Absurdy dnia codziennego - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-27, 18:16   #271
Je_Taime
Raczkowanie

Dot.: Absurdy dnia codziennego

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Skad jestes?
Niestety nie odpowiem na to pytanie. Chciałabym zostać całkowicie anonimowa, gdyż mam na tym forum duuużo znajomych i po moim nicku na pewno by się zorientowali kim jestem.

Cytat:
przez tyyyyle lat (kilka tysiecy) odkad istnieje ludzkosc nie bylo telefonow komorkowych, a jednak przyszedl iles lat temu taki moment, ze one powstaly.

Przez tyle lat (okres sredniowiecza) chlopi odprawiali panszczyzne, a jednak przyszedl taki moment, ze nie bylo juz chlopow, ani panszczyzny.

Mam wymieniac dalej?
Jeśli chcesz...proszę bardzo. Kiedyś wybudują te stadiony, ale wątpie, żeby powstały one do Euro 2012. Do niedawna nawet nie było planu działania, zmienił się minister odpowiedzialny za Euro, a w najbliższym czasie pewnie znowu się zmieni. To jest moje zdanie i wybacz, ale go nie zmienie, dopóki się nie przekonam na własne oczy.

Cytat:
nie wiem, czy chce wiedziec do czego Ci ten immunitet*
ale nie tylko poslowie immunitet posiadaja - http://pl.wikipedia.org/wiki/Immunitet
Wiem, że nie tylko posłowie mają immunitet Oj na pewno byś nie chciała wiedzieć

Cytat:
nie ma nic gorszego niz nudzic sie w pracy.
Rozumiem, ze tu rowniez mowa o poslach z Twojego miasta?
Z mojego i z innych miast. Na pewno mowa o tych, których często widze na regionalnej 3 podczas obrad.

Jeszcze jakieś pytania, naprawdę z wielką chęcią odpowiem.
Je_Taime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 18:53   #272
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Bo pewnie medycyna tak bardzo się rozwinęła, że przy zajściu w ciążę nie ważna jest płeć, tylko my plebs w Polsce jeszcze o tym nie wiemy. A lekarze i pielęgniarki wyjeżdżają na Zachód to coś może więcej wiedzą
Ha, możliwe O tym nie pomyślałam

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 20:14   #273
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
ale mam zacmienie i nie moge sobie nic przypomniec ;p
ale te co podajecie, to sie absolutnie zgadzam

uch mary_pozimkowa, zmartwilas mnie tymi legitymacjami po licencjacie ..:/ czyli za rok w wakacje, bede placic bajonskie sumy za pociagi .. :/

.
zawsze mozna na jakis miesiac przed obrona zglosic ze sie zgubilo ;-)
Stary 2007-08-27, 20:49   #274
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
zawsze mozna na jakis miesiac przed obrona zglosic ze sie zgubilo ;-)
planowałyśmy tak zrobić z koleżankami, ale w dziekanacie powiedziano nam, że wyrobią nam nową, a jeśli będzie trzeba, to przesuną termin obrony, do czasu wyrobienia nowej...

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 20:57   #275
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
planowałyśmy tak zrobić z koleżankami, ale w dziekanacie powiedziano nam, że wyrobią nam nową, a jeśli będzie trzeba, to przesuną termin obrony, do czasu wyrobienia nowej...
to wyrobia - po obronie oddacie nowa a stara zostanie ;-)
Stary 2007-08-28, 16:02   #276
JagaK
Raczkowanie

Absurd od mojej siostry: chciała wymienić dowód na nowy, żeby to zrobić musiała jechać 50km żeby dostać odpis aktu urodzenia. Oczywiście jak dostawała stary dowód nic takiego nie było potrzebne. Ja jak dostawałm juz nowy dowód też nie musiałam pokazywać aktu urodzenia, no a teraz przy zamianie trzeba.

Absurdem dla mnie jest to że PKP w godzinach szczytu puszcza często jedną jednostkę natomiast w "spokojniejsze" godziny jeżdżą dwie.
JagaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 16:06   #277
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Ide wczoraj wiaduktem a ppod wiaduktem jest wielki plac targowy a tam....jedna jedyna pani a przed nia normalnie stoisko z owocami i warzywamitak na srodku tego placu a tam zywj duszy nie ma...nawet samochod za nia nie stałśmiec mi sie chciało niemiłosiernie

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 17:28   #278
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Je_Taime Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz...proszę bardzo. Kiedyś wybudują te stadiony, ale wątpie, żeby powstały one do Euro 2012. Do niedawna nawet nie było planu działania, zmienił się minister odpowiedzialny za Euro, a w najbliższym czasie pewnie znowu się zmieni. To jest moje zdanie i wybacz, ale go nie zmienie, dopóki się nie przekonam na własne oczy.
Do roku 2012 moze sie wszystko wydarzyc. Moga to byc zarowno zmiany na plus jak i na minus. Tu by trzeba bylo jakiegos proroka, co by przyszlosc umial przewidziec

Cytat:
Z mojego i z innych miast. Na pewno mowa o tych, których często widze na regionalnej 3 podczas obrad.
Jak Ty ich tam widzisz, jak pisalas wczesniej, ze wlasnie nie chodza na obrady?

Ps: Co do nowych fotelow - uwazam, ze sala obrad powinna wygladac reprezentacyjnie, podobnie jak politycy powinni chodzic w garniturach i garsonkach. W koncu oglada to caly swiat.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 18:42   #279
Je_Taime
Raczkowanie

Cytat:
Do roku 2012 moze sie wszystko wydarzyc. Moga to byc zarowno zmiany na plus jak i na minus. Tu by trzeba bylo jakiegos proroka, co by przyszlosc umial przewidziec
Mam nadzieje, że zmiany będą na plus i że tego końca świata nie będzie i bo chciałabym sobie jeszcze troszke pożyć.

Cytat:
Jak Ty ich tam widzisz, jak pisalas wczesniej, ze wlasnie nie chodza na obrady?
Chyba źle coś przeczytałaś, napisałam tak .....

Cytat:
Wiem, że sobie przychodzą, albo nie przychodzą na posiedzenia sejmu, że...
..więc jak już sobie przychodzą to ich widzę

Cytat:
Ps: Co do nowych fotelow - uwazam, ze sala obrad powinna wygladac reprezentacyjnie, podobnie jak politycy powinni chodzic w garniturach i garsonkach. W koncu oglada to caly swiat.
Zgodzę się z tym, że "sala obrad powinna wyglądać reprezentacyjnie", ale moim zdanie stare fotele nie wymagały jeszcze wymiany.
Je_Taime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 20:46   #280
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
..więc jak już sobie przychodzą to ich widzę
to tak sobie wyczekujesz czy przyjda czy nie?

Jak jakies przystojniaki, to daj znac tez bede ogladac
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 08:21   #281
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Opowiem Wam o sytuacji, która przytafiła mi się wczoraj.
Od kilku dni chodzę przeziębiona - brak czasu na lekarza - praca - nadgodziny.
Wieczorem niesamowicie rozbolało mnie ucho. Przewiało mnie, bądź jakieś zapalenie na skutek przeziębienia. No nic - postanowiłam, że jednak muszę zasięgnąć porady lekarskiej.
Godzina około 21.00 - jadę do szpitala. W szpitalu jak to w szpitalu - protest , ale okazuje się, że nie ma kogoś takiego jak laryngolog, więc poproszono mnie, abym pojechała do innego. Ucho boli coraz bardziej - godzina około 21.30 - jadę do drugiego. W drugim z kolei obchodzą 60-lecie istnienia, jednak udaje mi się jakimś cudem dostać na Izbę Przyjęć.
Na Izbie Przyjęć bardzo sympatyczna pani - mówię jej w czym rzecz, na co uprzejmie odpowiada - "Skierowanie od lekarza rodzinnego poproszę." Pamiętacie która była godzina?? Myślałam, że już chyba nie dosłyszę na to chore ucho, więc z pewną dozą nieśmiałości zapytałam w jaki sposób mam teraz takowe zdobyć.
Okazało się, że jest przychodnia całodobowa - znowu inna część miasta - trzeba tam pojchać po skierowanie, a potem ewentualnie wrócić z powrotem.
Nie powiem Wam, co na to moje ucho - ale dobrze - jadę.
Kolejki nie było - to pozytyw - za to przyjęła mnie Pani Doktor, aż się boję powiedzieć, że chyba w moim wieku, ale najwyraźniej dziewczyna tuż po studiach.
Przypomnę raz jeszcze, że zjawiłam się tam z powodu bolącego ucha.
Pani zapytała mnie co mi dolega, więc oczywiście się przyznałam.
Następnie jakie leki biorę.
Gdy powiedziałam, że biorę Coldrex - padło pytanie jaki jest skład tego leku.
Zaskoczona stwierdziłam, że chyba składa się w głównej mierze z Paracetamolu - czy lekarz nie powinien tego wiedzieć??
Rozumiem jakiś skomplikowany lek, ale zwykły popularny Coldrex??
Nie uwierzyła mi, więc na wszelki wypadek zajrzała do książki.
Następnie - dalej dodam, że bolało mnie ucho ( jak cholera! ) - opukała mi nerki i zapytała mnie czy nie piecze mnie przy oddawaniu moczu.
Stwierdziłam, że nie, ale już zabrakło mi odwagi żeby zapytać się, jaki to ma związek z moim uchem.
Przepisała mi lek antyalergiczny i puściła do domu.

Ogólny skutek mojej nocnej wycieczki był taki, że wracając do domu popłakałam się ze śmiechu przypominając sobie tę wizytę mimo bólu ucha.
Na noc zjadłam tabletki przeciwbólowe, a dzisiaj wybieram się do lekarza rodzinnego.
Tak wygląda właśnie polska służba zdrowia.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 10:36   #282
Niuniaczek
BAN stały

No no Backie usiałam się.. Akcja z Coldrexem...bezcenna
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 12:43   #283
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
Opowiem Wam o sytuacji, która przytafiła mi się wczoraj.
Od kilku dni chodzę przeziębiona - brak czasu na lekarza - praca - nadgodziny.
Wieczorem niesamowicie rozbolało mnie ucho. Przewiało mnie, bądź jakieś zapalenie na skutek przeziębienia. No nic - postanowiłam, że jednak muszę zasięgnąć porady lekarskiej.
Godzina około 21.00 - jadę do szpitala. W szpitalu jak to w szpitalu - protest , ale okazuje się, że nie ma kogoś takiego jak laryngolog, więc poproszono mnie, abym pojechała do innego. Ucho boli coraz bardziej - godzina około 21.30 - jadę do drugiego. W drugim z kolei obchodzą 60-lecie istnienia, jednak udaje mi się jakimś cudem dostać na Izbę Przyjęć.
Na Izbie Przyjęć bardzo sympatyczna pani - mówię jej w czym rzecz, na co uprzejmie odpowiada - "Skierowanie od lekarza rodzinnego poproszę." Pamiętacie która była godzina?? Myślałam, że już chyba nie dosłyszę na to chore ucho, więc z pewną dozą nieśmiałości zapytałam w jaki sposób mam teraz takowe zdobyć.
Okazało się, że jest przychodnia całodobowa - znowu inna część miasta - trzeba tam pojchać po skierowanie, a potem ewentualnie wrócić z powrotem.
Nie powiem Wam, co na to moje ucho - ale dobrze - jadę.
Kolejki nie było - to pozytyw - za to przyjęła mnie Pani Doktor, aż się boję powiedzieć, że chyba w moim wieku, ale najwyraźniej dziewczyna tuż po studiach.
Przypomnę raz jeszcze, że zjawiłam się tam z powodu bolącego ucha.
Pani zapytała mnie co mi dolega, więc oczywiście się przyznałam.
Następnie jakie leki biorę.
Gdy powiedziałam, że biorę Coldrex - padło pytanie jaki jest skład tego leku.
Zaskoczona stwierdziłam, że chyba składa się w głównej mierze z Paracetamolu - czy lekarz nie powinien tego wiedzieć??
Rozumiem jakiś skomplikowany lek, ale zwykły popularny Coldrex??
Nie uwierzyła mi, więc na wszelki wypadek zajrzała do książki.
Następnie - dalej dodam, że bolało mnie ucho ( jak cholera! ) - opukała mi nerki i zapytała mnie czy nie piecze mnie przy oddawaniu moczu.
Stwierdziłam, że nie, ale już zabrakło mi odwagi żeby zapytać się, jaki to ma związek z moim uchem.
Przepisała mi lek antyalergiczny i puściła do domu.

Ogólny skutek mojej nocnej wycieczki był taki, że wracając do domu popłakałam się ze śmiechu przypominając sobie tę wizytę mimo bólu ucha.
Na noc zjadłam tabletki przeciwbólowe, a dzisiaj wybieram się do lekarza rodzinnego.
Tak wygląda właśnie polska służba zdrowia.
Miałam podobnie....
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 13:06   #284
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Backie, to jeszcze szczęście, że to był ból ucha, a nie coś poważniejszego. Ja rozumiem, że Cie bolało jak diabli, ale gdyby taka panienka czytająca sobie z książeczki trafiła na kogoś z jakąś przewlekłą chorobą albo w bardzo powaznym stanie?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 14:01   #285
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Backie, to jeszcze szczęście, że to był ból ucha, a nie coś poważniejszego. Ja rozumiem, że Cie bolało jak diabli, ale gdyby taka panienka czytająca sobie z książeczki trafiła na kogoś z jakąś przewlekłą chorobą albo w bardzo powaznym stanie?
Dokładnie o tym samym pomyślałam i powiedziałam mojemu przyjacielowi, który zaoferował się, że mnie zawiezie do lekarza.
Wracając śmialiśmy się w głos - ja przez łzy - bolące ucho.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 15:40   #286
paolla
Zadomowienie

to teraz ja się podzielę zaobserwowanymi absurdami:

1. dziekanat, czynny dla studentów w godzinach 10-14 (w wakacje nawet 10-12). kolejka tworzy się już grubo przed 9. o 10 drzwi zostają otwarte (bo panie siedzą w środku, tylko klucz przekręcony), jednak po dwudziestu minutach niestety nie mogą przyjmować studentów, ponieważ ZEPSUŁ SIĘ KOMPUTER! jak wiadomo, komputer jest niezwykle ważnym sprzętem, jeśli student chce złożyć indeks i kartę zaliczeniową

btw. niedawno się dowiedziałam, że jeśli chce się wejść do zamkniętego dziekanatu na moim wydziale, wystarczy podejść do drzwi i bez żadnego klamkowania zapukać trzy razy. wtedy pani podchodzi i przekręca klucz, bo myśli, że to dziekan albo koleżanka na ploteczki

2. niedawno w moim miasteczku remontowano chodnik wzdłuż drogi wjazdowej - z zarośniętego trawą niewiadomoczego panowie zrobili ładny chodnik z kostek-puzzli. tak się złożyło, że na starym chodniku stał słup, a nikt nie pomyślał, żeby go przesunąć do rowu i mamy teraz piękny chodnik ze słupem na środku dla bezpieczeństwa przechodniów słup został pomalowany w czarno-żółte pasy

3. także w przypadku PKS autobus przyspieszony albo nawet pospieszny potrafi jechać dłużej niż zwykły, a cena biletu jest wyższa nawet o 100%. znam też jeden PKS, w którym ulga dla uczniów i studentów w przypadku biletów jednorazowych nie obowiązuje na zwykłych kursach, jedynie na przyspieszonych

4. w naszym kraju nielegalne jest sutenerstwo, ale sama prostytucja nie. prostytucja nie jest opodatkowana, bo gdyby była, państwo pobierające część pieniędzy zarobionych w ten sposób, samo byłoby sutenerem, dlatego z różnych lewych interesów podobno można się wytłumaczyć w taki sposób, że pieniądze te zarobiło się właśnie w drodze (własnego) nierządu

Edytowane przez paolla
Czas edycji: 2007-09-29 o 11:41 Powód: istotna literówka;)
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 15:51   #287
MorrigaN
Raczkowanie

GG do MorrigaN

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
4. w naszym kraju nielegalne jest sutenerstwo, ale sama prostytucja nie. prostytucja nie jest opodatkowana, bo gdyby była, państwo pobierające część pieniędzy zarobionych w ten sposób, samo byłoby sutenerem, dlatego z różnych lewych interesów podobno można się wytłumaczyć w taki sposób, że pieniądze te zarobiło się właśnie w drodze (własnego) nierządu
Buahahahaha
Stary 2007-09-28, 15:57   #288
gosiaczek6
Zakorzenienie

Łapię dziś za klamke od drogerii i chce już otworzyc drzwi i w tym samym czasie z tej drogerii wychodziła klientka<ok 30 lat>. Szarpnęła drzwi w swoją stronę, buchnęła we mnie i do mnie:najpierw sie wychodzi gówniaro. Stałam jak wryta chyba przez minute
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 19:23   #289
Lalik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
Łapię dziś za klamke od drogerii i chce już otworzyc drzwi i w tym samym czasie z tej drogerii wychodziła klientka<ok 30 lat>. Szarpnęła drzwi w swoją stronę, buchnęła we mnie i do mnie:najpierw sie wychodzi gówniaro. Stałam jak wryta chyba przez minute
no i 'paniusia' miala racje - wchodzacy przepuszczaja w drzwiach wychodzacych. szkoda, ze forma w jakiej 'zwrocila uwage' to chamstwo w czystej postaci

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 20:13   #290
wesna
Wtajemniczenie

Kupiłam w automacie DUŻĄ KAWE NESCAFE (decyzje te podjełam po kilkuminutowym zastanowieniu, czy moze wziąć mniejsza), ale z racji tego, że automat dysponował tylko małymi kubkami, to i tak dostała MAŁĄ KAWĘ NESCAFE bo reszta wylała sie spowrotem do automatu
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 20:39   #291
zizou
Zakorzenienie

absurdalne sa korki w krakowie krakow to jeden wielki korek, wyjechanie z miasta w godzinach szczytu [ktory trwa bez przerwy od godziny 7:00 do 21:00] jest niemozliwe.
absurdalne sa remonty w kluczowych miejscach.

argh. cale to miasto to jeden wielki absurd
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 20:42   #292
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Kupiłam w automacie DUŻĄ KAWE NESCAFE (decyzje te podjełam po kilkuminutowym zastanowieniu, czy moze wziąć mniejsza), ale z racji tego, że automat dysponował tylko małymi kubkami, to i tak dostała MAŁĄ KAWĘ NESCAFE bo reszta wylała sie spowrotem do automatu

Szkoda że to nigdy w drugą stronę nie jest, tzn zamawiasz małą a dostajesz dużą...
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 23:41   #293
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
absurdalne sa korki w krakowie krakow to jeden wielki korek, wyjechanie z miasta w godzinach szczytu [ktory trwa bez przerwy od godziny 7:00 do 21:00] jest niemozliwe.
absurdalne sa remonty w kluczowych miejscach.

argh. cale to miasto to jeden wielki absurd

zizou, wrocław nie lepszy
dzisiaj musialam odwolac spotkanie bo nie dojechalam :P
teoretycznie mieszkam we wroclawiu, ale gdy ktos sie mnie obecnie zapyta , ile mam do centrum, odpowiem - 2 godziny :P
dramat
Stary 2007-09-29, 00:06   #294
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anestet-ka Pokaż wiadomość
Przypomnina mi się tekst który krąży gdzieś po necie, ponoć ukazał się we francuskim piśmie "Rohtas":

"Polska.
Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego jedna piąta narodu żyje poza granicami i w którym co trzeci mieszkaniec ma 20 lat. Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, który odbudował swoją stolicę według obrazów Canaletta, a Stare Miasto odtworzył jako nowe. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy, a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami. Kraj, w którym koncesjami rządzą monopoliści. Kraj ze stolicą, w której centrum stoją nowoczesne biurowce, oferujące pomieszczenia po 10-35 USD za metr. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym można sobie kupić chodniki, postawić parkomaty i płacić państwu tylko 10 procent podatku od zysku. Kraj, w którym otrzymanie paszportu do niedawna stanowiło problem, a mimo to ponad 3,5 mln obywateli rocznie wyjeżdża na wczasy za granicę. Jedyny kraj byłego bloku socjalistycznego, w którym obywatelowi wolno posiadać dolary, choć nie wolno mu ich kupić ani sprzedać poza bankami i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, a z ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"

Ciężko z tym polemizować
wspaniałe podsumowanie
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 00:09   #295
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
teoretycznie mieszkam we wroclawiu, ale gdy ktos sie mnie obecnie zapyta , ile mam do centrum, odpowiem - 2 godziny :P
dramat
O, tak. Jechałam dzisiaj z pracy godzinę, gdzie powinno mi to zająć najwyżej 20 min. Porażka
Sunny Tiger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 00:36   #296
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suzette Pokaż wiadomość
Sprzedalam kilka bluzek na allegro.
Jeden topik poszedl w srode(wygrala go jakas slodka trzynastka ze szczecina).W czwartek dostaje maila "czemu topik jeszce do mnie nie doszedl?"
Grzecznie jej odpisalam,ze po pierwsze z Krakowa sie nie teleportuje a po drugie nie wplacila mi jeszcze pieniedzy.Na co dostaje maila "TO JA MAM NAJPIERW WPLACIC PIENIADZE?"

Myslalam ze ja zabije
u mnie było podobnie,
po kilkunastu @ [a czekałam juz dobre 3 tyg na wpłatę] raczyła odpisać i wmawiała mi ze wystawiałam z opcja wysyłki za pobraniem [nigdy tego nie zaznaczam, na allegro funkcjonuję już pare lat, niejedną rzecz sprzedałam, laikiem nie jestem]
wysyłam jej linkę do aukcji z prośbą o wskazanie miejsca w któym napisane jest "możliwa wysyłka za pobraniem]
ta mina to "co to mi za aukcje pokazujesz ja wygrałam na innej aukcji krem"
mówię ze to to właśnie jest
po interwencji allegro napisała, że rozmawiała ze mna telefonicznie i uzgodniłyśmy wysyłkę za pobraniem
[taak, rozmwiałyśmy telefonicznie ]
oczywiście stek wyzwisk poleciał w moim kierunku
finalnie allegro zwróciło prowizję, wystawiłam negatywa, w odpowiedzi dostałam negatywa
a na moje słowa "allegro zwróciło prowizję" odpisała w komentarzu:"Pani Katarzyna jest niepoważna i nieodpowiedzialna. Allegro zwróciło prowizję bo defacto do finalizacji transakcji między nami nie zaszło z winy pani K. Szczerze odradzam tą osobę."

ubawiłam sie po pachy czytając co ta osoba wymyśla z maila na mail
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 10:13   #297
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lalik Pokaż wiadomość
no i 'paniusia' miala racje - wchodzacy przepuszczaja w drzwiach wychodzacych. szkoda, ze forma w jakiej 'zwrocila uwage' to chamstwo w czystej postaci
wiem, ze tak się robi, ale nawet jej nie zauważyłam, nie mialam czasu zeby ustąpić jej pierszeństwa bo we mnie buchnęła

zawsze przy takich sytuacjch zastanawia mnie fakt, że osoby starsze<niekoniecznie stare>zwracja uwagę jaka to ta dzisiejsza młodzież niewychowana, bez kultury, a same nie pomyslą, że ich zachowanie pozostawia wiele do życzenia

Wczoraj moja mama była w mieście na zakupach, a że otworzono nowy sklep obuwniczy to postanowiła tam zajrzeć. To chyba sklep 'Raj' taki gdzie chodzi się z koszykami. Wcześniej mam kupiła mi w drogerii odzywkę do włosów i nie schowała jej do swojej torebki tylko w takiej małej reklamówce przezroczystej ją miala. W sklepie nie było nikogo, tylko mama i 4 panie sprzedawczynie<3 pilnujące,stojące w każym rogu sklepu>. I jedna mówi do mamy, że musi zostawić zakupy przy kasie. Mama na to, że to tylko odżywka<w naprawe małej rorebeczce>. A ona do mamy:proszę to zostawić, albo wyjsć ze sklepu. Mama: mysli pani, ze w ta torebkę zapakuję parę butów i je wyniosę?? Sprzedawczyni: proszę to zostawić! Mama: prosze się nie zdziwić, jeżeli nie będą mieli panstwo klientów przy takim zachowaniu, wyszła.
Nie mówię, gdyby to była wielka reklamówa zakupów, ale wierzcie mi ze nawet mydełko by się w tą co mama miala nie zmieściło, a co tu mowa o butach, tym bardziej ze jeden but jest wystawiony a drugi na zapleczu.
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 11:14   #298
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość

1. dziekanat, czynny dla studentów w godzinach 10-14 (w wakacje nawet 10-12). kolejka tworzy się już grubo przed 9. o 10 drzwi zostają otwarte (bo panie siedzą w środku, tylko klucz przekręcony), jednak po dwudziestu minutach niestety nie mogą przyjmować studentów, ponieważ ZEPSUŁ SIĘ KOMPUTER! jak wiadomo, komputer jest niezwykle ważnym sprzętem, jeśli student chce złożyć indeks i kartę zaliczeniową

[SIZE=1]btw. niedawno się dowiedziałam, że jeśli chce się wejść do zamkniętego dziekanatu na moim wydziale, wystarczy podejść do drzwi i bez żadnego klamkowania zapukać trzy razy. wtedy pan podchodzi i przekręca klucz, bo myśli, że to dziekan albo koleżanka na ploteczki
U mnie jest podobnie.
Przyjechałam zaraz po sesji, aby złożyć indeks i kartę zaliczeniową. Całkowicie zapomniałam, że dziekanat w środy jest nieczynny, więc plułam sobie w brodę, że nie załatwiłam tego dzień wcześniej. Ponieważ chciałam wracać do domu, planować wakacje z TŻ, postanowiłam zanieść mój indeks do kuzynki, która pracuje w dziekanacie innego wydziału i poprosić, aby złożyła, go następnego dnia. Kuzynka pomaszerowała od razu ze mna pod drzwi mojego dziekanatu, zapukała 3 razy - i - sezamie otwórz się

Cytat:
dramat
Wrrr.... leciałam z lotniska we Wrocławiu na wakacje. Droga z Opola do Wrocławia zabrała nam 3 h
Stary 2007-10-02, 15:08   #299
Tusio
Wtajemniczenie

odkopuje watek, bo ciekawy, a przepadl w odmetach forum

wspominal ktos o religii w szkole?
w pierwszej klasie mialam w tygodniu dwie godziny religii i jedna geografie

co do absurdow w sluzbie zdrowia, nie bede sie rozpisywac; w czerwcu mialam przeprowadzany zabieg laserowy na oku, skontrolowac mnie po tygodniu juz nie mial kto
poszlam z mama, mama szuka doktora ktory zabieg przeprowadzal...ten wykreca sie brakiem czasu i oswiadcza,ze nie moze mnie zbadac.. mama zdesperowana pyta, czy ma on prywatny gabinet...wiec idziemy jeszcze tego samego dnia..
a tam-odmiana! facet od razu wykazal zainteresowanie moim stanem, skrupulatnie mnie obejrzal i opukal i zainkasowal za to forse.
brak slow.
Stary 2007-10-02, 15:23   #300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tusio Pokaż wiadomość
odkopuje watek, bo ciekawy, a przepadl w odmetach forum

wspominal ktos o religii w szkole?
w pierwszej klasie mialam w tygodniu dwie godziny religii i jedna geografie

co do absurdow w sluzbie zdrowia, nie bede sie rozpisywac; w czerwcu mialam przeprowadzany zabieg laserowy na oku, skontrolowac mnie po tygodniu juz nie mial kto
poszlam z mama, mama szuka doktora ktory zabieg przeprowadzal...ten wykreca sie brakiem czasu i oswiadcza,ze nie moze mnie zbadac.. mama zdesperowana pyta, czy ma on prywatny gabinet...wiec idziemy jeszcze tego samego dnia..
a tam-odmiana! facet od razu wykazal zainteresowanie moim stanem, skrupulatnie mnie obejrzal i opukal i zainkasowal za to forse.
brak slow.
Skąd ja to znam... Tragedia.... Dla mnie absurdem są trzy miesięczne kolejki do lekarzy specjalistów... Dobrze, że chociaż do lekarza pierwszego kontaktu można się zarejestrować "z marszu"...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości