|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
zuken uaoo gratulacje!!
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Uao, joanna gratulacje!!
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;54048101]Dziewczyny wybaczcie, ale omi ęłam kilka stron, które spisałyście w ciągu dni.
Moja mała przyszła na świat jakoś koło 19.30 , duża dzidzia bo waży 3.750, na całe szczęście dostała 10 pkt. Jedynie co to tymczasowo ma lekkie odkształcenie na główce, bo zle wystawiła się w kanał. A sam poród.. Pisałam Wam wcześniej że koło 9 przyjechała, o 11 mnie przyjeli i kolo 12 podpieli mnie pod oxy. Początkowo rozwarcie było 0.5cm więc założyli balonik. Każde badanie szyjki było strasznie bolesne, okazało się że za pierwszym razem doszło do rozwarcia 2.5 - 3cm. Skurcze wtedy byly już dość konkretne. Po kilku godzinach kolejne badanie, poprawili mi balonik i rozwarcie 4 cm. Skurcze były bardzo bolesne, tż siedział ze łzami w oczach, bo nie wiedział co ma robić.. W między czasie poprosiłam o gaz, ale nie pomógł mi za bardzo. Skurcze były co 2 - 3 minuty, a rozwarcie nadal 4 cm. Kolejne badanie i wyciągnięcie balonika + przebicie pęcherza płodowego. Wody okazały się dojrzałe, jednak nadal były w porządku. Zwijałam się z bólu i w końcu na 5 cm dostałam zzo, a wtedy skurcze ustały, akcja stanęła i rozwarcie zmniejszyło się do 2 cm.. Wody brudne i decyzja o cesarce.. Cholernie się bałam, chyba jak nigdy wcześniej. Ale cieszę się, że już jest po wszystkim Proszę, niech któraś mama po cesarce napisze mi jak to później wygląda, kiedy zejdzie znieczulenie, czy to boli bardzo? I kiedy w ogóle to znieczulenie zejdzie? Jak potem ze wstawaniem itp? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] gratulacje ale się namęczyłaś biedna No ale najważniejsze ze córcia jest z Tobą Ja też korzystałam z aplikacji "Pora na bobasa" jak miałam skurcze, polecam
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo my LF jednak możemy, tylko mamy celować w gramaturę min. 230. Co tam u Was? |
||
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze Cytat:
|
||
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA Oki juz wiem wszystko, moja ma za to zwiększone napięcie karku i leżąc na brzuchu mocno glowe trzyma...:/ musze stopować te jej zapędy...
SMALL dzięki- zerknę na ta firmę Edit maja ta sama bawełnę co na all a tej nie chce... ZUKEN gratulacje! Kruszynka ![]() RUDA super ze masz sie do kogo zwrócić. Trzymam kciuki by to pomogło! MAGDISIA jak by to wody były to by sie lało nadal... UAOO gratulacje mam nadzieje ze wszystko poszło Oki ![]() JOANnA gratki :brawo: ale nie zazdroszcze ci tego stresu... Co do bólu... To zależy od tego jaka dawkę podadzą znieczulenia. Wcześniej przez kilka godz nóg nie czołam- teraz brzuch zaczął bolec jeszcze na stole... Wołaj o przeciwbólowe jak zacznie mijać, bo maja obowiązek ci je podac... Wstawanie zależy od szpitala - po 6, 12, albo 24h a nawet któraś tu pisała o 3h... Pokarm pojawia sie pozniej zwykle bo Ok 3 doby Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia cierpliwości w opiece nad dzieciaczkiem potrzeba przede wszystkim czasu!
Casaa o wlasnie brallo mi tej fachowej nazwy! Kogiel to skurcze wyglądają na konkretne szkoda ze nic więcej sie nie dzieje. .. A mnie tak koszmarnie bola wnętrzności, żołądek mi juz żyć nie daje Malo jem, glownie bez stanika chodze bo wszystko mnie uciska, żołądek pali jak ogniem, a czasem takie mrowienie mam nieprzyjemne brrr serio juz tam w środku to ani milimetra wolnego nie mam ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo
Dojrzałam do tego, żeby zapłacić za studia.. aż mi smutno patrzeć teraz na konto |
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Joanna super, gratulacje
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam wstawanie za soba i spacer wkolo lozka
|
|
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulenkowo kciuki za jutrzejszy rozwój akcji.
Mojakaren biedactwo, na takie dolegliwości to już nie ma rady chyba, trzeba przeczekać do rozwiązania, tylko czy wtedy będzie lepiej ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Jak dajesz radę ? Skoro masz teraz porównanie CC/ SN to co jest mniejszym złem wg Ciebie ? |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobic. 300 postow od ostatniej wizyty, a bylam rano... Widzialam, ze sie dziewczynki rozpakowujecie. Gratulacje. 3mam kciuki za nastepne.
My jutro wychodzimy do domu
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Kasia a nie masz kogoś do pomocy może mama albo teściową by pomogła przy małym, albo chociaż dom ogarnęła?
Zuken brawo
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, super
jak poszla pionizacja? Bol znosny? Nooo nasza nadworna poetka powinna zaczac wymyslac powoli tytul dla nowego watku ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
Dotka jutro LL ma noworoczna wyprzedaż 40% znizki na outlet.
Ale u nich wyższa gramature mają chyba tylko zakardy bo pasiaki to chyba wszystkie max 220 (ale nie jestem pewna).A w LF na pewno Agaty mają 240 pozostałe pasiaki chyba coś koło 210.
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Z LF znalazłam 4 które mi się podobają
![]() Ale pytalam naszej doradczyni, czy lepiej brać Storchena, czy LF, to mówi, że Storchen lepszy jakościowo, ale jak LF bardziej mi się podobają kolorystycznie, to lepiej nam się będzie nosić. I wybierz tu człowieku
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna gratulacje. Nameczylaś się, ale już masz córeczkę przy sobie.
Kasia co u was się dzieje. |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam,zaznaczylam z 10 postow do odpisania i wylaczyla sie aplikacja wizazu :-( gratuluje wszystkim dzisiejszym mamusiom i trzymam kciuki za te ktore juz sa w trakcie
Ja dzisiaj kupilam kosz na pieluchy diaper champ,nie wymaga specjalnych workow,a teraz doszlam do wniosku ze chyba go nie chce-pewnie potrzymam kilka dni w domu,pomysle i oddam :-D ewentualnie dobrze schowam rachunek,kupie normalny kosz i jeśli normalny zda egzamin to wtedy oddam diapera :-D Ja powoli wpadam w depresje, mimo ze codziennie cos robimy w mieszkaniu to nie widać konca,nie wiem kiedy bedw mogla Wreszcie przestac jezdzic 100km codziennie,to nie jest aktywnosc dla kobiety w 37 tygodniu ciazy :-( Ktoras pisała o molach-tez miałam ten problem,wyrzucilam wszystko,nowe produkty zbozowe przynoszone do domu mrozilam przez min.48 godzin,poza tym kupilam na aledrogo takie specjalne krople-niby trucizna,ale mozna stosować w szafkach kuchennych. I na szczęście podzialalo.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, może to dziwne pewnie zbieg okoliczności ale.... jak dowiedzialam się ze jestem w ciąży tego samego dnia kupiłam białego storczyka znajomej w podziękowaniu bo to ona mnie na mówiła na badania itd. I wiecie że ten sam storczyk zakwitl jej po raz drugi w dzień w którym urodził się Szymek. Normalnie nie wierzę w takie rzeczy, ale to odbieram jako dobry znak.
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysle, pomysle :-P chociaz moze byc ciezko, bo w sumie przez ostatnie dwa dni spalam moze z 5h.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malwi wierze w Ciebie turbomama jestes i z wszystkim dasz rade ![]() Kinga, fajny zbieg okolicznosci Baby, coz Ci napisac... Powinien ktos Cie wyreczyc w tych wszystkich obowiazkach ale wiem, ze zdana jestes tylko na siebie jedyne co to przesylam Ci mojej pozytywnej energii Zmykam spac, rano ktg... A zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce :| |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4224 | |||
|
Rozeznanie
|
ja planuję tą jesli ta czarno-fioletowa się nie pokaże
Cytat:
wow szybko ci poszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bo to olejek arganowy, to jakiś kosmetyk ale z tym że taniej masz rację
|
|||
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Baby
może Cię nie pocieszę, ale u nas w pokojach nadal nie ma listew i domalowań. Teściowie wymówili rootę tamtemu gościowi i ma niby chodzić ten co wcześniej ale cóż... Jednocześnie nie potrafią sobie podarować że nie chcę być przez nich podwieziona na badania ![]() Ahnessy info jest na fb lennylamb ja mam mojego diamenta od nich właśnie z outletu i jest ok, tosą tylko drobne błędy kosmetyczne, w żaden sposób nie wpływające na bezpieczeństwo/wygodę noszenia.
|
#4226 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy w między czasie możecie mi streścić w 2 słowach które mamy jeszcze dzisiaj urodziły? Ja niestety jeszcze małej - prócz tych 10 sekund na sali operacyjnej nie widziałam, pewie jutro mi ją dopiero dadzą. Znieczulenie brzucha i nóg powoli schodzi, dobrze bo wiem ze wszystko jest okej z tym. Póki co dostałam dwa zastrzyki przeciwbólowe i jedna kroplówke z p-bólowym więc jest oki. Starałam się zasnąć ale niestety nie moge, to chyba z nadmiaru wrażeń
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie Cytat:
Casaa- niby tesciowa i szwagierka mowia ze pomoga sprzatac...ale co,maja moje ubrania w szafie ukladac?:-/ pozniej nic nie znajde. A w kuchni,gdzie faktycznie jest dużo sprzatania,nie mozna nic zrobic dopoki maz nie skonczy grzebac,a nie skonczy chyba nigdy :-D Hariett-razem w tym siedzimy widze :-D ale kurcze,ja nie mam ciepłej wody, dla mnie to jest must have :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam w takie rzeczy wierzę
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawanie ciezko ale dalam rade sama, oczywiscie nie moglam wytrzymac i jak wszyscy spali to wstalam, umylam sie troche i przebralam w swoja pizamke
od razu poczulam sie lepiej i troche pospalam za chwile przejde sie chyba do wc, chociaz po chwili chodzenia kreci mi sie w glowie jeszcze... Jakbym miala porownywac to obydwa porody jak dla mnie masakra nie planuje juz wiecej dzieci za zadne skarby swiata
|
|
|
|
#4230 | |
|
Rozeznanie
|
Ja tez w takie rzeczy wierzę
piękny symbol życia No, ja znowu nie śpię... Położyłam się wcześniej bo mnie mama nastraszyla że na pewno nad ranem będę rodzic po tym masażu szyjki... A skurczy ani widu ani słychu. Ale juz wiem ze na żaden balonik sie nie zgodzę jakby chcieli zakładać :p ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ---------- Cytat:
Każdy poród to niezły wycisk dla organizmu... Zazdroszczę ze masz to za sobą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Malo jem, glownie bez stanika chodze bo wszystko mnie uciska, żołądek pali jak ogniem, a czasem takie mrowienie mam nieprzyjemne brrr serio juz tam w środku to ani milimetra wolnego nie mam 

21.06.2014r.
08.09.2012

a tam jest taniej