![]() |
#2041 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
i jeśli drugi ortodonta potwierdzi pierwszego no to widocznie masz jakąś taką specyficzną wadę, którą tak nazleży leczyć ale jeśli przedstawi rozsądniejsze rozwiązanie to już bym to tamtego nie wróciła
![]()
#2043 | |
Raczkowanie
|
Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
A co do tej jedynki to chodzi o to ze ja mam tylko jedna 1ke, bo druga jest zatrzymana i nie wyrosla, a na jej miejsce przesunela sie 2ka i ona z tej dwojki chce wlasnie zrobic jedynke, chce ja ze sie tak wyraze "zbudowac" na podstawie tej 2ki Chyba tak to mabyc ![]() jak bylam wczesniej u innej orto to ona tez powiedziala ze jesli sie nie uda tej jedynki sciagnac to bedzie wstawiana sztuczna, tylko ze mi sie nie podoba pomysl lazenia przez tak dlugi czas z pustym miejscem na jedynke ![]() Pytalam tez innych ludzisk ktorzy chodza do tej samej orto co ja teraz i powiedzieli ze jest b.dobra i ze bede zadowolona z niej, no zobaczymy
Aparacik od 28.11.07 ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-09-29 o 10:06 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Przyczajenie
|
o jej, ja chyba bym sie na to nie zdecydowała, trudno sie pozegnac ze zdrową 4 lub 6 a co dopiero 1? Jednak poszłabym to skonsultować do innej ort.
#2045 |
Zakorzenienie
|
Mrufka atearz niby jak ci zeby rpsna? masz 1 i jednej nie asmz i masz wolne miejsce czy masz mleczną???
#2046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Kokon pro
|
mrufka nie daj sie zeba tego da sie wyciagnac chocby nie wiadomo jak dziwnie siedzial
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Aparacik od 28.11.07 ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-09-29 o 10:02 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
ok 2-jka bedzie 1dynka, a dwójką co- kieł, jakoś sobie tego nie wyobrazam hmmm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
aaa czaje
![]() ![]() patrzcie sie...http://www.public.iastate.edu/~lora/braces.html mozna ogladanac wszystkie miesiace, z reszta pewnie nieraz tu bylyscie
#2052 |
Rozeznanie
|
aha tylko tu chodzi o górny łuk a nie dolny, a on ma trochę bardziej zróznicowane ząbki niż dół, jak by nie było to i tak bedzie o niebo lepiej
![]() to chyba zalezy jakie kto ma zęby moja kumpela ma takie trójki jak dwójki... nie widać, że to kły... Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-09-29 o 10:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No zgadzam sie z Toba, ja wlasnie tak mam, pomiedzy tymi zebami nie ma wielkiej roznicy (tzn miedzy 2 a 3) a moze jak sie odwaze to wam wkleje jakies zdjecie mojej szczeny aktualne, to same zobaczycie ![]() smv dzieki za linka ![]()
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj bylam u orto,byla zmiana luku,i spilowywanie zabkow,ale boalo ze cala noc nie spalam i zdjelam wyciagi.dzis lepiej ale wyciagow chyba znowu nie zaloze.hmmm skoro takie efekty daje elektryczna to moze ja sobie tez ja sprezentuje
![]() ![]() ![]() ![]()
#2055 |
Zakorzenienie
|
hwhe o masakra:P niezle...
ale na temat coli nie jedno sie slyszalo ale i tak ja lubie ![]() ![]()
![]() |
#2056 |
Rozeznanie
|
A mleczne zeby mozna miec i to nawek w wieku 23 lat, wiem bo mój kumpel ma mlecznego kła, chyba jak był młodu mocno mu siedział i nie chciał wypasc a stały nie miał gdzie wejsc i jest gdzies w szczece ułozony poziomo, dowiedział sie jak zrobił zdjecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak juz będziesz wiedziała wszystko, to na spokojnie rozważ jeden i drugi wariant, tak czy tak będzie o niebo lepiej, a tak naprawdę każda z nas musiała wybrać plan leczenia i nie raz byłyśmy przerażone... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ni i chyba dokladnie tak zrobie ![]() ![]() A co do tej coli to mnie osobiscie chyba nawet ten przykład nie odwiedzie od jej picia:P bo chyba jestem uzalezniona ![]() ale szczerze mowiac jak kiedys w gimnazjum pilam na technice pepsi to facet by mnie do zawalu doprowadzil, bo ja tu sobie akurat pije a on mi wrzeszczy NIE PIJ TEGO!!! i powiedzial ze gdybym wlozyla zab do tej pepsi na noc to by sie rozpuscil ![]()
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Ja juz niebawem sciagam na wlasne zyczenie po 2 latach stalego i pol roku innego, teraz zostaje tylko ruchomy na noc
nic wiecej sie nie zmieni,zeby o polowe sa lepsze i wystarczy ![]() poza tym nie zniose wiecej aft ,ktorych mam po kilka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Witam
Chciałabym się Was poradzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Za to na dole ząbki mam równe ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, MS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
Kochana, radzę Ci tak - znajdź gabinet orto który obejrzy Twoje zęby bezpłatnie i powie czy warto. Ja uważam, że warto zabrać się za leczenie ortodontyczne (dojrzałam do tego późnawo...) jeśli jest się w stanie je opłacić - bo nie oszukujmy się to jest jednak pewien wydatek. Polecam lekturę tego wątku - jest mnóstwo informacji kosztach leczenia.
![]()
#2062 |
Przyczajenie
|
Wiesz, jeżeli masz sie czuc z tym źle to może warto założyć sobie aparat, ale z 2 strony moja kumlapa ma tak, tylko jej delikatnie na siebie na chodzą (nie wiem jak jest u ciebie) i to wcale nie wygląda źle.
#2063 |
Raczkowanie
|
a odnosnie COli, ktos wczesniej pisal ze nie mozna pic bo sie klej rozpuszcza...??? czy to prawda? a ostatnio pijac wodke zastanawialam sie czy mi sie cos nie poluzuje :P czysta z kieliszka :P ale nic sie nie stalo
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż zdjęcie jak to wygląda ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz to daj zdjęcie przed i po. lubię takie rzeczy oglądać hyhy.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakies pół roku temu zastanawiałam się nad aparatem orto, ale jakoś zapomniłam i dziś sobie przypomniałam znowu. Tak, więc aż tak bardzo mi moje jedynki nie przeszkadzają. Kiedyś już miałam aparat ruchomy, ale on się nie spradził i tak z biegiem czasu mama powtarzała po co Ci aparat, jak i tak ząbki Ci wypadną ![]() ![]() ![]() Hmmm i jak tu być mądrą??? Ojjjj ![]() Dziękuje za odpowiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem jak mozan zdjac aparat na wlasne zyczenie i zeby sa dopiero o polowe lepsze....
ja by trzymala tak dlugo ile sie da ale fakt faktem 2 lata i dopiero wg ciebie sa polowe lepsze to cos jest nie tak.. ale pokaz zdjecie ocenimy ![]()
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Oto moje górne ząbki
![]() Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2007-12-18 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
heja Aparatki!!
byłam wczoraj u orto i... znowu mnie pochwaliła, że ładnie noszę wyciągi ![]() jak tak czasami patrzę w lustro na swoje zęby to jestem bardzo wdzięczna mojej mamie, że zdecydowała się na inwestycję w mój uśmiech... tak sobie myślę, że jak zacznę pracować to spłacę jej chociaż część wszystkich kosztów... i takie pytano: po co są wyciągi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
Siemka dziewczynki
![]() Mam takie pytanko małe do was:P No bo tak mi kieł wyrusł na podniebieniu nad mleczakiem na górnej szczęce, nie mogłam wyrwać mleczaka, bo Pan dentysta powiedział że coś tam moge miec poplątane korzenie i kazał zrobić zdjęcie i udać sie do orto... no wieć zrobilam zdjecie no i jaa tam nie widze żebym miała poplątane a do orto ide 15 pazia:Pp Ale ja mam pytanie jak jednak będą poplątane to będą mijakoś wycinać czy co? a no i czy aparat będę musiala nosićmoja mam mówi że na jeden ząb to nie , bo restze zębów mam proste tylko właśnie ten kieł... i jak będę miałą ejdnak stały to na cała szczenkę skoromam reszte proste...? A no i czy jak będę musiała nosić stały i jak wezme wszystko bezbarwne to bęzie mało widoczny? jka patzre na zdjeica to naprawde go nie widać ale ja wole się was zapytać...:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.