Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 12:26   #3901
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Olgietka to może byc zakurzony wentylator niech tz spróbuje go jakos przedmuchac

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:26   #3902
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
laptop ma z ...... pięć lat jak nic Ale kocham moje vaio i nie chcę innego.. Czyszczony był z... dwa - trzy lata temu. Ładowarkę kupowałam co prawda na allegro - ale szukałam konkretnie do danego modelu. No i on już miał takie schizy przed zmianą ładowarki. Wydaje mi się, że potrzebuje odkurzenia.... ale jak się do tego zabrać i czy ja sama to udźwignę?
próba nie strzelba, z grubsza przynajmniej możesz go odkurzyć- spróbuj odkręcić klapę z tyłu i zerknąć w okolice wiatraka i tej kratki z boku/tyłu? czasem jest tak, że da się ją przedmuchać bez odkręcania wiatraka a czasem jednak trzeba go odkręcić, zależy od modelu. Czasem takie mohery wyciągaliśmy ludziom z laptopów, że można by tego użyć jako filcowych podkładek pod krzesła :P a średnio raz na rok przydałaby się konserwacja. no i lepiej byłoby go przedmuchać niż odsysać- tutaj przydatny odkurzacz z nawiewem zamiast zasysania bądź sprężone powietrze w puszce, ewentualnie porządne płuca przydatne gadżety to również pędzelek, pęseta no i oczywiście śrubokręt bez którego ani rusz

Edytowane przez Abii84
Czas edycji: 2016-01-08 o 12:27
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:30   #3903
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
Albo coś z tym zasilaczem nie halo albo może wiatraczek przeczyść i przedmuchaj? PS. Cześć
Cześć
Widzę, że podczas moich wagarów trochę marcówek przybyło? Fajowo!
Olgietka jestem. Córka marnotrawna

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Dziękuję! Dziś wieczorem zatrudnię TŻta bo znając moje zdolności do elektroniki, to skręcając go umieszczę we wnętrzu jakieś dodatkowe elementy typu pinceta albo coś
Stary 2016-01-08, 12:31   #3904
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Mooooje kochane, Wy jesteście dla mnie takie wyrozumiałe, że aż się popłakałam
Witamy z powrotem

Dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę że wszystko ok
A dzisiaj na obiad zmiana planów, zamiast frytek będą placki ziemniaczane
Stary 2016-01-08, 12:36   #3905
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Witamy z powrotem

Pijona u mnie też placki ziemniaczane, z sosem i surówką coolesław
Stary 2016-01-08, 12:38   #3906
nyny15
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, pędzicie strasznie z pisaniem!
Poczytuję was, ale nie mam jak odpisać na telefonie..

Co do ubrań, to ja już nie planuje raczej zakupów. Mieszczę się w przedciążowy płaszczyk o kroju trapeza (po odpruciu ogranicznika na plecach i przesunięciu guzików ), a jak musiałam wyjść w duży mróz to pożyczyłam kurtkę outdoorową od mojego M., pod to gruby polar i dało radę.
Kupiłam sobie jeszcze fajne spodnie dresowe biodrówki w Lidlu - jakby mi przyszło do szpitala iść, a na pewno po porodzie się przydadzą. I klapki do szpitala z Lidla.
Już prawie mogę pakować torbę

Też zrobiłam inwentaryzację rzeczy, tych najmniejszych 56 nie mam dużo i same używane, bo one tylko na max. pierwszy miesiąc będą.

NADIA29 trzydziescidwa magda16262 doskonale was rozumiem, tez mam takie dni, że wszystko mnie boli i nawet nie wiem dokładnie co
Wczoraj mała się wypychała z lewej strony boleśnie, a że musiałam załatwić kilka ważnych spraw, to chodziłam sporo.. Jak wróciłam, nie mogłam sie ułożyć na lewym boku, bo tam była mała, jak sie kładę na prawym - to ona natychmiast kopie boleśnie, jak na plecach to mi duszno..
W końcu z bolącymi plecami przeleżałam pół wieczora w pozycji pół-leżacej poobkładana poduszkami

Wózki retro bardzo mi się podobają, ale to raczej dla kogoś kto mieszka na parterze lub ma własny dom. No i duże auto

Dorka__00 verrerie MilkaPlus1 ktoregos_dnia gratuluję dobrych wieści z wizyt!

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
mnie dziś gin powiedziała że liczyć po 200 na tydzień do 36 tygodnia a ostatni miesiąc to ok 500. Więc u mnie wychodzi jeszcze 1300 + 1900 które już wazy - 3200 w terminie.
Oo, dzięki za wskazówki. Moja też nie będzie duża, w 30tc ważyła 1350g, ile waży teraz dowiem się już w poniedziałek

Darkanddark warto pamiętać, że czasem duże odchyły się zdarzają, co gin mówił na tą wagę? Jeśli powiedział, że ok to nie ma się czym martwić.
Jeśli przepływy ok to i z dzieckiem tak będzie, mój M. i jego bracia rodzili się w terminie z wagą poniżej 3 kg i wszystko było dobrze.

Jeśli chodzi o isofix - w niektórych autach można domontować, np. do fordów można dokupić takie haki, które montuje się do ramy. Kosztują ok. 80 zł, więc dużo taniej wychodzi niż nowe auto

sloneczko4477 a jest szansa, że cię wypuszczą ze szpitala?

Co do szczepień - ja będę szczepić 5w1, tak nam też radziła położna mówiąc, że ta 6w1 to nowość i nie jest tak dobrze przetestowana. A co do powikłań - zawsze mogą się zdarzyć (na zasadzie bardzo niskiego prawdopodobieństwa), ale gdyby moje dziecko zachorowało to nie wybaczyłabym sobie. Wszyscy lekarze radzą by szczepić, a nie wierzę, że wszyscy są "kupieni" przez przemysł farmaceutyczny
fasolka1987 dzięki ci wielkie za cytaty z książki!!

Widzę, że zaczęło się już straszenie porodem - ja mam termin na 1.03...
Ja to sobie wyobrażam tak, że jakoś po zakończeniu 37tc zabiorę się za generalne porządki w mieszkaniu, jak skończę to mnie złapią skurcze, pojedziemy z M. do szpitala (bo oczywiście będzie wtedy w domu), gdzie będą miłe położne i wolne miejsca, no i szybko urodzę..
Tak to sobie idealistycznie wyobrażam
Mój M. mnie pociesza i powtarza po położnej z sr "poród naturalny to taka trochę większa kupa"

Cytat:
Ooooo, chyba wiem co będzie i u mnie
Stary 2016-01-08, 12:41   #3907
_polly_
Zakorzenienie

nyny, podoba mi się Twoja wizja. Chciałabym żeby u mnie było podobnie.

Jednak jutro jedziemy oglądać wózki.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:42   #3908
201704101323
Konto usunięte

nessea;- uśmiałam się z tej rozmowy synka z brzuszkiem

Kiinga26- zdrówka zyczę!

sloneczko4477 Sciskam Cie mocno trzymaj się kochana!

misia880;- też nie nawidze wenflonu
olawojb;- no tak, a mówią że kobieta to słaba połowa ludskości. Jak czytam te różne poradniki, typu jak utrzymac namiętność w związku, co robić żeby mąż nie zdradzał , jak być idealną zoną, matką, szefową...Nie za duzo na nas?
Trzyma się cieplutko, życzę wytrwałości!
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:45   #3909
Olgietka
Zakorzenienie

Stary 2016-01-08, 12:46   #3910
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Witam się dziś w dobrym humorze
Dostałam kasę za moje L4, za spóźnione miesiące, jestem bogata!! Aż męża obudziłam z tej radości, a ten do mnie z hasłem:"to czyli dziś juz jedziesz na zakupy?"

zaskoczeniem dla mnie jest to że gotowi zostawić małe dziecko, ( o które starali się dłuuugo bo oboje pod 40-ke) wtedy będzie miało 6 mies. , na tyle czasu. Ja bym nie dała rady, na 1-2 dni owszem, max u mnie to było 6 dni, ale ost.dni wakacji już strasznie tęskniłam i powiedziałam że juz nigdy nie zostawię dziecka! Tęsknota , a jeszcze wyrzuty sumienia, wiem że to nic złego ale jednak, mnie zżerają.
super nadia! to teraz poszalejesz a co do kolegi, to ja też się dziwię... u nas co roku są wycieczki organizowane takie zagraniczne ze sporym dofinansowaniem z socjala z pracy i zawsze jeździliśmy z TŻ, a teraz mówię mu, że mamy przerwę na PARĘ LAT, a on "no co ty, może za jakieś 2 lata pojedziemy" a mi się już zaczęła łezka w oku kręcić na samą myśl

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
U mamy kazde kolejne dziecko było coraz większe. Ja za to byłam długa, 60 cm i niecałe 3500. Jak glizda.

kupiłam w lumpie 3 pajace, 1 body, sweterek i czapeczkę
grzebałam sobie w takich ciuchach na wagę, a za mną stoi facet z babką, rozmawiają, ja wygrzebałam pajaca, oglądam ze wszystkich stron a ten facet do babki "ty nie umiesz nic znaleźć! patrz jakie pani ciuchy znajduje! może ją poproś, żeby Ci pomogła szukać!"

odwiedziłam też bibliotekę i wypożyczyłam 3 książki w ramach noworodkowej edukacji:
"Pierwszy rok życia dziecka", "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Twoje niemowlę tydzień po tygodniu", jak przeczytam to będę najmądrzejsza na świecie i wszystkie pytania do mnie

Zajechałam jeszcze do kauflandu po lovelę, faktycznie za 13 zł 1,5 litra płynu wzięłam, dzięki za info! Teraz mogę rozpocząć pranie zanim dojdą płyny z allegro I jeszcze wstąpiłam do cukierni, bo stwierdziłam że tak trzymam pilnie dietę i czas na dzień grzechu, miałam zamiar wyjść z sernikiem albo szarlotką, ale wyszłam z kostką orkiszową i ciastkami owsianymi z niskim ig.... także dzień grzechu jednak na zdrowo

Po tym wszystkim wracając do domu pomyślałam, że jakoś nieźle ostatnio się czuję, skoro taka trasa to dla mnie pestka (poza sapaniem jak parowóz...), do tego z dzisiaj lepiej, więc odżyłam!!
A teraz siadłam, wypiłam kawę i ćmi mnie brzuch jak na okres... także chyba trochę przegięłam... biorę nospę i do wyrka...
Stary 2016-01-08, 12:51   #3911
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, moja córa 1060g, ale nas zaskoczyła poza tym wszystko gra, a na przyszłej wizycie ktg

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Moja M mnie ostatnio ciagle pyta jak wyszla z mojego brzuszka ;-) Poki co wystarczalo jej jak mówiłam jej ze pan dr jej pomógł Teraz domaga sie szczegolow Ehh chcialam jej oszczędzić opowieści o rozcinaniu brzucha i teraz nie wiem co jej powiedzieć ;-)
Ja pokazałam bliznę i powiiedziałam że p. dr przeciął brzuszek i wyciągnął zaznaczajac że tylko lekarz tak może

Cytat:
fajnie - niefajnie... bo Wy będziecie się cieszyć zakupami a ja będę kreski na ścianie stawiać i odliczać dni do porodu

Czy są na sali jakieś informatyczki? Bo mi strasznie ten laptop zaczął się grzać i buczy jak stary traktor
Witamy po dłuższej nieobecności,wydłuchac suszarką koty z wentylatora, najlepiej jak jest na wierzchu sposób akademicki.

Ja samym przygotowaniem się nie stresuje bo przy Z torbę spakowałam na 10h przed odejściem wód, a rzeczy układałam dopiero po porodzie bo zmienialiśmy lokum u nas było wilgotno a u teściowej wolny pokoik z kuchnią i mikro łazienką w sumie chyba z 25-30 metrów ale daliśmy radę przez 10M. to teraz też damy radę tym bardziej że wszystko przyszykuję.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:51   #3912
_polly_
Zakorzenienie

A ja dzisiaj mam takiego masakrycznego lenia! Aż mi głupio przed samą sobą. leżę na kanapie, w piżamie.
U mnie w biedronce lovela jest w (chyba) 3 l butlach po 24 zł.

Stary 2016-01-08, 12:52   #3913
Olgietka
Zakorzenienie

dziewczyny, a czy używacie JUŻ i jeśli tak to których wkładek laktacyjnych?
Bo u mnie to jakaś masakra od kilku dni
Stary 2016-01-08, 12:59   #3914
trzydziescidwa
Zakorzenienie

gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków!
Stary 2016-01-08, 13:00   #3915
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moja córa 1060g, ale nas zaskoczyła poza tym wszystko gra, a na przyszłej wizycie ktg

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Karoca mojej ksiezniczki przyszla balam sie troche o material bo tego modelu nie widzialam akurat na zywo..ale sie nie rozczarowalam. Wszystko super wykonane A gondolke i fotelik postawione na ziemi moge jednym kopytkiem bujac
Szkoda tylko ze na podwozie jeszcze tydzien poczekam bo chyba bym juz skoczyla na spacerek

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
super, że już dotarły te elementy i wszystko w porządku
Teraz ani się obejrzysz a będzie i stelaż i będziesz mogła wyjść na spacer

Cytat:
Witamy z powrotem

Cytat:
Pijona u mnie też placki ziemniaczane, z sosem i surówką coolesław

Ej no, nie róbta smaku na placki, bo ziemniaków mam tyle co kot napłakał a nie chce mi się iść do sklepu i dźwigać

Mateńko, ale jestem śpiąca Od kilku dni mnie łamało w dzień, ale dizś to jest apogeum. Ziewam jak szalona. Wczoraj padłam przed 9 już, całą noc praktycznie przespałam (wstałam tylko raz i zaraz odleciałam z powrotem) a spać mi się chce jakbym z 3 dni nie spała
Stary 2016-01-08, 13:01   #3916
201704101323
Konto usunięte

Lewek;- Je...u! jak ja Ci współczuję, małe masz te dzieciaczki jeszcze.

gosza82;- nie no na morfologie zawsze na szczo się idzie, czy równiez jestem niedoinformowana:rolleyes :

polly_;- ja wczoraj miałam na kolacje naleśniki, to znaczy miałam zamiar ich zjeść, bo dziecku mojemu zasmakowały z czego ja może z pół zjadłam

Olgietka; - no witaj, witaj z powrotem!

moonunit;Moja M mnie ostatnio ciagle pyta jak wyszla z mojego brzuszka
mój też pytał, ale zanim uzyskał odpowiedź to wywnioskował że przez pepek i nie raz podnosi mi bluzę żeby łuknąć jak tam Oskar się ma, oczywiście, przykłada oko do pępka
nyny15;- moja teściowa ostatnio zaoferowała się do wypożyczenia mi swojej kurtki, kobieta nosi chyba 52 rozmiar góry, bo ma największe cycki na całym świecie . A odnośnie porodu to u mnie było prawie tak jak sobie wymarzyłaś, tylko że w 40 tygodniu, dokładnie w terminie

32- tez mam stos książek i gazet, tylko problem w tym że mi się czytać nie chce . wole nasze forum
Stary 2016-01-08, 13:02   #3917
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32- tez mam stos książek i gazet, tylko problem w tym że mi się czytać nie chce . wole nasze forum
mam to samo ale próbuję znaleźć motywację
Stary 2016-01-08, 13:03   #3918
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie używam, chociaż zakupiłam już dwa opakowania tych z Babydream, ktoś na wątku polecał. Ale u mnie się jeszcze z siarą nie rozkręciło. Zdarzyło się może raz czy dwa.

Stary 2016-01-08, 13:03   #3919
Darkanddark
Zakorzenienie

Właśnie dostałam przesyłkę z świat dziecka z allegro. Polecam.
Klikęlam 'kup teraz' w środę w nocy a paczkę mam już dzisiaj. Pieluchy były co prawda luzem włożone, ale reszta ok. Kolory się zgadzają, jestem zadowolona :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:04   #3920
201704101323
Konto usunięte

Tak, ja zabrałam się za pranie ciuszków, z okazji nawału kasy kupiłam kilka rzeczy dla malca:
smoczek, butelkę i te pieluszki fiffi w biedrze. Zaraz ide rozwiesić pranie i zabiore się za listę . Chce już spakowac to co najwazniejsze do szpitala, wole mieć przygotowane, reszta to już nie problem, można i po porodzie kupić.
Strój dla starszaka na karnawal juz mamy, i to za darmo, będzie w tym roku Spidermanem

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-01-08 o 13:28
Stary 2016-01-08, 13:16   #3921
_polly_
Zakorzenienie

Dostałam wypłatę i jestem załamana. Dostałam jeszcze mniej niż w ostatnim miesiącu. Ja już sama nie wiem jak oni to naliczają...

Stary 2016-01-08, 13:22   #3922
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja zabrałam się za pranie ciuszków, z okazji nawału kasy kupiłam kilka rzeczy dla malca:
smoczek, butelkę i te pieluszki fiffi w biedrze. Zaraz ide rozwiesić pranie i zabiore się za listę . Chce już spakowac to co najwazniejsze do szpitala, wole mieć przygotowane, reszta to już nie problem, można i po porodzie kupić.
O matko torba do szpitala
Ja nawet nie wiem, co powinnam spakować Spotkanie z położną będę miała dopiero w lutym jakoś.... muszę się dowiedzieć, co zabrać, bo ponoć "wszystko dają w szpitalu"

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

A dziś zaczęłam 33tc także chyba już czas na pakowanie torby
Stary 2016-01-08, 13:25   #3923
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
ja na początku lutego spakuję
jak już wszystko będę tu miała
Stary 2016-01-08, 13:32   #3924
Darkanddark
Zakorzenienie

Chyba zamawiam druga paczkę od niego, ale to wszystko jest piękne
Żałuję że nie zamówiłam organizera na łóżeczko, w kolorze ochraniacza i rozka.. Przez tu muszę zamówić jeszcze raz :-D

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Polly, a płaci Ci ZUS czy praca?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:33   #3925
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja na początku lutego spakuję
jak już wszystko będę tu miała
malinka, spojrzałam na Twój podpis i te 60 dni do tp .... sprawdziłam u siebie i mi zostało 56

Ależ to jest ekscytujące! Ja ciąglę nie mogę przestać się uśmiechać na myśl o tym, że za chwilę będę mamą

Co chwilę biegam do pokoiku Heli, siadam na fotelu, rozglądam się, macam łóżeczko, poprawiam w szafie, rozkładam i składam mikroskopijne skarpetki...
Stary 2016-01-08, 13:34   #3926
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
O matko torba do szpitala
Ja nawet nie wiem, co powinnam spakować Spotkanie z położną będę miała dopiero w lutym jakoś.... muszę się dowiedzieć, co zabrać, bo ponoć "wszystko dają w szpitalu"

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Spokojnie najważniejsze to wziąsc ciebie i dokumenty i cos do rodzenia pizamkę na straty resztę zazwyczaj można dokupic gdzieś blisko ew TŻ wyslac. Mnie pochwaliła położna jak przyjechałam rodzic własnie z ekwipunkiem mini, nie ma sensu wszystkiego na raz ciągnąc.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:35   #3927
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam mąż mi kupił jakie były pod ręką, jakieś niemieckie.. Witaj z powrotem !

Dzień dobry! Poranek nie wesoły bo brzucho bolał jak na miesiączkę miała być narada co dalej ze mną robić, mam nadzieję, że coś się wykluło
Wiedziona złym przeczuciem wysłałam siostrze listę zakupów szpitalnych dla mnie (dla małej już mam) i kazałam spakować torbę tak w razie w.

Gratuluję udanych wizyt i dorodnych kluseczek

No i dzisiaj zaczynam 33 tydzień razem z Olgietka Gosza Kallina

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2016-01-08 o 13:37
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:35   #3928
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Polly, a płaci Ci ZUS czy praca?
Praca. I to nie jest mała różnica, bo 300zł porównując do wypłaty z zeszłego miesiąca, a ponad 400 zł mniej patrząc na listopad. Ja za taką kasę mam już taką wypasioną wyprawkę, że głowa mała!
TŻ powinien już wracać do domu. Ubieram się i poproszę go żeby mnie zawiózł do firmy.

Stary 2016-01-08, 13:41   #3929
monikmi
Zadomowienie

Hello! Witam się po południowo
Od rana jestem zła jak osa, oczywiście spięcie z Tż było nieuniknione.
Ulepiłam 240 klusek śląskich, bo zostały mi ziemniaki z obiadu i nie wiem kiedy to zjemy większość chyba zamrożę a reszta będzie dzisiaj na obiad ze zrazami i surówką. Rozebrałam w końcu choinkę, bo nasz pokój dzienny zaczynał się robić malutki... przybyła komoda Małego, zaraz jeszcze łóżeczko. Któryś z aktualnych mebli trzeba będzie wynieść, ale szkoda mi bo to taki komplecik biorę się za prasowanie, może dzisiaj ogarnę więcej niż 10 pajacyków

Ja do torby szpitalnej już chyba wszystko mam spakuję pod koniec miesiąca bo jeszcze nie wiem jakie plany mam mój gin odnośnie porodu

Dziewczyny. gratulacje wszystkich udanych wizyt i zdrowych Maluszków!

U nas dzisiaj zaczyna się 32 tydzień, już tak niedużo

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2016-01-08 o 13:43
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:42   #3930
moonunit
Wtajemniczenie

Polly To spora różnica :-( Jedź i wyjasnij to skąd to sie wzięło

Olgietka jeszcze nie musialam, ale z M tez do samego końca nic mi nie leciało
Za takie suche sie zrobily i jakby skora sie kruszyla Wybaczcie opis ;-)

Diablica Ile Twój synek ma lat? Tez tak jej chciałam to opowiedzieć

Nadia to teraz możesz robić porzadne zakupy

Torbe planuje spakowac na początku marca pod warunkiem że będę sie dobrze czula inaczej to pewnie wcześniej to zrobię ;-)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości