to taki bol, ze zeby zaciskam, jakby mi pekal brzuch od srodka albo jakby mi ktos cos wyrywal.
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro fasolke po bretonsku na obiad
![]() Na 12 paznokcie mam :d A na 16 te prenatalne Takze dzien pelen wrazen ;d |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie.. Podejrzewalam, że będzie powtórka z rozrywki z 21 tc kiedy mała była sporo poza 10 centylem.
Badanie 3 prenatalne mam dopiero 18 stycznia wiec się dowiem jak z przepływami i czy narządy się dobrze rozwijają itd. Bo dzisiaj to mała z łaska zmierzył mój lekarz, aż byłam w szoku ;-) Jeszcze gdyby tż mnie trochę na duchu podniósł.. Eh ![]() Jutro musze się wybrać do ZUSu i załatwić parę spraw, żeby mi przypadkiem wypłaty nie wstrzymali przez podwójne ubezpieczenie - z firmy i urzędu pracy.
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj w okolicach mostka bolało, jakby ktoś mnie przypalał, czy coś.:<
|
|
#3717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i widziałam, że wrześniówki 2016' już są ![]() Dobrze, że nasze dzidki jeszcze się nie pchają, niech sobie przybierają ![]() Kinga czyli dobre wieści ![]() Cytat:
bo ja zamierzam umieścić właśnie dzidka obok w pokoiku, jutro kupuję monitor oddechu i mam nadzieję, że to mnie chociaż trochę uspokoi, a i tak pewnie będziemy nad nim "wisieć" w razie czego przeniesiemy samo łóżeczko do Nas, zobaczymy w praniu jak to będzie mam dwa malusie pokoiki i nie idzie wszystkiego upakować do jednego. Położę się od drzwi i mam 2 kroki obok na róg do łóżeczka ![]() Słoneczko biedna a Ty dalej w szpitalu Bonku ja nie mam jeszcze smoczków, też się zastanawiam, wezmę jakiś jeden może. Zamówiłam książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Jutro ma mi przyjść przesyłka. ![]() Dzisiaj czytałam o 30t.c. te dzidki już mają twarzyczki, wszystko, nóżki, rączki, jak 800g leżą już w inkubatorach to tam normalne ludziki w środku Nas są Ja też czuję będę matka wariatka już uwielbiam Oleńkę ale nianię chcę wynająć do pomocy bo nie mam na miejscu babć a sama oszaleję i chciałabym w miarę szybko wrócić do pracy. Nie wiem jak to będzie ale na pewno czeka Nas wyjątkowy czas. Muszę kupić dobry aparat albo kamerę
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak nazywa sie ten drugi sprzedawca u ktorego kupujecie? pierwszy to swiat____dziecka a ten drugi?
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Dark wszystko będzie dobrze
przecież zawsze masz nas my cię zawsze wesprzemy![]() Właśnie wróciłam z Kauflandu i kupiłam proszek Lovela bo 1,8 kg był za 13,49 ale wzięłam do białego bo do koloru został jeden i jeszcze się sypał może znajdę gdzieś jeszcze ten do koloru. ja dziś rano miałam w brzuchu taką jakby twardą kulkę ale nie bolało i się wystraszyłam ale za chwilkę mi to przeszło i tak sobie pomyślałam że może to była główka albo jakaś inna część ciała a wizyta dopiero we wtorek |
|
|
|
#3720 | |
|
Wtajemniczenie
|
vererie mnie tak boli jak wstaje z łózka w nocy lub rano az podnosze brzuch i chwile schodzi zanim sie wyprostuje i zrobie kilka kroków
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Waży 1370g - 29 tydzień.
Jutro pójdę do rodziców zrobić pranie. W sobotę podrzucę kolejne i jakoś dotrwam do środy

. Może to jakiś znak żeby poszukać innego sprzedawcy? 

u nas nie ma koledy, wiec po co ma stac i sie kurzyc a miejsce dla corki trzeba szykowac
spie po 6-7 godz, padam na twarz a jak przyjdzie co do czego to oczy jak 5 zl 
jeszcze mi powiedz, że w środku są banany 

wybaczcie!