Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 15:43   #3241
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
U szkoda. A co tam nie tak z nią?
jakos chemii między nami nie ma

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Z imion to u nas w okolicy królują Amelki, Oliwki i Maje. Julek tez zatrzęsienie... No i coraz częściej się z małymi Nadiami spotykam. Zuzie też się trafiają, ale moje napomknięcia że Zuzia to bardzo popularne imię, mój TŻ zbył wymownym milczeniem

Kurcze muszę jechać do mojej poprzedniej przychodni zapytać o imię i nazwisko mojej położnej. Zapomniałam na śmierć
U mnie też Zuzia to popularne imię

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
u nas na mazurach to co krok jest Julka, Maja, Lenka i o dziwo Pola bardzo sie popularna zrobiła

hehe ja to wiem ze moja mała bedzie wyjatkiem na czas urlopow i wakacji jak bedziemy w Pl

ale jest postep, bo moj ojciec w koncu zapamietał to imie
Lenka tak samo i Zosia Pola mi sie podobało i brałam je pod uwagę jak jeszcze płci nie znaliśmy, ale potem okazało się, ze mojej kuzynki córka ma tak na imię i już przestało mi się podobać
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
U nas jak druga będzie dziewczynka to będzie Basia
Teraz mąż wybrał Kuba lub Jakub zdecydować sie nie może...
Co do rozpakowania to ja mam przeczucie że do terminu dojdę jak nie po będą jednak wywoływać
Dziewczyny czy jak mam tz. ciążę książkową jak moja lekarka mówi, i teraz juz 36tc i nie widać nic a nic że już koniec (tz. brzuszek twardnieje ale bezboleśnie) to mam szansę na naturalną akcję??? Boję się bardzo wywoływania a już w ogóle cc... Położna mi powiedziała że coś czuje że przenoszę i pewnie skończy się wywoływaniem....
ja też coś czuję, że będę po terminie, szczególnie że mały wypada o tydzień młodszy niz owu. chociaż pewnie to będzie w terminie patrząc na usg, ale jakoś przyzwyczaiłam się do 24 lutego

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
U mnie znowu na osiedlu non stop słyszałam, Aleksander, Natalia, Zosia i Stasie
Raz mi sie zdarzyło w piaskownicy spotkać około roczna Sonie i od razu mi sie skojarzylo z pieskiem sąsiadów no w życiu nie dałabym takiego imienia dziecku
Oj nie Sonia odpadałaby absolutnie Mój Tż ma zdolność tak obrzydzenia imienia, że głowa mała. Już widzę co by o Sonii gadał

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
oczywiście ja też podglądam styczniowe (zresztą któraś z nich pisała,że pewnie je podczytujemy z napięciem ) i stwierdzam,że w cholerę u nich cc-planowanych i nieplanowanych...
też czasami podczytuje styczniówki i faktycznie sporo tych cc u nich

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, że to od regionu zależy.
W sumie w mojej pracy zatrudniona jestem od 4 lat, a np. żadnej Lilki nikt nie zgłaszał za to Amelek, Hani, Zosi i Oliwek multum.
Przyznam się, że jak zaszłam w ciążę, to nawet z ciekawości sobie wygenerowałam z programu imiona dzieci pracowników... nie tylko urodzonych w ciągu ostatnich 4 lat, ale w ogóle wszystkich... i na żadną Lilkę się nie natknęłam... były za to też Leny, Igi... i jedna Dalila
u mnie była Dalida
Cytat:

A właśnie, czy Wy też macie takie widoczne żyły bo ja mam normalnie całe takie "drzewka" po bokach brzucha, ma piersiach i dekolcie
na piersiach mam takie duże no i naczynka pojawily się na nogach + 1 żylak
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Tak, drzewka z żył, jest strefa cieni z rozstępów. Ale tylko na brzuchu. Na dekolcie i cycuchach słonecznie W ogóle mi to jakoś niedawno dopiero ta linia wyszła na brzuchu .
mi też jakis tydzień temu dopiero
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:44   #3242
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Córka mi czyta imiona w elementarzu MEN i trafiła na Hoan - wie któraś jak się to imię wymawia?
hłam ???
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 15:53   #3243
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
I ja po wizycie
Generalnie wszystko ok, mała ma ok 2700 g, ułożona jak powinna Rozwarcie już mam, choć szyjka jeszcze się nie skróciła
Żadnych skurczy mam już nie powstrzymywać, tylko zmusić macicę do pracy

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Helol, melduje sie po wizycie
Bejbisia wszystko ma jak miala. Nie dala sobie dokladnie brzuszka zmierzyc bo wolala boksowac sie z glowica usg Wazy okolo 2300 I jest oczywiscie glowka do gory, nozki na dole wyprostowane wali mnie nimi po pecherzu I bozenie Mamy 3 tygodnie do zmiany pozycji albo .... cc Odrazu powiedzialam, ze na zadne przekrecanie dziecka sila sie absolutnie nie zgadzam I zeby to wpisali w karte w razie jakbym zemdlala czy cos. Daja tez opcje, ze mozna probowac rodzic nozkami ale na to tez sie nie zgodzilam bo po pierwsze zle mi sie kojarzy a po drugie slyszalam, ze to jest dopiero bardzo niebezpieczne. Takze tak Teraz siedze w pracy ze zgaga bo zapomnialam gavisconu
Trzymam kciuki za obrót!!

Cytat:
Córka mi czyta imiona w elementarzu MEN i trafiła na Hoan - wie któraś jak się to imię wymawia?
Fantastyczne..
Stary 2016-01-08, 15:53   #3244
Lucy31
Zakorzenienie

No, wybywam w "miasto". Jestem podjarana jak stonka na wykopki. Mąż sięw patrzy na mnie jak na debila. I jeszcze pyta po co sie umalowałam jak tylko do marketu jedziemy Eh jak on nic nie rozumie, bo miałam taką wewnętrzną potrzebę
A jeszcze kogoś znajomego spotkam jak będe szaleć między regałem z papierem toaletowym a płynami
Całe wieki mnie znajomi nie widzieli, a tym bardziej w ciąży, ja nie wiem jak on sobie to wyobrażał
Stary 2016-01-08, 15:55   #3245
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
I ja po wizycie
Generalnie wszystko ok, mała ma ok 2700 g, ułożona jak powinna Rozwarcie już mam, choć szyjka jeszcze się nie skróciła

Fantastyczne..
że cooooo

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
No, wybywam w "miasto". Jestem podjarana jak stonka na wykopki. Mąż sięw patrzy na mnie jak na debila. I jeszcze pyta po co sie umalowałam jak tylko do marketu jedziemy Eh jak on nic nie rozumie, bo miałam taką wewnętrzną potrzebę
A jeszcze kogoś znajomego spotkam jak będe szaleć między regałem z papierem toaletowym a płynami
Całe wieki mnie znajomi nie widzieli, a tym bardziej w ciąży, ja nie wiem jak on sobie to wyobrażał
Stary 2016-01-08, 15:59   #3246
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
I ja po wizycie

Fantastyczne..
że juuuż zmuszać do pracy ?

Cytat:
matko Lucy jak ty potrafisz rozbawić boska jesteś jak stonka na wykopki

ja też mam milion żył na cycach brzuchu... widać tak ma być
i też mam zawsze na cośochotę o czym gadacie
Stary 2016-01-08, 16:14   #3247
butterfly20
Zakorzenienie

Godzinę człeka nie ma, a tu tyle stron?

Przez ten czas pożarłam się z ojcem, trzasnęłam pilotem o ścianę tak,że myślałam,że pilot nie do odratowania,pewnie urodzę przed terminem przez niego, ale ch... go to, więc zaraz piszę do Pana osiemgwiazdek z prośbą o pomoc w przetłumaczeniu temu GŁUPIEMU BARANOWI (ano, spod tego znaku jest) mojemu Ojcu,że NIE MA RACJI.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
chyba masz racje tez inne podczytuje ostatnio z marca/kwietnia/sierpnia ( jakoś tak fajnie przypomnieć sobie początek ) chyba więcej ale ja tylko kojarzę Modelkę Motyla , Lilię ja i Zosiaczka Marci

teraz to głównie woda się nam zbiera mi nogi nie puchną ale czasem rano mam wrażenie że dłonie mam opuchnięte delikatnie sama nie wiem...

Mamusie a któraś z Was zapisała już swoje dziecię w przychodni? to normalnie się wypełnia tą deklaracje skoro jeszcze się nie urodziło ? czy jakoś to inaczej przed porodem się załatwia ?
Ano, wiecej wizyt nie pamiętom
Ale jak wypełnić deklarację, skoro ją zawsze w szpitalu dają?I jak dziecka nie ma na świecie?to się raczej nie da, nie znasz daty urodzenia ani nic.
Ja pamiętam,że M. pojechał z deklaracją jak ja byłam drugi dzień w domu z mamą, peselu ejszcze nie było to tylko kazali dowieźć.

Cytat:
Podjęłam spontaniczną decyzję, wychodzę dziś z domu
Postanowiłam, że mąż zawiezie mnie na Kaufland, szaleństwo
Ale juz mi tak brakuje powietrza, ludzi, czegokolwiek.. tyle tygodni zakupów nie robiłam..muszę, bo sie uduszę
A skoro od poniedziałku ciąża donoszona, to przyszaleję
No i super, szalej. Okropne jest to siedzenie, mnie cieszy wyjście do lekarza

Cytat:
ooo lubię czasem sobie skubnąć tych niezdrowych żelków ale kupuję z nim2 śmiej żelki kwaśne
i zrobiłaś mi smaka... a nie mam

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A ja ciągle zapominam się zważyć, w ciągu dnia nie ma sensu, bo zawsze ważę się rano. Chyba wyciągnę wagę i postawię na środku łazienki, żeby nie zapomnieć
Ale co ciekawe ostatnio mierzyłam brzuchol i wyszło mi 99 cm (czyli o 1 cm mniej niż wcześniej)
No ja właśnie uwielbiam kwaśne, a znalazłam miśki Haribo takie podwójne- jeden jest zwykły a drugi kwaśny i pyszne są

Pewnie ostatnio byłaś bardziej najedzona Mierz na czczo

Cytat:
http://allegro.pl/rogal-poduszka-kar...808627042.html

"Rogal jest inny niż standardowe rogale !!!"

no to z całą pewnością
OMG padłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 16:15   #3248
Dzaasti
Rozeznanie

Lucy... udanych zakupów jesteś bardzo pozytywną osobą. Przypominasz mi moją siostrę

dziewczyny... przeziębienie mnie wykończy... już nawet u lekarza rodzinnego byłam.... ale co z tego jak te jegp leki guzik mi pomagaja :-(
Stary 2016-01-08, 16:26   #3249
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz ze wczoraj wzięłam tex cm i brzuch mierzył am

I przecież kilka.dni temu pisałam ze mam 93cm tak teraz mam 103
dałąbym sobie rękę uciąć,ze kilka dni temu pisałaś 97 ale i tak nieźle

Cytat:
Hahah
Cale życie mówili na mnie anoreksja a teraz bym jadła na okrągło

Ciekawe jak będzie po porodzie ;-)
W sumie w lipcu ważyłam 45 kg.a.teraz mam prawie 65
szybko zrzucisz, taką masz budowę ,że zawsze będziesz szczuplutka

Cytat:
albo HOAN albo HŁAN?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
LOV JA!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

SOnia...znam trzy.

Jedna to taka Słowaczka znajoma moich rodziców
Druga kilka lat ode mnie młodsza, zawsze była taką lambadziarą.
Trzecia lat 3, wnuczka naszego Biskupa

Stary 2016-01-08, 16:29   #3250
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Hej!
I ja po wizycie
Ale że jak- że już No to pięknie Zaraz zaczniecie się rozpakowywać, a ja gdzieś tam na szarym końcu

Motyl widzę że z twoim ojcem to tak jak z moim- tyle że mojemu w żaden sposób nie przetłumaczysz że nie ma racji . Nawet łopatologicznie. Ostatnio się z nim widziałam w święta i też mi ciśnienie podniósł konkretnie...

Lucy miłego wyjścia Jakby co to trzymam kciuki, żeby poszło szybko

Znikam- moje dziecię tańczy dziś w przedstawieniu na WOŚP. Idę zostawić trochę pieniędzy w skarbonce
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 16:35   #3251
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ale że jak- że już No to pięknie Zaraz zaczniecie się rozpakowywać, a ja gdzieś tam na szarym końcu

Motyl widzę że z twoim ojcem to tak jak z moim- tyle że mojemu w żaden sposób nie przetłumaczysz że nie ma racji . Nawet łopatologicznie. Ostatnio się z nim widziałam w święta i też mi ciśnienie podniósł konkretnie...

Lucy miłego wyjścia Jakby co to trzymam kciuki, żeby poszło szybko

Znikam- moje dziecię tańczy dziś w przedstawieniu na WOŚP. Idę zostawić trochę pieniędzy w skarbonce
tak to ten typ, co zawsze ma rację, nie ma racjonalnych argumentów, ale i tak ma rację, nie da CI dojść do słowa powtarzając jak mantrę swoje...
A najlepsze, już mu powiedziałam,że mu puszczę crash-testy,żeby zobaczył na własne oczy o czym mówię, to on powiedział UWAGA!!: że na żadne youtuby nie wchodzi, bo tam są podsłuchy, a jak powiesz słowo ISIS to Cię zapuszkują... czaicie to??? Normalnie pierdoły jak kilku naszych naczelnych polityków...

Stary 2016-01-08, 16:37   #3252
Caramel 85
Rozeznanie

Rogal bardzo oryginalny aż ciężko uwierzyć że żadna się nie skusiła

Mami się nie odzywała czy coś przegapiłam?

Figa Hoan czyta się tak jak się pisze przynajmniej w j. chińskim

U mnie też dużo małych Lenek, Zoś, Hań, Lilek, Amelek i Majek. Mój siostrzeniec Szymon ma chyba 3 czy 4 imienników w klasie, dlatego jednak z tż staramy się omijać imiona z "top 10" choć większość mi się bardzo podoba.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 16:47   #3253
butterfly20
Zakorzenienie

A dla mnie szczerze mówiąc nie ma znaczenia to, czy w klasie będzie np. jeszcze 5 Natalii. Przecież każda będzie odrębnym człowiekiem i jednostką, jedne będą dobre w tym, inne w tamtym... nie przesadzajmy. Chociaż może to dlatego,że sama mam na imię Ania a kiedyś było ich w cholerę.

Natomiast imiona z dalszych pozycji są najczęściej dla mnie zbyt ekstrawaganckie (ale to tylko jak na mój gust) więc po prostu nie umiałabym tak nazwać dziecka

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-01-08 o 16:53
Stary 2016-01-08, 16:49   #3254
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
tak to ten typ, co zawsze ma rację, nie ma racjonalnych argumentów, ale i tak ma rację, nie da CI dojść do słowa powtarzając jak mantrę swoje...
A najlepsze, już mu powiedziałam,że mu puszczę crash-testy,żeby zobaczył na własne oczy o czym mówię, to on powiedział UWAGA!!: że na żadne youtuby nie wchodzi, bo tam są podsłuchy, a jak powiesz słowo ISIS to Cię zapuszkują... czaicie to??? Normalnie pierdoły jak kilku naszych naczelnych polityków...
Nie wiem, o co się pokłóciliście, ale teksty Twojego ojca powalają
Stary 2016-01-08, 16:52   #3255
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
A dla mnie szczerze mówiąc nie ma znaczenia to, czy w klasie będzie np. jeszcze 5 Natalii. Przecież każda będzie odrębnym człowiekiem i jednostką, jedne będą dobre w tym, inne w tamtym... nie przesadzajmy. Chociaż może to dlatego,że sama mam na imię Ania a wtedy było ich w cholerę.

Natomiast imiona z dalszych pozycji są najczęściej dla mnie zbyt ekstrawaganckie (ale to tylko jak na mój gust) więc po prostu nie umiałabym tak nazwać dziecka
u mnie w liceum w klasie byly 4 Kasie (w tym ja i moja najlepsza psiasióła) i jakoś nie widziałam w tym problemu
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 16:56   #3256
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej!
miałam dziś wizytę, weszłam jeszcze przed czasem, bo gin przyjechał wcześniej, zero czekania- robił usg rozszerzone, wszystko jest dobrze, żadnych wad itd., mały nadal ma siusiaka , za dużo nie przypakował, bo waży niecałe 2400, ale wszystkie pomiary się zgadzają na 34/35 tydz.
18 stycznia na 12:00 jadę na pierwsze ktg .
Aha, zapisał mi żelazo, bo trochę spadła mi hemoglobina, ale to tak zapobiegawczo bardziej.
Szyjka troszeczkę się skurczyła- z 4 cm na 3,60, ale tak powinno sie już dziać- powiedział, żebym chociaż nie brała żadnej no-spy itp., zeby nie hamować żadnych skurczy, bo macica musi trenować- u niego na fotelu akurat brzuch mi stwardniał magnez też mogę odstawić, a jeśli biorę, to 1 tabl. raz na 1-2 dni, nie więcej.

Poza tym dzień super, zakupy udane- kupiliśmy córce srebrny obrazek z Matką Boską i dzieciątkiem, zeby miała od nas pamiątkę, ja nakupiłam trochę ubrań w house i cropp na wiosnę i lato, ale nie mogłam się oprzeć- tiulowa spódnica, sukienka, bluzki i bluzeczki . 18.01 zakupów ciąg dalszy, bo dziś potem już brzuch mnie ciągnął i musiałam przystopować .
kupiłam też do domu nowy grubaśny koc z mikrofibry, talerze, talerzyki, podkladki, widelczyki do ciast itd.
Zrobiliśmy od razu zakupy spożywcze i jutro dzień w miarę wolny .

Uff... jak juz streściłam swój dzień to idę Was czytać.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 16:56   #3257
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
dałąbym sobie rękę uciąć,ze kilka dni temu pisałaś 97 ale i tak nieźle

szybko zrzucisz, taką masz budowę ,że zawsze będziesz szczuplutka

albo HOAN albo HŁAN?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

LOV JA!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

SOnia...znam trzy.

Jedna to taka Słowaczka znajoma moich rodziców
Druga kilka lat ode mnie młodsza, zawsze była taką lambadziarą.
Trzecia lat 3, wnuczka naszego Biskupa

Ty w sumie to może masz rację
Juz nie pamiętam
Ale tak czy siak to i tak przybyło cm

No ale co się dziwić jak dzisiaj cały dzień jem i nawet zjadlam torcik lodowy
Ale to chyba z nudów

Bez jaj szkoda ze nie mam tu nikogo z kim mogła bym iść na spacer plotki itp. Do najbliższego sklepu mam 7 km

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 17:02   #3258
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
U nas jak druga będzie dziewczynka to będzie Basia
Teraz mąż wybrał Kuba lub Jakub zdecydować sie nie może...
Co do rozpakowania to ja mam przeczucie że do terminu dojdę jak nie po będą jednak wywoływać
Dziewczyny czy jak mam tz. ciążę książkową jak moja lekarka mówi, i teraz juz 36tc i nie widać nic a nic że już koniec (tz. brzuszek twardnieje ale bezboleśnie) to mam szansę na naturalną akcję??? Boję się bardzo wywoływania a już w ogóle cc... Położna mi powiedziała że coś czuje że przenoszę i pewnie skończy się wywoływaniem....

Spokojnie. To pierwsza ciąża nie musi nic byc jeszcze widac. Ja miałam tak samo. Poród zaczął sie sam wieczorem późnym na dzien przed tp - przez odejście wód

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
i to jest właśnie największy bez sens... składki powinny być dobrowolnie opłacane. Gdybym miała taką możliwość, to bym nie płaciła, bo tak jak i Ty - później i tak prywatnie się bujam.

Tak samo wolałabym sobie sama na emeryturę odkładać... a jak widzę tą składkę emerytalną co miesiąc ściąganą, a później psinco z tego dostanę, to mnie coś trafia

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Może mój zięć zostanie żołnierzem skoro już teraz musztrę trenuje

Tez mam tamie zdanie o składkach ale cóż my mozemy..

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
chyba masz racje tez inne podczytuje ostatnio z marca/kwietnia/sierpnia ( jakoś tak fajnie przypomnieć sobie początek ) chyba więcej ale ja tylko kojarzę Modelkę Motyla , Lilię ja i Zosiaczka Marci

teraz to głównie woda się nam zbiera mi nogi nie puchną ale czasem rano mam wrażenie że dłonie mam opuchnięte delikatnie sama nie wiem...

Mamusie a któraś z Was zapisała już swoje dziecię w przychodni? to normalnie się wypełnia tą deklaracje skoro jeszcze się nie urodziło ? czy jakoś to inaczej przed porodem się załatwia ?

O kurczę przychodnia! Zapomniałam na smierć! Dobrze ze mi przypomniałaś

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 17:02   #3259
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Lucy... udanych zakupów jesteś bardzo pozytywną osobą. Przypominasz mi moją siostrę

dziewczyny... przeziębienie mnie wykończy... już nawet u lekarza rodzinnego byłam.... ale co z tego jak te jegp leki guzik mi pomagaja :-(
a domowe sposoby? ja ostatnio ratowalam sie syropem z cebuli (pokroilam ją na paseczki dodałam miodu i cytryny i pociapałam i odstaiwilam az sok pusci) nawet dobre to i do tego mleko z miodem i czosnkiem ugotowałam.. obrzydlistwo ale na drugi dzien bylo mi lepiej

Cytat:
o ja cie.. ale niektórym ludziom nie przetlumaczysz, zwłaszcza starszym.. chyba lepiej udać że się słucha i nie komentować

Cytat:
A dla mnie szczerze mówiąc nie ma znaczenia to, czy w klasie będzie np. jeszcze 5 Natalii. Przecież każda będzie odrębnym człowiekiem i jednostką, jedne będą dobre w tym, inne w tamtym... nie przesadzajmy. Chociaż może to dlatego,że sama mam na imię Ania a kiedyś było ich w cholerę.

i tu się z tobą zgadzam... co mnie tam że teraz Zosiek pełno. w d. to mam ważne, że moje się łądnie nazywa i jest sobą
Stary 2016-01-08, 17:03   #3260
Zakorzenienie

Cytat:
Podjęłam spontaniczną decyzję, wychodzę dziś z domu

Postanowiłam, że mąż zawiezie mnie na Kaufland, szaleństwo

Ale juz mi tak brakuje powietrza, ludzi, czegokolwiek.. tyle tygodni zakupów nie robiłam..muszę, bo sie uduszę

A skoro od poniedziałku ciąża donoszona, to przyszaleję

Baw sie dobrze

Stary 2016-01-08, 17:16   #3261
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
że cooooo
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
że juuuż zmuszać do pracy ?
37-my tydzień mi się kończy, więc pasuje
Dla mnie lepiej, żeby mała za bardzo nie przypakowała, bo wtedy zrobią cc, a tak mam szanse na sn
Cytat:
Przez ten czas pożarłam się z ojcem, trzasnęłam pilotem o ścianę tak,że myślałam,że pilot nie do odratowania,pewnie urodzę przed terminem przez niego, ale ch... go to, więc zaraz piszę do Pana osiemgwiazdek z prośbą o pomoc w przetłumaczeniu temu GŁUPIEMU BARANOWI (ano, spod tego znaku jest) mojemu Ojcu,że NIE MA RACJI.
nie denerwuj się! Kiedy planujecie powrót do siebie?

Cytat:

Mam identycznie. U mnie było 7 Agnieszek i co?
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
miałam dziś wizytę, weszłam jeszcze przed czasem, bo gin przyjechał wcześniej, zero czekania- robił usg rozszerzone, wszystko jest dobrze, żadnych wad itd., mały nadal ma siusiaka , za dużo nie przypakował, bo waży niecałe 2400, ale wszystkie pomiary się zgadzają na 34/35 tydz.
Aha, zapisał mi żelazo, bo trochę spadła mi hemoglobina, ale to tak zapobiegawczo bardziej.
Szyjka troszeczkę się skurczyła- z 4 cm na 3,60, ale tak powinno sie już dziać- powiedział, żebym chociaż nie brała żadnej no-spy itp., zeby wnie hamować żadnych skurczy, bo macica musi trenować- u niego na fotelu akurat brzuch mi stwardniał magnez też mogę odstawić, a jeśli biorę, to 1 tabl. raz na 1-2 dni, nie więcej.

To taka sama sytuacja jak u mnie
Stary 2016-01-08, 17:23   #3262
Caramel 85
Rozeznanie

Justynka miałam podobnie w drugiej ciąży. W 36 tyg na wizycie żadnych oznak że coś się zbliża, a kilka dni później, dokładnie w dniu skończenia 37 tyg zaczęłam rodzić

Butterfly, Wykalacka, Marciar ale dzieci są różne, np mojego siostrzeńca denerwuje że ma wielu imienników wokoło. Żeby nie było, mi wcale nie przeszkadza że ktoś wybiera często spotykane imię, jak ktoś wybiera ekstrawaganckie to też nie moja sprawa. Po prostu mówię dlaczego takie omijam.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 17:26   #3263
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
I ja po wizycie

Fantastyczne..

No i super!

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
że cooooo

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Mo gin kazała odstawić cały magnez po 34 tyg zeby macica sie juz ładnie przygotowywała do porodu nie można przesadZac z magnezem i nospa bo macica tez musi jakoś wczuć sie w akcje

Stary 2016-01-08, 17:27   #3264
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
37-my tydzień mi się kończy, więc pasuje
Dla mnie lepiej, żeby mała za bardzo nie przypakowała, bo wtedy zrobią cc, a tak mam szanse na sn

nie denerwuj się! Kiedy planujecie powrót do siebie?

Mam identycznie. U mnie było 7 Agnieszek i co?

To taka sama sytuacja jak u mnie
To nankiedy ty masz termin ze juz koniec 37?:-D
Stary 2016-01-08, 17:33   #3265
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie to tez nie ma znaczenia. Ja na studiach miałam na 120 osob 5 dziewczyn i 3 z nich to Olę a 2 to Anie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
Szyjka troszeczkę się skurczyła- z 4 cm na 3,60, ale tak powinno sie już dziać- powiedział, żebym chociaż nie brała żadnej no-spy itp., zeby nie hamować żadnych skurczy, bo macica musi trenować- u niego na fotelu akurat brzuch mi stwardniał magnez też mogę odstawić, a jeśli biorę, to 1 tabl. raz na 1-2 dni, nie więcej.

Poza tym dzień super, zakupy udane- kupiliśmy córce srebrny obrazek z Matką Boską i dzieciątkiem, zeby miała od nas pamiątkę, ja nakupiłam trochę ubrań w house i cropp na wiosnę i lato, ale nie mogłam się oprzeć- tiulowa spódnica, sukienka, bluzki i bluzeczki . 18.01 zakupów ciąg dalszy, bo dziś potem już brzuch mnie ciągnął i musiałam przystopować .
kupiłam też do domu nowy grubaśny koc z mikrofibry, talerze, talerzyki, podkladki, widelczyki do ciast itd.
Zrobiliśmy od razu zakupy spożywcze i jutro dzień w miarę wolny .

Uff... jak juz streściłam swój dzień to idę Was czytać.

Super ze wszystko ok

Stary 2016-01-08, 17:40   #3266
Dzaasti
Rozeznanie

Maciar - domowe sposoby też ciągle stosuję. Już nie wiem co mam ze sobą zrobić. Niby to wszystko od moich chorych zatok... zawsze mam z Nimi problem jak zrobi się zimniej. Ale ten kaszel mnie wykończy... i małego też... bo jak kaszlę to brzuch napinam... już ubzdurałam sobie, że to może jakieś skurcze prowokować.
Stary 2016-01-08, 17:41   #3267
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Maciar - domowe sposoby też ciągle stosuję. Już nie wiem co mam ze sobą zrobić. Niby to wszystko od moich chorych zatok... zawsze mam z Nimi problem jak zrobi się zimniej. Ale ten kaszel mnie wykończy... i małego też... bo jak kaszlę to brzuch napinam... już ubzdurałam sobie, że to może jakieś skurcze prowokować.
Biedna:-( więcej nie pomoge.. A tiocodin mozna stosowac w ciazy?mi na kaszel pomagal..
Stary 2016-01-08, 17:47   #3268
Dzaasti
Rozeznanie

Przerąbane... we wtorek mam wizytę u gina... zobaczymy jak moja szyjka się trzyma.
Stary 2016-01-08, 17:48   #3269
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie o to bałam.... strasznie mi brzuch sie robil jak kamien jak tylko zaczynałam kaszlec...:conf used:

no ale po kilku dniach przeszło mi

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 17:52   #3270
amb86
Zakorzenienie

Hej laski, jestem po wizycie...mam rozwarcie na 2 palce dzieć mały, 2,5 kg Wszystko niby fajnie, ale teraz zauważyłam krew na wkładce... Gin.nie może podejść do tel bo przyjmuje, położna odrzuca połączenia, nie wiem co mam myśleć...
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości