![]() |
#3451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
a ja po czasie cieszę się, że okrągłych stołów nie dało rady zrobić
![]()
#3453 |
Zadomowienie
|
no ja jej już swoją pokazywałam na zdj
![]()
![]() |
#3454 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Edit: chociaż tak teraz myślę, że gdyby przy nas rzeczywiście posadzić znajomych to może jakoś by to wyszło. Przemyślę temat ![]()
26.12.2008 ![]() 17.11.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez domick Czas edycji: 2016-01-07 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Raczkowanie
|
Ja jak tylko wybiore suknie to ide na próbna. Jejku jak ten czas leci....zostało 9 miesiecy 😰
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Jak tylko wybiore suknie to biegne na próbna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
noo a mi równe 240 dni. masakra
![]() |
#3457 |
Raczkowanie
|
Aż mnie ciarki przechodzą. Ostatnio mi się śniło, ze mój TŻ przyjechał juz a ja jeszcze nie miałam zrobionego make up, a już trzeba było wyjeżdżać do kościoła 😮
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
A my już właściwie 3 miesiące po... Ale ten czas zasuwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny 2016 rok to jest stanowczo NASZ ROK !!!
chwilę mnie nie było a tu juz tyle nowych postow, szalenstwo ![]() ja teraz po robocie mecze sie z drukarka Canona zeby umowe od kamerzysty wydrukowac i wiecie co ? canon to najgorsza drukarka na swiecie ! wlozylam nowe tusze a dalej pokazuje ze nie ma tuszy ... mam ochote ja przez okno wyrzucic Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-08 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
piekna sukienka i fryzura ! dopiero teraz widze bo normalnie przez telefon z wizaz korzystam. Z odchodzaniem jest tak: Schudnę do lata ! Tylko muszę zdecydować do którego !? albo: Motywacja na odchudzanie przychodzi wtedy, kiedy jestem najedzona ![]() Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-08 o 00:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas był stół w L, przy krótszym boku my i świadki, a przy dłuższym goście, przy czym młodzi bliżej nas, potem "strefa buforowa" czyli młodsza część rodziny/poważniejsi znajomi, potem rodzice i rodzina/znajomi rodziców. Zrobiliśmy tak, że nasi rodzice siedzieli na przeciwko siebie i tak też "strony" siedziały, ale u nas było mniej więcej po równo.. Jeśli rodzina TŻ jest sporo mniejsza niż Twoja ja bym radziła "otoczyć" ich Twoją rodziną - ludźmi, którzy są otwarci i łatwo nawiązują kontakty, a przy tym nie mają skrajnych poglądów (na żadne sprawy :P ) - takie bufory. U nas "para łącząca" rodzinę i znajomych na początku była lekko niezadowolona z usadzenia, ale jak się odezwali do siebie, to okazało się, że lepiej nie mogli trafić, bo mieli towarzystwo do rozmów z jednej i do szaleństw z drugiej. Ja też miałam zgryz jak pogodzić gości, żeby nie posadzić obok siebie takich, którzy się nie lubią, żeby nikt się nie obraził, że siedzi daleko itd., ale wg mnie dobrze jest choć trochę znać ludzi, których się zaprasza, wtedy jest łatwiej. U nas też na dobre wyszło to, że rodzice byli jakby "drudzy po nas" i dookoła nich zebraliśmy starsze towarzystwo. Przez co starsze ciotki nie czuły się zdegradowane, że siedzą na końcu stołu. Inaczej by było na pewno, gdybyśmy my siedzieli blisko z rodzicami a potem goście jakkolwiek, albo układając ich wg wieku/bliskości relacji z nami. U nas zrobiliśmy tak, że każda para miała obok siebie, albo naprzeciw siebie kogoś im znajomego/lubianego/potencjalnie lubianego. chyba się rozpisałam :P
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() takze poszlysmy z fryzjerka na kompromis: cos ala gladki kok ale nie za bardzo ![]() Ja szczypior ?!?!?!? hihihi z przodu wygladam w sukience jak w czwartym miesiacu ciazy, fajnie by bylo gdyby to byla prawda ale skoro nie jest wole zeby ciocie na weselu nie pytaly czy w ciazy jestem, biore sie ostro za siebie, dieta juz jest, cwiczenia ponownie rozpoczete i zrzucamy waleczek
![]() |
#3463 |
Zadomowienie
|
A u nas tak to wyglądało
![]() ![]() ![]() Po bokach siedziała rodzina najbliższa. Z uwagi na to że rodzice M. są po rozwodzie i nie chcieli razem siedzieć to wymieszaliśmy rodziny. Na środku siedzieli nasi przyjaciele a im dalej od nas dalsza rodzina i znajomi np. z pracy. Początkowo miało być po 10os przy stoliku ale tak się ułożyło że po 8 i 6 mieliśmy więc było luźno ![]()
#3464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3465 |
Zadomowienie
|
Ja planowałam wszystko w "Goście przy stole"
#3466 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3467 |
Raczkowanie
|
Dzieki Nusia, super ta strona ![]() Ma musimy miec okragle stoly i malo osob przy nich bo mamy strasznie duza sale w porownaniu z iloscia gosci wiec musimy ja zapelnic stolami, beda pewnie 6-8 osobowe
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ach i dziewczyny, błagam, jesli na tych stołach mają być bukiety, to na cienkich wysokich nóżkach... Bo inaczej nie widać osób przy drugiej połowie stołu, więc tym bardziej towarzystwo się dzieli.. My bylismy na weselu z okrągłymi stołami właśnie w Grand Hotelu i generalnie nie zamieniliśmy słowa z kimś z innego stołu.. Byliśmy też w Stalowej Woli (tam mąż był świadkiem, więc siedzieliśmy przy stole młodych), ale tam też każdy stół miał swoją imprezę..
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Raczkowanie
|
No dziewczynki poczytałam Was i zaczynam panikować hehe ja w sumie mam załatwioną tylko salę, zespół, fotografa, zarezerwowaną wstępnie fotobudkę i wczoraj podpisałam umowę ze strefą światła a poza tym nie mam totalnie nic....
Dodatkowo wyszukiwarka forum średnio mi działa... a przy każdej próbie zamieszczenia posta wywala mi błąd serwera i udaje się dopiero za 2 podejściem.... Muszę załatwić dj na poprawiny - polecacie kogoś? albo na których stronach mogę coś poczytać bo manualnie to tego nie ogarnę.... Co do makijażu to widziałam że polecacie Rok Styl lub Czarną Kawę kogoś jeszcze? I chcę barmana ze swoim barem możecie coś polecić?
#3470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I nie stresuj się, zdążysz. Tylko tradycyjnie-wizażowo księgę gości zostaw sobie na ostatnią chwilę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zadomowienie
|
Może to zależy od towarzystwa. U nas większość osób to byli nasi znajomi z Warszawy z którymi często się spotykamy i imprezujemy. W sumie 4 stoliki zajmowali tylko nasi przyjaciele najbliżsi znajomi więc oni często się przemieszczali między stolikami
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o usługodawców np.barmana to ja szukałam na olx oraz w takim serwisie (chyba tutaj któraś dziewczyna go poleciła) gdzie to Ty wystawiasz ogłoszenie i podajesz budżet jakim dysponujesz.
#3472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem lepiej wcześniej wszystko zaklepac niż na ostatnią chwilę. Tak miałam w wakacje z fryzjerem kiedy na ostatnią chwilę załatwiała fryz weselny. Fryzura nieudana, płacz, mycie włosów i samemu czesanie się. Z bym barmanem na dwoje babka włożyła. Sporo znajomych od radziła mi barmana bo często po wymieszaniu kolorowych alkoholi goście się szybko upijaja. Na imprezie barman się świetnie sprawuje ale na weselu to troche ryzyko. Pamiętaj też że masz poprawiny i zależy ci żeby goście jednak przyszli następnego dnia. Umowa z kamerzysta podpisana. Niestety nie dogadaliśmy się z 3rano. Pan zachowywał się dość arogancko i mimo że trzy razy podawałam mu mail ciągle nie pamiętał. Taki olewajacy generalnie stosunek miał do mnie. Ja się prosić nie będę. White Panther Studio wygrało. Zaliczka wpłacona. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Pamiętacie ja się Was radziłam czy iść na wesele koleżanki? Niestety nie idę... Zadzwoniłam do niej idelikatnie wutlumaczylam, że ciężko mi będzie. Mało tego okazało się że na jej ślub z tego co mi mówiła żadna jej koleżanka nie przyjedzie bo albo jest w ciąży albo nie może. Sama zdecydowała że chcę robić ślub 400 kilometrów od Kielc bo przyszli teściowie mają dojścia. Smutna sytuacja... Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-08 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
wiesz mnie też znajomi wystawili, teściowa - to nawet nie będę tego poruszać,ale okazało sie że przyjaźnie z internetu są więcej warte niż te realne. Na moim weselu były nasze kochane wizazanki - i cieszę się że tamci nas olali - bo bardzo się cięszę że dziewczyny były u mnie na weselu i że razem udaje się nam wyskoczyć, ze byliśmy na re-weselu i w ogóle że uda nam się w te wakacje razem wyskoczyc na domki znów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja robiłam wszystko, żeby były okrągłe stoły ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że wytłumaczyłaś, że nie możesz przyjechać. Mam nadzieję, że koleżanka się nie obraziła? Ja myślałam, że ślub jest tak daleko, bo albo ona albo jej przyszły mąż tam mieszka. To dlaczego aż tak daleko ten ślub? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to dzięki Wam rok 2015 był niezapomniany ![]() ![]() w mieszkanku mym będzie nasza ściana chwały! ![]() ![]() jakoś zawsze wychodzimy na nich wyjątkowo cudownie ![]() ![]()
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
escorpio uda się wyskoczyć zrobimy tak by Wam pasowało a może majowka gdzieśśś ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety moja koleżanka zupełnie odwrotnie podeszła do sprawy. Najpierw wyjechała i zerwała ze wszystkimi znajomości a później po dwóch latach alleluja wychodzę z mąż i gdzie są moi znajomi? Trzeba zaprosić znajomych... Jak ktoś się nie odzywa tak długi czas albo samemu trzeba się odzywać to nie ma co się dziwić że znajomi się odwracają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stamtąd pochodzi jej przyszły mąż. A kolezanka zorganizowala tak daleko wesele tylko dlatego ze tesciowie maja doscia do kuchni, wiedza jakie jest dobre i tanie mieso czy ciasta, chodz wybrali dom weselny platny od talerzyka ?! troche moja glowa tego nie ogarnia, powaznie. Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-08 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że masz już kamerzystów ![]() ![]() Co do koleżanki, to masz rację, trochę kiepska sprawa.. no ale chyba dziewczyna liczyła się z takim obrotem spraw, skoro tak wybrała salę i tak koleżanki potraktowała.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.