Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 13:34   #3181
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
zmartwię Cię, noworodki specjalnie kiepsko widzą, coby nie chcieć zawrócić do macicy
No wiem, że słabo widzą, ale co poradzić że chcę być piękna
Stary 2016-01-08, 13:41   #3182
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
zmartwię Cię, noworodki specjalnie kiepsko widzą, coby nie chcieć zawrócić do macicy

Jeszcze jakieś szanse na obrót ma, a jak nie to kładź się na stół. Najważniejsze, że z małą wszystko ok, a ona już wie czemu się nie obrócić

Ja szok przeżyłam jak ostatnio w ciągu 4 tygodni miałam tylko 1kg na plusie

Widzę, że tą herbatkę to wszystkie tą samą pijecie, więc jeszcze raz muszę zrobić napad na aptekę

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

marzec ale ja tak samo na grudzień i styczeń zaglądałam czy już się zaczeło U nas z każdym dniem to bliżej do porodów w terminie i oby tak zostało

Czy mi się zdaje, czy wczoraj miało być więcej wizyt niż się pochwaliło po na wątku?
a cieszyłaś się czy smuciłaś?

A jeszcze a'propos imion to chyba zależy od regionu.Niby ciągle czytam,że Leny królują a nie znam żadnej w moim otoczeniu. Zosię jedną. Natalkę (oprócz mojej) jedną. Za to Hani znam milion pińćset, nawet w przedszkolu w grupie u Natki są trzy Zuzi też znam kilka i Julek

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:48   #3183
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A jeszcze a'propos imion to chyba zależy od regionu.Niby ciągle czytam,że Leny królują a nie znam żadnej w moim otoczeniu. Zosię jedną. Natalkę (oprócz mojej) jedną. Za to Hani znam milion pińćset, nawet w przedszkolu w grupie u Natki są trzy Zuzi też znam kilka i Julek
Jest w 3 i trochę Len w naszej okolicy Może po prostu na nie nie trafiasz Hanek, Zosiek i Zuzek tak samo Natomiast sama myślałam nad Natalią ale jak spojrzałam w statystki to odpuściłam, bo mimo, ze nie znam żadnej małej Natalki, to jednak wierzę w te statystyki

Co do wagi, to ani jedno, ani drugie. Po prostu się zdziwiłam, w poprzedniej ciązy przybierałam na końcówce 2kg na miesiąc. Jestem ciekawa czy dojdę do wagi z poprzedniej ciąży czy nie, bo do ostatniego pomiaru byłam pewna, że ją przebije, teraz nie mam pojęcia.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:52   #3184
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jest w 3 i trochę Len w naszej okolicy Może po prostu na nie nie trafiasz Hanek, Zosiek i Zuzek tak samo Natomiast sama myślałam nad Natalią ale jak spojrzałam w statystki to odpuściłam, bo mimo, ze nie znam żadnej małej Natalki, to jednak wierzę w te statystyki

Co do wagi, to ani jedno, ani drugie. Po prostu się zdziwiłam, w poprzedniej ciązy przybierałam na końcówce 2kg na miesiąc. Jestem ciekawa czy dojdę do wagi z poprzedniej ciąży czy nie, bo do ostatniego pomiaru byłam pewna, że ją przebije, teraz nie mam pojęcia.
no to moze faktycznie bardziej od otoczenia)) U mnie jeszcze sporo Lilek jest i Karolinek

Stary 2016-01-08, 13:52   #3185
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

No to chyba coś w tym jest. Bo u mnie np Lenek, Julek multum. Ale Zosi, Hani niet
A mam spory ogląd bo sporo roczników pod rząd w pracy spotykałam i widziałam tendencje

Ciekawe czy ja jeszcze coś utyję. Od wyjścia ze szpitala nic, ni grama w górę.
Stary 2016-01-08, 13:52   #3186
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dziwne jest to, że po samej kapuście miałam lekką zgage i zastanawiałam się, czy jeść dalej. A w końcu stwierdziłam a co mi tam jak już mam zgagę i popiłam sokiem marchewkowym a później wodą gazowaną i do tego kanapka z nutellą i zgaga się przestraszyła i uciekła

Tylko tż mi mówi, że w nocy takie bąki puszczałam, że spać nie mógł hahaha

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ja tez bym sie nie zgodziła

a ja przezyłam szok wlasnie, w ciagu 3 ty przybyło mi 3 kg
ech ja miałam się zmieścić w 12kg na plusie, ale chyba nawet 15 przekroczę szczególnie, że pączki chodzą mi po głowie

położna była, ale tak jakoś wizyta bez szału, chyba następnym razem spotkam się z nia przed samym porodem albo i nawet po
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:54   #3187
figa84
Zakorzenienie

Ja to się śmieje, że w PL bum na imiona leci zawsze po jakimś serialu Wystarczy, że dadzą jakiejś dziewczynce imię Julia czy Zosia i zaraz wzrost popularności. Taka Julia to 20 lat temu to było bardzo rzadkie imię

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
no to moze faktycznie bardziej od otoczenia)) U mnie jeszcze sporo Lilek jest i Karolinek
Lilek też znam kilka, Karolin jakoś nie No i wiadomo jeszcze Amelie, Oliwie.
Moja teściowa się śmieje, że na naszej ulicy to tylko moja córa się wyróżnia, bo same Melanie, Amelie
Stary 2016-01-08, 13:55   #3188
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

ech ja miałam się zmieścić w 12kg na plusie, ale chyba nawet 15 przekroczę szczególnie, że pączki chodzą mi po głowie

położna była, ale tak jakoś wizyta bez szału, chyba następnym razem spotkam się z nia przed samym porodem albo i nawet po
U szkoda. A co tam nie tak z nią?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ja przez 8 lat pracy spotkałam jedną Amelkę tylko. A dzieci milion pińcet po drodze poznałam
Za to Julie, Oliwki - o żesz, ile tego
Stary 2016-01-08, 13:58   #3189
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się śmieje, że w PL bum na imiona leci zawsze po jakimś serialu Wystarczy, że dadzą jakiejś dziewczynce imię Julia czy Zosia i zaraz wzrost popularności. Taka Julia to 20 lat temu to było bardzo rzadkie imię

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Lilek też znam kilka, Karolin jakoś nie No i wiadomo jeszcze Amelie, Oliwie.
Moja teściowa się śmieje, że na naszej ulicy to tylko moja córa się wyróżnia, bo same Melanie, Amelie

a fakt, amelki i oliwki też. Melanii nie znam, całkiem mi się podoba to imię, ale skrócona forma-Mela to już w ogóle, źle się kojarzy hehe

Stary 2016-01-08, 14:00   #3190
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ja przez 8 lat pracy spotkałam jedną Amelkę tylko. A dzieci milion pińcet po drodze poznałam
Kiedyś w jakimś kościele widziałam drzewko z imionami dzieci komunijnych. Na 18 dzieciaków 6 to dziewczynki, z czego 4 to były Julki

Moja młoda jest dumna, że nikt w szkole nie ma takiego imienia jak ona, natomiast wiem, że w gminie w okolicy jej rocznika jest. A jak teraz wybieraliśmy imię i miała być Laura, to któregoś dnia mi powiedziała "mama, ale w szkole jest już Laura to się będzie nam mylić"
Stary 2016-01-08, 14:03   #3191
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Mi się dzisiaj śniło, że grałam w karty z papieżem [COLOR="Silver"]
Mnie się śniło że wykłócam się w szpitalu bo miałam termin na USG i sobie zapomnieli o mnie i kazali przyjść kiedy indziej Obudziłam się taka wkurzona że szok

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Helol, melduje sie po wizycie
Bejbisia wszystko ma jak miala. Nie dala sobie dokladnie brzuszka zmierzyc bo wolala boksowac sie z glowica usg Wazy okolo 2300 I jest oczywiscie glowka do gory, nozki na dole wyprostowane wali mnie nimi po pecherzu I bozenie Mamy 3 tygodnie do zmiany pozycji albo .... cc Odrazu powiedzialam, ze na zadne przekrecanie dziecka sila sie absolutnie nie zgadzam I zeby to wpisali w karte w razie jakbym zemdlala czy cos. Daja tez opcje, ze mozna probowac rodzic nozkami ale na to tez sie nie zgodzilam bo po pierwsze zle mi sie kojarzy a po drugie slyszalam, ze to jest dopiero bardzo niebezpieczne. Takze tak Teraz siedze w pracy ze zgaga bo zapomnialam gavisconu
Super, że wszystko w porządku I trzymam kciuki żeby zrobiła fikołka

Z imion to u nas w okolicy królują Amelki, Oliwki i Maje. Julek tez zatrzęsienie... No i coraz częściej się z małymi Nadiami spotykam. Zuzie też się trafiają, ale moje napomknięcia że Zuzia to bardzo popularne imię, mój TŻ zbył wymownym milczeniem

Kurcze muszę jechać do mojej poprzedniej przychodni zapytać o imię i nazwisko mojej położnej. Zapomniałam na śmierć

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-01-08 o 14:07
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:06   #3192
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

u nas na mazurach to co krok jest Julka, Maja, Lenka i o dziwo Pola bardzo sie popularna zrobiła

hehe ja to wiem ze moja mała bedzie wyjatkiem na czas urlopow i wakacji jak bedziemy w Pl

ale jest postep, bo moj ojciec w koncu zapamietał to imie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:10   #3193
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

U nas jak druga będzie dziewczynka to będzie Basia
Teraz mąż wybrał Kuba lub Jakub zdecydować sie nie może...
Co do rozpakowania to ja mam przeczucie że do terminu dojdę jak nie po będą jednak wywoływać
Dziewczyny czy jak mam tz. ciążę książkową jak moja lekarka mówi, i teraz juz 36tc i nie widać nic a nic że już koniec (tz. brzuszek twardnieje ale bezboleśnie) to mam szansę na naturalną akcję??? Boję się bardzo wywoływania a już w ogóle cc... Położna mi powiedziała że coś czuje że przenoszę i pewnie skończy się wywoływaniem....
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:13   #3194
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Co do rozpakowania to ja mam przeczucie że do terminu dojdę jak nie po będą jednak wywoływać
Dziewczyny czy jak mam tz. ciążę książkową jak moja lekarka mówi, i teraz juz 36tc i nie widać nic a nic że już koniec (tz. brzuszek twardnieje ale bezboleśnie) to mam szansę na naturalną akcję??? Boję się bardzo wywoływania a już w ogóle cc... Położna mi powiedziała że coś czuje że przenoszę i pewnie skończy się wywoływaniem....
Spokojnie. Do terminu masz jeszcze miesiąc czasu, a rozwinięcie się akcji porodowej to jest moment. I nie ma reguły. Ja od polowy ciąży z Michałem miałam skracającą się szyjkę a urodziłam 2 tyg po terminie... I nawet kroplówki z oxytocyna nic nie dawały. Zaczęło się samo na 2 dni przed tym jak mieli podejmować decyzję o cięciu.....

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-01-08 o 14:14
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:18   #3195
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Dybryyyy

Mi poprzednio w ciąży też nie wypadały, ale po 4 miesiącach karmienia jak szalone. I wszyscy mówili,że nie mam co cudować bo i tak wypadną te co muszą...

Ja mam włosy po fryzjerze, po rozjaśnieniu, rzęsy po uzupełnieniu (ale mam nadzieję,że pójdę jeszcze 02.02 uzupełnić znowu) wiec mogę rodzić. Jeszcze tylko żele zdjąć://
Ja w ogóle nie karmiłam i wypadły widocznie nie ma na to reguły. Rzeski zdjęłam we wrześniu daje zawsze odpocząć na jesień, ale żele mówisz ze zdejmujesz? Ja sie jeszcze poloznej zapytam czy muszę koniecznie, to chociaż hybryd bo i stopy tez mam tak to licho wyglada bez
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:23   #3196
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
skąd ja znam to boksowanie w głowicę ? 3 tyg sporo czasu może akurat jak u naszej ja będzie
no właśnie ja gratuluje jednak te mrożonki działają cuda udanego pobytu w górach

Marciar ale wstydziocha masz małego ale co tam grunt że zdrowe

współczuje Wam tych zgag u mnie zero no nic póki co i aż się boję jak mnie zaatakuje jedynie co mi przeszkadza to wiercący się syn ale to tak potrafi jak i widzę u Was wierci się, kopie, rozciąga itd i przyznaje trochę to boli a czkawki są przyjemnie

ciekawe jak tam Mami ? a poza tym widzę że u nas spokojnie nikomu się nie spieszy
Pozdrawiam mamy z innych wątków które sprawdzają czy nastąpiło u nas rozpakowanie bo gdzieś tam mi mignęło jeszcze moment musicie wytrzymać
marcówki wpadną w panikę jak zaczniemy się rozpakowywać hahaha

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja się urodziłam chyba 3 tyg przed terminem i ważyłam 2900 (spadło do 2700 potem) czyli wcale nie jakoś mało, a podobno byłam strasznie wychudzona i drobna, bo byłam długa. Zmierzam do tego co ja właśnie, że waga też ważne na jakiej długości rozłożona.
Nie jakoś mało to ja przy Tobie to gigant, 4700 przy urodzeniu, 4500 przy wypisie
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:24   #3197
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
u nas na mazurach to co krok jest Julka, Maja, Lenka i o dziwo Pola bardzo sie popularna zrobiła

hehe ja to wiem ze moja mała bedzie wyjatkiem na czas urlopow i wakacji jak bedziemy w Pl

U mnie znowu na osiedlu non stop słyszałam, Aleksander, Natalia, Zosia i Stasie
Raz mi sie zdarzyło w piaskownicy spotkać około roczna Sonie i od razu mi sie skojarzylo z pieskiem sąsiadów no w życiu nie dałabym takiego imienia dziecku
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:25   #3198
butterfly20
Zakorzenienie

oczywiście ja też podglądam styczniowe (zresztą któraś z nich pisała,że pewnie je podczytujemy z napięciem ) i stwierdzam,że w cholerę u nich cc-planowanych i nieplanowanych...

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie karmiłam i wypadły widocznie nie ma na to reguły. Rzeski zdjęłam we wrześniu daje zawsze odpocząć na jesień, ale żele mówisz ze zdejmujesz? Ja sie jeszcze poloznej zapytam czy muszę koniecznie, to chociaż hybryd bo i stopy tez mam tak to licho wyglada bez
ja miałam zdjęte pół roku przez wzgląd na leczenie oczu i we wrześniu założyłam. A żeli przy cc na pewno nie można, natomiast nie wiem jak przy sn...tyle,że i przy sn może wypaść nieplanowana cc...

Stary 2016-01-08, 14:28   #3199
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dybryyyy

Wczoraj mi cho przytkało, myślałam,że Vaxol przez noc podziała, ale było jeszcze gorzej i nic nie słyszałam, także od rana tylko tel gdzie mnie przyjmą. Oczywiście prywatnie, bo jak...Po to płacę składki zdrowotne,żeby ciagle prywatnie po lekarzach chodzić No ale, słyszę już jak młody Bóg

U nas rano posypało mocno, potem słońce przygrzało i wszystko się stopiło

Mi poprzednio w ciąży też nie wypadały, ale po 4 miesiącach karmienia jak szalone. I wszyscy mówili,że nie mam co cudować bo i tak wypadną te co muszą...

Ja mam włosy po fryzjerze, po rozjaśnieniu, rzęsy po uzupełnieniu (ale mam nadzieję,że pójdę jeszcze 02.02 uzupełnić znowu) wiec mogę rodzić. Jeszcze tylko żele zdjąć://
i to jest właśnie największy bez sens... składki powinny być dobrowolnie opłacane. Gdybym miała taką możliwość, to bym nie płaciła, bo tak jak i Ty - później i tak prywatnie się bujam.
Tak samo wolałabym sobie sama na emeryturę odkładać... a jak widzę tą składkę emerytalną co miesiąc ściąganą, a później psinco z tego dostanę, to mnie coś trafia

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wiesz wystarczy mi że muszę siedzieć prosto jakbym kij połknęła inaczej maluch daje do wiwatu i kopie szansa na odwrócenie jest jak widać więc może akurat...
Może mój zięć zostanie żołnierzem skoro już teraz musztrę trenuje
Stary 2016-01-08, 14:29   #3200
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84;54054961[COLOR=Silver
[/COLOR]

marzec ale ja tak samo na grudzień i styczeń zaglądałam czy już się zaczeło U nas z każdym dniem to bliżej do porodów w terminie i oby tak zostało

Czy mi się zdaje, czy wczoraj miało być więcej wizyt niż się pochwaliło po na wątku?
chyba masz racje tez inne podczytuje ostatnio z marca/kwietnia/sierpnia ( jakoś tak fajnie przypomnieć sobie początek ) chyba więcej ale ja tylko kojarzę Modelkę Motyla , Lilię ja i Zosiaczka Marci
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

teraz to głównie woda się nam zbiera mi nogi nie puchną ale czasem rano mam wrażenie że dłonie mam opuchnięte delikatnie sama nie wiem...
Cytat:

Mamusie a któraś z Was zapisała już swoje dziecię w przychodni? to normalnie się wypełnia tą deklaracje skoro jeszcze się nie urodziło ? czy jakoś to inaczej przed porodem się załatwia ?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:30   #3201
Lucy31
Zakorzenienie

Podjęłam spontaniczną decyzję, wychodzę dziś z domu
Postanowiłam, że mąż zawiezie mnie na Kaufland, szaleństwo
Ale juz mi tak brakuje powietrza, ludzi, czegokolwiek.. tyle tygodni zakupów nie robiłam..muszę, bo sie uduszę
A skoro od poniedziałku ciąża donoszona, to przyszaleję
Stary 2016-01-08, 14:35   #3202
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to podobna do mojej
Kurczaczki, oby się jeszcze obróciła!!

Zdrówka

No niby mówią,że ma długie, ale ja się nie znam i nie mam porównania z innymi dziećmi. Wiem,że jak kupuję jej spodnie i ma na długość dobre, to w pasie masakra, lecą z tyłka. A co ciekawe z kolei z tej samej firmy co spodnie ten sam rozmiar swetra czy bluzy jest na nią za duży.

https://msw.gov.pl/pl/sprawy-obywate...2014-roku.html według danych to jednak nie ma wielkiej różnicy na całą Polskę między Hanią i Zosią

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

A ja właśnie zjadłam kilka kwaśnych Haribo i też mnie pali...a ja z tych,że nie biorę na to lekarstw, czekam, aż przejdzie...
ooo lubię czasem sobie skubnąć tych niezdrowych żelków ale kupuję z nim2 śmiej żelki kwaśne
i zrobiłaś mi smaka... a nie mam

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
ja tez bym sie nie zgodziła

a ja przezyłam szok wlasnie, w ciagu 3 ty przybyło mi 3 kg

A ja ciągle zapominam się zważyć, w ciągu dnia nie ma sensu, bo zawsze ważę się rano. Chyba wyciągnę wagę i postawię na środku łazienki, żeby nie zapomnieć
Ale co ciekawe ostatnio mierzyłam brzuchol i wyszło mi 99 cm (czyli o 1 cm mniej niż wcześniej)
Stary 2016-01-08, 14:40   #3203
Lucy31
Zakorzenienie

http://allegro.pl/rogal-poduszka-kar...808627042.html

"Rogal jest inny niż standardowe rogale !!!"

no to z całą pewnością
Stary 2016-01-08, 14:42   #3204
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Helol, melduje sie po wizycie
Bejbisia wszystko ma jak miala. Nie dala sobie dokladnie brzuszka zmierzyc bo wolala boksowac sie z glowica usg Wazy okolo 2300 I jest oczywiscie glowka do gory, nozki na dole wyprostowane wali mnie nimi po pecherzu I bozenie Mamy 3 tygodnie do zmiany pozycji albo .... cc Odrazu powiedzialam, ze na zadne przekrecanie dziecka sila sie absolutnie nie zgadzam I zeby to wpisali w karte w razie jakbym zemdlala czy cos. Daja tez opcje, ze mozna probowac rodzic nozkami ale na to tez sie nie zgodzilam bo po pierwsze zle mi sie kojarzy a po drugie slyszalam, ze to jest dopiero bardzo niebezpieczne. Takze tak Teraz siedze w pracy ze zgaga bo zapomnialam gavisconu
Gratulacje !!! i trzymam kciuki za obrót Maleństwa !!!

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Bez przesady... ja Ci powiem, że w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało, nic mnie nie kuło, żadnych skurczy,twardnień- dziecko było baaaardzo spokojne, ja do końca chodziłam i jeździłam komunikacją miejską z wielkim brzuchem i jak już nadszedł wyznaczony termin godz. 22 to zwątpiłam a 22.45 odeszły mi wody...I po 2 h było już po wszystkim.

Więc naprawdę powinnaś się cieszyć, że Twoją ciąża tak przebiega

U mnie teraz jest tak, że boję się wyjść do sklepu bo jak trochę się pogimnastykuję przy ogarnianiu się to już mnie picza boli. Ostatnio chyba w Sylwestra byłam na dworzu....A to jeszcze ponad miesiąc.

Moje dziecko ma turbodoładowanie. Spała 6,5h i ciągle szuka wrażeń. Ja 4h i ledwo łażę... Obiad może się sam zrobi bo nie chcę sobie krzywdy zrobić.

Jedyna dobra rzecz to: posegregowałm i poukładałam ubranka

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:42   #3205
marciar7
Zakorzenienie

Ja też podczytuję styczniówki, teraz regularnie i rzeczywiście dużo u nich cc..

Lucy powodzenia daj znać
Stary 2016-01-08, 14:44   #3206
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w tym jest, że to od regionu zależy.
W sumie w mojej pracy zatrudniona jestem od 4 lat, a np. żadnej Lilki nikt nie zgłaszał za to Amelek, Hani, Zosi i Oliwek multum.
Przyznam się, że jak zaszłam w ciążę, to nawet z ciekawości sobie wygenerowałam z programu imiona dzieci pracowników... nie tylko urodzonych w ciągu ostatnich 4 lat, ale w ogóle wszystkich... i na żadną Lilkę się nie natknęłam... były za to też Leny, Igi... i jedna Dalila
Stary 2016-01-08, 14:45   #3207
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Może mój zięć zostanie żołnierzem skoro już teraz musztrę trenuje
Tż twierdzi że będzie żołnierzem serio imię mojej synowej się zmieniło ale też mi się podoba
Cytat:
Ale juz mi tak brakuje powietrza, ludzi, czegokolwiek.. tyle tygodni zakupów nie robiłam..muszę, bo sie uduszę
napisze tylko:idź i baw się dobrze

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:45   #3208
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Uważaj !!! Świeże powietrze może Cię odurzyć !!!

My jutro robimy ostatnią wyprawę do teściów...A ja już nie mam się w co ubrać.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-08, 14:46   #3209
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
ooo lubię czasem sobie skubnąć tych niezdrowych żelków ale kupuję z nim2 śmiej żelki kwaśne
i zrobiłaś mi smaka... a nie mam

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A ja ciągle zapominam się zważyć, w ciągu dnia nie ma sensu, bo zawsze ważę się rano. Chyba wyciągnę wagę i postawię na środku łazienki, żeby nie zapomnieć
Ale co ciekawe ostatnio mierzyłam brzuchol i wyszło mi 99 cm (czyli o 1 cm mniej niż wcześniej)

A wiesz ze wczoraj wzięłam tex cm i brzuch mierzył am

I przecież kilka.dni temu pisałam ze mam 93cm tak teraz mam 103

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:52   #3210
badzia987
Wtajemniczenie

U mnie z najmłodszych ze słyszenia są: Mateuszki, Filipki, Amelki, Olwier, Maja, Kornelia, Natalki, Oliwia, Antosie...

Małgosia 06.10.2013 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości