![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
afryga jak tam u Ciebie?
#2222 |
Raczkowanie
|
Wychodzę dzisiaj do domu. Co prawda na żądanie, ale nawet pani doktor mówiła, że nie mogą zrobić nic więcej niż podawać luteine, a to mogę robić sama w domku i znajomym otoczeniu. Powiedziala, ze sama nie moze mnie wypisac jednak bede sie lepiej czula u siebie. Na pewno psychiczne bedzie to dla mnie korzystniejsze. Tętno dzieciaczka troszkę wzrosło, ale nadal jest sporo poniżej normy.
Mam być pod kontrolą lekarza prowadzącego i w poniedziałek zgłosić się do niego w celu sprawdzenia akcji serca. Oczywiscie przy nawrocie krwawienia powinnam od razu zgłosić sie na oddzial. Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie. Mam dużo leżeć i być dobrej myśli. Edytowane przez afryga Czas edycji: 2016-01-08 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mimo wszystko trzymam za Was kciuki i mam nadzieje że tętno wskoczy na zdrowy tor i będzie już wszystko dobrze z Wami ![]()
![]() |
#2224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powiem szczerze, że załamałam się moimi plamieniami i nakazem leżenia. Pomyślałam, że znowu coś ze mną jest nie tak... Ale wychodzę z założenia, że wszystko ma w życiu jakiś sens i widocznie po to te problemy, żebyśmy się oszczędzały, dbały o siebie podwójnie... I będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2225 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamy i gratuluję wszystkich Kropków/Kijanek i już ludzików
![]() Afryga, trzeba być dobrej myśli, serduszko nadal bije więc maleństwo walczy! teraz po prostu trzeba odpoczywać, odpoczywać i odpoczywać! Będzie dobrze! A pisałyście o kotach, które was budzą w nocy... Dlaczego po prostu nie zamkniecie sypialni?;D Przez święta byłam u rodziców a tam mój kocur w nocy atakował do sypialni, ale po prostu go odpychałam, bo też nie dałby mi zasnąć - okropnie bulgocze mu w brzuchu jakby się rozkładał ![]() ![]() agus87, zazdroszczę energii, mnie po 20 nikt nie ściągnie z kanapy, a o 21 już chrapie ![]() Do mnie wczoraj przyszła moja kuzynka i poprosiła mnie, czy będę jej świadkową na ślubie (wie, że jestem w ciąży)…. Ucieszyłam się i wstępnie zgodziłam, ale teraz to przegadałam z Tż. i musimy jej wyjaśnić, że wtedy to będzie 7 miesiąc, że różnie może być, że może lepiej żeby załatwić drugą druhnę i w razie czego po prostu zamienimy się rolami, gdybym ja nie mogła być na weselu/źle bym się czuła. Ona była moją świadkową (jest dla mnie jak siostra, jesteśmy w tym samym wieku, od dziecka razem) i niczego od niej specjalnego nie wymagałam, ma dużo koleżanek więc wieczór panieński to z nimi wspólnie zorganizuje, a na weselu to mogę krążyć wśród stolików i namawiać do toastów za młodych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
Tija93 mam do Ciebie trudne pytanie, ale z racji twojego wykształcenia i pracy masz wiedzę żeby mi odpowiedzieć. Lekarze jednak cześć faktów utrzymują w tajemnicy a ja chciałabym otrzymać jasna odpowiedz. W jaki sposób poronienie zagrażające i tętno na poziomie 100-110 w 8tc (według OM) może odbić się w przyszłości na maluszku?
Wiem, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Zawsze lepiej wiedzieć (przynajmniej w moim przypadku) bo inaczej wymyślam czarne scenariusze i niepotrzebnie dodatkowo się stresuje. A wiadomo stres nie jest teraz dla mnie wskazany. Jeśli jesteś w stanie mi cokolwiek napisać to będę bardzo wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za modlitwę, szczególnie, że sama nie potrafię się przełamać by się modlić. Jedyne co to tak tylko pogadam w myślach do Boga z prośbami. ![]() justynkie I tak ograniczam wychodzenie do minimum, nie leże długo, spie do 10-11 czasami ale musze wstać i usiaść bo bym zwariowała. Nie chce czuć się jeszcze gorzej przez lezenie w łózku. Przynajmniej psychicznie. tija93 O to chodzi, ze wczesniej nie mialam takich bóli więc wnioskuję, że krązek pomógł i maluch rozpycha się w odpowiednich miejscach teraz. ![]() asicuha Sliczne zdjęcie, jak wyraznie widać ![]() Czy wy tez jak przewracacie sie w nocy to was ciągnie w jajnikach. Wczoraj jak chcialam za szybko sie przewrócic na lewą strone to mnie pociągnęło dosyć mocno. Rwący tępy ból w jajniku. Pomasowałam chwilę i przeszło. Do tego nadal chudnę, zaczynałam z wagą 75kg teraz mam 73kg ze wzrostem 153cm. Niby dobrze, ze pare kg w dół, ale mnie to troche martwii. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-08 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Afryga dobrze, że się odezwałaś.. wypoczywaj ile się da.. może w domku będziesz mogła z nami posiedzieć i pogadać..szybciej czas minie, a mam nadzieję, że kolejna wizyta przyniesie dalsze dobre wieści
żonamojemęża - ja tez jak wstaje do pracy to się lepiej czuje, w domu byłam strasznie rozmemłana..leżąłam i nic mi się nie chciało..myslałam, że nie dam rady w pracy a jest o 80%lepiej niż w podczas byczenia takiego cały dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki, tylko uczciwie leż w domu, bo jednak dom to nie szpital i takiego rygoru nie ma, a skoro wychodzisz na własne żądanie to później lekarze mogą mówić że sama chciałaś... Uważaj na siebie i dziecko!
Juu uczciwie będzie jak porozmawiasz z przyjaciółką, choć myślę że pewnie ona i tak powie że na ile dasz radę, na tyle z nią będziesz w tym dniu ![]() Cytat:
Spadkiem wagi się nie martw, u nas na PM2014 dziewczyny tez chudły, a nawet w 8 miesiącu są np. tylko 2 kg na plusie w porównaniu do wagi sprzed ciąży, a wszystko jest prawidłowo.
![]() |
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Juu - ja nie zamykam sypialni bo nie mam drzwi haha.. mamy kotarę w tym pokoju, gdzie śpimy..a jak wczesniej mielismy sypialnie z drzwiami to nie miałam serca kotu odmówić noclegu w tym samym pomieszczeniu..ale ostatnio ma jakieś kocie zaloty i gody wobec mnie więc mu stawiam granice, ale ona je nagminnie łamie..
dziewczyny, jeszcze apropos imbiru, bo piszecie , że pijecie herbatę z imbirem.. może to też przesada, ale wczoraj czytałam, że jakieś związki w nim zawarte mogą szkodzić podczas ciąży.. jak znajdę artykuł to podrzucę..pewnie trzeba zachować umiar też |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016!
Tija naprawdę nie czuć skracającej się szyjki? Moje kolezanki z tym problemem mówiły zawsze, ze to czuły jako takie bardzo bolesne chwilowe kłucia w tym miejscu.
W ogóle wkurzam się, bo was czytam na aplikacji i nie widzę zdjęć :/ Justynkie macie od gina zakaz współżycia? Czarna blondynka czemu odstawiłaś tabletki na alergię? Konsultowałaś to z alergologiem/ pulmonologiem, czy na własną rękę? Ja też jestem alergikiem, ale leki biorę, tylko mój pulmomolog zmienił mi na takie, które można w ciąży. Bo wiesz, astma, duszności, ataki kaszlu mogą ciąży dużo bardziej zaszkodzić niż dobrze dobrane leki... Afryga, trzymam kciuki! Ja mam rodziców blisko i bardzo sobie cenię ich pomoc. Moja mama jest osobą niewtrącającą się, bardzo kochającą dzieci, zawsze skorą do pomocy. Uważam, że mam dużo szczęscia mając rodziców blisko. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-01-08 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki obraz na monitorze, gdy widzisz juz czlowieka jest po prostu cudowny! ![]() ![]()
![]() |
#2237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Talantea - przepraszam jak cie urażę, ale nie mam tego w zamyśle ![]()
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Nic nie mówił więc uznałam że nie ma zakazu, w końcu gdy wszystko jest dobrze to żadnych przeciwwskazań nie ma. Ale dzisiaj zapytam na wizycie bo ostatnio się tak właśnie zastanawialiśmy z TŻ ale ostatecznie i tak skończyło się w łóżku
![]()
#2239 |
Zakorzenienie
|
asiulek8
Najorsze jest wzrok tesciowej jak jej mówie, ze nie powinnam chodzić. Mówi, ze wydziwiam bo lekarz nie zakazał. Może boję się pozbawienia mojej tożsamosci, wiem, ze to wszystko dla dobra maluszka, ale jakas czesc mnie po prostu się buntuje. Siedze z wyprostowanymi nogami, czy to tez zle? pozycja bardziej na pół leząca czy mam kompletnie leżeć jak placek? Tesciowie jada na weekend do Warszawy więc zostanę sama bez pomocy więc bede musiala przynajmniej jakies jedzenie sobie zrobić. BTW nie funkconuje jak wczesniej, siedze i w sumie nic nie robie, raz na jakis czas tylko wychodziłam i tak juz od ponad miesiąca. Obiad mam robiony, nie musze sprzątać. Zakupy głownie robią tesciowie, ale zaczeli narzekac ze nic nie jem to mam jechać z nimi i wybrac sobie sama. Takze dlatego pojechałam. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-08 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,ja bralam clatrę i montelukast, teraz mam zyrtec plus wziewy jak coś, ale na szczęście w ogóle ich od ok dwóch lat nie potrzebuję. Chociaż w poprzedniej ciąźy kilka razy miałam duszność i cos tam wciągałam, ale nie pamiętam nazwy. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
No my tak samo :P ale zastanawiam się, czy fakt, źe to bliźniaki jakoś nie zmienia sprawy. To byłaby dla mnie tragedia, w poprzedniej ciąźy do końca byliśmy aktywni w temacie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tesciowa... jak to tesciowa... znajdź jej jakiś artykuł o zakładany krążkach, po co to w ogóle jest. I albo się przekona. Albo nie. Żyj tak żebyście wy byli zdrowi. ![]()
![]() |
#2242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To lekarz Ci nie zakazał czy nic nie mówił? Jeśli masz wątpliwości co powinnaś a czego nie to dzwoń do lekarza. Za taką kasę to powinien byc na każde zawołanie a on rozwieje Twoje obawy.
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa wie o co chodzi z krązkiem, zona brata TZ-ta miala zalozony pod koniec ciazy i lezała. Tylko jak powiedziałam, ze gin nie zakazał to uznała, ze wszystko ok. Jak jej wczoraj powiedziałam, ze jak chodzę to mnie boli to uznała, ze nie powinnam niepotrzebnie wychodzić. Najgorsze, ze ona bierze wszystko za bardzo do siebie, kazde powiedzenie odwrotnie do jej mysli traktuje jako atak w jej strone. Kobita ma juz 70 lat ![]() justynkie Od razu go pytałam czy moge normalnie funkcjonować po załozeniu. Powiedział, zebym przez dzien polezała, a pozniej juz moge normalnie chodzić tylko nie dzwigać i się nie przemęczać. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-08 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Zaraz się zbieram na wizytę. A mam taki przyplyw senności, ze mogę spać z glowa na biurku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]()
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Leż, oszczędzaj się, dbaj o siebie i Maleństwo i staraj się mysleć pozytywnie, a my Cię tu będziemy podtrzymywac na duchu. Cytat:
![]() ![]() ![]() Popłakałam się ze smiechu jak to przeczytałam i wyobraziłam sobie Twojego kota ![]() Nie miałabym serca wyrzucic swojego sierściuszka z sypialni. Jest z nami dopiero miesiąc, w ogóle ma 4 miesiące i jest tak cudownie mruczący i mięciutki jak się wyłoży obok mnie, że wynagradza mi to te nieprzespane minuty ![]() Cytat:
Ja tak sobie codziennie do południa myslę, a jak przychodzi 14:00 - 15:00 to już bym chciała być w domu ![]() Cytat:
![]() Wow, trzy koty to już naprawdę spora gromadka ![]() Jakaś taka "klapnięta" się dziś czuję, nie mogę się kanapy doczekać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Powiem tak. Jak dziecko się "utrzyma" to nie powinno być problemów potem. Gorzej teraz. Niestety gdy serduszko zwalnia bardzo rośnie ryzyko poronienia. Dobrze ze trochę akcja serca wzrosła. Musisz być cierpliwa i być dobrej myśli. Cytat:
Ale jajka! ![]() ![]()
![]() |
#2250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to drzemkę muszę sobie strzelić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.