Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-09, 20:08   #4501
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
velika smaka człowiekowi narobiłaś jęzor mi ucieknie zaraz mam jeszcze jedno z sylwestra... Może by tak otworzyć?

Kejka woooow przyłączam sie do zachwytów wyglądasz swietnie!

Martinixxx tez mam blisko do Rumianku, a ta Twoja kuzynka jest fotografem?

Ania mała mówisz o jeziorze Lusowskim? dla mnie to nowe tereny tutaj, mieszkam w tych stronach od czerwca zaledwie

Zmęczenie tez tak mam, padam na pysk po najprostszych czynnościach
Tak.Możesz sobie zobaczyć jej profil na FB Monika Cichowicz-Pokrzywka Fotografia

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Wow super zakupy Nieidealna 🏻 fajne rzeczy wyszukałaś, lumpeksy to super sprawa, ja ostatnio kupiłam dla synka trzy pary dresikow 0-3 mcy dwie z HM i jedne Everlast

Łapy mi opadły dziś, TŻ wczoraj sie upił na spotkaniu firmowym i w nocy po imprezie przyniósł jakies śledzie w cebuli i oleju, okazało sie rano, ze jak szedł z tymi śledziami w nocy, to olej kapał po podłodze od wejścia poprzez korytarz i salon po kuchnie i teraz jest wszystko w oleju śledziowym, łącznie z lodówka, bo taki był jeszcze przytomny ze te śledzie schował... Oprócz tego jego koszula i spodnie są rownież w śledziu nie wiem czy sie śmiać czy płakać...
Czy od razu zabić? Doradźcie
Obiłabym na pewno,ale faktycznie może się jeszcze przydać

Brzuch

Jak ja dziękuję Bogu,że mi się brzuch nie spina i szyjka jest długa. W pierwszej ciąży nie miałam pojęcia,że takie coś może się dziać, latałam jak powalona, jeździłam na rowerze
Teraz prowadzę się oszczędnie, łykam dzielnie magnez a rower stoi w piwnicy

Glukoza

Byłam u gin w PL i mi mówiła,że nie musze robić krzywej. Tam u siebie mam co miesiąc badaną krew i mocz, ponoć cukier w tym sprawdzają.

Zdjęcia

Tak piszecie o wywoływaniu zdjęć, to może i jak się zabiorę Ze ślubu, wesela,chrztu zrobiłam to od razu, Martynie też zrobiłam fotoksiążkę na roczek.Niestety jest jeszcze milion zdjęć, które czekają w kompie Macie jakiś sprawdzonycch gośći na all albo gdzieś za dobre pieniądze? Wiem,że wklejałyście linki,ale nie jestem w stanie tego teraz odszukać

Babskie wypad

Wczoraj wybyłam na babski wieczór z dziewczynami z liceum. Widujemy się regularnie, jak tylko zjeżdżam do PL. Tym razem były w szoku, bo im nie mówiłam,że spodziewam się dziecka. Ich miny bezcenne Obstawiały góra 5 miesiąc Miło było.

Pomoc po porodzie

Na 5 dni przed terminem przyleci moja mama. Jak rodziłam Martynkę to byliśmy sami i daliśmy radę.Tż wziął L4 na 2 tyg, potem musiał już iść do pracy i to niemal na całe dnie, bo przed Bożym Narodzeniem mieli dużo gości ( pracuje w resturacji).
Mamę ściągam żeby zajęła się małą jak pojadę do szpitala, nie mam komu jej zostawić. Potem też będzie ciut lżej, oby tylko nie miał kolek, bo chyba zejdę

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:32   #4502
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nie wiem czy obczajacie vinted, ale tam jest taka opcja, że zamiast zakupu jest wymiana, no i laska do mnei czy sie wymienimy za moją kurtkę.
przeglądam jej rzeczy a tam same:
XS , S
no to powymieniane
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, starałam się Was nadrobić, muszę przyznać kiepsko mi to idzie i poszło do tej pory. W tej chwili mam ostre zapalenie ucha środkowego u mojej dwulatki i szczerze jestem tym mega załamana, bo bardzo chciałam tego uniknąć, gdyż wiem, że to uwielbia się powtarzać i nawracać przy byle katarze.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Z drugiej strony jednak jestem zadowolona, gdyż mąż ma wykupioną opiekę medyczną w Lux Medzie i kiedy nie miałam szans by dodzwonić się do lekarza na NFZ, ponieważ przychodnie pracują do 18:00, a dziecku wszystko się zaczęło i zaogniło ok 19:00, to jak zadzwoniliśmy do lekarza do Lux Medu to natychmiast była zamówiona do nas wizyta domowa, lekarz przyjechał ok 22:00, co prawda była to noc, ale świadomość, że Mała ma zapalenie ucha a ja pierwszy raz to z Nią przeżywam i zupełnie nie wiem co i jak to jednak cieszę się, że przyjechał.
Zwłaszcza, że w innej ostatniej opcji pozostawała nam podróż do Warszawy na nocną pomoc pediatryczną, gdzie ciągnięcie Jej w zaśnieżoną noc do Wawy mnie nie bawiła.
Słuchajcie lekarz Ją tak dokładnie zbadał, że ja byłam w szoku nawet stopy Jej obejrzał.
A dzisiaj po antybiotyku mam zdrowe dziecko
Kurczę! nie wiedziałam, że w luxmedzie jest taka opcja!
Ja co prawda nie mam pakietu w luxmedzie tylko ubezpieczenie w alizianz - i tam dostep do lekarzy luxmedu miedzy innymi - ale mam hmm ograniczone mozliwosci.
Z ciekawosci sprawdze czy taka wizyta domowa w nocy w ogole jest w pakiecie. Bo to naprawde swietna sprawa ze do was przyjechal i małą zbadał!!!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
no prawie, ale np. natychmiast zalecił wizytę u laryngologa na cito, dzisiaj dzwoniąc tam okazuje się, że może być problem z zapisaniem, bo pierwsza wizyta na 25.01, ale jak babka w recepcji usłyszała, że pediatra zalecił na cito, to poinformowała nas, że obdzwoni wszystkie placówki i umówi nas na spotkanie jak się tylko najszybciej da.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Jestem pod wrażeniem.
A jeżeli chodzi o Izę to musimy zrobić badania, morfologię, mocz, glukozę próbę wreszcie, ale wizytę mam na 25.01 więc planuję to zrobić jakoś w połowie miesiąca.
Próbę glukozową robi się do 28 tygodnia ciąży, ja dobrze to kojarzę, czy znowu żelka zamiast mózgu mi coś miesza?!
A i jeszcze przesunął mi się termin porodu na 24.04, więc jest ciekawie. Byle nie urodzić 10 i będzie super!!!!!
Ja nawet nie wiem do kiedy tą próbę trzeba zorbić hehe

Daj znać kiedy macie tego laryngologa i co się dowiesz. No dobrze, że tak szybko wszytsko będzie pozałatwiane
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
no leże leże całe popołudnie przerwa tylko była na kompanie ale się dziś odszczeliłam golenie peelingii balsamowanie malowanie paznokci zjadłam jeszcze kolacje i jest super leże dalej. Jutro w planach tylko kościółek i tyle. leżenie i pachnienie....
a to zobaczcie

http://www.wiocha.pl/1311973,Nietypowe-imiona
Hehehe pośmiałam się chwilke
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Malos widać ze odpokutowal swoje grzechy pewnie szybko zleci do kwietnia mam taką nadzieję :p
Agnessssa ja również nie mam pojęcia. .
GGI no no no to pewnie coś będzie dzisiaj
Sprzedalam szafę z salonu będzie na łóżeczko i bujaczek ale się ciesze
Kurde nie mam pomysłu na obiad na jutro. . Poradzicie coś?
OBIADY
Dziś zrobiłam:
mielone mięso z indyka, z cebulką i pieczarkami, do tego pomidory z puszki, do tego jakiś ostry sos, do tego makaron spaghetti taki ciemny, do tego oliwki czarne, do tego starty ser.
Mniam.

Mąż dziś był w rybnym także jest miruna do zrobienia na parze.

Oprócz tego chce zrobić na dniach:
pierś z indyka w płatkach kukurydzianych w piekarniku.
tortille z warzywami i może jakimś mięskiem wołowym - jakbym znalazła jakieś ostre papryczki do tego to byłoby zarąbiście.
I zrobiłabym jakiś ostry sos curry.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mi brzuch nie podskakuje, i nikt też się nie wypina. I co zrobić

Kupiłam w Tesco 5- pak body
Ale, że w ogóle czy tylko dziś? A nie masz przypadkiem łożyska na przedniej ścianie? Wtedy się tak chyba nie robi ?
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tak.Możesz sobie zobaczyć jej profil na FB Monika Cichowicz-Pokrzywka Fotografia

Obiłabym na pewno,ale faktycznie może się jeszcze przydać

Brzuch

Jak ja dziękuję Bogu,że mi się brzuch nie spina i szyjka jest długa. W pierwszej ciąży nie miałam pojęcia,że takie coś może się dziać, latałam jak powalona, jeździłam na rowerze
Teraz prowadzę się oszczędnie, łykam dzielnie magnez a rower stoi w piwnicy

Glukoza

Byłam u gin w PL i mi mówiła,że nie musze robić krzywej. Tam u siebie mam co miesiąc badaną krew i mocz, ponoć cukier w tym sprawdzają.

Zdjęcia

Tak piszecie o wywoływaniu zdjęć, to może i jak się zabiorę Ze ślubu, wesela,chrztu zrobiłam to od razu, Martynie też zrobiłam fotoksiążkę na roczek.Niestety jest jeszcze milion zdjęć, które czekają w kompie Macie jakiś sprawdzonycch gośći na all albo gdzieś za dobre pieniądze? Wiem,że wklejałyście linki,ale nie jestem w stanie tego teraz odszukać

Babskie wypad

Wczoraj wybyłam na babski wieczór z dziewczynami z liceum. Widujemy się regularnie, jak tylko zjeżdżam do PL. Tym razem były w szoku, bo im nie mówiłam,że spodziewam się dziecka. Ich miny bezcenne Obstawiały góra 5 miesiąc Miło było.

Pomoc po porodzie

Na 5 dni przed terminem przyleci moja mama. Jak rodziłam Martynkę to byliśmy sami i daliśmy radę.Tż wziął L4 na 2 tyg, potem musiał już iść do pracy i to niemal na całe dnie, bo przed Bożym Narodzeniem mieli dużo gości ( pracuje w resturacji).
Mamę ściągam żeby zajęła się małą jak pojadę do szpitala, nie mam komu jej zostawić. Potem też będzie ciut lżej, oby tylko nie miał kolek, bo chyba zejdę
Ho ho fajnie, że koleżanki tak zszokowałaś hehheeh

A co do mamy - no w Twojej sytuacji to idealne rozwiązanie
A Twoja córka chodzi do przedszkola?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:34   #4503
renata3_
Rozeznanie

szkoła rodzenia
byłam dzisiaj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. Na początku trochę biurokracji, omówienie harmonogramu zajęć na kolejne tygodnie, następnie film wprowadzający oraz zwiedzanie oddziału patologii ciąży, noworodkowego oraz neonatologii. Początkowo podchodziłam obojętnie do spacerów po Szpitalu w którym nie będę rodziła ale teraz cały czas myślę o tych dzieciach które widziałam przez szybę na neonatologii, płaczu na noworodkach …. trochę mnie strach obleciał
Ćwiczeń dzisiaj nie było bo to bardziej organizacyjne spotkanie. Zajęcia będą trawy 8 tygodni.

Wczoraj obkupiłam się na SH, pochwalę się swoimi zdobyczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00700.jpg (60,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00701.jpg (64,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00702.jpg (45,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00703.jpg (60,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00704.jpg (57,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2016-01-09, 20:39   #4504
lulka19
Zakorzenienie

Polinezyjka Tak mam łożysko na przodzie i to nisko. Dostaję czasem jakieś kopniaczki, czy czuję puknięcia, ale nic więcej czytałam, że niektóre kobiety mają tak CAŁĄ CIĄŻĘ I to jest na prawdę słabe, jakby z oddali...

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-01-09 o 20:41
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:42   #4505
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
szkoła rodzenia
byłam dzisiaj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. Na początku trochę biurokracji, omówienie harmonogramu zajęć na kolejne tygodnie, następnie film wprowadzający oraz zwiedzanie oddziału patologii ciąży, noworodkowego oraz neonatologii. Początkowo podchodziłam obojętnie do spacerów po Szpitalu w którym nie będę rodziła ale teraz cały czas myślę o tych dzieciach które widziałam przez szybę na neonatologii, płaczu na noworodkach …. trochę mnie strach obleciał
Ćwiczeń dzisiaj nie było bo to bardziej organizacyjne spotkanie. Zajęcia będą trawy 8 tygodni.

to super że pierwsze spotkanie SR za Tobą ja się zapisałam ale zastanawiam się czy jest sens. Po za tym teraz jak mam bardzo oszczędny tryb życia prowadzić to czy w ogóle iść a napewno ćwiczen nie bede mogla wiec dylemat mam...
Zakupy prze śliczne te spodnie rewelka
Stary 2016-01-09, 20:44   #4506
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Polinezyjka Tak mam łożysko na przodzie i to nisko. Dostaję czasem jakieś kopniaczki, czy czuję puknięcia, ale nic więcej czytałam, że niektóre kobiety mają tak CAŁĄ CIĄŻĘ I to jest na prawdę słabe, jakby z oddali...
Lulka ja też mam łożysko na przedniej ścianie Ale wysoko.
Ruchy czuje bardzo wyraźnie i ostatnio właśnie moja córa tak się wypina, raz z lewej strony nisko A dziś po prawej w okolicach pępka ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:48   #4507
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
szkoła rodzenia

O ja pierniczę - przepiękne te bluzy! uwielbiam takie bluzy, wiem że z kapturem to mało praktyczne ale one są takie śliczne
Cytat:
hM HM ale czujesz jak oberwiesz gdzieś tam we wnętrzu? Mnie czasem uderza tam wewnątrz w coś i czuję to tak bardzo dziwnie
No nic. nie ma co się złościć na coś na co nie masz wpływu
21 tc córeczka
Stary 2016-01-09, 20:52   #4508
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy obczajacie vinted, ale tam jest taka opcja, że zamiast zakupu jest wymiana, no i laska do mnei czy sie wymienimy za moją kurtkę.
przeglądam jej rzeczy a tam same:
XS , S
no to powymieniane

Kurczę! nie wiedziałam, że w luxmedzie jest taka opcja!
Ja co prawda nie mam pakietu w luxmedzie tylko ubezpieczenie w alizianz - i tam dostep do lekarzy luxmedu miedzy innymi - ale mam hmm ograniczone mozliwosci.
Z ciekawosci sprawdze czy taka wizyta domowa w nocy w ogole jest w pakiecie. Bo to naprawde swietna sprawa ze do was przyjechal i małą zbadał!!!

Ja nawet nie wiem do kiedy tą próbę trzeba zorbić hehe

Daj znać kiedy macie tego laryngologa i co się dowiesz. No dobrze, że tak szybko wszytsko będzie pozałatwiane

Hehehe pośmiałam się chwilke

OBIADY
Dziś zrobiłam:
mielone mięso z indyka, z cebulką i pieczarkami, do tego pomidory z puszki, do tego jakiś ostry sos, do tego makaron spaghetti taki ciemny, do tego oliwki czarne, do tego starty ser.
Mniam.

Mąż dziś był w rybnym także jest miruna do zrobienia na parze.

Oprócz tego chce zrobić na dniach:
pierś z indyka w płatkach kukurydzianych w piekarniku.
tortille z warzywami i może jakimś mięskiem wołowym - jakbym znalazła jakieś ostre papryczki do tego to byłoby zarąbiście.
I zrobiłabym jakiś ostry sos curry.

Ale, że w ogóle czy tylko dziś? A nie masz przypadkiem łożyska na przedniej ścianie? Wtedy się tak chyba nie robi ?

Ho ho fajnie, że koleżanki tak zszokowałaś hehheeh

A co do mamy - no w Twojej sytuacji to idealne rozwiązanie
A Twoja córka chodzi do przedszkola?
Chodzi, chodzi

Cytat:
Ja też mam na przedniej ścianie i mam nadzieje, ze się już podniosło. Kopniaki są teraz mega odczuwalne, szczególnie gdy leżę na plecach

Stary 2016-01-09, 20:55   #4509
lulka19
Zakorzenienie

Polinezyjka czasem czuję jak mnie uderzy, ale to na prawdę rzadko. No nic taka moja uroda
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:57   #4510
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Cloche: U nas położna na SR mówiła właśnie, żeby do szpitala jechać mając 3skurcze w ciągu 10 minut, czyli dokladnie tak, jak mówisz
ooo, no patrz, ja chyba jakas genialna jestem
tak przy okazji porodow i szpitali... looknijcie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI
birth in nature - natural birth. spokojnie, nie ma masakrycznych scen no ale to dopiero sily natury... nie ma co
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:57   #4511
sunshine1551
Raczkowanie

Dziewczyny ale kurcze żeście fajne ciuszki pokupowały. Ja też chce iść na łowy.
Kurcze wcinam czosnek bo znowu mi gorzej, w gardle kluje jakbym połknęła kaktusa.
Czy któraś może wie czy szkarlatyna jest niebezpieczna w ciąży. Kurcze za tydzień mam urodziny chrześnicy i mieliśmy jechać z mężem a ja się dziś dowiedziałam że w przedszkolu gdzie ona chodzi panuje szkarlatyna. A to dziecko chyta wszystko co popadnie w tym przedszkolu , na razie jest zdrowa.
Stary 2016-01-09, 21:00   #4512
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Kurcze wcinam czosnek bo znowu mi gorzej, w gardle kluje jakbym połknęła kaktusa.
Czy któraś może wie czy szkarlatyna jest niebezpieczna w ciąży. Kurcze za tydzień mam urodziny chrześnicy i mieliśmy jechać z mężem a ja się dziś dowiedziałam że w przedszkolu gdzie ona chodzi panuje szkarlatyna. A to dziecko chyta wszystko co popadnie w tym przedszkolu , na razie jest zdrowa.

ja bym nie ryzykowała nigdy nic nie wiadomo....
Stary 2016-01-09, 21:08   #4513
HappyGirl888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Kochana to już coraz bliżej. Synuś już duży chłopak.
Ja już biorę luteinę 8 tygodni, na początku miałam 2 x 100mg potem miałam 2x50mg i teraz staneło na 1x dzinnie 50mg. We wtorek wizyta zobaczymy co będą mówić dalej.

HappyGirl888 piękny ten napis z filcu!!!
Jak robiłaś? Co dawałaś do wypełnienia?
Też chce zrobić cos podobnego dla naszej księżniczki

Zakupy zrobione, tż zachciało się placka... Ogólnie miałabym w nosie, ale stwierdziłam że sama zjem coś pysznego z przyjemnością. Dlatego jabłecznik siedzi już w piekarniku, a potem nudny wieczór przed tv jak zawsze
Bardzo latwo się robi ten napis. Szablon literek z internetu brałam, wycielam z filcu i zszyłam ręcznie, a do srodka wlozylam wnętrzności starej poduszki z IKEI

SH
My 18 stycznia zaczynamy szkołę rodzenia w szpitalu, w którym planuję rodzić wiec mam nadzieje ze wszystko dokładnie nam wytłumaczą.
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 21:18   #4514
Polinezyjka
Zakorzenienie

Haaaaaaa!!!! dostałam zaproszenie na randkę (tak to sobie tłumaczę )
kiedyś dodałam się do takiej grupy na Fb gdzie ludzie umawiają się na miasto by rozmawiać np po angielsku lub wymieniać się - ktoś uczy ang a druga osoba w zamian polskiego.
I niejaki Gregor do mnie napisał:
"hej.
jestem na urlop w krakowie i jade znow w niedziele do niemiec.
Szukam jeszcze kogos z kim bym mogl po polsku porozmawiac i zapraszam na przyklad na piwko mozemy tez po niemiecku
Jak bys miala ochote to daj znac "

Najlepsze jest to, że nie mogę odpisać a pod spodem mam opcje:
Akceptuj/ignoruj

śmicham

PS: uczyłam się 9 lat niemieckiego .. co za porażka.. nie umie nic hehheh
PS2: w sumie nie nazwałabym tego nauka, raczej przetrwaniem

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, no patrz, ja chyba jakas genialna jestem
tak przy okazji porodow i szpitali... looknijcie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI
birth in nature - natural birth. spokojnie, nie ma masakrycznych scen no ale to dopiero sily natury... nie ma co
22 minuty! No to za chwilkę rzucę okiem! ale długie !
Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Ojej, nie znam się, ale szkarlatyna brzmi jak szarlatan i na pewno bym unikała

e no! wrócił mi dobry humorek. w końcu! Nareszcie!!! tęskniłam za sobą w wersji tej radosnej

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cloche!!!!!!!!
Dotarłam do momentu nad wodą do ... ale mnie osłabiło. Nie mogę takich rzeczy oglądać się okazuje
Ja to chyba wolę nie wiedzieć.
Tak ..
Stanowczo wolę nie wiedzieć, nie widzieć.

PS: a i tak pomyślałam, żebyście wy nie pomyślały, że mi się humorek poprawił bo do mnie ten chłoptaś napisał bo w sumie tak mogło to zabrzmieć hihihih
nie nie, dziś była kąpiel i medytacja i w ogóle dziś mi super dobrze

PS2: pomijając moment oglądania pewnego momentu na tym filmiku of course
21 tc córeczka
Stary 2016-01-09, 21:50   #4515
cloche
Zakorzenienie

polinezyjka, moge wrzucic ostrzejsze filmy specjalnie szukalam lajtowego, a ty tu panike urzadzasz

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

p.s. a co do niemieckiego grzesia to uwazaj, zeby ci czego do "piwa" nie dolal
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 21:53   #4516
AsiaPo
Mama Land

Hihi, ja tam się boję odpalić ten filmik :P

Ze szkarlatyną bym nie ryzykowała - zwłaszcza, że dzieci i ciężarne to łapacze bakterii

Dziewczyny! Pomocy! Macie jakieś sposoby na ból gardła?? Wczoraj już było lepiej, ale dziś cały dzień apogeum bólu! Piecze mnie, jak na reklamie Holinexu Stosowałam herbatę z cytryną, malinami, Argentin spray, Pernalen tabletki, płukankę z sody, lody, nasmarowałam nawet gardło spirytusem i grzeję szalem, ale NIC NIE POMAGA :załamka:

Błagam, pomocy :'(
Stary 2016-01-09, 21:53   #4517
patryska0804
Zadomowienie

Poli zbawicielko! Robie jutro twój dzisiejszy obiad! ale Ty zdolna w kuchni! Skąd bierzesz pomysły? Bo ja to dwie lewe ręce ale mam postanowienie aby się nauczyć gotować no bo dziecku coś jeść trzeba dawać
Renata zdj nie widzę na tel. . Ja się zastanawiam czy iść do SR wogole. .

Czy ma któraś kontakt z Sunmade? Martwię się o nią i co u niej. .. czy daje rade. ?

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 21:54   #4518
MaLoS
Rozeznanie

Cloche o kurde ale teraz nam dałaś.... Jestem przerażona jakoś w szpitalnych warunkach to chyba mniej zwierzęco wygląda

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:01   #4519
velika
Winter is coming

AsiaPo trudno doradzić, jak ci to nie pomaga. Byłaś u lekarza? ja się wyleczyłam właśnie herbatkami i ssałam tymianek i podbiał.
nie wiem co tam cloche wrzuciła, boję się odpalić obejrzałam sobie dwa odcinki "porodów" na ipli i płakałam. Chyba pół swojego to przeryczę z emocji
EDIT: obejrzałam ale nie ogarniam, dzieciaki se latają, a ta rodzi. I jeszcze wrzuca na jutuba. No nie ogarniam moim umysłem takich ludzi

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-01-09 o 22:14
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:12   #4520
AsiaPo
Mama Land

Właśnie nie byłam u lekarza,bo wczoraj było lepiej. Dziś sobota, więc przychodnie zamknięte, a co mi lekarz powie na bolące gardło ? Robiłam też parówki z mięty, jadłam miód i bez skutecznie
Stary 2016-01-09, 22:13   #4521
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
AsiaPo trudno doradzić, jak ci to nie pomaga. Byłaś u lekarza? ja się wyleczyłam właśnie herbatkami i ssałam tymianek i podbiał.
nie wiem co tam cloche wrzuciła, boję się odpalić obejrzałam sobie dwa odcinki "porodów" na ipli i płakałam. Chyba pół swojego to przeryczę z emocji
Na luzie ogladaj pierwsze pół filmiku, najwyzej tak jak ja szybko wyłączysz.
Bo ta pierwsza połowa to ciekawa jest ja ją przeskakiwałam bo troszke nudno nic się nei dzieje - al ejak się zaczęło dziać to skapitulowałam

Cloche hehheheh no domyślam się, że łagodniejszy:P Aczkolwiek no .. ja to się nie nadaję

Patryska - ach bo ja to tak lubię zrobić coś dobrego i to co wymieniłam to często u nas gości bo oboje uwielbiamy takie smaki
21 tc córeczka
Stary 2016-01-09, 22:18   #4522
Smarrita
Wtajemniczenie

ja też nie oglądam tego filmiku Wszystkie porodowe wywołują we mnie lęk, a takie na których więcej widac obrzydzenie ;p Dobrze, że z naszej perspektywy niczego nie będzie widac.
Kumpela mi kiedyś opowiadała, że jak rodziła i główka już wychodziła to położna jej powiedziała żeby dotknęła masakra!!!! A mi też tak powiedziała ale ja od razu powiedziałam NIE! FUJ na widok krwi czy też innych mazideł niedobrze mi się robi
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:19   #4523
velika
Winter is coming

hehe Poli obejrzałam właśnie drugą część jak się zaczęło dziać. Nieustannie zadziwia mnie jakim cudem takie duże dziecko ma się wydostać przez moją małą bożenę
muszę pokasować historię przeglądarki, żeby chłop przypadkiem na to nie trafił

Stary 2016-01-09, 22:24   #4524
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Hihi, ja tam się boję odpalić ten filmik :P

Ze szkarlatyną bym nie ryzykowała - zwłaszcza, że dzieci i ciężarne to łapacze bakterii

Dziewczyny! Pomocy! Macie jakieś sposoby na ból gardła?? Wczoraj już było lepiej, ale dziś cały dzień apogeum bólu! Piecze mnie, jak na reklamie Holinexu Stosowałam herbatę z cytryną, malinami, Argentin spray, Pernalen tabletki, płukankę z sody, lody, nasmarowałam nawet gardło spirytusem i grzeję szalem, ale NIC NIE POMAGA :załamka:

Błagam, pomocy :'(
Tatum verde można w ciąży plus 1000 mg wit C dziennie.

Ja trzymałabym się daleko od szkarlatyny

Edytowane przez Martinixxx
Czas edycji: 2016-01-09 o 22:25
Stary 2016-01-09, 22:25   #4525
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe Poli obejrzałam właśnie drugą część jak się zaczęło dziać. Nieustannie zadziwia mnie jakim cudem takie duże dziecko ma się wydostać przez moją małą bożenę
no jak to jak, porozrywa Ci wszystko łącznie z dupką i przejdzie
Nie no żartuję....trochę
Stary 2016-01-09, 22:29   #4526
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika padlam !!️ jak to moja mama mowi...Boskim cudem

Poli ja tak jak Lulka mam lozysko na przedniej scianie i mi sie maly wypina, brzuch podskakuje i czuje ruchy dobrze moze to kwestia czasu albo hmmm...tego jak Ci sie Lulka wnetrzbosci poprzestawialy??

Martinixx zalezy jakie chcesz wymiary zdjec. Ja zamowilam z empiku bo jest -60% na pierwsze zamowienie...na allegro mojego wymiaru nie bylo. Ale polecam foto-lab czy jakos tak

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:29   #4527
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
hahhah

no genialnie to napisałaś
Ale ja jak zobaczyłam główkę na zewnątrz to moja pierwsza myśl:
_NIE! Przecież to tak nie wygląda na pewno
więc wyłączyłam. wolę jednak nie wiedzieć hehhehhe
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tatum verde można w ciąży plus 1000 mg wit C dziennie.

Ja trzymałabym się daleko od szkarlatyny
Tak! tatum verde! Mi bardzo pomogło w 1 trymestrze na ból gardła!

A witamine C polecam w proszku - kwas L-skrobiowy czy jakos tak, lewoskrętny, o wiele lepiej przyswajalny niż ten syf w tabletkach z apteki.
ja piłam wtedy duuużo - do granicy biegunki oczywiście.
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Nie no żartuję....trochę
hehehhe no teraz sobie możemy z tego żartować - ale za 3 miesiące to ciekawe jak będzie
21 tc córeczka
Stary 2016-01-09, 22:33   #4528
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Nie no żartuję....trochę
a idź ty
ja się właśnie zaczęłam interesować bardziej całym tym procesem, wolę być świadoma ;] sam poród, jak wiele innych rzeczy w moim życiu, traktuję "zadaniowo" wykonać muszę i tyle, a im więcej będę wiedziała i się przygotowywała, tym lepiej

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-01-09 o 22:36
Stary 2016-01-09, 22:36   #4529
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
hehehhe no teraz sobie możemy z tego żartować - ale za 3 miesiące to ciekawe jak będzie
to był trochę żart trochę prawda ale nie będę niczego więcej lepiej pisac
Stary 2016-01-09, 22:38   #4530
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kur^a...dlugo tesciowie normalni byc nie mogli. Czaicie ze przyjechalismy tu o 17, a o 20 juz bylo pozamiatane? Bo klotnia, ogladac pilke nozna czy siatkowke... Tesciowa poszla spac, tesciu sie nachlal. A my jadac tu ponad 100 km siedzimy sami w pokoju...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości