AŻ Żony 2015 cz.2 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-09, 17:59   #3781
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: AŻ Żony 2015 cz.2

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Viv a gdzie miejsce na alkohol z wyprawy? I inne duperelki?
Nie mam pojęcia

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 18:12   #3782
kruella_de_mon
Zakorzenienie

viv spakuj sie jeszcze raz. racjonalnie odloz kilka rzeczy:P.
ja tak robię, niby biorę tyle ciuchow a potem w tym nie chodze ani razu xD
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 18:21   #3783
Kimitri
Zakorzenienie

U nas też M. Choinkę dzisiaj wywiozl na działkę.

Odwiedziliśmy w szpitalu moja siostrę. Młoda się w szpitalu czymś zarazila... Mam nadzieję że na nas nic nie przeszkoczylo.

Nowy szpital pediatryczny przy wumie jest piękny, Pachnie nowością.

Wlazł mi dzisiaj w plecy taki ból ze nawet leżeć ciężko A co dopiero się ruszać...

piszę z telefonu - ach ten słownik

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 18:31   #3784
aneta_91
Zakorzenienie

Kim, zdrówka dla Siostry A co się stało, że wylądowała w szpitalu?
Stary 2016-01-09, 18:33   #3785
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. My uzywamy duzo cebuli, wiec oplaca nam sie najbardziej kupowac duzy worek. W szufladach w lodowce mamy alkohol. xD Ale chyba sie zastanowie nad trzymaniem tam cebuli. Najgorsze, ze ona strasznie syfi w tych workach, a przeciez w plastikowa siatke jej nie wloze (czy mozna?). Moze ziemniaki tez bede trzymac w lodowce... Ich zazwyczaj kupujemh malo. TZ sie wkurzy, on uwaza, ze ja wszystko trzymam w lodowce. xD Ale co poradzic, mamy malenkie blaty i wypelnione wszystkie szafki.

W ogole to chyba splesnialo nam okno w sypialni - na framudze utworzyla sie czarno-brazowa wlochata warstwa. O.o Zauwazylam to przed wyjazdem do PL, bardzo rzadko otwieramy to okno (w szczegolnosci, gdy teraz nie dziala nam ogrzewanie). Nie mialam do tej pory kiedy sie tym zajac. Musze kupic cos plesniobojczego i sie z tym rozprawic. Wilgoc w naszym mieszkaniu jest koszmarna. :/
Stary 2016-01-09, 18:54   #3786
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry potwierdzam. Będę mama. 8 mm plamy na usg. Póki co 5 tydzień. Ale ponieważ mam krwiaka podkosmowkoweego co jest częste przy wczesnych ciazach, mam leżeć przez tydzień i brać leki i pokazać się w następny piatek.
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Cebulę w lodówce w pojemnikach tych najniższych a ziemniaków prawie nie jemy więc kupuję tylko sporadycznie kilka sztuk i od razu zużywamy
U nas dokładnie tak samo. Natomiast u rodziców ziemniaki zawsze pod zalewem

Viv na jak długo lecicie?
Stary 2016-01-09, 19:14   #3787
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U nas pod zalewem nie ma miejsca. Dwa kosze, zmiotka, kiolla płynów i więcej nie wejdzie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:14   #3788
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. My uzywamy duzo cebuli, wiec oplaca nam sie najbardziej kupowac duzy worek. W szufladach w lodowce mamy alkohol. xD Ale chyba sie zastanowie nad trzymaniem tam cebuli. Najgorsze, ze ona strasznie syfi w tych workach, a przeciez w plastikowa siatke jej nie wloze (czy mozna?). Moze ziemniaki tez bede trzymac w lodowce... Ich zazwyczaj kupujemh malo. TZ sie wkurzy, on uwaza, ze ja wszystko trzymam w lodowce. xD Ale co poradzic, mamy malenkie blaty i wypelnione wszystkie szafki.

W ogole to chyba splesnialo nam okno w sypialni - na framudze utworzyla sie czarno-brazowa wlochata warstwa. O.o Zauwazylam to przed wyjazdem do PL, bardzo rzadko otwieramy to okno (w szczegolnosci, gdy teraz nie dziala nam ogrzewanie). Nie mialam do tej pory kiedy sie tym zajac. Musze kupic cos plesniobojczego i sie z tym rozprawic. Wilgoc w naszym mieszkaniu jest koszmarna. :/
Cebulę nieraz mam w plastikowej siatce i nic się z nią nie dzieje (ale ja kupuję tak raz na 2 tygodnie ok 5 cebul max).

A co do osadu okna, to coś w rodzaju grzybu. Raczej kup coś grzybobójczego i wietrz sporo w tym pomieszczeniu (to podobno pomaga też).
Mieliśmy też ten problem na starym mieszkaniu
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:28   #3789
sQuaara
Zakorzenienie

Krolewna ale plastik wam splesnial? Ja sie nie znam, ale tylko przytocze historie: mojej mamie kiedys taka plamka sie pojawila na scianie we wnece na okno...olala a pozniej to zaczelo sie rozlazic!!!!!!

A ja odkrylam dlaczego k.mial nadbagaz.. Ja to ja, ale on nie ma duzo rzeczy i sie dziwilam...
K. Sie rozpakowuje z podrecznego i rzuca" ok to juz tylko Twoje" ja zdziwienie bi mu nic nie dawalam... Mhm tak k. Spakowal sie do nierozpakowanej po przeprowadzce torby))) myslal ze mu tam nawkladalam bo sie nie mieszcze... I sa jakies koszulki, sweterek, brudne skarpetki moj mistrz... Nawet tego nie rozpakowalam

A tak to sie juz osiedlelismy w bham jest fajnie)
Stary 2016-01-09, 19:35   #3790
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

sQ

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
A co do osadu okna, to coś w rodzaju grzybu. Raczej kup coś grzybobójczego i wietrz sporo w tym pomieszczeniu (to podobno pomaga też).
Mieliśmy też ten problem na starym mieszkaniu
Ok, dzięki.
sQ, nasze okna są metalowe. Ta pleśń/grzyb jest głównie na uszczelce między framugą a szybą. W ogóle to nasze okna mają tylko po jednej szybie, nawet kury w kurniku wujka TŻa mają okna z dwiema szybami. -_- Przez brak izolacji strasznie nam parują i wilgoć ścieka na framugi.
Stary 2016-01-09, 19:43   #3791
zonamojegomeza
Zakorzenienie

sQuaara uśmiecham się coraz bardziej
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:49   #3792
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
viv spakuj sie jeszcze raz. racjonalnie odloz kilka rzeczy:P.
ja tak robię, niby biorę tyle ciuchow a potem w tym nie chodze ani razu xD
Tez pewnie nie bede chodzic. Ale MOGĘ

Stanisław Lem

Stary 2016-01-09, 20:46   #3793
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Krolewna ale plastik wam splesnial? Ja sie nie znam, ale tylko przytocze historie: mojej mamie kiedys taka plamka sie pojawila na scianie we wnece na okno...olala a pozniej to zaczelo sie rozlazic!!!!!!

A ja odkrylam dlaczego k.mial nadbagaz.. Ja to ja, ale on nie ma duzo rzeczy i sie dziwilam...
K. Sie rozpakowuje z podrecznego i rzuca" ok to juz tylko Twoje" ja zdziwienie bi mu nic nie dawalam... Mhm tak k. Spakowal sie do nierozpakowanej po przeprowadzce torby))) myslal ze mu tam nawkladalam bo sie nie mieszcze... I sa jakies koszulki, sweterek, brudne skarpetki moj mistrz... Nawet tego nie rozpakowalam

A tak to sie juz osiedlelismy w bham jest fajnie)
Nie no padłam Wasze przygody powinniście gdzieś spisać, za 10 lat będzie sikać ze śmiechu z nich

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dziś chyba zdecydowaliśmy się na podróż poślubną wreszcie. Maj - Teneryfa. Myślicie, że pogoda będzie ok?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:47   #3794
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Dziś chyba zdecydowaliśmy się na podróż poślubną wreszcie. Maj - Teneryfa. Myślicie, że pogoda będzie ok?
Bedzie

Stanisław Lem

Stary 2016-01-09, 20:48   #3795
MagicGirls
Zakorzenienie

Witam się po pracy

Odniosę się bez cytowania
Pani Ginekolog ewidentnie jest do skreślenia.Może miała rację z USG może nie,W każdym bądź razie wyraziła chęć jak jej powiedziałam, że więcej do niej nie przyjdę
Spoznila się ok zdarza się, wpuściła babkę z 16.25 o 16.40 bo musiała wypić kawkę na rozgrzanie-trochę dziwne biorąc pod uwagę że miała obsowe.Z tą babka jej sie zeszło do 17.15 ok rozumiem.No ale w tym czasie przyszła jej znajomka, która miała wejść "tylko po receptę" ,w między czasie dzwoniła do Pani G. że jest i czeka.Weszła przed Nami do gabinetu siedziała tam z 15-20 min i było słychać tylko salwy śmiechu i jak Panie sobie plotkuja.Mnie przyjela z godzinym opóźnieniem, oprócz Mnie w przedsionku metr na metr czekały 4 kobiety plus 3 facetów.
Może przesadzam, ale nie po to chodzi się do lekarza prywatnie i płaci się za wizytę by być tak traktowanym.
Stary 2016-01-09, 20:49   #3796
aneta_91
Zakorzenienie

U nas jak tak dalej pójdzie to my zafundujemy sobie podróż poślubną w okolicy rocznicy

Swoją drogą, wtedy jest większy wybór objazd + wypoczynek

Mąż się upiera na Tajlandię, ale na czym to w końcu stanie to nie wiem Tym bardziej, że lekko przekracza ona nasz budżet
Stary 2016-01-09, 20:54   #3797
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
sQ

Ok, dzięki.
sQ, nasze okna są metalowe. Ta pleśń/grzyb jest głównie na uszczelce między framugą a szybą. W ogóle to nasze okna mają tylko po jednej szybie, nawet kury w kurniku wujka TŻa mają okna z dwiema szybami. -_- Przez brak izolacji strasznie nam parują i wilgoć ścieka na framugi.
no rozumiem..tak tez myslalam ze na uszczelkach.. .masakra...
Stary 2016-01-09, 20:55   #3798
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
U nas jak tak dalej pójdzie to my zafundujemy sobie podróż poślubną w okolicy rocznicy

Mąż się upiera na Tajlandię, ale na czym to w końcu stanie to nie wiem Tym bardziej, że lekko przekracza ona nasz budżet

To ogarnijcie Tajlandię na własną rękę będzie taniej. Swoja droga celujecie w kanary i dominikane, a tajlandia- jak duza roznica wychodzi??

Chciałam namówić tż na tajlandie.... No i powiedzial ze chetnie, ale kredyt, rata rośnie, takie wycieczki to jak juz wykończymy i bedzie wiadomo na czym stoimy... Aaaa ostatnio non stop ze wszystkim podcina mi skrzydła.... Wiem -czasem w dobrych intencjach a czasem to sama juz nie wiem...:/
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:56   #3799
Vivienne
... choć nie Westwood

W Tajlandii jest w lipcu pora deszczowa aczkolwiek to nie takie deszcze jak u nas.

Swoja drogą lekko ponad dyszka za Tajlandie Za dwa tygodnie z objazdem brzmi jak marzenie ale wiadono, ze na ruchy jeszcze trzeba

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-01-09 o 20:57
Stary 2016-01-09, 21:05   #3800
aneta_91
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;54071501]To ogarnijcie Tajlandię na własną rękę będzie taniej. Swoja droga celujecie w kanary i dominikane, a tajlandia- jak duza roznica wychodzi??[/QUOTE]

Nie, Dominikanę odrzuciliśmy, bo chcemy objazd+ wypoczynek. W sumie Kanary też odpadły z tego powodu. Bo chcemy te 14-16 dni i właśnie tydzień tak, tydzień tak.

A na własną rękę nie umiemy się za bardzo za to zabrać, no i zbyt wygodniccy jesteśmy

No Dominikana to w Rainbow Tours jest tylko ten rejs 10 dni za 8 614 zł/os, a Tajlandia objazd + wypoczynek wychodzi niecałe 11 tys/ 2 os

To tak na szybko sprawdzane teraz

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
W Tajlandii jest w lipcu pora deszczowa aczkolwiek to nie takie deszcze jak u nas.

Swoja drogą lekko ponad dyszka za Tajlandie Za dwa tygodnie z objazdem brzmi jak marzenie ale wiadono, ze na ruchy jeszcze trzeba
Jak zdecydujemy się na Tajlandię to na marzec Na ruchy?
Stary 2016-01-09, 21:07   #3801
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

a u nas sie skonczy na jakiejs niekoniecznie podrozy
miala byc kuba kwiecien/maj... wyszło UK wiec wyjazd najwczesniej w czerwcu ale chcemy sie starac o bobasa wiec kto widział na Kube, na RUM, jechac w ciazy lub sie starajac...
po powrocie czerwiec troche urlopu, troche pracy, wykanczanie domu
lipiec w standardzie nad morze
Chcemy tez do chorwacji ze znajomymi pojechac przełom sierpnia/wrzesnia
moze jakas biska wycieczka...portugalia cos... pomyslimy
Stary 2016-01-09, 21:10   #3802
aneta_91
Zakorzenienie

No mi wpadła w oko objazdówka z wypoczynkiem Hiszpania + Portugalia ale wtedy właśnie już podróż latem.
Stary 2016-01-09, 21:13   #3803
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
No Dominikana to w Rainbow Tours jest tylko ten rejs 10 dni za 8 614 zł/os, a Tajlandia objazd + wypoczynek wychodzi niecałe 11 tys/ 2 os

Jak zdecydujemy się na Tajlandię to na marzec Na ruchy?
No na "ruchy" to my tak mowimy- na wszystko co jest poza wycieczka- obiady w restauracjach, wypady na miasto, doplaty do wejsciowek, posilki, napoje, woda, pamiatki, napiwki, no wszystko. W razie w cos na leczenie miec itp. Na to zawsze idzie dodatkowych kilka tysiecy. Bo dyszka za wszystko wszystko to juz bylaby bajka,ale niestety

Stanisław Lem

Stary 2016-01-09, 21:20   #3804
sQuaara
Zakorzenienie

tajlandia na wlasna reke jest spoko
albo poleciec z biura na oferte spanie i sniadanie a reszte organizowac samemu duzo jest biur lkalnych z wycieczkami prowadzonych przez polakow mozna dobrze trafic, podobnie jak z indonezja wycieczki na bali to 10tysi minimum...
ja polecialam za niecale 3k w 2 storny do indonezji... nocleg na bali (chatka ze sniadaniem, w chatce lozko, szafa, lazienka, standard no nijaki... chatkowy ) 20dolarów :P obiad "na ulicy" czyli w 1 innym mozliwym miejscu 2-3 dolary :P
najwiecej tam wydalam na starbucksa
te panstwa na wlasna reke sa mega tanie, tylko wiadomo ze to nie hotel z recznikami i sprzatankiem kazdego dnia
Stary 2016-01-09, 21:21   #3805
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
No na "ruchy" to my tak mowimy- na wszystko co jest poza wycieczka- obiady w restauracjach, wypady na miasto, doplaty do wejsciowek, posilki, napoje, woda, pamiatki, napiwki, no wszystko. W razie w cos na leczenie miec itp. Na to zawsze idzie dodatkowych kilka tysiecy. Bo dyszka za wszystko wszystko to juz bylaby bajka,ale niestety
No właśnie tak myślałam, że mówisz o dodatkowych kosztach No niestety nie jest tak kolorowo, gdyby jeszcze to dochodziło kilka stówek to ok, ale tak tu tysiąc ponad nasz budżet na podróż, tu jakieś zaskórniaki i suma sumarum robi się dodatkowe kilka tys.

No ale tak jak mówię: zobaczymy co z tego wyjdzie. Może się szarpniemy, ale jeśli już to będzie baaaaaaaaardzo przegadana decyzja.
Stary 2016-01-09, 21:27   #3806
asiaczek87
Zakorzenienie

Misia dziękuje
Tajlandia lasdna i egzotycxna ale mnie przeraża książeczka szczepień bo tam zdaje się jest wymagana.

Na objazd do Hiszpanii chce pojechać od 5 lat byliśmy z rodzicami na wczasach ale kraju nie objechalisdmy

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 21:34   #3807
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja chcialam na Zanzibar, ale te szczepienia tez mnie przerazily.. ale kiedys musze tam poleciec i tylko 8 h sie leci

Stanisław Lem

Stary 2016-01-09, 21:37   #3808
aneta_91
Zakorzenienie

No mnie te szczepienia też przerażają.
Stary 2016-01-09, 21:53   #3809
MagicGirls
Zakorzenienie

Nadrobilam resztę

Śmieszka mi też tak się robiło z ziemniakami pod zlewem.Teraz trzymam w szufladzie koło torebek foliowych, a cebulę w lodówce.
Kimitri Zdrówka dla Siostry!
sQ Ahahahaha jestem fanką waszego wyjazdu

Przyszłe Mamcie te starajace się też może załóżmy sobie klub?Faktycznie dziewczyny mogą mieć nas już po dziurki w nosie . Znaczy wiadomo tu też będziemy pisać, Ale tam na ciążowo-dzieciowe tematy.
Stary 2016-01-09, 21:53   #3810
Vivienne
... choć nie Westwood

Takie szczepienia tylko świadczą o ilosci zagrozen. Az ciary przechodza.

Ide spac. Watpie czy zasne, ale musze jutro byc wypoczeta

Stanisław Lem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości