Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 17:36   #2041
klamaja
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Ja bym sie skonsultowała z innym orto
zgadzam sie lepiej sie z innym skonsultowac bo to bardzo dziwne
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 17:38   #2042
Ahtaga
Wtajemniczenie

i jeśli drugi ortodonta potwierdzi pierwszego no to widocznie masz jakąś taką specyficzną wadę, którą tak nazleży leczyć ale jeśli przedstawi rozsądniejsze rozwiązanie to już bym to tamtego nie wróciła

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 17:46   #2043
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87
Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez klamaja Pokaż wiadomość
ale dziwnie że masz rwane tylko po jednym zebie z kazdego łuku i z 2jki jedynke robic przeciez 2jka jest owiele mniejsza hmmm dziwne

rozumem zeby wyrwac np 4rke i 5tke do góry mimo ze moja orto takiego czegos nie uznaje niby, ale zeby tylko jeden zab rwac to jedna z 1dynek ma byc 2jka i ma byc spiłowana
sorki zle napisalam, na dole mialabym wyrwac 6tke i 4ke (sama sie pomieszalam) a u gory tylko 5tke po lewej, bo po prawej jej wogole nie mam, chyba mi nie wyrosla.
A co do tej jedynki to chodzi o to ze ja mam tylko jedna 1ke, bo druga jest zatrzymana i nie wyrosla, a na jej miejsce przesunela sie 2ka i ona z tej dwojki chce wlasnie zrobic jedynke, chce ja ze sie tak wyraze "zbudowac" na podstawie tej 2ki Chyba tak to mabyc

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Ja bym sie skonsultowała z innym orto
jak bylam wczesniej u innej orto to ona tez powiedziala ze jesli sie nie uda tej jedynki sciagnac to bedzie wstawiana sztuczna, tylko ze mi sie nie podoba pomysl lazenia przez tak dlugi czas z pustym miejscem na jedynke
Pytalam tez innych ludzisk ktorzy chodza do tej samej orto co ja teraz i powiedzieli ze jest b.dobra i ze bede zadowolona z niej, no zobaczymy

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-09-29 o 10:06 Powód: post pod postem
MrUfKa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 18:14   #2044
kudi
Przyczajenie

o jej, ja chyba bym sie na to nie zdecydowała, trudno sie pozegnac ze zdrową 4 lub 6 a co dopiero 1? Jednak poszłabym to skonsultować do innej ort.

prawko-pozostały 4h jazdy
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 18:22   #2045
smv
Zakorzenienie

Mrufka atearz niby jak ci zeby rpsna? masz 1 i jednej nie asmz i masz wolne miejsce czy masz mleczną???
Stary 2007-09-28, 19:09   #2046
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
sorki zle napisalam, na dole mialabym wyrwac 6tke i 4ke (sama sie pomieszalam) a u gory tylko 5tke po lewej, bo po prawej jej wogole nie mam, chyba mi nie wyrosla.
A co do tej jedynki to chodzi o to ze ja mam tylko jedna 1ke, bo druga jest zatrzymana i nie wyrosla, a na jej miejsce przesunela sie 2ka i ona z tej dwojki chce wlasnie zrobic jedynke, chce ja ze sie tak wyraze "zbudowac" na podstawie tej 2ki Chyba tak to mabyc
Kurcze, a może to wcale nie jest zły pomysł trafiłam gdzieś przypadkiem na wizażu wątek jak dziewczyny zabudowują diastemy kompozytem i naprawdę nieżle to wygląda ząbki idealne i wcale nie widać że dobudowywane, a skoro orto jest dobra to chyba wie co robi... A tak być może namordujesz się z wyciąganiem jedynki i może się okazać, ze wcale nie jest dobrze, niewiadomo jak ta niewyrośnięta jedynka wygląda... Ja bym chyba wolała mieć dobudowaną dwójkę niż sztuczny ząb...
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:10   #2047
kasiek87
Kokon pro

mrufka nie daj sie zeba tego da sie wyciagnac chocby nie wiadomo jak dziwnie siedzial idz skonsultuj to z kims kto ma jakies wyzsze kwalifikacje bo jak dorobisz zeba to bedziesz musiala go poprawiac co jakis czas i to wg mnie jest srednio oplacalne skoro i tak chcesz wydac tyle kasy;] a gdy sciagaja zeba z podniebienia to tam gdzie nie ma jedynki mozesz zamontowac korone czy most czy jakto sie tam nazywa widzialam cos takiego na jakiejs zagranicznej stronce i wierz mi to jest do zrobienia

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:11   #2048
brzozka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mrufka atearz niby jak ci zeby rpsna? masz 1 i jednej nie asmz i masz wolne miejsce czy masz mleczną???
Mrufka napisała, że na miejsce brakującej jedynki przesunęła się dwójka, która ma być teraz przeistoczona w jedynkę..
brzozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:19   #2049
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez brzozka Pokaż wiadomość
Mrufka napisała, że na miejsce brakującej jedynki przesunęła się dwójka, która ma być teraz przeistoczona w jedynkę..
dokładnie, razej mlecznej bym w wieku 20stu lat nie miala hehe

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Kurcze, a może to wcale nie jest zły pomysł trafiłam gdzieś przypadkiem na wizażu wątek jak dziewczyny zabudowują diastemy kompozytem i naprawdę nieżle to wygląda ząbki idealne i wcale nie widać że dobudowywane, a skoro orto jest dobra to chyba wie co robi... A tak być może namordujesz się z wyciąganiem jedynki i może się okazać, ze wcale nie jest dobrze, niewiadomo jak ta niewyrośnięta jedynka wygląda... Ja bym chyba wolała mieć dobudowaną dwójkę niż sztuczny ząb...
No to mnie troszeczke pocieszylo, pogrzebie jeszcze w necie i poogladam, moze byl jakis taki podobny przypadek...

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
mrufka nie daj sie zeba tego da sie wyciagnac chocby nie wiadomo jak dziwnie siedzial idz skonsultuj to z kims kto ma jakies wyzsze kwalifikacje bo jak dorobisz zeba to bedziesz musiala go poprawiac co jakis czas i to wg mnie jest srednio oplacalne skoro i tak chcesz wydac tyle kasy;] a gdy sciagaja zeba z podniebienia to tam gdzie nie ma jedynki mozesz zamontowac korone czy most czy jakto sie tam nazywa widzialam cos takiego na jakiejs zagranicznej stronce i wierz mi to jest do zrobienia
no bede musiala sie na cos zdecydowac, albo zufam tej orto albo skusze sie na jakas konsultacje. cala moja gorna szczena jest poprzesuwana, brak w niej 1ki i 5tka sie gdzies zgubila wiec nie zazdroszcze tej orto no ale w koncu za to place... chcialabym juz miec ladne zabki

Czas edycji: 2007-09-29 o 10:02 Powód: post pod postem
MrUfKa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 20:07   #2050
klamaja
Rozeznanie

ok 2-jka bedzie 1dynka, a dwójką co- kieł, jakoś sobie tego nie wyobrazam hmmm :conf used:
Stary 2007-09-28, 20:33   #2051
smv
Zakorzenienie

aaa czaje juz wiem jak to wygląda..hm a ja wma pwiem ze widzialam na jakiejs jednej stronce zagranicznej wlasnie ze laska miala nadole zeby stloczone...zalozyla jej aparat ale nie podlaczal;a jednej jedynki, potem ta jedynke usuneła i ta dziewczyna bez tego zeba tak chodzila..a potem 2 wskoczyla na miejsce 1 i jakby nie patrzec kapnac sie nie da ze to 2...tylko ze wtedy na prodzie ma sie 3 zeby 'ala' jedynki'..jak znjade to wkleje

patrzcie sie...http://www.public.iastate.edu/~lora/braces.html mozna ogladanac wszystkie miesiace, z reszta pewnie nieraz tu bylyscie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-28, 21:21   #2052
Isenia
Rozeznanie

aha tylko tu chodzi o górny łuk a nie dolny, a on ma trochę bardziej zróznicowane ząbki niż dół, jak by nie było to i tak bedzie o niebo lepiej

Cytat:
Napisane przez klamaja Pokaż wiadomość
ok 2-jka bedzie 1dynka, a dwójką co- kieł, jakoś sobie tego nie wyobrazam hmmm :conf used:
to chyba zalezy jakie kto ma zęby moja kumpela ma takie trójki jak dwójki... nie widać, że to kły...

Czas edycji: 2007-09-29 o 10:04 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-28, 21:29   #2053
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
to chyba zalezy jakie kto ma zęby moja kumpela ma takie trójki jak dwójki... nie widać, że to kły...
kurde no nie wyswietli mi sie poprzedni post, chyba znow cos zle poprzyciskalam
No zgadzam sie z Toba, ja wlasnie tak mam, pomiedzy tymi zebami nie ma wielkiej roznicy (tzn miedzy 2 a 3)
a moze jak sie odwaze to wam wkleje jakies zdjecie mojej szczeny aktualne, to same zobaczycie

smv dzieki za linka dziewczyna ma zabki jak perelki, takie rowniutkie...ehhhh pomarzyc:P:P no ale swoje tez musiala odczekac...
Stary 2007-09-28, 21:46   #2054
tewunia
Raczkowanie

a ja wczoraj bylam u orto,byla zmiana luku,i spilowywanie zabkow,ale boalo ze cala noc nie spalam i zdjelam wyciagi.dzis lepiej ale wyciagow chyba znowu nie zaloze.hmmm skoro takie efekty daje elektryczna to moze ja sobie tez ja sprezentujea co do coca coli to powiem wam jedno ze ona strasznie wyzerapowiem jedno co moze nie jest przyjemnerok temu jak pracowalam w USA tozeby usunac wielki kamien z WC z muszli klozetowej to sie wlewalo cala butelke i kamien odpadal:Pwiec zastanowcie sie czy chcecie zeby tak wam coca cola usowala kamien z zebow czy zeby tak zrzerala.ja od tamtej pory staram sie jej unikac

tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 06:18   #2055
smv
Zakorzenienie

hwhe o masakra:P niezle...
ale na temat coli nie jedno sie slyszalo ale i tak ja lubie mozna sie napic i zawsze zabki wyczyscic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 08:48   #2056
klamaja
Rozeznanie

A mleczne zeby mozna miec i to nawek w wieku 23 lat, wiem bo mój kumpel ma mlecznego kła, chyba jak był młodu mocno mu siedział i nie chciał wypasc a stały nie miał gdzie wejsc i jest gdzies w szczece ułozony poziomo, dowiedział sie jak zrobił zdjecie
Stary 2007-09-29, 09:00   #2057
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
No zgadzam sie z Toba, ja wlasnie tak mam, pomiedzy tymi zebami nie ma wielkiej roznicy (tzn miedzy 2 a 3)
a moze jak sie odwaze to wam wkleje jakies zdjecie mojej szczeny aktualne, to same zobaczycie
Uszy do góry będzie dobrze, myślę, że orto jest rozsądna i ma przemyślane to co mówi, jeżeli uważa, że w ten sposób bedzie dobrze to pewnie będzie... Wypytaj sie tylko o te dwie mozliwości co za sobą niosą , co jest za,a co przeciw, jak się będzie zachowywał ten zabek po odbudowaniu jezeli chodzi o czas, czy np nie bedzie ciemniał, albo żółk, jakie są szanse na wyciągnięcie tej jedynki z kości i z czego mozesz się spodziewać podczas tego wyciągania....

A jak juz będziesz wiedziała wszystko, to na spokojnie rozważ jeden i drugi wariant, tak czy tak będzie o niebo lepiej, a tak naprawdę każda z nas musiała wybrać plan leczenia i nie raz byłyśmy przerażone...
Stary 2007-09-29, 10:42   #2058
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Uszy do góry będzie dobrze, myślę, że orto jest rozsądna i ma przemyślane to co mówi, jeżeli uważa, że w ten sposób bedzie dobrze to pewnie będzie... Wypytaj sie tylko o te dwie mozliwości co za sobą niosą , co jest za,a co przeciw, jak się będzie zachowywał ten zabek po odbudowaniu jezeli chodzi o czas, czy np nie bedzie ciemniał, albo żółk, jakie są szanse na wyciągnięcie tej jedynki z kości i z czego mozesz się spodziewać podczas tego wyciągania....

A jak juz będziesz wiedziała wszystko, to na spokojnie rozważ jeden i drugi wariant, tak czy tak będzie o niebo lepiej, a tak naprawdę każda z nas musiała wybrać plan leczenia i nie raz byłyśmy przerażone...

Ni i chyba dokladnie tak zrobie dzieki

A co do tej coli to mnie osobiscie chyba nawet ten przykład nie odwiedzie od jej picia:P bo chyba jestem uzalezniona
ale szczerze mowiac jak kiedys w gimnazjum pilam na technice pepsi to facet by mnie do zawalu doprowadzil, bo ja tu sobie akurat pije a on mi wrzeszczy NIE PIJ TEGO!!! i powiedzial ze gdybym wlozyla zab do tej pepsi na noc to by sie rozpuscil wiec cos w tym prawdy chyba jest
Stary 2007-09-29, 11:18   #2059
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja juz niebawem sciagam na wlasne zyczenie po 2 latach stalego i pol roku innego, teraz zostaje tylko ruchomy na noc
nic wiecej sie nie zmieni,zeby o polowe sa lepsze i wystarczy
poza tym nie zniose wiecej aft ,ktorych mam po kilka(
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 11:44   #2060
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Witam

Chciałabym się Was poradzić Otóż moje górne jedynki się skrzywiły ( jedna nachodzi na drugą, a ta druga jedyneczka jest pod pierwszą) i jedna dwójka sumie nigdy się nie uśmiecham tak, że widać moje ząbki bo mam wtedy taki "dziwny" uśmiech więc tylko symbolicznie się uśmiecham Z boku widać tą moją nieszczęsną wadę Dlatego zastanawiam się nad aparatem, ale z drugiej strony czy ma to sens?

PS. Za to na dole ząbki mam równe

Pozdrawiam, MS
zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 13:04   #2061
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Kochana, radzę Ci tak - znajdź gabinet orto który obejrzy Twoje zęby bezpłatnie i powie czy warto. Ja uważam, że warto zabrać się za leczenie ortodontyczne (dojrzałam do tego późnawo...) jeśli jest się w stanie je opłacić - bo nie oszukujmy się to jest jednak pewien wydatek. Polecam lekturę tego wątku - jest mnóstwo informacji kosztach leczenia.
Stary 2007-09-29, 13:07   #2062
kudi
Przyczajenie

Wiesz, jeżeli masz sie czuc z tym źle to może warto założyć sobie aparat, ale z 2 strony moja kumlapa ma tak, tylko jej delikatnie na siebie na chodzą (nie wiem jak jest u ciebie) i to wcale nie wygląda źle.

prawko-pozostały 4h jazdy
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:03   #2063
tulipek
Raczkowanie

a odnosnie COli, ktos wczesniej pisal ze nie mozna pic bo sie klej rozpuszcza...??? czy to prawda? a ostatnio pijac wodke zastanawialam sie czy mi sie cos nie poluzuje :P czysta z kieliszka :P ale nic sie nie stalo
tulipek jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 14:06   #2064
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się Was poradzić Otóż moje górne jedynki się skrzywiły ( jedna nachodzi na drugą, a ta druga jedyneczka jest pod pierwszą) i jedna dwójka sumie nigdy się nie uśmiecham tak, że widać moje ząbki bo mam wtedy taki "dziwny" uśmiech więc tylko symbolicznie się uśmiecham Z boku widać tą moją nieszczęsną wadę Dlatego zastanawiam się nad aparatem, ale z drugiej strony czy ma to sens?

PS. Za to na dole ząbki mam równe

Pozdrawiam, MS

pokaż zdjęcie jak to wygląda

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:08   #2065
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja juz niebawem sciagam na wlasne zyczenie po 2 latach stalego i pol roku innego, teraz zostaje tylko ruchomy na noc
nic wiecej sie nie zmieni,zeby o polowe sa lepsze i wystarczy
poza tym nie zniose wiecej aft ,ktorych mam po kilka(

jak masz to daj zdjęcie przed i po. lubię takie rzeczy oglądać hyhy.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:29   #2066
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Kochana, radzę Ci tak - znajdź gabinet orto który obejrzy Twoje zęby bezpłatnie i powie czy warto. Ja uważam, że warto zabrać się za leczenie ortodontyczne (dojrzałam do tego późnawo...) jeśli jest się w stanie je opłacić - bo nie oszukujmy się to jest jednak pewien wydatek. Polecam lekturę tego wątku - jest mnóstwo informacji kosztach leczenia.
Pieniążki myśle, że by się znalazły - po prostu musiałabym z czegoś zrezygnować

Cytat:
Napisane przez kudi Pokaż wiadomość
Wiesz, jeżeli masz sie czuc z tym źle to może warto założyć sobie aparat, ale z 2 strony moja kumlapa ma tak, tylko jej delikatnie na siebie na chodzą (nie wiem jak jest u ciebie) i to wcale nie wygląda źle.
Bardzo na siebie nie nachodzą, ale jednak

Jakies pół roku temu zastanawiałam się nad aparatem orto, ale jakoś zapomniłam i dziś sobie przypomniałam znowu. Tak, więc aż tak bardzo mi moje jedynki nie przeszkadzają.
Kiedyś już miałam aparat ruchomy, ale on się nie spradził i tak z biegiem czasu mama powtarzała po co Ci aparat, jak i tak ząbki Ci wypadną ważne żeby były białe a tata odwrotnie, żebym założyła i miała proste zęby

Hmmm i jak tu być mądrą??? Ojjjj

Dziękuje za odpowiedzi
Stary 2007-09-29, 15:01   #2067
smv
Zakorzenienie

nie rozumiem jak mozan zdjac aparat na wlasne zyczenie i zeby sa dopiero o polowe lepsze....
ja by trzymala tak dlugo ile sie da ale fakt faktem 2 lata i dopiero wg ciebie sa polowe lepsze to cos jest nie tak..

ale pokaz zdjecie ocenimy

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 17:12   #2068
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Oto moje górne ząbki

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2007-12-18 o 20:41
Stary 2007-09-29, 17:22   #2069
alufa
Zakorzenienie

heja Aparatki!!
byłam wczoraj u orto i... znowu mnie pochwaliła, że ładnie noszę wyciągi powiedziała, że prawa strona jest już ładnie zamknięta, i że teraz będziemy domykać lewą...

jak tak czasami patrzę w lustro na swoje zęby to jestem bardzo wdzięczna mojej mamie, że zdecydowała się na inwestycję w mój uśmiech... tak sobie myślę, że jak zacznę pracować to spłacę jej chociaż część wszystkich kosztów...

i takie pytano: po co są wyciągi bo do tej pory myślałam, że służą wyciąganiu szczęki... mam rację??
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 17:35   #2070
roka12345
Raczkowanie

Siemka dziewczynki
Mam takie pytanko małe do was:P
No bo tak mi kieł wyrusł na podniebieniu nad mleczakiem na górnej szczęce, nie mogłam wyrwać mleczaka, bo Pan dentysta powiedział że coś tam moge miec poplątane korzenie i kazał zrobić zdjęcie i udać sie do orto...
no wieć zrobilam zdjecie no i jaa tam nie widze żebym miała poplątane
a do orto ide 15 pazia:Pp Ale ja mam pytanie jak jednak będą poplątane to będą mijakoś wycinać czy co? a no i czy aparat będę musiala nosićmoja mam mówi że na jeden ząb to nie , bo restze zębów mam proste tylko właśnie ten kieł... i jak będę miałą ejdnak stały to na cała szczenkę skoromam reszte proste...?
A no i czy jak będę musiała nosić stały i jak wezme wszystko bezbarwne to bęzie mało widoczny? jka patzre na zdjeica to naprawde go nie widać ale ja wole się was zapytać...:P

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości