Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 13:54   #4351
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

koktajlowa - powiedz, że kupisz jej coś ładnego po porodzie zamiast płacić za wizytę

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dać radę będę musiała, bo będę jechać ostrożnie. Jednak nie mogę powiedzieć tego samego o pozostałych kierowcach Zwłaszcza, ze wyjeżdżam w godzinach piekła tj. o 15 więc korki wszędzie Nie lubię jeździć w złą pogodę po prostu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 13:58   #4352
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Viki super ta torba.

Dotka ktoś Ci chyba pomaga te obiady wymyślać. Ty zawsze wiesz co będziesz jeść, zazdroszczę ja znowu nie mam ochoty na nic.
Ee nie, razem z tztem siadamy i myslimy co bysmy zjedli
Ja z obiadami nie mam problemu ale ogolnie to lipa bo jem tylko 3 posilki dzinnie. Musze wrocic do co najmniej 5.
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
DOTKA fajnie z ta chusta wyszło
Edit a te staniki na duzy wkład i mały obwód tez sa?

nebula tez mi ktos zachwalał masło shea ale ja totalny laik jestem wiec nie mam pojęcia jak ugryźć te robione kosmetyki i oklejki... Macie jakieś strony www z info?

Ja na obiad jem zebrę... Bo nie mam jak wyjsć z oddziału

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, rozmiarowka szeroka. Wpisz w google ja znalazlam sklep online ktory sprzedaje. Jan cos tam- janstyle

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:20   #4353
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wiesz, podawałam strone z której kupiłam wiec droga wolna.... nie ma co zazdro

Oglądam filmiki jak naturalnie indukować poród - mówią że olej z wiesiołka można przyjmować tez waginalnie
nie mam na razie kasy może za jakiś czas.
Stary 2016-01-08, 14:25   #4354
Casaa
Zakorzenienie

Ja po ktg, wszystko ok, skurczybykow brak

Small u mnie 10 dni do cc

Hariett, gratki ktg ja nastepne mam wtorek i piatek

Niezdara, ja tez jutro zjazd mam i egzaminy :P

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:26   #4355
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Masakra patrzcie I coraz gęściej pada ten śnieg Nie mogło sobie napadać wczoraj albo jutro?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2049.JPG (205,1 KB, 31 załadowań)
Stary 2016-01-08, 14:27   #4356
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Masakra patrzcie I coraz gęściej pada ten śnieg Nie mogło sobie napadać wczoraj albo jutro?

U mnie topnieje +2,5st
Stary 2016-01-08, 14:41   #4357
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja po ktg, wszystko ok, skurczybykow brak

Cytat:
Ślicznie uwielbiam jak tak sypie, u mnie słońce świeci to możemy się zamienić
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:47   #4358
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja opatrunku juz nie mam od rana wiec i tak musze pomoczyc ta rane bo jak inaczej... kreci mi sie troche w glowie caly czas, przypuszczam ze to z glodu takze z kapiela czekam do wieczora jeszcze...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 14:47   #4359
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Iola - gdybym siedziała na a nie miała do przejechania 90 km to spoko niech pada
Stary 2016-01-08, 14:48   #4360
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jestem juz z malym na pokoju, ladnie je z obydwu piersi ! Ogolnie ma mega silny odruch ssania, non stop paluchy pcha do buzi teraz dalam mu smoka i spi :P
Stary 2016-01-08, 14:51   #4361
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dziewczynki melduję się.. po karmieniu
Młody dziś jest na samych cyckach zamówiłam podusię do karmienia i dziś przyszła i widocznie Mu po prostu było niewygodnie, nie potrafiłam go złapać. Z poduszką o niebo lepiej mam nadzieję, ze tak już zostanie

Zamówiłam dziś małemu karuzelkę do łóżeczka i szumisia w nocy jak marudził to szumiałam Mu do uszka i bardzo go to uspokoiło co przekonało mnie do tego. A że dostał kasę od dziadków to trzeba było zainwestować

Zuken, gratuluję bardzo mocno
Kalinka również śliczna

Nie mam kiedy teraz nadrobić, więc ktoś jeszcze urodził?
Trochę mi Was brakuje wiecie? jak nie mam kiedy nadrobić tak się głupio czuję, że nie wiem co u Was
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:01   #4362
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jerzyczka - mówiłyśmy że wszystko będzie ok!

A co u nas? Czarna ma skurcze w nocy, które ustają nad ranem, harriet chce rodzić w marcu, viki robi duzo żeby urodzić, marudzimy na niewyłażące dzieci, próbujemy je czymś przekupić ale Narzekamy na pogodę, studia i inne

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Dobra zbieram się i czas jechać.. buźka
Stary 2016-01-08, 15:06   #4363
Casaa
Zakorzenienie

Wiola, dzieki

Zuken, super, ze jestescie razem

Magda, szerokosci i przyczepnosci

Jerzyczka, nam (a na pewno mi) Ciebie tez brakuje i zazdraszczam ssaka przy sobie, a nie w sobie dobrze, ze kryzys minal

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-08, 15:09   #4364
czarnulax
Zakorzenienie

magda fajny skrót wydarzeń
Casa super, że ktg ok
Stary 2016-01-08, 15:13   #4365
hariett
Zadomowienie

Cytat:
A co u nas? Czarna ma skurcze w nocy, które ustają nad ranem, harriet chce rodzić w marcu, viki robi duzo żeby urodzić, marudzimy na niewyłażące dzieci, próbujemy je czymś przekupić ale Narzekamy na pogodę, studia i inne
Ja? Nie no, ja to po prostu byle nie 10.01 Tylko młody nie chce wychodzić

Powodzenia na drodze
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
ok ja sobie odpuszczam dzisiejszą wizytę, pójdę we wtorek albo przyszły piątek. Mogłaby mała wyjść wcześniej = stówka w kieszeni
No ja właśnie tak myślę że młody mógłby wyjść dziś lub jutro, bo inaczej czeka nas świętowanie urodzin teściowej a przyznaję szczerze że nic dla niej nie mamy (ba, nawet kasy na prezent zbytnio nie ma, żeby było coś na szybko ), tż pewnie nawet nie pamięta że to już za dwa dni, także tego

Casaa gratulacje dobrego ktg

Jerzyczka widzisz, a tak się martwiłaś

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2016-01-08 o 15:15
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:15   #4366
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

jaki skrót wydarzeń, dzięki
Cytat:
Wiola, dzieki

Zuken, super, ze jestescie razem

Magda, szerokosci i przyczepnosci

Jerzyczka, nam (a na pewno mi) Ciebie tez brakuje i zazdraszczam ssaka przy sobie, a nie w sobie dobrze, ze kryzys minal

Wyslane z Lumia920.

męża nie mam aż do wtorku
pierwszą nockę przetrwaliśmy, ale teraz doceniam jeszcze bardziej to jak pomaga nam.. samo podanie głupiego pampersa to dużo w nocy
Stary 2016-01-08, 15:16   #4367
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

JERZYCZKA!! SUper newsy

Magda, u mnie też tak sypie. Nie lubię gdy sypie w mieście. Mąż pracuje 40km od miejsca zamieszkania i zawsze mnie to stresuje. ale za to kot pierwszy raz widział śnieg i śmiesznie przed nim ucieka

w ogóle mam dziadka z demencją starczą. Moja mama nie chce go nigdzie oddać, jazdy jakie im funduje doprowadzają do a)jej nerwicy i kompletnego załamania nerwowego, b)mojego zdenerwowania, c)rozwodu moich rodziców, d)ogólnej atrofii całej rodziny.

Nie chce od nikogo pomocy, ani społecznej ani nic. a dziadek ma coś na wzór alzheimera więc łatwo nie jest. wszyscy się męczymy przez jej upór.

sorry, musiałam się wygadać, bo w cągu ostatnich paru miesięcy tak się posypało nasze życie, że już nie wiem co robić. cud, że jeszcze na zdrowiu nikt nie podupadł, chociaz nerwicę i depresję można traktować jako pewnego rodzaju zdrowotne problemy.
Stary 2016-01-08, 15:16   #4368
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, jak z kasa nie mozecie poszalec to moze Ci cos podsune bo w srode moj tesc mial urodziny i tez nam nie bardzo pasowalo robienie ekstra prezentu kupilismy sernik w ksztalcie tortu oblany czekolada. Wszyscy zjedli, jakos uczczone wiec gadania nie bylo, a bardzo dobry byl

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-08, 15:19   #4369
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jerzyczka jaka ta poduche kupilas? Podrzucisz linka
Stary 2016-01-08, 15:19   #4370
Casaa
Zakorzenienie

Nebula wspolczuje problemow z dziadkiem ale mamie pewnie nie przetlumaczysz, ze w osrodku bylby bezpieczny i mial dobra opieke...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-08, 15:25   #4371
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych i ziemniaczki podsmażane. Surówkę z marchewki, jabłka i pietruszki
O mamusiu,zjem sobie dzisiaj marchewke z jablkiem,dzieki za pomysł :-D hmmm i może jakies mieso powinnam zjesc...tyle ze nie lubie :-(

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Viki super ta torba.

Dotka ktoś Ci chyba pomaga te obiady wymyślać. Ty zawsze wiesz co będziesz jeść, zazdroszczę ja znowu nie mam ochoty na nic.
O tym samym zawsze mysle,ona chyba ani razu w ciagu calej ciazy nie powtorzyla obiadu :-D

Ja juz po gin,Olivia wazy 2800 <ratunku>,szyjka długa i zamknieta,pozniej mielismy wizyte na porodówce i suuuuper wrazenia,nie boje sie (glupia jestem,wiem),a teraz wyszlam z ktg i...miałam skurcze dochodAce do 90 :-D polozna powiedziala zebym sie szykowala powoli haha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:26   #4372
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Jerzyczka jaka ta poduche kupilas? Podrzucisz linka
Kupiłam na tej stronie: http://www.calineczka.pl/sklep/cotto...i-p-21827.html

Chciałam właśnie wersję w kotki, ale okazało się, że nie mają na stanie i mam w serca. Zaraz Ci wrzucę fotkę
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
JERZYCZKA!! SUper newsy

Magda, u mnie też tak sypie. Nie lubię gdy sypie w mieście. Mąż pracuje 40km od miejsca zamieszkania i zawsze mnie to stresuje. ale za to kot pierwszy raz widział śnieg i śmiesznie przed nim ucieka

w ogóle mam dziadka z demencją starczą. Moja mama nie chce go nigdzie oddać, jazdy jakie im funduje doprowadzają do a)jej nerwicy i kompletnego załamania nerwowego, b)mojego zdenerwowania, c)rozwodu moich rodziców, d)ogólnej atrofii całej rodziny.

Nie chce od nikogo pomocy, ani społecznej ani nic. a dziadek ma coś na wzór alzheimera więc łatwo nie jest. wszyscy się męczymy przez jej upór.

sorry, musiałam się wygadać, bo w cągu ostatnich paru miesięcy tak się posypało nasze życie, że już nie wiem co robić. cud, że jeszcze na zdrowiu nikt nie podupadł, chociaz nerwicę i depresję można traktować jako pewnego rodzaju zdrowotne problemy.
bardzo mi przykro
Stary 2016-01-08, 15:27   #4373
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Prosze zuken
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452263259455.jpg (71,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-01-08, 15:28   #4374
Casaa
Zakorzenienie

Baby, no to niezle z tymi skurczami, a czulas je? Dobrze, ze na usg wszystko ok lekarz komentowal Twoje wyniki watrobowe?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-08, 15:30   #4375
Jerzyczka
Wtajemniczenie

I polecam dziewczyny tej biustonosz: http://www.calineczka.pl/sklep/tufi-...ly-p-9154.html

Jest bardzo wygodny idealny po domu czy do spania
Jak już mi się uda karmić na całego (mam nadzieję, że się uda) to kupię jakiś ładniejszy, ale na razie ten naprawde fajny. Dziś go odebrałam i mega wygodnie mi
Stary 2016-01-08, 15:31   #4376
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
I polecam dziewczyny tej biustonosz: http://www.calineczka.pl/sklep/tufi-...ly-p-9154.html

Jest bardzo wygodny idealny po domu czy do spania

Jak już mi się uda karmić na całego (mam nadzieję, że się uda) to kupię jakiś ładniejszy, ale na razie ten naprawde fajny. Dziś go odebrałam i mega wygodnie mi

Szkoda, ze "namiotow" nie maja dla mnie brak rozmiaru
Stary 2016-01-08, 15:36   #4377
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny a te poduchy do karmienia to są grubsze niż te duże ciążowe, macie porównanie?
I czy wy wszystkie dajecie już smoczka?

Baby fajnie, że Ci się porodówka podobała, jak jak oglądałam moja to tez wyszłam spokojna, bo zawsze sobie wyobrażałam, że tam jakiś straszny sprzęt stoi a to po prostu mały ładny pokoik.

My w końcu nie pojechaliśmy po ten paszport bo wczoraj nie udało mu się zrobić zdjęcia z otwartymi oczkami i stwierdziliśmy, że nie będziemy go dłużej męczyć.
Więc zostaliśmy w domu i byliśmy na pierwszym spacerku, cieplutko takie, aż miło było wyjść, a wrócił taki głodny.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:38   #4378
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

o, właśnie odebrałam przesyłkę - akumlatorki do szumisia. zaraz zacznę ładować i już jutro W KOŃCU usłyszę jak szumi.

Kamilko, pytałaś o strony z kosmetykami robionymi samodzielnie. Przyznam szczerze, żę do tej pory poczytywałam jedynie Italianę http://www.italianablog.pl/

gdy planowałam zakupy to tutaj: https://www.zrobsobiekrem.pl/

a dziś wpisałam po prostu 'krem na bazie masła shea" i wyskoczyło mi parę stron, z których po przeczytaniu stwierdziłam, że skorzystam z http://klaudynahebda.pl/krem/ . Tylko, że skoro to ma być dla dziecka, to wymieszam tylko masło shea z olejkiem ze słodkich migdałów. tak by uniknąć podrażnienia. póki co samo masło też jest super, ale nie jest takie jak krem, tylko bardziej jak ...kamień? więc nabieranie tego jest dość kłopotliwe, zwłaszcza, gdy chce się to zrobić szybko. Ale za to minimalna ilość przetestowana na wierzchu dłoni i policzku dała oszałamiający efekt -
* idealnie gładka skórka,
*delikatny film, który jest co prawda lekko tłusty, ale nie zbyt tłusty jak to bywa w przypadku kremów,
* utrzymuje się już ponad 5h
* ma dość neutralny zapach, który szybko znika, gdyby jednak komuś przeszkadzał
* pierwszy raz od paru lat kupiłam półfabrykaty i mimo złego samopoczucia troszkę się zaczęłam tym podniecać może zrobię krem dla siebie, siostry i mamy przy okazji... taki miły akcencik w dobie dość nieprzyjemnych sytuacji.
Stary 2016-01-08, 15:44   #4379
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki melduję się.. po karmieniu
Młody dziś jest na samych cyckach zamówiłam podusię do karmienia i dziś przyszła i widocznie Mu po prostu było niewygodnie, nie potrafiłam go złapać. Z poduszką o niebo lepiej mam nadzieję, ze tak już zostanie

Zamówiłam dziś małemu karuzelkę do łóżeczka i szumisia w nocy jak marudził to szumiałam Mu do uszka i bardzo go to uspokoiło co przekonało mnie do tego. A że dostał kasę od dziadków to trzeba było zainwestować

Zuken, gratuluję bardzo mocno
Kalinka również śliczna

Nie mam kiedy teraz nadrobić, więc ktoś jeszcze urodził?
Trochę mi Was brakuje wiecie? jak nie mam kiedy nadrobić tak się głupio czuję, że nie wiem co u Was
Suuuper że idzie Wam z karmieniem w ogóle chyba wszystkie mamusie nasze wątkowe karmią piersią, czy mi się wydaje?
Cytat:

A co u nas? Czarna ma skurcze w nocy, które ustają nad ranem, harriet chce rodzić w marcu, viki robi duzo żeby urodzić, marudzimy na niewyłażące dzieci, próbujemy je czymś przekupić ale Narzekamy na pogodę, studia i inne :
Hahah jakie podsumowanie ale w sumie to prawda

Nebula, ja za kasę "gwiazdkową" sobie kupiłam jak co niedługo "zając"
Stary 2016-01-08, 15:51   #4380
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett, jak z kasa nie mozecie poszalec to moze Ci cos podsune bo w srode moj tesc mial urodziny i tez nam nie bardzo pasowalo robienie ekstra prezentu kupilismy sernik w ksztalcie tortu oblany czekolada. Wszyscy zjedli, jakos uczczone wiec gadania nie bylo, a bardzo dobry byl
Własnie z tym samym pomysłem zadzwonił tż, także piątka Do tego kupimy teściowej jakieś cięte kwiaty (uwielbia) i tyle
Najlepsze jest to, że prezenty dla mojej rodziny zawsze staram sie wybierać trochę naprzód, a jeśli nie to i tak zawsze staram się jak najbardziej celować w coś co ktoś by chciał/chciałby, ale jeszcze o tym nie wie Ta rodzina jest jednak zupełnie inna...
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja juz po gin,Olivia wazy 2800 <ratunku>,szyjka długa i zamknieta,pozniej mielismy wizyte na porodówce i suuuuper wrazenia,nie boje sie (glupia jestem,wiem),a teraz wyszlam z ktg i...miałam skurcze dochodAce do 90 :-D polozna powiedziala zebym sie szykowala powoli haha
A jak one u Ciebie wyglądały? Bo mi też się zawsze zapisują takie 90%, ale to są ruchy dziecka

Nebula ja właśnie tez planuje shea sobie i małemu kupić, bo uwielbiam wszelkie kosmetyki które maja go w składzie, więc pewnie sam mnie zupełnie powali

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2016-01-08 o 15:57
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości