|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Mam dosc, od 1.40 Wojtus wisi na cyckach. Nie wyrabiam z przetworstwem. Nie wiem co mu sie stalo, w dzien ladnie jadl, a teraz w nocy cos go opetalo. Musze sie dopytac czy to normalne. Aaa i jakby ktos sie decydowal na nakladki do karmienia, to te z aventi sa fajne. Miekkie, cienkie, ale chronia przed zaciskaniem dziasel.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
cześć
co to jest ten balonik? |
|
|
|
#4233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest taki gumowy balonik, który napełnia się solą fizjologiczną i wklada gdzieś tam.. Ale nie wiem - do szyjki? On sie napełnia i rozwiera samoistnie szyjke powodując rozwarcie. Jest w stanie doprowadzić do rozwarcia od 0 do 6 cm, po czym samoistnie wypada. Mi położna przy jego zakładaniu powiedziała, że dzięki niemu będę miała pół porodu za sobą (w kwesti rozwarcia) no ale się nie udało a i jego zakładanie mnie nie bolało.
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
ok. i jak go miałaś juz założony to tez nie bolało?
czy przy zzo dretwieja nogi albo coś? |
|
|
|
#4235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w każdym bądź razie ja myślę, że to dobra rzecz.Moje zzo - musiałam na łóżku siąść po turecku i wygiąć plecy w litere C. Anastezjolog najpierw tuż pod skórę wprowadził znieczulenie miejscowe, bo zzo wprowadza się dość grubą igłą, po czym wprowadza do igły cewnik (mnie akurat to bolało, ale położna trzymała mi barki żebym sie nie poruszyła i żeby nie wprowadzić płynu gdzieś indziej). Potem kładziesz się w pozycji takiej, gdzie głowę masz nizej niż serce (macica musi być wyżej) i następnie anestezjolog powoli podaje kolejne dawki zzo i pyta czy nie robi ci się ciepło. Jesli nie to wszystko jest okej i podpinają ktg żeby sprawdzić tętno dziecka przy zzo, a trwa to jakoś około 30 minut. Jeśli chodzi o nogi to mo początkowo zdrentwiała jedna noga tak, że nie mogłam jej podniesc i poważnie się przestraszylam bo różne mogą byc konsekwencje zzo, ale z czasem przeszło ![]() ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- A jeśli chodzi o znieczulenie do cesarki, to u mnie trwało kilka sekund zanin zadziałało, momentalnie poczułam ciepło w posladkach, nogach i na brzuchu. Jedynie co czuc to jakies ciągniecie i naciskanie, nic poza tym Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
czyli przy zzo czujesz wszystko tylko ból zmniejszony
|
|
|
|
#4237 |
|
Konto usunięte
|
Ja akurat nie czułam nic, jedynie ruchu dziecka. Być może dały mi za dużą dawkę zzo i dlatego to tak zadziałało a skutkiem tego było ustanie skurczów i zmniejszenie rozwarcia z 2.5 cm do 4 cm :/
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no chyba że musze czekać na pozostałe pięć pąków aż się rozwiną ale mina męża bezcenna jak zobaczył pękający pąk |
|
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
jeden dzień a tyle emocji :i kolejne sie szykują ![]() a mnie ogarnela jakas panika i kraze po domu od 4 kazde wyjscie z domu zaczynam juz rozpatrywac w kategoriach: moge wyjsc wrocic po torbe a potem juz Dzieciem malla nie łaska na mnie poczekac ![]() ![]() dobrego dnia wszystkim Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2016-01-08 o 06:59 |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna ja mialam cesarke o 12:28 a wstalam wieczorem, jakos kolo 21-22 chyba
![]() Dzisiaj juz normalnie chodze do wc i spaceruje po pokoju. Po poludniu jak maz przyjedzie to.pojde sie wykapac wazne to sie rozchodzic chociaz bol jest straszny przy tym na poczatku
|
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszecie o rozkwitajacych kwiatach ja tam wierzę w takie rzeczy. Coś musi w tym byc
![]() Kurcze stresuje się tymi znieczuleniami itd. Trochę przerażająco to wszystko brzmi:-/ Czarnulka jak u Ciebie? Moja noc-tragedia! Spalam może ze 2h. Tz do pracy pojechał jak zombi a ja niewiele lepiej wyglądam. A wszystko przez moje koszmarne chrapanie:-( i to nie jakies lekkie pochrapywanie ale takie totalne że się spać nie daje. Tz co chwila mnie budził żebym przestała. Jednocześnie jestem na niego totalnie zła ale też mi bardzo wstyd. Nigdy nie miałam z tym problemu a to co się dzieje przez ostatnie dni to masakra...
|
#4242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może dotrwam ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
z otwartą buzią w dodatku
|
||
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
zuken super ze lepiej sie czujesz
magdusia przyznaje ci racje z tym znieczuleniem... a co do chrapania i niewyspania wspolczuje ? Moze macie kanape na ktora moglabys wyslac TZta?---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- malla jest jeden haczyk: ja sie boje ![]() |
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jednak zalicza się do ciążowych przypadłościMamy drugi pokoj i zamierzalam już się dziś przenieść ale jakoś dotrwalam do rana. Bardzo nie chce spać osobno ale jak dziś będzie powtórka to niestety nie będzie wyjścia...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-08 o 07:14 |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4246 |
|
Raczkowanie
|
Magdusiaa ja tez strasznie nie lubie sama spac ale czasem trzeba
to dla wszego zdrowia psychicznego
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna pierwsze dwa razy jak maly jadl to faktycznie bolalo mocniej i rana ciagnela... trraz juz jest ok w miare
Przewracanie na boki i ogolnie lezenie na boku mnie bardziej bolało niz wstawanie wlasnie
|
|
|
|
#4248 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głupi byliśmy jak się na remont robiony przez nich zgadzaliśmy Cytat:
Nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale kurcze, jak sobie przypomnę że u mnie "mały" ból u dentysty to mega sprawa to jakoś nie wiem czy to przeżyję, a zzo brzmi dla mnie równie przerażająco...
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
ja też, ale chyba nas to nie ominie
damy rade a co ja myśle ze to ze zmeczenia, w dodatku jak sie spi na plecach to dziecko przeciez wszystko uciska. ostatnio powiedziałam mężowi że ma położyć sobie 3kg czegoś na brzuch i zobaczyć jak to jest |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia u mnie standard, cisza. Pół nocy mnie skurcze męczyły po to by nad ranem dac mi spać. Ale to nic nowego, już tak miałam i nic z tego nie wyniknelo
Tylko mój mąż dzięki temu jest nie wyspany.
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
powoli trzeba sie ogarniac na to ktg :|W nocy mialam pierwszy az tak mocny straszak w ilosci 1, az sie wystraszylam :P musze przeciez do przyszlego piatku do fryzjerki wytrzymac Dziewczyny nie bojcie sie zzo, marginalne sa przypadki powiklan dlaczego ktoras z nas mialoby to spotkac? ja bardzo dobrze to wspominam mimo, ze mialam zespol popunkcyjny (z wlasnej winy) Czarna ale Ty sie obijasz.... Wstyd! :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Casa piątka, też jadę na ktg
)
|
#4253 |
|
Rozeznanie
|
kciuki dziewczyny za ktg
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrego wyniku Hareitt
ja na ktg nie chce widziec zadnych skurczybykow ![]() Koktajlowa, dzieki :-* Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4255 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie też różnic między cc a sn jest sporo, ale nie jestem w stanie powiedzieć, że któryś poród był lepszy/gorszy. Tak czy siak trochę pocierpieć trzeba Najlepsze są chyba te gdzie akcja szybko się rozkręca 5 godzinek (albo mniej) i masz to za sobą Na taki liczę ![]() Cytat:
ale mam bardzo delikatny sen, więc jak przesadzam i mąż zaczyna się wiercić to się budzę ![]() Cytat:
![]() Przeżyjesz
|
||||||
|
|
|
#4256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Casa wzajemnie kciuki, ja bym chętnie ciś tam zobaczyła ale się ne łudzę bo nic nie czuję
![]() Iola tez zaczynam mieć takie wrażenie, szczególnie niorąc po uwagę fakt że wiele kobiet ma np. Przekłuwany pęcherz i
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Kinga fajne sa takie zbiegi
MALWI moze po prostu przytulać sie chce...albo odruch ssania po prostu... A pokarmu masz juz wystarczajaco na pewno? Niech pobudza laktację- co prawda miłej by było jak by to robili w ciagu dnia... :p Nie mówcie mi o kwiatkach... Bo moje 2 storczyki zdechły odkąd wyjechałam do szpitala :/ JOANNA tak przy karmieniu/odciąganiu mleczka macica szybciej sie obkurczają i boli bardziej... I przy każdym kolejnym porodzie obkurczania jest bardziej bolesne. Ale to tylko pierwsze dni... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Hariett, nie wiedziałam ze reszta miała tez masaż, ale fakt, nie liczę na cuda z nim związane tylko moja mama jak zwykle panikuje na zapas
Jedyne co ruszyło to moja laktacja... Co jakiś czas leci mi po jednej czy dwie krople :p ale to też nie musi być powiązane.
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Dotka ja bym brała ta którą mi się najbardziej podoba. ![]() Ahnessy tak jak pisze Hariett info jest na ich fb. Co do 2 gat. moja koronka jest z outlet i Jakieś drobne niedociągnięcia widać ale nie rzucają się w oczy i LL twierdzi, że to nie ma wpływu na nośność chusty. (Zawsze możesz zamówić a jak się okaże że wada jest mocno widoczna to masz 14 dni na zwrot )Kinga ja wierzę w takie rzeczy piękna historia ![]() Moje storczyki mnie zadziwily bo 6 na raz puścilo nowe pędy i też mówiłam do Tz, że na pewno zakwitna na narodziny małej. A tu dzisiaj patrzę jeden paczek się rozkłada już... chyba muszę zmodyfikować teorie bo ja nie chcę dziś ani jutro. :P Russian mnie też się takie napady paniki zdarzają, dwa razy to aż mi oddychać było ciężko tak spanikowalam. Joanna to długo czekają u Ciebie z pionizacja ale dzięki temu mniejsza szansa na zespół po punkcyjny. Szkoda tylko że jeszcze małej Ci nie pokazali na dłużej. Magdusiaaa ja też zaczęłam chrapac a się dowiedziałam jak się obudziłam patrze nie ma Tz w lozku poszłam sprawdzić do drugiego pokoju a on tam śpi na kanapie z poduszka na głowie A mnie dzis od rana głową boli:/ i ogółem jakoś się strasznie często budzilam w nocy i przy każdym przewracaniu brzuch mnie zaczynał boleć jak na @ :/ Aaaa zostało mi 7 dni co cc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

za chwile przejde sie chyba do wc, chociaz po chwili chodzenia kreci mi sie w glowie jeszcze... 
a i jego zakładanie mnie nie bolało.

:
kazde wyjscie z domu zaczynam juz rozpatrywac w kategoriach: moge wyjsc wrocic po torbe a potem juz Dzieciem 

z otwartą buzią w dodatku 

08.09.2012