|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
|
|
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
alez slicznotka
Cytat:
![]() na szczescie moje osemki przylokowane w szczece tak, ze juz nie wyjda - dentysta mowi, ze je do grobu ze soba wezme ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() niechze to cholerstwo juz odpusci! Cytat:
![]() przeslicznie Zosia rysuje - mega zazdroszcze! |
||||
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Moderna, przykro mi, ze tak z mężem się nie układa... Ech.
A co do osemek to oby Twój dentysta miał rację dużo nieprzyjemności Cię ominie.Demeter, nie widzę zdjec na telefonie. ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4385 |
|
MBZ♥
|
Demeter, ubrałaś Zuuuu w taką stylóweczkę i chcesz żeby siedziała w sankach? Nie dziwię się, że chciała polansić się
ślicznie wyglądaVillga ale teraz już Kinia zdrowa? ![]() Raz wyrywałam ósemkę, mi nic nie było, za to mój mąż umierał współczuję!!!!:p rzytul:Moderna, daj mi numer do Twojego hasbenda, tam Mu nawtykam po polsku i po łącinie, że w mig zrozumie i pójdzie po rozum do głowy. Mieć taką żonę i nie doceniać chce żebyś w szpitalu wylądowała? tak mi przykro i jestem bezsilna bo jesteś tak daleko
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
BYou, już jest dobrze. Dziś poszła do przedszkola. Biedna była baaardzo. Wszystko na raz...
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze my się dzień w dzień kłócimy, też mam czasami dosyć Choć my to jak stare dobre małzeństwo ![]() Cytat:
Dzieki! |
||
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
No i juz nie pamiętam co miałam wczoraj poodpisywac.
Byou masz Picassa w domu I pomyśleć, że sie jaram jak głupia, że K. rysuje bałwany (3 kółka jedne na drugim) hehe Jola współczuję suchej skóry :/ a Olaf ma cały czas problemy ze skórą czy są okresy, że wygląda "normalnie"? Szacun dla Ciebie, że wychwycilas to ze skrobia kukurydzianą Pani normalne zachowanie 2,5-latka Sorce a jak Filip reaguje na Zosie? Demeter ależ masz gwiazdę super czapa Villga współczuję przejść z zębem. Nigdy tego nie rozumiałam dlaczego trzeba jeszcze płacić za taki ból powinni nagrodę dawać ![]() Nie pocieszasz z tą dietą ile wazylas po tych 2-latach?Jak wyglądało rozszerzanie diety u Kingi? Byou nie ma za co. jakbyś kiedyś miała do obkupienia jakiegoś chłopaka w wieku 5-10 to polecam lego. Zawsze się sprawdzą. Jest teraz pełno jakichś robotów itp z klocków Monika a probowalas Dominice wpuścić mleko z cycka? U nas przeszło od razu chociaż Z tylko troszkę w kacikach się zbierało Słuchajcie. Wchodzę wczoraj do przychodni a tam siedzi dzieciak cały w kropkach. Noz krew mnie zalala. Na pewno sie wepchali, bo na pytanie na którą mieli usłyszałam "my teraz wchodzimy". Pytam się lekarza co ze szczepieniem, bo mamy dopiero jedno zaliczone. Powiedział, że nie ma przeciwskazan no to mu mówię " czy od tego chłopca z ospa przed nami mogła się zarazic?" A on "no mogła, to wtedy trzeba 21 dni czekać" Z przyjemnych rzeczy to Zuzia zrobiła furorę w przychodni nasluchalam się jakie pogodne, radosne dziecko mam. Nawet taka wredna pielęgniarka do nas podeszła, zagadywala Zuzie i powiedziała, że rzadko się zdarzają aż tak pogodne dzieci i pyta czy ona w domu taka cały czas jest. Sklamalam, ze tak. A co się będę a Zuzia pełna popisowka, tylko ktoś na nią spojrzał to od razu w śmiech i gada coś po swojemu, nogami macha w powietrzu. Druga pielęgniarka stwierdziła, że taką wnuczke chciałaby mieć i że już chce zostać babcią fajnie się slucha takich rzeczy o własnym dziecku
|
#4389 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ale zazdroszczę Smakoszki. od zawsze Cytat:
przejdzie katar - przejdzie ropienie. przemywać solą, walczyć z katarem i wsio.choć wszak wirusowe to też może być ![]() ale za to jak pięknie się zaprezentowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
: oklaski:![]() heh. wiem. ale T. odkąd pamiętam ma bunt dwulatka... już 3 lata i zestawienie z innym dwulatkiem kiepsko wychodzi.Przychodniowe kombo - Dałam wczoraj Michałowi czystą kartkę, kredki. a on wyjął swoje nożyczki i stwierdził, że będzie robić: "ciachhhhh, ciach, ciąć będę". i tak to porysował tnie na oślep, ale w sumie fajnie sobie radzi ![]()
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Pani Zuzia
ale wybaczam, bo jak mam przed soba i Zuzie i Zosie to sama sie myle a najczesniej wychodzi polaczenie imion czyli Zusia albo Zozia ![]() Wpadnij do nas wyjdziesz z przekonaniem, ze Torres to anioł chociaż ostatnio tragedii nie ma to może nie będę narzekać Dziewczyny Lolek ma niedlugo choinke i ma sie przebrac. Wy bardziej doswiadczone zlobkowo i przedszkolnie. Macie jakieś pomysły co można samemu zrobić?
|
#4391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie pamietam, że długo na tapecie ziemniak i dynia były. Ale na pewno mleko i przetwory ją uczulały. Najgorsze dla mnie było to,że jedzenie w mojej głowie polączyło się zestresem i zjedzenie czegoś nowego to był lęk, że jej zaszkodzę. Ale stopniowo jadłyśmy coraz więcej rzeczy i nie było źle. Teraz to nawet myślę, że może za bardzo się ograniczałam bo Kinia nie okazała się jakoś wybitnie poddatna na alergeny z jedzenia ale jak to poznać zwłaszcza u małego dzieka jak się drapie i płacze. kurz? Grzyby? czy wczorajsza zupa? no jak? no nie da się kurcze. Tak więc współczuję... A jak Kini miała dwa latka to zaczęłam sprawdzać jak to z mlekiem jest i stopniowo do bebilonu pepti, który dostawała na noc dodawałam łyzęczkę zwykłego mm, po jakims czasie dwie łyżeczki, aż w końcu pepti odstawiłam na rzecz zwykłego mm. Przetwory mleczne podawałam najpierw w jakis sposób przetworzone np.kluseczki gotowane czy coś. Obecnie je wszystko o ile ma chęć bo nabiału nadal nie bardzo chce. A z alergią wziewną się nadal borykamy choć nie jest źle no ale syrop pije codziennie odkąd skończyła 9 mies. Jak sie skonczy sezon grzewczy to koło kwietnia chcemy testy alergiczne zrobić i wtedy będzie coś wiadomo na pewno. A co do wagi to jak osiągnęłam jakos tak 52 kg to tak zostało i teraz jak juz nie karmię to w sumie podobnie ważę, może 1 czy 2 kg więcej jak się najem za bardzo ![]() A Zuzia urocza musiała być. Każda mama byłaby dumna! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee, to mój Geniusz do wycinania ma daleką drogę na razie wycina trójkąty, wieże i pędzelki i wszystko każe mi schować w portfelu na pamniątkę![]() Kwiatku, ależ mi wstyd... ostatnio zbyt wiele imion mi się nakłada koleżance kazałam wycałować Stasia i nagle słyszę: "L. my na Stasia Szymon mówimy, ale wycałuję na pewno". no torba na głowie ![]() a masz jakieś pomysły? coś Lolek ma na tapecie? może Traktorzysta?
|
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Kini daję słoik litrowy i w niego wrzuca co tam wytnie (np. panią bez głowy czy inne dziwa )
|
|
|
|
|
#4394 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Straszycie tymi ósemkami. Ja tuż przed ciążą miałam zdiagnozowane 2 ubytki i 2 ósemki do usunięcia (jedyne ósemki) bo są jakieś niewykształcone i rosną w poprzek. I jednego zęba załatałam a reszta do roboty. I tu odpowiedź na pytanie PANIKI - nie, nie popsuły mi się w żaden sposób zeby po ciążach - ostatni raz byłam u dentysty około 10 lat temu Ja tam nic nie czułam i nie widziałam, a ubytki, które miałam porobił mi się pod starymi plombami więc nie było bata, żebym to wychwyciła. I jeszcze, Pani, bo pytałaś o piersi... nie jest gorzej, więc można powiedzieć, że jest lepiej Muszę być zabezpieczone bo każdy dotyk sprawia, że kwiczę. Pierwsze 10 sek karmię z zaciśniętymi zębami, ale potem jakoś idzie... Cytat:
kowboj ? hm... trochę obojętnie ![]() Ale.. wczoraj był u nas pan od domu i pyta Filipka czy ma siotrzyczkę czy braniciszka i jak ma na imię. Na to Filip: siostrzyczkę. To jest dziewczynka i dziewczynki nie mają siuraków. Pan przytaknął z kamienną twarzą ![]() e tam skłamałaś Grzeczne dziecię masz przecież.no to serii zdrówka Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i mocnego języka, żeby mężowi powiedzieć coś co pójdzie mu w pięty! Cytat:
![]() Filip jest dość mały i kupuję mu 98 (są na zapas). W zarze to jeszcze dział maluchów, a tam rozmiary nasze wyprzedane... w hm to samo...ale tam upatrzyłam sobie kilka koszulek z guzikami bo nie mam w czym karmić a za zimno, żeby odkrywać cały brzuchol przy podnoszeniu bluzki. Ale miałam sen - Filip wysiadł mi przystanek wcześniej, a ja pojechałam dalej. Kazałam mu iść na plac zabaw. Despa kazała się nie przejmować, a ja się tak bardzo o niego bałam! A potem jak to we śnie nie mogłam znaleźć drogi do domu i do tego placu zabaw. Okazało się nagl, że jadę autem a Filipek śpi w foteliku Zaraz potem przyszedł nastęny sen -byłam na wyjeździ firmowym i jadłam ciaaaaaasta! Byłam równie przerażona jak we śnie o zaginionym Fi!---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Aha! Pomocy! Mam do wydanai 150zł w empiku (ew. SMyk online). Nie mam pojęcia co kupić. Szkoda mi książki bo mogę połowę taniej w inych księgarniach... Płyty? Gry?
|
|
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł
brawo Ty! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() masz sny
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce - puzzle, gry..
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatku, u nas w przedszkolu był bal pod hasłem "Hawajskie rytmy" więc K był hawajskim Kubusiem Puchatkiem;p;p;p Ale jak chcesz popatrz sobie na foty moze coś sciągniesz
Samemu to łatwo kotka- uszy zrobic na opasce z papieru i ogonek, kredką narysować wąsiki ewentualnie piłkarza- strój sportowy+ podkolanka, można tez hawajskiego hłopkaka takiego jak u nas w przedszkolu byli:" koszule w kwiaty, krótkie portki, okulary słoneczne itp;phttp://zpr1.lublin.eu/hawajskie-rytm...olu/#more-5725 |
|
|
|
#4398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, przychodnie, nie lubie takich akcji ![]() Co do trzeciego to wierze Cytat:
Bedzie dobrze! Hehe, my też dziś sie przygotowalismy do wycinanek na kartkę dla babci i dziadka ![]() Cytat:
Bedzie miał t-shirt czarny a'la smoking, czarne legginsy i wąsy Nie chce go meczyc strojami, ma być wygodnie.Cytat:
My kupowalismy gry, ksiazkez bajkami, puzzle, CzuCzu Rysuję sam dla 3-4 latka - fajne. |
||||
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki za podpowiedzi Klementyna jaki fajny Puchatek z Kacperka. Wypozyczaliscie skądś strój? Demeter, Klementyna fajny pomysł z wąsami. O tym nie pomyślałam. Pani on sam jakichś preferencji raczej nie ma Są jakieś specjalne nożyczki dla dzieci czy T. tnie zwykłymi z zaokrąglonymi czubkami? K. dalej trzyma w dwóch rękach i jak mu trzymam kartkę napięta to przetnie a jak nie to ciężko Co do stroju to mógłby być Myszką Miki bo mam uszy, maske i rękawiczki (których i tak nie założy) ale brakuje mi czerwonych gaci i czarnej bluzki. do wszystkiego mi czegoś brakuje Mam kapelusz góralski, mam kapelusz kowbojski i pewnie na tym kowboju sie skończy. Założę dżinsy, koszulę w kratę, chustke pod szyje, pasek, kapelusz i będzie prowizoryczny kowboj ![]() Sorce Filipek uświadomił faceta Malutka zacznie sie uśmiechać, wpatrywac w niego, reagować to wtedy już na pewno wybuchnie wielka miłość ![]() Placilas juz kiedyś kartą empiku za rzeczy zamawiane w smyku? Bo też mam 100zl do wydania a jakaś pindzia ze smyka mi napisała, że tak nie można :/ Co do grzeczności Zuzi to po świętach jest okropnie rozpuszczona. Ciągle ktoś ją nosił, zabawial. Nawet tz. Jak mu mówiłam, że jak nie marudzi to niech ja położy i po co nosi a on że chce sobie ponosić i poprzytulac. No i weź zabron jak w tygodniu widzi się z nią z godzine- dwie wieczorem i z godzine rano. No a ja teraz mogę wyprasowac maksymalnie 6 rzeczy na raz, bo więcej panna Zuzanna nie da. Villga myślę, że i u nas tak to bedzie wygladalo, bo już z Karolem kupę nerwów kosztowały mnie tematy okolojedzeniowe. Najzwyczajniej w świecie mi przykro, że inni na spokojnie rozszerzają dietę dzieciom, dają różne rzeczy do spróbowania i nic sie nie dzieje, mają z tego radość a u nas wieczne problemy. Plus oczywiście walka ze wszystkimi do okola i krzywe spojrzenia, że czegoś tam nie chce dac.
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, czekam aż Zosia się zrobi taka... kumata bardziej. Bo ciągle taki neptyczek mały. Tyle, że już obserwuje i skupia wzrok jak się do niej przemawia.
Byłam w lidlu Kupiłam 2 komplety spodni - 86//92 i 98//104 i muszę przyznać, że te drugie to założy za 3 lata pewnie. 86/92 są na niego za długie, lecą mu z dupki. Kur_ewski smooog. Piękna pogoda, słonko i widzę jaki syf nad miastem się unosi. Ani nie wychodzę
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Mala cycka znowu okupuje ale to dobrze, bo takie guzy mi sie porobily, że niech ciągnie jak najwięcej.
Nie wiem co jest ale prawie co weekend robia mi się zastoje :/ Sorce mowisz, ze takie duze? Mama mi kupiła 98/104 i 110/116 ale dopiero jutro zobacze. Ktore kolory masz?
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, pisze z pijawką u piersi. Caaaały dzień ryczy i miauczy więc jej daję jeść
tyle że possie 5min i zasypia. Odkładam ją to się budzi. I tak w koło macieju. Filip diaboliczne darcia odstawia a jestem sama z nimi ![]() Spodnie te większe mam czerwone i szare, mniejsze granat i niebieski. Z tego co ostatnio mierzylam spodnie Filipa, to te mniejsze mają około 34cm od kroku. Kurde nie wiem jaki Filip ma wzrost. Na szczepieniu miesiąc temu takie cyry odstawił (był z tż i.moją mamą), że lekarka odpuściła pomiary. Podobno nie skończył jeszcze obiadu, a już musieli wychodzić i była tragedia.
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce nie strasz, wzięłam 2 komplety 98/104... 86/92 u nas praktycznie nic nie było, miałam dla siostrzenicy wziąć a jak już to tylko róż, taka ładna była mięta i szary ale duże rozmiary.
|
|
|
#4404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
padłam! pierwsza fota sprawiła, że nie wstaję
Cytat:
(babcia kupiła: jedne tną prosto, drugie w jakiś szlaczek)trzyma perfekcyjnie, ale to nie moja zasługa. jak ostatnio ciął ze mną, to nie umiał dobrze trzymać. kombinował. teraz widocznie w żłobie się nauczył Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Olka znów miała cudowną noc. w przeciwieństwie do mnie i do Michała (chłopu coś w korzonkach strzeliło i ruszyć się nie może ;( więc jest od środy pod parasolem ochronnym czyt. śpi sam w salonie). summa summarum spaliśmy do 9:20... no, ale od 6ej
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, moze Jakub wysoki... na Filipa za duze. Wrzucam fotke z rozm. 86 /92 i 98/104.
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Pani hehe ales wytrenowala sobie teściową
![]() Co te chłopy się tak sypią.... Mojemu tez korzonki strzelily ale w święta. Pierwszy raz w życiu Sorce o kurcze jaka duża różnica między rozmiarami. No ale lidl ma ta rozmiarowke dziwną. Tak jak pisałam Karol dopiero wyrósł z 86/92 choć jedne są jeszcze w miarę gdzie z 5-10-15 nosi 104 ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Aha u mnie to samo z cyckiem i zasypianiem. Tyle, ze starszak pojechał do babci więc śpi z cyckiem przy okazji ściągając mi te zastoje
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
Klasyczne dresiki z next w rozm. 98 mają o 4cm krótsze nogawki niż te lidla 86/92
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzyłam te ciuchy. Wielkie to ale i tak chce na wiosnę więc nie będę wymieniać już. Teraz do przedszkola w getrach chodzi..
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj nie pocytowało mi.....
kwiatuszku- tak wupozyczyłam 2 dychy kosztowało. Pani, tak K. entuzjazmem zabija;p Olka ma już 10 miesiecy?? Daj jakies foty ![]() Ja dzis po szkoleniu...Ale K sprzedanuy na noc do babci Byliśmy z chłopem na starówce, najadłam sie jak dziki osioł, a teraz drink i filmik
|
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
... klementynka, i co jeszcze?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

chce żebyś w szpitalu wylądowała?
tak mi przykro i jestem bezsilna bo jesteś tak daleko

: oklaski: