|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Ale jadę sama, bez Tż, bo on ma szkołę i musi do pracy jutro. Śpię u znajomych w Rze, ale już zapowiedziałam Tż, żeby komuś w razie wu powiedział, że w nocy go obudzi i przyjedzie do mnie gdyby cokolwiek zaczęło się dziać Stres to będę miała jak nie ustali egzaminu w mój dzień porodu
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Kogiel pogratulować dziewczynie 'mądrości' w takim razie :/
Nebula ambitnie z tymi kosmetykami Magda jak to jak młodego w chuste on się tuli Ty masz ręce wolne Koleżanka mojej siostry urodziła będąc na 2 roku przed sama sesja, 3 dni po porodzie już normalnie na egzaminy chodziła co więcej sesje zdała z jednymi z lepszych wyników na roku jak się dziewczyny pytaly jak to zrobiła to mówiła że jak mały jadł to czytała notatki a że długo mu to zajmowało to i ona się dłużej uczyła ![]() Im mniej czasu tym lepsza organizacja dasz radę
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Small - w domu to pal sześć, sesja to prosta sprawa, bo nawet jak urodzę to egzamin trwa godzinę i mogę wracać do domu. Chodzi mi bardziej co zrobić z dzieckiem jeśli ja idę na cały dzień na uczelnię? Co z karmieniem? Chcę cyckiem więc? Na butle? Nie odzwyczai sie od cycka na dłuższą metę?
Myślałam, żeby Tż mi go dowoził w międzyczasie na zajeciach, ale jeśli dzieć siedzi godzinę na cycu ( a zawsze jest tak, że jak coś chcesz zrobić szybko to dziecko ma inne plany) to nie ma szans. Mogę wziąć dziekankę na miesiąc i tak zrobię, ale co potem
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie najpierw napisałam a potem sobie przypomniałam że masz całodzienne zjazdy i uczelnie kawał od domu.
Może na początek spróbujcie z dowozeniem nawet jak się przyssie na długo to wykładowca też człowiek powinien zrozumieć (u mnie na uczelni zawsze byli bardzo pozytywnie nastawieni do matek z małymi dziećmi wręcz dumni że się nie poddają i kontynuują naukę, mocno je wspierali i b często przymykali oko na rozne rzeczy czy szli im na reke) więc może nie będzie tak źle. Na pewno cos wymyslicie i będzie ok, nastaw się pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Kurcze przyszedł mi motyl z Lamaze i jest jakiś krzywy
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
small - tylko ja nie chcę później słuchać od dziewczyn z grupy, że na dziecko rok zdałam
Myślałam właśnie zwalniać się z zajęć na godzinę czy coś właśnie na karmienie ![]() Boziu.. byle do lipca
|
|
|
|
#4327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alr to jest inny wymiar przytulania ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Aha jak szukacie tanich stanikow bez fiszbin i wygodnych to polecam viki style. Karmic tez sie w nich da - sciagam ramiaczko na ramie i tyle. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem Dotka
Właśnie nie mam pojęcia Najwyżej będę chodzić na połowę zajęć a na drugą nie i tyle
|
|
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak zamierzam. Tylko ze chyba ja będę do domu jeździć karmić raz w ciagu dnia a resztę na butli i odciagnietym mleku. Tyle ze ja mam tylko trzy zjazdy do ogarnięcia i w marcu obrona.
|
|
|
#4330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale fakt ludzie są różni..Tak czy siak jestem przekonana że sobie poradzisz
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę zaliczać indywidualnie, ale wiadomo, że mi się to nie widzi
Jakoś trzeba będzie zdać i tyle Jak moja koleżanka, która nie chodziła praktycznie w ogóle zdała albo druga co lata z anglii na zjazdy, a urodziła we wrześniu (tylko nie karmi cyckiem) daje radę to też dam nie? Czemu nie mogę zrobić pyk i już lipiec
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Spaghetti ze szpinakiem, kurczakiem i pieczarkami, posypane parmezanem
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah dobra jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
czarna, przysłałaś mi trochę śniegu bo trochę prószy Wrzucam też zdjecia torby, na prośbę kingi , no ja jestem mega zadowolona i z rozmiaru i wyglądu i wykonania ![]() A i dziewczyny, jeśli ktoś by chciał taką piłkę do siedzenia na niej to w Lidlu są po 3 dychy własnie kupiłam sobie
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kurczaka i makaron
hmmm.. może da się z tego co zrobić..---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Właśnie myślę nad tą piłką. W sumie później z małym mogłabym ćwiczyć nie
|
|
|
|
#4337 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma poczucie humoru na szczęście wcześniej mi wywołają albo cc zrobią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam zdjęcie w wózku z siostrą, ona 5 miesięcy a ja 5 lat i normalnie się mieściłyśmy Mnie naszło na duszone żeberka z ziemniakami już mi super pachnie
|
|||
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych i ziemniaczki podsmażane. Surówkę z marchewki, jabłka i pietruszki
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
Harriet a na kiedy ty masz termin wg usg?
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Viki super ta torba.
Dotka ktoś Ci chyba pomaga te obiady wymyślać. Ty zawsze wiesz co będziesz jeść, zazdroszczę ja znowu nie mam ochoty na nic. |
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i buraczki mam na surówkę. Wszystko od mam, jednej albo drugiej :P leniwiec. A piłkę mam od dawna, uwielbiam ją. uwielbiam na niej siedzieć, bujać się , huśtać, nawet jak goście są to piłka jest moja plus trochę ćwiczyłam, więc z małym będzie zabawa ![]() Viki - zazdro za torbę...
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2016-01-08 o 13:13 |
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
no i "uszy" są dobrzej długości no i wykonane ze skóry uważam że warta kasy którą za nią dałam
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie rodzi?
![]() Ja się tule z moim małym ssakiem Malwi super że już do domu co do karmienia to mój mi też drugą noc cała na cycu wisiał rozkrecal mi laktacje Nie widzę niestety zdjęć na komórce ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane żeby coś ruszyło ![]() Co do pogody to u mnie śnieg się topi, dobrze że mało go było ale na spacer nie możemy iść bo jest smog
|
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA fajnie z ta chusta wyszło
Edit a te staniki na duzy wkład i mały obwód tez sa? nebula tez mi ktos zachwalał masło shea ale ja totalny laik jestem wiec nie mam pojęcia jak ugryźć te robione kosmetyki i oklejki... Macie jakieś strony www z info? Ja na obiad jem zebrę... Bo nie mam jak wyjsć z oddziału ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Koktajlowa na 5.01 i to był mój najpóźniejszy termin
![]() Aaale pyszności macie! Jadłabym
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, podawałam strone z której kupiłam wiec droga wolna.... nie ma co zazdro
![]() Oglądam filmiki jak naturalnie indukować poród - mówią że olej z wiesiołka można przyjmować tez waginalnie
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Pada śnieg
|
|
|
|
#4350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sobie odpuszczam dzisiejszą wizytę, pójdę we wtorek albo przyszły piątek. Mogłaby mała wyjść wcześniej = stówka w kieszeni ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
ja to bym chciała żeby posypało ale u mnie odwilż aktualnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Ale jadę sama, bez Tż, bo on ma szkołę i musi do pracy jutro. Śpię u znajomych w Rze, ale już zapowiedziałam Tż, żeby komuś w razie wu powiedział, że w nocy go obudzi i przyjedzie do mnie gdyby cokolwiek zaczęło się dziać

08.09.2012
Myślałam, żeby Tż mi go dowoził w międzyczasie na zajeciach, ale jeśli dzieć siedzi godzinę na cycu ( a zawsze jest tak, że jak coś chcesz zrobić szybko to dziecko ma inne plany) to nie ma szans. Mogę wziąć dziekankę na miesiąc i tak zrobię, ale co potem 

21.06.2014r.
już mi super pachnie