|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
Ale Ty Bonku masz prywatną położną więc na pewno będzie bez porównania. One nie miały nawet lekarzy z tamtąd. |
|
|
|
|
#4352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też mi zaczyna być niewygodnie.![]() Cytat:
Ja też jeżdżę sama, ale jak TŻ wróci z pracy, to woli mnie wozić. Nie będę mu tego zabraniać. Cytat:
On tygodniowo robi ponad 1000km.Bez. ![]() Nad którymi się zastanawiasz?
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra z tymi porodami i jak tu sie nie bać? ja bez lekarza czy położnej na pastwę losu nigdzie bym nie poszła.. dlatego ze bardzo sie boje ale też dzisiaj taki świat jak sie zapłaci to zupełnie inaczej traktują dla mnie to tak poważna sprawa ze jak mi tylko ktoś może pomóc to zapłace nawet kokosy |
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Slyszalam ze eskulap nie ma kontraktu z nfz? Prawda to? Placilabys tam?
|
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale straszne, ze podejrzewacie podpalenie, co ludziom do głowy strzela?! Cytat:
|
||
|
|
|
#4356 |
|
Konto usunięte
|
Jesu ja też się tak boje tego porodu!! Wy przynajmniej macie tych położnych pozałatwianych lekarzy, a ja nikogo i nic..
![]() Polly- ciężki temat, z jednej strony podobają się retro, ale odpada na starcie, bo mąż nie akceptuje Zastanawiam się nad używką mutsy evo , ale kolory mi nie pasują te co są lub używką bebetto jest ok (ta co dziś linka wstawiałam) ale on 2w1, a ja bym chciała już cały komplet 3w1 Jeśli o droższych mówić to podoba mi się camarelo carera, nad baby merc się zastanawiam i baby design...ojjj Ja szukam wózka tańszego( w sensie,- nówka za ok 1000 zl lub uzywka za 500-600 zł, ewentualnie) bo to już bedzie drugie i ostatnie prawdopodobnie dziecko
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-09 o 19:38 |
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odejdą mi wody, pojadę w ciemno i niech się dzieje co chce. Innego wyjścia nie ma.
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma u Was takiej opcji załatwic sobie lekarza czy połozną? u nas to normalnie paragon przy kasie za wynajęcia połoznej a w innym szpitalu dzwoni sie po połozna kasa w fartuch i jest wynajęta wchodzi niby ze ktoś z rodziny
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2016-01-09 o 19:43 |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
ja mam miec od ginka skierowanie na cesarke a tez jeszcze nic nieogarniete ani skierowanie ani nic ;p a juz polowa stycznia przeciez
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeździłam też dzisiaj Camarelo, przyjemnie się prowadziło. ![]() Nie spodziewałam się, że kupno wózka, to taka ciężka sprawa. Nie wiem czy młoda mi się teraz w poprzek nie ułożyła. Brzuch mam twardy na wysokości pępka, ale nie jest to skurcz, bo reszta brzucha miękka. Boli.Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci. Po jakim czasie przesiadłyście się na tzw. parasolki? ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Monicca wspolczuje..dobrze ze chociaz wszyscy cali i zdrowi.. ale ludzie maja nasrane w glowie zeby podpalac.
Co do rozka nie kupuje..nie jestem przekonana bo jakos mam obawy ze dziecko moglo by mise z tego wyslizgnac przy podnoszeniu albo kladzeniu. Zreszta tutaj rekomenduja te spiworki zapinane na ramionach. Mam taki na liscie do szpitala wiec kupilam juz dwa. Jeden na teraz drugi na pozniej. I jak znajde jakas promo na otulaczek to tez kupie. A jak nie to bede go robic z kocyka. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże jak dzisiaj beznadziejnie jem. Zostały resztki po imprezie i tak podjadamy, drzemiemy, podjadamy, w kólko zjadłam chyba z 4 kawałki sernika, kawałek pizzy, 3 kawałki bagietki z pastą, pól paczki chipsów, 4 kiwi, popiłam litrem herbaty z cytryną i miodem, ot moje menu. Już dawno nie miałam takiego dnia, jutro będę zdychać od tego syfu
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Cieple buleczki juz pachna
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Pocieszam się słonecznikiem. ![]() Oglądacie mecz?
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
My nie
srednio ze sportem nawet u tz
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję styczniowki, ogladam zdjecia i zastanawiam się ... wasze dzieci nosiły czapki w domu
i iloma warstwami przykrywałyscie dziecko? Bo one wszystkie takie opatulone, w ciuchach, rożkach, kocykach, jeszcze pielucha obok narzucona. Aż mi gorąco jak na te dzieci patrzę
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
A my zamowilismy pizze
ale TZ musi po nia jechac bo z dowozem czas oczekiwania 2,5 h |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię siatkówkę.
![]() Monia, serio, czapkę w domu?
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dosyć szybko ok 6m ale mój synek był antywózkowy a w spacerówce troszkę dłużej wytrzymywał kładłam go na pół leżąco i więcej widział. |
|
|
|
|
#4371 |
|
Konto usunięte
|
Polly a jakie Ci się podobają z tych droższych?
moi znajomi, niedawno im się urodziło dziecko, a są przy forsie, kupili wóz za 4,5 tys. i mi wmawiają jaki fajny, lekki, doskonała jakość...bla-bla-bla chyba kpią, bo on jest prezesem dużej firmy, a ja pracowałam u teściowki za tysiaka mniej-wiecej. I jeszcze Ci powie taki - na dziecku się nie oszczędza.. ![]() Odnośnie załatwiania, to ja nawet nie wiem do kogo z takim pytaniem się zwrócić, chodze na kasę chorych. Ja przesiadłam się gdzieś w kwietniu, czyli 7 mies. Igor miał, on z tych dużych dzieciaków i po prostu nie mieścił się już w gondoli. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-09 o 20:16 |
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
o kurcze rzeczywiście
to już ? ![]() Cytat:
Odnośnie porodów w PF to ja już sama nie wiem w co wierzyć, jedni mówią, że tylko by cesarki robili a inni, że właśnie jak Twoim koleżankom, że nie chcieli robić CC i na siłę SN. ![]() Ja bez swojego lekarza czy położnej też bym się nie ładowała do jakiegoś szpitala chyba... ze strachu, że mnie załatwią na odwal się ![]() ja rodzę w Krakowie w Ujastku Nadia nie bój się, Ty ich tam na pewno zawojujesz tak, że będą Ci pomagać położne rodzić ![]() Któregos dnia w Ciebie też wierzę, że sobie poradzisz na porodówce Fjolek ja też nie mam nic załatwione W ten wtorek mam wizytę
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Z czym robiłaś?
![]() Niee, nawet nie wiedziałam, że coś jest dzisiaj. I o dziwo TŻ chyba też nie pamięta
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
No mi by do głowy nie przyszlo, ale czasami dzieci na zdjeciach mają i pytam
może jakaś teoria jest na to? ![]() Ja bym może i obejrzała, ale zalegamy na górze, dzisiaj nawet tv nie włączyliśmy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Konto usunięte
|
moooniaaaa;- niemowlęta lubią wysoką temperaturę. A zima na zewnątrz, może w domu rodzice nie mają az tak ciepło dla tego tak owijają
|
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was zamawiała literki z imieniem?? poproszę o linki jeśli tak
|
|
|
|
#4377 |
|
przyczajony tygrys
|
Polly, ogladam, kibicuje. Cora tez soe obudzila i szaleje. Chyba tez kibicuje
![]() Moniu, moze to dobry czas na pozbycie sie czesci rzeczy? Z jednej str mi szkoda, z drugiej jednak powoli chce wymienic garderobe (tak,bede sexi mamcia. Koniec z szara myszka )Wy wszystko wiecie . Gdzie w rozsadnej cenie kupie pojemnik na proszek do prania? Widzialyscie gdzies moze?Kurde, napalilam sie na te leginsy dla mlodej z promocji hm. Czekalam na durny przelew. Zamowilam apteke, chcialam zamowic hm, pootwieralam linki a tam moje rozmiary niedostepne juz . Ogolnie to ja nuz jestem pod koldra
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
O czapeczce w domu slyszalam ze zakladaja tylko w pierwszych dniach ale tylko po kapieli na troszke. Ale nie ciagle a tym bardziej nie do spania.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4380 |
|
Konto usunięte
|
magda16262;- a szukałam dzis przepisu bo któraś wrzucała, ale i tak nie doszły moje buleczki do skutku. Nigdy nie robiłam drożdżowego ciasta
Muszą być pyszne!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

tam sa ludzie na poziomie, jak nie będzie postępu porodu to Cię wyślą na CC i tyle, a jak będziesz ładnie rodziła SN to położne są bardzo miłe i cierpliwe i na pewno Cię zmobilizują do wydania Leona na świat 
ja choćbym chciała to nie ma jak mnie TŻ wozić, przynajmniej nie do diabetolog, która przyjmuje zawsze do 14 tylko
a muszę do niej jeździć 20 km, nie ma wyjścia
aż się dziwiła ostatnio, że się sama wożę, a co
siedzenie odchylam do tyłu i jazda.. 
ale ja w swoim życiu zrobilam na pewno więcej km niż on, więc myślę że jest spokojny jak jadę.
Odejdą mi wody, pojadę w ciemno i niech się dzieje co chce. Innego wyjścia nie ma.

i iloma warstwami przykrywałyscie dziecko? Bo one wszystkie takie opatulone, w ciuchach, rożkach, kocykach, jeszcze pielucha obok narzucona. Aż mi gorąco jak na te dzieci patrzę