|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Magda ona jest idealna
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
No straszne to jest. Zaczepianie na ulicy, w sklepie, w przychodni... i takie chore dopytywanie. Jak urodze to będzie widać
|
#4443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren powodzenia i kciuki aby wszytsko przebiegło bez problemów
Lune brak słów, tylko nie rozumiem co do własności ma zameldowanie sorry ale czasami obcy ludzie są bardziej wyrozumiali - u mnie w szkole czasem mam dzieci meldowane u znajomych aby sie dostac do szkoły i jak widac nie ma z tym problemów.... dziewczyny pytanie odnośnie przychodni/pediatry wybieracie przychodnię najbliższą, macie sprawdzonych lekarzy czy moze szukałyście jakiegos z dobrymi opiniami? ja dziś z głupa weszłam na opinie o lekarce w najbliższej przychodni i się załamałam a jest tu tylko jedna pediatra ![]() i nie wiem co robić bo do przychodni gdzie ja sie leczę od dziecka mam troche dalej |
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki! !! Cytat:
W trakcie nawału po prostu przykładałam wkładkę laktacyjną do drugiej piersi, z której wręcz kapało. Mnie już laktacja praktycznie zanika, pewnie niedługo laktator po tygodniu używania będzie do sprzedania...Współczuję, nie rozumiem zachowania teściowej Cytat:
oby ruszyło! Co do oddawania chorego na Alzheimera, mój dziadek został oddany do DPS, gdy już nie było szans, byśmy mogli się nim zająć (złamanie szyjki kości udowej) i to naprawdę nie była zła decyzja. Mimo protestów i oskarżeń moich kuzynów, że pozbywamy się problemu i chcemy dziadka uśmiercić. Naprawdę miał dobrą opiekę, bo jednak rodzina nie jest wykwalifikowanym personelem medycznym. W dodatku trzeba wziąć pod uwagę iż opiekunowie często również dostają zaburzeń psychicznych w wyniku ciągłego obciążenia taką osobą.
|
|
|
#4447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tą deklarację o przychodni można przed porodem już złożyć? czy po? bo pierwsza wizyta to chyba 2-3 tyg po porodzie już?
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Med, a chcesz rozkręcić laktację, czy Ci nie zależy?
![]() Lune, mnie też kapie z drugiej piersi jak jedną karmię, nie przejmuj się
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza wizyta 2-3 tyg po wypisie ze szpitala, my idziemy 2 tygodnie po, czyli w poniedziałek
|
||
|
|
|
#4451 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
muszę się w poniedziałek tam przejść to dowiem się też o te deklaracjeja muszę miec wybraną przychodnie juz do szpitala bo oni karte szczepien wysyłają, choc w moim przypadku to nie wiem co wyślą bo ja nie pozwolę szczepic w szpitalu
|
||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Jest info od Candy na FB że urodziła
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, najpierw chciałam, skoro pokarm się pojawił. Ale tuż po nawale się okazało, ze moje mleko mojemu w jakiś sposób szkodzi. Brzuch miał jak balon, męczyło go i wył strasznie po moim mleku. Mimo biogai, delicolu itp. A nie mam samozaparcia i siły na tyle, żeby dochodzić co jest nie tak (było ok, gdy żyłam na waflach kukurydzianych z serem kozim lub dżemie). Na mm (bebiko ha) jest rewelacyjnie i bez przygód. Nawet jak mu dam np. 40ml to są atrakcje... więc teraz odciągam już tylko raz lub dwa razy dziennie, z obu piersi łącznie 30-40ml, z każdym dniem pewnie będzie mniej. Ale już nie będę żałować, bo szkoda męczyć i siebie, i małego. Przynajmniej wezmę leki na azs, podleczę anemię po porodzie i nabiorę trochę masy, bo wraz z dzieciem straciłam 6kg i wyglądam jak anorektyk
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2016-01-08 o 22:29 |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Med naprawdę już koniec z mleczkiem, a może da się jeszcze rozruszać. Dużo juz mnie odciagasz?
Lune ja też tak mam jak Ty i juz miałam okazję opryskac małego z jednej piersi, chciałam mu normalnie dać pierś, wyciągam i strzał i leci i leci tak sobie samo. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Edit: Med juz doczytałam |
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Med, może ma skazę białkową? Nie znam się na mm, nie wiem jakie to jest, dla alergików?
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca. Ma zhydrolizowane białko krowie, ale nie jest dla dzieci ze skazą. Dedykowane dzieciom o zwiększonym ryzyku wystąpienia alergii (np. Gdy jeden rodzic ma). I myślę, że wtedy ser kozi też by reagował, a krowy nie ruszam.
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Med ja tez tak mialam z corka, lekarka mowila ze to nietolerancja laktozy, szybko przeszlysmy na mm wlasnie tylko takie dla alergikow Bebilon Comfort o ile dobrze kojarze plus do tego kropelki delicol i mala byla zadowolona i my tez
Teraz chce karmic dluzej bo widze ze Olaf o wiele lepiej sobie radzi z piersia no i jednak to oszczednosc bo corka jeszcze pije mm ![]() Tak z ciekawosci jaki masz laktator? Sprawdza sie? |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
ZUKEN, mam ręczny Avent. Jak dla mnie jest super
tym bardziej że flaszki mam z aventu.To pocieszające, co piszesz. Szkoda, że przy cycowym delicol sobie nie radził
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Med trochę szkoda ale nieważne czy cyc czy mm
grunt żeby mały był zadowolony
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam zamiar tam jezdzic tylko na szczepienia i bilanse czy cos bo mam mega sprawdzona pediatre,do ktorej w razie wu zamierzam jezdzic prywatnie zonka mojego gina ![]() My mielismy pierwsza wizyte domowa,nie trzeba bylo jezdzic nigdzie co sobie bardzo chwale teraz 8 lutego pierwsze szxzepienie ![]() Cytat:
![]() Meldujemy caly dzien na cycusiu A maluszek teraz spi |
||
|
|
|
#4461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapisać do najbliższej a jak będą jakieś zgrzyty to przepisać gdzie indziej Medeline Doskonale Cię rozumiem teraz jak będą problemy nie będę ani siebie ani dziecka męczyć tylko przejdę na mm
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Laski po cc podjadalyscie cos po kryjomu? Zjadlam biszkopta! Co mi sie moze stac :P
Powiem Wam ze nie moge dojsc do siebie tak do konca bo po prostu nie mam sily, jestem strasznie glodna!! Ostatnio jadlam przedwczoraj wieczorem, to juz ponad 48 godzin... pytalam sie kiedy dostane cos do zjedzenia to moze jutro cos plynnego a takie normalne jedzenie to dopiero w niedziele jak juz, strasznie dlugo mi sie to wydaje i nie wiem czy wszedzie tak jest? Podsumowujac mam jeszcze wafle ryzowe i banany w szafce :P moge cos z tego zjesc w nocy czy mi sie cos stanie :P?
|
|
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Też mi się coś długo wydaje ta dieta może pamięć mnie zawodzi, ale wydaje mi się, że ja na drugi dzień dostałam olbrzymi talerz sucharków, potem kleik na wodzie i "zupę"
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie wydaje mi sie ze wszyscy jakos szybciej dostaja cos do jedzenia a tutaj jakas glodowka czy co :P zjem tego wafla chyba jak polozne przyjda po Olafa :P
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken nikt Ci nie powie "jedz, nic Ci nie bedzie"
kazdy inaczej reaguje... Operacja to operacja, a z glodu nikt sie jeszcze nie zes... :P u mnie wiem, ze tez jest taka procedura z zywieniem wiec niedlugo podziele Twoj los Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
IOLA,
ZUKEN, w poniedziałek było CC, a ja jadłam płynne dopiero w środę (czyli od godziny 18 w niedzielę byłam na czczo). Dasz radę do rana wytrzymać! Pokaże wam moje bezglutenowe śniadanie w dzień wyjścia
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie padłam z wrażenia
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra to dzisiaj nie zjem.tego wafla ale jutro juz tak
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
No, tak trzymaj!
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie funkcjonuje bez kapieli i sniadania :P wczorajszy dzien byl okropny bo mi to wszystko odebrano :P
Myslicie ze jutro cos dostane wlasnie na sniadanie? Co plynnego? Nienawidze mleka, zupy mlecznej, kakao ani nic z tych rzeczy a pewnie cos takiego dostane :p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

21.06.2014r.
muszę się w poniedziałek tam przejść to dowiem się też o te deklaracje

może pamięć mnie zawodzi, ale wydaje mi się, że ja na drugi dzień dostałam olbrzymi talerz sucharków, potem kleik na wodzie i "zupę"