|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Polly, jakbym mogła to dałabym lajka pod Twoim postem z obrazek 'moj kraj taki piekny', bo to juz przekracza wszelkie granice absurdu
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sklaniam sie ku zwyklym refundowanym i tylko pod warunkiem ze dziecko będzie w 100% zdrowe w dniu szczepienia inaczej bede przesuwać w czasie
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja już nie rozumiem.
![]() Najważniejsze, że dostaniesz te pieniądze.
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda nerwów, nieprzespanych ze strachu nocek i ryzykowania nadciśnieniem . I tak nie masz już wyjścia - jak wlazło to i wyleźć musi , jak to mi kiedyś lekarz powiedział |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Moj lekarz tez tak gada hahaha
![]() Ja sie boje tego co bedzie sie dzialo z moim cialem. Mniej boje sie bolu, raczej krwi lecacej po nogach i potem .. jak patrze na te podklady poporodowe i te wieelkie podpachy. Serio jest tyle krwi ? |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepionek, to moim zdaniem przeciwnicy wywołują gównoburzę. Nie wiem czy jakiś rodzic nie może się pogodzić z tym, że dotknęło to akurat jego dziecko i próbuje na coś zgonić. ![]() Uwierzę dopiero jak mi czarno na białym przedstawią wyniki badań.
|
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dwa op podkladow poporodowych i paczkę podpasek na noc Myślę ze na początek wystarczy ;-) wyjdzie w praniu U mnie w szpitalu byla szafka z podkladami i mozna sobie bylo wziąć ile trzeba
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nie było potopu szwedzkiego. Po tygodniu już tylko lekko plamiłam. A trzeciego dnia po porodzie przeszłam z podkładów na normalne podpaski na noc. Bardziej od samej krwi odrzucał mnie ten specyficzny ,,zapach".
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny Padam na twarz dzisiaj ;-) Spokojnej nocy
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szczepionek podstawowych to nawet nie brałam pod uwagę, żeby nie szczepić. Co do skojarzonych, nie czytałam, nie interesowałam się, nie mam jeszcze zdania
![]() A póki co uciekam do wanny i trzeba się wyspać w końcu. Dobranoc |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to tak srednio lubie sie z krwia :p wiec to jest dla mnie takie stresujace.
I weflom - nie chce go. Jak na czas porodu bede musiala go miec ok ale blagam niech mi go potem wyciagna!! jak bede sie zajmowac dzieckiem z tym ustrojstwem? Moze dziwne ale kazdy ma jakies fobie :p ta jest moja osobista. Mialam weflon tydz w szpitalu i reka nieruchoma bo kazdy ruch czulam jak mi sie to rusza w zyle.. KOSZMAR |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze rozpoczela sie dyskusja na temat szczepionek. Tu w uk
ciezarnym miedzy 28-32tc proponuja szczepionke na kolkusz, zeby chronic dziecko zaraz po porodzie, bo dziecko ta szczepionke dostanie w wieku dopiero 2 miesiecy, a przez ten czas, nie jest chronione. Zauwazono wzrost zachorowan na ta chorobe w ostatnich latach u noworodkow i stad ta propozycja z ktorej ciezarna nie musi korzystac. Dlatego tez pyatlam czy ktos cos wie na ten temat. Ja wciaz sie zastanawiam. A jesli chodzi o szczepienie dzieci, to ja jestem za i bede szczepila na wszystkie obowiazkowe szczepienia. Moim zdaniem przypadki powiklan moga pojawic sie po kazdym leku, ale nie wybaczylabym sobie ze cos sie stalo bo nie zaszczepilam dziecka. Ale oczywiscie kazdy ma swoje zdanie na ten temat i ja nie neguje niczyich decyzji, po prostu z Tz taka decyzje podjelismy.
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2016-01-07 o 23:49 |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest złego w wenflonie? Aaa ze się rusza w żyle? Hihi nie no nie zawsze jest potrzebny :-P ha tam lubię krew i pobieranie, kiedyś byłam nawet krwiodawca, póki nie zaczęli wyszukiwać u mnie chorób :-P i juz nie mogę, ale blizny po tych mega wkluciach mam do dziś.. Chociaż na pamiątkę
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Misia ja krwawilam chyba około miesiąca. Pierwsze kilka dni to byl potop. Przy cc może jest tego mniej bo pewnie podczas operacji jest tam w miarę oczyszczane, a przy sn wszystko musi się samo oczyścić. Ale jestem pewna, że jak już urodzisz to ani wenflon ani krew nie będą Ci straszne.. 😉
Dobranoc dziewczyny!
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
O ile ta krew pewnie przezyje tak bede blagac pielegniarki o wyjecie wefloniku
bleee
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę i wyję! Mam taką zgagę, że zaraz umrę! Pielęgniarki oczywiście nic nie mają, ja też już jogurtu naturalnego nie mam.. no dramat!!! W dodatku wszystko mnie nagle swędzi a to cholerne łóżko zgrzypi przy każdym ruchu!!! Szlag mnie trafi za chwilę słowo daję
|
|
#3829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, potop to dobre okreslenie. Potem bylo ciut lepiej ale wciaz zwykla podpaska nie dawalaby rady.
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam u styczniowek zobaczyć jak im idzie a tam porod za porodem ;-) Sloneczko ![]() Dobrej nocy
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-08 o 00:06 |
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
a moja szwagierka powiedziała, żebym powiedziała ( ) przy porodzie, żeby mnie porzadnie oczyscili to nie będę tak krwawić na pewno chodziło jej o sn.
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko - trzymaj się - jutro pogadasz z lekarzem i coś się wyjaśni - byle do obchodu - zmuś ich do działania
ja zbieram się do wyrka. Do usłyszenia |
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkei pewnie juz spicie wiec i ja znikam przytulic sie do Tz. Zycze zebysmy wszystkie sie wyspaly i wstaly w dobrych nastrojach
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Mam chyba jakiś słaby dzień. Boli mnie gardło i wymiotować mi się chce :/ Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego ból głowy. ![]() Idę zrobić śniadanie.
|
|
|
#3837 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzien dobry
Dark, nie martw sie. Ja jak mialam usg jak wychodzilam ze szpitala to dr powiedziala, ze waga malej ok i wymiary tez. Pozniej jak poszlam do mojej gin to stwierdzila (patrzac na tecwyniki/wymiary za szpitaka) ze dziecko jest mniejsze. I badz tu madry. Jedne pomiary, dwie dr i co innego mowia. Takze nie martw sie! Sloneczko, przytulam mocno! ja lezalam w sumie 15 dni. Co prawda nie w jednym ciagu ale jednak bylam 2x. Chyba rekordzistka jestem . Mnie bardzo pomogly slowa otuchy od dziewczyn. Zobcz, juz niedluo i zobaczysz swoje Malenstwo. Toc to juz tak blisko! Ale zmieniaja Ci wenflon? Z tego co wiem to powinno sie zmieniac co ok 3-4 dni zeby sie nie wdal stan zapalnyGratuluje udanych wizyt, pieknie wazacych dzieciakiw. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, pomiary. Abii dzis bede robic buleczki z Twojego przepisu ![]() Co do macierzynskiego, fajnie jakby wpriwadzili. Jednak nie ufam im i dopoki nie zobacze realnie tych pieniedzy nie bede sie na nie nastawiac. Moze i dziwna jestem , ale do marca jeszcze troche czasu jest, takze zdaza worowadzic kolejne obostrzenia. Ale ja z natury nie wierze w zadne "darmowe" pieniadze. Dziewczyny, super te Wasze starszaki. Milo sie takie cos czyta. Ja pamietam jak mi ojciec piwiedzial, ze urodzila mi sie siostrzyczka. W pierwszej chwili jej nie chcialam- bo mi rodzicow odbierze malpa jedna (mialam 8lat). Pozniej, jak ur sie druga siostra to mi bylo wstyd (ze mamie takiej starej sie dziecka zachcialo. Ale pozniej wszystko minelo)Szczepionki- szczepic bede. Nie zglebialam sie w temat wiec sie nie bede szerzej wypowiadac Bonku, r_p77, ale nie zlizylan zamowienia przez ten blad. Ale zaczelam pobieznie ogladac np hubi world. Tez ma fajne pieluszki
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
rób rób, my już trzeci dzień jemy i dziś się wreszcie skończą ja zamiast 1/3 kostki masła dałam 2/3 i ciasto mi wyszło strasznie rzadkie. Nie wiem czy to masło było przyczyną ale musiałam dosypać jeszcze około szklanki mąki żeby zaczęło się odklejać od rąk a na koniec dolałam trochę oleju- w ogóle jakiś kosmos miałam i już chciałam to wszystko wyrzucić :P ale stwierdziłam, że zostawię do wyrośnięcia i zobaczymy co wyjdzie no i się udało. Może jajka były za duże? może trochę za dużo mleka? no zagadka stulecia bo w ciągu ostatnich 2 tyg ze 3 razy robiłam różne ciasta drożdżowe i nic się nie działo w każdym razie daj znać jak wyszło ![]() ps. blachy wyłożyłam papierem do pieczenia
Edytowane przez Abii84 Czas edycji: 2016-01-08 o 07:49 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Monia szwagierka jak zwykle dobra rada.. Ja sobie tam po sn nie dam grzebać na pewno!!!! Umarlabym chyba ma tym fotelu!!! Czasami jak zostaną tam resztki łożyska to konieczne jest lyzeczkowanie ale to odbywa się pod narkoza(zabieg ok 15 min.) mam nadzieję, że nie będzie konieczny wolę zwykły potop 😉
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wszystkim
Dzisiaj ranny ze mnie ptaszek ![]() Na 10.00 umówiłam się z koleżanką w centrum handlowym. To jedna z tych w rodzaju antydzieciowych więc mogę zapomnieć, że wejdziemy do jakiegokolwiek sklepu dzieciowego Kciuki za dzisiejsze wizyty u lekarza ![]() Ja już po kawusi, ale w nocy jak zwykle przewracałam się z boku na bok
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Szkoda nerwów, nieprzespanych ze strachu nocek i ryzykowania nadciśnieniem . I tak nie masz już wyjścia - jak wlazło to i wyleźć musi , jak to mi kiedyś lekarz powiedział 

Do tego ból głowy.