Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 22:38   #3091
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Lucy momentami mnie przerażasz
No co Ale nie grzebię se tak hobbistycznie Tylko lekarz mi kazał już teraz codziennie wkładac probiotyk, żeby ten plastikowy badziew mi na koniec infekcji nie sprzedał. I instruował mnie jak wkładać, bo jak sie wkłada palca to się natyka od razu na plastik, więc żeby tabletka była wchłonięta prawidłowo to muszę ją włożyć pod pessar pionowo. A to się wiąże z dotarciem do szyjki A przynajmniej do tego co kiedyś było szyjką
Stary 2016-01-07, 22:40   #3092
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ale to bralyscie tylko jak chcialyscie zaciazyc czy pozatym tez na suchosc w bozenie?
ja na suchość nie cierpię Zaczęłam pić zanim zaczęłam starania bo wtedy się o tym dowiedziałam, ale akurat ten ocet to na różne organy dobrze wpływa

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
ooo a on nie działa czasem też odchudzająco ? Coś tam mi się kojarzy, że moja teściowa o tym kiedyś mówiła.

Tylko jak go się pije i jak smakuje
Może nie tyle odchudzająco co oczyszczająco. Ale nie przypominam sobie jakiegoś chudnięcia przy nim, chociaż może jak się trzyma dietę...

No smakuje ja ocet no, kwaśne takie.Ale ja lubię kwaśne to wiesz...z wodą to piłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:41   #3093
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to bralyscie tylko jak chcialyscie zaciazyc czy pozatym tez na suchosc w bozenie?
Jak sie starałam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ten glut mnie obrzydza:P

Tyyy weź tam nie gmeraj:P ja to bym tak nie umiała:P

A w ogóle to moja młoda jest już bardzo nisko, nawet centymetra nie ma do tej kreski na dole, co to jest w ogóle?to ta szyjka?:c ojest:
O, a mi smakuje glutek z lnu
no nisko, ja przy wkładaniu tabletki ledwo znajduję miejsce na opuszek palca. Ciasnota. A ten plastikowy badziew to już mnie uwiera jak siedzę. Jeszcze chwila i będzie chciał wyleźć
Stary 2016-01-07, 22:42   #3094
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No co Ale nie grzebię se tak hobbistycznie Tylko lekarz mi kazał już teraz codziennie wkładac probiotyk, żeby ten plastikowy badziew mi na koniec infekcji nie sprzedał. I instruował mnie jak wkładać, bo jak sie wkłada palca to się natyka od razu na plastik, więc żeby tabletka była wchłonięta prawidłowo to muszę ją włożyć pod pessar pionowo. A to się wiąże z dotarciem do szyjki A przynajmniej do tego co kiedyś było szyjką
nooo ja myślę, że dla przyjemności se nie gmerasz hahaha

cholercia nie potrafię sobie tego wyobrazić... nie wiedziałam, że jesteś w stanie coś włożyć pod pessar. Jakoś tak miałam wrażenie, że jesteś zamknięta na 7 spustów
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:42   #3095
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie to ciężko zajść jak jest sucho (za sucho), zwykle jak dziewczyny nie mogą zajść, to dochodzą i do tego, że może jest za sucho.
No i niektóre biorą na bóle miesiączkowe (np. ja)

Cytat:
ten glut mnie obrzydza:P

Tyyy weź tam nie gmeraj:P ja to bym tak nie umiała:P

A w ogóle to moja młoda jest już bardzo nisko, nawet centymetra nie ma do tej kreski na dole, co to jest w ogóle?to ta szyjka?:c ojest:
o jakiej kresce piszesz?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:43   #3096
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No duze dziewcze. Ale jak Karolcie dałaś rade to i teraz dasz a rzy drugim porodzie juz 'szlaki przetarte' wiec na pewno pojdzie gladko
Moja miala 36cm glowe a tylko 53cm dluga
To duza wow , ile rodzilas ? Ciezko było ? Ile h i czy byłaś nacinana?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:44   #3097
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

cholercia nie potrafię sobie tego wyobrazić... nie wiedziałam, że jesteś w stanie coś włożyć pod pessar. Jakoś tak miałam wrażenie, że jesteś zamknięta na 7 spustów
też nie miałam pojęcia, że pod to coś idzie założyć.

Ja ostatnio stwierdziłam, że sprawdzę tą swoją szyjke i nie dałam rady dotrzeć do niej Także mam nadzieję, że ona tam jeszcze jest
Stary 2016-01-07, 22:45   #3098
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ogólnie to ciężko zajść jak jest sucho (za sucho), zwykle jak dziewczyny nie mogą zajść, to dochodzą i do tego, że może jest za sucho.
No i niektóre biorą na bóle miesiączkowe (np. ja)

o jakiej kresce piszesz?
no na usg:P

Bo mi pokazywała główkę i nad tą główką (a w rzeczywistości pod nią ) była kreska i mi powiedziała "Oooo już nisko jest, prawie napiera głową, no mniej niż centymetr zostało". Tylko nie powiedziała jak to się nazywa na co napiera a ja się nie znam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:46   #3099
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Ja u mnie tez taki pulpet, 3720, 53cm i glowka 38 I druga podobnie sie zapowiada jak widze po wykresach. Z po iarow brzucha wychodzi dokladnie 3700 jesli bedzie tym tempem rosla a z usg wychodzi ponad 4 ale usg lubi sie mylic - tak sobie tlumacze
W tamtej ciazy bralam wszystko co mozliwe i M urodzona dzien po terminie, porod skromnie bo tylko 37 godzin Tym razem moze sobie odpuszcze wspomagacze Zalezy mi zeby w terminie sie urodzila a nie wczesniej bo M ma ferie tydzien przed terminem wiec planuje wziac tydzien wolnego i nacieszyc sie pierworodna
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:46   #3100
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

No tak jak napisałam wyżej, zmieści się kawałek palca No przy pessarze się tez normalnie aplikuje tabletki dopochwowo Tylko jakby nie ma szaleństwa, palec se nie pobryka Opuszek wchodzi.
Stary 2016-01-07, 22:48   #3101
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no na usg:P

Bo mi pokazywała główkę i nad tą główką (a w rzeczywistości pod nią ) była kreska i mi powiedziała "Oooo już nisko jest, prawie napiera głową, no mniej niż centymetr zostało". Tylko nie powiedziała jak to się nazywa na co napiera a ja się nie znam
hmm... kojarzy się z szyjką, ale też się nie znam
Stary 2016-01-07, 22:48   #3102
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Moja też miała 53 cm I w rozm. 56 długo pływała.

wielka!! A ty sn?
I jaki rozmiar nosiła, 62?
Tak sn 16 h , dobrze ze były okna pozamykane bo myślałam ze wyskocze ciezko było , 62 tu miała i były akurat , a 56 w ogóle nie mogliśmy wcisnąć
Stary 2016-01-07, 22:48   #3103
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio stwierdziłam, że sprawdzę tą swoją szyjke i nie dałam rady dotrzeć do niej Także mam nadzieję, że ona tam jeszcze jest
O, to chyba dobrze? Gin mi mówił, że jak szyjka wysoko to ok.

Moja bardzo nisko
Stary 2016-01-07, 22:51   #3104
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
O, to chyba dobrze? Gin mi mówił, że jak szyjka wysoko to ok.

Moja bardzo nisko
nie znam się na tym, wcześniej byłam wstanie ją wyczuć, we wtorek wizyta to się dowiem. Póki zamknięta to się nie będę nią przejmować
Stary 2016-01-07, 22:53   #3105
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tak sn 16 h , dobrze ze były okna pozamykane bo myślałam ze wyskocze ciezko było , 62 tu miała i były akurat , a 56 w ogóle nie mogliśmy wcisnąć
Wow, no to podziw dla Ciebie serio. Dałaś radę a taka duża dziewczynka
Stary 2016-01-07, 23:06   #3106
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Ja brałam jak chciałam zaciazyc. Ale wiesiołek tez dobry na skore i włosy ponoc wiec można łykać i bez tej chęci

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
To duza wow , ile rodzilas ? Ciezko było ? Ile h i czy byłaś nacinana?

Rodziłam długo - 18h druga faza i prawie 2h faza parcia. Ale parcie juz miałam na znieczuleniu wiec wtedy zawsze dłużej to trwa. No i po jakoś chyba 8-9h oksy podłączyli bo słabo szła akcja a odeszły mi wczesniej wody.
Nie nacinali mnie - tam gdzie rodziłam nie moga chyba ze poważny powód medyczny. Nie peklam prawie wcale - jeden mały szew i nic nie czułam na następny dzien juz

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ja u mnie tez taki pulpet, 3720, 53cm i glowka 38 I druga podobnie sie zapowiada jak widze po wykresach. Z po iarow brzucha wychodzi dokladnie 3700 jesli bedzie tym tempem rosla a z usg wychodzi ponad 4 ale usg lubi sie mylic - tak sobie tlumacze

W tamtej ciazy bralam wszystko co mozliwe i M urodzona dzien po terminie, porod skromnie bo tylko 37 godzin Tym razem moze sobie odpuszcze wspomagacze Zalezy mi zeby w terminie sie urodzila a nie wczesniej bo M ma ferie tydzien przed terminem wiec planuje wziac tydzien wolnego i nacieszyc sie pierworodna

O to podobny klusek do mojej no zobaczymy jak te nasze drugie dziewczęta sie okażą

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:

Teraz na pewno pójdzie lepiej! Ja żyje ta myślą chciałabym tym razem bez znieczulenia ale nie ukrywam ze wzięłam swoją położna po ty zeby je dostać bez problemy jesli psychicznie nie dam rady z bólem. Ale mam nadZieje cały czas ze tak jak wszyscy mówią - drugi poród znacznie łatwiejszy bedzie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Dobra. Czas w kime.
Dobrej nocy!

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 23:22   #3107
mamusiaczek
Rozeznanie

Duże te Wasze dzieciaki! Moi byli 3550 (41tc) i 3650 (39tc) 😊 zobaczymy jutro jak tam malutka przypakowała
Stary 2016-01-07, 23:27   #3108
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ja brałam jak chciałam zaciazyc. Ale wiesiołek tez dobry na skore i włosy ponoc wiec można łykać i bez tej chęci

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Rodziłam długo - 18h druga faza i prawie 2h faza parcia. Ale parcie juz miałam na znieczuleniu wiec wtedy zawsze dłużej to trwa. No i po jakoś chyba 8-9h oksy podłączyli bo słabo szła akcja a odeszły mi wczesniej wody.
Nie nacinali mnie - tam gdzie rodziłam nie moga chyba ze poważny powód medyczny. Nie peklam prawie wcale - jeden mały szew i nic nie czułam na następny dzien juz

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

O to podobny klusek do mojej no zobaczymy jak te nasze drugie dziewczęta sie okażą

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Teraz na pewno pójdzie lepiej! Ja żyje ta myślą chciałabym tym razem bez znieczulenia ale nie ukrywam ze wzięłam swoją położna po ty zeby je dostać bez problemy jesli psychicznie nie dam rady z bólem. Ale mam nadZieje cały czas ze tak jak wszyscy mówią - drugi poród znacznie łatwiejszy bedzie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Dobra. Czas w kime.
Dobrej nocy!

Tez tak myśle ze pójdzie lepiej przy drugim i narazie w ogóle sie nie boje. I jakos mnie uspokoiła wiadomość gina ze Wiktor nie będzie takim olbrzymem jak jego starsza sis . To sie nameczylas biedaczko tyle h i 2 h partych uhh, ja tez teraz sobie wynajęłam polozna chce urodzić po ludzku a nie jak wtedy szkoda mówić, polozna jeszcze z gębą do mnie wyskoczyla ze proszę któryś raz o zzo
Stary 2016-01-07, 23:39   #3109
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

a mnie to zawsze zastanawiało, co ten gin tam wymaca tymi paluchami na badaniu... ja to bym nie wiedziała jak rozpoznać, czy dotykam szyjki, czy nie, więc nawet nie próbowałam gmerać

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
No tak jak napisałam wyżej, zmieści się kawałek palca No przy pessarze się tez normalnie aplikuje tabletki dopochwowo Tylko jakby nie ma szaleństwa, palec se nie pobryka Opuszek wchodzi.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Ale mam dzisiaj fazę: kapucha kiszona, sok marchewkowy... i zaraz pójdę podjeść trochę nutelli, bo mnie coś na słodko bierze teraz.
A mała szaleje w brzuchu, że hej... nie wiem tylko, czy z radości... czy wnerwa złapała na tą mieszankę
Stary 2016-01-07, 23:47   #3110
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam dzisiaj fazę: kapucha kiszona, sok marchewkowy... i zaraz pójdę podjeść trochę nutelli, bo mnie coś na słodko bierze teraz.
A mała szaleje w brzuchu, że hej... nie wiem tylko, czy z radości... czy wnerwa złapała na tą mieszankę
Ale bym miala zgagę po tym wszystkim, huhu

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-08, 00:02   #3111
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Poprasowalam wielką sterte prania. 90% ciuchow TZ i Poli. Moich 10%. I gdzie tu sprawiedliwosc
Teraz czeka mnie kolejna sterta Lilkowych, ale zaczelam juz wiec jest progres

Jutro w poludnie jedziemy w góry na weekend Ale sie ciesze
do Zakopca jedziecie?macie konkretne miejsce które zamierzacie odwiedzić?
Udanego wypoczynku

Oglądam kosze Mojżesza, bo chyba fotel do karmienia mi się nie zmieści w sypialni, obczajam też laktatory medeli mini-electronic, chce kupić używany na gwarancji+ kombinezony zimowe na 56.

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2016-01-08 o 00:05
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 00:04   #3112
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
3300 ma a termin na 10 mam
Cytat:
Karolcia wazyla 4600 i 37cm główka 59 cm dl
Zdjęcie zaraz po urodzeniu w szpitalu
O kurcze. Pełen szacun dla Ciebie !!! Moja 4600 to ważyła może jak miała skończone 2 miesiące

A to jakoś może genetycznie jest? Ty duża byłaś jak się rodziłaś albo TŻ?

Cytat:

Dobre z tym gmeraniem.

Ja też jestem ciekawa co oni tam paluchami sprawdzają. Poprzednio wiem, że ostatnie dwa badania(na miesiąc/ 10 dni przed tp) były bolesne i nawet krew po nich była. Ja wiem, że miesiąc z rozwarciem 2 cm chodziłam i jakoś lepiej się turlałam niż teraz.

Ja zjadłam 6 kanapek i chyba jeszcze ze 2 zrobię...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 00:24   #3113
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bym miala zgagę po tym wszystkim, huhu

Zgagi nie mam... ale tak mi się chciało czegoś gazowanego, że sobie mineralną kupiłam i teraz mi się beka kapusto-marchewko-nutellą dziwne połączenie
Stary 2016-01-08, 00:25   #3114
marciar7
Zakorzenienie

A mi sie znow spac nie chcd a rano musze wstac i isc do lab zrobic badania na hiv i hbs..
Stary 2016-01-08, 00:25   #3115
Aninis
Zakorzenienie

echh... nudyyyyy idę spać ciekawe, o której się obudzę
Stary 2016-01-08, 01:25   #3116
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Zgagi nie mam... ale tak mi się chciało czegoś gazowanego, że sobie mineralną kupiłam i teraz mi się beka kapusto-marchewko-nutellą dziwne połączenie

Stary 2016-01-08, 01:41   #3117
figa84
Zakorzenienie

Aninis ja bym miała mega zgagę po takiej mieszance... ja od 18-19 staram się nie jeść nic kwaśnego, cytrusów, bo po tym mam murowaną... ale teraz to i w dzień mnie nieźle męczy....
Stary 2016-01-08, 06:15   #3118
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Obudził mnie głód Serio

U nas z usg wychodziło że mały ma dużą główkę, nie wnikałam w temat bo się bałam...
Wizyta 20 zobaczymy ile przybył i czy głowa nadal duża Zjedliśmy kanapkę z twarożkiem, poczkaliśmy i idziemy dalej spać

Co do wiesiołka to nam leci 36tc i łykam już 2x2 a na dół poleci koło 38tc. Piję też filiżankę malin dziennie na razie, tz. zaczęłam. Kawa od 38tc. Na temat wiesiołka się rozeznałam i powinno się brać oeparol bo są ponoć jakieś dwa jego rodzaje dziwny i dwuletni i ten dziwny właśnie jest w tym polecanym... Dawałam linki trzeba poszukać i poczytać
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2016-01-08 o 06:32
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 07:22   #3119
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Obudził mnie głód Serio

U nas z usg wychodziło że mały ma dużą główkę, nie wnikałam w temat bo się bałam...
Wizyta 20 zobaczymy ile przybył i czy głowa nadal duża Zjedliśmy kanapkę z twarożkiem, poczkaliśmy i idziemy dalej spać

Co do wiesiołka to nam leci 36tc i łykam już 2x2 a na dół poleci koło 38tc. Piję też filiżankę malin dziennie na razie, tz. zaczęłam. Kawa od 38tc. Na temat wiesiołka się rozeznałam i powinno się brać oeparol bo są ponoć jakieś dwa jego rodzaje dziwny i dwuletni i ten dziwny właśnie jest w tym polecanym... Dawałam linki trzeba poszukać i poczytać
Dzieki za info o wiesiolku

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Tez tak myśle ze pójdzie lepiej przy drugim i narazie w ogóle sie nie boje. I jakos mnie uspokoiła wiadomość gina ze Wiktor nie będzie takim olbrzymem jak jego starsza sis . To sie nameczylas biedaczko tyle h i 2 h partych uhh, ja tez teraz sobie wynajęłam polozna chce urodzić po ludzku a nie jak wtedy szkoda mówić, polozna jeszcze z gębą do mnie wyskoczyla ze proszę któryś raz o zzo
ugh, ja mialam super polozne wszystkie ktore ebyly na zmianach procz ostatniej, ale ostatni sie wstrzelila doslownie na sama koncowke partych wiec luz, nie mialam z nia wiele do czynienia. nie ucierpialam sie az tak bo mialam znieczulenie a parte dlugie wlasnie przez zzo podobno zawsze tak jest.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
do Zakopca jedziecie?macie konkretne miejsce które zamierzacie odwiedzić?
Udanego wypoczynku

Oglądam kosze Mojżesza, bo chyba fotel do karmienia mi się nie zmieści w sypialni, obczajam też laktatory medeli mini-electronic, chce kupić używany na gwarancji+ kombinezony zimowe na 56.
Pod szczawnice jedziemy nie bedziemy duzo odwiedzac. Jedno popoludnie w szczawnicy a tak to na miejscu. W hotelu mamy grote solną, saune, basen i sale kulkowo dla dziec, przed hotelem lodowisko i miejsa do spacerow wiec mysle ze w sam raz na odpoczynek
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 07:23   #3120
figa84
Zakorzenienie

Witam się i ja z rana a maliny jakie pijecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości