Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 21:40   #2971
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Gdzie spr? Daj link
Wpisz w google "na wspólnej" i pierwszy link od razu

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 21:41   #2972
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ale fajnie spędziliście dzień 😃

Hehe zdrówka dla Tż 😁

Haha ale się uśmiałam z mężem 😁 really?

Haha i z kiepskich też się uśmiałam 😁
To u nas tak samo moja noga jest wiecznie maltretowana, tak samo ramiona, przy okazji włosy, policzki, no wszystko 😉

😚 Nadia pochłania mnie cała ostatnio 😁😉

O właśnie coś dawno nikt nie piekł znikajacej babki 😉
Tak, jeden stał autem w stronę wyjazdu, my wjezdzalismy na drogę prowadząca do osiedla, ale nagle wysiadł i frustracji zaczęli się łac, więc tz po chodniku pojechał, bo długo się lali, ochronie zglosilismy. Ja 20 ponad lat mieszkałam na Pradze pn i nie było takich cyrkow by w biały dzień dwoch dorosłych się lało. Wkurzylam się, bo Maja wszystko widziała i oczywiście się ciągle pytała dlaczego itp.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 21:58   #2973
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak, jeden stał autem w stronę wyjazdu, my wjezdzalismy na drogę prowadząca do osiedla, ale nagle wysiadł i frustracji zaczęli się łac, więc tz po chodniku pojechał, bo długo się lali, ochronie zglosilismy. Ja 20 ponad lat mieszkałam na Pradze pn i nie było takich cyrkow by w biały dzień dwoch dorosłych się lało. Wkurzylam się, bo Maja wszystko widziała i oczywiście się ciągle pytała dlaczego itp.
Ludzie są teraz poje..ni :/

Cashmere - znalazłam
Stary 2016-01-07, 21:59   #2974
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Nie fajna akcja :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:31   #2975
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Moja cierpliwość też na wyczerpaniu - także piona! chociaż dzisiaj się naładowałam, było nieźle
Też chcę grudki wprowadzać, Adzie odpowiadają. W swojej zupie zostawiłam kilka kawałków marchewki i ziemniaka i nie miksowalam, tylko lekko rozgniotłam i wszamała. Ostatnio coś mi siostra mówiła - przedszkolanka, że późno teraz dzieci zaczynają gryźć i mają problemy logopedyczne potem.

To rzeczywiście osiedle nieciekawe.

No ja mało nie parsknęłam, ale nie chciałam tak lekceważyć biedaka A ten katar u niego nie taki cieknàcy, cos tam w nosie charczy tylko Ale to jego wina, chodzi palić rozebrany i na podwórko czapki tez nie założy. O rękawiczki ostatnio poprosił to się zdziwiłam hehe

Domima fajnie że Cię rozbawiłam Was hehe ledwo żyje ale jest twardy ))
:-D
He he możesz Mu frida oczyścić nosek :-D

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Dzisiaj na Dwójce o 21.45 fajny film "Kwiat pustyni"
O rany... szkoda ze nie wiedziałam wcześniej :-( - książka mi się bardzo podobała choć nie powiem przerażająca historia jakby nie było :-(

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Oj wolę jak staje przy moich nogach przynajmniej jest w pobliżu. A co do gryzienia Bartek tez tak ma szczególne moje ramię uwielbia, widoczne jesteśmy pyszne mamusie.

Grudki w sloiczkach tez sa beee musi być porządny kawałek tak aby do rączki wziąść. Spróbuj i ty moze tez Olafek polubi chociaż na początku nie będzie wiedział co i jak. Bartek za pierwszym razem się poplakal bo mama mu jeść położyła a on nie wiedział co z tym zrobić.
Musze spróbować... tylko się musze przemoc...

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Haha oby wygral walke o zycie

7 minut przez cały dzień, kosmos jakiś...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

HANKA wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Samych radosnych chwil! 🎈😙
To prawda. Z tym spaniem to lekki dramat jest :-(

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
My będziemy oglądać program na Discovery Channel "Klan z Alaski" Mój mąż lubi takie programy o przetrwaniu na Alasce i jest jeszcze serio o Jukonie
Oooo.. mój mąż też lubi tego typu programy... golo w dżungli czy cos takiego i beara gryllsa...eh...

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
DOMIMA niby lepiej z ręką, ale pobolewa dziś i na dodatek drugi nadgarstek zaczyna mnie boleć. .. jestem zapisana do ortopedy na 1 lutego. Dzięki że pytasz :-*
Oj Biedna jesteś :-( - dobrze ze masz termin do lekarza. Oby pomógł - kciuki :-*

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
GOSIAK ceny ciuszków faktycznie super nie dziwie się ze uleglas pokusie

Co do grudek widzę ze mój Filip tez zaczyna powoli akceptować
Dziś dałam troszkę chlebka z masłem klarowanym, wyczytałam ze te masło jest pozbawione białka, czemu ja o tym wcześniej nie wiedziałam???

CASH, SIEMPRE dzięki kochane :-*

MADZIXX nie oglądam na wspólnej od lat i nawet nie wiem która to Joanna

Upieklam babkę Majkowa i właśnie wcinam. Filip zasnął przed chwilą, jestem dziś padnięta.
Babka Majkowa - kurde zapomniałam o niej... musze tez zrobić... :-D mniam
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:32   #2976
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
My juz w domku. Julo rano sie zdrzemnal w aucie jak wracaliśmy z przychodni. Potem w domu 2 godz i w gosciach pospal dwa razy -ok.40min i prawie godz więc spoko. Bawi się ładnie ale jak mnie zobaczy to jek i od razu do mnie sunie. Slini sie tak że slinuaki zmieniam co 1-2 godz :/ Jak wracaliśmy to zgrzytal zębami a robi tak jak ząb mu wyjdzie. Albo to ostatnia dwójka jeszcze albo coś się święci ale nie potrafię zajrzeć żeby 4 zobaczyć

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Julo od 3 dni dostaje świra jak włączę mikrofale. Szok. Od razu wspina się do niej po szufladach
fajnie pospał
u nas też zgrzytanie, brr

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ogrodniczki z 79zl bodajze wyszly mi za 29zl. Mega tanio!
100lat kochana

MADZIX a co tam z tym porodem? Bo nie ogladalam dzis
super cena kusicie
w necie jest streszczenie ale ja jutro obejrze, bo mnie ciekawi
Cytat:
Black - bebo bez szału. Wciąż 1 przycisk włącza
Domek smily play fajny choć jednak piosenka mega niewyraźna. Starszemu tez sie podoba
domek sie spodobał mówisz?
Ala codziennie coś majstruje przy swoim

Cytat:
Hmm to my właśnie w podpowiedziach to widzimy, no zobaczymy czy będzie.
Jak napisałaś o kolędzie to przypomniałaś że miałam sprawdzić kiedy u nas- za tydzień równo
Oj Ala jedzenie jakoś bojkotuje co, może jeszcze ząbki idą.
Oglądałam na wspólnej, ale niewiem właśnie jak się skończy?? Ale już od początku akcji było widać, że coś będzie nie tak. Podejrzewam że albo ona nie przeżyje, albo jedno dziecko umrze... ?

Hehe pewnie by mu się spodobał pomysł albo chociaż kakao
Też czytałam książkę.
no właśnie bojkotuje i nie wiem o co chodzi:/
akurat łączy się z to z jedzeniem w krzesełku, dużo gorzej w nim mi się ją karmi :/ jutro chyba dam obiadek w leżaczku i zobaczymy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:32   #2977
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
My juz w domku. Julo rano sie zdrzemnal w aucie jak wracaliśmy z przychodni. Potem w domu 2 godz i w gosciach pospal dwa razy -ok.40min i prawie godz więc spoko. Bawi się ładnie ale jak mnie zobaczy to jek i od razu do mnie sunie. Slini sie tak że slinuaki zmieniam co 1-2 godz :/ Jak wracaliśmy to zgrzytal zębami a robi tak jak ząb mu wyjdzie. Albo to ostatnia dwójka jeszcze albo coś się święci ale nie potrafię zajrzeć żeby 4 zobaczyć

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Julo od 3 dni dostaje świra jak włączę mikrofale. Szok. Od razu wspina się do niej po szufladach
Olaf tez zgrzyta zębami bardzo... I mój mąż tego nie może znieść... ja tez zgrzytam i ponoć to jest nie do zniesienia... tyle że u mnie to na tyle nerwowym jest niestety :-(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 22:34   #2978
gosiak0512
Zakorzenienie

Czeste zgrzytanie zebami jest tez objawem robakow.. tak wiec uwazajcie

Stary 2016-01-07, 22:40   #2979
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54048719]Ja pierdziu, co za typy!

A np. Jakie domowe obiadki dajesz Martynce? Ziemniaczki w kawalkach? jakies mieso? Pokrojone w kawaleczki?

DOMIMA, a tych placzow Olafa to mam nadzieję juz troche mniej niz wcześniej? A nocki lepsze macie?
Z papkami się nie przejmuj, przestawi się Olaf zanim się obejrzysz.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

KANA, moja ma podobne godziny drzemek co Zosia i miewa dni z jedną drzemka. Jesli zrobila taka ok 2godz to nawet w porzadku humor miala do tej 20tej,gorzej jak 30-40minit to potem jak dzis po 18tej zadypia na siedzaco.ale dzis zasnela o 21:30 prawie bez placzu wiec spoko.[/QUOTE]
Dzięki Kochana za pocieszenie :-*
No tych placzow faktucznie jest trochę mniej ale za to teraz są wymuszania - wiec bardziej jęki odchodzą i wycie... przez to ze nie śpi i chce łazić wszędzie to jak go przystopuje gdzieś na chwilę to wielce niezadowolony i od razu wyyycie... ale cóż zrobić... Juz się przyzwyczaiłam trochę do tego...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ale fajnie spędziliście dzień 😃

Hehe zdrówka dla Tż 😁

Haha ale się uśmiałam z mężem 😁 really?

Haha i z kiepskich też się uśmiałam 😁
To u nas tak samo moja noga jest wiecznie maltretowana, tak samo ramiona, przy okazji włosy, policzki, no wszystko 😉

😚 Nadia pochłania mnie cała ostatnio 😁😉

O właśnie coś dawno nikt nie piekł znikajacej babki 😉
Tez myślałam o Tobie bo jak nawet nadrabiam to Cie tu mało :-(

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Ale Ci pięknie pospal

Sprawdzilam co się stanie w "Na Wspólnej"
Tez juz sprawdziłam... :-( - wlasnie zapowiadało się ze nie będzie kolorowo :-(

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Zamowilam sobie na all odzywke do włosów

Na dniach muszę podskoczyc kupić Szymusiowi paste do zębów. Jakich używacie? I jakich szczoteczek? I jak często myjecie dzieciom ząbki? Jak już ma swoje dwa kły, musimy zacząć o nie dbać
Jaka odżywkę zamówiłas?
Ty masz caly czas takie piękne włosy jak na tego fotce ( co z lupą trzeba było oglądać ;-) ) ?

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
:-(
Bardzo nie lubię takich akcji a niestety po.j.e.b.u.sow nie brakuje :-(
Stary 2016-01-07, 22:41   #2980
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

U nas chyba z 5 pobudek dziś było, miałam postanowienie ze nie będę dziś brała małego do nas, ale od drugiej nie chciał mi spać aż do trzeciej i w końcu wzięłam. Zasnął od razu... po spaliśmy w sumie do 8 także czuje się wyspana mimo tej imprezki

GOCZEK my też mamy sanie bez pasów i juz Tz coś kombinuje ze wyciągnie pasy z krzesełka lub fotelika i jakoś zamontuje w tych sankach.

KANA Twoja Zosia jest the best z tym rzucaniem smoka, uśmiałam się
Nocki współczuję :/

MAJKA pocieszylas mnie z tym glutenem

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

MADZIXX mój juz rzadko kiedy śpi na pleckach, trzeba zaakceptować to ze te małe bobaski juz nie będą tak łatwo poddawać się woli rodzica.
Męża wyślij do Goczka to zobaczy co to noc ciężka

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

BLACK my mamy rozm 80 i jest jeszcze trochę zapasu, ale mój Filip jest niższy od Pawełka sporo. Body ze smyka nosimy 80 i rękawy przykrotkie są a reszta ok. Myślę że 86 powinno być ok
Gratki dla Pawcia za wstawanie!
tak tak, wycieczkę objazdową po PL zrobi, do Krk miał podjechać również

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Madzixx, u nas już od dawna są tylko dwie drzemki, a teraz czas aktywności nam się stopniowo wydłuża, wiec pewnie za jakiś miesiąc będę robić już tylko jedną drzemkę, aby później szła spać o ludzkiej godzinie. Wczoraj dopiero o 21:30, a zazwyczaj o 20:30, a kiedyś usypiala zaraz po 19...
Z tego co piszesz to Ala większy jest śpioch niż Zosia 😉

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Hania, u nas etap na rzucanie wszystkim co jest pod ręką. Najlepsza zabawa to wyciąganie klocków z pudełka i rzucanie po podłodze. Później czołga się do nich i rzuca dalej jeden o drugi...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Goczek, to możliwe, że Twoja Hania i Ada Violki z moją Zosią przechodzą razem skok. W końcu TP miałyśmy podobne.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

I jeśli jest tak jak piszesz to charakterne dziewczyny się nam trafiły 😜
u nas też coś z drzemkami nie teges..muszę znowu wrócić do zapisywania, bo się gubię i cały schemat mi rąbnął hehe
a z tym śpiochem to różnie moze potem być, ja np w wieku Ali też ładnie spałam a teraz widzisz..po nocy nie śpię, po sylwku spałam 2h i też o północy się położyłam

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Dzis Zuza nie spi od 1.30 i od tej godziny zrobiła 3 drzemki dwie po pol h i jedna 2h, padam na twarz... Nie chce jesc tego, co jej gotuje, noe mam tyle kasy, zeby słoiki jej kupować i juz nie wiem, czym ja karmić ...
ojej współczuję

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Witam się i ja znowu po nieobecności. Chyba nie jest mi dane pobyć z Wami na bieżąco. Od dwóch dni cały czas ktoś do nas przyjeżdża i nie mam czasu nawet dla siebie... same odwiedziny eh...
Na dodatek jestem trochę przeziębiona i nie mam siły na nic... Olafowi kolejny ząbek wychodzi - rany... szybko to wszystko :-(

MAJKA CASHMERE - Wesołych Świąt :-* - wszystkiego co najlepsze na ten wyjątkowy czas :-*

CASHMERE - jak się czujesz? Przeziębienie Ci przeszło?
Gratuluję kolejnego ząbka :-*

MADZIXX - również gratki dla Ali za ząbka :-*

VIOLKA - współczuję Ci Kochana. Domyślam się jak się czujesz i rozumiem te twoje łezki - trzymam kciuki żeby ten ciężki czas już Was opuszczał :-*

Widzę ze dużo dzieciaczków teraz tak się zachowuje jak mój Olaf - tyle ze ja juz trochę się przyzwyczaiłam i brak snu Olafa chyba już nie robi na mnie wrażenia ze tak powiem. Bardzo bym chciała żeby usnąl w ciągu dnia choćby na 20 minut :-( - ale cóż... Juz nie oczekuje ze cos się zmieni...

HANIA - Kochana - Wszystkiego co najlepsze :-* - spełnienia wszelkich marzeń tych oczywistych i tych skrytych również:-*

AGA - współczuję stresu - tez bym się zdenerwowała - może się faktycznie uderzył gdzieś :-( - Bidus :-*

MAŁA - Ciuszki PIEEEEKNEEE :-*

Dziewczyny a jak dajecie te mini kanapeczki dzieciaczkom to się nie dlawia? Chciałabym spróbować ale boje się zakrztuszenia :-(
I jeszcze jedno pytanie- KANA VIOLKA - w jaki sposób podajecie to jajko na miękko? Znowu bym chciała spróbować ale nie wiem za bardzo jak? Tak na łyżeczce?

BLACK - gratki dla Pawełka za nowe umiejętności
dziękujemy
zdrówka i dużo sił dla Ciebie
co do kanapeczek to ja dawałam malutkie kawałeczki, dosłownie takie jak sobie sama odgryza w wafelku lub chrupku a tatuś wczoraj dał mądrze większy i Ala zrobiła odruch wymiotny i trochę mleka się ulało :/
Stary 2016-01-07, 22:42   #2981
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana za pocieszenie :-*
No tych placzow faktucznie jest trochę mniej ale za to teraz są wymuszania - wiec bardziej jęki odchodzą i wycie... przez to ze nie śpi i chce łazić wszędzie to jak go przystopuje gdzieś na chwilę to wielce niezadowolony i od razu wyyycie... ale cóż zrobić... Juz się przyzwyczaiłam trochę do tego...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Tez myślałam o Tobie bo jak nawet nadrabiam to Cie tu mało :-(

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Tez juz sprawdziłam... :-( - wlasnie zapowiadało się ze nie będzie kolorowo :-(

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Jaka odżywkę zamówiłas?
Ty masz caly czas takie piękne włosy jak na tego fotce ( co z lupą trzeba było oglądać ;-) ) ?
Haha taaa te same
Zamowilam Revlon Uniq one. Przyjaciolka juz mi któryś raz polecala, w końcu uleglam

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Nie mogę usnac :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:49   #2982
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
tak tak, wycieczkę objazdową po PL zrobi, do Krk miał podjechać również

u nas też coś z drzemkami nie teges..muszę znowu wrócić do zapisywania, bo się gubię i cały schemat mi rąbnął hehe
a z tym śpiochem to różnie moze potem być, ja np w wieku Ali też ładnie spałam a teraz widzisz..po nocy nie śpię, po sylwku spałam 2h i też o północy się położyłam

ojej współczuję

dziękujemy
zdrówka i dużo sił dla Ciebie
co do kanapeczek to ja dawałam malutkie kawałeczki, dosłownie takie jak sobie sama odgryza w wafelku lub chrupku a tatuś wczoraj dał mądrze większy i Ala zrobiła odruch wymiotny i trochę mleka się ulało :/
Dzięki Kochana :-*

A jak chleb to taki zwykły pszenny? Pszenno - żytni? I bez skórki?
Stary 2016-01-07, 22:50   #2983
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Domima kochana Tobie to jakiś pomnik normalnie trzeba postawić, za cierpliwość w tych trudach macierzyñstwa... Oby te gorsze dni się szybko skończyly i Olaf jakimś cudem zaczął spać.
Ja jajko podaję na łyżeczce a chleba to daję takie małe okruszki dosłownie że jej się w buźce rozpuszczają. Pisałam że na raz 1/4 kromki, ale na bank jeszcze mniej wychodzi jak tak przemyślałam może objętościowo tyle co żółtka hi Ada to chętnie by 2 takie żółtka zjadła, ale nie daję, bo chyba to za dużo na raz, drugie sama po kryjomu wcinam
a kiedy podajesz jajko? tzn jako przekąska pomiędzy daniami?

Cytat:
My byliśmy na urodzinowym obiadku w sfinxie a potem w galerii i tz kupil mi sweterek z house taki kremowy z warkoczem

Filip spał jedynie w samochodzie 20 min znów, i teraz o 17 zasnął a ja chwilkę odpoczywam.
i jeszcze ode mnie NAJLEPSZE ŻYCZENIA spełnienia wszystkich marzen

Cytat:
A ja mam chorego Tż na pokładzie, słychać że ma katar, ale bez przesady Wczoraj temperaturę mi pokazywał 36,9 Teraz łóżeczko obniżył i tam troche meble było trzeba przestawić, bo szuflada musiała wyjechać i przyszedł i czoła kazał dotknąć, że taki chory że aż czoło spocone ale mi się śmiać chciało, ale udałam powagę sytuacji Jeszcze coś mowi o lekarzu jutro, boje się że go wyśmieje hi chociaż na 99 % wiem że nie pójdzie
hhahaadobre

Cytat:
SIEMPRE nie placze wlasnie. Ja do niej mowie i pokazuje za co tam idzie

Podobaja mi sie portki niebieskie co Bird zamowila i mnie zaswedzialo jak zobaczylam ze sa po 16zl wiec wzielam 2 pary na 80 i 86.. do tego ogrodniczki i one z kodem -25% :P plus darmowa wysylka toz to jak za darmo
hmm do kiedy darmowa wysyłka?

Cytat:
Moja cierpliwość też na wyczerpaniu - także piona! chociaż dzisiaj się naładowałam, było nieźle
Też chcę grudki wprowadzać, Adzie odpowiadają. W swojej zupie zostawiłam kilka kawałków marchewki i ziemniaka i nie miksowalam, tylko lekko rozgniotłam i wszamała. Ostatnio coś mi siostra mówiła - przedszkolanka, że późno teraz dzieci zaczynają gryźć i mają problemy logopedyczne potem.

To rzeczywiście osiedle nieciekawe.

No ja mało nie parsknęłam, ale nie chciałam tak lekceważyć biedaka A ten katar u niego nie taki cieknàcy, cos tam w nosie charczy tylko Ale to jego wina, chodzi palić rozebrany i na podwórko czapki tez nie założy. O rękawiczki ostatnio poprosił to się zdziwiłam hehe

Domima fajnie że Cię rozbawiłam Was hehe ledwo żyje ale jest twardy ))
fajnie, że grudki Adzie pasują u nas grudki w słoiku nie przejdą, ale w kaszce czy kawałki z przekaski zje. Czasem jak ugryzie chrupka to spory kawałek już a z grudkami obiadkowymi się cackamy
Stary 2016-01-07, 22:50   #2984
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Haha taaa te same
Zamowilam Revlon Uniq one. Przyjaciolka juz mi któryś raz polecala, w końcu uleglam

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Nie mogę usnac
Daj znać jak ta odżywka- sama chętnie bym sobie kupiła coś co mi choć trochę odzywi to moje siano :-D
Stary 2016-01-07, 22:51   #2985
violka848
Zakorzenienie

Madzixx a Ty jaki chleb dajesz i z czym próbowałaś? Ja częściej karmię w leżaczku, wygodniej mi jakoś.

Domima to mój też Barrry Grilsa, tych golasów to za bardzo nie A ten program taki sobie był, taki mocno reżyserowany się wydał.

Ja też jakoś uspać się nie mogę, a pewnie zaraz jak zacznę zasypiac to córa wstanie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 22:52   #2986
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana :-*

A jak chleb to taki zwykły pszenny? Pszenno - żytni? I bez skórki?
ostatnio taki ciemniejszy, zytni albo razowy to był. Na zakwasie naturalnym, bo teraz taki kupuje ze sprawdzonej piekarni
dzis bez skorki, sam srodek ale kiedys tez dalam skorke z pszennego chleba i tez bylo ok
Stary 2016-01-07, 22:54   #2987
DomimaZet
Zakorzenienie

Ja się właśnie kładę juz do łóżka... głowa mnie coś zaczęła napierdzielac...
Miłych nocek Kochane :-*

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
ostatnio taki ciemniejszy, zytni albo razowy to był. Na zakwasie naturalnym, bo teraz taki kupuje ze sprawdzonej piekarni
dzis bez skorki, sam srodek ale kiedys tez dalam skorke z pszennego chleba i tez bylo ok
Ok- dzięki bardzo :-* zrobię taka próbę i ja wobec tego- mi to brakuje odwagi na te wszystkie nowości ze tak powiem.. musze się przemoc naprawdę... zacznę może tez od środka w sensie że bez skórki... zobaczymy czy podejdzie. :-D
Stary 2016-01-07, 22:55   #2988
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx a Ty jaki chleb dajesz i z czym próbowałaś? Ja częściej karmię w leżaczku, wygodniej mi jakoś.

Domima to mój też Barrry Grilsa, tych golasów to za bardzo nie A ten program taki sobie był, taki mocno reżyserowany się wydał.

Ja też jakoś uspać się nie mogę, a pewnie zaraz jak zacznę zasypiac to córa wstanie.
suchy hehe, bida w lodowce
a tak na serio to u nas bardziej w formie zabawy to jest, jak siadamy do sniadania w trojke to Ala w swoim krzesle i dostaje tez chlebka, ale objedzona jest po swoim sniadanku to troche pomemla
mi w leżaczku też wygodniej i córcia się jakoś lepiej w nim zachowuje tzn współpracujemy ze sobą, a w krzesełku to za dużo rzeczy ją ciekawi dookoła i głowa chodzi we wszystkie strony..kaszkę dziś rano tylko fajnie jadła, bo aż buziaka wyciągała na amm
Stary 2016-01-07, 23:00   #2989
gosiak0512
Zakorzenienie

Co do drzemek to ja mialam z chlopcami jak byli w wieku Ptysi po 2drzemki po 2h a potem to mieli jedna 4h. Ciekawe jak mloda sie ogarnie bo poki co ma tez 2 takie

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

MADZIX ja kod mialam z maila -25% na jedna rzecz i darmowa wysylka

Ja daje zwykly chleb baltonowski malej.

Stary 2016-01-07, 23:01   #2990
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy podajesz jajko? tzn jako przekąska pomiędzy daniami?

i jeszcze ode mnie NAJLEPSZE ŻYCZENIA spełnienia wszystkich marzen

hhahaadobre

hmm do kiedy darmowa wysyłka?

fajnie, że grudki Adzie pasują u nas grudki w słoiku nie przejdą, ale w kaszce czy kawałki z przekaski zje. Czasem jak ugryzie chrupka to spory kawałek już a z grudkami obiadkowymi się cackamy

U nas wcina te słoiki z ryżem i warzywami grudowymi tylko jakoś ilesci niewielkie, chyba moja córa tak bedzie jadła mniejsze porcje. Spróbuje moze w sobotę zupkę z kawałkami ugotować i z mięsem pierwszy raz
Z tym jajkiem właśnie do końca niewiem kiedy dawać. Bo Ada cyca powiedzmy jje tak ok 6 bo jak już na dobre się obudzi to niechce cycem poprawić - gardzi I tak jej ostatnio robiłam że wstawałyśmy i gotowałam jaja i jadła, a potem kaszka po godzinie, albo po drzemce. Z tą kaszką to rożnie, czasem przed dam ciut zje, to po drzemce drugi raz robię, niemogę wyczuć kiedy jej najlepiej, a moze jej się znudziła poprostu, ta kukurydziano- ryżowa hmm
Stary 2016-01-07, 23:02   #2991
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Zosia właśnie zasnęła.
Kurcze, ale jej się poprzestawialo z tym spaniem. Pierwsza drzemka od 11-13:30, później musiałam położyć na drugą o 17-18 i cudem chwilę temu poszła spać. Ale generalnie spokojnie mogłaby jeszcze jakąś godzinkę wytrzymać.
Dziewczyny, ma któraś juz jedną drzemkę?

Viola, zdrowka dla męza! Oby go nie zabiło cholerstwo! 😜

Pavlinecka, u mnie gorzej było. Sloiczki bleee, zupki domowe bleee. Aż okazało się, że pietruszka (korzeń) w zupie jej przeszkadza, dodatkowo jeszcze konsystencja z grudami musi być.

Domima, u mnie już kromka z szynką była grana 😉 szynka oczywiście maminej produkcji. Myślę, że zrobię tez pastę jejeczną na kanapkę, w wersji bez majonezu dla Zosi, może troszkę śmietaną albo jogurtem zamieszam.

Madzixx, od początku akcji porodowej widać było, że coś pójdzie nie tak... Swoją drogą wkurzają mnie takie wątki, bo teraz jak ciąża jest blizniacza to nikt nie ryzykuje i z góry biorą Cie na CC.
też się zdziwiłam właśnie, ze kazał jej naturalnie rodzić:/:/
już zapowiedziałam mężowi, że jak zmajstruje blizniaki następnym razem o czym tak marzy to biorę cesarkę bez dwóch zdan

Cytat:
Zamowilam sobie na all odzywke do włosów

Na dniach muszę podskoczyc kupić Szymusiowi paste do zębów. Jakich używacie? I jakich szczoteczek? I jak często myjecie dzieciom ząbki? Jak już ma swoje dwa kły, musimy zacząć o nie dbać
jaką?
my mamy szczoteczkę Jordan step by step(0-2) ale nie używamy pasty, czytałam, że do 2 r życia myć przegotowaną wodą

Cytat:
Ze mna rodzila blizniaki sn i z pelna ochrona krocza.

Dokladnie tak. Ziemniaki marchew i miesko lub makaron i miesko..
serio??? cyborg normalnie
Stary 2016-01-07, 23:04   #2992
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
też się zdziwiłam właśnie, ze kazał jej naturalnie rodzić:/:/
już zapowiedziałam mężowi, że jak zmajstruje blizniaki następnym razem o czym tak marzy to biorę cesarkę bez dwóch zdan

jaką?
my mamy szczoteczkę Jordan step by step(0-2) ale nie używamy pasty, czytałam, że do 2 r życia myć przegotowaną wodą

serio??? cyborg normalnie
Czemu cyborg? Mi sie wydaje ze to nawet latwiejsze bo takie maluchy to ledwo 3kg maja i 50cm

Stary 2016-01-07, 23:11   #2993
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wcina te słoiki z ryżem i warzywami grudowymi tylko jakoś ilesci niewielkie, chyba moja córa tak bedzie jadła mniejsze porcje. Spróbuje moze w sobotę zupkę z kawałkami ugotować i z mięsem pierwszy raz
Z tym jajkiem właśnie do końca niewiem kiedy dawać. Bo Ada cyca powiedzmy jje tak ok 6 bo jak już na dobre się obudzi to niechce cycem poprawić - gardzi I tak jej ostatnio robiłam że wstawałyśmy i gotowałam jaja i jadła, a potem kaszka po godzinie, albo po drzemce. Z tą kaszką to rożnie, czasem przed dam ciut zje, to po drzemce drugi raz robię, niemogę wyczuć kiedy jej najlepiej, a moze jej się znudziła poprostu, ta kukurydziano- ryżowa hmm
ja dałam wczoraj ten rosołek o którym pisałaś to zjadła parę łyżeczek i odruch wymiotny przy każdej to już sobie darowałam nie podoba mi sie to jedzenie ostatnio...:/
rozumiem my mamy właśnie takie mniej wiecej stałe pory i coś zeby wcisnąć pomiędzy to jakiś drobiazg musi byc, bo nie chce jej też tak napychać
ja daję teraz jaglaną hippa i je lepiej niż te z porcji zbóż, moze się znudziły jak mowisz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Czemu cyborg? Mi sie wydaje ze to nawet latwiejsze bo takie maluchy to ledwo 3kg maja i 50cm
masz rację, raczej nawet mniejsze niż 3 kg ale i tak, dwa razy rodzić..chyba, ze za drugim podejsciem jest łatwiej jak już jedno przejdzie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

dostałam okres dziś ehh już czwarty

muszę iść spać zaraz, chociaż wcale mi się nie chce.. mąż zarządził pobudkę o 6, bo musimy ustalić pare spraw z domem
Stary 2016-01-07, 23:36   #2994
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
ja dałam wczoraj ten rosołek o którym pisałaś to zjadła parę łyżeczek i odruch wymiotny przy każdej to już sobie darowałam nie podoba mi sie to jedzenie ostatnio...:/
rozumiem my mamy właśnie takie mniej wiecej stałe pory i coś zeby wcisnąć pomiędzy to jakiś drobiazg musi byc, bo nie chce jej też tak napychać
ja daję teraz jaglaną hippa i je lepiej niż te z porcji zbóż, moze się znudziły jak mowisz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

masz rację, raczej nawet mniejsze niż 3 kg ale i tak, dwa razy rodzić..chyba, ze za drugim podejsciem jest łatwiej jak już jedno przejdzie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

muszę iść spać zaraz, chociaż wcale mi się nie chce.. mąż zarządził pobudkę o 6, bo musimy ustalić pare spraw z domem
Nie wiem sama.. dla mnie 2 byl lajtowy a 3 masakra choc plus za uratowanie krocza.

Stary 2016-01-08, 07:17   #2995
gosiak0512
Zakorzenienie

A co tu tak cicho?

Stary 2016-01-08, 08:05   #2996
siempre
Wtajemniczenie

DOMI - Ja daje chleb ze skórką

MADZIXX - ja jak daje Bartkowi chrupki na tacke to pakuje pare do buzi. A na początku to końcówkę chrupka zawsze wyrzucal. A co odruchu wymiotnego to normalne tak się dziecko uczy po paru próbach przestanie mieć ten odruch
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:27   #2997
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:

O to szybko chyba okres dostałaś, bo ja chyba 3 dopiero miałam, a zaczęłam pierwsza okresować, ale kilka pryszczy mi wyskoczyło, wiec pewnie lada dzień.
Może tak jak Siempre pisze, zaraz obiad wymiotny zniknie, Alcia przyzwyczaiła się do gładkiego słoiczka i zdziwiona
Gdzie kupujesz tę kaszkę? Ona mleczna jest? O której karmisz Alę cyckiem z rana i o której potem kaszkę podajesz ?
Też mamy tą szczoteczkę Jordana taką fioletową, ale jeszcze nie używałyśmy szczerze powiedziawszy, dobrze ze dziewczyny przypomniały.

Mi też spać się wczoraj niechcialo, pewnie przez to że naturalną kawę ok 13 wypiłam, chyba pierwszą od roku i pobudziło

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Hej nocka byłaby spoko, bo pierwsza cyckowa pobudka o 3 ale Adrianusia przypomniała chyba sobie o świętach prawosławnych i impreza trwała do 5... ale pospałyśmy do 8.20 za to

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-01-08 o 08:31
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-08, 08:45   #2998
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Dzien dobry
Cytat:
O dzięki już kojarzę kto to

Mi jak gdzieś wychodzimy późniejsza drzemka tj.po 17 pasuje. Dziś i wczoraj usnal ok.21 po kąpieli. Pewnie usnalb wcześniej ale tak się wyrobilismy. Normalnie jak usypia ok.19 maks.20 to mi pasuje
Też by mi tak pasowalo, eh... ale moja corka spać nie lubi 😒 Dziś od północy razem spalysmy i jestem pewna na 99% ze to sny ją tak męczą czasem. Zastanawiamy się czy do neurologa nie iść z nią? 😒 Z drugiej strony czytam, że nie ona jedyna ma tyle pobudek... dzis jak jej zamiast kp zaśpiewałam "szczotka pasta kubek ciepla woda" itd.to oczy otwarla,uspokoila sie,poleżała chwilke z otwartymi oczami i zasnela. Muszę się jakichs kolysanek nauczyc normalniejszych
Tatus sie wczoraj doczekal "tata" chyba swiadomego,bo jak ją już uspana odnosil do lozeczka to oczy na sekunde otworzyla i powiedziala "tata", odwrocila się na bok i zasnela. Tak że chyba on przejmie jej usypianie,bo taki był tym podjarany 😀
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:47   #2999
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Widziałam leci coś jeszcze ciekawego ?
Oglądałam wczoraj z mężem Remedium. Powiem wam że nie mogłam później spać bo siedział mi w głowie. Mocny film.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 08:48   #3000
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień dobry Babeczki
U nas nocka ... hmm. .. nawet nie wiem jaka bo poszłam spać do drugiego pokoju... I spałam do 8.30. Męża zostawiłam z Młodym na placu boju.. szczerze to już mi było wszystko obojętne- taka wyrodna jestem...
Dzisiaj tez sów ciężko dzień zapowiada bo mi dziecko od rana jęczy - chyba ząbek nie może się do końca przebić i to tak mu daje w kość :-(

SIEMPRE - dzięki Kochana- musze kupić jakiś porządny chlebek i będę karmić :-D

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
O to szybko chyba okres dostałaś, bo ja chyba 3 dopiero miałam, a zaczęłam pierwsza okresować, ale kilka pryszczy mi wyskoczyło, wiec pewnie lada dzień.
Może tak jak Siempre pisze, zaraz obiad wymiotny zniknie, Alcia przyzwyczaiła się do gładkiego słoiczka i zdziwiona
Gdzie kupujesz tę kaszkę? Ona mleczna jest? O której karmisz Alę cyckiem z rana i o której potem kaszkę podajesz ?
Też mamy tą szczoteczkę Jordana taką fioletową, ale jeszcze nie używałyśmy szczerze powiedziawszy, dobrze ze dziewczyny przypomniały.

Mi też spać się wczoraj niechcialo, pewnie przez to że naturalną kawę ok 13 wypiłam, chyba pierwszą od roku i pobudziło

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Hej nocka byłaby spoko, bo pierwsza cyckowa pobudka o 3 ale Adrianusia przypomniała chyba sobie o świętach prawosławnych i impreza trwała do 5... ale pospałyśmy do 8.20 za to
A jaka pastę będziesz używać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości