Sierpnióweczki 2016! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 22:18   #2191
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Bobo zaczyna być widoczne, uwypukla mi się brzuch ponizej pępka. Dla "obcych" niewidoczne, ale dla mnie i męża zmiana widoczna, mimo mojej wagi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:21   #2192
agus87
Zakorzenienie

witam się wieczorową porą
po 3,5 km marsz-biegu
Stary 2016-01-07, 22:22   #2193
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że dostanę zielone światło na aktywność fizyczną. Jak nie od zaraz to chociaż od II trymestru. Marzę o basenie teraz.
Stary 2016-01-07, 22:29   #2194
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
po 3,5 km marsz-biegu
Gdzie masz to źródełko z energią? ??? Chętnie skorzystam bo ja czasami czuje się jak flak po kaszance. Nawet mąż zauważył że tym razem jakaś taka wymeczona jestem. A w poprzedniej ciąży mimo nudności i wymiotów, skurczy latałam jak głupia.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:09   #2195
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja napiłam się pepsi bo miałam straszną chęć i mi pomogła na mdłości nie wiem czy na długo ale co za ulga

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:11   #2196
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja napiłam się pepsi bo miałam straszną chęć i mi pomogła na mdłości nie wiem czy na długo ale co za ulga
Pepsi czy cola jest dobra na niestrawnosc Przynajmniej mi zawsze pomaga jak zjem za dużo.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:30   #2197
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
oo pepsi też bym się napiła

Witam po wizycie Dzieć ma niespełna 3 cm, wg om dzisiaj skończyłam 11 tydz, ale wg usg 9t+4dni czyli tak jak mi lekarz mówił od początku, ciąża nieco młodsza.

Założył mi dzisiaj kartę ciąży, położna mnie pomierzyła i poważyła- zaczynam z wagą 54kg, ciekawe do ilu dobiję moja mama gdy była ze mną w ciąży przytyła ok 20kg

Umówiłam się też na prenatalne. Nie dostałam skierowania, więc prywatnie-199zł. Następna wizyta u mojego gina 4.02. A od jutra zaczynam l4

Aaa u mnie też już nieco widać brzuszek!
Stary 2016-01-07, 23:30   #2198
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Bobo zaczyna być widoczne, uwypukla mi się brzuch ponizej pępka. Dla "obcych" niewidoczne, ale dla mnie i męża zmiana widoczna, mimo mojej wagi.
ja zastanawiam sie kiedy u mnie bedzie widoczne ze to ciąża. Niestety mam grubasny i otłuszczony brzuch, patrze w lystrze ale widze tylko tłusta fałde.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:34   #2199
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Witam po wizycie Dzieć ma niespełna 3 cm, wg om dzisiaj skończyłam 11 tydz, ale wg usg 9t+4dni czyli tak jak mi lekarz mówił od początku, ciąża nieco młodsza.

Założył mi dzisiaj kartę ciąży, położna mnie pomierzyła i poważyła- zaczynam z wagą 54kg, ciekawe do ilu dobiję moja mama gdy była ze mną w ciąży przytyła ok 20kg

Umówiłam się też na prenatalne. Nie dostałam skierowania, więc prywatnie-199zł. Następna wizyta u mojego gina 4.02. A od jutra zaczynam l4

Moja mama przed ciążą niecałe 50 przed porodem ponad 90kg, hahah pewnie dlatego jestem jedynakiem .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:40   #2200
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Moja mama przed ciążą niecałe 50 przed porodem ponad 90kg, hahah pewnie dlatego jestem jedynakiem .
O kuuurde, o takim przyroście wagi w ciąży jeszcze nie słyszałam
Stary 2016-01-07, 23:50   #2201
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
ja zastanawiam sie kiedy u mnie bedzie widoczne ze to ciąża. Niestety mam grubasny i otłuszczony brzuch, patrze w lystrze ale widze tylko tłusta fałde.
Dokladnie jak ja

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 00:04   #2202
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Ja ogólnie jestem szczupła, tzn. taka normalna, ale bardzo zawsze wydymało mi brzuch. Rano płaski, ale po zjedzeniu czegokolwiek, nawet małego kęsa, okrągła piłka. Czasem nie będąc w ciąży miałam ciążowy brzuch (który, chyba skutecznie, wciągałam). Stąd może ciężko mi cokolwiek zauważyć?

Ale nie widzę żadnych zmian w wyglądzie, nic nie czuję żeby było jakoś inaczej
Stary 2016-01-08, 05:46   #2203
TinkerrBell
Zadomowienie

Wczoraj miałam zapierdziel w pracy, tylko was podczytywalam ale nie miałam czasu napisać, a później poleglam w łóżku po 20

Ja również nie mam mamy ani teściowej przy swoim boku. Ale już po kilku miesiącach mieszkania tutaj poznałam wielu wspaniałych ludzi. Bardzo często się wymieniamy opieka do dziecka. Np w poniedziałki i wtorki po szkole przychodzi do mnie syn koleżanki bo ona w pracy, za to moja młoda idzie do niej w środę i czwartek
Jak chcemy wyjść na randke to też sobie podrzucamy dzieciaki. Jak musiałam zostać w szpitalu na lyzeczkowaniu również.

Za to co roku wysyłam młoda do Polski do babci na 6 tyg. Najbardziej egoistyczna i cudowna rzecz na świecie moja mama i moja babcia czekają na ten okres przez cały rok, młoda tak samo. W tym roku pojedzie też na kolonie.

Ja nie wierzę, że nie ma się nikogo. Chyba że się nie wychyla nosa z domu.
Stary 2016-01-08, 05:55   #2204
asicuha
Wtajemniczenie

TinkerrBell fajnych masz tych znajomych. Czesto ludzie nie chca sie angarzowac, maja swoje sprawy, a Wasz uklad na prawde fajny!
U mnie z Tesciami bedzie bedzie ok, na emeryturze, ale juz dosc wiekowi, chetni do pomocy, wiec wykorzystywac ich bede
A moja Mamcia? Pewnie chetna mniej, bo w mojej rodzinie glupi zeyczaj sie narodzil ze wykorzystyja ja moja siostra i bratowa w zasadzie non stop ze swoimi brzdacami, wiec od czasu do czasu tak, ale Mamie tez chce dac odpoczac
Ps w zalaczniku moja Kruszynka <3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452228940986.jpg (57,3 KB, 34 załadowań)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 06:16   #2205
zonamojegomeza
Zakorzenienie

shybuya mi też wyskakiwał brzuch po jedzeniu. I teraz mam wystającą piłkę która trudno wciągnąć. A mimo to coś się zaznacza. Wieczorem lepiej widać niż teraz. Teraz ma am i nic, zero.

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ale cudo.
Stary 2016-01-08, 07:58   #2206
Piernik Torunski
Zakorzenienie

DobraDusza gratulacje z powodu udanej wizyty, brawa dla fasolki już nie tak małej

cześć dziewczyny, dobrze, że dziś piątek
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:11   #2207
tija93
Zakorzenienie

Hej

Też u nas będzie ciężko z pomocą rodziców, jedni 150km od nas, drudzy 300 W sumie mi to odpowiada, nie chce dobrych rad zatroskanych mamuś

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Pojechałam z tesciami do lidla na zakupy. Jednak nie bede nigdzie wychodziła. Miałam takie kłujące bóle w podbrzuszu i jajnikach jak chodziłam. Zastanawiam się czy to tylko rozsciąganie się macicy, w koncu w dobrym kierunku, a nie w szyjkę.
Największy szkopuł ze skracającą szyjką jest to, że tego nie czuć. To co teraz czujesz to raczej rozciąganie macicy.

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
U mnie też ciągły brak czasu na nadrabianie wątku a jeszcze zdecydowaliśmy się z Mężem na szczeniaka kundelka niedługo adoptujemy Dziś mój Małż zobaczył Groszka/Fasolkę nieważne jaka płeć spóźnił się ale gin nagrał usg na moją prośbę i podczas gdy mój spóźnialski nagrywał to usg z fascynacją patrząc jak pulsuje serce ja omawiałam wyniki badań całe szczęście wszystko w normie, czuję się odpukać spoko zmęczenie zwalam na brak kawy i herbaty skróciłam kąpiele w wannie to chyba jedyne co gdzieś przeczytałam,że nie wskazane bo włosy farbowałam parę dni temu myślę,że to przeżyjemy
Super, że będziecie mieć szczeniaczka

Cytat:
Czeeesc!
Ja juz po wizycie
Znow usluszalam serduszko mojego brzdaca, w ogole tak majtal nogami ze gin zdjecia nie mogla zrobic! Cudowny widok! Mierzy 35mm, no i od poniedzialku ide na wyczekiwane L4,
Ostatnia przeprawa to powiedziec o tym jutro Dyrektorowi. Nie bedzie latwo :P
to jeszcze za rozmowę z szefem!

Cytat:
Jutro po pracy wizyta. Może wreszcie dostanę kartę ciąży.
Też czekam na kartę ciąży ostatnio pytałam czy mi założy, mówił, że w sumie może, ale nie miałam żadnych wyników więc miałabym puste rubryczki. 18.01 dorobię się karty

Cytat:

Cytat:

Stary 2016-01-08, 08:13   #2208
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
DobraDusza gratulacje z powodu udanej wizyty, brawa dla fasolki już nie tak małej

cześć dziewczyny, dobrze, że dziś piątek
Dla mnie to jeszcze nie koniec tygodnia((
Jeszcze jutro w pracy, a pozniej 3 dni wolnego.

W niedziele przychodzi do mnie polozna, to moze wreszcie poznam date USG bo do dzisiaj nie dostalam, zadnego listu. A dzis juz mam 10t2d a USG robia tutaj miedzy 11-12 tygodniem
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:19   #2209
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dla mnie to jeszcze nie koniec tygodnia((
Jeszcze jutro w pracy, a pozniej 3 dni wolnego.

W niedziele przychodzi do mnie polozna, to moze wreszcie poznam date USG bo do dzisiaj nie dostalam, zadnego listu. A dzis juz mam 10t2d a USG robia tutaj miedzy 11-12 tygodniem
no to masz dziś "mały piątek" a trzech dni wolnego pozazdrościć
Stary 2016-01-08, 08:19   #2210
Origa
Rozeznanie

[QUOTE=shybuya;54048204]
Cytat:
Napisane przez tamari86 Pokaż wiadomość

I zazdroszczę Wam jakichkolwiek objawów. Nie mówię już nawet o wymiotach, ale o jakimkolwiek bólu, ciągnienia w pachwinach, kłuciu... Ja nie mam nic i ciągle zastanawiam się czy TAM się coś w ogóle dzieje Następna wizyta 18go (usg genetyczne), odliczam...
Mam bardzo podobnie, tzn. przez 95% czasu nic nowego nie czuję. Jem już normalnie, choć apetyt mam zdecydowanie mniejszy. Nie mam zachcianek. Brzuch pobolewa od czasu do czasu, ale nie jakoś szczególnie. Jedno co, to cały dzień najchętniej bym leżała - nie, żeby spać, ale po prostu leżec i nic nie robic No, ale praca nie pozwala Za to wieczorem po powrocie do domu od razu zakładam dres i zalegam na kanapie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
po 3,5 km marsz-biegu
Wow, skąd Ty wzięłaś energię

Cytat:
Śliczna! Który to tydzień/dzień?

Najdłam się wczoraj na wieczór selera naciowego z hummusem u znajomej i brzuch mi wydęło, że masakra Zważyłam sie tez wczoraj i niestety nie mam powodów do radości: przy wzroście 168, 8t2dc ważę 75kg Nie widzę też zaokrąglonego brzuszka tylko tłustą oponkę
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:32   #2211
TinkerrBell
Zadomowienie

Dolaczam do klubu oponek
Ja do tego przez ciecie cesarskie mam oponke i torbe jak u kangura:P
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:35   #2212
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już po Wyniki tak jak sobie sprawdzałam - wszystko super, mam spać na brzuchu ze względu na znaczne tyłozgięcie, mam kartę ciąży i termin na 24 sierpnia
Wygodnie Ci na brzuchu? Ja jak się kładę na brzuch to czuję że coś tam w środku jest i przeszkadza, więc staram się nie spać w tej pozycji.

Cytat:
mnie również nie będzie miał kto pomóc przy dziecku... moja mama mieszka za granicą, a teściowa jest aktywna zawodowo i dodatkowo zajmuje się swoimi rodzicami... ja mam brata (na którego nie mam co liczyć w tej kwestii), a TŻ siostrę, ale na nią nie liczymy w żadnej kwestii;p także będziemy musieli sobie sami poradzić
Widzę że nie jestem sama w kwestii pomocy. My mieszkamy 200 km od moich rodziców i 350 km od teściów. Wśród naszych znajomych raczej nie ma osób które by chętnie zostawały z niemowlakiem, a tym bardziej z dwójką Co prawda moja mama jest na emeryturze i jest bardzo chętna do pomocy, to jednak opcja zamieszkania u nas nie wchodzi w grę. Moja mama to bardzo władcza osoba, jest uparta i wszystko wie najlepiej, lubi rządzić i się wtrącać nawet jak nie jest u siebie. Wiem że wizyta dłuższa niż kilka dni spowoduje mega kłótnię między mną a mamą oraz między mną i TŻ. Będziemy musieli poradzić sobie sami. Teściowa z kolei jest aktywna zawodowo, ale ja i tak nie chciałabym żeby któraś z mam u nas zamieszkała.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Pojechałam z tesciami do lidla na zakupy. Jednak nie bede nigdzie wychodziła. Miałam takie kłujące bóle w podbrzuszu i jajnikach jak chodziłam. Zastanawiam się czy to tylko rozsciąganie się macicy, w koncu w dobrym kierunku, a nie w szyjkę.
Ja też mam takie ble, ale jak u Ciebie jest krążek to nie wiem czy powinnaś chodzić, tak jak któraś z dziewczyn pisała, ja bym ograniczyła wstawanie z łóżka do minimum. To tylko kilka miesięcy.

Tamari86 witaj! Piękna historia Twojego życia i rodziny, mimo że miała złe początki to jak widać teraz jest idealnie

Cytat:
Czeeesc!
Ja juz po wizycie
Znow usluszalam serduszko mojego brzdaca, w ogole tak majtal nogami ze gin zdjecia nie mogla zrobic! Cudowny widok! Mierzy 35mm, no i od poniedzialku ide na wyczekiwane L4,
Ostatnia przeprawa to powiedziec o tym jutro Dyrektorowi. Nie bedzie latwo :P
Ale super! Spory dzieciaczek i jaki ruchliwy, oj będziesz miała później małego tancerza

Cytat:
Jutro po pracy wizyta. Może wreszcie dostanę kartę ciąży.
Na pewno! O której masz wizytę? My idziemy na 18.15, nie mogę się doczekać

Cytat:
U mnie też widać, ale jak ktoś nie wie o ciązy to myśli że przytyłam. Biodra się lekko poszerzyły i dół brzucha mi wywaliło. Do tej pory chodziłam z wciągniętym brzuchem, teraz nie daję rady wciągać.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej
Też u nas będzie ciężko z pomocą rodziców, jedni 150km od nas, drudzy 300 W sumie mi to odpowiada, nie chce dobrych rad zatroskanych mamuś
Dokładnie! Już widzę te dobre rady, że dziecko za lekko ubrane, albo za ciepło, a może głodne, a może na ręce itd. Dzieci mojej siostry były wiecznie noszone na rękach, przez co siostra miała problem z nimi w domu, po tym jak kilka godz u babci ktoś ja niańczył. Wiem że będzie ciężko ale nikt nie będzie patrzył na mój brud, niewyspanie, brak obiadu itd.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:00   #2213
Piernik Torunski
Zakorzenienie

trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty
Stary 2016-01-08, 09:34   #2214
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Na pewno! O której masz wizytę? My idziemy na 18.15, nie mogę się doczekać
Miedzy 15 a 17
Stary 2016-01-08, 09:49   #2215
czarna_blondynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dolaczam do klubu oponek
Ja do tego przez ciecie cesarskie mam oponke i torbe jak u kangura:P
W sumie to nie jestem po cesarce, ale mój brzuch faktycznie jak torba kangura wygląda :P A nigdy takie porównania nie widziałam

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Ale CUDO Już widać że to Ludzik U mnie tylko groszek jeszcze

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dziś dzień wolny od pracy. Uprzedzili mnie że dwoje ludków chorzy na grypę. Wolę przeczekać przynajmniej do poniedziałku. Tym bardziej że jestem alergikiem, i przy ciąży musiałam odstawić tabletki. Odporność osłabiona...
Objawów nadal brak oprócz lekko bolących piersi, ale dzięki Wam się tym nie martwię
Stary 2016-01-08, 09:53   #2216
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Z malenstwem nie jest dobrze. Miałam wyjść dzisiaj do domu, ale zaczęłam krwawić a tętno maluszka bardzo spadlo. Lekarze robią co mogą, ale pani doktor mówiła, że może dojść do najgorszego.
Człowiek zaczyna się zastanawiać dlaczego jego to spotyka.
Nie palę, nie piję, odżywiam się zdrowo, nie przemęczam się a mimo to spotyka mnie to już drugi raz.
Czyżby nie dane mi było zostać kolejny raz mamą?
Trzeba wierzyć że wszystko się dobrze skonczy. Trzymam za Was kciuki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 09:56   #2217
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
TinkerrBell fajnych masz tych znajomych. Czesto ludzie nie chca sie angarzowac, maja swoje sprawy, a Wasz uklad na prawde fajny!
U mnie z Tesciami bedzie bedzie ok, na emeryturze, ale juz dosc wiekowi, chetni do pomocy, wiec wykorzystywac ich bede
A moja Mamcia? Pewnie chetna mniej, bo w mojej rodzinie glupi zeyczaj sie narodzil ze wykorzystyja ja moja siostra i bratowa w zasadzie non stop ze swoimi brzdacami, wiec od czasu do czasu tak, ale Mamie tez chce dac odpoczac
Piękna kruszynka
Ja to nie wiem jak będzie u mnie z pomocą.. ale to ciężka sytuacja rodzinna z mojej strony, myślę, że od strony męża rodzina będzie bardziej zaangażowana w pomoc. Jak to mówią: pożyjemy, zobaczymy

[QUOTE=Origa;54051130]
Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Mam bardzo podobnie, tzn. przez 95% czasu nic nowego nie czuję. Jem już normalnie, choć apetyt mam zdecydowanie mniejszy. Nie mam zachcianek. Brzuch pobolewa od czasu do czasu, ale nie jakoś szczególnie. Jedno co, to cały dzień najchętniej bym leżała - nie, żeby spać, ale po prostu leżec i nic nie robic No, ale praca nie pozwala Za to wieczorem po powrocie do domu od razu zakładam dres i zalegam na kanapie
Mam dokładnie tak samo. Prawie, że żadnych objawów, ostatnio nawet bóle brzucha się uspokoiły i pojawiają się na krótkie momenty. Nie mam zachcianek jeszcze, żadne zapachy mi jeszcze nie przeszkadzają. Mdłości brak, ale w sumie to dopiero 7 tydzień. Jedyne co to leń kanapowy ze mnie no i bardzo bolą mnie piersi...

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty
Również trzymam kciuki Dawajcie znać jak poszły wizyty!
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:01   #2218
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna kruszynka

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Trzymam kciuki za wizytujące

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:11   #2219
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Chyba od kiedy wstaje rano i wychodzę do pracy to mam więcej sily
Stary 2016-01-08, 10:13   #2220
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Kciuki za wizyty

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości