|
|
#3781 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: AŻ Żony 2015 cz.2
Nie mam pojęcia
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
viv spakuj sie jeszcze raz. racjonalnie odloz kilka rzeczy:P.
ja tak robię, niby biorę tyle ciuchow a potem w tym nie chodze ani razu xD |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też M. Choinkę dzisiaj wywiozl na działkę.
Odwiedziliśmy w szpitalu moja siostrę. Młoda się w szpitalu czymś zarazila... Mam nadzieję że na nas nic nie przeszkoczylo. Nowy szpital pediatryczny przy wumie jest piękny, Pachnie nowością. ![]() Wlazł mi dzisiaj w plecy taki ból ze nawet leżeć ciężko A co dopiero się ruszać... piszę z telefonu - ach ten słownik |
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. My uzywamy duzo cebuli, wiec oplaca nam sie najbardziej kupowac duzy worek. W szufladach w lodowce mamy alkohol. xD Ale chyba sie zastanowie nad trzymaniem tam cebuli. Najgorsze, ze ona strasznie syfi w tych workach, a przeciez w plastikowa siatke jej nie wloze (czy mozna?). Moze ziemniaki tez bede trzymac w lodowce... Ich zazwyczaj kupujemh malo. TZ sie wkurzy, on uwaza, ze ja wszystko trzymam w lodowce. xD Ale co poradzic, mamy malenkie blaty i wypelnione wszystkie szafki.
W ogole to chyba splesnialo nam okno w sypialni - na framudze utworzyla sie czarno-brazowa wlochata warstwa. O.o Zauwazylam to przed wyjazdem do PL, bardzo rzadko otwieramy to okno (w szczegolnosci, gdy teraz nie dziala nam ogrzewanie). Nie mialam do tej pory kiedy sie tym zajac. Musze kupic cos plesniobojczego i sie z tym rozprawic. Wilgoc w naszym mieszkaniu jest koszmarna. :/
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Viv na jak długo lecicie?
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pod zalewem nie ma miejsca. Dwa kosze, zmiotka, kiolla płynów i więcej nie wejdzie.
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do osadu okna, to coś w rodzaju grzybu. Raczej kup coś grzybobójczego i wietrz sporo w tym pomieszczeniu (to podobno pomaga też). Mieliśmy też ten problem na starym mieszkaniu
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Krolewna ale plastik wam splesnial? Ja sie nie znam, ale tylko przytocze historie: mojej mamie kiedys taka plamka sie pojawila na scianie we wnece na okno...olala a pozniej to zaczelo sie rozlazic!!!!!!
A ja odkrylam dlaczego k.mial nadbagaz.. Ja to ja, ale on nie ma duzo rzeczy i sie dziwilam... K. Sie rozpakowuje z podrecznego i rzuca" ok to juz tylko Twoje" ja zdziwienie bi mu nic nie dawalam... Mhm tak k. Spakowal sie do nierozpakowanej po przeprowadzce torby ))) myslal ze mu tam nawkladalam bo sie nie mieszcze... I sa jakies koszulki, sweterek, brudne skarpetki moj mistrz... Nawet tego nie rozpakowalam![]() A tak to sie juz osiedlelismy w bham jest fajnie )
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
sQ
Cytat:
sQ, nasze okna są metalowe. Ta pleśń/grzyb jest głównie na uszczelce między framugą a szybą. W ogóle to nasze okna mają tylko po jednej szybie, nawet kury w kurniku wujka TŻa mają okna z dwiema szybami. -_- Przez brak izolacji strasznie nam parują i wilgoć ścieka na framugi.
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
sQuaara uśmiecham się coraz bardziej
|
|
|
|
#3792 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasze przygody powinniście gdzieś spisać, za 10 lat będzie sikać ze śmiechu z nich ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Dziś chyba zdecydowaliśmy się na podróż poślubną wreszcie. Maj - Teneryfa. Myślicie, że pogoda będzie ok? |
|
|
|
|
#3794 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po pracy
![]() Odniosę się bez cytowania ![]() Pani Ginekolog ewidentnie jest do skreślenia.Może miała rację z USG może nie,W każdym bądź razie wyraziła chęć jak jej powiedziałam, że więcej do niej nie przyjdę ![]() Spoznila się ok zdarza się, wpuściła babkę z 16.25 o 16.40 bo musiała wypić kawkę na rozgrzanie-trochę dziwne biorąc pod uwagę że miała obsowe.Z tą babka jej sie zeszło do 17.15 ok rozumiem.No ale w tym czasie przyszła jej znajomka, która miała wejść "tylko po receptę" ,w między czasie dzwoniła do Pani G. że jest i czeka.Weszła przed Nami do gabinetu siedziała tam z 15-20 min i było słychać tylko salwy śmiechu i jak Panie sobie plotkuja.Mnie przyjela z godzinym opóźnieniem, oprócz Mnie w przedsionku metr na metr czekały 4 kobiety plus 3 facetów. Może przesadzam, ale nie po to chodzi się do lekarza prywatnie i płaci się za wizytę by być tak traktowanym.
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak tak dalej pójdzie to my zafundujemy sobie podróż poślubną w okolicy rocznicy
![]() Swoją drogą, wtedy jest większy wybór objazd + wypoczynek ![]() Mąż się upiera na Tajlandię, ale na czym to w końcu stanie to nie wiem Tym bardziej, że lekko przekracza ona nasz budżet
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To ogarnijcie Tajlandię na własną rękę będzie taniej. Swoja droga celujecie w kanary i dominikane, a tajlandia- jak duza roznica wychodzi??Chciałam namówić tż na tajlandie.... No i powiedzial ze chetnie, ale kredyt, rata rośnie, takie wycieczki to jak juz wykończymy i bedzie wiadomo na czym stoimy... Aaaa ostatnio non stop ze wszystkim podcina mi skrzydła.... Wiem -czasem w dobrych intencjach a czasem to sama juz nie wiem...:/ |
|
|
|
|
#3799 |
|
... choć nie Westwood
|
W Tajlandii jest w lipcu pora deszczowa
aczkolwiek to nie takie deszcze jak u nas.Swoja drogą lekko ponad dyszka za Tajlandie Za dwa tygodnie z objazdem brzmi jak marzenie ale wiadono, ze na ruchy jeszcze trzeba
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2016-01-09 o 20:57 |
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;54071501]To ogarnijcie Tajlandię na własną rękę
będzie taniej. Swoja droga celujecie w kanary i dominikane, a tajlandia- jak duza roznica wychodzi??[/QUOTE]Nie, Dominikanę odrzuciliśmy, bo chcemy objazd+ wypoczynek. W sumie Kanary też odpadły z tego powodu. Bo chcemy te 14-16 dni i właśnie tydzień tak, tydzień tak. A na własną rękę nie umiemy się za bardzo za to zabrać, no i zbyt wygodniccy jesteśmy ![]() No Dominikana to w Rainbow Tours jest tylko ten rejs 10 dni za 8 614 zł/os, a Tajlandia objazd + wypoczynek wychodzi niecałe 11 tys/ 2 os ![]() To tak na szybko sprawdzane teraz ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Na ruchy?
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miala byc kuba kwiecien/maj... wyszło UK wiec wyjazd najwczesniej w czerwcu ale chcemy sie starac o bobasa wiec kto widział na Kube, na RUM, jechac w ciazy lub sie starajac... po powrocie czerwiec troche urlopu, troche pracy, wykanczanie domu lipiec w standardzie nad morze Chcemy tez do chorwacji ze znajomymi pojechac przełom sierpnia/wrzesnia ![]() moze jakas biska wycieczka...portugalia cos... pomyslimy
|
|
#3803 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
tajlandia na wlasna reke jest spoko
![]() albo poleciec z biura na oferte spanie i sniadanie a reszte organizowac samemu duzo jest biur lkalnych z wycieczkami prowadzonych przez polakow mozna dobrze trafic, podobnie jak z indonezja wycieczki na bali to 10tysi minimum...ja polecialam za niecale 3k w 2 storny do indonezji... nocleg na bali (chatka ze sniadaniem, w chatce lozko, szafa, lazienka, standard no nijaki... chatkowy ) 20dolarów :P obiad "na ulicy" czyli w 1 innym mozliwym miejscu 2-3 dolary :Pnajwiecej tam wydalam na starbucksa ![]() te panstwa na wlasna reke sa mega tanie, tylko wiadomo ze to nie hotel z recznikami i sprzatankiem kazdego dnia
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety nie jest tak kolorowo, gdyby jeszcze to dochodziło kilka stówek to ok, ale tak tu tysiąc ponad nasz budżet na podróż, tu jakieś zaskórniaki i suma sumarum robi się dodatkowe kilka tys.No ale tak jak mówię: zobaczymy co z tego wyjdzie. Może się szarpniemy, ale jeśli już to będzie baaaaaaaaardzo przegadana decyzja. |
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Misia dziękuje
Tajlandia lasdna i egzotycxna ale mnie przeraża książeczka szczepień bo tam zdaje się jest wymagana. Na objazd do Hiszpanii chce pojechać od 5 lat byliśmy z rodzicami na wczasach ale kraju nie objechalisdmy
|
#3807 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja chcialam na Zanzibar, ale te szczepienia tez mnie przerazily.. ale kiedys musze tam poleciec
i tylko 8 h sie leci
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam resztę
![]() Śmieszka mi też tak się robiło z ziemniakami pod zlewem.Teraz trzymam w szufladzie koło torebek foliowych, a cebulę w lodówce. Kimitri Zdrówka dla Siostry! sQ Ahahahaha jestem fanką waszego wyjazdu Przyszłe Mamcie te starajace się też może załóżmy sobie klub?Faktycznie dziewczyny mogą mieć nas już po dziurki w nosie . Znaczy wiadomo tu też będziemy pisać, Ale tam na ciążowo-dzieciowe tematy.
|
#3810 |
|
... choć nie Westwood
|
Takie szczepienia tylko świadczą o ilosci zagrozen. Az ciary przechodza.
Ide spac. Watpie czy zasne, ale musze jutro byc wypoczeta
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

potwierdzam. Będę mama. 

Tym bardziej, że lekko przekracza ona nasz budżet