|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
|
|
|
|
#4382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.abcliterki.pl/
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, leniuszki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cena też ładna.
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej chrzesnicy po kapieli taka cienka zakladali
|
|
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki
![]() Malinka Mira lusterko i suszarka hmmmm o tym bym nie pomyślała ![]() Nieznajomo mi także wróciły mdłości zwłaszcza rano ![]() Darolka brawa za wizytę i zdrową dużą dziewuszkęMalinka mi także siostra z własnego doświadczenia doradziła pranie w zwykłym proszku jakim bierze (tu akurat wizir) i płukała w silanie sensitive Mała nie miała żadnego uczulenia więc nie było problemu. Chyba też tak zrobięNadia jakbym ja miała wybierać bebetto Emma ja właśnie wróciłam z Ikei hhahahaha i muszę się pochwalić kupiłam ten szary fotel to taki prezent od całej mojej rodzinki troszkę wspomogli finansowo i mam ![]() Misia ja na 100% będę chciała zrobić sesje mojej kruszynce. Moja siostra miała i zdjęcia jak i pamiątka super Eeyesblue znam ten ból latania co 5min siusiu ![]() Ktoregos_dnia to samo dziś pomyślałam jak go zobaczyłam A jednak za baby desing się też rozglądasz![]() Polly dokładnie to baby desing dotty nam się spodobał naprawdę się wyróżniał w sklepie jak stał przy innych Ja za kierwonicą strasznie rozkojarzona się zrobiła i mam jakby spowolnione reakcje ![]() Moniaaa ja tak Was nadrabiam i podjadam serniczek od mojej siostry już poszło 6 kawałków ale już kończe zaległości na wizazu![]() Magda bułeczki pychotka co Polly ja jednym okiem oglądam jakiś film na TVN a mąż skręca szafkę do łazienki i w nagrodę że wniósł sam mój nowy fotel popija sobie zimne piwko ![]() Ktoregos_dnia i co zastanawiasz się nad tym różowym wózkiem, powiem Ci że takiego koloru jeszcze nie widziałam
|
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
mogły trafic na takiego starego lekarza bodajże Ulman.. on własnie jest takim zeby miały te babki tam wyzionąć ducha czeka do ostatniej chwili z cc bo dawniej kobiety tylko tak rodziły...
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- monica masakra z tym podpaleniem ludzie sa podli! co mu to da.. nawet nie dla kradzieży tylko zeby zrobić komuś na złość.. |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciii póki co... nie chcę jeszcze zapeszać, ale chyba coś z tego będzie
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie takie rzeczy jak mecz na okrągło lecą wszystko co tylko mozliwe nawet snooker
teraz jest u mnie tata i razem z mezem przeżywają kazdą piłkę a ja jak zwykle fejsik allegro i wizaz
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mecz ciekawy, zacięty.
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
z tym podpaleniem to masakra !! ale mnie nic nie zdziwi, żadna podłość ludzka
nam raz podszedł facet pod brame do domu i otowrzył zawleczke tak, że pies nosem brame popchnął i wyleciał. Sąsiadom tez tak robił - tak chodził po drodze wczesnie rano facet.. dziwny. Jak gadaliśmy z sąsiadami to wszyscy mieli takie wrazenie że próbował ten sposob okradać dom,. wypuszczał psa wiadomo jak co to pobiegniesz go łapać albo zawołaća albo coś.. liczył że w nerwach otwata chałpe ktoś zostawi.. nie wiadomo czy tak chciał czy nie ale kilka osób miało taka teorie własnie. Zgłosili to dzielnicowemu i facet znikna juz nikt go nie widział w okolicy. 20 stycznia idę do mojego gina.. i zapytam go o tą główke kurcze.. bo mnie to jednak martwi, że tak nisko nie chce urodzić wcześniaczka wiem ,że pewnie panikuje no ale.. gdzies mi tam w głowie utkwiło..
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia no powiem Ci fajna oferta i sprawdzony właściciel. To daj znać jaka Wasza decyzja
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Monia ją nie zakładałam czapeczki w domu ale opatulalam,noworodki tak lubią podobno,przez 9 miesięcy jednak były w brzuchu mamy cieplutkim i tak czują się bezpieczniej.
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie wieczorkiem,
wrocilismy od mojej babci. Bylo calkiem milo tylko moj maz znowu zachowal sie znowu beznadziejnie i siedzial w pokoju obok i dlubal w telefonie. Nie przyszedl sie nawet przywitac do mojej rodziny :/ no niestety on taki jest odludek, nie wiem czy sie wstydzi czy cos. No masakra. Moj dziadek znowu sie na niego obrazil, wujek z reszta tez. Pola zachwycona nowa fryzurka. Usnela pozno, bo dalam sie jej dluzej pobawic. W poniedzialek smigam na badania krwi. Mam nadzieje ze wyjda dobre.
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Misia wiem że się martwisz u mnie to samo dlatego staram się dużo leżeć na ile przy dziecku moge sobie pozwolić, jednak jak się chodzi czy siedzi to ta główką napiera,ją mam główkę małej tuż przy szyjce,przy Zuzi też tak miałam ale do 37 tygodnia donosilam.
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się na zapas, ale popytaj. Takie dokładne badanie Ci gin zrobił i na pewno nie zbagatelizowałby jakiegoś poważnego problemu Ale wiem jak to potrafi w głowie siedzieć.Ja dla odmiany mam niedrożny kanał w jednej piersi. Do porodu ponoć nic się z tym nie robi, powinien się jeszcze sam udrożnić, a jak nie to zobaczymy Gosza, na pewno się pochwalę jak już stanie w moim pokoju i będę mogła dotknąć TŻ już się śmieje, że do marca to pewnie psa będę wozić
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2016-01-09 o 22:04 |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
A czym to się objawia?
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje
dziekuje za podtrzymanie na duchu leze i uwazam na riebie wiec bedzie ok
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia, po prostu się oszczędzaj do tego czasu, nie łaź za wiele i nie powinno być źle
spokojnieVerrerie rozumiem Cię, mój mąż też w szerszym gronie, zwłaszcza rodzinnym albo moich najbliższych koleżanek, milknie jak zaklęty... takie typy widocznie... Cytat:
miejmy nadzieję, że jeszcze się udrożni ![]() U mnie jakoś dzisiaj skurczowo... a tak się cieszyłam, bo przez jakiś tydzień albo więcej nie miałam ŻADNEGO skurczu! A dzisiaj już kilka, buuu.... strach o szyjkę powraca...
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem czy dobrze napisałam, ale tak to gin określił. Usg nie było potrzebne, bo to gołym okiem widać, jakby sutek był zamknięty i nie ma ujścia na zewnątrz. Teraz badał czy nic się nie zbiera jeszcze, bo byłby problem, ale na szczęście nie. A co dalej to szczerze nie wiem. Niby na razie się nie martwić, mam jeszcze 10 tygodni. A jak urodzę za 5? Albo zacznie się siara produkować i jakiegoś zapalenia dostanę. Cholera wie, ale gin nie wydawał się przerażony, więc i ja się świruję. Na pewno nie jestem jedynym przypadkiem i będą wiedzieć co robić
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2016-01-09 o 21:57 |
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak miała ponad 10 m-cy to np. do CH wlałam zabrać parasolkę niż dużą spacerówkę. Na spacery lepsza była spacerówka bo małej wygodniej się w niej spało, jeździła w niej do 1,5 roku. Teraz zamiast parasolki chcę kupić Bebetto Rainbow
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko nie ma dla mnie litości dzisiaj. Mój brzuch jest wręcz kwadratowy i boli jak się wypycha po bokach
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Ikea nie było zaplanowane. Kupiliśmy materiałowy wiszący regał do szafy, kilka plastykowych pojemników, wanienkę, pluszaki(Agatka była z nami) i kilka drobiazgów. Mąż dziwił się, że tak mało rzeczy wybrałam ale zależało mi głównie na tym żeby na razie zorganizować nasz pokój(u rodziców) tak żeby było wygodnie i panował porządek. Raczej nie zdążymy przeprowadzić się do porodu więc wiję gniazdo u rodziców
. Meble, doniczki, tekstylia itp. kupimy na spokojnie po przeprowadzce bo na razie i tak nie mam gdzie przechowywać nowych rzeczy. Mebli z Ikea nie przewiduję.. ewentualnie do pokoju Agatki, resztę zamówimy u stolarza, a stół z krzesłami i ławkę do wiatrołapu na allegro ![]() Gosza kupiliście coś poza fotelem? Są przecudne ale ja mam już bujany fotel do karmienia
|
#4406 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja po mojej nieobecności, ale mam kiepski humor
wczoraj miałam wizytę. Z małą wszystko ok 31tc 0d i wazy 1694g. Lekarz trochę był niezadowolony że tak przybieram na wadze Za 2 tyg kolejna wizyta i wtedy zobaczymy co będzie dalej. Żelazo też mi spadło ale to przez magnez . A jeszcze po tym ostatnim potknięciu cos mi wczoraj strzeliło w plecach i dziś miałam taki ból że z łóżka nie mogłam wstać i straszny ból pachwin i krocza![]()
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka u mnie tak samo wczoraj 31 tydz 0 dzien i 1619 g
|
|
|
|
#4409 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do parasolki przesiadlysmy się jak mala miała ok 1,5 roku Spacerowa swoje ważyła, mała tez a ja miałam kłopoty z kręgosłupem i z 14 kg wózka przesiadlysmy się na 7 kg, kupilam go z myślą o zakupach i zbieraniu gdzieś ze sobą na spacery Cytat:
ale teraz tez nie planuje Ew na chwile po kąpieli ja się łysy urodzi ![]() Cytat:
Cytat:
To u mnie tak samo, nawet snooker i rzutki ;-) I co kupilas? Wiem, wiem ciekawska jestem ale się wybieramy w przyszłym tyg i może mi się cos ciekawego nasunie ![]() Ok Juz doczytalam ![]() Gosza Zazdroszcze fotela jest cudny ale na moja sypialnie za duży :-(Gwiazdka super ze z nia wszystko dobrze Położnej ani lekarza nie mam oplaconego i raczej nie będę, u mnie licze na cc a w szpitalu, w którym będę rodzic pracuje tyle lekarzy ze raczej nie trafie na mojego ;-) a chodze na NFZ
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-09 o 22:34 |
||||
|
|
|
#4410 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

i zdrową dużą dziewuszkę

nie chce urodzić wcześniaczka
Ale wiem jak to potrafi w głowie siedzieć.
dziekuje za podtrzymanie na duchu
i iloma warstwami przykrywałyscie dziecko?
wczoraj miałam wizytę. Z małą wszystko ok 31tc 0d i wazy 1694g. Lekarz trochę był niezadowolony że tak przybieram na wadze